13/10/18

H τέχνη του πολέμου και ο παραλογισμός του κόσμου

Απόστολος Αποστολόπουλος
Το ακούμε πολύ συχνά, το λέμε και εμείς οι ίδιοι, ότι ο κόσμος που ζούμε είναι τρελός, χαώδης, παράλογος. Αν υπολογίσουμε και τα κατορθώματα του πολιτικού προσωπικού τότε στην τρέλα θα προστεθεί η διαφθορά. Το κερασάκι στην τούρτα είναι πως αυτός ο κόσμος είναι γεμάτος απειλές. Ο Τραμπ απειλεί τη Ρωσία, την Ευρώπη, τη Βόρεια Κορέα. Ο Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα, το Ισραήλ, τους Κύπριους και όποιον άλλο βρει μπροστά του. Το ευρωιερατείο, δηλαδή η Γερμανία, απειλεί την Ιταλία και ο Σαλβίνι απαντά ότι «αν θέλετε να μας κάνετε Ελλάδα θα τινάξουμε την οικονομία του πλανήτη στον αέρα».
Ο Μπόρις Τζόνσον, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας και αρχηγός του Brexit, λέει ότι η δημιουργία της ΕΕ οφείλεται σε ναζιστικό σχέδιο από το 1942. Το Ισραήλ και το Ιράν φοβερίζουν ο ένας τον άλλο με ολοκληρωτική καταστροφή και πάει λέγοντας. Οι Μεγάλοι και τρανοί απειλούν αλλά και οι μικροί οργίζονται και ανταποδίδουν τις απειλές, ενθαρρύνονται από τη βοήθεια της Ρωσίας στη Συρία. Ο Πούτιν απείλησε ότι θα ρίξει πρώτος πυρηνικά και ο Τραμπ δήλωσε ότι θα κάνει το ίδιο.

Ωστόσο, η εικόνα ενός πλανήτη που ζει καθημερινά με τον εφιάλτη της πυρηνικής καταστροφής είναι απατηλή. Η λειτουργία του κόσμου βασίζεται τελικά στην «Τέχνη του Πολέμου», σύγγραμμα του αρχαίου Κινέζου στρατηγού Σουν Τζου που έγραψε: Η πρώτη αρχή του πολέμου είναι η εξαπάτηση. Ο Κλαούζεβιτς συμπλήρωσε ότι «ο πόλεμος είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα». Οπότε άλλα λες, άλλα κάνεις, άλλο είσαι απ’ έξω κι άλλο από μέσα.
Για παράδειγμα γαλλικά ιστολόγια υποστηρίζουν ότι το κόμμα «εναλλακτική για τη Γερμανία», το AfD, που θεωρείται ακροδεξιό είναι παράρτημα των Εβραίων Σιωνιστών. Το AfD ίδρυσε πρόσφατα παράρτημα του κόμματος με μέλη αποκλειστικά Εβραίους το θρήσκευμα, οπότε ξεσηκώθηκαν άλλοι Εβραίοι και καταγγέλλουν απόπειρα να εξαπατηθούν οι κανονικοί πιστοί. Υπάρχουν Εβραίοι κομμουνιστές, φιλελεύθεροι, μπορεί να υπάρχουν και ακροδεξιοί. Εβραίους έχει στο, υποτίθεται ακροδεξιό, κόμμα της και η Λεπέν. Από τότε που έπεσε η ΕΣΣΔ ο καθένας είναι ότι δηλώσει, οι γνήσιοι και αυθεντικοί είναι σπάνια πουλιά. Ωστόσο κάποιοι οργανώνουν τις απάτες.
Το Λονδίνο και η Ουάσιγκτον είναι σοβαρές πηγές παραπληροφόρησης πχ ότι ο Σαντάμ είχε όπλα μαζικής καταστροφής ή ότι ο Μιλόσεβιτς ήταν αιμοσταγής δικτάτορας. Το Διεθνές Δικαστήριο τον αθώωσε. Αλλά μετά θάνατον. Υπάρχει μια ανελέητη μεθόδευση πίσω από τους πολέμους και τη δυστυχία των ανθρώπων.

