3/10/18

Χρήστος Γιανναράς : Οι «δικτατορίες» των ισχυρών και η παραίτηση των Λαών (βίντεο)

Γεωπολιτικά παίγνια και εκκλησιαστική ανάμιξη σε ένα κόσμο θεσμικής σήψης

Τα όσα ακολούθησαν και το δημοψήφισμα στη ΠΓΔΜ, δείχνουν την αντίληψη των ισχυρών που επιβάλλουν «ιδιότυπες δικτατορίες» ισχύος ακόμη και σε εκφρασμένες δημοκρατικά γνώμες των λαών, με τους λαούς να οδηγούνται σε απόγνωση και παραίτηση με λογική ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει , όταν μάλιστα ακόμη και η σκέψη για μικρές επαναστάσεις , θεωρείται καταδικασμένη. Αυτά σημείωσε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Φιλοσοφίας Χρήστος Γιανναράς, μιλώντας στον 98.4.
Τα γεωπολιτικά παίγνια , με τις ΗΠΑ να συμπεριφέρονται έναντι της Ρωσίας , λες και έχουν απέναντι τους την Σοβιετική Ένωση του Ψυχρού Πολέμου, φτάνουν μέχρι του σημείου , από τη μανία να βάλουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, να βάζουν «το πιστόλι στο κρόταφο»  του Οικουμενικού Πατριάρχη να αναγνωρίσει εθνική εκκλησία στην Ουκρανία, σε μια πορεία δημιουργίας προχωρημένης αμερικανικής παρέμβασης στο μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας. Κίνηση που όπως λέει ο πανεπιστημιακός Χρήστος Γιανναράς, βάζει νερό στο μύλο του Πατριαρχείου Μόσχας , να ξεθάψει σενάρια απόσπασης των πρωτείων στην Ορθοδοξία, από το Φανάρι.

1 σχόλιο:

  1. Ενότητα στην Ορθοδοξία και υπάρχουν εκατοντάδες εκατομμύρια Καθολικών, Προτεσταντών και Μουσουλμάνων που περιμένουν την Ορθοδοξία να τους σώσει.

    Άλλο θέμα: Στα χρόνια της κρίσης έχουμε πάνω από 600 νέα κινήματα. Εσείς όμως περιμένετε να τους δείτε στις ειδήσεις που παρακολουθείτε. Ο Ελληνισμός σε Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό βράζει και αντιδρά συνεχώς.

    Με τη συνεχόμενη κατάκριση του λαού μας δεν πάμε πουθενά.

    Η γλώσσα είναι εργαλείο. Δώστε το άριστο αυτό εργαλείο σε άνθρωπο γρουσούζη που ζει για να κατακρίνει και δείτε τα αποτελέσματα. Δώστε μόνο δέκα λέξεις σε φιλάνθρωπο και φιλικό και δείτε και αυτός τι θα κάνει στην κοινωνία. Ο πρώτος θα ρημάξει την κοινωνία και ο δεύτερος θα την σώσει.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.