24/11/18

Σάββας Καλεντερίδης: Τις 10-11 Δεκεμβρίου η κυβέρνηση θα υπογράψει την καταστροφή της Ελλάδας, χωρίς να έχει ρωτήσει κανέναν

Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα, το οποίο –σε συνδυασμό με τις μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα μας, που δεν λένε να σταματήσουν– μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες καταστάσεις.
Το δημογραφικό, που μας καλεί εδώ και πολλά χρόνια να αναλάβουμε δράσεις και να δώσουμε λύσεις –κάτι που μόνο ο Κώστας Καραμανλής με τις κυβερνήσεις του έκανε, με αποτέλεσμα τη σχετική βελτίωση των δεικτών τα χρόνια που ίσχυσαν τα μέτρα που έλαβαν τότε οι αρμόδιοι φορείς–, επιτείνεται με τη φυγή μισού εκατομμυρίου μορφωμένων νέων τα χρόνια της κρίσης.
Όσον αφορά τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές, σύμφωνα με τη FRONTEX οι καταγεγραμμένοι παρανόμως εισελθόντες στην Ελλάδα ήταν:
Το 2008: 52.300, το 2009: 40.000, το 2010: 55.700, το 2011: 57.000, το 2012: 37.200, το 2013: 24.800, το 2014: 50.834, το 2015: 885.386, το 2016: 182.287 και το 2017: 42.305. Όσον αφορά το τρέχον έτος, 2018, τα μέχρι στιγμής στοιχεία αναφέρουν ότι έχουν εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα 43.562 άτομα. Αυτό σημαίνει ότι από το 2008 μέχρι σήμερα έχουν εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα και έχουν καταγραφεί 1.451.374 αλλοδαποί, ενώ πρέπει να σημειώσουμε ότι υπάρχει και άγνωστος αριθμός ατόμων που μπαίνουν και παραμένουν στην Ελλάδα παράνομα.
Ο Αναστάσιος Λαβρέντζος, στο βιβλίο του Σιωπηρή άλωση (εκδ. Πραγματεία), μελετά το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας σε σχέση με το μεταναστευτικό, παραθέτοντας χρήσιμους πίνακες για την πορεία του. Ο συγγραφέας μάς λέει ότι «από εδώ και μπρος εισερχόμαστε σε μια ασταμάτητη αριθμητική συρρίκνωση του ελληνικού πληθυσμού». Το κλειδί εδώ είναι ο όρος «ασταμάτητη». Δεν οδεύουμε, δηλαδή, σε μια κατάσταση ισορροπίας σε ένα πιο χαμηλό αριθμητικό επίπεδο, αλλά από εδώ και μπρος μπαίνουμε σε μια κατηφόρα. Όπως λέμε, εισερχόμαστε σε τερματική δημογραφική φάση. Οι δημογραφικές προβολές διαφόρων διεθνών οργανισμών μάς δείχνουν πού πηγαίνουμε. Επιλέγοντας το λεγόμενο κύριο σενάριο της Eurostat –το οποίο δεν είναι και το πιο απαισιόδοξο–, βλέπουμε ότι το 2050 ο ελληνικός πληθυσμός θα είναι το πολύ εννέα εκατομμύρια. Αυτό όμως που θα είναι το χειρότερο είναι η βαθιά γήρανση του πληθυσμού που παράλληλα θα συντελείται. Με βάση το ίδιο σενάριο εκτιμάται ότι στα εννέα εκατομμύρια που αναφέραμε, τα τρία θα είναι άνω των 65 ετών. Δηλαδή μιλάμε για έναν πληθυσμό ο οποίος στο μέσον του αιώνα θα βρίσκεται στα πρόθυρα της δημογραφικής κατάρρευσης. Όπως είπα, δε, αυτό δεν είναι καν το χειρότερο σενάριο. Ωστόσο, ακόμη και αυτές οι εκτιμήσεις είναι αρκούντως τρομοκρατικές για να μας κάνουν να κινητοποιηθούμε.
Ο συγγραφέας μάς λέει επίσης ότι «το δημογραφικό έλλειμμα της χώρας σε λίγες δεκαετίες θα είναι τόσο σημαντικό, ώστε αν υποθέσουμε ότι θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου με μεταναστευτικές ροές, τότε πραγματικά θα μιλάμε για μια άλλη χώρα. Και το ερώτημα σε μια τέτοια περίπτωση είναι αν μια κοινωνία μεταβαλλόμενη με τέτοιον τρόπο θα μπορέσει να διατηρήσει κάποια συνοχή ή ακόμη και να διαχειριστεί τις διαφορές της».
Άρα, με βάση τους αριθμούς, που είναι αμείλικτοι, η Ελλάδα κινδυνεύει τις επόμενες δεκαετίες –λόγω της δημογραφικής κατάρρευσης από τη μια πλευρά και των πραγματικά ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών από την άλλη– να μετατραπεί σε μια άλλη χώρα. Δηλαδή μια άλλη Ελλάδα, της οποίοι οι κάτοικοι θα είναι κάτι σαν Έλληνες, θα μιλούν κάτι που θα μοιάζει με ελληνικά και θα έχουν εθνική συνείδηση κάτι σαν ελληνική.
Για τη θρησκεία δεν μιλάμε, ορισμένοι από τους νεότερους αναγνώστες αυτού του άρθρου θα προλάβουν να δουν τους ορθοδόξους μειονότητα μέσα στην Ελλάδα, και το Ισλάμ κυρίαρχη θρησκεία της πατρίδας μας.
Και ενώ η κατάσταση είναι αυτή και τα μείζονα αυτά προβλήματα απαιτούν έναν εθνικό και κοινωνικό διάλογο, ούτως ώστε να αποφασίσουν οι πολίτες για την πορεία που οι ίδιοι θέλουν να ακολουθήσει η χώρα και το έθνος τις επόμενες δεκαετίες, διαβάζουμε ότι στις 10 και 11 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια συνόδου στο Μαρακές (Μαρόκο), πρόκειται να επικυρωθεί από τα κράτη μέλη του...

Η συνέχεια του άρθρου στο: http://www.pontos-news.gr/article/187065/monoi-mas-vgazoyme-ta-matia-mas

71 σχόλια:

  1. Ἄρθρο 28 τοῦ Συντάγματος: " 1........Ἡ ἐφαρμογή τοῦ διεθνοῦς δικαίου Καί τῶν διεθνῶν συμβάσεων στούς ἀλλοδαπούς, τελεῖ πάντα ὑπό τόν ὅρο τῆς ἀμοιβαιότητας".
    Προσοχή:

    Στήν ἐποχή τῶν ἐθνικῶν κρατῶν, μέ κυβερνήσεις πού ὑπερασπίζονται τό ἐθνικό συμφέρον καί ὄχι τό συμφέρον τῆς παγκοσμιοποιήσεως, ἡ ἀμοιβαιότητα ἀπαιτεῖτο νά ὑπάρχῃ τυπικῶς καί νομικῶς, καί ὄχι καί πραγματικῶς.
    Τυπική ἀμοιβαιότης: ἄν μετανάστευαν Ἔλληνες στό Ἀφγανιστάν θά γίνονταν δεκτοί; Ἄν ναί, ὑπάρχει τυπική ἀμοιβαιότητα καί πρέπει νά δεχθοῦμε καί μεῖς ὅσους μετανάστες μᾶς ἔλθουν ἀπό τό Ἀφγανιστάν
    Πραγματική ἀμοιβαιότητα: Ἕλληνες μετανάστες στό Ἀφγανιστάν, πράγματι ὑπάρχουν περίπου 1000; Ἄρα δεκτοί περίπου 1000 μετανάστες ἀπό τό Ἀφγανιστάν.

    Εἶναι φανερό τί πρέπει νά γίνῃ: Νά κατανοηθῆ ὅτι, σέ ἐποχή πού ἀντί Κυβερνήσεων ἔχουμε "Διακυβερνήσεις" ἐντολοδόχους τῆς λεγομένης παγκοσμιοποιήσεως,
    ἀμοιβαιότητα σέ μετακινήσεις πληθυσμῶν σημαίνει πραγματική καί ὄχι τυπική ἀμοιβαιότητα.
    Ἀλλιῶς, χάθηκε ἡ πατρίδα μας ἡ Ἑλλάδα, μέ ἀποφάσεις μιᾶς κλίκας ὁλίγων "διεθνιστῶν".

    ΥΓ.Νά μήν ὑπογράψουν, διότι θά πρόκειται γιά ἐκ προθέσεως παραβίαση τοῦ Συντάγματος τῆς Ἑλλάδος, πού ἐπιτάσσει ὅλες οἱ ἐξουσίες νά ἀκοῦνται
    ὑπέρ μέν τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ (Ἑλληνοποιημένων, μέχρις ἑνός ὁρίου καί ὑπό αὐστηρές προϋποθέσεις Ἑληνοποιήσεώς τους, περιλαμβανομένων),
    ἀλλά καί τοῦ Ἑλληνικοῦ ἔθνους (Ἕλληνες πλήν οἱ Ἑλληνοποιημένοι ἀλλοδαποί, σύν οἱ ὁμογενεῖς μας Ἕλληνες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο τσιπρας πούλησε την Ελλάδα τη Μακεδονία και έφερε ορδές βαρβάρων να καταστρέψουν το τόπο
    Τι δεν καταλαβαίνετε δηλαδή ?
    Βεβαίως θα βάλει υπογραφή στο Μαρόκο.
    Το θέμα είναι Πότε θα αποφασίσετε να πατήσετε το κεφάλι της γελαστης οχιάς να σώσετε τη χώρα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανενα κομμα στη βουλη δεν αναφερεται στο θεμα. Παραλληλα, τα ΜΜΕ ειναι ξανα αποντα. Αν στις επομενες εκλογες οι πολιτες δεν αποδοκιμασουν τα υπαρχοντα κομματα με τα κομματοσκυλα τους, σε 5 χρονια δε θα υπαρχει χωρα, αλλα οικοπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κ. Σάββα Καλεντερίδη.
    Κατά την άποψη μου το άρθρο σας είναι ενδιαφέρον, και για τον λόγο αυτό καταθέτω τις επισημάνσεις μου που έχουν ως εξής.
    1)Από όσα έχω διαβάσει οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στη χώρα μας από το 2008 μέχρι το 2018 ανέρχονται σε 1451374 άτομα διαφόρων ηλικιών.Εκείνο που δεν βρήκα πουθενά είναι ο αριθμός αυτών που έχουν παραμείνει στην Ελλάδα. Δεδομένου ότι αυτοί οι άνθρωποι αποσκοπούν κυρίως να φθάσουν στην βόρεια Ευρώπη, καλό θα 'ήταν να είχαμε υπόψη τον αριθμό αυτών που παραμένουν σήμερα στην Ελλάδα.
    2) Προτείνετε εσείς να γίνει ένας εθνικός διάλογος στις πόλεις και χωριά για να γίνει γνωστή η άποψη των πολιτών επί του θέματος αυτού. Επειδή όμως η δημοκρατία μας είναι αντιπροσωπευτική και όχι άμεση, μοιραία θα πρέπει να περάσει το θέμα από το αιρετό εθνικό κοινοβούλιο που ψηφίσθηκε από τους πολίτες για να τους εκπροσωπεί στην λήψη των πολιτικών αποφάσεων. Συνεπώς το πρώτο βήμα θα πρέπει να γίνει στην βουλή των Ελλήνων και μάλιστα από την αξιωματική αντιπολίτευση η οποία έχει τις απαιτούμενες θεσμικές εξουσίες για να προκαλέσει μια συζήτηση επί ενός συγκεκριμένου ζητήματος.Μετά από την συζήτηση στης βουλή θα μπορούσε κάθε πολιτικός φορέας(ή αν θέλουν όλοι μαζί) να προχωρήσουν σε δημόσια διαβούλευση με την Ελληνική κοινωνία. Εξυπακούεται εδώ ότι ένα δημοψήφισμα έχει συμβουλευτικό και μόνο λόγο, και δεν δεσμεύει την Πολιτεία για την εφαρμογή της πρότασης της Ελληνικής κοινωνίας, άρα δεν ενδείκνυται
    ΥΓ Αναφέρεσθε στο άρθρο σας στην «δράκα ανθρώπων που δεν νοιάζεται για την πορεία της πατρίδος μας..κλπ» Επειδή όμως ερμηνευτικά δράκα σημαίνει «μικρός αριθμός γενναίων πολεμιστών» καθώς και «μικρός αριθμός», ενώ εσείς με τον όρο δράκα εννοείτε την αιρετή βουλή και την αιρετή κυβέρνηση από την ελεύθερη επιλογή του Ελληνικού λαού, θεωρώ μετά βεβαιότητας ότι ο όρος δράκα που χρησιμοποιήσατε είναι ατυχής καθότι η συγκεκριμένη «δράκα» που αναφέρατε λειτουργεί σύμφωνα με την βούληση και εν ονόματι της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού. Επομένως δεν είναι «δράκα» καθότι η πλειοψηφία του λαού δεν είναι μικρός αριθμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρήστο --> Μάς λές με πολλές σάλτσες
      "Εξυπακούεται εδώ ότι ένα δημοψήφισμα έχει συμβουλευτικό και μόνο λόγο, και δεν δεσμεύει την Πολιτεία για την εφαρμογή της πρότασης της Ελληνικής κοινωνίας, άρα δεν ενδείκνυται"

      "Δεν ενδείκνηται" από ποιόν από τον προσφιλή σου Σορο?

      Διαγραφή
    2. Kοσμάς μετανοείτε κλπ (23/11/18 9.21 μμ)
      κ. Μετανοείτε σου προτείνω να διαβάσεις όλα όσα έγραψα και ΄ύστερα να σχολιάσεις το σχόλιο μου
      Ο Σόρος είναι στο μυαλό εκείνων που έμαθαν να μη σκέπτονται και αντί να προβληματίζονται επιστρατεύουν σε κάθε περίπτωση τον μόνιμο εχθρό Σόρος.
      Δεν είμαστε όμως όλοι ίδιοι κ. μετανοείτε
      Μπορούμε και χωρίς τον Σόρος, και για αυτό χαμογελούμε ειρωνικά με την Σορολαγνεία .

