30/10/18

Εκτέλεση στους Βουλιαράτες

Νίκος Λυγερός
Το χωριό Βουλιαράτες είναι αμιγώς ελληνικό παρόλο που βρίσκεται στην Αλβανία και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ελληνική μειονότητα της Αλβανίας είναι εθνική μειονότητα κι όχι θρησκευτική. Κατά συνέπεια όσοι δεν ξέρουν αυτό το ειδικό καθεστώς δεν μπορούν να κατανοήσουν το θέμα της ελληνικής σημαίας εντός Αλβανίας. 
Στην πραγματικότητα σε όλα τα ελληνικά χωριά που βρίσκονται κοντά στο Αργυρόκαστρο βρίσκονται ελληνικές σημαίες και μεγάλοι σταυροί χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα. Μάλιστα για μια εθνική εορτή όπως η 28η Οκτωβρίου 1940, όλοι περιμένουν περισσότερες σημαίες και τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας. Κατά συνέπεια το όλο πλαίσιο είναι ξεκάθαρο. 
Όλοι όσοι προσπαθούν να μετατρέψουν σε ακραίο τον αδικοχαμένο Κωνσταντίνο Κατσίφα επειδή έβαλε σημαίες στο χωριό, απλώς δεν ξέρουν το πλαίσιο ή εσκεμμένα το ξεχνούν, για να έχουν μια δικαιολογία.

Η αλήθεια όμως η ανείπωτη είναι ότι η αλβανική αστυνομία βρήκε απλώς την ευκαιρία να τον εκτελέσει μέσα σ' ένα ασαφές τοπίο διότι πολύ απλά ακολούθησε την ακραία προπαγάνδα που υπάρχει και προσπαθεί όσο περισσότερο μπορεί να μειώσει την εμβέλεια της ελληνικής μειονότητας στη Βόρειο Ήπειρο. Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε θύμα μιας κρατικής πολιτικής που σκέφτεται την έννοια της Μεγάλης Αλβανίας και την ένωσή της με το Κοσσυφοπέδιο ακόμα κι αν πρέπει να καταπατήσει αθώους στη Βόρειο Ήπειρο.





Πάνω στο λόφο
Ν. Λυγερός


Πάνω στο λόφο
μερικές πέτρες
σαν ένα λιτό μνημείο
δείχνουν
που εκτελέστηκε
ο Κωνσταντίνος
Κατσίφας
που πάλευε
όχι μόνο
για τη Βόρεια Ήπειρο
αλλά και για το Σκοπιανό
διότι ήταν
μαχητής του Ελληνισμού
που ποτέ
δεν ξέχασε
τις ρίζες του
όσο δύσκολες
και να ήταν
οι συνθήκες
που βίωνε
έτσι λοιπόν
θα τον θυμόμαστε.
lygeros.org/

33 σχόλια:

  1. Έτσι γιατί μας είχαν στρέψει αλλού το βλέμμα! Άμεσα αντίμευρα! Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να μην έχει φωνή...με τους ξετσίπωτους!!! Δολοφονία εν ψυχρώ!! Στα 6 χλμ από την Κακαβιά!! Είναι δυνατόν? Αυριο το πρωί απελάσεις!! Κόψιμο στην παροχή υπηκοότητας όλων! Να πάνε πίσω και να τραβήξουν τ αυτιά του Ράμα του γύφτου! Έχω φίλους Αλβανούς και είναι εξαιρετικοί άνθρωποι και έχω αναδείξει πρωταθλητή Ελλάδας παιδί δεύτερης γενιάς που έχει πάρει υπηκοότητα! Ένα διαμάντι! Αλλά αυτό πρέπει να τελειώνει τώρα! Άμεσα! Είναι απίστευτο να εκτέλεσαν έναν νέο γιατί άσκησε το νόμιμο δικαίωμα του! Ελπίζω άμεσα το υπουργείο Εξωτερικών να στείλει ιατροδικαστές και εμπειρογνώμονες από το εγκληματολογικό! Μες την αυλή μας γίνονται τέτοια βρώμικα σχέδια? Είχαν πάει επ αυτού και είχαν και ελικόπτερο έτοιμο? Δεν είμαστε καλά.
    ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να αναδειξεις και αλλους να ειναι ολοι οι αυριανοι "ελληνες"αθλητες αλβανοι,ουτως ή αλλως τα ελληνοπουλα πηγαν αμερικη,σπορω γιατι σκοτωθηκε ο ηρωας

