15/10/18

Τουρκία: Eχουμε ηχητικό ντοκουμέντο ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε στο προξενείο

Αποδείξεις ότι ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι, δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη -όπου εθεάθη για τελευταία φορά στις 2 Οκτωβρίου– φαίνεται ότι κατέχουν οι τουρκικές αρχές.
«Η τουρκική αστυνομία έχει ένα ηχητικό ντοκουμέντο που αποδεικνύει ότι ο Κασόγκι σκοτώθηκε στο Σαουδαραβικό προξενείο» δήλωση πηγή των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας στο Reuters, χωρίς να δώσει ωστόσο άλλες λεπτομέρειες.
Ο Σαουδάραβας βασιλιάς Σαλμάν διέταξε σήμερα τη διεξαγωγή εσωτερικής έρευνας για την ανεξήγητη εξαφάνιση του Τζαμάλ Κασόγκι, ενώ μια κοινή τουρκική-σαουδαραβική ομάδα πρόκειται να ερευνήσει το προξενείο.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε σήμερα το ενδεχόμενο ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος να δολοφονήθηκε από «ανεξέλεγκτα στοιχεία».
«Ο βασιλιάς (της Σαουδικής Αραβίας) αρνείται κατηγορηματικά ότι γνωρίζει για τι ακριβώς πρόκειται (…). Δεν θέλω να κάνω εικασίες εκ μέρους του όμως μου φαίνεται, ίσως, πως θα μπορούσε να είναι ενέργεια ανεξέλεγκτων στοιχείων. Ποιος ξέρει;» συμπλήρωσε ο Τραμπ από τους κήπους του Λευκού Οίκου.
Ο Ερντογάν και ο βασιλιάς Σαλμάν είχαν χθες το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία και επισήμαναν την αναγκαιότητα να σχηματιστεί κοινή ομάδα έρευνας από τις δύο χώρες.
Ο Κασόγκι, κάτοικος ΗΠΑ και επικριτής του Ριάντ, εξαφανίστηκε πριν από δύο εβδομάδες μετά την είσοδό του στο προξενείο. Η Τουρκία θεωρεί ότι δολοφονήθηκε και ότι το πτώμα του στη συνέχεια απομακρύνθηκε, ενώ η Σαουδική Αραβία αρνείται τις κατηγορίες.
Καθημερινή

4 σχόλια:

  1. Ο διεθνής τύπος αναφέρει και ίσως κάτι να έχει βάση από αυτά , απλά το παραθέτω!
    "Η ανάκριση και η δολοφονία του δημοσιογράφου Jamal Hashkadzhi , ο οποίος εργάστηκε για την έκδοση Washington Post, καταγράφηκε από το smart Watch της Apple Watch. Αυτό γράφει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah , αναφέροντας πηγές επιβολής του νόμου.

    Σύμφωνα με τη δημοσίευση, την παραμονή της επίσκεψής του στο σαουδαραβικό προξενείο στην Άγκυρα, ο δημοσιογράφος συγχρόνισε το Apple Watch με ένα smartphone, το οποίο έφυγε για τη νύφη του. Πριν εισέλθει στη διπλωματική αποστολή, ενεργοποίησε τη λειτουργία εγγραφής στο ρολόι.