Νίκη δίχως τουφεκιά

Οι απειλές αποβλέπουν πρωτίστως στον εκφοβισμό. Η μέγιστη τέχνη του πολέμου, έλεγε ο Κινέζος στρατηγός είναι να νικήσεις χωρίς να ρίξεις μια ντουφεκιά. Το πετυχαίνεις αν σε φοβάται ο εχθρός. Όπως φοβάται η ελληνική ελίτ την Τουρκία. Πολύ πριν εμφανιστεί ο Ερντογάν, ο Σημίτης είχε παραδοθεί στην Τουρκία και ακολούθησαν οι άλλοι, ως σήμερα. Οι απειλές εκφοβίζουν αλλά ανοίγουν και παράθυρο προσέγγισης. Όπως φαίνεται ότι έγινε με ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα.
Πρώτα η οξύτητα και μετά διαπραγματεύσεις. Είναι το μάθημα που παρέδωσε ο Κίσινγκερ στον Ανδρέα Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον το φθινόπωρο του 1986. Το μάθημα αφομοιώθηκε έτσι ώστε πρώτα έγινε η κρίση του Μαρτίου του 1987 με την Ελλάδα και Τουρκία να φανεί ότι φθάνουν στο χείλος του πολέμου και μετά άνοιξε ο διάλογος Παπανδρέου-Οζάλ στο Νταβός.
Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με τον κ. Κοτζιά στο τιμόνι, κόψαμε δρόμο, προσπεράσαμε, ως περιττό, το στάδιο της οξύτητας και πήγαμε απευθείας στην παράδοση γλώσσας και εθνικότητας, όπως επιθυμούσαν οι Σκοπιανοί τον τελευταίο αιώνα αλλά δεν έβρισκαν κορόϊδο να τους τα δώσει. Αφού τα δώσαμε, Ζάεφ και Τσίπρας παρακολούθησαν, με τεράστια χαμόγελα ευτυχίας, την τελετή υπογραφής στις ρομαντικές Πρέσπες. Η συνέχεια επί της οθόνης, έχουνε να δούνε τα ματάκια μας.

Αστάθεια και ασάφεια

Εκτός από τις απειλές, χαρακτηριστικό του καιρού μας είναι η αστάθεια και η ασάφεια των συμμαχιών. Ο λόγος είναι απλός. Οι ισχυρές Δυνάμεις, κυρίως οι ΗΠΑ, δεν είναι τόσο ισχυρές πλέον ώστε ο λόγος τους να είναι Νόμος. Η Ελλάδα έχει παραδοθεί ψυχή τε και σώματι αλλά πολλοί άλλοι ηγέτες υπερασπίζονται την πατρίδα τους όσο μπορούν, από τον Άσαντ ως τον Μαγυάρο Όρμπαν. Ακόμα και οι Λετονοί εξέλεξαν αριστερό πρωθυπουργό αν και οι Βαλτικές χώρες βρίσκονται στην άμεση επιρροή των ΗΠΑ.
Η πιο εντυπωσιακή περίπτωση αστάθειας και ασάφειας είναι φυσικά η Τουρκία του Ερντογάν όπου οι Αμερικανοί, αλαφιασμένοι, δεν ξέρουν τι να τον κάνουν και οι Ρώσοι δύσκολα τον κουμαντάρουν. Στα δύσκολα προστέθηκε η Ιταλία. Ποιοι καλοί άνθρωποι τολμούν να κατακρίνουν ως φασίστα τον Σαλβίνι; Όχι πάντως ο Γιούνκερ και η Μέρκελ.
Μήπως η «ευρωπαϊκή κουστωδία» του κ. Γαβρόγλου που απαλείφει την ελληνική Ιστορία από τα σχολικά βιβλία, η κ. Ρεπούση με το συνωστισμό της Σμύρνης ή μήπως οι κυρίες Κονιόρδου και Ζορμπά που ως υπουργοί Πολιτισμού πρωταγωνίστησαν και πάντως συγκατένευσαν να παραχωρηθούν τα ελληνικά αρχαία μνημεία στους ξένους για εκατό χρόνια ως εγγύηση του χρέους; Ο μεθύστακας -κατά τον Σαλβίνι- Γιούνκερ  και η «μαντάμ Μέρκελ», (κατά τον Τσίπρα) προασπίζονται, λέει, τις «ευρωπαϊκές αξίες» στις μητροπόλεις της ηπείρου. Δεν ξέρει κανείς τι θα γίνει με την Ιταλία. Αλλά ότι και αν γίνει, αυτή η Ευρώπη δεν έχει μέλλον.