      Διαγραφή
    2. Άκουσε Αργύρη εγώ βλέπω βαθύτερα την προσφορά μου στην πατρίδα κι όχι τόσο απλά που την αντιλαμβάνεσαι εσύ σε ένα σχόλιο! Όταν πήγαμε να τρέξουμε στην Αλβανία το παιδί το πλαισίωσαν μα το πάρουν στην Εθνική Αλβανίας και το πήρα χαμπάρι ή αν θες καλύτερα το ήξερα πως θα γίμει! Παρόλο που μιλούσαν αλβανικά κατάλαβα τι γινόταν! Σε πληροφορώ λοιπόν πως και οι δυο γονείς δεν δέχτηκαν να ακούσουν λέξη επ αυτού παρόλο που τους είπα πως είμαι ελεύθεροι να αποφασίσουν! Εννοείται ούτε το παιδί, ούτε κατα διάνοια! Είμαι ένα παιδί που μισομιλάει τα αλβανικά, είναι γεννημένο εδώ, με φίλους, συμμαθητές και έμπρακτα μου απέδειξε πως αγαπά με την στάση του την Ελλάδα! Δεν πρόκειται να πέσω στην παγίδα σου! Προσωπικά έχω αναπτύξει τον πολιτισμό του και τον έχω κάνει να αγαπά και να σέβεται την χώρα που γεννήθηκε! Άν θα ήθελες έναν εχθρό της Ελλάδας στην ενδοχώρα να μου το πεις! Οι Έλληνες είμαστε εδώ για μα κάνουμε τους βάρβαρους Έλληνες! Ωστόσο κάποιοι Έλληνες ούτε την Ελληνική παιδεία κατέχουν ούτε άξιοι είναι να λέγονται Έλληνες! Γι αυτό άσε εμένα το τι κάνω! Όσο ο νέος αυτός τιμά την Ελλάδα καθημερινά και αποτελεί με τημ καθημερινή στάση του μέρος του πολιτισμού της θα είμαι ασπίδα γι αυτόν! Όπως και το παιδί σου αν ήταν αθλητής μου! Ο προσωπικός μου πολιτισμός έχει άλλα κριτήρια αδερφέ μου! Μπορώ αλλά δεν θα ήθελα να επεκταθώ, άρα πες ότι θες αν το βλέπεις έτσι, συμβαίνουν δυο τινά, πρώτον δεν με ξέρεις και δεύτερον δεν έχεις σχέση με τον αθλητισμό! Δεν είμαι άνθρωπος που μπορείς να περάσεις κάτω από τα ραντάρ μου όταν πρόκειται για την Πατρίδα μου...οπότε έχε μου εμπιστοσύνη! Εσύ τους αλλόθρησκους, τους αλλογλωσσους, τους αλλοεθνείς να μην τους δίνεις δικαίωμα στον αθλητισμό, στα γράμματα, στις τέχνες, στην ποίηση! Να τους βάζεις τιμωρία με το ένα πόδι στον τοίχο! Στο τέλος ως γνήσιος ακραίος Αλβανός να τους εκτελείς όπως τον Κατσιφά! Όταν δεν έχεις όλα αυτά που σε σμιλεύουν και σε ξεχωρίζουν από το ζώο, τότε γίνεσαι ο βρωμιάρης Αλβανός μπάτσος, πρωθυπουργός, αλλά στο όπου Αλβανός μπορείς να χρησιμοποιήσεις κι άλλες εθνικ8τητες! Ξέρεις η πράξη χαρακτηρίζει την αξία σου...λοιπόν τι λες? Τι διαλέγεις? Σου δίνω το ελαφρυντικό της αγανάκτησης για όσα είπες και πιστεύω πως απέναντί μου έχω έναν Έλληνα με πολιτισμό που και λεβέντης είμαι και έχει και όνομα και επώνυμο! Έχω τον Αργύρη Μυλωνά που είναι θυμωμένος και τρελαμένος όπως όλοι με το συμβάν! Σε αυτές τις συνθήκες σε έχεις την κστανόησή μου, αλλά να ξέρεις πως ξέρω πολύ τι κάνω...την καλησπέρα μου Αργύρη...

      Διαγραφή
    3. Σάκη, η Ελλάδα έχει φωνή, οι πολιτικοί της δεν έχουν φωνή, εκτός από τον Μαριά που αναφέρθηκε για την εκτέλεση του ήρωα στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο Τσίπρας μόνο για τους δικούς του έχει φωνή πχ.
      Επιστολή στην μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου, του 33χρονου που έχασε τη ζωή του στο κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια πριν από περίπου ένα μήνα, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών που δημοσιεύει το πλήρες κείμενο. ΑΙΣΧΟΣ!

      ο Νότης Μαριάς επισημαίνει ότι «η Ελληνική κοινή γνώμη είναι συγκλονισμένη από την εν ψυχρώ εκτέλεση του Έλληνα Ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα στο πλαίσιο εκκαθαριστικής επιχείρησης της αλβανικής αστυνομίας στις 28/10/2018 στην περιοχή του χωριού Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου. Τη δολοφονική αυτή ενέργεια της αλβανικής αστυνομίας κάλυψε πολιτικά με προκλητικές του δηλώσεις ο γνωστός για τα ανθελληνικά του αισθήματα πρωθυπουργός της Αλβανίας ‘Εντι Ράμα».

      Κατόπιν ο Νότης Μαριάς αναφέρει «οι αλβανικές αρχές συνέχισαν τις προκλήσεις τους κατεβάζοντας την Ελληνική σημαία στους Βουλιαράτες ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940, ενώ η περήφανη Ελληνική Εθνική Μειονότητα γιόρταζε την αντίσταση τους Ελληνικού Λαού κατά τους Ιταλικού φασισμού. Επανειλημμένα καταγγείλαμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι οι αλβανικές αρχές επιδίδονται στη συστηματική και βάναυση παραβίαση των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, γκρεμίζοντας εκκλησίες, αρπάζοντας ακίνητα και τρομοκρατώντας, παραβιάζοντας κατάφορα διεθνείς συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Πρωτόκολλο της Κερκύρας του 1914 για την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου».

      Διαγραφή
    4. Αγαπητή
      Δεν ξέρω αν θέλεις να πεις πως ο Μαριάς είναι περισσότερο Έλληνας μ αυτό! Είναι χρέος του να το κάνει το αυτονόητο! Όπως κι αν πήγαν να κατεβάσουν την Ελληνική σημαία, χρέος του Κωνσταντίνου, ηρωική πράξη και έδωσε την ζωή του για το Σύμβολό μας! Αν είναι έτσι! Δεν γνωρίζω πως ξεκίνησαν! Αν είναι έτσι όμως πραγματικά είναι ήρωας! Αν είναι έτσι αυτό το παιδί κράτησε και κρατά την Ελλάδα στα χέρια του! Την κρατά την ίδια ώρα που όχι μόνον ο Τσίπρας με την κατ επιλογήν όπως λές, την κατ εξαίρεση στην μητέρα ενός άλλου άνθρωπου κάνει το " συνιάλο" στους όχι άθεους όπως λέγεται ομοϊδεάτες του αλλά στους λάτρεις του " μυστικού θεού"! Έτσι γίνονται τα "συνιάλα" σήμερα μεταξύ τους για να δείξουν πως είναι ευθυγραμμισμένοι! Ωστόσο ο Μαριάς έκανε αυτό που έχει χρέος και το αυτονόητο! Δεν σημαίνει επειδή οι άλλοι είναι ανύπαρκτοι πρέπει να τα βλέπουμε όλα ηρωικά! Καλώς έκανε! Όλοι πρέπει ενωμένοι να το κάνουμε διότι στο τέλος θα συρρικνώθούμε στην Πελοπόννησο!