      Διαγραφή
    3. Χρήστο ο Σορος δεν είναι συνομωσιολογια ο Σορος είναι ο επίσημος διαπραγματευτής του Κοσόβου και της Αλβανίας στα Βαλκάνια και από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του μακεδονισμου μπορείς πολύ άνετα να τα βρεις όλα αυτά στο Twitter το δικό του του γιου και στους λογαριασμούς του open society. Τα αλλά που λες απλώς αποδεικνύουν ότι εσύ και η φαρα σου καταλαβαίνετε ότι η εκλογή είναι λευκή επιταγή εισια ο ορισμός του φασίστα δηλαδή. Η αλήθεια όμως είναι ότι η φάρα σου αλλά είπε για να εκλεγεί και αλλά κάνει που πάλι είναι το απόλυτο χαρακτηριστικό το φασισμού! Οπότε λοιπόν φχαριστησου όσο μπορείς και προλαβαίνεις ο,τι και να γίνει αργότερα ή γρηγορότερα το τέλος σας το οριστικό τέλος σας φτάνει και πολλοί θα βρεθείτε αντιμέτωποι με τις τιμωρίες των εγκλημάτων σας δεν γίνεται διαφορετικά

      Διαγραφή
    4. @ Kanenas, 100% μαζί σου, αλλά απορώ γιατί ασχολούμαστε και δίνουμε αξία σε όσα προδοτικά και προπαγανδιστικά παρουσιάζονται από ανθελληνικά σκουπίδια, παχύδερμους ιδεοληπτικούς αριστεριστές, αδίστακτους αριστερούς φασίστες και υμνητές φονιάδων τύπου Στάλιν,Μάο,Σουλτάνα κ.τ.λ..Άνθρωποι που οι έννοιες της Πατρίδας και του ΈΘνους ή της Οικογένειας και της Θρησκείας δεν τους συγκινούν ούτε τους εμπνέουν, άνθρωποι που δεν κατανοούν τι θα πει εθνική κυριαρχία και εθνολογική σύσταση, τι θέση έχουν σε μια περήφανη και δυνατή Ελλάδα που ονειρευόμαστε? Αφήστε τους να σχολιάζουν μόνοι τους χωρίς δική μας απόκριση επί της ουσίας των προδοτικών τους επιχειρημάτων.

      Διαγραφή
  5. Ξανά το γράφω , πως ο Τσιπρας είναι ανθελληνας και άθεος, με λίγα λόγια είναι ένας άκρως επικίνδυνος για την χώρα !!!! Κάνει τόσο μεγάλο κακό στην χώρα που απορώ πως η αξιωματικη αντιπολιτευση είναι στον κόσμο της !!!
    Πάντως πρέπει να ξέρει ο Τσιπρας ότι ο λαός τιμωρεί και η τιμωρία θα είναι παραδειγματικη !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κυβέρνηση τῆς Ἑλλάδας, ὑπεύθυνη γιά τό τί πρέπει νά γίνῃ, δέν ὑπάρχει.
    Ὑπάρχει μόνο "Διακυβέρνηση" στήν Ἑλλάδα, ὑπεύθυνη γιά κάθε τί ἀνάποδο πού γίνεται, καί σχεδόν ὅλα ὅσα γίνονται, καί μάλιστα 'θεσμοθετοῦνται",
    εἶναι εἴτε παρά φύσιν,
    εἴτε ἀντεθνικά,
    εἴτε κοινωνικῶς καταστροφικά,
    εἴτε οἰκονομικῶς καταστροφικά,
    εἴτε γεωστρατηγικῶς ὀλέθρια,
    εἴτε προδοτικά.
    Εἴμαστε ὅλοι οἱ Ἕλληνες, ὑπεύθυνοι γιά νά ἀλλάξῃ αὐτό.
    Ὄχι ψηφίζοντας κάθε φορά πού μᾶς λἐνε,
    ἀλλά ἀνθιστάμενοι μἐ κάθε πρόσφορο μέσον,
    καί μἐ προσωπικό τίμημα στόν βαθμό πού κατά περίπτωση χρειάζεται.

    Ὁ Κωνστανίνος Κατσίφας μόλις ἄρχισε αὐτό πού χρειάζεται ἡ Ἑλλάδα: Ἀντίσταση στήν ἀντίχριστη βαρβαρότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ταϋγέτη.

    Ἐγὼ γνωρίξω πώς ὅταν κινδυνεύει ἡ Πατρίδα καὶ τὸ Ἔθνος,ἐπεμβαίνει ὁ Στρατὸς ποὺ ἔχει αὐτὴν τὴν ὑποχρέωσι δλδ τὴν σωτηρία τῆς Πατρίδος.

    Ποῦ εἶναι ὁ Στρατὸς;Κότες εἶσθε καὶ δὲν ντρέπεστε·τὶ διάολο Ἕλληνες εἶσθε;

    Περιμένετε ἀπὸ πολιτικοὺς νὰ σωθοῦμε;
    Ἀπὸ κόμματα;
    Ἀπὸ διανοουμένους;
    Ἀπὸ τὴν Ἐκκλησία ποὺ βλέπει τὸ μέλλον Ἰσλαμικό;

    Μὰ τῷ Θεῷ σιχάθηκα ὅλους καὶ ὅλα σὲ αὐτην τὴν χώρα!

    Τῆς ἀξίζει νὰ πάη κατά διαόλου.

    Ἄλλωστε ἡ Ἑλλὰδα δὲν θὰ χαθῆ ποτὲ διότι δὲν εἶναι χῶρος,εἶναι ἰδέα ἄρα Ἀπέθαντη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι τελευταίοι, που επενέβησαν για την "σωτηρία" τής πατρίδος, έφαγαν ισόβια, για εσχάτη προδοσία και καλώς. Σε ποιο από τα πολιτισμένα κράτη τής Δύσης επεμβαίνει ο στρατός όποτε τού γουστάρει για να ... "σώζει" την πατρίδα; Εσύ, που έχεις ζήσει στο εξωτερικό, όπως λες, είδες πουθενά να γίνεται αυτό;

      Διαγραφή
    2. ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΥΡΙΕ NATIVIST.ΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΥΘΙΞΙΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ 5 ΕΩΣ 10 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ.
      ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΧΥΘΗΚΑΝ ΠΟΤΑΜΙΑ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ

      Διαγραφή
    3. @ ΚΡΑΤΕΡΟΣ

      Απάντησα σε σχόλιο, το οποίο δεν υπονοεί τίποτε απ' αυτά που γράφεις. Οπότε το "είπαμε" δεν κολλά, απάντηση περιμένω μόνον από την σχολιάστρια και μην γράφεις μες κεφαλαία, διότι κουράζουν τα μάτια, δείχνουν ότι φωνάζεις και απαγορεύονται εδώ. Σχόλια με κεφαλαία έχουν διαγραφεί στο παρελθόν (μάλλον επιλεκτικά).

      Διαγραφή
    4. Ταϋγέτη μου έχεις απόλυτο δίκιο. Η Ελλάδα πέθανε στα χέρια μας και εμείς σκεφτόμαστε εάν και πότε και πώς θα της δώσουμε το φιλί της ζωής. Η φασιστική, ολοκληρωτική και αντεθνική κομματοκρατία υποδούλωσε την Ελλάδα το 1974 και μεθοδικά την οδήγησε στη σημερινή τραγική κατάσταση. Οι προδοτικές επιλογές του γέρου Καραμανλή το 1974, ευνούχησαν έκτοτε τους αξιωματικούς μας και τους μετέτρεψαν σε απλούς δημοσίους υπαλλήλους. Εδώ και χρόνια την ίδια μοίρα του ευθυνόφοβου υπαλλήλου έχουν οι κληρικοί. Ο κλήρος παρακολουθεί ως ουδέτερος θεατής την εθνολογική αλλοίωση και κατάπτωση ενός ολόκληρου λαού αλλά δικαίως όπως διαπιστώνουμε τελευταία έρχεται σιγά σιγά και η δική του σειρά για να πληρώσει την αδράνειά του.
      Λυπούμαι πολύ κύριοι αλλά η Δημοκρατία έχει και παραέχει ΑΔΙΕΞΟΔΑ. Αυτό ακριβώς ζούμε εδώ και αρκετά χρόνια . Ένα ατελείωτο αδιέξοδο που μόνον οι αφελείς και βολεμένοι πιστεύουν ότι μπορεί να ξεπεραστεί απλά και μόνον με την ορθή και κατάλληλη επιλογή κάποιου από τους ανίκανους προδοτικούς πολιτικούς σχηματισμούς που μας σερβίρονται στα ψηφοδέλτια της στημένης εκλογικής διαδικασίας Πού είναι οι θεσμοί με το τεράστιο ειδικό βάρος που θα στηρίξουν την Πατρίδα, το Έθνος και το Λαό? Υπάρχει Στρατός ? υπάρχει Εκκλησία? Υπάρχει Δικαιοσύνη? Η απάντηση φυσικά είναι ΟΧΙ δεν υπάρχουν αφού όλοι αυτοί έχουν μετατραπεί σε μασκαράδες. Αντί να υπηρετούν την Πατρίδα επιλέγουν ως άθλιοι και γλοιώδεις δημόσιοι υπαλληλίσκοι να υπηρετούν το Κράτος και την εκάστοτε Κυβέρνηση όποια και εάν αυτή μπορεί να είναι, έως και του Σώρρα αύριο μεθαύριο. Φαντάζεστε τον Αρχιεπίσκοπο να ορκίζει κάποια στιγμή κάποιον τύπου Σώρρα ως Πρωθυπουργό και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ να βαράει προσοχές μπροστά του ? Ευνουχισμένος Λαουτζίκος,ευνουχισμένοι ψευτοηγέτες και ευνουχισμένη Ελλάς. Όσο για τον κ.ντίβα τον Nativist να ξέρεις ότι η εσχάτη προδοσία δηλαδή αυτή εναντίον της πατρίδας δεν έχει να κάνει με ανατροπή του όποιου πολιτεύματος, κρυφοσυστημικέ μου.Και αφού το σημείο αναφοράς σου ως χωριάτης της ευρώπης και ευρωλιγούρης είναι τα σύγχρονα 'πολιτισμένα' κράτη, τότε να φανταστώ ότι με τη λογική σου δε δέχεσαι παρεμβάσεις του στρατού αλλά δέχεσαι τεχνάσματα τύπου Μακρόν και 5 αστέρια ή παρεμβάσεις του Σόρος. Ο ελληνικός στρατός φίλε μου επέβαλλε το Σύνταγμα στον Όθωνα, τίμησε την ιστορία της Ελλάδος στους Βαλκανικούς πολέμους, στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο και στην γερμανική εισβολή, μας έσωσε από τον ΕΛΑΣ το ’49. Κάτσε και αναλογίσου τί σε έχει κάνει πιο περήφανο ως έλληνα στη ζωή σου ο Στρατός ή οι πολιτικοί και τράβα να ξαναψηφίσεις τους γελοίους που σου δίνουν στα ψηφοδέλτια που κρατάς στα χέρια σου κάθε φορά. Salus patria suprema lex esto.

      Διαγραφή
    5. @ Nativist: Depends what is ARMY for you. If you see them as an armed band, them we should expect more from the hunting clubs which have more members than Greece has soldiers.
      If we consider our Armed Forces as a pillar institution, FUCK YES I would like them to act.
      Do you believe for a second Greece would be the first "Western" country to use its security agencies to eliminate dangerous elected officials? Does CIA ring a bell?

      Διαγραφή
    6. Τελικα κ. Απελλες μια χαρα τα λες...πολυ λογικο σε βρησκω...Δεν τοχεις στην ...ναφθαλινη το μυαλο και στην φορμολη...Δουλευει φουλ το ...τσιπ ...σου !!

      Διαγραφή
    7. @Nativist, PART I: In this blog I have never critiqued on people but only sometimes on opinions but in this case I cannot resist. So let’s have a look at ‘Mr I know everything but I am not solving anything’ aka ‘Nativist’: his comment 23 Nov 07:24: Mr Nothing-ist dares to become judge and jury and has no shame to find highly decorated officers who took responsibility of their debt to the country and their actions, finding them guilty of high treason (!!!) who also quite rightly served life imprisonments (!!!!). He asks for examples at the ’civilized states’ of western Europe to rule out any army action, although it is mainly the western powers that have traditionally use nothing but their armies to solve their problems both internally and abroad. Pure Violence in state, from and shape is used ever since the WWII in all societies (i.e police, unfair taxation, working conditions etc.). And anyway in any case the best examples to either follow or avoid should be mainly found in our own history. His response to KRATEROS 24 Nov 11:06, shows his shallowness and defines the man who is full of himself and just points the finger. He is just rude and arrogant.

      Διαγραφή
  8. Το πρόβλημα δεν είναι μονάχα η συρρίκνωση τού πληθυσμού τής χώρας, αλλά ότι μέρος αυτού, κυρίως μεταξύ των νέων, έχει μάθει να μισεί ο,τιδήποτε ελληνικό.
    Το φαινόμενο παρουσιάστηκε μετά την Μεταπολίτευση και, συν τω χρόνω, γιγαντώθηκε. Η αδιαφορία τής Πολιτείας το εξέθρεψε. Έλειψε η σωστή αγωγή στα παιδιά, αφέθηκε σε χέρια εθνομηδενιστών και ιδού τ' αποτελέσματα:

    Ξυλοδαρμός 19χρονου φαντάρου στο κέντρο του Ηράκλειου, γιατί φορούσε το εθνόσημο

    Αδιανόητα πράγματα, δηλαδή. Αν σ' αυτά προστεθεί το φαινόμενο των επαγγελματιών λαθρομεταναστοπατέρων/μανάδων, το μέλλον μάλλον φαντάζει ζοφερό.

