9/10/18

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Οι τρομοκράτες επιστρέφουν από τη Συρία και το Ιράκ στην Ευρώπη και τη Ρωσία

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Όλεγκ Σιρομόλοτοφ δήλωσε σήμερα ότι ένα από τα δύσκολα ζητήματα στην παρούσα συγκυρία είναι η παρεμπόδιση της επιστροφής των ξένων τρομοκρατών από την περιοχή της Μέσης Ανατολής και πρωτίστως από την Συρία και το Ιράκ στην Ευρώπη και την Ρωσία.
Ο υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχους είπε ότι με το πρόβλημα της επιστροφής των τρομοκρατών βρίσκονται αντιμέτωπες οι χώρες της Ευρώπης αλλά και η Ρωσία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "οι τρομοκράτες διασπείρονται στην Ευρώπη, ενώ μέσω Λευκορωσίας και Ουκρανίας έρχονται στην Ρωσία".
Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είπε επίσης ότι για τους τρομοκράτες υπάρχουν "ασφαλείς λιμένες", πρωτίστως εκεί που γίνονται εχθροπραξίες και στους οποίους καταφεύγουν, αναφέροντας ότι τέτοιοι ‘λιμένες είναι η χερσόνησος του Σινά, το Αφγανιστάν και η Ινδονησία.
Ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν πληροφορίες που λένε ότι αρκετοί τρομοκράτες θέλουν να μεταβούν από την επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας στο Ιράκ, αλλά οι προσπάθειες τους ανακόπτονται από το Ιράκ.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Capital

3 σχόλια:

  1. Κάτι άσχετο με το θέμα αλλά σχετικό με τη Ρωσία και την υπόθεση Σκριπαλ:

    https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europe/2018/10/09/full-report-skripal-poisoning-suspect-dr-alexander-mishkin-hero-russia/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα αγαπητέ φίλε! Ευθύς εξ αρχής ότι θα γράψω είναι φιλικό γιατί ο γραπτός λόγος μερικές φορές είναι παρεξηγήσιμος!
    1.Ποιά είναι η προσωπική σου άποψη που ασχολήθηκες με το θέμα!
    2. Γιατί αυτή η ομάδα που προσκομίζει δεκάδες στοιχεία αμφιβόλου αξίας δεν δίνει το ελάχιστο! Αυτό δεν είναι άλλο από την πραγματογνωμοσύνη υπογεγραμμένη και την μέθοδο ταυτοποίησης του καθηγητή Hassan Ugail από το Μπραντφορντ! Αυτό θα ήταν και το πρωτο που έπρεπε να κάνει!
    3. Μου φαίνεται γελίο οι Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες να συνδέουν τον πράκτορα με την επίσημη διεύθυνσή τους στην Μόσχα! ( απλά για να γελάσεις θα σου πω επειδή έμεινα στην Ρωσία λίγο, μάλιστα μιλούσα και ρωσικά τα οποία πια έχω ξεχάσει σχεδόν όλα αφού δεν τα καλλιεργώ, έχω φωτογραφία έξω από το κτήριο της KGB με διάφορα ευτράπελα-αυτό για να γελάσεις)!
    4. Γιατί οι Αγγλικές Μυστικές Υπηρεσίες δεν τεκμηριώνουν όλα αυτά( θα είναι ασρείο να πούμε δεν τα γνωρίζουν) και να ζητήσουν την έκδοσή του, άσχετα αν θα τον δώσουν!
    5. Πως ακόμα κι όλα αληθεύουν τεκμηριώνουν την φυσική παρουσία των Ρώσων στην περιοχή των Σκριπάλ!

    6Γιατί ένα τόσο " εθελοντικά" ενημερωμένο δίκτυο το οποίο έχει πρόσβαση στην άλλη άκρη της γης δεν αντλεί στοιχεία από την έδρα του ( Αγγλία) να τεκμηριώσει-συνδέσει τους Ρώσους ως φυσική παρουσία πρώτον αλλά επί της ουσίας με την πράξη.
    7.Ακόμα κι αν υπήρχαν φωτογραφίες στον φυσικό χώρο της πράξης θα μπορούσε να ήταν παγίδα, ξέροντας την διαδρομή τους να ή με αθέμιτα μέσα να τους παγιδέψουν!
    8. Γιατί να συμβεί την συγκεκριμένη χρονική στιγμή πιυ αναζητούσαν αφορμή για μέτρα εναντίον της Ρωσίας?
    9. Γιατί αρνήθηκαν την Ρωσική συνεργασία!
    10. Γιατί οι Ρώσοι χάκαραν τον οργανισμό για τα χημικά εκτός από το ότι έμαθαν τι ετοίμαζαν με τα Λευκά Κράνη στο Ιντλίμπ που δείχνει ποιός κάνει πουστιές και δεν παίζει όμορφα!
    Αυτά τα λίγα για να γίνει παιχνίδι!
    Την θερμότερη καλησπέρα μου Γιώργο!

    ΥγΆξιζε όμως τον κόπο για να είμαι σε εκγρήγορση! Ήταν ομολογουμένως καλή προπόνηση απόψε ( εύθυμσ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Σάκη.

      1) Η προσωπική μου γνώμη όπως την έχω πει από την αρχή είναι ότι οι Ρώσοι ευθύνονται για τον Σκριπαλ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τους κατηγορώ γιατί το κάνανε.
      Άποψη μου είναι ότι ο προδότης μυστικών υπηρεσιών πρέπει να εκτελείται παραδειγματικά. Είμαι της σκληρής γραμμής σε θέματα εθνικής ασφάλειας.

