15/10/18

Επικοινωνία Ερντογάν - βασιλιά Σαλμάν για την υπόθεση Κασόγκι

Ο βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας επιβεβαίωσε την «ισχύ» των σχέσεων με την Τουρκία, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχε την Κυριακή με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έγινε γνωστό από το Υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας.
Το τηλεφώνημα έγινε μεσούσης της διαμάχης για την τύχη του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, που εξαφανίστηκε την 2α Οκτωβρίου, αφότου εισήλθε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Σαλμάν ευχαρίστησε τον Ερντογάν που έκανε δεκτή την πρόταση του Ριάντ για τη συγκρότηση μιας κοινής ομάδας εργασίας που θα συζητήσει την εξαφάνιση του δημοσιογράφου και υπογράμμισε ότι κανείς δεν μπορεί να υπονομεύσει τη σχέση τους.
Από την άλλη, πηγές της τουρκικής προεδρίας ανέφεραν ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη με επίκεντρο την εξαφάνιση του Κασόγκι.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο βασιλιάς Σαλμάν επισήμαναν τη σημασία που έχει το ότι οι δύο χώρες συγκροτούν μια κοινή ομάδα εργασίας στο πλαίσιο των ερευνών.
Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.