30/10/18

Τα ξένα funds ζητούν από τη ΔΕΗ να «βγάλει τη ΛΑΡΚΟ από την πρίζα»

Το παγκόσμιο ρεκόρ επιχείρησης, όπου ένας μόνο πελάτης της, η ΛΑΡΚΟ, της χρωστά... όσα η συνολική της αξία στο ταμπλό του χρηματιστηρίου, και παρ' όλα αυτά εκείνη συνεχίζει να τον ηλεκτροδοτεί, πρέπει να κατέχει η ΔΕΗ.

Η αξία της χθες ήταν 302,7 εκατ. ευρώ, όταν οι ληξιπρόθεσμες προς αυτήν οφειλές από τη ΛΑΡΚΟ, ανέρχονται στα 285 εκατ. ευρώ, και παρ' όλα αυτά η ΔΕΗ συνεχίζει να της δίνει ρεύμα, όταν την ίδια ώρα το κόβει για οφειλές 200, 300 και 500 ευρώ. 
Αυτό το σκάνδαλο διαρκείας που συνεχίζεται επειδή ΔΕΗ και ΛΑΡΚΟ έχουν τον ίδιο βασικό μέτοχο, δηλαδή το κράτος, και για το οποίο ουδείς εισαγγελέας έχει παρέμβει, εξηγεί σε μεγάλο βαθμό τη σημερινή κατάσταση της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού.
Τελευταίο περιστατικό αποτελεί η επιστολή που απέστειλε πριν από μια εβδομάδα στα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΗ ένα από τα μεγαλύτερα ξένα funds με μετοχικό ποσοστό στην επιχείρηση, η Horizon Growth, ζητώντας της να τραβήξει τη πρίζα από τη ΛΑΡΚΟ. Στην επιστολή του, το ξένο fund αφού εκφράζει την έκπληξή του πώς είναι δυνατόν η νικελοβιομηχανία να χρωστά τόσα χρήματα στην επιχείρηση και παρ' όλα αυτά η διοίκηση της ΔΕΗ να μην κάνει κάτι για να τα εισπράξει - η ΛΑΡΚΟ έχει κάνει ρύθμιση των χρεών της την οποία και δεν τηρεί- ζητά από την επιχείρηση να λάβει δραστικά μέτρα, διαφορετικά να κόψει το ρεύμα.

Για τη συνέχεια Liberal

1 σχόλιο:

  1. Καλα λεει το ..Φαντ.Το ιδιο θα ειπε στην Ουασιγκτον οταν αφησε απληρωτα τα ..στεγαστικα των ΗΠΑ...." κοψτε το ρευμα στην Ουασιγκτον.."....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.