21 σχόλια:

  1. @ΚΑ: Δηλαδή τι προτείνεις συμμαχία με Ρωσία ή απομονωτισμό για Ελλάδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προτείνω την απομόνωση του ΚοΑΜ σε ακριτικό μοναστήρι για να συνέλθει.

      Διαγραφή
    2. Λες να πάω για κατήχηση στην ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμωνος στο Άγιον Όρος για να μπορούμε να συνεννοούμαστε?

      Διαγραφή
    3. Ναι,κλείσε 3-κλινοκελί με τον Παϊάτ, μπορεί και να σε επιδοτήσει για το κόπο σου…

      Διαγραφή
    4. Συμφωνῶ. Θά ὠφελήσει τό μοναστῆρι...Πάντα ὠφελεῖται κανείς σέ ἕνα καλό μοναστῆρι. Μή μιλώντας πολύ ἀρχίζει νά σκέπτεται βαθύτερα. Τοὐλάχιστον αὐτό. Κι ἄν προσευχηθῆ ὅπως λέει στό ὄνομά του, ἴσως μετανοήσει κι αὐτός, καί
      ἴσως μετανοήσουμε καί ὅλοι...Χρειάζεται, καί δή ἐπειγόντως.

      Ἡ τοποθέτηση τοῦ ἀρθρογράφου, ὅτι δέν ἔχει μέλλον αὐτή ἡ ζαλισμένη Εὐρώπη, πού διαγράφει τήν ἱστορία της (μαζί της καί ἡ Ἑλλάδα), καί πού γι' αὐτό πέφτει στήν περιδίνηση ἑνός παραλόγου κόσμου, γεμάτου φοβερά ἐπικίνδυνες ἀλλά καί εἰκονικές πανταχόθεν ἀπειλές (ὡς ἐξαπατήσεις, πρός "νίκες" διά τῆς μπλόφας),
      ὁ ΚΑοΜ ἀπαντᾶ "Δηλαδή τι προτείνεις συμμαχία με Ρωσία ή απομονωτισμό για Ελλάδα?".
      Λές καί μόνο αὐτές οἱ ἐπιλογές ὑπάρχουνε!

      Σέ λίγο, θά μᾶς πεῖ καί τό προδοτικό ἀνέκδοτο, ὅτι ...."ἡ Κύπρος εἶναι μακρυά"!

      Διαγραφή
    5. Τώρα αντανακλάς τον εσωτερικό σου κόσμο και το πραγματικό επίπεδα σου. Δείχνεις τις ενδόμυχες πσκέψεις και όνειρα. Ας σε κρίνουν οι αναγνώστες. σου. Στα επιστέφω μία που σου ανήκουν αποκλειστικά.

      Διαγραφή
    6. Καλά κρασιά φίλτατε αναγνώστη μου.

      Διαγραφή
  2. @ ΑΚ όπως λένε και οι ξένοι:

    «Το γρασίδι είναι πάντα πιο πράσινο στην άλλη πλευρά του φράχτη.»

    Αυτό πίστεψαν και Ελληνες όταν ψήφισαν την 1η φορά αριστερά. Αλλά όταν περάσεις στην άλλη μεριά του φράτη τότε πλέον καταλαβαίνεις ότι έχεις κάνει μέγα λάθος. Μην ξεχνάς ότι και ο ινφογνώμων υποστήριζε Σύριζα με συγκεκριμένα άρθρα. Πάντα τα πράγματα μπορούν να γίνουν ακόμα πίο χάλια όμως. Δηλαδή πρέπει καμιά φορά να αναγνωρίζουμε και τι έχουμε και πόσο εύκολο είναι να στερηθούμε τα αυτονόητα. ΠΧ

    1. Χάρη στην ΕΕ και ΝΑΤΟ έχουμε την δυνατότητα να αναγκάσουμε τα Σκόπια σε κάποιες διαπραγματεύσεις. Αν δεν είμασταν σε ΕΕ και ΝΑΤΟ με μία ‘Μακεδονία’ μέσα στο ΝΑΤΟ νομίζεις ότι θα είμασταν καλλίτερα?.

    2. Η Ελλάδα είναι μία αδύναμη χώρα δεν έχει οικονομία, δεν έχει άμυνα, δεν έχει τεχνολογία δεν έχει αμυντική βιομηχανία δεν έχει βιομηχανία γενικώς και έχει πανεπιστήμιά αχούρια. Πρέπει πρώτα να αναπτυχθούμε κάπως και μετά να παριστάνουμε τους διεθνείς παίκτες.

