13/10/18

Βάλαμε το λύκο να φυλάξει τα πρόβατα: Μέλος Επιτροπής βιβλίων Ιστορίας Ελλάδας και Σκοπίων: Φαντασίωση η ελληνικότητα της Μακεδονίας

«Ανεχόμαστε χίλια μύρια όσα στο όνομα της τρομερής πατρίδας και μιας, ας το πούμε φαντασίωσης που μας λέει ότι η Μακεδονία ήταν πάντα ελληνική και θα παραμείνει ελληνική», ανέφερε τον περασμένο Σεπτέμβριο η Αλεξάνδρα Ιωαννίδου  
Αντιδράσεις προκαλούν οι απόψεις μέλους της επιτροπής για την αλλαγή των σχολικών βιβλίων στην Ελλάδα και τα Σκόπια. Υποστηρίζει ότι η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι μια φαντασίωση. 
Η Αλεξάνδρα Ιωαννίδου είναι ένα από τα επτά μέλη της επιτροπής που όρισε η ελληνική κυβέρνηση για να εξετάσει τον αλυτρωτισμό στα σχολικά βιβλία των Σκοπίων. Κι όμως, η ίδια αμφισβητεί δημόσια την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ δήλωσε στις 19/9/2018: «Ανεχόμαστε χίλια μύρια όσα στο όνομα της τρομερής πατρίδας και μιας, ας το πούμε φαντασίωσης που μας λέει ότι η Μακεδονία ήταν πάντα ελληνική και θα παραμείνει ελληνική». 
Αίσχος! Αυτή είναι μέλος της επιτροπής που θα ελέγξει τα βιβλία Ελλάδας - ΠΓΔΜ.
Ιωαννίδου: Φαντασίωση ότι η Μακεδονία ήταν πάντα ελληνική.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

13 σχόλια:

