8/10/18

Η αποστασία της Αριστεράς είναι πιο γλυκιά* - Εν εξελίξει σχέδιο αποστασίας σε Σκόπια και Αθήνα

Σάββας Καλεντερίδης
Οι καταστάσεις και οι –τουλάχιστον περίεργες– μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση για να φθάσουμε στην πατσαβούρα που λέγεται «Συμφωνία των Πρεσπών» μας αναγκάζουν να κάνουμε μια «τεχνοκρατική» προσέγγιση της όλης διαδικασίας.
Όπως αποκαλύφθηκε από τα πρακτικά που δημοσίευσε στα ελληνικά μεγάλη ημερήσια εφημερίδα, οι Σκοπιανοί είχαν τη χαρά να δουν τους πολιτικούς αρχηγούς όλων των κομμάτων να συνέρχονται δύο φορές και να συζητούν διεξοδικά το πλαίσιο λύσης του ονοματολογικού με την Ελλάδα, στο οποίο, ευφυώς πράττοντες, πρόσθεσαν τη «μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα.
Ασχέτως των διαφωνιών και του αν τελικά η αντιπολίτευση επέλεξε την αποχή, σε πολιτικό επίπεδο υπήρχε ενημέρωση όλων των κομμάτων και για τις συνομιλίες και για τις θέσεις της ελληνικής πλευράς κατά τη διάρκεια των συνομιλιών.
Ας έλθουμε τώρα στην Ελλάδα.
Καμία ενημέρωση όχι στα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά ούτε και του υπουργικού συμβουλίου.
Δηλαδή, ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς συνεννοήθηκαν να προχωρήσουν στην υπογραφή αυτής της κατάπτυστης συμφωνίας, για την οποία αργά ή γρήγορα θα κληθούν να λογοδοτήσουν, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους –για να το πω κομψά– τους πάντες: κυβέρνηση, αντιπολίτευση, και φυσικά τον ελληνικό λαό, από τον οποίο πρέπει να λαμβάνουν νομιμοποίηση για τις πράξεις τους. Και εξ όσων γνωρίζουμε, δεν υπήρχε στις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ κάποια δέσμευση ότι θα λύσει το ονοματολογικό σε ένα γενικό πλαίσιο, για να το επικαλεστεί και να μας πει ότι έχει νομιμοποίηση.
Άρα, το πρώτο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι τα Σκόπια έχουν κουλτούρα λειτουργίας κράτους και όχι μπανανίας, στην οποία οι αποφάσεις σε ζητήματα εθνικά λαμβάνονται από δυο-τρία άτομα, ερήμην της αντιπολίτευσης και του λαού και ποιος ξέρει κάτω από ποιες και τι είδους πιέσεις ή ανταλλάγματα των ξένων, εκείνων ντε, που έκαναν παρέλαση από τα Σκόπια, για να περάσει το «Ναι» και να παγιοποιηθεί η παγίδα που θα καταστήσει διεκδικήσιμη την πραγματική Μακεδονία και φυσικά τη Θεσσαλονίκη, που είναι και το μεγάλο ζητούμενο.
Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι όλα αυτά δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. Δηλαδή δεν υπάρχει αίσθηση και κουλτούρα θεσμικής λειτουργίας του κράτους, και φυσικά σεβασμού της βούλησης των πολιτών, που σε ποσοστό 70%, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θέλει την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Πάμε τώρα στο επόμενο θέμα, αυτό της αποστασίας βουλευτών και στα Σκόπια και στην Ελλάδα.
Την ώρα που έχουν γραφτεί άρθρα για εμπλοκή ξένων υπηρεσιών στο θέμα, οι οποίες μοιράζουν δεκάδες εκατομμύρια για να βρεθούν οι «γενναίοι βουλευτές του VMRO-DPMNE», όπως τους αποκάλεσε προχθές ο Ζάεφ, που θα ψηφίσουν υπέρ της κύρωσης της συμφωνίας, παρατηρούμε αντίστοιχες κινήσεις και στο ελληνικό πολιτικό «γήπεδο».
Ήδη δύο γυναίκες υπουργοί της κυβέρνησης, με σκληρή δεξιά ιδεολογία και οι δύο και υπέρμαχοι μέχρι προχθές της Μακεδονίας, έχουν κάνει μια στροφή 360 μοιρών –που λέει και ο πτυχιούχος του Πολυτεχνείου πρωθυπουργός μας–, και μετά άλλη μια 180 μοιρών, και δηλώνουν (ή διαρρέεται) ότι θα ψηφίσουν τη συμφωνία-νεκροθάφτη της Μακεδονίας και της...
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news 

11 σχόλια:

  1. Έχει οριμάσει ο καιρός για μια Δημοκρατική μεν, σκληρή δε νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, η οποία θα λειτουργήσει φιλελληνικά. Να δώσουν άδεια οι κύριοι σύμμαχοι να πάνε στον αγύριστο οι σημερινοί κομματικοί μηχανισμοί και αρχηγοί. Αρκετά με δεξιά και αριστερά και άκρα. Τώρα υπάρχει μεγάλη ανάγκη για κάτι σοβαρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχουμε δικό μας άνθρωπο να αντιγράψουμε και να πάνε στο διάολο τα κόμματα και η κομματοκρατία που μας φόρεσαν οι Βαυαροί. Των 3000 ετών ελληνικό σύστημα διοίκησης της πολιτείας που θέσπισε ο Καποδίστριας στην Ελβετία και οραματιζόταν για την Πατρίδα μας. Ας όψονται οι εφιάλτες Κωλέττης Μαυροκορδάτος και Φαρμακίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΙ ΒΑΥΑΡΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΦΟΡΜΙΩΝ?
      ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΟ ΣΙΓΥΡΙΣΕ.
      ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ.ΜΗΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΦΤΑΙΧΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΠΕΙΣΑΝ ΤΟΝ ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΛΑΟ ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΞΕΝΟΙ.

      Διαγραφή
  3. Λοιπόν ας κάνουμε λίγη "προπαγάνδα", 72% ήταν η κατώτερη στημένη δημοσκόπηση! Δεύτερον Λεβέντης ορκίστηκε σε εκπομπή πως θα τους στείλει σε δίκη! Ο Κούλης να κάνει ρητή δήλωση για το Σκοπιανό! Να υπογράψει με χαρτί και μολύβι και να γίνει αφίσα απέναντι απο το Σύνταγμα, αεροπανό που να το κάνει βόλτα ένα Μπεζετέλ σε όλη την Ελλάδα, αλλιώς να μην τον ψηφίσει κανέναν τον κερατά!Πάει ο ελληνικός λαός σαν το πρόβατο! Θέλει να είναι πάντα με μεγάλο κόμμα! Στείλτους στο διάολο! Τέλος αν πάει σε εκλογές ο Ζάεφ ετάφη το Σκοπιανό! Δεν νομίζω πως είναι εφικτό να πάρει τα 2/3 της βουλής μετά της εκλογές! Αυτό για όσους κάνουν μαθηματικά των "Σκοπίων". Κάπου άκουσα μια "καθηγήτρια" μεταξύ άλλων που εργάζεται στον ΟΑΣΑ, η οποία μάλιστα ενώ μιλούσε με "περίσσια" συγουρισ παρόντος συναδέλφου της όταν στριμώχτηκε είπε πως δεν είναι δυνατόν να μπούν σε " λεπτομέρειες". Λεπτομέρειες κυρία μου ο Ελληνισμός! Ως καθηγήτρια είναι λεπτπμέρεια αυτό που στον χώρο σου είναι η βάση σκέψης! Γιατί δεν πας να κουβαλήσεις ζιμπίλι στην οικοδομή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ μου Σάκη Μαντά, έχεις πιάσει σωστά τα πράγματα. Από την δεκαετία του 1990 άρχισε η φάμπρικα της παραγωγής διδακτορικών σε πατσαβούρια εθνομηδενιστήρια με κατάληξη εξασφαλισμένη την κατάληψη θέσεων επίκουρων καθηγητών στα Πανεπιστήμια. Κυρίως στις έδρες Ιστορίας και ανθρωπιστικών σπουδών. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε σήμερα.Τα παιδαγωγικά τμήματα γέμισαν με τέτοια υποκείμενα. Την "καθηγήτρια" αυτή την άκουσα και εγώ, αλλά βρήκε το μάστορά της με απέναντι τον Ιωάννη Μάζη όταν προσπάθησε να αναπαράγει όλα τα ψεύδη του Κοτζιά για την συνθήκη του Βουκουρεστίου η οποία ουδαμού αναφέρεται σε ποσοστά και κυρίως ούτε καν στην λέξη Μακεδονία. Όλη η βάση της επαίσχυντης συμφωνίας έχει στηριχθεί σε όλα τα επίμαχα σημεία σε χαλκευμένα ψεύδη από την "επιστημονική ομάδα προπαγάνδας" του ΥΠΕΞ με αρχιερέα τον σταλινικό Κοτζιά. Εμείς, καθόμαστε και τους ανεχόμαστε, δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον πρακτορα της Σταζι με ...βιβλιο της Σταζι ...παρακαλω...Ξενης δυναμης ..πρακτορα..απο μικρο ...Που ...μετανοιωσε..και δεν τα ξαναπηρε....απο κανεναν !!! Απα..πα....Το αρχειο φακελου της Σταζι....δεν πηγε στην σημερινη Γερμανικη ιδια ...εταιρια...επεσε στον δρομο....στην μεταφορα.....Απα..πα...και οι μισθοδοσιες ...ολα επεσαν....Απα πα....θαχει πλακα και τα ...πτυχια...
      Ταχα η δυστυχια στην Ελλαδα δεν...επεπεσε ?? Απα πα....πα....πα...Ταχα στα χωρια οι γιαγιαδες ..παππουδες ...αγροτες...κλπ...εμαθαν ποτε τι ...επεσε ?? Νομιζουν οτι η ...χολερα επεσε απ τον ...Θεο...!! Αν ειναι δυνατον !!! Μα ο Θεος δεν ειναι ..αυταρεσκος...ουτε τρωει ενα τονο σουβλακια !!! Ουτε υπογραφει ανοησιες σε ...λιμνες ...δακρυων...ουτε καμαρωνει σαν γυφτικο σκεπαρνι στο παζαρι...ουτε πεταει αστοχα κρικους στα μπουκαλια σαν ατσουμπαλος...

