11/10/18

Ένα ακόμη συγγνώμη από έναν ακόμη Γερμανό πρόεδρο…Δεν κοστίζει και τίποτα…

Την πεποίθηση ότι η επίσκεψη του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταινμάιερ θα αποτελέσει την αφορμή για μια νέα αρχή στις ελληνογερμανικές σχέσεις, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο διάλογο που είχε με τον κ. Σταινμάιερ, ενώπιον τηλεοπτικών συνεργείων, κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να αφήσουν πίσω τα 8 χρόνια των Μνημονίων και τα εκατέρωθεν στερεότυπα, που δηλητηριάζουν τις σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας προσβλέποντας σε ένα μέλλον ισότιμης συνεργασίας.
Ταυτόχρονα είπε ότι δεν πρέπει να κρύψουν «κάτω από το χαλί» τις όποιες διαφορές έρχονται από το μακρινό παρελθόν, για τις οποίες σημείωσε ότι «πρέπει να λυθούν με βάση το Διεθνές Δίκαιο, το οποίο όλοι σεβόμαστε» και να δουλέψουν σκληρά προκειμένου να περιορίσουν τις ακραίες και λαϊκιστικές φωνές στο κοινό ευρωπαϊκό σπίτι.
Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα μοντέλο συνεννόησης ανάμεσα σε δύο λαούς που θέλουν να ζήσουν ειρηνικά χωρίς να υποτιμούν ο ένας την ιστορία και την ταυτότητα του άλλου, δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός
«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα μοντέλο συνεννόησης ανάμεσα σε δύο λαούς που θέλουν να ζήσουν ειρηνικά χωρίς να υποτιμούν ο ένας την ιστορία και την ταυτότητα του άλλου, ένα θαρραλέο βήμα που νομίζω ότι συμβάλλει στη σταθερότητα στα Βαλκάνια και κατ επέκταση στην ευρύτερη περιοχή», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαιερ.
Συγγνώμη για τις φρικαλεότητες του ναζισμού ζήτησε ο Πρόεδρος της ΟΔΓ και μίλησε για ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας
Συγγνώμη για τις φρικαλεότητες του ναζισμού στην Ελλάδα ζήτησε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταινμάιερ στη διάρκεια της συνάντησης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Είπε ότι δεν θέλει να ξεχάσουμε το παρελθόν, ούτε να παραβλέψει την ηθική ενοχή για αυτές τις φρικαλεότητες, και συμφώνησε με τον κ. Τσίπρα που μίλησε για μια νέα αρχή στις ελληνογερμανικές σχέσεις, λέγοντας: «Δικαίως αναφερθήκατε σε μια νέα αρχή, μπορούμε να γράψουμε ένα καινούριο κεφάλαιο των σχέσεων των δύο χωρών».

9 σχόλια:

  1. Απόσπασμα από το άρθρο:Μνημόνια: ἡ μετατροπή τῆς Ἑλλάδας σέ χρεοδουλοπαροικία Β
    https://enromiosini.gr/paratiritirio/μνημόνια-ἡ-μετατροπή-τῆς-ἑλλάδας-σέ-2/

    "Ο ευρωπαίος επίτροπος Olli Rehn [5] σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή να εξηγήσει γιατί δεν έγινε κούρεμα του χρέους το 2010 ώστε να αποφύγει η Ελλάδα το μνημόνιο και στο: ‘’αν επιμένει στην εφαρμογή αυτή της συνταγής’’ και αν: ‘’πιστεύει ότι μπορούν αυτά τα μέτρα να βγάλουν την Ελλάδα από την οικονομική κρίση’’ απάντησε κυνικά:
    "Το 2010 δεν έγινε αναδιάρθρωση (κούρεμα) του ελληνικού χρέους, για να μη μεταδοθεί η οικονομική κρίση στα άλλα κράτη μέλη και στις ευρωπαϊκές τράπεζες…
    Στο ξεκίνημα της κρίσης, την άνοιξη του 2010, και κάποιο διάστημα μετά, αν είχε άμεσα αναδιαρθρωθεί το ελληνικό χρέος, θα είχαμε αντιμετωπίσει δραματικές συνέπειες μετάδοσης, τόσο σε άλλα κράτη μέλη όσο και μέσω του τραπεζικού διαύλου στην Ευρώπη. Άρα, ήταν λογικό να αγοράσουμε χρόνο…"

