27/10/18

Σάββας Καλεντερίδης: Ο Θεός σώζει την Ελλάδα…

Το έχω ζήσει πολλές φορές στο παρελθόν, όταν οι ξένοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν, για παράδειγμα, ότι στέλνουμε αξιωματικούς στο εξωτερικό στο ΝΑΤΟ και σε διάφορες άλλες θέσεις για να εκπροσωπήσουν τη χώρα, χωρίς να ξέρουν αγγλικά ή οποιαδήποτε άλλη ξένη γλώσσα.
Το ίδιο συνέβαινε και με στελέχη άλλων υπηρεσιών, που τοποθετούνταν σε θέσεις στο εξωτερικό για να εξυπηρετήσουν κρίσιμα εθνικά μας ζητήματα χωρίς να έχουν τα απαραίτητα προσόντα.
Επίσης, οι ξένοι που παρακολουθούν με όλα τα ενδεδειγμένα –και όχι μόνον– μέσα όλες τις διπλωματικές αντιπροσωπείες, δεν μπορούσαν να πιστέψουν πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν διπλωμάτες που μετατρέπουν τα προξενεία της Ελλάδος σε δικά τους «μαγαζιά» πώλησης βίζας, ακόμα και διαβατηρίων στο παρελθόν, υπό την υψηλή εποπτεία του εκάστοτε πρέσβη, με το υπουργείο Εξωτερικών να γίνεται στην ουσία «τροχονόμος» των απατεώνων που μετέτρεπαν το λειτούργημά τους σε μπίζνα.
Τελευταία τέτοια μπίζνα η υπόθεση στην οποία εμπλέκονται δύο αφυπηρετήσαντες πρέσβεις και ένας ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, μια μπίζνα που έγινε κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη του λαλίστατου Νίκου Κοτζιά, ο οποίος ενώ έχει να πει για όλα κάτι, για την υπόθεση αυτή δεν έβγαλε άχνα! Περίεργο!
Οι ξένοι, λοιπόν, απορούν πώς μπορούν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα σε κρίσιμα υπουργεία και υπηρεσίες που έχουν εκπροσώπους στο εξωτερικό. Μάλιστα, σε συζητήσεις που γίνονται σε διπλωματικούς κύκλους, οι ξένοι θεωρούν ότι όλο αυτό είναι μια εικόνα που σκόπιμα δίνουμε στους έξω, και ότι υπάρχουν άλλοι μηχανισμοί που εξυπηρετούν τα εθνικά μας συμφέροντα.
Τι να πεις τώρα, να κλάψεις ή να γελάσεις;
Επιστέγασμα αυτής της τραγελαφικής κατάστασης, είναι τα όσα ζήσαμε την ημέρα παράδοσης και παραλαβής των καθηκόντων στο υπουργείο Εξωτερικών. Ο απερχόμενος υπουργός Νίκος Κοτζιάς, στον απολογισμό του έργου του, δήλωσε ότι είναι υπερήφανος και για τα δύο Προεδρικά Διατάγματα τα οποία είναι έτοιμα και επεκτείνουν τη ζώνη της χώρας μας στα 12 μίλια. Μάλιστα, είπε ότι «μεγαλώνουμε την Ελλάδα», κάτι που επανέλαβε και ο Αλέξης Τσίπρας, που ανέλαβε τα καθήκοντα του υπουργού Εξωτερικών.
Εδώ αρχίζει η ιλαροτραγωδία. Σε σύσκεψη που έκανε ο Αλ. Τσίπρας στο υπουργείο Εξωτερικών, ακύρωσε την πρωτοβουλία του Κοτζιά για την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο με Προεδρικά Διατάγματα και αποφάσισε αυτή να γίνει με σχετικό νομοσχέδιο που θα περάσει από τη Βουλή, αφού προηγουμένως το θέμα εξεταστεί από το Επιστημονικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) και γίνει σχετικός διάλογος με τα πολιτικά κόμματα. Φυσικά αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κάτι ως στρίβειν διά του αρραβώνος, ή άλλως ότι το θέμα παραπέμπεται στις καλένδες…
Γιατί μιλάμε για ιλαροτραγωδία: Βγαίνει ο υπουργός Εξωτερικών και λέει ότι «μεγαλώσαμε την Ελλάδα» ανακοινώνοντας την επέκταση των χωρικών υδάτων με δύο έτοιμα Προεδρικά Διατάγματα, για τα οποία δηλώνει υπερήφανος. Τον επικροτεί ο πρωθυπουργός, ο οποίος είναι σίγουρο ότι γνώριζε το θέμα. Και μετά από δύο μέρες, ο ίδιος ο πρωθυπουργός ακυρώνει τη διαδικασία με τα δύο Προεδρικά Διατάγματα και ανακαλύπτει ότι η Ελλάδα έστω και στα λόγια έχει δημοκρατία, και ότι είναι υποχρεωμένη η κυβέρνηση να ενημερώνει τα κόμματα πριν κάνει έστω και μισό βήμα στα εθνικά θέματα.
Παρεμπιπτόντως, να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες μας ότι τα Σκόπια, που τα αποκαλούμε υποτιμητικά «κρατίδιο», έκαναν πέντε συσκέψεις πολιτικών αρχηγών πριν ο Ζάεφ πάει στις Πρέσπες για να υπογράψει τη συμφωνία.
Στην Ελλάδα, η σταλινική νοοτροπία Τσίπρα-Κοτζιά τούς οδήγησε στις Πρέσπες χωρίς να έχουν ενημερώσει τα κόμματα και γράφοντας στα παλιότερα των υποδημάτων τους τα εκατομμύρια των Ελλήνων που είναι αντίθετοι στην προδοτική συμφωνία ξεπουλήματος της Μακεδονίας.
Και τώρα ανακαλύψαμε ότι είμαστε κράτος και ακυρώνουμε τα Προεδρικά Διατάγματα Κοτζιά, για να βγαίνει η Hürriyet και να μας ...
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

