31/10/18

Παγκόσμια Τράπεζα: Κοντά στην Ινδονησία και τη Μογγολία η Ελλάδα ως προς το επιχειρηματικό περιβάλλον

Περαιτέρω επιδείνωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα καταγράφει η Παγκόσμια Τράπεζα στην έκθεση Doing Business 2019, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Η χώρα μας υποχώρησε στην 72η θέση μεταξύ 190 κρατών, πέφτοντας πέντε θέσεις χαμηλότερα σε σύγκριση με πέρυσι. Στον δείκτη ευκολίας για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας η βαθμολογία παραμένει «κολλημένη» λίγο πάνω από το 68/100.
Η κατάταξη αυτή γίνεται ακόμα πιο αποκαρδιωτική, εάν ληφθεί υπόψη ότι η Ελλάδα βρίσκεται μια ανάσα πάνω από την Ινδονησία και τη Μογγολία και ότι μακράν καλύτερες επιδόσεις στο επιχειρηματικό περιβάλλον έχουν χώρες όπως η Κολομβία (65η θέση), η Αλβανία (63η), η Ρουάντα (29η), αλλά και τα γειτονικά Σκόπια (10η θέση). Σημειώνεται ότι στις αντίστοιχες εκθέσεις του 2014 και του 2015 η Ελλάδα είχε σκαρφαλώσει στην 58η θέση, αλλά έκτοτε διαρκώς κατρακυλά χαμηλότερα.

Για τη συνέχεια ProtoThema

1 σχόλιο:

  1. Αν δεν έχετε καταλάβει που μας πήγαν αυτά τα γουρούνια , τότε να ξέρετε έχουμε γίνει σαν αυτούς. ....... Γουρούνια γίναμε !!!!! Και μη μου πει κανείς "εγώ φίλε μου δεν είμαι γουρουνο" !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.