      3) Γιατί είναι γελοίο? Στις μυστικές επιχειρήσεις τα πιο απίθανα είναι πιθανά αλλιώς δεν γίνεται τίποτα. Εκτός του τρόπου εκτέλεσης που ήταν "σφραγίδα", θέλανε και βάλανε και την "υπογραφή" τους. Όταν θέλεις αφήνεις επίτηδες περισσότερα ίχνη. Όταν δεν θέλεις προσπαθείς να μην αφήσεις κανένα.
      Αν όντως χρησιμοποίησαν τον Μίσκιν τώρα θα υπηρετήσει σε κάποια άλλη θέση και νέος ακόμα στα 39 του χρόνια θα απολαύσει ο άνθρωπος. Οι σωστοί και πατριώτες πρέπει να τοποθετούνται στις σωστές θέσεις. Στρατιωτικός γιατρός με πολλές γνώσεις και ικανότητες...πιθανότατα μετά από κάποιο παράσημο τον περιμένει το φυτώριο-ακαδημία εκπαίδευσης και κάποιο ωραίο γραφείο για τον βαθμό του(μάλλον από ηλικία του είναι ταγματάρχης-αντισυνταγματάρχης).

      4,5) Δεν τελειώσαμε ακόμα με αυτή την υπόθεση. Απλώς αυτές οι "διαρροές εθελοντών" είναι κάποια από τα στοιχεία. Περιμένουμε τι θα πουν παρακάτω.

      6,7) Βιτρίνα είναι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα διαβάσουμε τι γράφουν. Ίσα ίσα...διαβάζεις και συμπληρώνεις σιγά σιγά με υπομονή το παζλ.

      8) Γιατί η Ρωσία από τη μεριά της κάθεται "φρόνιμη"? Όχι. Ο καθένας κοιτάει το Εθνικό του συμφέρον.

      9) Θα δεχόσουν ως Έλληνας συνεργασία με την ΜΙΤ για κάτι παρόμοιο? :)

      10) Μα όλοι τους κάνουν.Αυτό λέω κι εγώ. Δεν πήρα το μέρος της Δύσης. Το παιχνίδι έτσι παίζεται τι να κάνουμε δηλαδή.

      Οι Ρώσοι τιμώρησαν έναν προδότη και καλά κάνανε. Τώρα η Δύση το παίζει καλή και απόφοιτη παρθεναγωγείου και ο Ρώσος δηλώνει "δεν το κάναμε εμείς".
      Ε πως δεν το έκανες ρε φίλε "Ιβάν τρομερέ" αφού έχεις προϊστορία και είσαι από τις σοβαρές χώρες και όχι τσίρκο. Καλά έκανες. Είπα από την αρχή:
      ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

      Στη Θράκη εμείς τι έπρεπε να κάνουμε? Να μην αφήσουμε ούτε έναν! Ούτε τουρκική οσχεότριχα!
      Έφοδος για οικονομική έρευνα σε όλους τους "τουρκικούς πολιτιστικούς συλλόγους", τροχαία ατυχήματα, ληστείες μετά φόνου, θάνατοι από "παθολογικά" αίτια και εκβιασμοί κάποιων πρακτόρων να γίνουν διπλοί υπέρ ημών. Ίδρυση εισαγγελίας Εθνικής ασφάλειας, ειδικό δικαστήριο για τέτοιες περιπτώσεις με ειδικά μονωμένες αίθουσες και δίκες κεκλεισμένων θυρών για υποθέσεις κατασκοπείας πρακτόρων ξένων υπηρεσιών στο έδαφος μας.
      Να φτιάξουμε και ένα απόρρητο σκληρό τμήμα εκτελέσεων, κάτι άσχετο με το θέμα που να μην θυμίζει εκτελεστές...μια εταιρεία ρε παιδί μου εισαγωγών εξαγωγών πχ αγροτικών προϊόντων.Τόσες έχει η Ελλάδα. Ας κάνουμε ακόμα μία :)
      Όσοι(λίγοι και όχι ρουσφέτια, οξυδερκείς, φιτ όχι κοιλαράδες, χριστιανοί ορθόδοξοι, πατριώτες...όλο το "πακέτο") κατάλληλοι από κάθε άποψη, να επιλέγονται και να υπογράφουν χαρτί για Εθνικό απόρρητο, αν δεν προσέξουν να πάθουν ατύχημα) θα υπηρετούν εκεί 7.000 ευρώ μηνιαίο μισθό. Το τμήμα απευθείας υπαγόμενο στον διοικητή και τον πρωθυπουργό. Καμία σχέση με την υπόλοιπη υπηρεσία ούτε φυσιογνωμικά. Δεν θα πατάνε καν ούτε για "καφέ" στο επίσημο γνωστό κτίριο. Δεν θα φαίνονται καν ως δημόσιοι υπάλληλοι πουθενά σε κανένα κομπιούτερ και έγγραφο. Ιδιωτική εταιρεία εισαγωγών εξαγωγών αγροτικών προϊόντων, ιδιωτική ασφάλιση από την εταιρεία για τους υπαλλήλους της, διαμερίσματα που θα νοικιάζει η εταιρεία ως παροχή στους υπαλλήλους της κτλ.

      Δύο υπογραφές στο χαρτί από διοικητή και πρωθυπουργό και θα ξέρουν αυτοί τι θα πρέπει να κάνουν...ο "Αλή Τουρκούτ αλ Πονηρούλ" που πχ αλωνίζει υπερβολικά στη Θράκη εξπρές δρομολόγιο στον Αλλάχ. Ωμά ψυχρά.

      Θαυμάζω τη ρωσική αποτελεσματικότητα.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.