8/10/18

Αναστασιάδη, Αβέρωφ, πώς ταυτίζεται η διζωνική με το κοινοτικό κεκτημένο και τις αξίες-αρχές της ΕΕ;

Σάββας Ιακωβίδης 
Ερώτηση: «Ν. Αναστασιάδη και Αβ. Νεοφύτου, αντί να παραπλανείτε τους πολίτες με καραμπινάτες ανοησίες και γελοίους εκβιασμούς, γνωρίζετε πώς θα ανακόψετε την εφιαλτική προοπτική τουρκοποίησης της Κύπρου;». Δεν έχουν ιδέα, επειδή δεν μελέτησαν ποτέ τον Τούρκο εχθρό και κατακτητή μας. Επιδίδονται στο βολικό άθλημα του ψεύδους, της παραπλάνησης, του εκβιασμού και της απάτης. Γι’ αυτό και είναι άκρως επικίνδυνοι για τον τόπο.
Η υποχρέωση κάθε σοβαρού πολιτικού είναι να λέγει πάντα όλη την αλήθεια για την πολιτική του στα κρίσιμα ζητήματα του τόπου. Στην κορύφωση της πολεμικής προσπάθειας του 1918 (πριν ακριβώς από 100 χρόνια), ο στρατάρχης Κλεμανσώ ρωτήθηκε στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση ποία ήτο η πολιτική του. Είπε το ανεπανάληπτο: «Η εσωτερική μου πολιτική; Κάμνω πόλεμο! Και η εξωτερική πολιτική μου; Κάμνω πόλεμο! Παντού και πάντοτε κάμνω πόλεμο!». Πριν από χρόνια, κατά το Πανελλαδικό Εμπορικό Συνέδριο στη Θεσ/νίκη, ο τότε Υπουργός οικονομίας, Παναγής Παπαληγούρας, ρωτήθηκε ποία ήτο η πολιτική του έναντι των αξιώσεων διαφόρων τάξεων. Απάντησε επίσης το περιώνυμο: «Δεν υποκύπτω, διότι θα υπονόμευα την άμυνα της χώρας».
Κλεμανσώ και Παπαληγούρας είχαν ένα σημαντικό κοινό: Έναντι της άμυνας της χώρας τους, δεν υπέκυψαν και έθεσαν στο περιθώριο κάθε άλλη πολιτική. Κάθε πατριώτης πολίτης δικαιούται να ρωτήσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβ. Νεοφύτου: «Ποία είναι η πολιτική σας στο Κυπριακό;». Κι ακόμα: «Ξέρετε πώς να ανακόψετε την τουρκοποίηση της Κύπρου και του κυπριακού Ελληνισμού;». Η απάντησή τους και στα δύο ερωτήματα, είναι ένα βροντερό και τραγικό, «όχι». Ο Ν. Αναστασιάδης παρέστη στη Γεν. συνέλευση του ΟΗΕ. Όφειλε να μιλήσει ως Πρόεδρος μιας τουρκοκατεχόμενης χώρας. Μίλησε ως εάν να ήτο ηγέτης της… Αλάσκας ή των Νήσων του Πάσχα!

Καμία αναφορά στην τουρκική κατοχή. Καμία αναφορά στον εποικισμό ως διεθνούς εγκλήματος πολέμου. Καμία αναφορά στις καθημερινές, ξεκάθαρες απειλές του σουλτάνου και Τούρκων στρατιωτικών κατά της Κύπρου. Καμία αναφορά στο εθνικό ξεκαθάρισμα των Ελλήνων. Καμία αναφορά στην αρπαγή και κλοπή ε/κ περιουσιών. Παρά μόνο εμμονή στο πλαίσιο Γκουτέρες, το οποίο μπορεί μεν να αναφέρεται στην αναγκαιότητα η Κύπρος να καταστεί «ένα κανονικό κράτος», αλλά: Περιλαμβάνει πρόνοιες για παραμονή Αττίλα, για εγγυήσεις, για νομιμοποίηση όλων των εποίκων, για αναγνώριση δικαιωμάτων στους κλέφτες ε/κ περιουσιών, παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων και ελευθεριών, κ.λπ.

