29/10/18

Ο δήμαρχος Πατρέων κος Πελετιδης έβγαλε ένα εξόχως διχαστικο μήνυμα



 για την 28η Οκτωβρίου λέγοντας ότι η αστική τάξη προθύμως μπήκε στις τάξεις των ταγματασφαλιτών ενώ για άλλη μια φορά δόξασε την αριστερά που θυμήθηκε την Ελλάδα και την αντίσταση μόλις η Γερμανία επιτέθηκε στην αγαπημένη του ΕΣΣΔ, ενώ μέχρι τότε μαζί βυσσοδομούσαν μαζί στο πτώμα της Πολωνίας και των χωρών της Βαλτικής. 
Του αφιερώνω την παρακάτω φωτογραφία που την πήρα από τον τοίχο του Constantinos Antonopoulos. 
Δήμαρχε, το πολύ γκαζόν στα πάρκα, από κάτω έχει βούρκο.
Στην πρώτη σειρά, δεύτερος από αριστερά, ο ηθοποιός Λάμπρος Κωνσταντάρας.
Δεξιά του, πρώτος από αριστερά, ο βαρύτονος Ευάγγελος Μαγκλιβέρας.
Αριστερά του, τρίτος από αριστερά, ο τενόρος Κώστας Σάμιος.
Τελευταίος δεξιά ο έμπορος Τσαλίκης.
Στην δεύτερη σειρά, πρώτος από αριστερά ο δημοσιογράφος Δ. Γαλερίδης.
Δεύτερος, ο υπουργός Γεώργιος Καρτάλης.
Τρίτος, ο καθηγητής Δ. Θιβαδόπουλος.
Τέταρτος, ο συγγραφέας Γεώργιος Θεοτοκάς που έβαλε “μέσον” (!) για να πάει να πολεμήσει στην πρώτη γραμμή!!! Το “μέσον” του για τον σκοπό αυτό ήταν ο τότε στρατηγός Σέργιος Γυαλίστρας.
Πέμπτος, ο βιομήχανος Συμεώνογλου.
Έκτος, ο δημοσιογράφος Κώστας Μάγιερ.


Antonios Darzentas



4 σχόλια:

