15/11/18

Αντιπατριωτισμός, μια πέμπτη φάλαγγα πληρωμένη με εκατομμύρια δολάρια και ευρώ

Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης
Πού βρέθηκαν τόσοι Έλληνες να χλευάζουν την έννοια της πατρίδας, να απαξιώνουν κάθε τι που εμφανίζεται ελληνικό, να καταδικάζουν κάθε πολιτική που υπερασπίζεται εδάφη και κυριαρχίες της χώρας και να περηφανεύονται ότι είναι αντιεθνικιστές; 
Μα, στα ελληνικά πανεπιστήμια, στα απομεινάρια μιας εμμονικής αριστεράς και, κυρίως, στα κονδύλια αμερικανικών και ευρωπαϊκών ιδρυμάτων, που μετά το ’80 χρηματοδότησαν ανθρώπους σε χώρες όπου η έννοια πατρίδα ήταν φρένο στην παγκοσμιοποίηση.
Επειδή η παγκοσμιοποίηση είναι το αύριο του καπιταλιστικού συστήματος. Και ο μόνος που μπορεί να καθυστερήσει το χτίσιμό του είναι τα σύνορα.
Οι πατρίδες. Αν δεν υπήρχαν πατρίδες δεν θα υπήρχαν και σύνορα.
anarxikoi-exergesi

Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι ο αριστερός διεθνισμός ταυτίζεται στο στόχο αυτό με τον καπιταλισμό! Όχι πατρίδες, όχι σύνορα. Όπως άλλωστε ταυτίζονται και στο μείζον: Ότι ο άνθρωπος είναι οικονομικό ζώο και ότι όλα τα της ζωής του εξαρτώνται από την οικονομία. Και ταυτίζονται και στο ότι ευημερία σημαίνει οικονομική ευημερία. Πού διαφέρουν; Στη διαχείριση αυτής της ιδεολογίας του homo economicus. Όχι στην ιδεολογία! Ο Μαρξ διαφωνούσε με τη διαχείριση που κάνει ο καπιταλισμός στο κεφάλαιο. Όχι με το κεφάλαιο αυτό καθεαυτό σαν αξία.

Σ' αυτή την ταύτιση με τον μαρξισμό έπαιξε πολλά από τα λεφτά της η κεφαλαιοκρατική κλίκα που εξουσιάζει τον κόσμο εδώ και δεκαετίες. Έφτιαξε ιδρύματα δήθεν σύσφιξης της σχέσης των λαών και ιδρύματα συμφιλίωσης, όχι για να ειρηνέψει τους λαούς και να αμβλύνει τις εντάσεις ανάμεσα σε χώρες. Αλλά, για να σβήσει ιστορικές μνήμες, να μειώσει τα πατριωτικά αισθήματα των λαών, στην ανάγκη να τα εξαλείψει, και να μπορέσει έτσι να σπείρει πιο εύκολα τους αγωγούς, τα μαζικά προϊόντα, την κατανάλωση, τα κέρδη.

elas.lyste-blogspot.gr

Και πώς θα το έκανε ευκολότερα αυτό από το να αλλάξει την παιδεία λαών- και του ελληνικού- με όχημα και πρόθυμους χρήσιμους ηλίθιους όσους εχθρεύονταν την έννοια της πατρίδας. Αυτοί ήταν τα έμμισθα ή άμισθα οχήματα της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης. 

Αυτοί είναι και σήμερα.

foto2

Το έκανε αυτό η Πέμπτη φάλαγγα του επεκτατικού καπιταλισμού και για να μπορεί να επεμβαίνει χωρίς αντίσταση όπου θέλει. Μια Γιουγκοσλαβία δεν ήταν καλό παράδειγμα. Ήταν όμως καλή άσκηση. Γιατί έπεσαν εκατομμύρια από ιδρύματα και λέσχες εξουσίας σε ΜΜΕ και σχολεία και σε κυβερνήσεις και σε κόμματα και σε πρόσωπα (και στην Ελλάδα) για να λοιδορηθεί ο Σερβικός πατριωτισμός και να μετονομαστεί σε εθνικισμό.