    3. Η Ελλάδα περιτριγυρίζετε από ασπόνδους εχθρούς… Αλβανοί, Σκοπιανοί, Τούρκοι μας επιβουλεύονται και μας μισούν θανάσιμα. Αν μείνουμε χωρίς (τους ελλειμματικούς) συμμάχους θα είναι αδύνατον να αντιμετωπίσουμε τους γείτονές μας.

    Δηλαδή τι προτείνεις να πάμε μόνοι μας και ξεβράκωτοι στα αγγούρια του ανταγωνιστικού καπιταλισμού και των διεθνών σχέσεων? Την μόνη υπόσταση και πλεονέκτημα που έχει η Ελλάδα προς το παρόν είναι το ότι είναιι μέλλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Δέν έχουμε κανένα αλλο πλεονέκτημα στις διεθνης σχέσεις μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τη πρόταση μου την έκανα παραπάνω.

      Διαγραφή
    2. Τι πρόταση να κάνεις ρε κακομοίρη?

      Διαγραφή
    3. Ἀπαντῶ στόν ΚοΑ.Μ.
      "Χάρη στην ΕΕ και ΝΑΤΟ έχουμε την δυνατότητα να αναγκάσουμε τα Σκόπια σε κάποιες διαπραγματεύσεις"? Λάθος. Χάρτη στήν Εὐρώπη τοῦ 1992, καί λόγῳ ΟΗΕ ἔχουμε διαπραγματεύσεις, τίς ὁποῖς ὑπονόμευσε, καί διά τοῦ Μητσοτάκη πατέρα, τό...ΝΑΤΟ, καί ἀκολούθησε ἡ σημερινή Ε.Ε. - Μία ‘Μακεδονία’ μέσα στο ΝΑΤΟ χωρίς τήν συναίνεσή μας ἦταν καί εἶναι ἀδύνατη, ἀλλά τώρα οἱ Τσίπρας καί Κοτζιάς, λόγω πάλι τοῦ ΝΑΤΟ, ἔδωσαν τήν συναίνεσή ΤΟΥΣ, μέ κίνδυνο νά γίνουμε μπάχαλο ὅλα τά Βαλκάνια.

      2. Η Ελλάδα Δέν είναι μία αδύναμη χώρα, Ἔχει οικονομία, Ἔχει άμυνα, Ἔχει τεχνολογία, πράγματι ὅμως, δεν έχει αμυντική βιομηχανία κλπ. Δέν πρέπει πρώτα να ἀναπτυχθούμε κάπως και μετά να ἀμυνθοῦμε, καί μετά νά ἀσκήσουμε διπλωματία καί δή σέ θέματα ζωῆς καί θανάτου γιά τόν Ἐλληνισμό.

      "Η Ελλάδα περιτριγυρίζετε από ασπόνδους εχθρούς… Αλβανοί, Σκοπιανοί, Τούρκοι μας επιβουλεύονται και μας μισούν θανάσιμα, μέ τήν βοήθεια καί τοῦ ΝΑΤΟ καί τῆς γερμανικῆς Εὐρώπης. Αν μείνουμε με αὐτούς τους ελλειμματικούς τάχα συμμάχους μόνον, είναι αδύνατον να αντιμετωπίσουμε τους ὑποδαυλιζόμενους ἀπό τέτοιους συμμάχους γείτονές μας.
      Ἄν ἀντιθέτως, ἀναπτύξουμε καί ἄλλες συμμαχίες, οἱ ὑποδαυλίζοντες (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Γερμανία) θά μαζευτοῦνε, ἀπό δικό τους συμφέρον.

      Ἔχουμε οἰκόπεδο γωνία, καί ἄνθρωποι σάν καί σένα προσπαθοῦν νά μᾶς πείσουν ὅτι δέν ἀξίζει τίποτα παρά μόνο ὅ,τι ψίχουλα ἴσως δώσουνε, ἤ δέν δώσουνε τελικά, οἱ ΗΠΑ καί τό ΝΑΤΟ μέ τήν προστηθεῖσα τήν Γερμανία τους!
      (ὁ προστηθείς = ὑπάλληλος, βοηθός, ὑπηρέτης, ὑπεξούσιος - ὁ ὅρος εἶναι νομικός).