    Ως αποτέλεσμα, μια ηχητική καταγραφή της ανάκρισης, των βασανιστηρίων και της δολοφονίας μεταφέρθηκε στο εξωτερικό iPhone. Αυτόματη φόρτωση στο Apple iCloud cloud αποθήκευσης. Εκπρόσωποι της Σαουδικής Αραβίας παρατήρησαν αργότερα τη συσκευή μετάδοσης. Προσπάθησαν να διαγράψουν τα δεδομένα από αυτά, αλλά ορισμένα από τα αρχεία διατηρήθηκαν.
    Οι Τούρκοι αξιωματικοί επιβολής του νόμου τους μελέτησαν και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είχε διαπραχθεί μια δολοφονία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωστόσο σύμφωνα με διεθνή τύπο ο δημοσιογράφος είχε πάρει θέση εναντίον του πρίγκηπα Μωάμεθ ο οποίος προωθείται για τον θρόνο και είναι κοντά στον Τραμπ προσκείμενος!
    Η Washington Post κατηγορεί τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Mohammad bin Salman ότι θα δολοφονήσει τον δημοσιογράφο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Khashoggi ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας και του Muhammad bin Salman ειδικότερα. Οι φίλοι του δημοσιογράφου δήλωσαν ότι τους τελευταίους τέσσερις μήνες, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Σαουδικής Αραβίας κοντά στον Πρίγκηπα τον ζήτησαν να επιστρέψει στην πατρίδα του, πρόσφερε προστασία και καλή δουλειά, αλλά αρνήθηκε.
    Η Σαουδική βασιλική οικογένεια αριθμεί περίπου 25.000 άτομα - είναι ενωμένοι σε περίπου επτά ή οκτώ βασικές οικογένειες. Τώρα εκπρόσωποι μιας από τις οικογένειες, η φυλή του Σουδαίρι, με επικεφαλής τον βασιλιά Σάλμαν, προωθούν τον γιο του Μωάμεθ στο θρόνο. Άλλες οικογένειες αντιτίθενται σε αυτό.
    Ο Jamal Khashoggi δεν ήταν απλώς δημοσιογράφος, ήταν κοντά στη φυλή Turki, η οποία ανταγωνίζεται τη φυλή Sudairi.
    "Ο Khashoggi προώθησε τα συμφέροντα της φυλής Turki στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκφράζοντας εχθρότητα προς τις μεθόδους του Μωάμεθ Μπιν Σάλμαν",
    Εκφράζεται και απαγωγή,από ειδικούς ότι ο Τζαμάλ Χάσχογκι απήχθη και μεταφέρθηκε στη Σαουδική Αραβία, επειδή ο Μωάμεθ υποπτεύεται δημιουργούσε αμερικανικό ίδρυμα εναντίον του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας και του κληρονόμου του.
    Επίσης δυο παράμετροι που αναφέρονται ακόμα που θα προκαλούσαν αναταράξεις στην διεθνή σκηνή είναι πως ο Τράμπ υπό μορφή δώρου πήρε ΄1 δις δολάρια από τον Σαουδάραβα πρίγκηπα και ο Khashoggi έγραψε σε ένα από τα άρθρα του εκτός αυτού, ότι ήξερε, κάτι για τη συμμετοχή της Σαουδικής Αραβίας στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Αυτό θα μπορούσε επίσης να είναι ένας λόγος για την απαγωγή του, διότι ο Salman υπηρετούσε ως υπουργός Άμυνας εκείνη την εποχή
    Αυτά για να υπάρχει και λίγο φως ακόμα ίσως! Ωστόσο η Αμερική ψάχνει αιτία κι αφορμή για το παραμικρό για κυρώσεις!Ο οικονομικός πόλεμος είναι στο ζενίθ...κυκεώνας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλήθεια πως ξέρουν οι Τούρκοι τι έγινε μέσα στην πρεσβεία ? Κατέγραψε τα γεγονότα το ρολόι του θύματος οπως μας λένε οι δημοσιογραφοι η παρακολουθούν οι Τούρκοι με σύγχρονα μεσα οπως ολοι τις πρεσβείες ? Κράτος εν κρατεί η Σαουδαραβια ! Δεν γινεται τιπτοα ! Πρόκειται για Κράτος Εσκομπαρ με την βουλα Ισραήλ και ΗΠΑ.Φανταστειτε το ίδιο γεγονός να είχε γινει στην πρεσβεια της Κουβάς,της Συρίας,της Ρωσίας η του Ιράν ! Θα είχαν αρχίσει οι βομβαρδισμοί για αντίποινα ... Όπου πτωχος κι η μοίρας του.Τι να κάνουμε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά γιατί όχι!Το clound είναι "συννεφάκι" που έχει "γλώσσα" που μπορεί να σπάσει!Αν αληθεύουν όσα επικαλείτο ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος ήταν στην πρώτη γραμμή παγκόσμιας παρακολούθησης ακριβώς γιατί μεγάλος κύκλος συμφερόντων θα ήθελε μεταξύ των πολλών και στοιχεία για τον Τραμπ! Εγώ νομίζω πως θα τον παρακολουθούν και νεκρό αν είναι νεκρός διότι ελέχθη και μια χαραμάδα απαγωγής!Ίσως βολεύει να περάσει πως είναι νεκρός! Διότι ο "συγχωρεμένος" θα έχει αφήσει και στοιχεία πίσω του!

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.