Η Συρία και η Λιβύη είναι τρανταχτά παραδείγματα λαών που δεν αντιστάθηκαν καθόλου στην ξένη εισβολή, ενώ αντίθετα χωρίστηκαν σε οργανώσεις χρυσοπληρωμένες από τους εισβολείς, για να κάνουν τη δουλειά των ξένων κεφαλαιούχων και να σκοτώνονται μεταξύ τους. Αν είχαν μέσα τους την έννοια της πατρίδας τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα για τους ξένους.

koukouloforoi-630x400

Όπως είναι πολύ δύσκολα με τους Κούρδους και τους Παλαιστίνιους. Επειδή και οι δύο υπερασπίζονται σθεναρά μια πατρίδα. Αλλά, και με τους Κουβανούς. Για τους οποίους τα σύνθημα ήταν αυτό που εμφυσούσε ο- Αργεντίνος παρ όλα αυτά- Τσε Γκεβάρα: Patria o muerte. Πατρίδα ή θάνατος!

Επειδή, κι αυτό δεν το ξέρει η αριστερίστικη αρρώστια, η αριστερά δεν μπορεί παρά να είναι πατριωτική. Για να σέβεται όλες τις πατρίδες.

Όσοι έχουν μια ηλικία θα θυμούνται ότι μέχρι την εισβολή και το βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας οι αντιπατριωτικές κορώνες και η αντιπατριωτική κουλτούρα ήταν περιορισμένη στην Ελλάδα. Περιοριζόταν σε ελάχιστες αριστερίστικες οργανώσεις και σε ένα μέρος από τους οπαδούς του ΚΚΕ. Ένα μέρος, γιατί ο Φλωράκης δεν υπήρξε ποτέ αντιπατριώτης.

PAME-617x411

Ο Φλωράκης, όπως και πολλοί κομμουνιστές και αριστεροί μη μαρξιστές και αναρχικοί, ήξεραν από τη θεωρία και την πράξη, αυτό που τόνισε χτες και ο Μίκης. Ότι δεν μπορείς να αγαπάς τις πατρίδες των άλλων αν δεν αγαπάς τη δική σου. Δεν μπορείς να σέβεσαι κανέναν αν δεν σέβεσαι πρώτα τον εαυτό σου. Ο αληθινός διεθνισμός είναι πατριωτικός.

Από το ’90 και μετά, λοιπόν, τα ξένα κονδύλια πλήθυναν, όπως και οι καθηγητές στα ελληνικά πανεπιστήμια, τα βιβλία, τα συγγράμματα, αλλά και οι «πρόθυμοι» δημοσιογράφοι στις εφημερίδες. Και μαζί τους πλήθυναν και εκείνοι που μεθοδικά άρχισαν να διαστρέφουν τις έννοιες και να διδάσκουν κάθε τι πατριωτικό σαν εθνικιστικό! Ανεμπόδιστοι και από ένα κοσμοπολιτικό σοσιαλδημοκρατικό κεντρικό κράτος, που είχε πάρει διαζύγιο από το πατριωτικό σοσιαλδημοκρατικό του Ανδρέα και του λεγόμενου πατριωτικού ΠΑΣΟΚ.

Ο Τσακαλώτος και ο Βαφειάδης έγιναν, από σύμβολα που έδωσαν τα χέρια για εθνική συμφιλίωση, καρικατούρες. Και σήμερα λοιδορούνται από άκαπνα παιδάκια και από αιματοβαμμένα κυβερνητικά μυαλά που ονειρεύονται τον εμφύλιο αντί να ντρέπονται γι αυτόν! 

knat-menidi__article__article

Θλιβερά αμετανόητα απομεινάρια μιας ελληνικής τραγωδίας.

Η έννοια του πατριωτισμού σχεδόν εξαφανίστηκε και από τα σχολεία, που χαρακτήριζαν και χαρακτηρίζουν ακόμα συλλήβδιν κάθε τι που αφορά σε πατρίδα ως εθνικιστικό και ακροδεξιό. Στα πανεπιστήμια, η διαστροφή αυτή και η απαξίωση της έννοιας της πατρίδας έχει ήδη παγιωθεί ως κυρίαρχη θέση. Μ' αυτήν μορφώνονται οι δυο νέες γενιές!

