29/10/18

Πότε θα διδαχθούμε από τα λάθη μας;

Σάββας Καλεντερίδης
Η πατρίδα μας έχει να αντιμετωπίσει έναν εφιάλτη τα επόμενα χρόνια. Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μια αποικία χρέους, έχει υποθηκεύσει την εθνική περιουσία για 99 χρόνια λόγω της εγκληματικής πολιτικής του διδύμου της συμφοράς Τσίπρα-Βαρουφάκη, και είναι αναγκασμένη να υπακούει στις προσταγές των δανειστών σε βασικά ζητήματα οικονομικής πολιτικής, από την οποία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο εξαρτάται η εθνική άμυνα αλλά και η εξωτερική μας πολιτική.
Και όλα αυτά, τουλάχιστον μέχρι να αποπληρώσει μέρος των δανείων και το εξωτερικό χρέος να πέσει κάτω από το ποσοστό 120% επί του ΑΕΠ.
Αν στα παραπάνω συνυπολογιστεί ότι έχουμε ένα διαλυμένο κράτος που σπαράσσεται από τον κομματισμό, το συνδικαλισμό και την αναξιοκρατία, και ένα πολιτικό σύστημα αναξιόπιστο και διεφθαρμένο, η ηγεσία του οποίου, όπως έχει αποδειχτεί στην πράξη, είναι σε θέση να ξεπουλήσει Ελλάδα και Μακεδονία για να μείνει μερικές εβδομάδες παραπάνω στην εξουσία, τότε συμπληρώνεται η εικόνα του εφιάλτη.
Το κερασάκι στην τούρτα είναι το σοβαρότατο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, ένα πρόβλημα που μπορεί να μετατραπεί σε ατομική βόμβα αν δεν ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό της λαθρομετανάστευσης, για να σταματήσει να είναι η Ελλάδα το μοναδικό «ξέφραγο αμπέλι» σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Δεν μιλώ για την κατάσταση της Παιδείας, όπου συστηματικά επιχειρούνται ο αφελληνισμός της νεολαίας και η δημιουργία ενός νέου τύπου «πολίτη της Ελλάδας», ξεκομμένου από την ιστορία, την ορθοδοξία και τον ελληνικό πολιτισμό. Αρκεί να υπενθυμίσω στους αναγνώστες μας ότι η μοναδική φοιτητική νεολαία που έκανε εκδήλωση για το ξεπούλημα της Μακεδονίας με την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών είναι η Ανεξάρτητη Φοιτητική ΕΠΑΛξη, του Πανεπιστημίου της Κύπρου.
Βλέπετε εκεί το αίμα των ηρώων της ΕΟΚΑ είναι ακόμα ζεστό και κρατάει ζωντανή την εθνική φλόγα στις ψυχές των νέων.
Ενώ λοιπόν η εικόνα της Ελλάδας είναι αυτή, έχουμε από την άλλη πλευρά μια Τουρκία με ένα κράτος ακομμάτιστο, που λειτουργεί με βάση το συμφέρον της τουρκικής πατρίδας, ένα κομματικό-πολιτικό σύστημα που υποτάσσεται στο κράτος όσον αφορά τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, μια παιδεία που είναι στην κυριολεξία εθνική, μια οικονομία τέσσερις φορές μεγαλύτερη από την ελληνική, με βαριά βιομηχανία και αξιόλογες επιδόσεις στην υψηλή τεχνολογία, μια αμυντική βιομηχανία που παράγει ελικόπτερα, πυραύλους, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πυροβόλα και τεθωρακισμένα οχήματα…
Μια Τουρκία με τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ, με πρεσβείες σε όλες τις χώρες του κόσμου, που προωθούν την εθνική πολιτική αλλά και τα εθνικά τους προϊόντα, και πάνω απ’ όλα μια χώρα με εθνικό σχέδιο στο οποίο υποτάσσονται οι πάντες – Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπουργοί, στρατιωτικοί, δικαστικοί, εκπαιδευτικοί, και ολόκληρη η κοινωνία.
Κληρονόμος της οθωμανικής γραφειοκρατίας, η οποία αποτελούσε φυσική συνέχεια της γραφειοκρατίας της Αυτοκρατορίας της Κωνσταντινουπόλεως, που επιβίωσε 1.100 χρόνια χάρη σ’ αυτό το αποτελεσματικό γραφειοκρατικό σύστημα, η σύγχρονη τουρκική γραφειοκρατία ...
Η συνέχεια του άρθρου στο Πόντος Νιούζ

10 σχόλια:

  1. Πότε;
    Όταν βάλουμε τον Χριστό στη καρδιά μας, τοτε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. (απαντώντας στον τίτλο) ΟΧΙ, κατηγορηματικα ΟΧΙ, για να διδαχθεις από τα λάθη σου, βασική προϋπόθεση είναι να τα αναγνωρισεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δέν διδασκόμαστε από τα λάθη μας.
    Η άθεη εκλεγμένη κυβέρνηση παρεχώρησε πρόσφατα το όνομα της Μακεδονίας στούς σλάβους.
    Ετοιμάζει μάλιστα να εκδιώξη και την Ορθόδοξη Εκκλησία, από την δημόσια ζωή, με την σχεδιαζόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος.
    Υπάρχει ηθική διαστροφή που δεν έχει νομιμοποιήσει?
    Τα διαφθαρμένα Σόδομα και τα Γόμμορα κατεστράφησαν δικαίως από τον Θεό.
    Η Ελλάδα φαίνεται πως δεν πήρε το μάθημα.
    Έχει κανείς αμφιβολία πως εάν δεν διορθωθεί, αυτή η ταλαιπωρημένη χώρα μας, θα πάθη χειρότερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμμια Φωτη..Θα παθει για να μαθει...οπως τα ατομα εμεις.Απο κοντα μικρα πραγμστα φαινονται μεγαλα κι απο μακρυα μικρα.Ειμαστε ακομη στα κοντινα που φαινονται πελωρια.Αν ομως μας λειψουν πολλα...τοτε θα τα κοιταμε στις διαστασεις τους απο μακρυα.Τοτε θαρθει στον νου η αληθεια......ηταν μικρα τα πολλα...κι αδικα τα μεγαλοποιησαμε.Λεει πχ.καποιος ..." εχω δικαιωμα αυτο...το αλλο...το παραλλο..πρεπει ετσι...αλλιως ..αλλιωτικα...." κι εννοει ..δεν ζω η δεν γινεται αλλιως.Κι ερχεται ωρα..που δεν εχεις τιποτε.Κι ανακαλυπτεις οτι μπορεις χωρις τιποτε απ οσα ελεγες.Τοτε ξαναλες " μα τι βλακειες ελεγα ? Αυτα ηταν ασημαντα που ηθελα.Τριχες..."...Αυτο δεν γινεται αλλιως αν δεν χασεις τα ..ασημαντα..που νομιζες σημαντικα..Ετσι και την γυναικα σου μπορει να ξαναγαπησεις...διοτι θα την δεις στις διαστασεις της..λεγοντας ..." μα μια χαρα ειναι η γυναικα...τι ανοητος που ημουν ".....Αυτα δεν γινονται ομως χωρις χασουρα μεγαλη...Θελει ηλεκτροσοκ....

      Διαγραφή
  4. Η απαντηση ειναι πολυ απλη και εχει διατυπωθει πολλακης. Ειναι η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ.
    Ποιος θα την εφαρμοσει; Ποσα ετη θα απαιτηθουν να αλλαξει αυτη η νοοτροπια της αρπαχτης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μέχρι καὶ οἱ ὰλβανοί... Ὅποιος σηκώσει ἑλληνικὴ σημαία... ἐκτελεῖται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κινητοποίηση του διαχρονικού και οικομενικού ελληνισμού σε ανατολή και δύση, με καταλύτη αυτό το μοναδικό έμψυχο υλικό σε όλα τα μήκη κα τα πλάτη του πλανήτη, μπορούμε να φέρουμε κοντά τα πάντα, ο μοναδικός αυτός πληθυσμός, φορέας του ελληνικού πνεύματος, μπορεί να γεφυρώσει την ανατολή μα την δύση τον βορρά με τον νότο, να γίνει οδηγός προς την οδό τπυ φωτός των απανταχού αλλογενών και αλλοφρονούντων συμπολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΑς πήραν χαμπάρι και οι Αλβανοί...Που μπουκώνωμε με επιδόματα, που δουλεύουν δυο τρείς δουλειές ΑΛΛΑ ολα τα χρήματα τροφοδοτούν το κράτος - συμμορία της Αλβανίας των ναρκωτικών και της πορνείας.
    Εν ψυχρώ εκτέλεση...Και εμείς ..."διερευνούμε" , απο κοινού με τις "Αλβανικές αρχές"...
    Με συμμορείτες, ναρκέμπορους, εμπόρους ανθρώπινων οργάνων...Γιατί αυτές είναι οι "Αλβανικές αρχές"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δυστυχώς εμείς που ζούμε στο νέο eladistan τα λάθη μας δεν μας διδάσκουν ΠΟΤΕ διότι τα διαπράττουμε συνειδητά για αυτό πηγαίνουμε κατά διαβόλου μεριά ως ανεπίδεκτοι μαθήσεως και δεν μας σώζει κανένας και τίποτε. ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΤΣΙΦΑΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΤΗΣ ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ ΧΩΡΑΣ, ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΡΡΊΨΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.