    Αλλά και ο πρώην πρόεδρος του EuroGroup ολλανδός Γερούν Ντάϊσελμπλουμ απαντώντας [7] σε ερωτήσεις Ελλήνων ευρωβουλευτών σημείωσε:
    ‘’Τα πρώτα χρόνια έγιναν λάθη και στα πρώτα προγράμματα αυτοσχεδιάσαμε. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίσαμε τις τράπεζες ήταν δαπανηρός και μη αποτελεσματικός. Είναι αλήθεια ότι στόχος ήταν να σωθούν οι επενδυτές εκτός Ελλάδας...
    ‘’Είχαμε τραπεζική κρίση, δημοσιονομική κρίση και χρησιμοποιήσαμε πολλά από τα χρήματα του φορολογούμενου, με λάθος τρόπο, για να σώσουμε τις τράπεζες και ο κόσμος που επέκρινε τα πρώτα χρόνια λέγοντας πως όλα έγιναν για τις τράπεζες, έχει κάποιο δίκαιο’’.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικο ο κοσμος ο απλος δεν ειχε γνωσεις να καταλαβει.Οι ηγετες του ηταν ολοι βαλτοι...ηξεραν.μεν αλλα τα πηραν σκοπιμα...Οποτε ποιος να κανει κατι ?? Αυτοι που δεν ειχαν τα φοντα ..η οι αλλοι που τα ειχαν.αλλα πουλησαν τους πρωτους ? Μετα απο τοσα χρονια και ειναι θεμα ποσοι καταλαβαν και τωρα.Αλλιως πως θα ψηφιστουν ξανα ολοι οι πουλημενοι ??? Αυτοι που ακομη δεν καταλαβαν θα τους βγαλουν ξανα ...και μεχρι να καταλαβουν.....ερημος...Δεν γινεται ετσι...θα πω μια σκεψη .Ο λαος ειναι σαν το νερο.Ρευστος Το νερο δεν μπορει να κυμματισει ολο σπο μονο.Εχει την ιδιοτητα να κυμματισει .Αλλα οχι χωρις αιτια...χωρις μια πηγη κυμματος.Κυμμα χωρις πηγη δεν υπαρχει.Μια πετρα στο νερο..μια δονηση...κατι που να χαλασει την ηρεμια του νερου.Μια πηγη.Αυτα που λεγονται πως ταχα ο λαος μονος...ηρεμα..θα ξεσηκωθει πολιτισμενα κλπ..δεν στεκουν.Θελει μια πηγη αιτια να ξεσηκωθει.Αν το κυμμα πρεπει ναναι μεγαλο κιολας..θελει γερη αιτια πηγη που χτυπα το λιμναζον νερο.Κι αυτη ειτε θα την δωσει ενας μονο ανθρωπος " τρελος"....η ..μια κατασταση " τρελη"....Ανθρωπος ..τρελος δεν φαινεται..διοτι εδω παραεγινε η δηθεν λογικη...Αρα μενει εκτος εκπληκτικου απροοπτου ...το δευτερο. Εδω...κατι φαινεται !!! Ολες οι γυρω καταστασεις χειροτερευουν δραματικα καθε μερα.......Αν γινουν εντελως δραματικες...θαχουμε πια την ...πηγη αιτια...Η πιθανοτητα αυτη ειναι 90 %........Ο κοσμος δικαια περιμενει εναν τρελο.Δεν γινεται αλλιως και το ξερει μεσα του.Ομως ξερει και τι θα πει να κανει την δουλεια αυτη μια ..κατασταση..Η κατασταση θαναι χειροτερη σαφως χωρις ελεγχο.Σκαει ολο το ..καρπουζι κι οποιον παρει...Δυστυχως ο τρελος εχει μονο 10%... και οι καταστασεις ραγδαια χαλανε....παντου..Ειναι αναγκη να γινει το κυμμα αν ο Θεος λυπαται τον τοπο...Μαλλον δεν υπαρχει κανεις Νικο να κανει κατι...γιατι κανεις δεν ειναι ικανος να το κανει.Γιναμε ολοι ανικανοι εως εδω συνειδητα.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ NikoApelles, κάτι πήγε να γίνει τα πρώτα χρόνια όπως και τώρα με τα συλλαλητήρια.Υπάρχει η όρεξη αλλά όχι η οργάνωση και η σωστή καθοδήγηση.
      Και το κυριότερο, νομίζω ότι είναι το αδιέξοδο στο οποίο μας έφεραν με την υπαγωγή στο αγγλικό δίκαιο, που απαγορεύει να μετατρέψεις το χρέος σε εθνικό νόμισμα, επομένως καταλαβαίνουμε πόσο θα εκτοξευτεί με ένα εθνικό και υποτιμημένο, και φυσικά όλους τους υπόλοιπους κινδύνους που προκύπτουν από την έξοδο από το ευρώ (έστω και το πρώτο διάστημα, αφού εισάγουμε πρώτες ύλες, πετρέλαιο, κ.α.), που μπορεί να εμπλέξουν και άλλα θέματα, εθνικά και γεωπολιτικά, και όλα αυτά δημιουργούν μια κατάσταση ηττοπάθειας.
      Δυστυχώς ο σύγχρονος κόσμος είναι τόσο πολύ μπλεγμένος στο οικονομικό πεδίο, ώστε να είναι δύσκολο να αυτονομηθείς ή να προβλέψεις τις επιπτώσεις κάποιων πραγμάτων.
      [Άκουγα π.χ. τις επιπτώσεις των δασμών του Τραμπ, στην Οικονομία της Κίνας. Επειδή ακριβώς η Κίνα εξάγει πολύ περισσότερα απ΄όσα εισάγει οι δασμοί την αναγκάζουν να κάνει υποτίμηση στο νόμισμά της, και αυτό, εκτοξεύει αυτόματα τα χρέη της (και των επιχειρήσεών της) που είναι σε δολάρια]..