Αλλά, και οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων 35 χρόνων ποια πατρίδα υπηρέτησαν για να περηφανεύονται γι αυτήν οι σημερινοί 15χρονοι και 30χρονοι; Τι έκαναν για την πατρίδα τα κόμματα, πέρα από το να την καταντήσουν κλωτσοσκούφι των ξένων και τους Έλληνες υποχείρια; Σε ποιες ακριβώς αξίες πατρίδας να πιστέψουν οι νέοι, που έχουν ζήσει μέσα στα σπίτια τους την απαξίωση κάθε ιδανικού και την αποθέωση μιας στείρας κατανάλωσης και μιας ακόμα πιο στείρας αντικοινωνικής αγωπάθειας;

anarxikoi-simaia__article

Και σχεδόν κανείς πια δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσει τον πατριωτισμό, που αγαπάει την πατρίδα του σεβόμενος και όλες τις άλλες πατρίδες, από τον εθνικισμό που πιστεύει ότι η δική του πατρίδα είναι καλύτερη από τις άλλες. Τον πατριωτισμό που δεν επιβουλεύεται κανέναν αλλά είναι έτοιμος να υπερασπιστεί την πατρίδα του, από τον εθνικισμό που επιβουλεύεται άλλους και είναι έτοιμος να πολεμήσει εναντίον τους γι' αυτό.

Και καθώς η έννοια της πατρίδας λοιδορείται από την ίδια την κυβέρνηση, από αριστερίστικα γκρουπούσκουλα και από έμμισθους ή απλώς φανατικούς καθηγητάδες και διανοούμενους και πολιτικούς, σπρώχνονται όσοι αγαπάνε τα χώματά τους στην αγκαλιά εκείνων που είναι πραγματικά εθνικιστές και πολεμοκάπηλοι. Στην ακροδεξιά.

Το ειρωνικό είναι ότι αυτοί οι ίδιοι δεν χαρακτηρίζουν τους εαυτούς τους εθνικιστές όταν υπερασπίζονται αυτούς που πολεμάνε για την πατρίδα τους έξω από την Ελλάδα! Τους Κούρδους, τους Ιρλανδούς, τους Βάσκους, τους Παλαιστίνιους, τους Αφγανούς για παράδειγμα! Ούτε φυσικά και κανέναν άλλον που τους υπερασπίζεται. Ώστε να ορθώνεται το εύλογο ερώτημα: Τελικά μισούν τον εθνικισμό ή απλώς μισούν την Ελλάδα;

%25CE%25BA%25CE%25AC%25CE%25B9%25CE%25BD%25CE%25B5%2B%25CF%2583%25CE%25B7%25CE%25BC%25CE%25B1%25CE%25AF%25CE%25B1

Για όσο η ελληνική αριστερά δεν καταλαβαίνει ότι είναι ο χρήσιμος ηλίθιος ενός παγκόσμιου οικονομικού συστήματος, που δεν θέλει πατριωτισμούς, και ενός γεωπολιτικού συστήματος που θέλει όλα τα Βαλκάνια «εις την Δύσιν» για να μην αποτελούν πια χώρο επιρροής της Ρωσίας, στα σχολεία τα παιδιά θα διδάσκονται ότι το υψηλότερο αγαθό είναι να υπερασπίζεσαι τον πλούτο σου. Κι όχι το χώμα που παράγει τον πλούτο σου.

Ένα βράδυ, παλιότερα, μιλώντας με έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες βιομήχανους για την ελληνική γλώσσα, μου είπε: «Τι σημασία έχει σε ποια γλώσσα μιλάς. Σημασία έχει να σε καταλαβαίνουν».

Για να καταλάβει ο καθένας ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετεί ο αντιπατριωτισμός.