      Διαγραφή
  2. "... Εκεί, σύμφωνα με τις πηγές του Μ.Καραθάνου, τον εξουδετέρωσαν και μετά «τον έσυραν αιμόφυρτο και στη συνέχεια τον εκτέλεσαν με μία σφαίρα στο κεφάλι και μία στην καρδιά», όπως ακριβώς ανέφερε το ρεπορτάζ του pronews.gr από χθες.

    Τις πληροφορίες του Μπάμπη Καραθάνου επιβεβαίωσε και η δημοσιογράφος του himara.gr Αθηνά Κρεμμύδα.

    «Πρέπει να βγει η αλήθεια – και όχι όπως στην περίπτωση του Αριστοτέλη Γκούμα, που δολοφονήθηκε πριν επτά χρόνια επειδή μιλούσε ελληνικά στην Χειμάρρα»."

    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/omogeneia/723634_vinteo-ntokoymento-i-mahi-toy-k-katsifa-me-tin-alvaniki-astynomia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Yπάρχουν τρόποι...Υπέρπτηση, ζόρισμα στις συνοριακές διελεύσεις, "σκούπες" και απέλαση Αλβανών με μή κανονικά εγγραφα η φορολογικές η αλλες παραβάσεις (πόσοι κόβουν απόδειξη για μερεμέτια, κήπους κλπ ;),μπλόκο στα εμβάσματα...
    Αυτά ομως θέλουν κυβέρνηση με εθνική συνείδηση και πολίτες με αυτοσεβασμό και αξιοπρέπεια...Οχι λαμόγια που αύριο θα συνεχίσουν κανονικότατα τις "αναθέσεις εργου" σε Αλβανούς για κάποια ευρώ "κέρδος"...
    Να καταλάβει ο κάθε ουτσεκάς Ράμα, ο κάθε συμμορίτης Μπερίσσα, ο κάθε κατσαπλιάς που δουλεύει στα πορτοκάλια και υποδύεται τον...αστυνομικό διευθυντή στην Αλβανία, ο κάθε μπράβος η "καλλιεργητής" στο Λαζαράτι οτι δεν παίζομε με την Βόρειο Ηπειρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περιμένω αντίδραση από την κυβέρνηση της χώρα μου που να αντιπροσωπεύει το κοινό αίσθημα! Γ@μώ το φιλότιμο που έχουν ο Ράμα και οι συν αυτώ συνονθύλευμα! Είχαν επιχείρηση έτοιμη οι φονιάδες!! Περιμένει όλος ο Ελληνικός λαός αντίμετρα για την δολοφονία του νέου! Δεν κατάλαβα!! Μια χώρα με ανθρώπους αγρίμια από την κλειστοφοβία που ήρθαν στην Ελλάδα και με την αξία τους ( όχι όλοι, γιατί έχουν κάνει και τα κερατιλίκια τους τα πρώτα χρόνια, κι ακόμα ένα μεγάλο μέρος Αλβανών είναι στον υπόκοσμο) έκαναν προκοπή, μιλούν τα Ελληνικά όχι στην Ελλάδα αλλά και στην Αλβανία! Πήγα στο Ελ Μπασάν να τρέξουμε Βαλκανικό πρωτάθλημα και μιλούσε όλη η πόλη! Μέχρι κι ο πρόεδρος της Αλβανικής ομοσπονδίας! Αν είναι δυνατον!! Αύριο οι σύλλογοι Αλβανών στην Ελλάδα να πάρουν θέση εναντίον του Ράμα και να καταδικάσουν ότι αποτρόπαιο έγινε! Θα τους πάρει ο διάολος και θα τους σηκώσει αν δεν ακούσω κουβέντα που σκότωσαν έναν νέο εν ψυχρώ! Εκτέλεση ρε!! Που ζούμε? Εκτέλεσαν τον άνθρωπο εν ψυχρώ! Κάπου είδα ένα σχόλιο ενός Αλβανού κάπου πιό πρίν! Λοιπόν περιμένω να κάνει και τώρα! Ας δείξουν πως διαχωρίζουν την θέση τους από τον φασισμό, διότι ο φασισμός γενάει φασισμό! Σας φάγανε να κάνετε τον αετό και τα εθνικιστικά λες και σας ενόχλησε κανένας!Θέλετε Μεγάλη Αλνανία? Την να την κάνετε ρε τούβλα που σας δουλεύουν όπως κι εμάς! Θύματα! Θύματα όπως κι εμείς!Δεν μπορείτε να φτιάξετε αυτή που έχετε που γυρίζετε με τα μονόκαρα και το καλαμπόκι που το κόνετε με το δρεπάνι ακόμα! Δεν εχω ποτέ θεριζοαλωμιστική μηχανή όσες φορές κι αν περάσει! Άντε τούβλα κάναμε προκοπή εμείς με την Ευρώπη να κάνετε κι εσείς! Θα σας κάνει πλούσιους η Ευρώπη! Χαιβάνια κι εσείς κι εμείς! Σκοτψσατε ρε το παιδόπουλο ρε παλιάνθρωποι λες και ήταν τι ρε? Δεν ντρέπεστε! Ας μείνω εδώ γιατί δεν μπορώ να το πιστέψω πως οι Αλβανοί είμαι τόσο ζώα σαν άνθρωποι και απολίτιστοι! Εγώ θεωρώ πως είναι και προκομμένοι και άνθρωποι με πολιτισμό! Περιμένω μα πάρουν θέση εκτός κι αν είναι φίδια και το έχουν κρυφό καημό, οπότε θα επιμελληθούμε τα δέοντα...αν δεν θέλουν ειρήνη και συνύπαρξη...τι να πω, λυπάμαι και θυμώνω κι οργίζομαι! Ευτυχώς που δεν είμαι υπουργός Εξωτερικών γιατί θα είχαμε ντράβαλα άσχημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Ποιος πληρωνει τα καυσιμα και τα ανταλλσκτικα και τα συνεργεια...τις υπερωριες και μισθους και τα φθαρμενα λαστιχα τους ????