      Σχετικά με τις αντιδράσεις των Ελλήνων, υπάρχει στο άρθρο της "Ενωμένης Ρωμηοσύνης", μια καταγραφή από την αρχή της κρίσης:

      "Σβήνοντας την ελπίδα – καταργώντας την δημοκρατία
      Βρισκόμαστε στην άνοιξη του 2011. Ήδη η αποτυχία του Α’ μνημονίου είναι εμφανής και μπαίνει στα σκαριά το Β’ μνημόνιο. Οι Έλληνες πολίτες -μετά το μούδιασμα και τον αιφνιδιασμό από την υπογραφή του Ά μνημονίου και τις απίστευτες ύβρεις της κυβέρνησης: ‘’κυβερνώ έναν διεφθαρμένο λαό’’ (δήλωνε ο τότε μοιραίος πρωθυπουργός), ‘’μαζί τα φάγαμε’’, ‘’τεμπέληδες του νότου’’, ‘’φοροφυγάδες’’ κλπ. (κάποιες από τις δηλώσεις αξιωματούχων της τότε κυβέρνησης) κλπ. προς τον ελληνικό λαό με την τρόικα εξωτερικού και εσωτερικού να δίνουν το ίδιο ρεσιτάλ,- ανασκουμπώνονται.

      Έλληνες πολίτες επιλέγουν εναλλακτική μορφή πληροφόρησης από sites και blogs, αντιλαμβάνονται ποια τι σημαίνει: Μνημόνιο, γίνονται κοινωνοί επιστημονικών μελετών, άρθρων κλπ που αποκαλύπτουν το μέγεθος της προδοσίας από τους κυβερνώντες και βγαίνουν στους δρόμους.
      Με την ύφεση να έχει κτυπήσει την ελληνική κοινωνία, την ανεργία να κορυφώνεται, την κατάργηση δικαιωμάτων εργασιακών και λοιπών να παίρνει μορφή χιονοστιβάδας ο λαός βγαίνει στις πλατείες και ξεκινά αυθόρμητα η καθημερινή κατάληψη της πλατείας Συντάγματος.

      Οι μια-δυο χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώνονταν κάθε βράδυ σύντομα πολλαπλασιάστηκαν. Βασικό χαρακτηριστικό των πολιτών ο οργανωμένος πλουραλιστικός διάλογος. Τα κομματικά τείχη μπαίνουν κατά μέρος ενώ οργανώνονται σε διάφορα σημεία ομιλίες. Κάθε ομιλητής δεν επιτρέπεται να μιλήσει περισσότερο από 3 λεπτά ενώ τα θέματα συζήτησης ποικίλουν. Η Πλατεία Συντάγματος θυμίζει την Αρχαία Αγορά ενώ πολλοί ειδικοί οικονομολόγοι, νομικοί κλπ δίνουν το επιστημονικό τους στίγμα. Λίγα μέτρα απέναντι, εντός της Βουλής, οι ασύνετοι και άφρονες πολιτικοί ψηφίζουν το ένα ‘’τοξικό’’ νομοσχέδιο μετά το άλλο επικυρώνοντας την εθνική μας ταπείνωση και την δημιουργία και εγκαθίδρυσης μόνιμης χρεοδουλοπαροικίας [21].