Πηγή: Liberal

27 σχόλια:

  1. Εγώ θα πρόσθετα στο παραπάνω την έντονη λαθρομετανάστευση που συνέβη στην Ελλάδα από το ανατολικό μπλοκ. Πολλοί που πιάνονται σε επεισόδια να καίνε ελληνικές σημαίες είναι αλβανοί, τούρκοι, κτλ. Πολλοί αριστεροί σήμερα είναι αλλοδαποί, πχ η βουλγάρα Κούνεβα που την έβγαλε η αριστερά Ευρωβουλευτή της Ελλάδας.

    Ακόμα δεν αναφέρθηκε στο άρθρο η Εκκλησία. Το Άγιο Όρος είναι ο φύλακας της ρωμιοσύνης, που σημαίνει Έλληνας και Ορθόδοξος(και διεθνιστής;). Μέσα από την εκκλησία μπορεί να αναβιώσει η Ρωμιοσύνη(πχ με τους κρυπτοχριστιανούς της τουρκίας) και η αυτοκρατορία, που ήταν πολυεθνική με κέντρο τους Έλληνες.

    Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ζήσαμε το άλλο άκρο όπου η νέα Ελλάδα έπρεπε να αντιστοιχεί στην Αρχαία Αθήνα-Κόρινθο, να μιλάει μια νέα έκδοση των αρχαίων ελληνικών(καθαρεύουσα), και η οποία σύρθηκε στην επέκταση των συνόρων από την αντίδραση του λαού που ήταν Ρωμιοί, και ήθελαν νέο Βυζάντιο με Κωνσταντινούπολη και όχι την Αθήνα του 600πΧ(χωρίς Μέγα Αλέξανδρο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευριπίδης Μπίλλης
      Εξαιρετικό άρθρο. Όμως κάνετε λάθος. Ίσως δεν γνωρίζετε ότι η κόρη του νευρολόγου Καθηγητή γιατρού του Ανδρέα Παπανδρέου, έκανε όχι πριν πολλά χρόνια "τέχνη", αυνανινο...νη υπό τους ήχους του Εθνικού μας ύμνου.

      Με την απόλυτη συμπαράσταση σε αυτήν την επιεικώς και ηλίθια, από όλους τους εθνομηδενιστές, νεοταξικούς «δεξιοαριστερούς» και διεθνιστές «προοδευτικούς», όταν στιγματίστηκε η απαράδεκτη ενέργεια της.

      Θα αγνοείτε επίσης ότι ο νυν Βαρβιτσιώτης της ΝΔ συμπαραστάθηκε σε αυτούς πού αναφέρετε ότι έκαιγαν την Ελληνική σημαία, λέγοντας ότι ήταν δικαίωμα τους.

      Σίγουρα επίσης αγνοείτε τι γίνεται και γινόταν στα Πανεπιστήμια με τους υπογραφάκηδες «γενίτσαρους» Καθηγητές του Σόρος κτλ.
      Έχει απόλυτο δίκαιο ο συγγραφέας

      Διαγραφή
  2. Διαβάζοντας το άρθρο κατάλαβα ότι είμαι πατριώτης, όχι ότι δεν το ήξερα αλλά και αυτό που γράφει σε κάποιο σημείο - Επειδή η παγκοσμιοποίηση είναι το αύριο του καπιταλιστικού συστήματος.-Αυτό τι σημαίνει ?
    Πάντως εναι καλά να ξυπνήσουν στην χώρα μας γιατί θα έχουμε πολλούς νεκρούς από αυτούς τους παγκοσμιοποιημενους τύπους! !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φυλακας του Ελληνισμου, δεν μπορη να ειναι αγαπητε, αυτοι που τον γκρεμησαν και τον λεηλατησαν...
    Εβραιοχριστιανοι ειναι και οι Καθολικοι,δεν ισοπεδοσαν και δεν λεηλατησαν, και δεν δολοφονησαν μεσα σε στρατοπεδα συνγκεντρωσης...!!!
    Αυτο σου διαφευγη επιλεκτικα...