      Διαγραφή
    4. @ Κοσμάς ο Αιτωλός Μετανοείτε

      >Χάρη στην ΕΕ και ΝΑΤΟ έχουμε την δυνατότητα να αναγκάσουμε τα Σκόπια σε κάποιες διαπραγματεύσεις<

      Δεν χρειαζόμασταν εμείς διαπραγματεύσεις. Να διαπραγματευτούμε τι; ΑΥΤΟΙ τις χρειάζονταν και το ΝΑΤΟ με την ΕΕ, που τούς θέλουν εντός τους, βρήκαν πρόθυμους προδότες, όπως πάντα, να τις κάνουν. Εμείς τούς δώσαμε αυτά που ήθελε ο Τίτο, κατάλαβες; Χωρίς την δική μας υπογραφή, ο "μακεδονισμός" των τούς ήταν άχρηστος και επέκειτο κατάρρευση τού μορφώματος, λόγω συγκρούσεως Σλάβων με Αλβανούς, που ο "μακεδονιμσός" τούς ήταν αδιάφορος. Πόσες φορές πρέπει να πούμε τα ίδια και τα ίδια αυτονόητα, για να καταλάβουν κάποιοι την αληθή φύση τού προβλήματος; Η Ελλάδα δεν τράβαγε κανένα ζόρι να διαπραγματευθεί ο,τιδήποτε.

      >Την μόνη υπόσταση και πλεονέκτημα που έχει η Ελλάδα προς το παρόν είναι το ότι είναιι μέλλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ<

      Τι μάς πρόσφεραν ΝΑΤΟ και ΕΕ στην περίπτωση τής Κύπρου; Το 38% του νησιου είναι εδώ και 44 χρόνια υπό τουρκική κατοχή και έχει πληθυσμιακά αλλοιωθεί με εποικισμό (έγκλημα πολέμου, που δεν το "βλέπουν"). Αντιθέτως και κοιτάζοντας μόνο το στενό οικονομικό της συμφέρον, η ΕΕ καλεί τον "ΑΤΤΙΛΑ" να γίνει μέλος της, παρά το ότι δεν αναγνωρίζει την ΚΔ και καταπατώντας τίς ίδιες της τις "αξίες". Χρειάζεται να σού υπενθυμίσω ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κράτος-μέλος της ΕΕ, αναγνωρισμένη ως μία και αδιαίρετη από τον ΟΗΕ και ότι δεν μπορεί να γίνει μέλος τού ΝΑΤΟ, διότι την μπλοκάρει αναιτίως με βέτο η Τουρκία;(*)

      Η Ελλάδα, κράτος μέλος και των δύο προαναφερθέντων συμμάχων, δέχεται συνεχώς απειλές από την Τουρκία, παραβιάσεις και παραβάσεις τού εναερίου και θαλασσίου χώρου της, εμποδίζεται με basus belli να ασκήσει το νόμιμο δικαίωμά της τής επεκτάσεως των χωρικών της υδάτων στα 12νμ, είναι το κύριο θύμα τού οργανωμένου τουρκικού "δουλεμπορίου" (μεταφοράς λαθρομεταναστών) και πολλά άλλα. Τι κάνει η σύμμαχος ΕΕ; Τής φέρνει προς υπογραφή τον Κανονισμό του Δουβλίνου και την υποχρεώνει, ως πρώτη πύλη εισόδου, να φροντίζει αυτή για την χορήγηση, ή μη ασύλου. Είδαμε την αδιάψευστη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη σε όλο της το μεγαλείο, γι αυτό και το ευρωπαϊκό οικοδόμημα πάει κατά διαόλου.

      Όταν έχεις τέτοιους συμμάχους τι να τούς κάνεις τούς εχθρούς;

      Μπορεί όντως να μην έχομε αυτή την στιγμή άλλο σύμμαχο, δεν φροντίσαμε και να βρούμε, εδώ που τα λέμε, αλλά αυτοί που έχομε δεν μάς προσφέρουν τίποτε απολύτως. Και οι δύο υποστηρίζουν, για δικούς του λόγους ο καθένας, την Τουρκία, την Αλβανία και τα Σκόπια. Εμείς είμαστε οι σύμμαχοί των, αλλά τούς εχθρούς μας υποστηρίζουν!