    Μέγα διεθνές σκάνδαλο με ΜΚΟ στην Ελλάδα. Η Advocates Abroad εκπαιδεύει 15000 μετανάστες να υποδύονται τους Χριστιανούς διωγμένους για να παίρνουν άσυλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε Νατιβιστ..κατι αλλο θελω να ρωτησω αλλα σχετικο.
      Αυτο με τις ..υπογραφες..Δεν μου καθεται καλα.Τις υπογραφες γενικα.Εδω παρουσιαζονται ολα..στα παντα...σαν κατι...που εχει την ισχυ ..θεικου νομου..Κατι σαν χειροτερο απ το προπατορικο αμσρτημα αν βαλεις ..υπογραφη οπου...Κατι σαν την κολαση του Δαντη...Εβαλες ?? Χαθηκες αν παραβεις τον νομο ...του Θεου..Εκανες λαθος ?? Χαθηκες !! Μετανοησες ?? Παλι χσθηκες.!! Αλλαξαν οι συνθηκες ολες και ο τροπος σκεψης σου ?? Χαθηκες!! Ας φροντιζες πριν ...να μαθεις ...το ..μελλον !!!!! Ετσι και υπεγραψες ..κιαρατα...κωψε τον ..πωπο σου...Ουτε καν μπορεις να πεις .." βρε παιδια ηταν ενας ...μαλακας που με κυβερνουσε..ξεφυγε για λιγο..και τωρα το διορθωνουμε ..οπως επιτασσει η δημοκρατια...αλλαζουμε μαλακα...με αλλες ιδεες..." !!! Δηλ.τι θα γινει αν ξευπογραψεις !! Θα στειλει ο ...ΟΗΕ τις λεγεωνες ?? Καθε φορα που αλλαζουν κυβερνησεις...και αποψεις...γινεται μακελειο ?? Δεν ...ξερω...δεν μου καθεται αυτο...και στην ιστορια που διαβαζω ..γινεται της Ποπης απο παραβασεις...αλλαγες...και χαμος στο ισιωμα σε ολα τα κρατη...Δεν κατανοω το ..αμετακλητο..καθολου. Οι ΗΠΑ ηταν στην συμφωνια περιβαλοντος ...μετανοιωσε...εφυγε..Η Ουγγαρια ηταν στην αλλη ..ηρθε ο Ουρμπαν ..εφυγε...κλπ. Δεν ξερω ποιος κιαρατας εχει καλιεργησει αυτο το ...αμετακλητο εδω ...στα παντα !! Ισως οι πονηρες δοσιλογικες αρχες μας...για να μην διανοηθουμε και ξευπογραψουμε τα χρεη ..( για τα οποια αυτες πηραν μιζα να πληρωθουν )...?? Το ιδιο ισχυει για τις Πρεσπες . ..Ξευπογραφουμε οτι ωρα μπορουμε...κι αυτα που λενε...τριχες κατσαρες.." πω πω..χαθηκαμε " .. κλπ....( Ας ..χαθουμε ..αυτους τι τους νιαζει ??)

      Διαγραφή
  9. Στρατηγική χωρίς λόγο πνευματικό, δεν μπορεί να πάρει καμία υπογραφή υλοποίησης. Ρόλο, θέση,σκοπό, μέθοδος, είδαμε ένα κράτος χωρίς όραμα, τόσα χρόνια με υποχρεώσεις εκτός χώρας, και επιθετική εντός, ενάντια στην γνώση, αφού η γνώση των Ελλήνων έπαιξε και αλλού εκτός Ελλάδας, δεν είναι γνωστό? Οι πατέρες μας τα έχουν πει από από παλιά.Τα μαγειρέματα του σιωνισμού το 1965, τα παιχνίδια εκκλησία πολιτεία του 1952!Απριλίο και Μάιο.Τα μαγειρέματα στην Κύπρο στον δέσμιο τους δυτικό ΟΗΕ δύο σχέδια στο τραπέζι και το Άγγλο αμερικανικό! Που θα περιλαμβάνει 1964.θα προβλέπει συμπεφωνημενη λύση και πολλά άλλα! Που οδήγησε το Άγγλο αμερικανικό σχέδιο? Οι πατέρες μας τα έχουν πει, αυτοί διάβαζαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με όλο τον σεβασμό κύριε Σάββα Καλεντερίδη κάνετε μέγα λόθος όταν λέτε «η κυβέρνηση θα υπογράψει την καταστροφή της Ελλάδας, χωρίς να έχει ρωτήσει κανέναν».
    Η κυβέρνηση ρώτησε και παρα-ρώτησε όλους τους ψηφοφόρους μέσω εκλογών.

    Οι Ελληνες ψηφοφόροι είπαν ένα τρανό ΝΑΙ στον Τσίπρα και βροντοφώναξαν να πάει και το παλιάμπελο η Ελλάς άν είναι να μήν πληρώνουνε ΕΝΦΙΑ.

    Ο σύριζα μπορεί να είπε πολλά ψέματα προεκλογικά αλλά για την μετανάστευση έλεγε προεκλογικά την αλήθεια. Τότε εκδήλωνε ευθαρσώς ότι επιδιώκει «ομαλή ένταξη μεταναστών και προσφύγων στην τοπική κοινωνία»

    Πρέπει λοιπόν οι Ελληνες ψηφοφόροι να επωμίζονται τα λάθη τους. … όχι συχωροχάρτια περί δήθεν «σοφού λαού». Οι Έλληνες συμφώνησαν με το προεκλογικό πρόγραμμα του Σύριζα για μεταναστευτικό που έλεγε τα ακόλουθα φιλάνθρωπα αριστερά (βλέπε Σορος) μαργαριτάρια:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατάργηση των σημερινών κέντρων κράτησης αλλοδαπών (προσφύγων και μεταναστών) και δημιουργία χώρων με αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης για όσο διάστημα χρειάζεται να παραμείνουν σε αυτούς οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.
      Κατάργηση των άτυπων επαναπροωθήσεων από τον Έβρο και το Αιγαίο.
      Απαγόρευση της απέλασης και της διοικητικής κράτησης κάθε ανηλίκου, και ειδικό ενδιαφέρον για τη διαμονή τους στη χώρα μας.
      Αποποινικοποίηση (μόνο σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους) του αδικήματος της παράνομης εισόδου, διαμονής και εργασίας όταν συντρέχουν λόγοι οικονομικής επιβίωσης, με σαφή αναφορά της ρήτρας αυτής σε νομοθετικό κείμενο.
      Ριζική αναδιοργάνωση του Τμήματος Φύλαξης Συνόρων, αλλά και της ίδιας της διοικητικής απέλασης, που γίνεται χωρίς δικαστικές εγγυήσεις.
      Ανάληψη πρωτοβουλίας της χώρας μας για κατάργηση του νέου ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το άσυλο, καθώς και της λεγόμενης «Οδηγίας της Ντροπής» («Οδηγία για την εναρμόνιση των διαδικασιών επιστροφής υπηκόων τρίτων χωρών»).
      Νομιμοποίηση μεταναστών
      Εφαρμογή ενός συστήματος ανοιχτής και διαρκούς νομιμοποίησης, υπό προϋποθέσεις
      Θέσπιση ενός πρόσθετου τύπου άδειας, που θα λέγεται «άδεια προς αναζήτηση εργασίας», με την οποία θα εφοδιάζεται αυτομάτως κάθε ενδιαφερόμενος (είτε με αίτηση προς τις αρμόδιες ελληνικές αρχές είτε με αίτηση στο ελληνικό προξενείο της χώρας προέλευσης) και θα αποκτά αυτοδικαίως το δικαίωμα παραμονής στην ελληνική επικράτεια για ένα χρόνο, με στόχο να αναζητήσει δουλειά.
      Αποσύνδεση της ανανέωσης της άδειας παραμονής από την ύπαρξη ορισμένου αριθμού ενσήμων, για να μην μεταπίπτουν εργαζόμενοι μετανάστες, μαζικά και άδικα, από το καθεστώς της νομιμότητας στο καθεστώς της παρανομίας, εξαιτίας της απροθυμίας των εργοδοτών τους να καταβάλουν τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ασφαλιστικές εισφορές.
      Εργασιακά δικαιώματα
      Απόλυτη ευχέρεια μεταβολής του σκοπού της άδειας διαμονής (με ανεμπόδιστη εναλλαγή του καθεστώτος εξαρτημένης και μη εξαρτημένης εργασίας) και αποσύνδεση της άδειας διαμονής για ανεξάρτητη οικονομική δραστηριότητα από απόδειξη ύπαρξης πόρων 60.000 €.
      Διασφάλιση των εργασιακών, ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των μεταναστών, συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος της ασφάλειας στην εργασία.
      Ένταξη των μεταναστών σε προγράμματα γεωργικής κατάρτισης που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ για την κατανόηση νέων γεωργικών πρακτικών.
      Στήριξη μεταναστών για τη συμμετοχή τους στο συνδικαλιστικό κίνημα και τα εκλεγμένα όργανα.

      Διαγραφή
    2. Εκπαίδευση
      Δομές προαιρετικής εκμάθησης ελληνικής γλώσσας σε όλους τους ενήλικους μετανάστες πρώτης γενιάς από επαρκώς στελεχωμένα Κέντρα Εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας που θα λειτουργούν σε δημοτικό επίπεδο.
      Μαθήματα μητρικής γλώσσας και πολιτισμού για μαθητές μετανάστες στα δημόσια σχολεία, όταν ο αριθμός των μεταναστών μιας ομάδας υπερβαίνει το 8%.
      Καθιέρωση της αντιρατσιστικής εκπαίδευσης, παρεμβάσεις στα σχολικά βιβλία ώστε να προάγουν την πολυπολιτισμικότητα και το σεβασμό στη διαφορετικότητα, οργάνωση ειδικών διαπολιτισμικών δραστηριοτήτων.
      Πολιτικά δικαιώματα – Ιθαγένεια – Μετανάστες δεύτερης γενιάς
      Απόδοση ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα, καθώς και σε όλα τα παιδιά που συμπληρώνουν τρία χρόνια παραμονής στη χώρα μας.
      Αναγνώριση στα παιδιά που αποφοιτούν από σχολεία μέσης εκπαίδευσης στην Ελλάδα (και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για κτήση ιθαγένειας ή δεν επιθυμούν να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια) του καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος με την ενηλικίωσή τους, ανεξάρτητα από τη νόμιμη ή μη διαμονή των γονέων τους στη χώρα.
      Παροχή άδειας αόριστης διάρκειας στους αλλοδαπούς μαθητές που φοιτούν στην ελληνική εκπαίδευση.
      Καθιέρωση της αρχής της κατοικίας προκειμένου για την κτήση της ιθαγένειας (residence citizenship), που θα στηρίζεται όχι στον τόπο γέννησης ή στην καταγωγή βάσει αίματος, αλλά στον τόπο που βρίσκεται η κατοικία και η εργασία του μετανάστη, δημιουργώντας ειδικό δεσμό με τη χώρα.
      Παροχή δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές για όσους τεκμηριώνουν 5ετή νόμιμη παραμονή στην Ελλάδα.
      Υγειονομική περίθαλψη
      Διεύρυνση της πρόσβαση των μεταναστών στις υπηρεσίες υγείας, όπως ακριβώς ισχύει και για τους Έλληνες. Τροποποίηση του άρθρου 84 του ν. 3386/05, που προβλέπει υγειονομική περίθαλψη μόνο για έκτακτα περιστατικά, εφόσον οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί δεν βρίσκονται νομίμως στη χώρα μας.
      Κατοχύρωση ιατρικής παρακολούθησης και πρόσβασης στην περίθαλψη για τις εγκύους (κατά την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και την περίοδο της λοχείας).
      Παροχή άδειας διαμονής για λόγους ανθρωπιστικής φύσεως σε πρόσωπα που πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας (άρθρο 44, παράγραφος 1, εδάφιο ε’) χωρίς να απαιτείται προηγούμενη άδεια διαμονής.

      Διαγραφή

    3. Κρατικές υπηρεσίες
      Αύξηση του μόνιμου υπαλληλικού προσωπικού που ασχολείται με τη χορήγηση και την ανανέωση αδειών διαμονής.
      Ειδική αντιρατσιστική εκπαίδευση στους δημόσιους λειτουργούς και αναβάθμιση των υπηρεσιών που ασχολούνται με τη μετανάστευση ώστε να μην αποτελούν χώρους δυσμενούς μετάθεσης.
      Ουσιαστική οικονομική στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως προϋπόθεση για εκχώρηση αρμοδιοτήτων που αφορούν την υποδοχή και ομαλή ένταξη μεταναστών και προσφύγων στην τοπική κοινωνία.
      Πρόσφυγες – Αιτούντες άσυλο
      Είναι ανάγκη η Ελλάδα να κάνει στροφή στο θέμα των προσφύγων και να παίξει ενεργό ρόλο για μια αντίστοιχη αλλαγή της πολιτικής της ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να γίνουν τα εξής:
      Διακοπή κάθε προσπάθειας τεχνητού περιορισμού του αριθμού των αιτήσεων ασύλου που εγκρίνονται. Κάθε άνθρωπος που διώκεται και κινδυνεύει στη χώρα του δικαιούται και πρέπει να λαμβάνει άσυλο.
      Παροχή σε όλους τους πρόσφυγες γρήγορης και ξεκάθαρης πρόσβασης σε όλη τη διαδικασία ασύλου, με εξασφάλιση διερμηνέων και με έγκαιρη, γραπτή ενημέρωση για την εξέλιξη της υπόθεσής τους σε γλώσσα που κατανοούν, με δωρεάν παροχή νομικών υπηρεσιών σε όλη τη διοικητική διαδικασία ασύλου.
      Στις αποφάσεις για τη χορήγηση ασύλου να καταγράφονται οι ισχυρισμοί του αιτούντος, η έρευνα των κρατικών υπηρεσιών σχετικά με την υπόθεση, τα πρακτικά της Επιτροπής και βέβαια η πλήρης αιτιολόγηση της τελικής απόφασης.
      Ρητή και απόλυτη απαγόρευση των άτυπων επαναπροωθήσεων. Παροχή στον Συνήγορο του Πολίτη δικαιώματος εξέτασης καταγγελιών για άτυπες επαναπροωθήσεις και για άρνηση αποδοχής από τις αστυνομικές αρχές υποβαλλόμενων αιτημάτων ασύλου.
      Απαγόρευση της κράτησης των αιτούντων άσυλο χωρίς να έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα, και ιδίως των ασυνόδευτων ανηλίκων, των εγκύων γυναικών, των θυμάτων βασανιστηρίων και των ατόμων με αναπηρία. Να υπάρχει ταχύτατη δικαστική διερεύνηση της νομιμότητας της κράτησης αυτής στις περιπτώσεις που κατ’ εξαίρεση επιβάλλεται.
      Απάλειψη από την ελληνική νομοθεσία (και ανάλογες πρωτοβουλίες για τις κοινοτικές οδηγίες) της δυνατότητας να απορρίπτονται αιτήματα ασύλου με την άμεση ή έμμεση χρήση των ρητρών της «ασφαλούς χώρας καταγωγής», της «ασφαλούς τρίτης χώρας» και της «επικουρικής προστασίας».