    Αυτος ειναι και ο βασικος λογος που ο τοπος ειναι στον Μεσαιωνα ακομη...
    Και εκει θα μεινη για παντα, αν δεν περιορησετε τους παπαδες στις εκκλησιες, και να τους αναγκασετε να πληρωνουν φορους, οπως ολα τα κοινωνικά ιδρύματα...!!!
    καλη σου μερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίαβαζε λιγότερο ""Δαυλό"".

      Διαγραφή
    2. Συμπερασμα απ τα ανω ...Οι παπαδες φταινε για ολα.!!! Κι αν δεν ...τους περιορισουμε ...χαθηκαμε !!! Κατ αναλογια ..." οποιος τους περιοριζει ...ειναι ...θεος " ..Εχουμε ενα σουρεαλιστικο θεμα εδω με τους ...Μουλαδες που ...αυξανουν....και τους ραβινους που παιζουν κρυφτο...Για την ..προκομενη Δυση...τι να πεις ?? Πας για ...ψαρεμα ...Παντα ..προκοπες ναχει απ τον ...Μεγαλοδυναμο...θα συναντησει σε λιγο και τα βουνα με το ..πιλαφι...τις παρθενες....72...αν και θελαμε ...1072.....

      Διαγραφή
    3. Ενα απ τα πιο τιμια ...ιδρυματα που πληρωνουν φορους ...ειναι και το ιδρυμα Σορος...κι αλλα ευαγη ιδρυματα ιδια.....