      Τα συστημικά μέσα προπαγάνδας υπό την καθοδήγηση της ολιγαρχίας και της μνημονιακής κυβέρνησης κάνουν απέλπιδες προσπάθειες να ‘’καπελώσουν’’ τις διαδηλώσεις των οργισμένων πολιτών. Στα κανάλια εμφανίζονται δήθεν εκπρόσωποι των πολιτών –ποιος τους όρισε άραγε;– που είτε έχουν συγκεκριμένη κομματική ταυτότητα, είτε –άλλοι- καταλήγουν ότι εκπροσωπούν ΜΚΟ είτε –άλλοι- μιλούν για κίνημα υπέρ των λαών με παγκόσμια προοπτική κλπ εκτός πραγματικότητας.
      Οι μνημονιακές κυβερνήσεις, η τρόικα εξωτερικού και εσωτερικού, το ‘’σύστημα’’ –με μια λέξη- τρέμει την αντίδραση και την δίκαιη αγανάκτηση του απλού Έλληνα πολίτη που προδίδεται, υβρίζεται και καταπατείται κάθε δικαίωμά του βάσει του Ελληνικού Συντάγματος.
      (συνεχ.)

      Διαγραφή
    3. Η διαδήλωση αυτή, η αντίσταση του λαού κράτησε περισσότερους από τρείς μήνες. Ένα βράδυ, τέλη Ιουνίου 2011, πέντε χιλιάδες αστυνομικοί των δυνάμεων καταστολής χρησιμοποιώντας αδίστακτα δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, τις μηχανοκίνητες ‘’αύρες’’ με τα κανόνια νερού και ανεξήγητη εμπαθή βία μετατρέπουν την πλατεία Συντάγματος σε καθημαγμένο τοπίο [22].

      Ανταποκριτές ξένων δικτύων (π.χ. Russia Today [23]) μένουν άφωνοι με την κρατική βία, ενώ το κέντρο των Αθηνών επί ημέρες μύριζε χημικά. Η δημοκρατία καταργήθηκε και στην πράξη. Κανείς δεν λογοδότησε και κανένας από τους αστυνομικούς των δυνάμεων καταστολής που εμφανέστατα τελούσαν βαρύτατα αδικήματα (απρόκλητη βία, κλωτσιές και μπουνιές σε συνταξιούχους & γυναίκες, ψέκασμα διαδηλωτών με χημικά κατά πρόσωπο κλπ) τα οποία κατεγράφησαν σε βίντεο και σε κάμερες δεν διώχθηκε. Τα συστημικά μέσα προπαγάνδας ποτέ δεν μας ενημέρωσαν για την δίωξη έστω και ενός υπεύθυνου αστυνομικού των δυνάμεων καταστολής όλα αυτά τα 8 μνημονιακά χρόνια.

      Την ίδια βία θα αντιμετωπίσουν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες, που θα διαδηλώσουν εκείνο το βράδυ της αλησμόνητης 13ης Φεβρουαρίου 2012 όταν υπερψηφίστηκε από την Βουλή η υπέρογκη δανειακή σύμβαση των 130 δις ευρώ του Β’ Μνημονίου και το P.S.I. Το αισθητήριο του Έλληνα για το τι προδοτικό ψήφιζαν εντός Βουλής οι πολιτικοί δεν λάθεψε. Τα επόμενα χρόνια θα ζήσουμε τις τραγικές συνέπειες σε όλο το φάσμα ενώ οι αντιπρόσωποι του λαού τις μεταβίβασαν και στις επόμενες γενιές, αν αυτές υπάρξουν.

      Ωστόσο, το Πάνθεον της αντίστασης του Έλληνα στην προδοσία των κυβερνώντων είχε ήδη ξεκινήσει. Έλληνες πολίτες θα αντιδράσουν: στην επιβολή μνημονιακών μέτρων, δήθεν επενδύσεων σε πολυεθνικές (Eldorado gold κλπ), στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (ΔΕΗ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ κλπ), στο ξεπούλημα υποδομών σε ολιγάρχες (συλλογή σκουπιδιών, διόδια κλπ) τέλος και πάνω απ’ όλα στην παραχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας όπως αυτή υπογράφτηκε στα μνημόνια και στην απεμπόληση των εθνικών μας δικαίων.