14 σχόλια:

  1. ".....Μάλιστα, σε συζητήσεις που γίνονται σε διπλωματικούς κύκλους, οι ξένοι θεωρούν ότι όλο αυτό είναι μια εικόνα που σκόπιμα δίνουμε στους έξω, και ότι υπάρχουν άλλοι μηχανισμοί που εξυπηρετούν τα εθνικά μας συμφέροντα. Τι να πεις τώρα, να κλάψεις ή να γελάσεις;...".

    Τό ἕνα δέν ἀποκλείει τό ἄλλο. "Πάλι θά κάψω, πάλι θά γελάσω" πού λέει καί τό τραγούδι.
    Ἄλλωστε, δέν πρέπει νά ἀποκαλυφθῆ τό μεγάλο κρατικό μυστικό μας, τόσο μεγάλο πού ἄλλο κράτος δέν τό ἔχει:

    Τά ἄλλα κράτη δέν ὑπάρχουν....διότι εἶναι "καταστάσεις" (State, Staat, état, Stato, Μικρά Ἀσία), ἐνῶ τό Ἑλληνικό Κράτος ὑπάρχει.

    Τώρα, πῶς ὑπάρχει; Τό Κράτος εἶναι δύναμις ἐκπορευομένη ἀπό τόν Θεό, ὥστε νά κυβερνᾶ τά σύμπαντα. Ἐμεῖς ὀνομασθήκαμε κράτος ἀπό... τούς Βαυαρούς. Φοβερή πατέντα!
    Ἔψαχαναν πῶς θά.... δαμάσουν τούς Ἕλληνες, ὥστε νά μᾶς βάλουν τῶν Ὀρθοδόξων χριστιανῶν Ρωμηῶν -Ἑλλήνων, τά δύο πόδια σέ ἕνα παπούτσι..., καί γιά νά φοβόμαστε, μᾶς ὀνόμασαν Κράτος!!!
    Τί ἤθελαν νά τό ποῦν! Πήραμε κουράγιο καί δύναμη πολλαπλάσια τοῦ μεγέθους μας. Ἄλλο τί τήν κάνουμε ἐμεῖς αὐτήν τήν δύναμη κυβερνήσεως...ἀπό ἐφοπλιστές μέχρι λουφαδόροι, ἀπό ἐρευνητές καί ἐφευρέτες, μέχρι ὑπαλληλίσκοι, ἀπό ἐπιχειρηματίες μέχρι πιστά καί ἀνεύθυνα μέλη κόμματος σέ ὑπεύθυνες θέσεις.
    Δέν πειράζει ὅμως. Ἔχουμε ὄχι μόνο τούς ὁσίους καί τούς λοιπούς ἀγίους μας, ὄχι μόνο τούς ἀγίους μάρτυρες καί τούς ἥρωές μας, ἀλλά καί τούς διά Χριστόν σαλούς μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απίστευτες ανοησίες, ατεκμηρίωτες, όπως πάντα.

      Η λέξη Staat στα γερμανικά σημαίνει (και) κατάσταση; Πώς θα πεις, δηλαδή, γερμανικά "αυτή η κατάσταση είναι απαράδεκτη", ή "η επικρατούσα κατάσταση", κλπ;

      "Ότι σον το κράτος και δύμανμις... κλπ" λέγεται γερμανικά "weil Dir der Staat..."; :-))))

      Άγις Καβλάσιλα, έλεος πια!

