6/10/18

Βαλκάνια & Ανατολική Μεσόγειος τα Γεωπολιτικά Παίγνια - Εκπομπή με τον Ιωάννη Μάζη


Συζήτηση με τον Ιωάννη Μάζη, Καθηγητή Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας  Πανεπιστημίου Αθηνών
Στην εκπομπή παρεμβαίνουν: 
 Η Αθηνά Σκουλαρίκη, Λέκτορας στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης
Μέλος ΟΑΣΕ  στα Σκόπια (2010-2013).
Ο Μιχάλης Ιγνατίου, Δημοσιογράφος – Ανταποκριτής Ελληνικών ΜΜΕ / Ουάσιγκτον και
Ο Θανάσης Αυγερινός, Δημοσιογράφος – Ανταποκριτής Ελληνικών ΜΜΕ / Μόσχα

#krititvnadeis #antitheseisKrititv
Μάθετε περισσότερα: www.cretetv.gr
Facebook: www.facebook.com/AntitheseisKrititv/

8 σχόλια:

  1. Για όνομα του Θεού ή των Θεών, οι ανθρωπολογικές και γεννετικές έρευνες μας λένε ότι οι περισσότεροι λαοί των Βαλκανίων και ειδικά οι Σκοπιανοί και Βούλγαροι είναι Ελληνικοί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Τα Βαλκάνια είναι Ελληνικά από πλευράς βιολογίας, ιστορίας και πολιτισμού για χιλιάδες χρόνια.

    Ανοίξτε κάθε μη Ελληνική πηγή μέχρι λίγους αιώνες πριν. Κάτω από το Δούναβη ήταν η περιοχή των Ελλήνων. Γρεκία ονομάζουν τα Βαλκάνια. Οι Σέρβοι, οι Βούλγαροι, οι Αλβανοί αρχικά ήταν ελάχιστοι αριθμητικά. Με τη βοήθεια άλλων δυνάμεων επέβαλαν σταδιακά την εθνική τους ταυτότητα και γλώσσα πάνω σε μεγάλους Ελληνικούς πληθυσμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Εδώ όμως να προσθέσω σε αυτά που σωστά λέει ο κ. Μάζης ότι τον Γεώργιο τον δολοφόνησαν οι Αυστρο-Γερμανοί ακριβώς επειδή χάλασε τη σούπα που έφτιαχναν για τα Βαλκάνια και στήριξε Βρετανούς. Από τότε ήθελαν τα πλωτά. Ποτέ δεν τα ξέχασαν. Επί Β πολέμου οι Γερμανοί τύπωσαν το χάρτη της Μεγάλης Μακεδονίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετικός ο κος Μάζης! Σπουδαία παρατήρηση στο τέλος σε ότι αφορά την Τουρκία-Ρωσία με φόντο την Αν. Μεσόγειο! Επίσης επιβεβαιώνει τις λεπτές γραμμές στην Συρία και την Μ. Ανατολή! Στο Ιντλίμπ μπαίνει μια "τάξη" στον βαρύ οπλισμό, που σημαίνει τουλάχιστον οι Τούρκοι κινούνται πιο κοντά στις νέες "φιλίες" τους! Κάποια στιγμή όμως το ένα καρπούζι από την μασχάλη θα πρέπει να πέσει! Ας μην ξεχνάμε πως κατά 50% ενεργειακά για την ώρα εξαρτάται από την Ρωσία! Για την ώρα το τονίζω! Μην βρεθεί να εξαρτάται στο τέλος από το Ισραήλ, Αίγυπτο και τα Ελληνικά και Κυπριακά κοιτάσματα και κατ επέκταση από την Δύση! Ο Ερντογάν σε μια προσωπική πολιτική " επιχειρηματικού" τύπου ρισκάρει πολύ! Άλλωστε όπως πολύ σωστά ειπώθηκε κάποια στιγμή θα φύγει από την πολιτική...για να δούμε ως ανάδοχος τι θα κάνει! Οι εξελίξεις στην Συρία αποτελούν πάντα τον κρισιμότερο παράγοντα! Τώρα ήρθαν να προστεθούν στην αστάθεια αυτού μπραντεφερ και τα Βαλκάνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σακη ολα τα καρπουζια θα σπσσουν....ολονων.Απ την μεγαλη διαστολη τους σε μικρο χωρο. Και τα Ελληνικα καρπουζια..της ανεμελιας.Θα γεμισει ο τοπος ζουμια και κουκουτσια...Ερχεται μια ωρα καποτε που οι εξισωσεις δεν εξελισσονται γραμμικα..κι αρχιζει η
      απροσδιοριστια....αυτο γινεται στα ορια . Ο καπνος του τσιγαρου ανεβαινει ισια πανω εως ενα σημειο...περα απ αυτο σρχιζει μια αποτομη χαοτικη πορεια..Ολες οι σιγουριες πανε περιπατο.Οτι θα ξυπνησεις αυριο το πρωι σιγουρα..ισχυει ..εως ενα σημειο.Περα σπ αυτο ..δεν ειναι σιγουρο.Ολα δειχνουν κι εδω..και παγκοσμια..οτι εφτασε αυτη η δυτικη..φουσκα στο σημειο αυτο...Δεν λεω μακαρι να μην γινει ετσι...διοτι θα συνεχιστει κατι αρρωστο να γινεται διαρκως και πιο αρρωστο.Λεω το αντιθετο ...Εδω θαμαστε (??) να δουμε τι...Εχω μια απορια τι θα πουμε στον εαυτο μας μετα ..για τις χαζομαρες που πιστευε κι ελεγε...και μουρχεται διαρκως η εικονα ενος δαρμενου σκυλιου με τα ωττα κατω...