  1. Θα προτιμούσα τα επτά μέλη της Ελληνικής επιτροπής να ήταν από τα Σκόπια, πιστεύω ότι θα εκπροσωπούσαν καλύτερα τα Ελληνικά συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σύνολο του πολιτικού συστήματος, τα κόμματα και το πολιτικό προσωπικό μαζί με τους τυχάρπαστους παρατρεχάμενους και αμετανόητους περιθωριακούς υποστηρικτές τους είναι υπεύθυνοι για την Εσχάτη Προδοσία εναντίον της Πατρίδας και του Ελληνικού ΄Εθνους. Η ορθή και δίκαιη τιμωρία για τέτοια εγκλήματα δεν είναι η πολιτική ‘αποστρατεία’ των υπευθύνων αλλά η φυσική εξάλειψή τους. Παράλληλα μία μελλοντική γνήσια Πατριωτική Κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει τα χιλιάδες νησιά του Αιγαίου για δημιουργία ελληνικών Γκουαντάναμο ισοβίου εγκλεισμού όλων εκείνων που περιφέρονται εντός της Ελληνικής Επικρατείας (με ή χωρίς την Ελληνική Ιθαγένεια) και δρουν αντεθνικά . Π.χ. σύλλογοι δρουν υπέρ των Σκοπίων και δεν αναγνωρίζουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας κάτι το οποίο δεν μπορεί απλά και μόνον να χαρακτηρίζεται ως πολιτική θέση ή δήθεν δικαίωμα έκφρασης και άρα να ‘νομιμοποιείται’ αφού πρωτίστως αποτελεί ευθεία αντεθνική θέση και βλάπτει την Εθνική Κυριαρχία της Πατρίδας κάτι που εννοείται πως πρέπει να αποτελεί το κύριο και μέγιστο κριτήριο κρίσεως. Ομοίως ‘έλληνες’ πολίτες της Θράκης ορκίζονται πίστη και αφοσίωση στην Τουρκία την οποία και θεωρούν ως την πραγματική τους πατρίδα.Γραφικοί λάτρεις και γελοίοι υποστηρικτές έως και σήμερα του μαύρου και κόκκινου φασισμού που τόσα δεινά σκόρπισαν στην Πατρίδα μας πρέπει να βρουν το δρόμο τους και το τέλος τους στα ελληνικά γκουαντάναμο. Η Ελλάς και το Έθνος δεν πρόκειται να ζημιωθεί από την απώλεια μερικών δεκάδων χιλιάδων ‘συμπατριωτών’ μας. Τα καθεστώτα Μεταξά και Παπαδοπούλου κινούνταν γενικά στη σωστή κατεύθυνση αλλά αποδείχθηκαν πολύ ήπια και τελικώς αναποτελεσματικά στην εξάλειψη της 5ης ελληνικής φάλαγγας. Η Ελλάς χρειάζεται πλέον έναν Στρατηγό Φράνκο αλλά επειδή κάτι τέτοιο δεν πρόκειται δυστυχώς να το ζήσουμε στις μέρες μας, ας απολαύσουμε τα μνημόσυνα της Ελλάδος που σκοτώσαμε και Καλή Πατρίδα ξανά ελπίζω για τα εγγόνια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι τακτικές των δικτατορικών καθεστώτων όσο πιο απάνθρωπες είναι, τόσο περισσότερο δεν έχουν αποτέλεσμα αλλά αντίθετα ηρωοποιούν τα θύματα, όπως και "εξαγνίζουν" την ιδεολογία τους.Έτσι ακριβώς έγινε στην Ελλάδα.Μετά την μεταπολίτευση η Αριστερή ιδεολογία έγινε το σύμβολο του αγώνα, και του μη συμβιβασμού (της "ανιδιοτέλειας").Τα επαναστατικά τραγούδια του Θεοδωράκη, η μελοποιημένη ποίηση (σημαντικών δημιουργών), αντί να ερμηνεύεται ως εξύμνηση πανανθρώπινων ιδανικών, την καπηλεύτηκαν για να προωθήσουν την αθεϊα, και την μετεξέλιξης της κομμουνιστικής ιδεολογίας στην "πορτοκαλί ευρω-αριστερά" της νέας εποχής.
      Δυστυχώς τα 2 άκρα έχουν μεταξύ τους μια διαλεκτική σχέση και το ένα "γεννάει" το άλλο.Ο κομμουνισμός τον φασισμό, και αντίθετα.
      Το είδαμε στην άνοδο του Χίτλερ, όπως και στην εξάπλωση του κομμουνισμού στα δικτατορικά καθεστώτα της Λατινικής Αμερικής (και παλιότερα στη γαλλική επανάσταση απέναντι στους Λουδοβίκους, όπως και στην ρωσική).Και έτσι γυρίζει ο τροχός της ιστορίας.
      Πρέπει να γίνει ιδεολογική αποδόμηση της αριστερής άθεης και εθνοαποδομητικής ιδεολογίας, όπως και των σημερινών σκουπιδιών της Νέας Εποχής.
      Τεράστια είναι η προσφορά όσων συμβάλουν σε αυτό και μέσω του διαδικτύου.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητή μου mariap. συμφωνώ απολύτως με τις θέσεις σου.Απλά προσωπικά μέσα μου νοιώθω πλέον ότι είναι πολύ αργά για ήπιες προσεγγίσεις. Παρακολουθώ την Πατρίδα μου να συρρικνώνεται και λίγο-λίγο να χάνεται και το Έθνος μου να αλλοιώνεται με γοργούς ρυθμούς και 'πνίγομαι' από συναισθήματα απόγνωσης και πλήρους απογοήτευσης.
      Είμαστε υποδουλωμένοι στην αριστερή ιδεολογία και η φωνή μας δεν ακούγεται πουθενά. Πώς θα επιτύχουμε την αποδόμηση σε ευρεία κλίμακα? η Νέα Εποχή έχει βίαια ξεκινήσει σε παγκόσμια κλίμακα και στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πλέον ισχυροί θεσμοί και στηρίγματα να ακουμπήσουμε και να προχωρήσουμε. Είμαι απόλυτα απαισιόδοξος, μακάρι να σφάλω ...

