31/10/18

Αυστρία: Απόφαση Κουρτς για απόσυρση από το Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση

Με το σκεπτικό ότι περιορίζει την εθνική της κυριαρχία, η αυστριακή κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή της να αποσυρθεί από το σύμφωνο του ΟΗΕ για τη μετανάστευση και όπως μεταδίδει το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA, η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει σήμερα μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Η Αυστρία δεν θα υπογράψει το σύμφωνο που διέπει τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών και αναμένεται να υπογραφεί τον Δεκέμβριο στη σύνοδο του ΟΗΕ στο Μαρακές του Μαρόκου, ανέφερε το APA, σύμφωνα με το οποίο στην απόφαση αυτή έχουν ήδη καταλήξει ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς και ο αντικαγκελάριος Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε.
Η κυβέρνηση Δεξιάς-Ακροδεξιάς στη Βιέννη αποφάσισε να μιμηθεί το παράδειγμα των ΗΠΑ και της Ουγγαρίας επικαλούμενη τις ανησυχίες της για τον περιορισμό της εθνικής της κυριαρχίας και της ελευθερίας δράσης της, ενώ ο καγκελάριος Κουρτς είχε προϊδεάσει για την απόφαση αυτή με δήλωσή του ότι διαφωνεί με κάποια από τα άρθρα του συμφώνου.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Τέλος στην κηδεμονία από τις Βρυξέλλες ζητά ο Καγκελάριος Κουρτς

    Ήταν απόλυτα σαφές ότι δεν θα μπορούσε να γίνει για πάντα δεκτή ο συγκεντρωτισμός και αυταρχισμός τού ευρωιερατείου των Βρυξελλών. Πριν 19 χρόνια, οι Βρυξέλλες παρενέβησαν ωμά στα εσωτερικά τής Αυστρίας και με απειλές κι εκβιασμούς διέλυσαν τον κυβερνητικό συνασπισμό, επειδή συμμετείχε το Φιλελεύθερο κόμμα (FPÖ) τού μακαρίτη Jörg Haider.

    Καινούρια σχετικά τότε η Αυστρία στην ΕΕ, "ψάρωσε" και κατέβασε τ' αυτιά. Εκείνα, όμως, έφεραν τα σημερινά και καλώς. Διότι, αν θέλει να σωθεί η ΕΕ και να συνεχίσει να υπάρχει, πρέπει ν' αλλάξει τρόπο διακυβέρνησης. Διαφορετικά, οδηγείται στην διάλυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.