  1. "Ἑλληνικός Στρατός", Ἡ πρώτη πραγματική ἀντιστασιακή ὀργάνωση.
    Συνταγματάρχης Ναπολέων Ζέρβας-ΕΔΕΣ, Λοχαγός Ψαρός, ἐπίσης.
    Μέ εξαίρεση τόν Ζέρβα καί τόν ΕΔΕΣ, οἱ ἄλλοι ξεπαστρεύθηκαν ἀπό τόν ΕΛΑΣ, ὅπως ἀκριβῶς ἔπραξε ὁ Τίτο ξεπαστρεύοντας στήν Γιουγκοσλαβία τήν ἀντίσταση τῶν σέρβων ἀξιωματικῶν ὑπό τόν Μιχαήλοβιτς.
    Γιά τίς προδοσίες αυτές, τὀ ἴδιο παραμύθι, ὅτι οἱ ἀντίπαλοι τῶν κουμουνιστῶν ἦσαν "πράκτορες τῶν γερμανῶν", τό ὁποῖο παραμύθι τό πίστευαν οἱ "ἰδεολόγοι" κατσαπλιάδες, ἀφοῦ πίστευαν στήν "ἀλήθεια" τῆς γραμμῆς τοῦ κόμματος....
    Γιατί; Διότι, γιά τόν ὑλισμό δέν ὑπάρχει Θεός, καί ἄρα, ὅλες οἱ ἰδέες εἶναι κατασκευασμένα ψέμματα.
    Τέτοιοι "ἰδεολόγοι"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nikolaos Kavasillas(29/10/18 5.03 mm )
      Αν ψάξεις λίγο την ιστορία σε εκδόσεις που δεν αμφισβητείται η αντικειμενικότητα τους όπως πχ στην Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, αλλά και στη Βικιπαιδεία, θα διαπιστώσεις ότι στην διάρκεια της κατοχής έδρασαν στην Ελλάδα οργανώσεις που εξυπηρετούσαν τις κατοχικές ναζιστικές δυνάμεις. Ενδεικτικά αναφέρω την οργάνωση Χ, τα τάγματα ασφαλείας, την ΕΣΠΟ ( που ανατίναξε η ΠΕΑΝ) την οργάνωση του Πούλου στην Β. Ελλάδα, του Δάγκουλα στη Θεσ/νίκη, του Παπαδόπουλου, του Κιτσα Μπατζιάκ, του ΠΑΟ κλπ κλπ
      Ο Ν. Ζέρβας είχε την οργάνωση ΕΔΕΣ που συνεργάσθηκε με τον ΕΛΑΣ για την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου. Δραστηριοποιήθηκε κύρια στη Ήπειρο ως γνήσια αντιστασιακή οργάνωση με 5000 περίπου μαχητές.Μέσα στο 1944 όμως με την αντεπίθεση των ναζί εναντίον του ΕΛΑΣ, και ο Ζέρβας κτυπούσε τον ΕΛΑΣ.Προδότες δεν ήταν ο ΕΛΑΣ που πολέμησε τους ναζί, προδότες ήταν οι σύμμαχοι των ναζί ( χίτες , τάγματα ασφαλείας, Πούλος, Δάγκουλας ΠΑΟ κλπ, κλπ). Στην ΕΣΠΟ συμμετείχαν Ελληνες και ναζί Αυτοί οι Έλληνες ήταν αντιστασιακοί;
      ΥΓ.
      1)Για την ενημέρωσή σου και μόνο είναι λάθος αυτό που γράφεις «ο Ζέρβας και ο ΕΔΕΣ» γιατί πολύ απλά ο Ζέρβας ήταν αρχηγός του ΕΔΕΣ.
      2) Ο ΕΛΑΣ που δεν συμπαθείς μέσα στο 1944 είχε πάνω από 49000 κανονικούς μαχητές σε όλη την Ελλάδα. Ολοι οι άλλοι μαζί δεν είχαν ούτε τη μισή δύναμη του ΕΛΑΣ. Είχε ο ΕΛΑΣ πάνω από 900 αξιωματικούς του Ελληνικού στρατού. Έδωσε πολύ περισσότερες μάχες από όλους τους άλλους μαζί. Κλήθηκε από την βρετανική στρατιωτική αποστολή να συμμετάσχει στην ανατίναξη του Γοργοπόταμου γιατί η δύναμη του Ζέρβα ήταν μικρή , λιγότερο έμπειρη και ανεπαρκής. Εκεί συμμετείχε ο ΕΛΑΣ με 115 άνδρες, και ο ΕΔΕΣ με 45 άνδρες.
      3) Το σύνταγμα του Δ. Ψαρού το κτύπησε ο ΕΛΑΣ και το διέλυσε. Ο στρατιωτικός διοικητής του ΕΛΑΣ Σ. Σαράφης το σχολίασε αυτό αρνητικά.
      4) Αξιωματικοί του Ελληνικού στρατού που πολέμησαν τους ναζί μέσα από τον ΕΛΑΣ, μετά τη συνθήκη της Βάρκιζας επανήλθαν κανονικά στον Ελληνικό στρατό.
      5)Την ιστορία της Εθνικής αντίστασης δεν μπορεί κανένας φασίστας να την αλλάξει όσο και να προσπαθήσει.

      Διαγραφή
    2. Από το παραπάνω σχόλιό σου και μόνο, μπορώ να κατανοήσω όλα τα προηγούμενα που έχεις αναρτήσει. Διάβασε λοιπόν λίγο ιστορία από άλλα βιβλία.
      1. Ο Ζέρβας την επίμαχη εποχή ΔΕΝ ήταν βασιλικός, δεν ήταν δεξιός, κι εκπροσωπούσε μιά κομματική οργάνωση στην οποία αρχηγός εθεωρείτο ο Πλαστήρας και τοποτηρητής του στην Αθήνα ο Γονατάς. Ολοι δηλαδή βενιζελικοί μέχρι τα μπούνια, με έναν αριθμό τουλάχιστον 17 στρατιωτικών πραξικοπημάτων από το 1923 μέχρι το 1935 (πρωταθλητής ο Ζέρβας, καθώς είχε αρχίσει νεαρότατος ήδη από το 1910). Επειδή όμως σαν γνήσιος πραξικοπηματίας, κατάλαβε τους σκοπούς ίδρυσης του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ (Καραγιώργη επιστολή προς Σιάντο, κατάληψη εξουσίας μετά την απελευθέρωση), και δεν πήγε με το σύνολο της δύναμής του στον ποταμό Σαββα για να σφαγιασθεί με όλους τους φουκαριάρηδες πατριώτες Σέρβους (97500 νεκροί), έγινε βασιλικότερος του βασιλέως, προκειμένου να επιβιώσει από τα δολοφονικά σχέδια των κομμουνιστοσυμοριτών.
      2. Για τις οργανώσεις που ανέφερες, διάβασε καλλίτερα τον Δημοσθένη Κούκουνα, τον μοναδικό ακομμάτιστο ερευνητή της κατοχικής περιόδου, προκειμένου να δείς το πώς και το γιατί δημιουργήθηκαν οι οργανώσεις που προανέφερες ως δοσιλογικές, και ποιά ήταν η δράση τους. Αν γράφεις ως δοσιλογική την ΠΑΟ καταλαβαίνω το πόσο μα΄'υρα μεσάνυχτα ή τυφλαμάρα σε διακατέχει ως προς τις οργανώσεις αυτές.
      Και για να μην μακρυγορούμε έδωσε ο ΕΛΑΣ κατά την εποχή της """αντίστασης"". Μάχες όμως, όπως αυτές που κάνει ένας στρατός των 49.000 ανδρών όπως τον ανεβάζεις. Και ξαναδιάβασε το τί έγινε στον Γοργοπόταμο αλλά όχι από τα παραμύθια του στυλ του κ. Νικηφόρου, αλλά από αγγλικά στρατιωτικά αρχεία.