      Διαγραφή
    3. Έτσι νιώθουμε όλοι αγαπητέ κ. Ιων, σας καταλαβαίνω απόλυτα...Αποδόμηση σε ευρεία κλίμακα δεν μπορούμε μάλλον να επιτύχουμε γιατί όσοι προωθούν τη Νέα Εποχή (το ιδεολογικό περιεχόμενο της Ν.Τ.Π.) έχουν όλα τα μέσα στα χέρια τους... Από τα παγκόσμια ΜΜΕ, και το εκπαιδευτικό σύστημα μέχρι το Χόλυγουντ και τη βιομηχανία της μουσικής και του θεάματος. Όλες οι λεγόμενες κοινωνικές επιστήμες και κυρίως η Ψυχολογία έχουν διαποτιστεί από την αθεϊα και τη διαστροφή.Όλο αυτό το "κλίμα" μεταδίδεται σαν λαίλαπα και διαχέεται σε όλη την κοινωνία. Σαφώς και σχετίζεται άμεσα με την αθεϊα της αριστεράς (το τονίζω γιατί κάποιοι προσπαθούν να μην το συσχετίσουν, λέγοντας ότι και η αθεϊα έχει τη δική της ηθική, με την έννοια του ήθους και της τιμιότητας).
      Όταν θεωρείς όμως τον άνθρωπο μόνο ως μια υλική βιολογική ύπαρξη, ερμηνεύεις και δέχεσαι τα πάντα διαστρεβλωμένα.
      Φυσικά και δεν είμαι αντίθετη σε "δραστικές λύσεις", εννοείται ότι θα ήθελα με όλη μου τη ψυχή να δω ανθρώπους που θα έπαιρναν τα ηνία της πατρίδας μας και θα έδιωχναν όλη την ιδεολογική σαπίλα (ακόμα και με απελάσεις στο εξωτερικό ιδεολογικά επικίνδυνων ανθρώπων), και θα ξαναέχτιζαν τη χώρα μας πάνω στα δικά της αιώνια θεμέλια του πνεύματος και των αληθινών αξιών.
      Μακάρι να γίνει, αλλά με σωστό τρόπο. Κάποιους πολιτικούς χώρους σας εξομολογούμαι ότι δεν τους εμπιστεύομαι [όχι γιατί έχω φάει την προπαγάνδα των ΜΜΕ (π.χ. για την Χ.Αυγή)], αλλά γιατί (εκτός των υπολοίπων) έχω την εντύπωση ότι κάποιοι άνθρωποι λειτουργούν ενστικτωδώς και δεν έχουν διάκριση... Ανεξάρτητα όμως από το πως θα εξελιχθούν τελικά τα πράγματα, ακριβώς επειδή οι δυνατότητές μας είναι περιορισμένες, νομίζω ότι πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι να αποκαλύπτουμε τι κρύβεται πίσω από όσα γίνονται και όσα διδάσκονται, γιατί πιθανόν έρχεται μια εποχή που θα καταρρεύσουν και τα κράτη, και η μάχη θα είναι πια σε ατομικό επίπεδο και μέσα στο μυαλό μας. Δηλ. ας προσπαθήσουμε σε μια εποχή σύγχυσης και ψεύδους όπως η σημερινή (που επηρεάζει κυρίως τις πιο ευάλωτες ομάδες όπως τα παιδιά), να λέμε την αλήθεια των πραγμάτων, για το ατομικό έστω καλό αυτού που μας ακούει. Σε τελική ανάλυση αυτό που τελικά μετράει είναι η ανθρώπινη Σωτηρία. Και αν υπερασπιζόμαστε και αγαπάμε τόσο πολύ την Ελλάδα μας είναι γιατί περιφρούρησε επί αιώνες περνώντας δια πυρός και σιδήρου, την Πίστη και τα ιδανικά μας, και όχι για τα υλικά που μας προσφέρει. Αυτά έρχονται και παρέρχονται.Να δώσουμε λοιπόν τη μάχη σε ιδεολογικό επίπεδο ώστε να έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας, και φυσικά και σε όλα τα υπόλοιπα μέτωπα των πολιτικών αγώνων με όποιο τρόπο μπορούμε.Μακάρι επαναλαμβάνω να υπάρξουν δραστικές λύσεις αλλά με σωστό τρόπο..
      Καλό σας απόγευμα.

      Διαγραφή
    4. η περίπτωση σας χρίζει, πράγματι, ψυχιατρείου! Άρρωστος είστε. Εύχομαι να μην εφαρμόζετε τη βία που κουβαλάει ο αρρωστημένος νου σας και εντός της οικογένεια σας.

