7/11/18

Σιγκαπούρη - Ελλάδα: 72-2!


Δύο εικόνες σε μία ημέρα: Η μία, η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, όπου η Ελλάδα κατρακύλησε στην 72η θέση σε σύνολο 190 χωρών. Είναι η έκθεση στην οποία αναφέρεται ότι σήμερα, εν έτει 2018, μια επιχείρηση στην Ελλάδα χρειάζεται να ολοκληρώσει 7 διαφορετικές διαδικασίες σε 55 ημέρες, προκειμένου να συνδεθεί με το ηλεκτρικό δίκτυο της ΔΕΗ!
Η άλλη εικόνα είναι από τη Σιγκαπούρη, μια χώρα που βρίσκεται στον αντίποδα της δικής μας, αφού κατατάσσεται δεύτερη στην ίδια έκθεση. Ενώ εμείς διώχνουμε τους επενδυτές, προτιμώντας να μένουμε περίκλειστοι και να ψάχνουμε τις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης που μας επιβουλεύονται, εκεί στη Σιγκαπούρη πασχίζουν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των καιρών στο εμπόριο και το επιχειρείν με τη χρήση των νέων τεχνολογιών.
Ενώ σ’ εμάς ο καθένας έχει τα δικά του αρχεία, τους δικούς του φακέλους και λειτουργεί σε «σιλό», στη Σιγκαπούρη κατάφεραν να μαζέψουν όλα τα δεδομένα τους σ’ ένα μοναδικό «αποθετήριο δεδομένων» και να προσφέρουν όλες τις διοικητικές υπηρεσίες μέσω εφαρμογών (Apps) για κινητά τηλέφωνα. Η επιλογή τους ευνοεί τους οικονομικά ασθενέστερους, πέραν της προφανούς φιλικότητας του μέτρου.

Για τη συνέχεια Liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.