      Διαγραφή
    2. ἵστημι, ἔστην, στάς, στάσις, κατάστασις, σοῦ θυμίζουν τίποτα βιαστικέ κε Νάτιβιστ;
      Ἐτυμολογικῶς, ἀπό ἐκεῖ βγαίνουν οἱ λέξεις State, Staat, état, Stato, διά μέσου τῆς ρωμαϊκῆς λέξεως status (πού σημαίνει ἀκριβῶς κατάσταση).

      [Κατά τά λοιπά, πές ἐσύ στόν Τριαδικό Θεό μας, ὅτι "Σόν τό κράτος καί ἡ δύναμις καί ἡ δόξα" στά ἐλληνικά, καί ἄσε τούς γερμανούς νά βροῦν πῶς θά τό ποῦν].
      ΥΓ. Πνεῦμα ἀντιλογίας!

      Διαγραφή
    3. Βιαστικός είσαι μάλλον τού λόγου σου, διότι δεν διάβασες τι έγραψα, πολλώ μάλλον δεν απάντησες. Σού είπα ότι στα γερμανικά δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις την λέξη Staat σαν κατάσταση. Κατααλαβαίνεις τι γράφω, ή όχι; Δεν μπορείς να ξέρεις, διότι δεν ξέρεις γερμανικά, όμως, επιμένεις να κάνεις κι εκεί τον δάσκαλο, ως παντογνώστα!

      Για δε τα υπόλοιπα, περί Βαυαροκρατίας και κράτους, μπορεί να ισχυρίζεσαι ό,τι θέλεις, πάντα χωρίς τεκμηρίωση. Αυτό κάνεις πάντως και νομίζω ότι δεν είναι η πρώτη φορά. Από πού προκύπτει ότι οι Βαυαροί χρησιμοποίησαν πρώτοι την λέξη κράτος;

      Βιαστικός είναι συνήθως αυτός που γράφει σεντόνια με παπαρολογίες και όχι αυτός, που, διαβάζοντας προσεκτικά, βρίσκει λάθη.