      Διαγραφή
  4. Απόδειξη των ισχυρισμών του άρθρου αποτελεί η άρνηση των κατσαπλιάδων του συριζιστάν να μην θέλουν τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, όταν, υπάρχουν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης ιδιωτικά. Ο λόγος είναι πως στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχουν επέμβει με την κατάργηση της ιστορίας αφού επεμβαίνουν με τα χειραγωγημένα προγράμματα, ενώ στα Πανεπιστήμια έχουν βρεί τον τρόπο, επειδή δεν μπορούν να επέμβουν με προγράμματα, διορίζοντας εκατοντάδες από την δεκαετία του '90 και μετά, ωνημένα επικούρια που στην ουσία είναι εθνομηδενιστήρια. Έτσι αν επιτραπεί να υπάρχουν ιδιωτικά Πανεπιστήμια όλα αυτά τα εθνομηδενιστήρια θα πάνε σπίτι τους, και το παιχνίδι για καταστροφή της Πατρίδας μας θα πάει περίπατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχετικά με την ερώτηση που διατυπώθηκε: «γιατί η παγκοσμιοποίηση είναι το αύριο του καπιταλιστικού συστήματος», να πω περίπου πως συμβαίνει αυτό.
    Ο καπιταλισμός έχει κύκλους ανόδου-καθόδου, από την ίδια τη φύση του, και φτάνει σε αδιέξοδο όταν ελαχιστοποιηθεί η καταναλωτική ικανότητα των ανθρώπων, και παράλληλα υπάρχουν συσσωρευμένα κεφάλαια στα χέρια λίγων, που δεν διοχετεύονται στην αγορά.
    Σε ακραίες καταστάσεις όπως το κραχ του 1929 συνήθως ακολουθεί πόλεμος και παίρνει πάλι μπρος το σύστημα.
    Μετά τον Β΄Π.Πόλεμο, πάνω στα συντρίμια που άφησε, και υλικά και ψυχολογικά, οι συνθήκες ήταν ιδανικές να αναπτυχθεί η ελεύθερη οικονομία, λόγω της ανοικοδόμησης που προκάλεσε τεράστια οικονομική δραστηριότητα, με ανάπτυξη όλων των κλάδων, και λόγω της επιδιωκόμενης «ευημερίας» εννοούμενης κυρίως ως κατανάλωσης..
    Μετά από κάποιες δεκαετίες, φτάσαμε πάλι στην «κόπωση» του συστήματος, ακριβώς γιατί συσσωρεύτηκαν κεφάλαια λόγω του νεοφιλελευθερισμού [που σημαίνει πλήρη απελευθέρωση της αγοράς χωρίς καμία κρατική παρέμβαση π.χ. στις εργασιακές σχέσεις, που στηρίχθηκε στις θεωρίες της Σχολής του Σικάγου του Φρίντμαν που έλεγε ότι το σύστημα δήθεν «αυτορυθμίζεται» όταν το αφήσεις ελεύθερο. Μεγάλο λάθος γιατί οδήγησε σε τεράστιες κοινωνικές ανισότητες (όπως έγινε π.χ. με τον θατσερισμό) που τελικά υπέσκαψαν και το ίδιο το σύστημα]...
    Αφού λοιπόν το σύστημα έφτασε στα όριά του, με την έννοια ότι δεν μπορούσαν πια να διατηρήσουν την ισορροπία ανάμεσα στα επίπεδα μισθών (που δεν ήθελαν να τα αυξήσουν) και στη διατήρηση και αύξηση της αγοραστικής δύναμης (απαραίτητη για να συντηρείται η κατανάλωση στα όρια που συντηρούν τον ίδιο τον καπιταλισμό), βρέθηκε η λύση στο αδιέξοδο που ήταν η παγκοσμιοποίηση, ώστε να ελαττώσουν το κόστος παραγωγής.
    Έτσι λοιπόν ξεκίνησαν να μιλάνε για ανοιχτά σύνορα και ανοιχτές κοινωνίες, και μεταφέρθηκαν οι περισσότερες πολυεθνικές σε χώρες όπως η Κίνα ακριβώς για να μειώσουν το κόστος και να συνεχίσει ο καπιταλισμός να παράγει κέρδη με την ίδια αγοραστική δύναμη.
    Αυτό το παρουσίασαν σαν μια υποτιθέμενη παγκόσμια ισοκατανομή... ότι δήθεν θα δώσουν ευκαιρίες σε χώρες του Τρίτου κόσμου της Ασίας και Λ. Αμερικής, να εργαστούν και να πάρουν ένα μέρος του παγκόσμιου πλούτου..
    Φυσικά η πραγματικότητα ήταν η σκληρή εκμετάλλευση, συγκεκριμένα για την Κίνα έχουμε διαβάσει απίθανα πράγματα, για χώρους σαν στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα οποία γίνεται π.χ. η συναρμολόγηση των I-phone, και η κατασκευή γενικά των καταναλωτικών προϊόντων της Δύσης, όπου δουλεύουν 16 ώρες τη μέρα για ψίχουλα, υπογράφουν ότι δεν θα κάνουν παιδιά, κοιμούνται σε θαλάμους όπως αυτούς των καραβιών, μπορεί να τους σηκώσουν και τη νύχτα για δουλειά, και αν αρνηθούν έχει συμβεί να υπάρχει καταστολή με νεκρούς... επίσης τα ποσοστά αυτοκτονίας είναι πολύ μεγάλα...
    Αυτό το σκοπό έχουν και οι οικονομικές ζώνες που θέλουν να φτιάξουν στη Βόρεια Ελλάδα για να απορροφήσουν τους λαθρομετανάστες και να γλιτώσουν και το κόστος μεταφοράς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάντα δονεί και συγκλονίζει το απόσταγμα των άρθρων-δοκιμίων του ευγενή ευπατρίδη Τετράδη Παπαδόπουλου.Είναι σταθμός τα γραφόμενά του.
    Στο τέλος όλοι νοιώθουν εξοργισμένοι,και βρίσκουν "την φλόγα που δεν τρέμει και το μαράζι δίχως αφορμή"όπως μας αποκαλύπτει γλαφυρά ο σύγχρονος ποιητής μας.
    Ναι...
    Είναι έντιμος, είναι αληθινός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. To άρθρο στο μεγαλύτερο μέρος του είναι πολύ καλό αν και δίνει βάρος κυρίως στην πολιτική-οικονομική πλευρά των πραγμάτων, στην οποία πιάνει την ουσία..
    Η παγκοσμιοποίηση με ένα εξελισσόμενο τρόπο γίνεται και κοινωνική, ιδεολογική και θρησκευτική. Ακουμπάει δηλ. τον όλο άνθρωπο και όχι μόνο τις οικονομικές-πολιτικές του δραστηριότητες.. (με παγκόσμια κοινή μόδα κουλτούρα και τρόπο ζωής και σκέψης)..
    και όταν δεν καταφέρνει την ομογενοποίηση των λαών προσπαθεί με το πρόσχημα του σεβασμού στον άλλο, να επιβάλλει την ισοτιμία και ίση αξία ανάμεσα στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.
    Πάνω σε αυτό θέλω να πω κάτι, συσχετίζοντάς το με αυτό που λέει το άρθρο ότι:
    «κανείς πια δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσει τον πατριωτισμό, που αγαπάει την πατρίδα του σεβόμενος και όλες τις άλλες πατρίδες, από τον εθνικισμό που πιστεύει ότι η δική του πατρίδα είναι καλύτερη από τις άλλες. Τον πατριωτισμό που δεν επιβουλεύεται κανέναν αλλά είναι έτοιμος να υπερασπιστεί την πατρίδα του, από τον εθνικισμό που επιβουλεύεται άλλους και είναι έτοιμος να πολεμήσει εναντίον τους γι' αυτό.»