      Διαγραφή
  6. Μόνον την Αλβανία Νίκο! Έχουμε πάρει εργολαβία τα Βαλκάνια με πτήσεις μέσω ΝΑΤΟ να προστατεύουμε τον εναέριο χώρο της Αλβανίας,του Μαυροβουνίου, της Βουλγαρίας! Εμείς οι μ@λ@κες πληρώνουμε από το υστέρήμά μας να έχεις το λιμάδι τον Αλβανό πρωθυπουργό να στηρίζει τον Τούρκο!50 πεινασμένοι κάναν τα Βαλκάνια αμέρικαν μπαρ! Ο πεινάλας ο Ράμα, ο Ζάεφ, οι Κοσσυβουναίοι και η απάνω ρούγα στο Κουμάνεβο! Άμα περάσεις να μπείς στην Σερβία από το Κουμάνεβο, τσίγκους έχουν για σκεπές! Και θέλουν πόλεμο!! Έλεος!! Ο πόλεμος θα τους φτιάξει εργοστάσια...Θεέ μου σε τι κόσμο ζούμε? Που καταντήδαμε, τα χαρτζιλίκια των υπ. Αμύνης, των πληρωμένων καθηγητών από τα μυστικά κονδύλια, των δξμοσιογραφων, των μπλοκς να μας κάνουν απόκουτους Θεούλη μου ρίξε μια αλλά ξεπαστρεπτική όμως να μην μείνει κανένας μας
    ..ρε φίλε εκτέλεσαν εν ψυχρώ το παιδί μωρέ οι αλήτες!! Κι εμείς έχουμε τους ζωόφιλους!! Που ζούμε ρε συ Νίκο, τι γίνεται ρε φίλε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mad house Saki. What can one write! On the positive side, compare the Greek element in Northern Epirus with that in...Lesvos for example. Kudos to our brothers in NE.

      Διαγραφή
  7. Κατά την δική μου αποψη ο γενναίος Έλληνας πρέπει να αξιολογηθεί κατάλληλα από το Ελληνικό κράτος! !! Αυτός έπεσε υπερασπιζόμενος την πατρίδα, πρέπει να κάνει κάτι !!! Στην χώρα μας υπάρχουν πολύ Αλβανοί οι οποίοι έδωσαν στα παιδιά τους Ελληνική υπηκοότητα, ας πιεσουν την κυβέρνηση των Αλβανών, τόσα χαρτιά έχουν στα χέρια τους !!! Οι συριζαιοι ούτε τους Αλβανούς δεν φτάνουν !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ἄν δέν γίνεται σωστή διαχείριση σέ μιά ἐταιρεία, καί ἡ διοίκησή της ξεπουλᾶ ὅσο-ὅσο, ὅποιοι βλάπτονται,
    ὅπως δανειστές της, προμηθευτές της στούς ὁποίους χρεωστᾶ, ἀκόμη καί ἐργαζόμενοι διά τῶν συλλογικῶν τους ὀργάνων,
    ἤ ὅπως μία μειοψηφία μετόχων, ἤ ἕνας ἑταῖρος ΕΠΕ,
    μποροῦν νά ζητήσουν τήν ἄμεση λογοδοσία, ἀλλά ἄν αὐτή δέν δίδεται ἤ δέν δίδεται δεόντως ἤ πλήρως, τότε μποροῦν νά ζητήσουν ἀπό τά δικαστήρια τήν ἄμεση ἀλλαγή τῆς Διοικήσεως.

    Ὅταν μία Κυβέρνηση σέ μία περίπτωση ὅπως ἡ δολοφονία τοῦ Ἕλληνα ἥρωα Κωνσταντίνου Κατσίφη
    - ἥρωα ὅπως προκύπτει ἀπό ὅλες τίς ἀξιόπιστυες μαρτυρίες καί ἀποδείξεις μέχρι τώρα -
    κωφεύει, κάνει ὅτι δέν κατάλαβε, τηρεῖ ὅ,τι τό πιό γραφειοκρατικό τυπικῶς μόνον, χωρίς νά λαμβάνει ἀντίμετρα ὅπως ἰδίως
    συμβολικές ἀπελάσεις συγκεκριμένων ἀλβανῶν μεταναστῶν,
    καί ἀπαγόρευση ὅλων τῶν ἐμβασμάτων πρός Ἀλβανία μέχρι νά δοθῆ ἱκανοποιητική ἀπάντηση καί τιμωρία τῶν ἐνόχων γιά τήν δολοφονία,
    τότε ποιός εἶναι ἀρμόδιος νά τήν ἀντικαταστήσῃ; Ποιό δικαστήριο; Μέ αἴτηση τίνος;

    Μπορεῖ νά σχηματίσθηκε μία Κυβέρνηση, ἀλλά ἄν "ξεπουλᾶ" τήν πατρίδα μας, μέ διαχείριση πού βοᾶ ἀδυναμία, τί δέον γενέσθαι;
    Θά περιμένει ὁ πρόεδρος τῆς Δημοκρατίας ἤ μία μειοψηφία βουλευτῶν στήν Βουλή, τό τέλος τῆς 4ετίας γιά ἐκλογές; Ἤ μᾶλλον πρέπει νά ἀπευθυνθοῦν ἐγκαίρως στήν Βουλή καί νά τῆς ζητήσουν τήν ἄμεση ἀντικατάσταση τῶν προσώπων πού κυβερνοῦν (ἐντός τῆς ἴδιας, κομματικῶς, κυβερνητικῆς πλειοψηφίας);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμπληρώνω: Ἡ αὐστηρότητα στήν ἀντίδραση τῆς Ἑλλάδος, στό θέμα τῆς δολοφονίας τοῦ Ἥρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα, ἐνδείκνυται καί πρέπει νά εἶναι ἀληθινή,
    διότι, πέραν τῶν ἄλλων,
    μόνον μέ σοβαρή ἀντίδραση θά παύσουν οἱ ρατσιστικές ἐκδηλώσεις, ἐκατέρωθεν.