      Διαγραφή


    4. Ταϋγέτη.

      @ Nativist

      Ναὶ ἀγαπητὲ,δὲν ἐπενέβη ὁ Στρατὸς ἐκεῖ ποὺ ζοῦσα ὅμως ἐκεῖ,καὶ ἀλλοῦ στὴν Εὐρώπη ποὺ πῆγα,πουθενὰ δὲν βρῆκα τέτοια κυβέρνησι σὰν τὴν δική μας νὰ πουλᾶ τὴν Πἀτρίδα χωρὶς κανένα ἐνδοιασμό.

      Θὰ πρέπει νὰ καταλάβης ὅτι τὸ Ἔθνος κινδυνεύει μὲ ἀφανισμὸ καὶ ἀναφέρομαι στοὺς ἐποίκους ἀπὸ τὴν Ἀφροασία,καὶ μὴ μοῦ πῆς πώς ἄν κάποιοι πατριῶτες δὲν πάρη τὴν ἐξουσία,νὰ τοὺς στείλη ἀπὸ ἐκεῖ ποὺ ἦρθαν,θὰ γλυτώσουμε.
      Δὲν εἶμαι καθόλου ὑπὲρ τῶν δικτατοριῶν ὅμως ἄν πρόκειται νὰ σωθῆ ἡ χώρα δὲν θὰ φέρω ἀντίρρησι.
      Ὁ Στρατὸς ἔχει χρέος νὰ σώζη τὴν Πατρίδα ἀπὸ ἐξωτερικοὺς καὶ ἐσωτερικοὺς ἐχθροὺς ὁμοίως,ὁ ὁποῖος εἶναι μέσα μὲ τὴν φροντίδα τῶν κυβερνήσεῶν μας.
      Ἄλλωστε,ὑπάρχει ἡ λύσις νὰ
      ἀναλάβουν κάποιοι,νὰ καθαρίσοὐν τὴν κόπρο τοῦ Αὐγείου,τιμωρώντας ὁπωσδήποτε,ὅσους ἔβλαψαν τὴν Πατρίδα, καὶ νὰ γυρίσουμε πλέον σὲ μιὰ Δημοκρατία καὶ ὄχι σὲ Κοινοβουλευτισμό ποὺ δὲν εἶναι τὸ ἴδιο πρᾶγμα.
      Ὁ Κοινὀβουλευτισμὸς εἶναι ἀγγλόφερτος,καὶ,ὅπως ἔλεγε ἕνα ἑλληνικὸ musical,τὸ Μεγάλο μας Τσίρκο,νομίζω,δημιουργήθηκε γιὰ νὰ νομίζη ὁ λαὸς ὅτι ἔχει δημοκρατία.

      Διαγραφή
    5. Κοσμα ...Ακινατη...Κοσμα Μεδικε...βλεπω τα ..ευαγγελια του ΣΥΡΙΖΑ .τα ξερεις απ εξω...( οπως τον Μωσαικο νομο)...και φροντιζεις να διδαξεις τα πληθη...μην αδικησουν τον προφητη Ιερεμια .Τσιπρα.Ασκεναζυ η Σεφαραδιμ εισαι ??

      Διαγραφή
    6. @ Ταϋγέτη

      α) Και ποιος σού εγγυάται ότι οι πραξικοπηματίες, που θα καταλάβουν την εξουσία, θα είναι πατριώτες; Αν είναι ίδιοι ή χειρότεροι από τούτους, πώς θα τους ξεφορτωθείς, που δεν θα μπορείς μάλιστα τότε να πεις/γράψεις ελεύθερα, όπως τώρα;

      β) Η νομιμοποίηση των στρατιωτικών πραξικοπημάτων ανοίγει τον Ασκό τού Αιόλου, διότι, με πρόφαση την σωτηρία τής πατρίδος (και οι Απριλιανοί τον -ανύπαρκτο- κομμουνιστικό κίνδυνο επικαλέσθηκαν), θα μπορεί ατιμωρητί να κάνει κάθε λοχίας πραξικόπημα. Θέλεις να γυρίσεις στις λατινοαμερικάνικες και αφρικανικές Μπανανίες;

      γ) Επαναλαμβάνεις το ίδιο λάθος: "Ὁ Στρατὸς ἔχει χρέος νὰ σώζη τὴν Πατρίδα ἀπὸ ἐξωτερικοὺς καὶ ἐσωτερικοὺς ἐχθροὺς ὁμοίως,ὁ ὁποῖος εἶναι μέσα μὲ τὴν φροντίδα τῶν κυβερνήσεῶν μας". Ο στρατός έχει υποχρέωση να υπερασπίζεται την Πατρίδα, το Σύνταγμα και τούς Νόμους και αναλαμβάνει ενόρκως την υποχρέωση αυτή. Συνεπώς, κινείται μόνο κατ' εντολήν τής νομίμου κυβερνήσεως τής χώρας και όχι όποτε τού καπνίσει. Να τα γράφω αυτά σε νεαρά και άμυαλα άτομα, το καταλαβαίνω, αλλά σε σένα;

      δ) Σκέφτηκες ότι, αν επιβληθεί δικτατορία, θα μάς πετάξουν έξω από την ΕΕ και θα σταματήσει κάθε είδους παροχή; Με τι θα πληρώσουν την επομένη οι πραξικοπηματίες μισθούς, συντάξεις κλπ.;

      ε) "καὶ νὰ γυρίσουμε πλέον σὲ μιὰ Δημοκρατία..." Kαι ποιος σού εγγυάται ότι θα γυρίσομε; Θα γυρίζαμε μετά την επταετία, αν δεν μεσολαβούσε η κυπριακή τραγωδία;

      στ) Συμφωνώ μ' αυτά που γράφεις για τον κοινοβουλευτισμό και τα έχω γράψει κι εγώ επανειλημμένως εδώ μέσα.

      ζ) Η Ελλάδα είναι το πρώτο κράτος στην Ιστορία, που δίκασε και καταδίκασε αξιωματικούς, επειδή κατέλυσαν το Σύνταγμα κι επέβαλλαν δικτατορία. Καταπάτησαν, δηλαδή, τον όρκο των. Μετά μάς μιμήθηκε η Χιλή και η Αργεντινή. Μετά απ' αυτό, πώς θα ξαναδώσουν την εξουσία, αυτοί που την κατέλαβαν;

      Επαναλαμβάνω, μετά από κάποια ηλικία, καλό θα είναι να γράφομε πράγματα σοβαρά και όχι να πετούμε κουβέντες τού αέρα. Αν με ρωτήσεις και πώς θα σταματήσομε την λαθρομετανάστευση, θα σού πω ότι δεν το ξέρω. Ξέρω, όμως, ότι οι ΕΔ δεν είναι εγγύηση γι αυτό. Ρώτα τούς ψηφοφόρους τούς Όρμπαν στην Ουγγαρία, τού Kurz στην Αυστρία, ή τού Σαλβίνι στην Ιταλία, που καταβάλλουν προσπάθειες, χωρίς να έχει επέμβει αυτοβούλως και αυθαιρέτως ο στρατός.

      Ταϋγέτη, λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.

      Διαγραφή
    7. Οκ ..Νατιβιστ..καταλαβαμε τι λες..Αλλα αυτα τα περι ...εγγυησεων τι τα θελεις σε ενα κοσμο που καμμια εγγυηση δεν υπαρχει απ την αρχη της δημιουργιας ?? Ποιος εγγυαται οτι η ..τελος παντων αποκαλουμενη ..δημοκρατια ..δεν θα πεσει στα χερια μιας κλικας κακοποιων που θα καταστρεψει τα παντα σε ..4-8 ετη ...?? Αντε βγαλτην απ εκει σν δικτυωθει με ΜΜΕ ....δικαιοσυνες...τραπεζες...δωροδοκιες ψηφοφορων αρκετων..κλπ.....Ποιος το εγγυαται ?? Εδω αυτο γινεται....Εγγυασαι εσυ ?? Αρα ουτε εδω εγγυηση..Μηπως απ τα καταστροφικα αποτελεσματα δεν ξεπερασαν τις χουντες της Λατινικης Αμερικης ?? Δηλ...ποσο θαρρεις θα γραφουμε ελευθερα εδω...χωρις λιμανια...τρενα...σπιτια....συνορα...ηθη.....υπεδαφος...με 500.000 νεους ...εξορια....και με 2.000.000 εισβολεις ???? Τι δημοκρατια ειναι συτο ..??? Ποιου ?? Εχουν πιασει ολα τα ποστα !!! Δεν το βλεπεις ?? Παει ο κοσμος δεξια...ειναι αυτοι.Παει αριστερα ..παλι αυτοι....Που να παει ?? Στον αλλο κοσμο ?? Εδω εχουμε μια ιδια σπειρα που μας την ...εφερε πολυ καλα...κανοντας ...βαφτισια με ονοματα αλλα..Ειναι αυτο ..δημοκρατια ?? Θελουμε τα ...λιμανια...τα τρενα...τον αερα...την θαλασσα..τις τραπεζες κλπ.....πισω!!! ΟΚ ?? Αν ειναι δημοκρατια....αν τα ζητησουμε ....τα δινουν πισω ?? Δικα μας δεν ειναι ?? Πονταρουν οτι θα ...φαγωθουμε ...θα μπερδευτουμε....δεν θα τα ζητησουμε...γιατι θα μαλωνουμε μεταξυ μας...Ο στρατος επρεπε να φυλαγει τα συνορα.Γιαυτο εγινε εξ ορισμου.!!! Οχι να υπακουει μονο στην εξουσια .Εξ ορισμου αυτο ορισαμε σαν πολιτεια ...βρεξει χιονισει !!Κι ερχεται μια παροδικη εξουσια...και του λεει ...μην φυλας...διοτι κλπ.Και τον φερνει στην ...τρελα...να αρνηθει τον....ορισμο της υπαρξης του...που οι γεννεες του ορισαν ολες...σαν πρωτο των πρωτων !!! Οι γεννες .
      .ολες....οχι μια...τρεχουσα περιστασιακη πλειοψηφια παραπλανημενη !!! Οι γεννεες ολες.!!!! Αυτες εκπροσωπει ...Τον παππου μου...τον προπαππου...τον πατερα μου...κι εμενα.!! Δεν εκπροσωπει κανενα Τσιπρα...Σαμαρα....Κουτσουμπα ..Στουρναρα....η Λστση. Και δεν φυλαγει ...φιλε μου.....κοροιδευοντας με φεμματα μυρια ...τις γεννεες....τον παππου μας...τους προγονους κι εμας....Αυτη την δημοκρατια φοβασαι μην χαθει ?? Της κλικας που μας την ...εφερε απο παντου ??

      Διαγραφή
    8. @ Ταϋγέτη

      Ένα μικρό συμπλήρωμα, σχετικά με τις χώρες που ζούσες.

      >Θὰ πρέπει νὰ καταλάβης ὅτι τὸ Ἔθνος κινδυνεύει μὲ ἀφανισμὸ καὶ ἀναφέρομαι στοὺς ἐποίκους ἀπὸ τὴν Ἀφροασία,καὶ μὴ μοῦ πῆς πώς ἄν κάποιοι πατριῶτες δὲν πάρη τὴν ἐξουσία,νὰ τοὺς στείλη ἀπὸ ἐκεῖ ποὺ ἦρθαν,θὰ γλυτώσουμε<

      Εικάζω ότι έχεις ζήσει στην Αγγλία. Όπως ξέρεις, εκεί τα πράγματα με τούς (λαθρο)εποίκους ἀπὸ τὴν Ἀφροασία είναι απείρως χειρότερα απ' ό,τι στην χώρα μας. Όπως ίσως γνωρίζεις, στο Λονδίνο οι λευκοί Βρετανοί είναι μειοψηφία (44.9%), το δε υπόλοιπο των λευκών δεν υπερβαίνει το 14.9% (ίδια πηγή, Στατιστική 2011).
      Να μιλήσομε για "ισλαμικές περιοχές" και όχι μόνο στο Λονδίνο, φυσικά; Και αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στο ΗΒ.

      Δεν είδα όχι τον στρατό, αλλά ούτε την αστυνομία να επεμβαίνει. Όχι ότι το θεωρώ σωστό, αλλά έτσι είναι. Φαντάζεσαι τον στρατό να επεμβαίνει στην Αγγλία για να διώξει τούς εποίκους; Αν όχι, γιατί;

      Διαγραφή
    9. In this blog I have never critiqued on people but only sometimes on opinions but in this case I cannot resist. So let’s have a look at ‘Mr I know everything but I am not solving anything’ aka ‘Nativist’: his comment 23 Nov 07:24 : Mr Nothing-ist dares to become judge and jury and has no shame to find highly decorated officers who took responsibility of their debt to the country and their actions, finding them guilty of high treason (!!!) who also quite rightly served life imprisonments (!!!!). He asks for examples at the ’civilized states’ of western Europe to rule out any army action, although it is mainly the western powers that have traditionally use nothing but their armies to solve their problems both internally and abroad. Pure Violence in state, from and shape is used ever since the WWII in all societies (i.e police, unfair taxation, working conditions etc.). And anyway in any case the best examples to both follow and avoid should be mainly found in our own history. His response to KRATEROS 24 Nov 11:06, the shallowness of the response defines the man who is full of himself and just points the finger. He is just rude and arrogant.