      Διαγραφή
    3. 1. Οι Γερμανοί μπήκαν στην Ελλάδα τον Απρίλιο, το ΕΑΜ δημιουργήθηκε τον Δεπτέμβριο του '41. ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣΑ...γιατί άραγε;;;;
      2. Στον Γοργοπόταμο, η "ΣΟΥΛΤΑΝΑ" ή "ΜΙΖΕΡΙΑΣ" απαξιούσε να έρθει σε επαφή με τους Άγγλους, ΜΟΛΙΣ ΟΜΩΣ Ο ΖΕΡΒΑΣ ΕΙΠΕ ΝΑΙ, ΤΣΑΚΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ...
      3. Τον κινηματία Σαράφη, τον φυλάκισαν 2 φορές και με απειλή για την ζωή του, την δεύτερη βγήκε...ΑΡΧΗΓΟΣ - ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ των κουμμουνιστών ανταρτών.
      3. Το ίδιο επιδίωξαν (προσεταιρισμό) με τον Ψαρρό, ΔΕΝ ΥΠΕΚΥΨΕ (γιατί κατάλαβε ποιοι και με τι σκοπούς κρύβονταν πίσω απ' το ΕΑΜ - τα ομολογούν οι ίδιοι, δεν είναι μυστικό - και που πήγαινε η δουλειά..) και ΤΟΝ ΚΑΤΕΣΦΑΞΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΟΥ. Το άν ο Σαράφης το είδε λάθος...είναι αδιάφορο, μια και η γνώμη του ούτε μέτραγε, ούτε ποτέ μέτρησε. Απλώς ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΑΦΟΥ "ΚΑΡΦΩΘΗΚΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ"...
      4. οι Γερμανοί μπήκαν το 41 και τα Τάγματα Ασφαλείας πρωτοδημιουργήθηκαν το 43 και έδρασαν μετα την άνοιξη. Γιατί άραγε δεν τα δημιούργησαν πιο νωρίς; αφού συνεργάτες ήταν, τι τους πείραζε; την Ο.Π.Λ.Α την έχεις ακουστά ή δεν την βρήκες στην KIDIPEDIA ;;
      5. Η "Χ" και ο Γρίβας που θα διεκδικούσε με αξιώσεις "πίττα" στην Κύπρο μεταπολεμικά, ήταν πολύ βολικό για τους Άγγλους να δεχθεί λάσπη, όμως η "X" KAI TO ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ, αυτό ΠΟΤΕ ΔΕ ΤΟ ΧΩΝΕΨΑΝΕ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ....
      5. Το ποιος ήταν ο σκοπός του ΕΑΜ, του ΚΚΕ και των κατσαπλιάδων που κατέσφαξαν την Ελάδα και πούλαγαν την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από το 1923, ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Τ.ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΚΑΙ ΑΚΟΥ ΤΟΝ ΚΥΡΚΟ....ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ, "πηγή" που λέει και η...ΒΙΚΙΠΕΔΙΑ!!!

      ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΙΛΟΠΑΙΔΟΦΙΛΟΣ - ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ...


      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.