    Ἀλλλιῶς, οἱ μέν Ἀλβανοί ἐθνικιστές θά ξεσαλώσουν, μέ ἀπρόβλεπτες ἄμεσες συνέπειες, καί σίγουρα πρός τήν κατεύθυνση τῆς ἐθνοκαθάρσεως τοῦ Ἑλληνισμοῦ τῆς Βορείου Ἠποείρου-Νοτίας Ἀλβανίας,
    οἱ δέ ἐν Ἐλλάδι ἐθνικιστές, θά πάρουν εὐλόγως, τό τονίζω, εὐλόγως, καί δυστυχῶς, τήν ὑπεράσπιση τῆς τιμῆς τῆς Ἑλλάδος στά χέρια τους.

    Καί ὅποιος δέν μπορεῖ νά τό καταλάβῃ αὐτό καί μέ μισο-ἀλήθειες ἤ ψέμματα, καθώς καί μέ φραστικούς ἐξορκισμούς κατά τοῦ ρατσισμοῦ, τόν τονώσει ἑκατέρωθεν, ἕνεκα τῆς παράλογα χαλαρῆς στάσεως τῆς Ἑλληνικῆς Κυβερνήσεως, ἤ καί τῆς ἀνθελληνικῆς παραπληροφορήσεως μέ διαρροές ἤ μέ τυχόν ἀνακριβεῖς ἀνακοινώσεις τῆς ΕΛ.ΑΣ.,
    πρέπει νά πάῃ σπίτι του τώρα,

    Διότι ἄμα ἀνάψει ἡ φωτιά τοῦ μίσους ἀπό τούς Ἀλβανούς ἐθνικιστές, καί τῆς δικαιολογημένης ἀγανακτήσεως ἀπό τήν πλευρά τῶν Ἐλλήνων, δέν σβήνει μετά εὔκολα, οὔτε ἐθνικῶς ὁμαλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αλβανοί ,ένας λαός που ήρθε από την Κασπία το 9ο αιώνα στην περιοχή .ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ ΓΡΑΦΗ.Αποκτούν γραφή πριν από 100 χρόνια!!!!!Αποτελούν το 98% των φιλακισμένων στην Ελλάδα.....Φυσικά δεν έχουν καμμία γενετική συνναφεια με τους Ελληνες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπράβο για το άρθρον!
    Τιμή και δόξα στον Έλληνα ήρωα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑ είναι η αρχή της ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ που ΕΤΟΙΜΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ.
    Και μιά λεπτομέρεια οι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΙ στους αλβανους με νόμο που ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΔΙΟΤΙ ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΟ ΣΤΕ (ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΑΝΑΛΟΓΟΣ ΝΟΜΟΣ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕ)θα ακυρωθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι ρόλο παίζει η ΕΛΑΣ στην όλη υπόθεση;

    "Η παρέμβαση της ελληνικής αστυνομίας εγείρει πολιτικό και θεσμικό ζήτημα. Η ελληνική αστυνομία δεν έχει καμία αρμοδιότητα να μιλάει και ούτε δυνατότητα να γνωρίζει για ένα περιστατικό που συνέβη εκτός της ελληνικής επικράτειας. Η μόνη αρμόδια ελληνική αρχή είναι το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο και κινήθηκε σε τελείως διαφορετικό κλίμα από την αστυνομία. Πώς γνωρίζει η ελληνική αστυνομία τι συνέβη στο χωριό Βουλιαράτες και πόσοι κάλυκες βρέθηκαν; Προφανώς μεταφέρει όσα της είπε η αλβανική αστυνομία. Με άλλα λόγια, μετατράπηκε σε μεταφορέα και ηχείο προς την ελληνική κοινή γνώμη της αλβανικής εκδοχής, δηλαδή της εκδοχής των εκτελεστών. Μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι έσπευσε να διοχετεύσει στοιχεία για το παρελθόν του 35χρονου θύματος. Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, λοιπόν, ο Κατσίφας είχε συλληφθεί μετά από επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών το 2008 για κατοχή ναρκωτικών, για την ακρίβεια ακατέργαστης κάναβης. Για ποιόν λόγο, άραγε, η ελληνική αστυνομία διοχετεύει πληροφορίες για μία υπόθεση, η οποία έλαβε χώρα μία δεκαετία πριν, έχει προ πολλού λήξει δικαστικά και κυρίως δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό που οδήγησε στην εκτέλεση του 35χρονου ομογενούς.

    Δεδομένου ότι έχουν παραβιασθεί κανόνες και αρχές, τόσο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όσο και κεντρικά η κυβέρνηση οφείλουν εξηγήσεις για τη στάση του αρχηγείου της αστυνομίας, ή τουλάχιστον των αξιωματικών οι οποίοι ενεπλάκησαν σε αυτές τις διαρροές"
    (απ' εδώ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ειναι..οι τραβεστι της αστυνομιας ?? Ενας τους ειπε οτι ειναι ...πολλοι....( ευτυχως δεν ζει ο ...Σολωνας....και η νομοι του...)