      Διαγραφή
    10. @ Nativist PART II: The top of the top’s @Taygetis 24Nov 20:58, so in detail : a) he asks ‘who guarantees that the new holders of power will not be worse than the existing’ . I have the picture of someone yellow Nativist back in 1821 arguing not to revolve because if things don’t go our way then maybe it is better to stay as we are with the ottoman turks and is not that bad after all !! or maybe we could negotiate with the Italians in 1940 otherwise a war could bring worse results for Greece. Mr Coward-ist just put in your narrow minded head that right now and right here Greece IS currently ruled by 100% traitors and that is that. b) knowing only the history that has been served to him ‘argues’ that there was no communist danger back in the ‘60s although communist EDA had already under control several parts of the administration as Papandreou the ‘whore of democracy’ needed their support to govern. He also has heard nothing about the severe political instability of those times. And Mr Sofabed-ist, Greece during the Papadopoulos years was not a Latin American or African country, how ignorant can one be? You are also mentioning something about a sergeant , who is he ? I am looking for him !!! c) Mr Systemic-ist simply says that the Army’s goal is not first and foremost to protect the Homeland and the Nation but is there to obey orders from the likes of communist traitors like Tsipras or cretins like Kammenos or political garbage like Kouvelis or salute military Leventis and the all the rest !!!! Well done Mr Noball-ist and although it is very late for the likes of you, just try to read the great military history of this proud country and learn what the army is about. Mr Racist-ist also finds that younger people know nothing and are mindless in comparison to the likes of himself that know everything !!! d) although nobody talks about an old type kind of dictatorship , he threatens with our exit from Europe once again. No pensions, no pharmacies etc. I believe that pensions and pharmacies where around after April 1967, or not ? Mr NoProphet -ist and future gipsy reader how come you do not see the end of Europe? I suppose you want to be in europe when this system collapses. And until that happens just know that political systems like the one we have in Europe right now traditionally cooperate just fine with strict rulers (see Erdogan). I will stop here as his last lines again point the finger to anyone that argues with him and shows how shallow his criteria are. With the likes of Mr Nativist the human race would still be fruit collectors right from the trees. The fundamental changes in our history have been made by people that had mainly courage, bravery and took things in their own hands. Our human world has been shaped spiritually mainly by the greek philosophers, scientists and great thinkers. If we study them we will see that there is no greater idea to serve than your Homeland, your nation, your family and your religion. Unfortunately this service sometimes includes revolutions, fights, blood and wars. Goodnight Mr Nobody-ist, Greece do not need your services.
      @ Niko Apelles I would love your short comment (in English of course)

      Διαγραφή
    11. Αυτο της ..Αγγλιας..τοσο σαν στανταρτ...οσο και σαν θεμελιωδες..και ισχυρισμος ειναι ..διατρυτο...απο παντου.Δεν αξιζει αναλυσης...και ουτε στανταρτ ειναι καν...και θα μπορουσε να ισοδυναμει με το .." κοιτα αυτοι αυτοκτονουν...γιατι κι εμεις οχι ???..."" ....Καπου καταλαβες τι ειπες ...και πηγες λιγο να το ..συμμαζεψεις με το .." κοιταξτε ..δεν λεω οτι ειναι σωστο "....Κι ετσι το " πρωτο των πρωτων που ειναι το σωστο"....εγινε.δευτερο ..και πρωτο μπηκε ..." το ..φανταζεστε " ...πρωτο.!! Οχι δεν το φανταζομαστε το .."φανταζεστε" πρωτο !! Διοτι ...ποιος μας ...εγγυαται το αφανταστο μελλον τους ?? Που εμεις δεν θελουμε ναναι ιδιο .....εδω .....κι ουτε οι προγονοι μας μας ορισαν ενα τετοιο....Και δεν θελω οταν πεθανω στον ουρανο ...να φαω ενα χαστουκι κι ενα φτησιμο απ τον παππου μου !!....Αν θελεις εσυ ...δικο σου θεμα...

      Διαγραφή
    12. Ταϋγέτη.

      @Nativist,


      Τὴν Χούντα τὴν ἔζησα καὶ δὲν φανταζόμουν ποτὲ ὅτι θὰ τὴν νοσταλγούσα.
      Στὸ Πανεπιστήμιο δὲν εἴχαμε οὐτε καταλήψεις οὔτε μπαχαλάκηδες,σὲ ἀπομονωμένο χωριὸ τῆς Ἠπείρου φιάχτηκε δρόμος καὶ ἔπαιρνες δάνειο γιὰ κατοικία ποὺ μέχρι νὰ τὸ ἐξωφλήσης δὲν ἀνεβοκατέβαινε κανένα ἐπιτόκιο ὥστε νὰ σοῦ παίρνουν τὸ σπίτι ὅπως εἶδα τέρτοιου εἴδους τραγωδίες στὴν Ἀγγλία,καὶ μιὰ ποὺ τὸ ἔφερε ἡ κουβέντα δὲν τὴν θέλω τὴν Εὐρώπη,διότι ἡ ἰδιαίτερότητα τῦ Ἕλληνα δὲν χωρᾶ ἐκεῖ μέσα,στὴν φωλιὰ τῶν λὺκων(εἰδες κανέναν νὰ μᾶς συμπαθῆ;).

      Στὴν Ἀγγλία πραξικόπημα; Μὰ ἀγαπητέ, ἀστυνομίες, καὶ στρατὸς εἶναι ὅλα στὰ χέρια τοῦ Πρίγκηπα Φιλίππου,τώρα βέβαια ποὺ εἶναι 97 ἑτῶν θὰ δοῦμε τὶ θὰ γίνη.
      Ἐκεῖ τὰ coup γίνονται καὶ δὲν παίρνεις μυρωδιά,οὖτε τὸ πνίξιμο ἐπαναστάσεων,πχ στὴν δολοφονία τῆς Ντϊάνας ἦμουν ἐκεῖ καὶ γνωρίζω, ἔτοιμο ἦταν νὰ γίνη τὸ "ἔλα νὰ δῆς".

      Μετὰ ἀπὸ πραξικόπημα ἄν μᾶς διώξη ἡ ἘΕ; Νομίζω ἀπάντησα,τὴν βλέπω σὰν ἐχθρό ποὺ θέλει νὰ μὲ ἀφελληνίση καὶ νὰ μὲ ἀπο-Ὀρθοδοξοποιήση.

      Οἱ λαθραῖοι φεύγουν τρέχοντας μόλις βγάλης τὰ Τάνκς.Ἄν δὲν φύγουν ἔτσι τοὺς βάζεις σἔ φυλακές μέχρι νὰ ἀλλάξουν μυαλό.
      Σκληρὸ θὰ μοῦ πῆς,ναὶ ἀλλὰ πρέπει νὰ ζήση
      τὸ Ἔθνος καὶ νὰ σωθῆ ἡ Πατρίδα μου.
      Οἱ πολιτικοὶ ἔχουν μῖσος στοὺς στρατιώτικοὺς καὶ αὐτοὶ στοὺς πολιτικοὺς,διαβάζοντας Ἱστορία μόνο οἱ πολιτικοὶ ἔχουν βλάψει πολλὲς φορὲς τὴν τὴν Πατρίδα.

      Ἐδῶ πού φτάσαμε μιὰ ὁμάδα στρατιωτικῶν μπορεῖ νὰ σώση τὴν χώρα.

      Ἕνας Μεταξᾶς χρειάζεται.
      Θὰ ἔγραφα καὶ ἄλλα ἀλλὰ ἔχω καὶ ὑποχρεώσεις.

      Διαγραφή
    13. @ Ταϋγέτη

      Μα ... νόμισα ότι είχες καταλάβει... Αυτό που σού έγραψα από την αρχή είναι ότι, επειδή κάποιος δικτάτορας υπήρξε καλός, δεν έπεται ότι κάθε πραξικοπηματίας θα είναι το ίδιο. Δεν μπορείς να το προεξοφλήσεις αυτό. Και αν δεν βγει καλός, πώς τον ξεφορτώνεσαι;

      Απάντηση δεν έδωσες για την ΕΕ κι αυτό που γράφεις δεν απαντά σ' αυτό που είπα εγώ.

      Στην Αγγλία δεν γίνονται πραξικοπήματα, Ταϋγέτη, όπως αυτά που ονειρεύεσαι εσύ κι ο ... "ΣΤΟΧΟΣ" ("ο Θεός να βάλει το χέρι του κι ο στρατός τις αρβύλες του") :-) Στα χέρια τού Φιλίππου; "Daily Mirror", ή "The Sun" διάβαζες; Αλλά εγώ ανέφερα την Αγγλία, διότι είχες πει ότι έχεις ζήσει σε αγγλοσαξονικές χώρες, αν θυμούμαι καλά. Στην Γαλλία, όπου κι εκεί το πρόβλημα των λαθρομεταναστών είναι μεγάλο, γιατί δεν επεμβαίνει ο στρατός; Θα μπορούσε κανείς να διανοηθεί κάτι τέτοιο;

      >Οἱ λαθραῖοι φεύγουν τρέχοντας μόλις βγάλης τὰ Τάνκς<

      Πώς το ξέρεις; Έγινε κάτι παρόμοιο πουθενά; Πού;

      >διαβάζοντας Ἱστορία μόνο οἱ πολιτικοὶ ἔχουν βλάψει πολλὲς φορὲς τὴν τὴν Πατρίδα<

      Λέγε Κύπρος 1974...

      >Ἕνας Μεταξᾶς χρειάζεται<

      Πράγματι! Βρες τον όμως πρώτα...

      Διαγραφή
    14. Ταϋγέτη.

      @Nativist,


      Τὴν Χούντα τὴν ἔζησα καὶ δὲν φανταζόμουν ποτὲ ὅτι θὰ τὴν νοσταλγούσα,καὶ δὲν εἶμαι ἡ μόνη.
      Στὸ Πανεπιστήμιο δὲν εἴχαμε οὐτε καταλήψεις οὔτε μπαχαλάκηδἐς,οὔτε καιγόταν ἡ ᾿ἈΘῆνα,οὔτε εἴχαμε τὴν ἐξ Ασίας καὶ Ἀφρικῆς τὴν σάρα μάρα καὶ τὸ κακὸ`συναπάντημα εἴχαμε καὶ ἀσφὰλεια.
      Ἔκανε ὅμως ἕνα μεγάλο κακὸ,δὲν ἐξουδετέρωσε τοὺς πολιτικοὺς,καὶ τὸ πλήρωσε.

      Στὴν Ἀγγλία πραξικόπημα; Μὰ ἀγαπητέ, ἀστυνομίες, καὶ στρατὸς εἶναι ὅλα στὰ χέρια τοῦ Πρίγκηπα Φιλίππου,τώρα βέβαια ποὺ εἶναι 97 ἑτῶν θὰ δοῦμε τὶ θὰ γίνη.

      Ἐκεῖ τὰ coup γίνονται καὶ δὲν παίρνεις μυρωδιά,οὐτε καὶ γιὰ τὸ πνίξιμο ἐπαναστάσεων,πχ στὴν δολοφονία τῆς Ντϊάνας ἦμουν ἐκεῖ καὶ γνωρίζω, ἔτοιμο ἦταν νὰ γίνη τὸ "ἔλα νὰ δῆς".

      Ἄν τολμήσουν ἄς κουνηθοῦν οἱ μετανάστες στὴν Ἀγγλία.
      Ἡ Ἀγγλία ἦταν ὅσο ζοῦσα ἐκεῖ,ἀστυνομικὸ κράτος καὶ εἴχαμε ἀσφάλεια.

      Μετὰ ἀπὸ πραξικόπημα ἄν μᾶς διώξη ἡ ἘΕ; Ἐ καὶ;
      Τὴν ἘΕ τήν βλέπω σὰν ἐχθρό ποὺ θέλει νὰ μὲ ἀφελληνίση καὶ νὰ μὲ ἀπο-Ὀρθοδοξοποιήση.

      Οἱ λαθραῖοι φεύγουν τρέχοντας μόλις βγάλης τὰ Τάνκς.
      Ἄν δὲν φύγουν ἔτσι τοὺς βάζεις σἔ φυλακές μέχρι νὰ δεχθοῦν νὰ φύγουν.
      Σκληρὸ θὰ μοῦ πῆς,ναὶ ἀλλὰ πρέπει νὰ ζήση
      τὸ Ἔθνος καὶ νὰ σωθῆ ἡ Πατρίδα μου.

      Οἱ πολιτικοὶ ἔχουν μῖσος στοὺς στρατιώτικοὺς καὶ αὐτοὶ στοὺς πολιτικοὺς,διαβάζοντας Ἱστορία μόνο οἱ πολιτικοὶ ἔχουν βλάψει πολλὲς φορὲς τὴν τὴν Πατρίδα.

      Ἐδῶ πού φτάσαμε μιὰ ὁμάδα στρατιωτικῶν μπορεῖ νὰ σώση τὴν χώρα.

      Ἕνας Μεταξᾶς χρειάζεται.

      Εἴμαστε σὲ πολύ μεγάλο κίνδυνο.Γιὰ νὰ σωθοῦμε ὅλα ἐπιτρέπονται.

      Διαγραφή
    15. @ Ταϋγέτη

      Έγραψες το ίδιο σχόλιο δύο φορές με ελάχιστες αλλαγές. Τέλος πάντων, εσύ ξέρεις.

      Διαγραφή
  11. Το μη διαπραττόμενον έγκλημα!

    Είμαστε «πρόσωπο» με τις ευθύνες μας. Τον Κατσίφα τον σκότωσαν χθες, τις ελληνικές περιουσίες τις καταπατούν χρόνια. Τι δεν καταλαβαίνουμε; Ότι περιμένουν την αναλγησία του δήθεν ελληνικού Κράτους, την αυριανή επίθεση της Τουρκίας και τα απομεινάρια της Συμφωνίας των Πρεσπών ώστε να ξεσπάσουν σε ανταρτοπόλεμο εντός της χώρας;

    Τι δεν βλέπουμε;

    Ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της FRONTEX (που στο άρθρο σας δημοσιεύετε) το 2008 πέρασαν παράνομα στην Ελλάδα: 52.300, το 2009: 40.000, το 2010: 55.700, το 2011: 57.000, το 2012: 37.200, το 2013: 24.800, το 2014: 50.834, το 2015: 885.386, το 2016: 182.287, το 2017: 42.305 και το 2018: 43.562;

    Σύνολο έχουν καταγραφεί: 1.451.374 αλλοδαποί, ενώ πρέπει να σημειώσουμε ότι υπάρχει και άγνωστος αριθμός ατόμων που μπαίνουν και παραμένουν στην Ελλάδα παράνομα.