      Στο Πάνθεον αυτό οι πολίτες του Οβρεόκαστρου στην Κερατέα, των Σκουριών στη Χαλκιδική, των συνταξιούχων και μισθωτών στο Σύνταγμα και λοιπές πλατείες της επικράτειας, των αντιδρώντων στα διόδια κλπ. και εσχάτως στο Πισοδέρι του Δήμου Πρεσπών της Φλώρινας -όπου Έλληνες πολίτες από όλη την Ελλάδα αντιστάθηκαν στην προδοτική συμφωνία με τα Σκόπια και διατράνωσαν το παγκοσμίως γνωστό και αιώνια υποστατικό ότι: Η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελλάδα- έχουν την δική τους θέση διεκδικώντας μια Ελλάδα ελεύθερη, δημιουργική και υπερήφανη.."

      Διαγραφή
    4. Πολύ σωστά και όσα λέει ο Δημήτρης Κ. Οι αλλαγές γινόταν πάντα από τους λίγους που είχαν τα κότσια να βγουν μπροστά.

      Διαγραφή
  2. Δέν "υποτιμούν ... την ιστορία και την ταυτότητα του Ἑλληνισμοῦ καί τῆς Μακεδονίας " οἱ Σκοπιανοί κατά τόν κύριο γερμανό πρόεδρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΦΕΚ 237/3-11-1959 ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΝΔ 4016 ΠΟΥ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 1 ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ:
    «Αναστέλλεται αυτοδικαίως και χωρίς ν’ απαιτήται απόφασις τις δικαστηρίου, δικαστικού Συμβουλίου ή άλλη τις διαδικασία , πάσα δίωξις Γερμανών υπηκόων φερομένων ως εγκληματιών πολέμου δι’ εγκλήματα προβλεπόμενα υπό της υπ’ αριθ’ 73/1945 ….. καταργούνται δε και τα εκδοθέντα κατ’ αυτών διωκτικά έγγραφα.»

    Ακολουθούν στο ίδιο ΦΕΚ και άλλα ενδιαφέροντα άρθρα προδοσίας ενός λαού που ήταν νικητής και ο μεγάλος εθνάρχης Καραμανλής τον παρέδωσε ηττημένο στους εγκληματίες σφαγείς Γερμανούς . Είναι εύκολο να βρείτε το Φεκ και να το δημοσιεύσετε σαν δείγμα ότι οι συνεργάτες των ΝΑΖΙ δεν τελείωσαν με το τέλος της κατοχής αλλά συνεχίζουν μέχρι σήμερα το έργο της προδοσίας.
    Βεβαίως και 70 χρόνια μετά δεν μπορεί να ξεχαστεί το έγκλημα , οι προδότες όμως τους έβγαλαν λάδι τους σφαγείς 14 χρόνια μετά, με το αίμα των θυμάτων νωπό και το διάταγμα της προδοσίας ισχύει μέχρι και σήμερα.
    Εδώ ξεκινάει και το προδοτικό παιχνίδι της αριστεράς κόβονται για βία για νοθεία του Καραμανλή και το Φεκ της προδοσίας το έχουν μυστικό που έπρεπε να το έχουν τοιχοκολλήσει σε όλους τους δρόμους και αντί γι αυτό δίνουν ψεύτικες ελπίδες για αποζημιώσεις …. Και πώς να αναγνωρίσεις ένα ειδεχθές έγκλημα πολέμου όταν δεν έχεις καταδικάσει τον εγκληματία και μάλιστα σαν κράτος με διάταγμα έχεις αναστείλει και την δίωξη του. ΠΟΣΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΝΑΖΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ???? ΚΑΝΕΙΣ … Τα ξέρουν αυτά οι περισσότεροι της βουλής και συνεχίζουν να ρίχνουν νερό στον μύλο των Ναζί γιατί ακόμη και σήμερα αν βρεθεί εν ζωή κάποιος από τους σφαγείς κανείς δεν μπορεί να ασκήσει δίωξη εναντίον του όσο ισχύει το διάταγμα του «εθνάρχη».
    Με την επάνοδό του το 1974 φρόντισε να πολτοποιηθούν και οι φάκελλοι των εγκλημάτων αυτών οπου οι δικαστικές αρχές περιγράφουν τα εγκλήματα, τους εγκληματίες με στοιχεία και μαρτυρικές καταθέσεις ολα αυτά εξαφανιστήκαν πως να διεκδικήσεις σήμερα αποζημιώσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι σκοπιανοι και οι προδοτες που εχουν τον ελεγχο της πατριδας κανουν αυτο που θελουν
    οι εναπομειναντες Ελληνες τι κανουμε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.