31/10/18

Βγαίνει ο Πορθητής στην ανοιχτή θάλασσα με μεγαλοπρεπή σχέδια για τις γεωτρήσεις


Σήμερα ξεκινά το ταξίδι του το "Πορθητής" για την πρώτη του γεώτρηση Alanya-1 ανοιχτά της Αττάλειας, όπως μεταδίδει η τουρκική τηλεόραση TRTHaber.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πάνω από 200 ειδικοί, Τούρκοι και ξένοι, θα αναλάβουν καθήκοντα στον Πορθητή, ενώ η πρώτη γεώτρηση θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία και του Υπουργού Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ. 
Ο Τούρκος Υπουργός είχε δηλώσει ότι “η γεώτρηση θα είναι βάθους 2,500 μέτρα και το τρυπάνι θα πάει 5 με 6 χιλιάδες μέτρα κάτω από τον βυθό της θάλασσας”, προσθέτοντας ότι έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες εργασίες από επιστημονικής άποψης. 

Τώρα μόλις (31.10.2018, 00:00 Ωρα Ελλάδος) σήκωσε άγκυρα το Φατίχ-Πορθητής και έβαλε πορεία 134 deg προς το σημείο γεώτρησης

Όπως μεταδίδεται, η Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου (TPAO) συμφώνησε με την αμερικανική εταιρεία Rowan Companies για τη διασφάλιση πλατφόρμας για τις πρώτες δύο γεωτρήσεις στη Μεσόγειο. Η πλατφόρμα Rowan Norway θα διατεθεί για 100-140 μέρες όπως συμφωνήθηκε. 

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ, δεν απέφυγε τους συνηθισμένους λεονταρισμούς. Σε τελετή που έγινε πάνω στον Πορθητή για την αναχώρηση είπε:

“Για την ώρα δεν υπάρχει κίνδυνος ασφάλειας, αλλά αν μας παρενοχλήσουν, το ναυτικό μας θα κάνει τα απαραίτητα”.

 https://hellasjournal.com
analystsforchange.org/


Εδώ είμαστε! και σταμάτησε το Φετίχ-Πορθητής (Speed/Course 0/0)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.