    Θέλετε να σκεφτούμε πόσοι ελληνοποιήθηκαν για ψηφοθηρικούς λόγους την δεκαετία του '90 και 00' ερχόμενοι από την Αλβανία;

    Θέλετε να σκεφτούμε πόσους συνέχισαν να ελληνοποιούν παράνομα μετά το 2010 μήπως και γλυτώσει το ΠΑΣΟΚ (που μεταλλάχθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ) την εκλογική συντριβή που τελικά ήρθε;

    Θέλετε να σκεφτούμε τι θα έκαναν στη θέση μας π.χ. το Ισραήλ ή η Τουρκία αν η γείτονα χώρα με εκείνους χώρα (έχοντας εκεί αναγνωρισμένη δική τους μειονότητα και το εμπόλεμο) βρισκόταν στη θέση της Αλβανίας την δεκαετία του ’90;

    Ρώτησε κανείς γιατί τότε δεν κλείσαμε τα σύνορα επικαλούμενοι το "εμπόλεμο" και γίναμε αποθήκη ψυχών που σήμερα σημαδεύουν την εθνική μας οντότητα;

    Δεν είμαστε προ των πυλών μιας κρίσης, είμαστε ήδη στις διεργασίες της. Οι οχτροί (όπως λέει και το τραγούδι του Ξυλούρη) δεν είναι προ των πυλών, είναι μέσα και ομιλούν και ελληνικά!

    Το 2008 είχα γράψει το ακόλουθο και το 2009 «ανέβηκε» σε ορισμένα ιστολόγια. Τότε κατηγορήθηκα ως «φασίστας», δυστυχώς είχα δίκιο και οι πραγματικοί φασίστες πέρασαν τα σχέδιά τους!

    Μετά από τόσα χρόνια μπόρεσα και το βρήκα μονάχα εδώ: https://national-pride.org/2009/04/04/%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CF%82-%CE%B2%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%AE%CE%B4%CE%B7-%CF%83%CE%B5-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτο το ...προγραμμα ειχε και ο ...Χιτλερ..οι Τουρκοι...και οι Ουννοι του Αττιλα.και οι Βανδαλοι ..Το πραγμα εχει και την πλακα του..αφου στο τελος του δρομου..ολοι αυτοι οι .." μαρτυρες " του ελεους και των ...."παγκοσμιων " ανοησιων ...θα μας αποδειξουν εμπρακτως την ...θυσιαστικη τους διαθεση ...οταν θα ξεσηκωσουν και τις πετρες...και το ξυλο θα βγει απ τον ...Παραδεισσο...Διοτι εκει θα παει το πραγμα στην πλακα που νομιζουν οτι ..κανουν κοροιδευοντας εμας τους αφελεις...Κι οταν θα αρχισει το ξυλο ..θα εξαφανιστουν ...να το θυμαστε...Σε μενα αλλα και στον πολυ τον κοσμο ..η ειρηνικη μου απεραντη διαθεση ...σωθηκε...! Και στο εξης ολα θαναι οχι πλακα ..αλλα σοβαρα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όσα επισημαίνει το εξαιρετικά εύστοχο και επίκαιρο άρθρο του κ. Σάββα, είναι σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα (σε συνδυασμό με την οικονομική μας καταστροφή και την δική μας μετανάστευση), που μάλλον και η λέξη είναι μικρή για να το περιγράψει, γιατί ακόμα και το χειρότερο σενάριο όπως πιθανολογείται με βάση τα σημερινά δεδομένα και το ρυθμό επιδείνωσής τους, θα αποδειχτεί τελικά αισιόδοξο μετά την υπογραφή αυτής της Συμφωνίας του ΟΗΕ, που όπως σχεδιάστηκε θα προκαλέσει την ΕΞΑΛΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ, κυριολεκτικά και με όλη τη σημασία της λέξης, και όποιος την υπογράψει καταστρέφει οριστικά την πατρίδα του.
    Με βάση αυτή τη Συμφωνία, παύει πλέον ο χαρακτηρισμός του «πρόσφυγα», και όλοι θα χαρακτηρίζονται ως μετανάστες.
    Η μετανάστευση, γίνεται «ανθρώπινο δικαίωμα» του ΚΑΘΕΝΟΣ, ανεξάρτητα από την αιτία (συμπεριλαμβάνεται και η κλιματική αλλαγή στο κείμενο), και ορίζεται ότι πρέπει να παρέχεται κάθε ευκολία γι αυτήν.
    Η χώρα που έχει υπογράψει, είναι υποχρεωμένη να δεχτεί οποιονδήποτε, και να του παρέχει την πληρότητα κοινωνικών υπηρεσιών όπως ακριβώς έχουν και οι αυτόχθονες.
    Θα διασφαλιστεί από τον ΟΗΕ σε παγκόσμιο επίπεδο, ένας γεωγραφικός «μεταναστευτικός δρόμος» για να περνούν απρόσκοπτα, και μια «κουλτούρα υποδοχής» με βάση όπως γράφει η Συμφωνία ότι «η μετανάστευση υπάρχει από τα αρχαία χρόνια και ήταν πάντα ΕΥΛΟΓΙΑ για τις κοινωνίες».
    Την ώρα λοιπόν που όλη η Ευρώπη πάει να αφυπνιστεί βλέποντας την πληθυσμιακή της αλλοίωση και οι πολίτες υποστηρίζουν κόμματα που θέλουν να διασφαλίσουν τη συνοχή της χώρας τους, έρχεται ο ΟΗΕ, αυτό το όργανο όσων επιθυμούν την καταστροφή των εθνικών κρατών και την μετατροπή τους σε κάτι άλλο, και φέρνει αυτή την Συμφωνία που ακυρώνει όλους τους εθνικούς (διαφορετικούς κατά περίπτωση) μεταναστευτικούς Νόμους των χωρών, ανοίγει τα σύνορα, και κάνει αχρείαστη και άχρηστη την έννοια του «ασύλου» και του «πρόσφυγα» που είναι σωστές γιατί έδιναν μέχρι τώρα το σωστό κριτήριο για να έρθει και να παραμείνει κάποιος ξένος.
    Επιπλέον ορίζει ότι πρέπει να καταπολεμηθεί η μη ανεκτικότητα, και η κριτική στην (γενική και αόριστη) μετανάστευση, και ότι όλα τα ΜΜΕ, και οι κυβερνητικοί Οργανισμοί πρέπει να την υποστηρίξουν, και ιδιαίτερα πρέπει να μπει η υποστήριξη στο Εκπαιδευτικό Σύστημα (είναι όσα αναφέρονται και στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ).
    Όσοι αντιτίθενται ή απλώς κάνουν κριτική, επειδή αυτό θα θεωρείται ρατσισμός και ξενοφοβία, αν πρόκειται για ΜΜΕ, ορίζεται από τη Συμφωνία να χάνουν επιδοτήσεις του κράτους, και να τους επιβάλλονται μεγάλα πρόστιμα, αν πρόκειται για πολίτες ή φορείς κλπ.., πρέπει να καταγγέλεται στις Αρχές για να τιμωρούνται οι 'ένοχοι', άρα τιμωρείται και η ελευθερία του λόγου.
    (συνεχ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η Συμφωνία ενώ υπάρχει από τις 13 Ιουλίου 2018, δεν αναφέρθηκε και την μαθαίνουμε την τελευταία στιγμή πριν την υπογραφή της.Το χειρότερο απ΄όλα είναι ότι δεν προβλέπεται ψηφοφορία μέσα στα Εθνικά Κοινοβούλια, αλλά ΜΟΝΟ απευθείας υπογραφή από τις Κυβερνήσεις (!) με δική τους αποκλειστικά απόφαση (!).
    Ακούμε κάποια απίστευτα πράγματα όπως π.χ. ότι το Μαρόκο είπε ότι 240 εκατομμύρια Αφρικανοί προσβλέπουν στην Συμφωνία (!), δηλ. η μισή Αφρική, που ο πληθυσμός της διπλασιάζεται κάθε 20 χρόνια, και κάθε χρόνο γεννιούνται 30 εκατομμύρια επιπλέον, όταν σε ολόκληρη την Ε.Ε. γεννιούνται 8 εκατομμύρια (από τα οποία ένα μεγάλο ποσοστό είναι ξένοι).
    Πολλές χώρες μπροστά σε αυτόν τον τεράστιο κίνδυνο της ανεξέλεγκτης παγκόσμιας ανακατάταξης και εξάλειψης ουσιαστικά της εθνικής ύπαρξης των χωρών, αρνούνται να το υπογράψουν.
    Αντίθετα εμείς χωρίς καν να ερωτηθούμε (!!), θα δεχτούμε αυτή την Συμφωνία, για να ικανοποιηθούν οι ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχει μέσα στην αντίληψή του, ούτε την έννοια του έθνους ή της θρησκείας, ούτε την εκτίμηση των αγώνων των ανθρώπων που θυσιάστηκαν για να υπάρχει σήμερα ακόμα μια Ελλάδα έστω και αν σε λίγο θα μιλάμε μόνο για τον απόηχο, με ότι σημαίνει αυτό. Ακόμα και η Ιστορία μας επιχειρείται σήμερα να πάψει να διδάσκεται με αυθεντικό τρόπο.Γκρεμίζονται όλα, σύμβολα, έννοιες, ιδέες, με το πρόσχημα της βοήθειας προς την ανθρωπότητα. Αν θέλουν όντως να βοηθήσουν τους λαούς ας αλλάξουν την παγκόσμια πολιτική που ακολουθούν, και αντί να δίνουν τρισεκατομμύρια για διαστημικά προγράμματα και εξελιγμένα οπλικά συστήματα, ας εκπαιδεύσουν τους ανθρώπους πως να επιβιώσουν στον τόπο τους. Αυτή η βρώμικη παγκόσμια πολιτική έχει καταλάβει πλέον και ο τελευταίος που αποσκοπεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλα ..δεν εχει καταλαβει "" ποιος"...με ονομα ειναι ο ..επισπευδων....διοτι ο ορος ΝΠΤ....δεν λεει " ποιος"...αλλα την προθεση του...Ποιος λοιπον...?? ( δεν περιμενω απαντηση..διοτι ο φοβος ειναι μεγαλυτερος του αναμενομενου ...στις υποθετικες...δημοκρατιες των ονειρων μας )...

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Δημήτρη, κάνεις μία ερώτηση, ποιος είναι πίσω απ΄όλα αυτά. Παλιότερα είχα πει τι πιστεύω, αναλυτικά με συγκεκριμένα στοιχεία, που επαναλαμβάνω και τώρα.Προφανώς η ΝΤΠ και η παγκοσμιοποίηση δεν είναι κάτι γενικό και αόριστο, ούτε μας ήρθε έτσι ουρανοκατέβατα απ΄το 'υπερπέραν', αλλά όλα κατευθύνονται από συγκεκριμένους ανθρώπους, αφού όμως βρίσκουν και το κατάλληλο έδαφος δηλ. μία συγκεκριμένη ιδεολογική προετοιμασία όπου γίνεται με διάφορους τρόπους στις χώρες και στις κοινωνίες, όπως και μια προθυμία υπακοής-υποταγής στα σχέδιά τους, είτε από άθεους και εθνομηδενιστές είτε από υποστηρικτές της διαστροφής κλπ.. όπως τα λέμε και εδώ συνέχεια.
      Επειδή ακριβώς αυτό είναι κάτι σαν κοινό μυστικό (η ύπαρξη του παρασκηνίου), το θεωρούμε όλοι δεδομένο και ασχολούμαστε συνήθως με τα αποτελέσματα που τα βιώνουμε.
      Αναφέρουμε συγκεκριμένα ονόματα όπως π.χ. τον Σόρος, αλλά η αλήθεια είναι ότι το παρασκήνιο έχει μεγαλύτερο βάθος, και αν κάποιος μπει πολύ ενδότερα μπορεί να κατηγορηθεί και ως συνωμοσιολόγος. Και προφανώς στις υποτιθέμενες δημοκρατίες μας δεν πρόκειται ποτέ ν΄ακούσουμε στα ΜΜΕ ούτε για τις διάφορες λέσχες όπως η Μπίλντερμπεργκ, ή η Τριμερής Επιτροπή, παρόλο που κάθε χρόνο γίνονται οι συναντήσεις με συμμετοχή και Ελλήνων πολιτικών..
      Μερικές φορές αναφέρονται αλλά εντελώς επιδερμικά, όπως π.χ. σε αυτό, απ΄το ΒΗΜΑ:
      https://www.tovima.gr/2008/11/24/archive/oi-treis-lesxes-tis-pagkosmias-taksis/
      Υπάρχει παράλληλα ή με αλληλοσυμπλοκή, ο Τεκτονισμός με τα παρακλάδια του, που δεν είναι φιλανθρωπικά Σωματεία όπως παρουσιάζονται αλλά αφανείς κυβερνήσεις πίσω απ΄τις φανερές, αφού οι ίδιοι οι πολιτικοί που συμμετέχουν σε αυτές την επόμενη μέρα θα ψηφίσουν τους Νόμους που τους υποδεικνύουν.
      Στο Youtube υπάρχουν βίντεο με πολλούς Έλληνες πολιτικούς με την στολή των Μασόνων. Δεν μπορούμε λοιπόν να το παραβλέπουμε ή να λέμε ότι όλο αυτό είναι συνωμοσιολογία.
      Οι στόχοι τους για μια παγκοσμιοποιημένη ανθρωπότητα προωθούνται με τη μορφή του μονόδρομου για τη λύση των παγκόσμιων προβλημάτων, είτε σε Κολλέγια που θα βγάλουν μελλοντικούς πολιτικούς, είτε σε Κυβερνήσεις, αλλά και γενικότερα προετοιμάζουν τις κοινωνίες ώστε να κατευθυνθούν εκεί που θέλουν.
      Αν θέλουμε να πάμε ακόμα πιο βαθιά στα πράγματα, (το έχω ξαναπεί άλλοτε παλιότερα, και δεν φοβάμαι να το ξαναπώ) φυσικά υπάρχει ο σιωνισμός όσο και αν κάποιοι δεν θέλουν να το ακούνε, και δεν είναι συνωμοσιολογία, αλλά πρόκειται για τους κρυφούς πόθους (με θρησκευτικό μανδύα) μερίδας των Εβραίων με βάση τις προφητείες της Π.Διαθήκης τις οποίες ερμηνεύουν κατά γράμμα θεωρώντας ότι το Ισραήλ θα κυριαρχήσει επάνω σε όλους τους λαούς και ο Μεσσίας τους που τον περιμένουν θα είναι ο παγκόσμιος Κυβερνήτης. Αυτά τα λένε δημόσια οι Ραββίνοι τους, στους ραδιοφωνικούς σταθμούς του Ισραήλ (εκτός απ΄τις Συναγωγές), διαβάζοντας αποσπάσματα απ΄τους Προφήτες της Π.Διαθήκης (που είναι αλληγορικά), μάλιστα προετοιμάζουν και το χτίσιμο του 3ου Ναού, και το λένε δημόσια και ανοιχτά. Επομένως δεν μπορεί κανείς να πει ότι είναι συνωμοσιολογία, αφού το λένε μόνοι τους. Ο σιωνισμός βέβαια με την κρυφή πολιτική του έννοια και δύναμη, αναφέρεται κυρίως σε κάποιους υπερπλούσιους Εβραίους και σχετίζεται και με τον Τεκτονισμό. Στην Αμερική μεγάλο μέρος των πολιτικών (προτεσταντικής πίστης), πιστεύουν στον 'μεσσιανικό ρόλο' του Ισραήλ και θεωρούν την υποστήριξή του κάτι σαν 'θέλημα Θεού'.. Οι πόλεμοι των Αμερικανών στη Μέση Ανατολή εκτός από τον γεωπολιτικό και πετρελαϊκό έλεγχο, είχαν στόχο και την προστασία του Ισραήλ. Τα πράγματα δεν έχουν μόνο την τρέχουσα πολιτική τους πλευρά αλλά βαθύτερες παραμέτρους που νομίζω ότι οι περισσότεροι δεν τις αγνοούμε. Αδυνατούμε όμως να μιλήσουμε γι αυτές σε καθημερινή βάση, και μιλάμε για τα στεγνά εμφανή πολιτικά γεγονότα που αντιμετωπίζουμε, όχι γιατί θέλουμε να καλύψουμε κανένα, αλλά ακριβώς γιατί δεν θέλουν όλοι να τα δουν σε βάθος, και αν αυτό γίνει θα το θεωρήσουν ακραίο, επομένως πιθανόν δεν θα δουν ούτε τα υπόλοιπα.

