29/10/18

"Κανένας Έλληνας στην Αλβανία δεν μπορεί να σκοτωθεί για την σημαία!"

Πελασγός Κορυτσάς: Το άρθρο αυτό το μεταφράσαμε για να σας δώσουμε μια εικόνα για το πως οι μετριοπαθείς φωνές αντιμετωπίζουν την κατάσταση.


Από τον Μέρο Μπάζε.

Ο φόνος του νεαρού στην Δερόπολη θα έχει το δικό του βάρος στις ελληνοαλβανικές σχέσεις και, και οι δύο χώρες θα πληρώσουν με την ευκαιρία αυτή "το φόρο" της ελευθερίας για τις ακραίες ομάδες που τρέφουν μέσα τους και που θα δοκιμάσουν την σοβαρότητα και την σταθερότητα των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Από την Ελλάδα υπάρχουν ανάμεικτες αντιδράσεις που ξεκινούν με την ωριμότητα της κυβέρνησης για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και  τελειώνουν με τις ακραίες εκφράσεις της  "Χρυσής Αυγής" που θέλει πόλεμο.

Αλλά εμείς έχουμε ευθύνη για την αλβανική αντίδραση.

Ο άκρα ενθουσιασμός κάποιων ανθρώπων για το γεγονός πως οι ειδικές δυνάμεις ΡΕΝΕΑ εκτέλεσαν αυτόν τον έλληνα, είναι μια υπερβολή που δεν απαντά στην πραγματικότητα. Αυτός ο ενθουσιασμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι η καλύτερη τροφή για την υστερία της άλλης πλευράς, αυτό των ακραίων ελλήνων, που απλά θέλουν να πουν πως "αυτός σκοτώθηκε όπως ένας έλληνας ήρωας".



Για τη συνέχεια Pelasgos

4 σχόλια:

  1. O Goumas dolofonitike giati milouse ta Ellinika..Stin Xeimara tous pairnoun ta spitia..Tous ellinikous dimous tous kanane sugxoneusi me aldanikous..
    Ti na pistepso?
    Mas koroideuoun..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η τιμωρία χάδι των δολοφόνων του Γκούμα έδειξε την υποστήριξη - ανοχή του αλβανικού κράτους.

      Διαγραφή
  2. Ο αστυνομικός που δολοφόνησε των Έλληνα στην λεωφοριοπειρατεία έγινε και αρχηγός της αλβανικής αστυνομίας. Να μην ξεχνάμε και αυτήν την δολοφονία. Τον δε Αλβανό απαγωγέα οι συμπατριώτες του θεωρούν εθνικό ήρωα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαβάστε τα σχόλια στο πρωτότυπο του σχετικού δημοσιεύματος και θα θυμηθείτε την παροιμία "Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος"(Αλβανού μετανάστη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.