      (*) Για να λέμε τα σύκα-σύκα:

      - Ελλάδα και Κύπρος μπορούσαν να αποκλείσουν με βέτο την Τουρκία από την Ευρώπη και να μην αφήσουν να τής δοθεί ημερομηνία ενάρξεως ενταξιακών διαπραγματεύσεων (Δ/μβριος 2004).
      - Η Ελλάδα μπορούσε να ακολουθήσει για το Σκοπιανό την εθνική γραμμή του 1992, ούτε Μακεδονία ούτε παράγωγό του, και ας τούς αφήσει να διαλυθούν.

      Διαγραφή
    5. ` @ Naïvetést
      1) η Κύπρος δεν ήταν ποτέ μέλος του ΝΑΤΟ αντιθέτως η Τουρκία ήταν που εισέβαλε. Ο Μακάριος ήταν με τους αδέσμευτους και με τους Ρώσους και απαιτούσε ισοτιμία και εχθρευόταν τις ΗΠΑ… δυστυχώς την μεγαλομανία του Μακάριου την πληρώνει ακόμα ο Ελληνισμός.

      Δηλαδή η Κυπρος με τον Μακάριος ήταν κάτι όπως η τωρινή Συρία σύμμαχος των Ρώσων (οχι στο ΝΑΤΟ). Η Συρία όπως και η Κύπρος είναι κατεστραμμένη. Δεν ξέρω καμία χώρα του ΝΑΤΟ που έχει τα χάλια της Συρίας, Λιβύης, ή Ιράκ.


      2)
      Λές "Ελλάδα και Κύπρος μπορούσαν να αποκλείσουν με βέτο την Τουρκία από την Ευρώπη και να μην αφήσουν να τής δοθεί ημερομηνία ενάρξεως ενταξιακών διαπραγματεύσεων (Δ/μβριος 2004)." με άλλα λόγια συμφωνείς ότι η ελλάδα σαν μέλος της ΕΕ έχει περισσότερες επιλογές και δυνατότητες - Δηλαδή συμφωνείς μαζί μου. - να λέμε τα σύκα-σύκα

      Διαγραφή

    6. @ ΝΚ λες «Μία ‘Μακεδονία’ μέσα στο ΝΑΤΟ χωρίς τήν συναίνεσή μας ἦταν καί εἶναι ἀδύνατη, ἀλλά τώρα οἱ Τσίπρας καί Κοτζιάς, λόγω πάλι τοῦ ΝΑΤΟ, ἔδωσαν τήν συναίνεσή ΤΟΥΣ, μέ κίνδυνο νά γίνουμε μπάχαλο ὅλα τά Βαλκάνια.»
      Δηλαδή παραδέχεσαι ότι εντός ΝΑΤΟ μπορούμε να διαπραγματευθούμε καλλίτερα αν θέλουμε και αν έχουμε εθνική φρόνηση. Αν έχουμε μία εθνοπροδοτική αριστερή κυβέρνηση τότε δεν μας φταίει το ΝΑΤΟ αλλά το Σύριζα.

      Διαγραφή
    7. Εντός ΝΑΤΟ μόνο, καί μέ τά μυαλά πού ἔχουν οἱ φίλοι σου οἱ Ἀμερικάνοι μέχρι σήμερα, δέν μπορούμε να διαπραγματευθούμε τίποτα, παρά μόνο τά ἐλάσσονα.

      Καμία σχέση δέν ἔχει ἡ Κύπρος ἐπί Μακαρίου
      [πού δέν ἦταν καθόλου μεγαλομανής, οὔτε ἀντίθετος πρός κανέναν, ἀλλά δέν ἦταν καί Μακαρθικός ὅπως τόν ἤθελαν οἱ ΗΠΑ τοῦ Κίσσινγκερ, καί ἡ χούντα τοῦ Ἰωαννίδη]
      μέ τήν Συρία τοῦ σήμερα, τοῦ συνετοῦ καί μετρημένου Ἄσσαντ, πού ἄλλωστε ὠθήθηκε φούλ ἀπό τίς ΗΠΑ νά ζητήσῃ βοήθεια ἀπό τήν Ρωσία! Καί καλά ἔκανε! Διότι πρόκειται γιά μιά Ρωσία, πού προσπαθεῖ νά ἀποδεικνύῃ ὅτι εἶναι ἀξιόπιστη σύμμαχος (τουλάχιστον στήν Συρία, ἀλλα ἤδη καί πρός τήν Τουρκία).
      [Ἀντίθετα πρός τίς ΗΠΑ, πού φέρονται παντού μέ ἀλαζονεία, συνέχεια, στά πάντα. Χονδροειδέστατα!- Δέν ἔχουμε τίποτα τό προσωπικό μέ τόν κ. Πρέσβη, ἀλλά....]

