3/10/18

Νέα σκοπευτικά παραλαμβάνουν οι Τούρκοι καταδρομείς


Όχημα επιτηρήσεως Cobra (4×4) με σύνολο ηλεκτροπτικών αισθητήρων, ραντάρ επιτηρήσεως και σύστημα εντοπισμού βολών ελευθέρου σκοπευτού.
"Στην Τουρκία πάντως φαίνεται ότι σκέφτονται διαφορετικά αφού την περίοδο 2016-2017 ο Τουρκικός Στρατός προμηθεύτηκε 82 τροχοφόρα θωρακισμένα οχήματα Cobra II (4x4) επιτηρήσεως, κόστους 47,5 εκατ. € με χρηματοδότηση της ΕΕ! Τα συγκεκριμένα οχήματα που προορίζοντο για την βελτίωση της επιτηρήσεως των ανατολικών συνόρων της χώρας, φέρουν σύνολο ηλεκτροπτικών αισθητήρων, ραντάρ επιτηρήσεως, ακόμη δε και σύστημα εντοπισμού πυρών ελευθέρων σκοπευτών! Το 2017 δε, ακολούθησε νέα σύμβαση ύψους 29,6 εκατ. € για ανάλογο πρόγραμμα, αυτή την φορά 57 οχημάτων Hizir (4x4), που προρίζοντο για την επιτήρηση των συνόρων με την Ελλάδα και την Βουλγαρία. Η Τουρκία δηλαδή εξασφάλισε περί τα 80 εκατ. € από την ΕΕ για απόκτηση 139 ειδικών οχημάτων επιτηρήσεως, όταν η Ελλάδα δεν ενδιαφέρθηκε να αποκτήσει με κοινοτική χρηματοδότηση για τον Ελληνικό Στρατό ούτε μία φορητή θερμική κάμερα! "


διαβάστε όλο το κείμενο εδώ
..............................................


1 σχόλιο:

  1. Δείτε παραπάνω την ανάρτηση και τα σχόλια για την Θαλάσσια Επιτήρηση στο Αιγαίο. Απλώς οι Τούρκοι ανακάλυψαν νέο κ@λόκουρο που ελεγαν οι παλαιοί...Τον "ελεγχο της λαθρομεταναστεύσεως" - που εν πολλοίς ελέγχου και χειραγωγούν - και τον τρόμο που αυτή προκαλεί στην "Δύση".
    Η Ελλαδάρα ομως που ποτέ δεν πεθαίνει και δεν μαθαίνει αφήνει εδώ και τριάντα περίποτ χρόνια να χάνονατι χρήματα της ΕΕ για τον ιδιο σκοπό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.