22/10/18

H Φ/Γ “ΣΑΛΑΜΙΣ” μπλοκάρει το Barbaros και η Αθήνα διαμηνύει: Μένουμε όσο πάει

"Μένουμε όσο πάει" είναι το μήνυμα της Αθήνας, μέσω όλων των διαύλων, προς την Άγκυρα αλλά και στους διεθνείς παράγοντες που καταγράφουν με αυξημένη προσοχή τα τεκταινόμενα στην περιοχή.

Οι Έλληνες επιτελείς είναι σαφώς ικανοποιημένοι από τον τρόπο που ξεδιπλώνεται έως και αυτήν την στιγμή ο επιχειρησιακός σχεδιασμός μέσω της Φρεγάτας "Νικηφόρος Φωκάς", αλλά και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους. 

Τρία είναι τα στοιχεία που βγάζουν θετικό πρόσημο στην αποτίμηση που γίνεται αλλά και δικαιολογούν την ικανοποίηση:


1) η εκπομπή του μηνύματος για την ελληνική υφαλοκρηπίδα επι του πεδίου,

2) η επίδειξη ναυτοσύνης του πληρώματος του πλοίου μας, με τους άριστους χειρισμούς και τον εξαιρετικό τρόπο αντιμετώπισης του Barbaros και της πολεμικής συνοδείας του

3) Η αποσυμπίεση της έντασης στο Αιγαίο που το θέτει έστω και προσωρινά εκτός κάδρου.

Η υπόθεση της δραστηριότητας του Barbaros στο σταυροδρόμι των ΑΟΖ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, εκτιμούσαν Έλληνες επιτελείς εισέρχεται στην πιο κρίσιμη φάση του.



Σε κάθε περίπτωση οι τουρκικές αντιδράσεις άλλωστε μαρτυρούν, ότι τόσο η ανάπτυξη της μονάδας του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή όσο και ο τρόπος δράσης της, δεν ήταν αναμενόμενες από τα επιτελεία της γείτονος. Δεν ήταν τυχαίες άλλωστε ούτε οι χθεσινές δηλώσεις τόσο του "Σουλτάνου" Ερντογάν όσο και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Παράλληλα βέβαια θα διατηρηθεί η πολυδιάστατη ετοιμότητα, σε επίπεδο προσωπικού και ανάπτυξης μονάδων κάθε τύπου, στην οποία οι έχουν συμπεριληφθεί και πρόνοιες για την αντιμετώπιση τυχόν αιφνιδιασμών. Το ελληνικό πεντάγωνο προετοιμάζεται για κάθε πιθανό σενάριο, αναβάθμισης του επιπέδου έντασης, με δεδομένο ότι εντός των επόμενων ημερών έχει προαναγγελθεί η έναρξη των δραστηριοτήτων του πλωτού γεωτρύπανου της Τουρκίας και συγκεκριμένα την 29η Οκτωβρίου, ημέρα με διπλό συμβολισμό, ενώ λίγα εικοσιτετράωρα νωρίτερα αναμένεται η συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί.

Τη μονότονη έκφραση περί στρατηγικής ψυχραιμίας συμπληρώνει το μότο περί υπομονής και αποφασιστικότητας. Είναι άλλωστε αναμενόμενο ότι η Άγκυρα θα επιδιώξει να τραβήξει το χρονικό διάστημα αυτού του ιδιότυπου μπρα - ντε -φερ, υπολογίζοντας στην οικονομική κόπωση που πιθανώς να επιφέρει μια πολυήμερη παραμονή στην περιοχή.

Αλλά και σε αυτό το πεδίο φαίνεται ότι έχουν προνοηθεί τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην επηρεαστεί η επιτυχία της αποστολής. 

onalert.gr

7 σχόλια:

  1. Δεν θα ταν άσχημο να μας στείλουν να μας στείλουν προπαρασκευαστικές " οδηγίες" για τα φύλα πορε7ας μας! Ας "διαρρεύσουν" κάτι στα πλαίσια του υβριδικού πολέμου! Μπορούμε να πάμε μια εβδομάδα ή όσο χρειαστεί να στελεχώσουμε τις μονάδες μας και να κάνουμε βολές κσι να τους " γλεντήσουμε" λίγο τους μεμέτηδες...άντε λοιπόν να "ξεσκουριάσουμε" λίγο! Όλο τ άρματα γρασάρουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. I am ready to donate a few M4s and some 200K ammo to those who are willing to join.

      Διαγραφή
    2. Παναγιώτη ξέρεις πόσο σημαντική αξία έχουν τα λόγια μας και όσων βάζουν λίγη ψυχή ( δεν είμαστε ούτε φιλοπόλεμοι, ούτε άμυαλοι) για τα αδέρφια μας στην φρεγάτα "Σαλαμίς" και στο Νικηφόρος Φωκάς που είναι μεσοπέλαγα? Ανςβαίνει 3 οργιές το μπόι τους από έναν λόγο καρδιάς! Πιστεύω βαθιά πως δεν υπάρχει κανένας μας εδώ που δεν θέλει την Ειρήνη! Αλλά πιστεύω πως όλοι θέλουμε περισσότερο να δώσουμε το αίμα μας και να πεθάνουμε αν χρειαστεί παρά να ζούμε ντροπιασμένοι! Δεν με ενδιαφέρει αν εδώ ο Πάιατ και οποιοσδήποτε Πάιατ ήρθε εδώ να κάνει ζημιά! Αυτά είναι για την διπλωμστία, κι εγώ είμαι πολεμιστής! Αδέρφια στο " Σαλαμίς" στο "Νικηφόρος Φωκάς" είμαστε εκεί δίπλα σας! Το λέμε και το εννοούμε.

      Διαγραφή
    3. Χμμμμ...Σακη οι προπελες πλοιων..χαλανε κατω απ το νερο ? Τυχαιως βεβαια....απο πτερυγια. Η αξονες...

      Διαγραφή
    4. Δημήτρη φαντάσου για λίγο τον εαυτό σου σε ένα πλοίο με προσήλωση στην αποστολή σου! Τι θα ήθελες να ακούσεις! Εγώ αυτόν τον στρατιώτη σκέφτομαι ανεξαρτήτου βαθμού! Τους άλλους τους ξέρω! Δεν είχαν, εεχουν, θα έχουν τίποτα να πουν δεκάδες χρόνια τώρα χάνουν μάχες κάθε μέρα και οι πιο πολλές είναι χωσιές πισώπλτατα! Δεν φτάσαμε τυχαία εδώ! ""Δια της μεθόδου του ροκανίσματος" φτάσαμε.

      Διαγραφή
  2. http://www.konstantakopoulos.gr/2018/10/21/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%BF-%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%BC%CE%B1-%CE%B7-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ ΟΣΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΈΧΕΙ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ: Μπορεί μια τέτοια κυβέρνηση να μπει σε σύγκρουση με μια άλλη με αποφαση να κερδίσει; Ή μηπως η προσχεδιασμένη κατάληξη είναι ασύμφορος συμβιβασμός; Θυμίζω ότι η κρίση του Μαρτίου του 1987 δημιουργήθηκε με συμβουλή του Κίσινγκερ και κατέληξε στην έναρξη διαλόγου με τον Οζάλ, αλλά ευτυχώς λόγω της αντίδρασης του κόσμου δεν είχε κακό αποτέλεσμα και το Παπανδρέου έκανε αυτοκρτική στη Βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.