      Διαγραφή
  2. Ὁ τίτλος εἶναι καλός.
    Ἄλλοι ἔχουν m;onoQ .... "(may) God save the Queen" , ...." In God we trust" , ..."Deutschland über alles" ...." εἶμαι περήφανος πού εἶμαι τοῦρκος" .... " Pourquoi? ....à Paris....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί σας φαίνεται παράξενο τα όσα συμβαίνουν στην κυβέρνηση ? 1) Μας κυβερνούν ηλιθιοι , δες υπουργούς και βγάλε συμπέρασμα ( πολακης, Γαβρογλου, παρασκευοπουλος , κτλ ) . 2) έχουν όλοι τους την κακή νοοτροπία του Δ. Υπαλλήλου, " βρε δεν βαριέσαι εγώ θα σώσω το κρατος !!!! Και 3) είναι παλιό συριζαιοι , ανθελληνες , παρτακιδες, δεν ξέρουν ούτε τα βασικά , ξαφνικά πήραν εξουσία και πελαγωσαν !!!! Από καταλήψεις πως να κυβερνήσεις ; Γι αυτό ο τίτλος είναι σωστός !!! Ο Θεός φυλάει τους Έλληνες !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σάββα υπάρχει περίπτωση να επεκτείνουμε τα 6 μίλια σε 12,καθ΄υπόδειξιν των αμερικανών,ώστε να στραγγαλιστεί η απρόσκοπτη μεταφορά κρίσιμου ρώσικου στρατιωτικού υλικού προς Συρία και γενικότερα η ελεύθερη δίοδος των ρώσων προς το αιγαίο και την ανατολική μεσόγειο???Επίσης σε μία τέτοια κατάσταση και η Ερντογανική Τουρκία θα πιέζετο πολύ από τους Αμερικανούς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κ.Σάββα Καλεντερίδη
    Διαβάζοντας το άρθρο σας διαπιστώνω ότι αναφέρεσθε
    1) Σε θέματα διαφθοράς(μπίζνες με βίζες , πρέσβεις αξιωματικός της ΕΛΑΣ)
    2) Στην επέκταση αιγιαλίτιδας ζώνης από 6 σε 12 μίλια με ΠΔ ή με νόμο
    3) Στην σταλινική νοοτροπία του Τσίπρα και του Κοτζιά
    Καταθέτω και εγώ τις απόψεις μου για αυτά τα θέματα που έχετε συμπεριλάβει σε αυτό το άρθρο σας.
    1) Αν έχουν τα πράγματα με τις «μπίζνες» έτσι όπως αναφέρατε, θα πρέπει να το εξετάσει η δικαστική αρχή, να αποφανθεί αν τεκμηριώνεται η «καταγγελία σας» και ακολούθως να πράξει τα δέοντα.
    2)Η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης με ΠΔ ή με νόμο είναι καθαρά νομικό ζήτημα που επιλύεται εύκολα, ενώ το ουσιώδες είναι η πολιτική απόφαση για την επέκταση αυτή.Διαπιστώνω όμως ότι παρακάμπτετε τα ουσιώδη (δηλαδή την πολιτική απόφαση) και ασχολείσθε με τα δευτερεύοντα.
    Εάν συμφωνείτε για τον εκ νέου ορισμό της αιγιαλίτιδας ζώνης(όπως πληροφορούμαστε από τις ειδήσεις) σας ερωτώ τι έκανε επί αυτού η κυβέρνηση του ακροδεξιού πρωθυπουργού Σαμαρά στην διάρκεια της οποίας λειτουργήσατε ως άτομο του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος;
    3)Από όσα μαθαίνω ο Κοτζιάς ήταν σημαίνον στέλεχος στην ιεραρχία του ΚΚΕ , και αποχώρησε όταν έγινε συγκυβέρνηση της ΝΔ με την κομμουνιστική αριστερά.
    Ο Τσίπρας ήταν στο κκε στα νεανικά του χρόνια. Και οι δύό όμως αποχώρησαν από το κκε επειδή διαφωνούσαν με την τριτοδιεθνιστική (σταλινική) επιλογή του κκε. Αυτά έγιναν στις αρχές της δεκαετίας το 1990.Εκτιμώ ότι αν αγνοείτε αυτά που γράφω, δύνασθε να ανατρέξετε σε ιστορικές (όχι σε κομματικές ) πηγές για να επιβεβαιώσετε την ιστορική αλήθεια.
    κ. Σάββα Καλεντερίδη. Κάθε πολίτης που επιθυμεί να γνωρίζει την πραγματικότητα μπορεί να ανατρέχει σε ιστορικές πηγές για να ενημερωθεί σχετικά.Στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πανεύκολο να πληροφορηθεί ο καθένας (άρα και κάθε ακροδεξιός) αν ο Κοτζιάς και ο Τσίπρας διέπονται από σταλινική νοοτροπία όπως ψευδώς ισχυρίζεστε στο άρθρο σας αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρήστο μου σου γράφει ένας Μακεδόνας.
      Είναι αλυτρωτικό να δηλώνω την καταγωγή μου όπως μας σέρβιρε το δίδυμο Τσίπρα-Κοτζιά;

      Είναι δημοκρατικό να υποβιβάζουν τα συλλαλητήρια κάποιων χιλιάδων για την Μακεδονία και ταυτόχρονα οι επιστολές των 340 ακαδημαϊκών και 250 συνδικαλιστών να αναβιβάζονται σαν οι απόλυτες αποδείξεις υποστήριξης της κοινωνίας στο έκτρωμα των Πρεσπών;

      Είναι δημοκρατικό τα λιγότερα από 600 άτομα που ανάφερα παραπάνω να έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα από τους συμμετέχοντες στα συλλαλητήρια;

      Είναι δημοκρατικό να γίνονται εν κρυπτώ διαπραγματεύσεις για την Μακεδονία χωρις ενημέρωση των πολιτών και των κομμάτων; Οι Σκοπιανοί πολιτικοί αρχηγοί πέντε φορές συναντήθηκαν προκειμένου να αποφασίσουν το τι στρατηγική θα ακολουθήσουν.

      Δεν είναι σταλινικό μια εκλεγμένη κυβέρνηση να αποκαλεί το 80% του Ελληνικού λαού εθνίκια και φασίστες επειδή δεν συμφωνούσαμε με την συμφωνία που αυτοί υπογράψανε στις Πρέσπες αλλά όχι ο Ελληνικός λαός;

      Είμασταν ώριμοι για να τους βγάλουμε κυβέρνηση αλλά δεν είμαστε ώριμοι να αποφασίσουμε για το καλό της πατρίδας;

      Κάτι σκέφτεσε στραβά ... για ξανα δέστο με άλλο μάτι ...

      Διαγραφή
    2. Απο...εβραικη διεπονται...σιγουρα.

