12/10/18

Π. Καμμένος: Θα χρειαστεί η άδεια του Ν. Βούτση γιατί τον ενοχλούν οι άξονες…

Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Στην ανάρτησή του ο κ. Καμμένος επικαλείται δημοσίευμα, κατά το οποίο οι τριμερείς Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου και Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ διευρύνονται με τη συμμετοχή της Γαλλίας στην πρώτη και των ΗΠΑ στη δεύτερη.
«Θα χρειαστεί η άδεια του Βούτση γιατί τον ενοχλούν οι άξονες… Η Γαλλία και η Αμερική προστίθενται στις τριμερείς με Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο», σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.
Στην ανάρτησή του ο κ. Καμμένος επικαλείται δημοσίευμα, κατά το οποίο οι τριμερείς Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου και Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ διευρύνονται με τη συμμετοχή της Γαλλίας στην πρώτη και των ΗΠΑ στη δεύτερη.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης είχε εκφράσει «έκπληξη και απορία» για τη ρητορική του κ. Καμμένου, τόσο σε σχέση με το εναλλακτικό σχέδιο για το Σκοπιανό, όσο και με την πρόσκληση προς τις ΗΠΑ να επεκτείνουν τις στρατιωτικές τους βάσεις στη χώρα.
«Μπορώ να εκφράσω την έκπληξή μου και την απορία μου που κατατείνεται σε αυτή τη ρητορική, η οποία είναι πολύ πέρα από τη διατύπωση της πάγιας θέσης του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και του Πάνου Καμμένου, και είναι σεβαστή και διατυπωμένη ότι δεν συμφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Kontra».
«Εμείς εργαζόμαστε για τη συνεργασία στα Βαλκάνια, αντίθετα με τη διαμόρφωση αξόνων για να αποτρέψουμε τα εθνικιστικά δόγματα και στερεότυπα από πλευράς Αλβανίας και Τουρκίας. Άρα, δεν αντιλαμβάνομαι πού θα βοηθούσε η διαμόρφωση αντιαξόνων και αντιμετώπων με άλλες χώρες που ανέφερε ο Πάνος Καμμένος. Περιμένω να δώσει παραπέρα ερμηνείες για να κατανοήσουμε τι εννοεί. Έχω εκτιμήσει ότι αυτό είναι λάθος από κάθε άποψη. Η μεγάλη στρατηγική διαφορά έγκειται στο αν θα περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βουλής.
Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, σε συνάντησή του με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Γουές Μίτσελ, ο κ. Καμμένος πρότεινε τη δημιουργία νέων αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα και μίλησε περί ενός πλέγματος αμυντικών συμφώνων με την ΠΓΔΜ και άλλες χώρες των Βαλκανίων, που -όπως είπε- θα αφήνει εκτός το θέμα του ονόματος και το ζήτημα της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.
Σε προηγούμενη ανάρτησή του στο Twitter, εντός της ημέρας, ο κ. Καμμένος διέψευσε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο πρωθυπουργός του ζήτησε τηλεφωνικά εξηγήσεις για όσα είπε στις ΗΠΑ.
Στην ανάρτησή του ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι «συνεχίζονται τα απόλυτα ψεύδη δημοσιεύματα από γνωστά κέντρα μέσω της ΕΦΣΥΝ». Όπως δήλωσε, «δεν έχω μιλήσει με τον πρωθυπουργό γιατί δεν έχει αλλάξει κάτι από τα συμφωνημένα».
Σημείωσε επίσης ότι «ως κυβερνητικός εταίρος καταθέτω πρόταση που δεσμεύει μόνο εμένα». Καταλήγοντας τόνισε πως «οι περίφημες βάσεις ήδη λειτουργούν».
naftemporiki.gr

3 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.