12/10/18

Αυτοί ήταν το "νέο" που θ' άλλαζε το "παλιό"

Δεν είχα καμία αμφιβολία οτι οι ρουσφετοπράκτες ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα επιχειρoύσαν, λίγο προ των εκλογών, γιουρούσι στο κράτος με σκοπό την αποικιοποίησή του είτε πρόκειται για θέσεις εργασίας είτε για  θέσεις ευθύνης.  Εκεί που έκανα λάθος ήταν στην εκτίμησή μου ότι, το πολύ πολύ, ν’ ακολουθούσαν τις πρακτικές των προηγούμενων, εναντίον των οποίων υποτίθεται ότι στρέφονται, ενώ αναδεικνύονται οι καλύτεροι ακόλουθοί τους. Έμελλε να  αναδειχθούν πολύ χειρότεροι.
Εάν, πάντως, δεν υπήρχε -αυτός, ο έστω ανεπαρκής, περιορισμός  προσλήψεων είναι, βέβαιον, ότι θα παρακολουθούσαμε κατάστάσεις όμοιες με εκείνες που ζήσαμε στο πρόσφατο παρελθόν με τις μαζικές μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων. Εξ άλλου, όπου δεν υπάρχει ρητός περιορισμός προσλήψεων, όπως στους συμβασιούχους, το πάρτυ των φαιοκόκκινων ηγητόρων μας καλά κρατεί.

Ιούνιος 2015
Ιούνιος 2018
Συμβασιούχοι σε υπουργεία & ΟΤΑ
31.935
65.388
Συμβασιούχοι σε ΝΠΙΔ
11.804
14.458
ΣΥΝΟΛΟ
43.739
79.846
Εάν στους προηγούμενους συμβασιούχους προστεθεί και το κάθε είδους μη μόνιμο προσωπικό, δηλαδή, τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των ΝΠΙΔ, οι αιρετοί και λοιπές ειδικές κατηγορίες μη μόνιμων, οι οποίοι πάντως αμοίβονται για τις υπηρεσίες τους από τον κρατικό κορβανά, τότε ο αριθμός τους ξεπερνά τις 100.000.







Για τη συνέχεια MarketNews

1 σχόλιο:

  1. Δεν αμφισβητώ όσα λέγονται για το κρατος και τον ΣΥΡΙΖΑ και από τα κείμενά μου προκύπτει ότι δεν είναι στην καρδιά μου. Μου κάνει όμως εντύπωση ότι οι σχολιαστές δεν χρησιμοποίησαν ποτέ αυτό το επιθετικό λεξιλόγιο για να σχολιάσουν όλες χωρίς εξαίρεση τις προηγούμνες κυβερνήσεις που στο τέλος τέλος ήταν πολύ περισσότερο μακροχρόνιες. Μήπως έχουν μυωψία, οι σχολιαστές;μήπως έιναι εμπαθείς; ή το χειρότερο μήπως ετοιμάζονται να φάνε στη μάπα τα όσα επέρχονται και να λένε ενθουσιασμένοι εντάξει αλλά τα λουζόμαστε από τους δικούς μας; Οπότε όλα εξηγούνται γιατί τίποτα δεν αλλάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.