      Διαγραφή
    8. @ Κοσμάς ο Αιτωλός Μετανοείτε 13 Οκτωβρίου 2018 - 10:09 μ.μ

      Επιμελώς απέφυγες να απαντήσεις στα ερωτήματά μου, που αφορούν στην στάση και βοήθεια που προσφέρουν ΕΕ και ΝΑΤΟ σε σύμμαχο κράτος (Ελλάδα και των δύο, ΚΔ μόνο τής ΕΕ).
      Απέφυγες να σχολιάσεις την "ηθική" τής ΕΕ, απέναντι στον κατακτητή κράτους-μέλους της και τραμπούκο ετέρου, ενώ αδίστακτα, χωρίς καν να κρατά τα προσχήματα, "σαλιαρίζει" με τον γκάνγκστερ τής Μεσογείου.
      Καταλήγεις με μία έμμεση "απειλή" (sic) "βλέπε τι παθαίνει όποιος δεν είναι στο ΝΑΤΟ"....
      Προς γνώσιν σου, η "σύμμαχος" Ρωσσία (ΕΣΣΔ τότε) τής Κύπρου αδιαφόρησε για την κατάληψή της, θεωρώντας την υπόθεση ενδονατοϊκή.

      Συνεπώς, η απάντησή σου στο (1) είναι παραπλανητική και άσχετη.

      Το ότι εντός τής ΕΕ έχουν την δυνατότητα τού βέτο, δεν αναιρεί τα παραπάνω. Άλλωστε, έχω γράψει επανειλημμένως και μάλιστα σχετικώς πρόσφατα σε κάποιον, που υποστήριζε ότι πρέπει να φύγομε από την ΕΕ, ότι, εκτός τού οικονομικού προβλήματος, θα χάσομε και το δικαίωμα τού βέτο. Όμως, είναι κι αυτό ένα όπλο, που αν δεν τού κάνεις χρήση, είναι άχρηστο, όπως άχρηστα είναι όλα τα όπλα, όταν μένουν στο ντουλάπι.

      Όχι, δεν συμφωνώ μαζί σου στο ότι ΝΑΤΟ και ΕΕ μάς προστατεύουν και μάς προσφέρουν την οφειλομένη σε κράτος-μέλος βοήθεια. Πού βλέπεις ότι συμφωνώ;

      Διαγραφή
  3. Συγχαρητήρια κ. Αποστολοπουλε. Πάντα επίκαιρος ο λόγος σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλα καλά, αλλά ο Σουν Τζου δεν μπορεί να μίλησε για "ντουφεκιά", γιατί τότε δεν υπήρχαν ακόμη τουφέκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς ΕΚΕΤ-ΔΑ: Έχεις απόλυτο δίκιο φυσικά. Αλλά έκανα ελεύθερη απόδοση. Λέει να νικησεις χωρίς μάχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ ΚοΑΜ από το σχόλιό σου στις 2:35μμ ξεκίνησε όλο αυτό? μάλλον έχω χάσει επεισόδια στον μικρόκοσμο του ΙΝΦΟΓΝΩΜΟΝΑ. Στις 3:23 οι τοποθετήσεις σου είναι απολύτως ορθές. Όσοι ηδονίζονται με τη 'φίλη' Ρωσία μπορούν να κάνουν παρέα με γνωστό φιδέμπορο που πουλάει ευλογημένες αλοιφές. Η Ελλάδα πρώτα και πάνω από όλα, όμως με συναίσθηση της πραγματικότητας και των χειροπιαστών δεδομένων. Η Ελλάς πρέπει να 'ισραηλοποιηθεί' σε δομές και νοοτροπία για να αποτελέσει πραγματική δύναμη και δυστυχώς πρέπει να επιλέξει αναπόφευκτα και συμμάχους. Την μόνη δυναμική 'εσωτερικής' φύσεως πρωτοβουλία που θα ευχόμουν να πραγματοποιήσουμε είναι η δική μας ελληνοκάθαρση μήπως απαλλάξουμε το Έθνος και την Πατρίδα από την προδοτική 5η φάλαγγα μας. Ψηφίζω ΚοΑΜ δαγκωτό !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.