      Διαγραφή
    3. r+w (27/10/18 8.41 μμ)
      Εγώ ασχολήθηκα στο κείμενό μου αποκλειστικά με ένα σημαντικό μέρος από αυτά που έβαλε ο κ. Σάββας Καλεντερίδης στο άρθρο του, δηλαδή
      1)Τα θέματα διαφθοράς, μπίζνες,βίζες,πρέσβεις, αξιωματούχος της ΕΛΑΣ
      2)Την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης από 6 σε 12 μίλια
      3) Στην σταλινική νοοτροπία των Κοτζιά Τσίπρα.
      Θα περίμενα ένας αντίλογος σε ένα σχόλιο με συγκεκριμένα θέματα (όπως το δικό μου) να αναφέρεται στα ζητήματα που έθεσα. Με μεγάλη μου έκπληξη βλέπω ότι εσύ αναφέρεσαι στο σκοπιανό θέμα και στην συνθήκη(προκαταρκτική όπως γνωρίζουμε), κάτι που δεν με απασχόλησε στο σχόλιο μου αυτό. Διαπιστώνω λοιπόν ότι εσύ όπως και κάποιο άλλο πρόσωπο στο Site αυτό πετάς την μπάλα στην εξέδρα (με ποδοσφαιρικούς όρους).
      Εάν θέλεις να έχουμε διάλογο πραγματικό και όχι κουφών και τυφλών σχολίασε ότι θέλεις σε αυτά που έγραψα.
      ΥΓ Ανεβαίνω για λίγο στην εξέδρα που πέταξες την μπάλα του διαλόγου και σου απαντώ λακωνικά.
      α) Παρακολουθώ όσο μπορώ τα λεγόμενα από την κυβέρνηση. Φασίστες δεν αποκάλεσε ποτέ τους διαδηλωτές για το σκοπιανό. Βέβαια οι χρυσαυγίτες που συμμετείχαν είναι ναζί και οι ίδιοι δεν το κρύβουν.
      β) Όπως γράφεις εννοείς ότι το 80% του Ελληνικού λαού δεν συμφωνεί με την συμφωνία για το σκοπιανό. Εγώ σέβομαι όλους τους ειρηνικούς διαδηλωτές άρα και αυτούς για το σκοπιανό. Όμως αυτό το 80% πως και από ποια στοιχεία προέκυψε; Πιστεύεις ότι 8 τουλάχιστον εκατομμύρια Ελλήνων πολιτών με πράξεις ή με λόγια δεν συμφωνούν με την συμφωνία αυτή που εγώ δεν την σχολίασα πότε ;
      3) Με τον όρο [εθνίκια» που χρησιμοποιείς υποθέτω ότι εννοείς τους εθνικιστές και εθνικόφρονες.Όμως για το τι είναι σταλινικό αντιλαμβάνομαι ότι οι γνώσεις συ είναι περιορισμένες και σου προτείνω να διαβάσεις το βιβλίο Ιστορικός Υλισμός. εκδόσεις Πορεία. (Πιθανώς να πλύνεις μετά το διάβασμα τα χέρια σου , αυτό όμως δεν με ενδιαφέρει)
      4)Οι 340 ακαδημαϊκοί ( υποθέτω ότι εννοείς ΔΕΠ) που επικαλείσαι με τις επιστολές, αποτελούν θλιβερή μειονότητα έναντι των χιλιάδων ακαδημαικών στα δημόσια Ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ.Μη τους επικαλείσαι λοιπόν.
      5)Οι 250 συνδικαλιστές με τις επιστολές μετρούνται σε ένα μόνο εργατικό κέντρο ή σε μια μόνο ομοσπονδία εργαζομένων. Οι συνδικαλιστές στην ΓΕΣΕΕ και στην ΑΔΕΔΥ είναι χιλιάδες και όταν επικαλείσαι τους 250 δεν μπορείς να τεκμηριώσεις ότι το 80% των Ελλήνων πολιτών είναι αντίθετοι με την συμφωνία.
      6) Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου με την έμμεσα εκφρασμένη θέση σου για να αποφασίζουμε εμείς για το καλό της πατρίδας. Πρόσεξε όμως γιατί αυτή η θέση σηματοδοτεί τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας που είναι μια αριστερή πολιτική τάση.
      7) Μήπως τελικά σκέφτεσαι εσύ στραβά; Θα το ξαναδείς με το άλλο μάτι;Πάλι εδώ θα είμαστε για να κουβεντιάσουμε.

      Διαγραφή
  6. Dear Savva,
    Please consider republishing the following article from the NY Times. How low have we gotten and how far the paper. We should consider a lawsuit

    https://www.nytimes.com/2018/10/27/world/europe/prostitutes-greece-crisis.html?smid=fb-nytimes&smtyp=cur

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.