      Διαγραφή
    3. Επετρεψε μου να ρωτω αφελως Μαρια...διοτι απαντας καταπληκτικα ..με μια τρομερη ταξη...εμφρονος οντος...σαν μια νοικοκυρα εξαιρετικη που δεν αφηνει σκονη πουθενα στον νου μας..Λογω της χρησιμοτητος του σιγυρισματος σου...γενικα ...ρωτω συνηθως αφελως....διοτι μην νομιζεις οτι δεν ειμαι αφελης...κι αρα πως αλλιως θα ρωτουσα ?? Βαζεις μια ταξη στο χαος αξιοσημειωτη..Εχεις κι ενα ..υποβαθρο ...φωτος...ικανο για ταξειδια σε ετη φωτος...και θαταν αδικο ναναι παρκαρισμενο...και να πηγαινουμε με τα ποδια..Εξω εχει.συννεφια ...και για να φυγει θελει ..κοτσια.Κι απ οτι βλεπω ταχεις.

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ Δημήτρη, αρκετές ελλείψεις έχω (σε θέματα που δεν τα έχω ξεκαθαρίσει απόλυτα μέσα μου), και λάθη κάνω που τα βλέπω μετά (στο προηγούμενο σχόλιο π.χ. αντί για 'άλλωστε' έγραψα 'άλλοτε'), γιατί συνήθως γράφω βιαστικά, ή αναγκάζομαι να σταματάω κάθε λίγο και να συνεχίζω με αποτέλεσμα πολλές φορές να εξελίσσεται διαφορετικά η ροή του λόγου, αλλά σημασία έχει να βγει ένα νόημα απ΄όσα λέμε. Είναι σημαντικό που υπάρχει καλοπροαίρετη αντιμετώπιση και επικοινωνία, γιατί πιστεύω ότι οι περισσότεροι έχουμε καλά κίνητρα και λέμε κάτι για να ωφελήσουμε, όπως και ακούμε αυτό που έχει να πει ο άλλος για να ωφεληθούμε ή να προβληματιστούμε, (αλλά φυσικά και να προσπαθήσουμε να το αναιρέσουμε όταν θεωρούμε ότι είναι λάθος).
      Στην προηγούμενη ανάρτηση που τέθηκε πάλι το ίδιο θέμα, καθυστέρησα να το δω και να απαντήσω όχι γιατί δεν ήθελα να τα πω αυτά, αλλά γιατί εκείνη η μέρα ήταν πολύ άσχημη στον χώρο που εργάζομαι, [λόγω κάποιων πραγμάτων που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα (θα δοθεί η ευκαιρία να τα πω σε άλλη ανάρτηση, γιατί πρέπει να μαθαίνονται), που ουσιαστικά η Εφορία δεσμεύει όλες τις συναλλαγές είτε πελατών είτε προμηθευτών, οι οποίες θα εξηγήσω άλλη στιγμή τι είναι, οδηγώντας σε κραχ την αγορά.. Θα τα πω κάποια στιγμή αναλυτικά, γιατί πραγματικά οδεύουμε σε πρωτοφανείς καταστάσεις, και αν καταστραφεί εντελώς ο ιδιωτικός τομέας, να δούμε από που θα βρίσκουν τα χρήματα να κάνουν και τις πληρωμές του Δημοσίου..]
      Λοιπόν όταν είδα την απάντηση του Νικηφόρου Φωκά που μίλησε (με πιο γενικό τρόπο) για όσους προωθούν αυτά τα πράγματα, θεώρησα ότι κατά κάποιο τρόπο κάλυψε την μία πλευρά του θέματος (την προώθηση), και γι αυτό αναφέρθηκα στην άλλη που είναι εξίσου σημαντική δηλ. την ιδεολογική μετάλλαξη των κοινωνιών.
      Ο π. Ν.Λουδοβίκος και ο κ. Νατσιός τα αναλύουν πολύ καλά στις ομιλίες τους.
      Γιατί, ναι μεν κάποιοι κάνουν σχέδια με βάση τον αλλοιωμένο τρόπο σκέψης τους και τη δίψα τους για δύναμη και κυριαρχία, και έχουν τα ΜΜΕ, τις Κυβερνήσεις, και το Τραπεζικό Σύστημα υπό τον έλεγχό τους, αλλά για να προχωρήσουν κάποια πράγματα, παράλληλα χρειάζεται και η εκ των έσω μετάλλαξη των κοινωνιών.
      Εμείς τώρα οι Έλληνες, ενώ έχουμε στην κυριολεξία ένα θησαυρό σοφίας και γνώσης, περιμένουμε να ξεδιψάσουμε απ΄τα απόνερα της Δύσης. Κυριολεκτικά απόνερα, γιατί αν πάρουμε π.χ. τον Φρόιντ είναι αδύνατον να μην υπάρχει σε ολόκληρο το δυτικό κόσμο κάποιος πιο κοντά στην αληθινή μελέτη και γνώση του ανθρώπινου ψυχικού κόσμου. Και όμως.Στηρίχτηκαν σε αυτόν ως τη μόνη βάση, ως τον μοναδικό και 'ανεπανάληπτο' πατέρα της σύγχρονης Ψυχολογίας, η οποία φυσικά θεωρείται υπεράνω κριτικής και διδάσκεται και εφαρμόζεται σήμερα παντού και στο Εκπαιδευτικό Σύστημα, φυσικά και στη χώρα μας.
      Έχουμε την Φιλοκαλία των Νηπτικών Πατέρων της Εκκλησίας, ένα ανεξάντλητο φως και μια καθοδήγηση πως ο κατακερματισμένος και καταταραγμένος άνθρωπος, θα βάλει σε τάξη την ψυχή του και θα φτάσει στην ένωση του Νου με την καρδιά όπως μας λένε, ώστε να γίνει ενοποιημένος και Απλός (όχι διπλός τριπλός και πολλαπλός.. κατακερματισμένος), και θα αποκτήσει εσωτερική ειρήνη, ορθή βούληση, και ψυχική δύναμη, έχουμε την Κλίμακα του Αγίου Ιωάννη του Σιναϊτη, το απόλυτο ανθρώπινο ψυχογράφημα που βλέπει σε βάθος όλα τα ανθρώπινα πάθη και την σειρά στην αλυσίδα, που αν εξαλείψεις το ένα αφανίζεται αυτόματα το άλλο, όπως π.χ. την μνησικακία που ξεκινάει απ΄το πάθος του θυμού, ή την κενοδοξία, έχουμε επίσης βιβλία Αγίων όπως το «Γνώθι σαυτόν» του Αγίου Νεκταρίου ένα εξαιρετικό βιβλίο. Όμως όλα αυτά είναι απαξιωμένα, υποτιμημένα, και άγνωστα. Και μαθαίνουμε τα σκουπίδια του Φρόιντ, και των μαθητών του, που μας πάνε αντίθετα, επιδεινώνοντας τα ψυχικά μας αδιέξοδα, αντί να θεραπευόμαστε. Λοιπόν αυτά ήθελα να πω ως συμπληρωματικά του σχολίου της άλλης ανάρτησης, και για να μην θεωρηθεί ότι πιθανόν απέφευγα να αναφερθώ σε αυτά που είπα σήμερα (που και αυτά βέβαια είναι ένα τεράστιο θέμα που πολύ λίγο αγγίξαμε..).

      Διαγραφή
    5. Οι δημοσιοι υπαλληλοι δεν εχουν παρει μυρουδια οτι η αγορα καταρρεει.( οση εμεινε δηλ.) Σε λιγο χρονο σχετικα αν παει ολο ετσι..χαθηκαμε.Στην εταιρια που ασχολουμαι..τον μηνα αυτον καναμε μονο (!!) 5 φορτωσεις..αντι....30 .!! Παραδοσιακες καλες αγορες επαθαν σοκ Τα μαγαζια της πολης ..εμφανως πια..ψαχνουν πελατη.Λογω εορτων κατι λιγο θαχουν.Αμεσως μετα...αστο...Δεν παραγουμε τιποτε πια ..Ολα εισαγωνται ...( εως ποτε νομιζεις ?) Παραγουμε ομως λογια....και ονειρα...διαχειρισης του ...μηδενος...και υπηρεσιες ...κοπανιστες...ακοπες...καθαρες..μεθερμανση...ψυξη...και εκδοχες του γραμματος του .νομου..Ο νομος παντα ειχε την ενεργεια του ...μηδενικου σημειου...την αορατη λεγομενη..Την πιο καλη ζωη εδω την περνανε τα χαρτια γενικα..Τα κανουμε ολοι ....ολη μερα....βολτες..απ το ενα γραφειο στο αλλο..απ την μια ..υπηρεσια στην αλλη κλπ. Εχουμε ανακαλυψει για λογους ...εργασιας μεριδας του ολου....το αεικινητο ..( εως ποτε ??) Κι ....ερχεται κι ο ..Κουλης !! Εχει δρομο το θεμα..Μην σκας για τα λαθη.Ολοι κανουμε...βιασινες.Αυτο που τρομαζει για την συνεχεια ειναι η καταφανης ελειψη επαφης με την πραγματικοτητα πολλων...και ιδιαιτερα οσων εργαστηκαν στο δημοσιο...Αυτο τρομαζει για την συνεχεια...Αν σταματησουν τα ΑΤΜ...να δουλευουν τι θα γινει ?? Για οποιονδηποτε λογο ...Απο διαισθηση ολοι το ξερουν...γιαυτο βλεπεις τοσο τρομο στην αλλαγη πορειας...τοση απογνωση να.πανε στον Κουλη...μπας και...και τοση φοβερα μην μας τιμωρησει η ΕΕ....Ετσι το εδαφος να χαθει το ..εδαφος ολο.ειναι ετοιμο..Παρτε τα ολα..αρκει το ΑΤΜ...να δουλευει...Βεβαια μετα το ...ολα...δεν θα δουλευει...αφου στο ..."ολα" ειναι κι αυτο...Ο στρατος δεν φυλαγει παρα μονο τα ....σεναρια μηπως και....οταν θα....αν ποτε...κλπ. Η οικονομια κι αυτη παραγει σεναρια...αν ποτε...οταν θα..ισως να....και αν θα ...ετσι θα μοιρασουμε τα θα....η αλλιως....με αυτη την πολιτικη ...μεθοδο...η την αλλη....Οι λαθρο...μια χαρα..Σιγα τι εγινε...Περατζαδα...βολτα..μαυρο εμποριο...ΑΤΜ κι εδω..ουτε χαρτια βολτα....μια χαρα.Ο στρατος φυλαει
      την Νορβηγια...την Αλβανια...κλπ..μην μπει....ο δρακος ο Σουσου....Μια χαρα ολα....Προσοχη μην χαθει η ...δημοκρατια ...Αντε τωρα να εξηγησεις στον Πακιστανο διπλα τι ακριβως φοβασαι μην χαθει....Το χαμενο δηλ ......Και φανταζεσαι να σου πει " και τι σκας ?? Αφου εμεις ειμαστε περισοτεροι πια !!"....Μια χαρουλα ολα...

