13/10/18

Ο Φλώρος, οι φλώροι και η Ατιμωρησία

Arthur E. Andersen
Η αποφυλάκιση του Φλώρου με πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας κυριάρχησε στα ΜΜΕ και στην πολιτική σκηνή τις τελευταίες εβδομάδες. Ολοι ανεξαιρέτως, πολιτικοί, δικαστές, δημοσιογράφοι, γιατροί εξορκίζουν την περίπτωση και κατηγορούν άλλους για την οφθαλμοφανή περίπτωση. Για άλλη μια φορά «πέφτουν από τα σύννεφα» όταν διαπιστώνουν ότι η περίπτωση του Φλώρου δεν ήταν η εξαίρεση αλλά μάλλον η συνήθης πρακτική, αποκαλύπτοντας την κατάχρηση και τη διαφθορά στο κύκλωμα πιστοποίησης της αναπηρίας.
Σύμφωνα με τον Μπαμπινιώτη, η διαφθορά (στην οικονομική δραστηριότητα) είναι «...η κατάσταση στην οποία χρησιμοποιούνται αθέμιτα μέσα, για να παραβιάζονται οι νόμοι (με δωροδοκίες, εξυπηρετήσεις, προσφορές κλπ.) για ιδιωτικό όφελος: ή ~ των ανωτέρων αξιωματούχων ενός καθεστώτος || ή ~ στη δημόσια διοίκηση....». Με πιο απλά λόγια η διαφθορά είναι στενά συνδεδεμένη με τη δημόσια διοίκηση και τους εκάστοτε αξιωματούχους.

Για τη συνέχεια  kathimerini 

11 σχόλια:

  1. Αυτο είναι ένα χαρακηριστικο του (όσο και να σας στεναχωρεί ο λόγος μου απλά είναι αληθινός ) κοπροελληνα !!!! Τόσο μεγάλο πρόβλημα είναι μόνο στην Ελλάδα! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μηπως θυμασε για ποιον λογο ο χερ Σοιμπλε ΔΕΝ εγινε αρχηγος κομματος; Τ ον εκβιασε η Μερκελ γιατι ο σκληρος κι αδιαφθορος τα ειχε αρπαξει κανονικα.Ο πρωην προεδρος των γερμσνων ,ομοιως.Ο βασιλικος συζυγος στην ολλανδια προ ετων τα σρπαξε για προμηθεια αεροπλανων .Πι γερμανικες εταιρειες οπου πατησαν ποδι της ξεσκισαν στα προστιμα,την ντωυτσε μπανκ τα γερμανικα δικαστηρια χαρακτηρισαν εγκληματικη συμμορια.Προς τι το αυτομαστιγωμα;

      Διαγραφή
    2. φίλε Κοσμά , οι δικοί μας τα περνούν και κάνουν κακό στην χώρα , νομίζω , ενώ αυτούς που αναφέρεις απλά κλείνουν τα μάτια τους για το συμφέρον κάποιων εταιρειών !! Αλλά οχι οτι δεν υπάρχουν αλλού , απλά στην χώρα μας έχει γίνει εθνικό σπορ η λαμογιά !!

      Διαγραφή
    3. Ναι υπάρχει διαφθορά παντού και στη Γερμανία και όπου θέλετε , τόσο μεγάλο το πρόβλημα είναι μόνο* στην Ελλάδα όπως λέει και ο NIKOS.

      * Στο δυτικό σύγχρονο κόσμο

      Διαγραφή
  2. η κατάσταση, κατα την οποια χρησημοποιουνται αθεμιτα μέσα....
    Από την πλευρά του δημοσίου καλείται ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ενώ απο την πλευρά του ιδιωτη ονομάζεται ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Δεν ειναι σαν το ταγκο.
    Η μεγαλύτερη τομή εναντια στη διαφθορά ειναι η αξιοκρατία, ο υπαλληλος της πολεοδομιας που εγινε διευθυντής απο τηλέφωνο, θα σηκώνει τηλέφωνα, αυτός που εγινε με την αξια του, σέβεται την πορεια του, την καριέρα του και την αξιοπρέπεια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρέπει να μη διαβάζεις ούτε να ακους ξένα ΜΜΕ για να κάνεις το σχόλιο του Νίκου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σύγκρινε την χώρα μας με μια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα !! Αν βλέπεις διαφορές, απλά εξήγησέ το

      Διαγραφή
    2. Στην Ελλάδα αγοράζει κάποιος δίπλωμα οδήγησης , αυτό (πλέον) ούτε στην Τουρκία δεν γίνεται. Απο ένα σημείο και μετά χάθηκε το μέτρο, δεν έχει άδικο ο NIKOS

      Διαγραφή
    3. Και μετά παθαίνει ατύχημα γιατί δεν ξέρει να οδηγά και του φταίει ο δρόμος γιατί έχει πολλές στροφές.

      Διαγραφή
    4. Τις οποίες στροφές τις σχεδίασαν στην όδευση επίτηδες οι Εβραίοι για να ξεκληρίσουν τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία....
      Περίτρανο παράδειγμα γελοιότητας η γέφυρα της Τατάρνας. Με παγκόσμια βραβεία όταν κατασκευάστηκε αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε γιατί διάφοροι πολιτικοί έστειλαν αλλού το δρόμο προς άγρα ψήφων...

      Διαγραφή
    5. Η γεφυρα του ποταμου Κβαι....
      Αλλου κοιταει η Γεφυρα...κι αλλου ο ...Μπομπολακος !! ( σημ...ο λακκος του Μπομπου)....(ο αει μειοψηφων...στα χαιβανια των Εθνων ...με τον κουφιο ρολο των...επαναστατων... με τα κυαλια...των μιζων )

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.