      Διαγραφή
    5. @ Κοπασακηδες, όλο το συνάφι σας αλήτες αριστεροί προδότες του έθνους. Εάν η δική μου περίπτωση χρίζει ψυχιατρείου οι δικές χρίζουν ειδικού δικαστηρίου για εσχάτη προδοσία και κρεμάλα!!! τολμάτε όλοι οι ανώμαλοι να μιλάτε για οικογένειες. Άρρωστα ιδεοληπτικά παχύδερμα, ανθέλληνες του κερατά. Μιλάς βλακωδώς για βία αλλά είδες τι γράφεις στο δικά σου σχόλια στις 14 Αυγ 2015? ‘Αλήτη Κουρή εδώ και σαράντα χρόνια, σέρνεσαι σαν φίδι γύρω από παλιές και νέες εξουσίες για να τις απομυζάς! Να σε αφήνουν να παίζεις το ρόλο του χαφιέ τους! Στο εξής να μας φοβάσαι! Κάθαρμα, αλήτη!!’ μπράβο Κοπασάκηδες αλλά ξέχασα η αριστερή βία με τα κονσερβοκούτια είναι επανάσταση και αντίσταση. Η χαζοφωτογραφία σου στο facebook με τους αρματωμένους Κρητίκαρους (που καλά κάνουν και είναι αρματωμένοι) είναι δείγμα της προσήλωσης σου στη μη βία? η Ελλάδα δε χρειάζεται σκουπίδια σαν εσάς.

      Διαγραφή
  3. Κύριοι, η Ελλάδα απέθανε στα χέρια μας και εμείς σκεφτόμαστε εάν και πότε και πώς θα της δώσουμε το φιλί της ζωής. Η φασιστική, ολοκληρωτική και αντεθνική κομματοκρατία υποδούλωσε την Ελλάδα το 1974 και μεθοδικά την οδήγησε στη σημερινή τραγική κατάσταση που αλίμονο ενώ τη ζούμε χειροπιαστά κάθε μέρα αδυνατούμε να την αντιληφθούμε σε όλο το εύρος της, να την φιλτράρουμε και με αποφασιστικότητα να την αντιμετωπίσουμε. Λυπούμαι πολύ κύριοι αλλά η Δημοκρατία έχει και παραέχει ΑΔΙΕΞΟΔΑ. Αυτό ακριβώς ζούμε εδώ και αρκετά χρόνια . Ένα ατελείωτο αδιέξοδο που μόνον οι αφελείς και βολεμένοι πιστεύουν ότι μπορεί να ξεπεραστεί απλά και μόνον με την ορθή και κατάλληλη επιλογή κάποιου από τους γελοίους και ανίκανους προδοτικούς πολιτικούς σχηματισμούς που μας σερβίρονται στα ψηφοδέλτια της στημένης εκλογικής διαδικασίας. Δεν έχουμε παρά να θέσουμε δύο απλά ερωτήματα στον εαυτό μας, ο καθένας ατομικά και με το χέρι στην καρδιά. 1ον αγαπάμε την Πατρίδα μας ΝΑΙ ή ΟΧΙ? Και 2ον εάν σήμερα εγκαταλείπαμε τον μάταιο τούτο κόσμο θα ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΑΝ για αυτό που κληροδοτούμε στα ΠΑΙΔΙΑ μας, ΝΑΙ ή ΟΧΙ?. Εάν τυχόν απαντάμε με όλη την καρδιά και την ψυχή μας ΝΑΙ τότε ως Έλληνες και ως Γονείς πώς κοιμομαστε ήσυχοι τα βράδια? Πώς κοιτάμε στα μάτια τα παιδιά μας? Πώς τολμάμε να φέρουμε αυτούς τους τίτλους τιμής του Έλληνος και του Γονέα?Πότε θα ξυπνήσουμε ? πότε θα ξεσηκωθούμε? Τι περιμένουμε? Τι είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε στην πορεία ? Κυρίες και Κύριοι είμαστε πολύ λίγοι για να αποκαλούμε τους εαυτούληδές μας Έλληνες , Γονείς και Πατριώτες. Είμαστε δειλοί και ανάξιοι και έχουμε το τέλος που μας πρέπει και μας αρμόζει στα χέρια προδοτών και ανθελλήνων. Πού είναι οι θεσμοί με το τεράστιο ειδικό βάρος που θα στηρίξουν την Πατρίδα, το Έθνος και το Λαό? Υπάρχει Στρατός ? υπάρχει Εκκλησία? Υπάρχει Δικαιοσύνη? Η απάντηση φυσικά είναι ΟΧΙ δεν υπάρχουν αφού όλοι αυτοί έχουν μετατραπεί σε μασκαράδες και απλά υποδύονται κάποιον ρόλο ξένο προς αυτούς. Αντί να υπηρετούν την Πατρίδα επιλέγουν ως άθλιοι και γλοιώδεις δημόσιοι υπαλληλίσκοι να υπηρετούν το Κράτος και την εκάστοτε Κυβέρνηση όποια και εάν αυτή μπορεί να είναι, έως και του Σώρρα αύριο μεθαύριο. Φαντάζεστε τον Αρχιεπίσκοπο να ορκίζει κάποια στιγμή κάποιον τύπου Σώρρα ως Πρωθυπουργό και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ να βαράει προσοχές μπροστά του ? Ευνουχισμένος Λαουτζίκος,ευνουχισμένοι ψευτοηγέτες και ευνουχισμένη Ελλάς. Τετέλεσται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπαρχει ...τετελεσται.
      Αν οπως λες πιστευεις στον Θεο...γιατι δεν πιστευεις στην ανατροπη της απελπισιας του νου ?? Τι ειναι θαυμα ? Δεν ειναι ενα φαινομενο .."κατωφλιου" οπου η τρεχουσα ταξη ανατρεπεται αρδην.στο αντιθετο σημειο ?? Υπαρχει στην φυση δυναμη μονη ?Αυτη την στιγμη δρα μια δυναμη πανω μας ισχυρα..αυξουσα..διαρκως...αυτο ολο το κακο.Ειναι μονη ? Θα κερδισει ολα μονη ?? Δεν στεκει.Σε ζευγη υπαρχουν δυναμεις...στην φυση.Αρνητικο ..θετικο...δραση ..αντιδραση..περιστροφη..φυγοκεντρος ..κλπ.Μολις περασει η μια ενα κρισιμο οριο...θα γινει μετρησιμη.η αλλη.Ο Θεος ταχει σοφα βαλμενα ολα.Θα υπαρξει ..αντιδραση μεγαλη...εκρηκτικη εδω....η πιεση στο ελατηριο ειναι τεραστια...εχει οριο...ολα εχουν ενα...Αυτο που θα γινει ..ειναι ευθεως αναλογο της πιεσης....Μεγαλη πιεση ..(?) Ανεξελεγκτη αντιδραση.Δεν θαναι ..ειρηνικο.κι ομαλο.Αυτο το οριο ζυγωνει.Δεν υπαρχει τετελεσται....Ο Θεος δεν θα αφησει την χωρα αν τον αναζητησουμε.Ο μηχανισμος υπαρχει.Και να σκεφτει κανεις οτι δεν ζηταει τιποτε ...μια προσευχη μονο...ουτε λεφτα...ουτε αγαθα...ουτε πλουτη...ουτε την σκλαβια μας...Λιγη πιστη..μονο.Σιγα το κοστος...Ας ετοιμαστουμε γιατι το οριο θαναι θεαματικο.Αυξανουν την πιεση...θα θερισουν εκρηξη..θανασιμη....θαναι το τελος των ψευδαισθησεων ολων.