      Διαγραφή
  14. Σοβαρολογούμε! Δεν δέχτηκε η εισαγγελία στα Τίρανα μήνυση της μάνας! Με τι αιτιολογικό την απέρριψε? Τι γίνεται στην Αλβανία ρε! Η Πρέσβης δεν είναι δίπλα στην μητέρα? Το υπ. Εξωτερικών δεν έχει υπαλλήλους? Εαν κάποιος εκ των αρμοδίων δεν έχει αναλάβει την υπόθεση να διελεκανθεί όχι την σύνταξη να του κόψουν αλλά και τα χέρια! Τι κάνει το υπουργείο Εξωτερικών? Να δώσει στην δημοσιότητα τις ενέργειες του! Ως Έλληνες απαιτούμε να μάθουμε τις συνθήκες θανάτου από δικούς μας εμπειρογνώμονες και ιατροδικαστή καθώς και τις ενέργειες αυτών κυβερνούν στο όνομα του λαού! Τώρα! Κάθε ενέργεια άμεσα! Είναι δυνατόν να εκτελείται άνθρωπος μέσα στο σπίτι μας!! Για να δούμε γιατί θέλουν πολλές κατραπακιές ορισμένοι! Δεν θα σας περάσει να κάνετε την χώρα σαν τα μούτρα σας! Η Ν.Δ τα κόμματα έκαναν καμιά δήλωση! Δεν είδα καμιά πίεση, ζουν, υπάρχουν, η περιμένουν τις εκλογές? Θα τα πούμε στην ώρα τους με όλους! Κρύφτηκαν και αφήνουν εμάς να παλεύουμε να κρατήσουμε την χώρα όρθια χωρίς εργαλεία? Θα δείτε που θα σας τα βάλουμε τα εργαλεία...θα δείτε σύντομα τον κόσμο ριγέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καμία ψύχραιμη τοποθέτηση. Όποιος τολμήσει και το δει λίγο πιο ψύχραιμα κινδυνεύει να χαρακτηριστεί αναρχικός και αντεθνικός. Αυτός είναι ο εθνικιστικός παροξυσμός. Λες και οι υπόλοιποι δεν αγαπάμε την πατρίδα. Το θέμα διατηρείται υψηλά από όλα τα ΜΜΕ. Ας μην παραπονιέται λοιπόν κανένας ότι προσπαθούν να στρέψουν αλλού το βλέμμα μας, που ούτως ή άλλως θα το καταφέρουν σε λίγο καιρό σε όλους. Εν τω μεταξύ κανένας από αυτούς δεν μιλάει για το όπλο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι ο Εφιαλτης ελεγε πως την αγαπουσε...με τον ..τροπο του..Οπως γουσταρει ο καθεις...σαν τον ..καφε...Με γαλα η χωρις ? Δεν ειναι στερεο επιχειρημα..το ...""ολοι"....Εχει τζογο.

      Διαγραφή
    2. Εύγε ρε Δημήτρη! Επιβάλλεται άμεσα να συνειδητοποιήσουμε σε ποιά περιοχή ζούμε! Ο πολιτισμός είναι δυσεύρετο αγαθό! Στην φωτιά για να σωθείς την αντιμετωπίζεις με φωτιά! Το λεγόμενο αντιπύρι...

      Διαγραφή
    3. Ο στρεψοδίκης Ν.Λυγερός γράφει: ¨....Βουλιαράτες είναι αμιγώς ελληνικό παρόλο που βρίσκεται στην Αλβανία και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ελληνική μειονότητα της Αλβανίας είναι εθνική μειονότητα κι όχι θρησκευτική...Στην πραγματικότητα σε όλα τα ελληνικά χωριά που βρίσκονται κοντά στο Αργυρόκαστρο βρίσκονται ελληνικές σημαίες και μεγάλοι σταυροί χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα.¨ ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΑΚ ΟΥΤΕ ΜΠΑΛΩΘΙΕΣ ΟΧΙ ΤΗΝ 28η ΑΛΛΑ ΚΑΜΜΙΑ ΜΕΡΑ. ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΒΓΕΙ Ο Τ/Κ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΙΣΕΛΙΝΟ Κ ΜΕ ΤΟ ΑΚ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΥΠΡΟ,ή Ο ΜΟΥΣ/ΝΟς ΘΡΑΚΗΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ...ΤΟ ΚΡΙΜΑ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΨΑΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥ (ΚΑΙ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ ΚΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ)

      Διαγραφή
    4. Σακη εδω ανω...πεσαμε στον ..μη μου τους κυκλους ταρατε....Ετσι ελεγε και το Κυπαρισι στα συννεφα...μεχρι που επεσε κεραυνος και το εκαψε..Ηταν μια δεηση που ...αγνοησε η φυση σκανδαλωδως...( η ..αραγε το κυπαρισι αγνοησε την φυση ??) Εσυ τι λες Σακη ??? Εγω λεω το δευτερο....