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ φίλε καλοσύνη σου! Ρίξε μια ματιά και στην Βικιπίντια, η οποία αναγράφει "Δημοκρατία της Μακεδονίας" δηλαδή υπερσκελίζει και τον ΟΗΕ ο οποίος την έχει αναγνωρίσει ως FYROM (άλλη ιστορία αυτή, αλλά ας το αφήσουμε)!Με ποιο δικαίωμα την αποκαλεί "Δημοκρατία της Μακεδονίας" και αναλαμβάνει τον ρόλο ανεξάρτητου κράτους ως συμπεριφορά? Κάποιο χέρι επίσης "ενημερώνει" κάθε εξέλιξη στο Σκοπιανό, πιο είναι αυτό το "μαγικό" χέρι με όνομα και επώνυμο!Στην συνέχεια αναφέρει "κρυμμένες" πληροφορίες μετά την "μαρκίζα" στον αναγνώστη που δεν θα ψάξει επισταμένα!Ξεκινάει από το 3 "Μακεδονίες", κ.λ.π. Μια προσεχτική ματιά θα καταλάβει κάποιος τι ρόλο παίζει και το διαδίκτυο και σε τι χέρια βρίσκεται, ό καθένας παίζει τον ρόλο του... https://en.wikipedia.org/wiki/Republic_of_Macedonia

      Διαγραφή
    3. Σακη αυτα τα ιδια χερια εχουν κι ολα τα πρακτορεια ειδησεων...τις τι βι...τα νιους παηπερ...τους ηγετες...κι οτι πληρωνεται γενικα..και αρκετους δικαστες...και το 80% της βιομηχανιας...και τις Μπαγκς...και τα φωτοβολταικα...και την γκρην πης...και τα ..Πισι....και τα κλαμπ κλουμπ....κλπ...η Βικυπεντια ειναι υποκαταστημα ..σε ενα δρομακι...των .Τρικαλων ...του Σακαφλια ..το ξερεις..

      Διαγραφή
  5. Marcus Tullius Cicero Quote

    “A nation can survive its fools, and even the ambitious. But it cannot survive treason from within. An enemy at the gates is less formidable, for he is known and carries his banner openly. But the traitor moves amongst those within the gate freely, his sly whispers rustling through all the alleys, heard in the very halls of government itself. For the traitor appears not a traitor; he speaks in accents familiar to his victims, and he wears their face and their arguments, he appeals to the baseness that lies deep in the hearts of all men. He rots the soul of a nation, he works secretly and unknown in the night to undermine the pillars of the city, he infects the body politic so that it can no longer resist. A murderer is less to fear.”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "δεν υπάρχει αίσθηση και κουλτούρα θεσμικής λειτουργίας του κράτους, και φυσικά σεβασμού της βούλησης των πολιτών, που σε ποσοστό 70%, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θέλει την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών".


    "When the enemy enthusiastically embraces you, and the fellow countrymen bitterly reject you, it is hard not to wonder if you are, in fact, a traitor".
    Ursula K. Le Guin

    "I forgive those who murder and steal because they did it out of necessity, but a traitor never".
    Emiliano Zapata

    "A traitor is good fruit to hang from the boughs of the tree of liberty".
    Henry Ward Beecher

    "There are but two parties now: traitors and patriots. And I want hereafter to be ranked with the latter and, I trust, the stronger party".
    Ulysses S. Grant

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άντηση

      Fotis V.8 Οκτωβρίου 2018 - 5:09 μ.μ.
      "δεν υπάρχει αίσθηση και κουλτούρα θεσμικής λειτουργίας του κράτους, και φυσικά σεβασμού της βούλησης των πολιτών, που σε ποσοστό 70%, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θέλει την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών".
      ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΩΤΗ

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.