Ο Ν. Αναστασιάδης δεν έκανε καμία αναφορά στην τουρκογενή διζωνική τερατουργία, την οποία ο κυπριακός Ελληνισμός απέρριψε στις 24 Απριλίου 2004 με το συντριπτικό 76%. Αυτό έδωσε αφορμή στο συνένοχο ΑΚΕΛ να εξοργιστεί και ο Γ.Γ. του κόμματος να επικρίνει τον Πρόεδρο ότι για 15 μήνες δεν έκανε τίποτε για την επανεκκίνηση των συνομιλιών στη βάση της διζωνικής αυτοκτονίας. Πέραν των ΑΚΕΛικών αιτιάσεων, είναι εμφανές ότι ο Ν. Αναστασιάδης φαίνεται να έχει συνειδητοποιήσει -ως άλλος Μακάριος…- ότι η διζωνική οδηγεί αφεύκτως στην τουρκοποίηση της Κύπρου και στη θέση που είχε διατυπώσει σε συνέντευξή του στο αθηναϊκό «Βήμα». Ότι, δηλ., η Τουρκία, διά της διζωνικής, θα καθίστατο ρυθμιστής και πρόξενος προβλημάτων στην ΕΕ, διά της υποδούλου τ/κ μειοψηφίας.

Σε διπλωματικούς κύκλους και σε μερίδα της κοινής γνώμης εκφράζεται έντονα η υποψία ότι ο Πρόεδρος, όπως επισήμανε και σε σχετικές δηλώσεις του παλαιότερα, φοβάται ότι, σε περίπτωση μη λύσης, θα οδηγηθούμε σε λύση δύο κρατών ή και σε συνομοσπονδία. Για να θολώσει τα νερά, ο εξ Αργάκας δήθεν… τυφώνας Αβέρωφ, σε μια νέα απροκάλυπτη και αδίστακτη επιχείρηση εκβιασμού των πολιτών, δήλωσε με ύφος τάχα ανήσυχο και περίφροντι ότι έρχεται… τσουνάμι και πως, «μόνο με τη διζωνική θα αποφύγουμε την τουρκοποίηση». Ευθεία ερώτηση προς τον Ν. Αναστασιάδη και τον κουτοπόνηρο Αβέρωφ:

«Εξηγήστε, επιτέλους, ντόμπρα και σταράτα στους πολίτες, πώς η τουρκοδιζωνική σας  ταυτίζεται με το κοινοτικό κεκτημένο και τις αρχές και αξίες της Ε.Ε., τις οποίες επικαλείστε για να εξαπατάτε όσους αφελείς ακόμα σας πιστεύουν». Όχι μόνο δεν ταυτίζεται -και το γνωρίζουν- αλλά και συνιστά την πιο κραυγαλέα παραβίαση και του κοινοτικού κεκτημένου και των αρχών και αξιών της ΕΕ και της Χάρτας του ΟΗΕ. Ένα κανονικό κράτος δεν μπορεί να έχει ούτε μισό Αττίλα ούτε λίγες εγγυήσεις ούτε εποίκους, ούτε παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων και ελευθεριών, ούτε κατοχή, ούτε εγγυητές, ούτε κλέφτες. Αυτά, όμως, ο… αντιμαξιμαλιστής Αβέρωφ τα θεωρεί ως «μαξιμαλισμό».

Η τουρκοδιζωνική προλειαίνει το έδαφος για δύο κράτη - τα λεγόμενα συνιστώντα. Αλλ’ η Τουρκία δεν θέλει δύο κράτη αλλά πλήρη κατοχή και έλεγχο της Κύπρου! Τα σχεδίασε από το 1956 ο Νιχάτ Ερίμ και ΟΛΕΣ οι τουρκικές κυβερνήσεις αυτήν τη στοχοθεσία υλοποιούν. Ερώτηση: «Ν. Αναστασιάδη και Αβ. Νεοφύτου, αντί να παραπλανείτε τους πολίτες με καραμπινάτες ανοησίες και γελοίους εκβιασμούς, γνωρίζετε πώς θα ανακόψετε αυτήν την εφιαλτική προοπτική;». Δεν έχουν ιδέα επειδή δεν μελέτησαν ποτέ τον Τούρκο εχθρό και κατακτητή μας. Επιδίδονται στο βολικό άθλημα του ψεύδους, της παραπλάνησης, του εκβιασμού και της απάτης. Γι’ αυτό και είναι άκρως επικίνδυνοι για τον τόπο.

1 σχόλιο:

  1. Καλά εἶναι δυνατόν ποτέ μέ ..........καί......... νά κυβερνοῦν ἀδελφικά τήν Ἑλλάδα καί τήν Κύπρο, νά πάῃ κάτι καλά πράγματι γιά τόν Ἐλληνισμό; Ἀφοῦ αὐτοί οἱ Ἕλλληνες κοροϊδεύουν, ὅτι τάχα εἶναι ὀρθόδοξοι χριστιανοί ἤ ὅτι εἶναι τάχα ἀγωνιστές, καί τούς ἑαυτούς τους ἀκόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.