      Διαγραφή
    5. Δεν πειράζει ρε Δημήτρη για όλους ξημερώνει το πρωί!
      Στο άρθρο του λίνκ αναφέρει πως τον πραγματογνώμονα οι Αλβανοί τον ξέχασαν στα Τίρανα!
      https://www.defence-point.gr/news/renea-afti-ine-i-idiki-monada-tis-alvanikis-astynomias-pou-skotose-ton-katsifa-vid
      Ωστόσο κανένας δεν επικρότησε την ένοπλη παρουσία του νέου, παρόλο που πιό πάνω ο πρώην πρόεδρος αναφέρει πως λογόφερε με τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν από το πρωί αποκλείσει το χωριό! Ο λόγος ήταν η Σημαία και του είπαν να την κατεβάσει! Δεν γνωρίζω το περιστατικό στις λεπτομέρειες του και επιφυλάσσομαι!Το μόνον που ξέρω είναι πως ο Κώστας ήταν αποφασισμένος να υπερασπιστεί το Σύμβολό μας και οφείλω να του αποδώσω τιμές μόνον για την ανδρεία του να υπερασπιστεί την Σημαία μας! ίσως να είναι αλλιώς το περιστατικό ή να έχει κάποια σημεία άλλα! ΔΕΝ επικροτώ τίποτα το ένοπλο αλλά ο Κώστας ανέλαβε την ευθύνη να το πράξει! Εγώ μιλώ πως τον εκτέλεσαν, γι αυτό μιλώ για την εκτέλεση, μιλώ για την μάνα που δεν δέχτηκε η εισαγγελία στα Τίρανα την μήνυση σύμφωνα με τις δηλώσεις της, μιλώ για την συμπεριφορά να τον σκοτώσουν και όχι να τον συλλάβουν και στην τελική όπως είπε και η μάνα του την οποία πρέπει να σεβαστώ και όχι να την υπερσκελίσω, ας αποφάσιζε η δικαιοσύνη! Για όλα αυτά δεν υπάρχει μια "ψύχραιμη" ματιά? Έχω άλλη άποψη όταν δεν σέβεται κάποιος τα ανθρώπινα δικαιώματα και δρά ως δολοφόνος όταν εκπροσωπεί ένα κράτος που θέλει να λέγεται πολιτισμένο! Εγώ είπα πως για να σωθείς στην φωτιά βάζεις αντιπύρι! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε κάποια σχόλια που λένε μια άποψη υπάρχει μόνον "αντισχόλιο" πάντα χωρίς να προσθέτει! ίσως είναι χαρακτηριστικό μας! Δεν είδα όμως σχόλιο πως δεν επετράπη σε Έλληνα ιατροδικαστή να εξετάσει τον νεκρό! Γιατί? Ρωτώ γιατί? Τι φοβούνται οι Αλβανοί από έναν επιστήμονα? Ο επιστήμονας είναι επιστήμονας του κόσμου! Ας δω ισορροπημένα σχόλια σχόλια, γιατί δεν δέχτηκαν την μήνυση της μάνας? Δεν έχει δικαίωμα? Αυτό αποτυπώνει τον Αλβανικό πολιτισμό! Να παραλάβουν τον νεκρό και να το φέρουν στα Ιωάννινα για ιατροδικαστική...ο "πολιτισμών" των Αλβανών φτάνει στην στηλίτευση του νεκρού... φτού σας βρωμιάρηδες, ξεφτιλισμένοι Αλβανοί...(ΌΣΟΙ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΤΗΝ ΊΔΙΑ ΆΠΟΨΗ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΊΣΟΥΝ ΤΗΝ ΘΈΣΗ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΤΑ ΈΧΩ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΌ). Σταματάνε οι μάχες να περισυλλέξουν τους νεκρούς κι εσείς (εννοώ του υπευθύνους) την μέρα που τιμάμε τα κόκκαλα των νεκρών μας στηλιτεύετε και εκτελείτε έναν άνθρωπο? Δεν το εξετάζω αν είναι Έλληνας, είναι άνθρωπος! Η απάντησή μου είναι πως Αλβανοί είστε Αλβανοί θα παραμείνετε, όποιος έχει αντίθετη άποψη να μην συμπεριφέρεται έτσι αλλά να δείχνει πως οι Αλβανοί έχουν πολιτισμό,αλλιώς γιατί κατεβάζουν τα μάτια όταν τους λες Αλβανούς? Γιατί ξέρουν τι κουμάσια είναι! Είναι περήφανοι οι Αλβανοί πολίτες για όσα διαδραματίστηκαν? Ανάλογα με την απάντησή τους κι ο πολιτισμός τους!Ας την δώσουν στον εαυτό τους, ας μονολογήσουν μέσα τους αν συμφωνούν ή όχι...τότε θα ξέρουν και τον πολιτισμό τους! Τα ίδια θα έγραφα κι αν ο Κώστας ήταν Αλβανός, γιατί εξετάζω ως άνθρωπος το συμβάν κι όχι για την ράτσα του...τελειώσαμε!! Από κι εμπρός ο καθένας κι από μια γνώμη...ας απαντήσει ο καθένας αν αυτός ήταν το παιδί του, ο αστυνομικός που τον εκτέλεσε ας κοιταχτεί στον καθρέφτη! Αλλά το άρθρο στο λινκ περιγράφει και την παιδεία των Αλβανών αστυνομικών και πως είναι όλοι τους σε υπόκοσμο μπλεγμένοι! Στην Ελλάδα ζούμε ξέρουμε το "είδος " των Αλβανών τους δίνεις το χέρι σε τέτοιους Αλβανούς κοιτάζεις μήπως σου λείπει πριν το τραβήξεις ο βραχίονας...άντε τώρα που υπάρχει τέτοιο υπόβαθρο να μιλήσουμε με τον Ράμα ή με ποιόν άλλο? Υπάρχουν Αλβανοί με ακεραιότητα, σπουδαίοι, εργατικοί, τίμιοι, προκομμένοι αλλά ξέρουμε και την "άλλη" πλευρά...

      Διαγραφή
  16. Ας το δούμε λίγο ψύχραιμα κι ας απαντήσουμε μερικά ερωτήματα με το χέρι στην καρδιά:

    1) Ήταν κακοήθεια και αθλιότητα το ανθελληνικό πανό που ανάρτησαν οι οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας Παρτιζάνι Τιράνων; Αναμφισβήτητα! Αλλά μην ξεχνάτε πως μιλάμε για οπαδούς - δηλαδή ανεγκέφαλους ορκ με νοημοσύνη αμοιβάδας. Έχουμε δει ουκ ολίγα ανάλογα κρούσματα με πρωταγωνιστές δικούς μας, τα οποία δεν μας τιμούν καθόλου…!

    2) Είναι πράγματι αλήθεια πως οι Αλβανοί «έχουν μίσος για τον ελληνισμό» (όπως φέρεται - σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στον Τύπο - να δήλωσε η μητέρα του θανόντος ομογενή); Ναι, είναι αλήθεια! Κανείς δεν υποστήριξε πως η ζωή των βορειοΗπειρωτών αδερφών μας είναι εύκολη, κανείς δεν είπε πως η καθημερινότητα στα χωριά της Ελληνικής μειονότητας είναι στρωμένη με ροδοπέταλα και κανείς δεν αμφισβήτησε πως οι Αλβανοί τρέφουν αισθήματα αντιπάθειας / ακόμη και μίσους.

    3) Ήταν κακοήθεια και αθλιότητα η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ του ποινικού μητρώου του θανόντος; Ναι, ήταν! Αν και οι αστυνομίες μεταξύ τους ανταλλάσσουν πληροφορίες βάσει διεθνών συμφωνιών, ήταν υπέρτατη ρουφιανιά και απρέπεια η διαρροή του ποινικού παρελθόντος του θανόντος ομογενή προς τον Τύπο, όταν μάλιστα δεν σχετίζεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με την υπόθεση και έχει προφανή στόχο να σπιλώσει μετά θάνατον τη μνήμη του. Ασυγχώρητη η ΕΛΑΣ - όχι για την ανταλλαγή στοιχείων με τις αντίστοιχες Αλβανικές αστυνομικές Αρχές καθώς προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις, αλλά για την διαρροή στον Τύπο. Ρουφιάνε γραφιά μπασκίνα που έσπρωξες το δελτίο ΑΣΑΔΑ του θανόντος σε φιλαράκι σου δημοσιογράφο, εύχομαι να ξοδέψεις τη σύνταξή σου στα ψυχοφάρμακα και να αφήσεις την τελευταία σου πνοή μόνος και πλημμυρισμένος στα κάτουρά σου.