      Διαγραφή
    2. Οι γνωστές σε όλους πια μπαρουφολογίες by Δημήτρης Κ.. Μην ανακατώνεις το Θεό συνέχεια όταν αναφέρεσαι σε άλλους και παράτα τις θρησκοληπτικές μπαρούφες, γίνεσαι πιο γραφικός από ότι είσαι. Γιατί δεν περιορίζεσαι σε δικές σου αναρτήσεις αλλά 'ψοφάς' συνέχεια για χαζοσχόλια?

      Διαγραφή
  4. Το σούργελο της φωτογραφίας τα είπε αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φατσα για το Μουσειο Φυσικης ιστοριας...Θυλικος ουρακοταγκος κρο μανιον...σφαιροειδους κεφαλης .

      Διαγραφή
  5. Η Συμπεριφορική Βιολογία πλέον εξηγεί με ικανοποιητική ακρίβεια τις νευρολογικές ασθένειες και τις παθολογικές συμπεριφορές που με τα κλασσικά εργαλεία θα μπορούσαμε μονο να τις περιγράψουμε επιφανειακά ή ακόμη και με γενικολογίες. Αυτο που κάνουν όλοι οι άνθρωποι αυτοί είναι πολυ απλό στον πυρήνα του όμως πιθανότατα δεν το καταλαβαίνουν. Διαιωνίζουν τα γονίδια τους.

    https://www.google.gr/search?q=behavuoural+biology+and+politics&oq=behavuoural+biology+and+politi&aqs=chrome.1.69i57j33.11485j0j4&client=ms-android-asus&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

    https://www.google.gr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3DNNnIGh9g6fA&ved=2ahUKEwihrbCCqYXeAhUBGSwKHbw5ApAQwqsBMAF6BAgIEAU&usg=AOvVaw3hrdPISEMTxk8ChDU56_5I


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.