      Διαγραφή
  15. Δεν πειράζει κυρία Μαρία Π. Ας τα λουστουμε. Δεν ειδα κανέναν αγανακτησμενο να βγαίνει στο σύνταγμα όπως άλλοτε για τα μνημόνια. Σύριζα και πάλι Τσίριζα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς οι Έλληνες έβαλαν σε πρώτη προτεραιότητα το οικονομικό κομμάτι και έδωσαν την εξουσία στον ΣΥΡΙΖΑ που αντί να τους 'σώσει' τους αποτελείωσε (και το λέμε με κάθε επίγνωση). Η χώρα είναι στη χειρότερη θέση από ποτέ.Προσπαθούν απεγνωσμένα ακόμα και τώρα, με τόσα αδιέξοδα και χρέη ο ιδιωτικός τομέας να συνεχίσουν να τον διαλύουν για να κρατήσουν ζωντανό το παραμύθι του Δημοσίου, και να συνεχίσουν τους διορισμούς.. Και επιπλέον έχουμε όλες αυτές τις αχαρακτήριστες αποφάσεις με το Σκοπιανό, την Εκκλησία, την Νομική υποστήριξη της διαστροφής, όπως και της λαθρομετανάστευσης με αποκορύφωμα αυτήν εδώ τη Συμφωνία του ΟΗΕ..

      Διαγραφή
    2. Βρε Μαρια ...τι ειδους συμφωνια ειναι αυτη....οταν τα 4/5 του συμβουλιου Ασφαλειας δεν μετεχει ?? Ποιος θα την ...επιβαλλει ?? Το ...Λουξεμβουργο ?? Η ..Γκολντμαν Σακς ?? Να μην πω καμμια κουβεντα....Κι αν υπογραψει ο ....Τοτος εδω...ο σηκω κατσε ...ο Μικυ Μαους...χαθηκαμε ?? Αν.γινουμε σοβαροι ...ξευπογραφουμε...οπως ο Τραμπ απ τα πυρηνικα...η το Ιραν...η την Σερβια με τα Σκοπια ..που μετανοιωσαν...η την Κινα στην συμφωνια του εμποριου...κλπ...
      Αρκει να θελουμε...Καναμε λαθος ...σορυ...ο προηγουμενος ηταν ηλιθιος ..σορυ...Κι ο Χιτλερ ειχε υπογραψει ενα σωρο ανοησιες..αλλα και υποχρεωσεις που ολοι κανουν το ...κοροιδο..που δεν τις τηρουν....Αυτο απαντα και σ εκεινους που μας ...εχουν πρηξει με τα ...πολιτισμενα κρατη...που ειναι ...απολιτιστα...που και που...και που τον πυχη του ..πολιτισμου τον εχουν κανει ..λατερνα..στον χρονο..στον τροπο...και στον τουπε...

      Διαγραφή
    3. Α.Τ γινε λιγο αισιοδοξος.Δεν κερδιζεις τιποτε με την απαισιοδοξια...Κερδιζεις κατι ?

      Διαγραφή
    4. Δυστυχώς θα ισχύει στις χώρες που θα υπογράψουν..Και εμείς είμαστε επιπλέον στην 'χειρότερη' (την πιο εύκολη) γεωγραφική θέση ως προς την πρόσβαση..
      Δεν ξέρω αν γίνεται να πάρει πίσω την υπογραφή ο επόμενος, αλλά μάλλον δεν θα το επιτρέψουν..

      Διαγραφή
    5. Ποιοι ?? Οι Αμερικανοι ειναι απ εξω....Οι Ισραηλινοι το ιδιο. Οι Ιταλοι εξω.Οι Ρωσοι ..Κινεζοι εξω....κλπ...Ποιοι δεν θα το ...επιτρεψουν ????!! Οι εξωγηινοι ?? Οι μονοι που βλεπω ειναι ..οι δοσιλογοι εδω....οι ψευτες..κλεφτες...κακοποιοι...και σορυ.......κατουρημενες ποδιες ... Αυτοι μετρανε μερες...κατα το ....εργα και ημερες....Μαρια το ....πουλοβερ του Φακιρη το ξερεις ??? Τοχει ετοιμο γιαυτους ο ουρανος....το κασονι απο καιρο πιο πριν....

      Διαγραφή
    6. Ο ΟΗΕ δεν θα έχει προβλέψει αυτή την περίπτωση (της αναίρεσης της υπογραφής);
      Αφού φτιάχνει μια τέτοια Συμφωνία που προφανώς θα έχει μεγάλες συνέπειες, το πιο πιθανό είναι ότι θα διασφαλίζεται η ισχύς της υπογραφής με βάση όλο το σκεπτικό όπως παρουσιάζεται στο κείμενο.
      Υποτίθεται ότι ο ΟΗΕ, ενδιαφέρεται για το καλό των ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες φτώχειας, ή πολέμου, ή σε μέρη που έχουν υποστεί φυσικές καταστροφές, και τους διασφαλίζει την μετακίνηση και την μόνιμη διαμονή σε συγκεκριμένες χώρες που έχουν υπογράψει, και στις οποίες θα ζουν με τους ίδιους όρους με τους αυτόχθονες, και ξαφνικά θα τους πει ότι άλλαξε η κυβέρνηση και η χώρα πήρε πίσω την υπογραφή της, επομένως πρέπει να επιστρέψετε πίσω ή να πάτε αλλού;
      Δεν έχω ακούσει ή διαβάσει κάτι, αλλά σίγουρα η υπογραφή θα δεσμεύει τη χώρα, απλά δεν ξέρω αν υπάρχουν χρονικά διαστήματα και ποια είναι αυτά.

      Διαγραφή
  16. 1)What the "Global Compact for Migration" really means:

    The Global Com compact for Migration as an instrument that opens the door to (hundreds of) millions of immigrants to Europe from Africa (and Asia). The USA cancelled its participation in the negotiations in advance and Hungary has now also announced that it is withdrawing from the compact.

    2)Member States would agree:

    •An increase in legal avenues for migration should be adopted.
    •An increase in the use of community-based alternatives to detention should be considered.
    •Reductions in transfer fees for remittances should be assessed and achieved.
    •The detention of children should be ended.
    •Firewalls between immigration benefit programs and enforcement should be established.
    •Regularization programs should be implemented.
    •National and local immigrant integration plans should be developed and measured.
    •An increase in development assistance to and job creation in developing countries should be quantified and provided.
    •The Nansen Principles and MICIC Initiative recommendations should be included and followed.
    •Regional protection mechanisms should be strengthened and monitored, and deterrence tactics eliminated.

    3)ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ(TV100-150216)

    Published on Feb 15, 2016
    Κίνδυνο πληθυσμιακής αλλοίωσης της Ελλάδας, λόγω της έλευσης των μουσουλμάνων προσφύγων, βλέπει ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος. Σε εκδήλωση που οργάνωσε χθες η Μητρόπολη στο συνεδριακό Κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”, ο κ. Άνθιμος τόνισε ότι θα είναι έγκλημα αν ανακατευτούν άλλοι λαοί και θρησκεύματα στη Θεσσαλονίκη. Στην ίδια εκδήλωση, ο Στρατηγός ε.α, Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, Φράγκος Φραγκούλης μίλησε για «προϊούσα ισλαμοποίηση της Ελλάδας», σημειώνοντας ότι ενώ οι μουσουλμάνοι στη χώρα αυξάνονται, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες δεν κάνουν παιδιά.

    https://www.youtube.com/watch?v=LkNqlO5CHes

    4)Ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος μιλάει για τους λαθρομετανάστες.

    Published on Mar 29, 2016
    Η ομιλία έγινε πριν ένα μήνα στην σχολή γονέων ανοιχτό πανεπιστήμιο Κατερίνης.

    https://www.youtube.com/watch?v=fDw963ywaxA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι δεν κανουμε παιδια Φωτη ?? Για ρωτησε γυρω σου...Κι αν παρεις μια λογικη απαντηση ...λογικη ετσι (?)...που να μην εχει σχεση με ..χρηματα ...αλλα με την ιδια την αναγκη της επιβιωσης των οντων...για την οποια αναγκη εγινε η ιδια η τεκνοποιηση απ την φυση...θα εκπλαγω ....Αυτη η αναγκη μπηκε ...για ...κατω απ ολες τις συνθηκες ...κακες...καλες ..και ασχημες να δουλευει απροσκοπτα....Και ηρθαν καποιοι ..κι εκπαιδευσαν τον κοσμο...να δουλευει ..μονο ..και λιγο...κατω απο μια ..μοναδικη συνθηκη !! Να υπαρχουν χρηματα...!!! Κι αν οχι...να μην δουλευει...!! Να πεθανει η ζωη ...δηλ....!!! Η γιαγια μου ηταν φτωχη....πολυ...ηταν και τα χρονια δυστυχισμενα...κι εκανε επτα παιδια...χωρις προυποθεσεις...Γιατι
      δεν ειχε αρχισει η ...εκπαιδευση της στην ....ανοησια ..του θανατου..Και δεν χαλασε κι ο κοσμος που δεν πηγαν ...Αγγλικα...και χωρο....Και προκοψαν...ολως πσραδοξως ..ολα...γιατι αν εχεις προσοντα δεν χανεσαι ποτε..ειτε πηγες Γαλλικα .ειτε εφαγες μικρος ..χαρουπια....

      Διαγραφή
  17. A Greek proverb, predicts perfectly the outcome of this treaty and summarizes what other readers have commented;

    Oι πολλές γνώμες βουλιάζουν το καράβι.

    As Dimitris K. has said, all empires use forced migration to eliminate and control indigenous groups. The práctice of maintaining tensions horizontally amongst groups from distinct cultures, leaves the élite untouched. To achieve unity and change the pattern to a vertical confrontation is almost impossible. And that is their goal.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχουμε κι αλλο ρητο κ.Απελλες.....
      ...Οπου λαλουν πολλα κοκορια ..αργει να ξημερωσει....Κι αλλα πολλα ...ρωτηστε τον κ. Μπαμπιλονιαν τον σοφο Σουμεριο ...ιερεα της Νινχαρσαγκ....

      Διαγραφή
    2. Humor in times of crisis shows character Dimitri. Erosso my friend!

      Διαγραφή
    3. Ειναι καλος η κακος ?Να ξερω που παταω ...

      Διαγραφή
  18. ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ . ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το να θεωρούμε τον Συριζα αριστερά είναι βλακώδες.
    Το να πιστεύουμε ότι η παραδοσιακή δεξιά εκφράζεται απ΄το το μητσοτακέϊκο ή το καραμανλέϊκο επίσης.
    Το να κατανοήσουμε ότι η Ελληνική πολιτική σκηνή συλλήβδην πιστεύει στην παγκοσμιοποίηση μάλλον άκριτα,απλά επειδή την υποδεικνύουν οι ισχυροί,είναι πιό φρόνιμο.
    Ας μην διχαζόμαστε μεταξύ ψευδοαριστεράς και ψευδοδεξιάς.
    Είναι και οι δύο πλευρές πολύ μα πολύ λίγοι έως ασήμαντοι και παρασέρνουν την χώρα σε εξίσου ασημαντότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο πρωθυπουργός Ράμα που έχετε στην Αλβανία τι είναι Μάριε? Δημοκράτης??? Χα Χα

      Διαγραφή
  20. Εδώ μεγάλη ευθύνη έχει ο λαός .
    32 % ποσοστό πήρε από τις ψήφους των Ελλήνων - Αλλοδαπών.
    Ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων την ημέρα των εκλογών πήγε να πιει καφέ ,κάθισε στην καρέκλα του και δεν πήγε να ψηφίσει.
    Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ τις γνωρίζουμε χρόνια όσο αφορά το ΣΚΟΠΙΑΝΟ , ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ , Εθνικά ,παιδεία κ.τ.λ .
    Πώς όμως ο κόσμος πήγε και ψήφισε Τσίπρα;
    Τώρα τι μας λένε ότι δεν ξέρανε ; ή ότι του κορόιδεψε ; Οι Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ήταν γνωστές πάρα πολλά χρόνια και απο τα Στελέχη τους στην τηλεόραση .
    Φυσικά ο ψηφοφόρος που πήγε και τον ψήφισε δεν έδωσε καμία σημασία .
    Όπως και πολλοί συνταξιούχοι στην τηλεόραση "Δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνει με το Μακεδονικό το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να μην κοπεί η σύνταξη μου".
    Ο Χασάν όμως 8 το πρωί θα είναι στην Κάλπη γιατί το συμφέρον του το γνωρίζει .
    --
    Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου.
    Abraham Lincoln, 1809-1865 , Αμερικανός πρόεδρος
    --

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Ion. KUDOS!!! You didn't leave me with much to way :) I know when to lead or when to follow. I am equally confortable in either seat.
      The problema with blogs like this is they are, unintentionally, systemic. IMAGINE a cooking pot where water is boiling and boiling, but just when it is time to explode, a magic hand opens the lid for a short time and closes it again. And the boiling continue and the steam is contained.
      In my opinión, we need to step Up announce our candidancy in the 2019 elections with a single goal; HIRE THE BEST THE GLOBAL GREEK COMMUNITY HAS TO OFFER. The right person at the right seat. And let the Greek Fire perform its miracle.

      Διαγραφή
    2. @NikoApelles. Thanks mate. Do you believe that it is via the election route that Greece will have any hope for survival? To be honest I do not and that is why I am pesimistic about the future. Imagine Kapodistrias rising from the dead, how would it be possible for him to rule? The people would not even recognise him, the media would be against him and the financial system would fight him to the ground. The whole architecture of the political system is build in such a way to keep away all those who do not 'cooperate'. I am myself ready to serve too the proper effort but honestly I do not see anything solid in the near future.

      Διαγραφή
    3. We cannot have a Kapodistria. Our system cannot produce leaders. We need villains. "Crazy" enough to say; Fuck them, not Greece". No promises other than hard work. Three thinks to remember:
      1. You mentioned architecture, I will suggest SOA as the ideal structure of government. Lean and ágile
      2. Realize we killed Homer before anybody else (read Who Killed Homer). That's our educational reform.
      3. 6 degrees of separation. We could get very far applying that hypothesis.

      Let us arrange a gathering in Greece. She deserves it! Worst case we could tell our kids "with zero chance to win, I fought for what I stand for". Not a bad outcome at all. Nikoapelles@gmail.com. Reach out.

      Διαγραφή
  21. https://www.youtube.com/watch?v=hzsEYV1DO7Y

    Μιλάει ο Κώστας Ρωμανός, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
    Ακούστε ιδιαίτερα από το 13ο λεπτό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.