    4) Είναι πράγματι αλήθεια πως όταν οι Αλβανοί RENEA πραγματοποίησαν κατ’ οίκον έρευνα στο σπίτι του ομογενή συμπεριφέρθηκαν με τρόπο βίαιο; Ναι, (υποθέτω πως) είναι αλήθεια, αλλά ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για ειδική μονάδα αντιμετώπισης τρομοκρατών που (βάσει κανονισμού) έπρεπε να αναζητήσει τον διωκόμενο στην οικία του και να ερευνήσει για όπλα / εκρηκτικά που τυχόν είχε κρυμμένα. Φανταζόμαστε λοιπόν, πως όταν μία τέτοια μονάδα εισέλθει σε (άγνωστο για αυτούς) χώρο, εντός του οποίου είναι δυνατό να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε, είναι αναμενόμενο να μπουν μέσα «φορτωμένοι» και να μην είναι και τόσο ευγενικοί.

    5) Είναι πράγματι αλήθεια πως ξεψυχώντας ο ομογενής φώναξε «ζήτω η Ελλάδα, ζήτω ο Ελληνισμός»; Ας είμαστε ρεαλιστές. Θα ήταν πράγματι μία ωραία σκηνή από τις επικές ταινίες του Τζέημς Πάρις (τύπου «ελάτε να τα πάρετε»), αλλά όταν ακόμη και την στιγμή που μιλάμε δεν μπορούμε να είμαστε απολύτως βέβαιοι για τις ακριβείς συνθήκες του θανάτου του, είναι τουλάχιστο αστείο να ξέρουμε ΤΙ ακριβώς είπε πριν πεθάνει, τη στιγμή που δεν γνωρίζουμε ΠΩΣ πέθανε. Ναι, συμφωνώ πως ακούγεται πράγματι ηρωϊκό παράδειγμα για τις επόμενες γενιές, αλλά όπως και να το κάνουμε όταν μερικά πράγματα μεγαλοποιούνται σε βαθμό μη ρεαλιστικό, ξεφτίζουν και το αποτέλεσμα είναι αντίθετο από το προσδοκώμενο.

    ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΗΝΥΜΑ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. …ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΗΝΥΜΑ

    Κλείνοντας, η προσωπική μου γνώμη:

    Ήταν Ελληνόψυχο το παλικαράκι που πέθανε στην συμπλοκή με τους RENEA; Ναι, σύμφωνα με τις προφορικές μαρτυρίες των συγχωριανών του όπως αυτές δημοσιεύτηκαν, επρόκειτο για ένα παλικαράκι που είχε «τρέλα με την Ελλάδα». Είναι όμως απαραίτητο, η ορμή και η αγάπη για την Πατρίδα να ακολουθείται «μετά Φρονήσεως» (εκ του ρητού «Ρώμη μετά Φρονήσεως» που συνοδεύει τον θυρεό του ΑΤΑ). Δυστυχώς, δεν αρκεί μόνο η φιλοπατρία, ο ενθουσιασμός και η (καλώς εννοούμενη) «τρέλα». Είναι απαραίτητο να υπάρχει και η φρόνηση, κάτι που καθώς φαίνεται έλλειπε την κρίσιμη στιγμή από τον θανόντα ομογενή που θόλωσε και πήρε το όπλο του, καταφέρνοντας να πεθάνει για την Πατρίδα του, ενώ το επιθυμητό θα ήταν να κάνει τους εχθρούς να πεθάνουν για την δική τους πατρίδα.

    Όσο κι αν δεν μας αρέσει, όσο κι αν μας στεναχωρεί, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ΔΕΝ σκοτώθηκε λόγω της Σημαίας. Είτε μας αρέσει, είτε όχι, δεν ξεκίνησαν καμιά 100-ρια trigger happy RENEA να έρθουν φορτωμένοι από τα Τίρανα και να ψάχνουν τα βουνά, επειδή ο Κωνσταντίνος τσαμπουκαλεύτηκε φραστικά και διαπληκτίστηκε με τον τοπικό Αλβανό χωριατόμπατσο για μια σημαία. Ο Κωνσταντίνος σκοτώθηκε επειδή αποφάσισε να βγάλει πολεμικό όπλο, επειδή πυροβόλησε κατά αστυνομικών, επειδή πέρασε την λεπτή κόκκινη γραμμή που ξεχωρίζει το απλό φραστικό επεισόδιο (που μπορεί να ξεχαστεί σε 10-20 λεπτά) από την περίπτωση αντιμετώπισης ενόπλου με Kalashnikov. Και να είστε σίγουροι, πως εάν μπορούσαμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και να είχε την δυνατότητα να επιλέξει να καταπιεί τον εγωϊσμό του και να μην πάει στο σπίτι του να ζωστεί με Kalashnikov & πυρομαχικά και να βγει στο δρόμο (καθώς φαίνεται στο βίντεο) να λύνει τις διαφορές του με μπαλωθιές, σήμερα ο Κωνσταντίνος θα ήταν ζωντανός και υγιής. Ίσως να ήταν νευριασμένος, ίσως θα ένιωθε πικρία, αλλά θα ήταν ζωντανός.

    Κατά την άποψή μου όποιος θεωρεί πως η αιτία θανάτου του ήταν «μια Σημαία», τότε με την ίδια λογική να θεωρήσουμε ως υπεύθυνο για τα αεροπορικά ατυχήματα που συμβαίνουν, τον Νόμο της Βαρύτητας και όχι τις επί μέρους αιτίες και βλάβες πως προκαλούν τα αεροπορικά ατυχήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. After Rama' s comments, we should seen his arrest and cut all talks with Albania. Label ir a rogue state of drug and human dealers (not much effort here) and ask for UN observers. In the meantime, 6 F-16's in Corfu.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. https://www.youtube.com/watch?v=lnuQvx_0Gco ΣΤΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.