      Διαγραφή
    2. Σακη ..πιστευεις εσυ αληθινα μεσα σου ..οτι τοση Υβρις..δεν θαχει ενα αναλογο τιμημα ?? Κι εδω...και παντου ? Πως μπορει να συνεχιζεται αιωνια ? Ειναι αιωνια η υβρις ? Ενας πχ. δολοφονος η κλεφτης αιωνια θα δολοφονει και θα κλεβει και θα διαδκεδαζει ? Αιωνια μεχρι να τελειωσει ο ..χρονος ?? Η απαντηση απαντα και στην πιστη πολλων πολιτων που λενε " δεν θα αλλαξει τιποτε "...και που στην ουσια της λεει .." πιστευω.στην αιωνιοτητα " της υβρεως....Εσυ πιστευεις οτι στεκει αυτο ?

      Διαγραφή
    3. Δημήτρη περί ύβρεως λοιπόν ο Σωκράτης παλιν- ώδησε όταν ήταν υβριστικός για τον Ερωτα γιό του Πλούτου και τις Πενίας στον διάλογο με την Διοτίμας! Θυμήθηκε τον Στησίχορο που τυφλώθηκε όταν τυφλώθηκε από ένα ποίημα υβριστικό για την Ωραία Ελένη! Η ύβρις πάντα τιμωρείτε καλέ μου φίλε μέχρι και σήμερα!
      https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%8E%CE%B2%CF%81%CE%B9%CF%82
      Αυτήν την ύβρη πληρώνουμε κι εμείς οι Έλληνες! Ο Διονύσιος Σολωμός έδωσε την ζωή του για να μας αποδείξει την μάχη ανάμεσα στο κλασσικό των Ελλήνων και στον ρομαντισμό που ως κοσμοθεωρία ήθελα υβριστικά ως προς το κλασσικό να τα φτιάξει όλα από την αρχή...αυτήν την "δυτική" επιρροή που σσπσστήκαμε υβρίζοντας τον Ελληνισμό πληρώνουμε κι εμείς...η ύβρις και η νέμεσις! Είπες υπέροχη λέξη φξλε! Συμφωνώ μαζί σου, μονον που δεν έχπυν όλοι κοφτερή ματιά..

      Διαγραφή
    4. ** Διοτίμα , τιμωρειται, είμαι άυπνος αλλά αυτά μάλλον θέλουν διόρθωση...όταν το δούμε.

      Διαγραφή
  4. Αυτη η αθλια λεκτορας υποστηρικτης των Σκοπιων, διορισμενη στον ΑΟΣΕ, ειναι ξεκαθαρα αμορφωτη, αγραμματη, ανιστοριτη. Δυστυχως, τετοια ατομα εκπροσωπουν τη χωρα μας παγκοσμιως και γι αυτο βρισκεται η χωρα μας σε αυτη τη κατασταση. Αλλα, φαινεται οτι ειναι πολλα τα λεφτα και γι αυτο η προδοσια ειναι ευκολο πραγμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.