    Ο εθνικισμός με την έννοια του φασισμού εννοείται ότι είναι καταδικαστέος. Όμως η υγιής έννοια του πατριωτισμού, δεν είναι η αγάπη για μια πατρίδα, που είναι μία ακόμα ανάμεσα στις πολλές (αυτό ισχύει και με την θρησκεία). Είναι η αγάπη που πηγάζει και από την συνειδητοποίηση της αξίας της.
    Φυσικά σέβεσαι τους άλλους.Από κει και πέρα όμως πρέπει να έχεις συνείδηση της ιδιαιτερότητάς σου ΚΑΙ με την έννοια της «ανωτερότητας», όχι φυσικά της βιολογικής-φυλετικής, αλλά ως προς την αξία των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών σου.
    Όχι με ένα τρόπο υπεροπτικό εθνοφυλετικό, αλλά, ειδικά για εμάς, επειδή είναι έτσι τα ίδια τα γεγονότα, και όσα μας γέννησαν σαν έθνος.
    Ο γεωγραφικός χώρος, η ελληνική σκέψη από την αρχή, η ελληνική γλώσσα που είναι η πλουσιότερη σε νοήματα, ο πολιτισμός η φιλοσοφία και το επιστέγασμα η Πίστη μας, που μόνο όποιος δεν την γνωρίζει και επηρεάζεται από διάφορα φαινόμενα ανθρωπινης ατέλειας και κατάπτωσης, δεν μπορεί να την εκτιμήσει.Δεν μπορούμε λοιπόν έχοντας όλα αυτά, να μην έχουμε ισχυρή συνείδηση της αξίας τους, ούτε μπορούμε να τα εξισώνουμε με άλλα αντίστοιχα, ακόμα και αν ισχυριστούμε ότι όλοι λένε τα ίδια για τον εαυτό τους..
    Μπορεί να λέει καθένας ότι θέλει, αλλά η αλήθεια εκ των πραγμάτων είναι συγκεκριμένη..
    Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε ανώτεροι έτσι γενικά όλοι σαν λαός, ειδικά σήμερα με τον τρόπο που σκεφτόμαστε σε ένα μεγάλο ποσοστό. Μιλάμε όμως για την έννοια της Ελλάδας και μάλιστα του Χριστού, με ότι αυτό περιλαμβάνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλα σωστα ειπε η Μαρια...αλλα το πιο σοβαρο ειναι ενα ..." οτι κοροιδεψαν τον κοσμο τοσο πολυ ολοι....κανοντας κεντρο των παντων ...της δημιουργιας δηλ...τα οικονομικα...!!! Κι αυτο το εκαναν ολοι...αριστεροι δεξιοι...μεσοι...ανωμαλοι...κλπ..Υλικο κεντρο...των παντων.Θεωριες του ...παντος ...γεμισε η φυση...Ο ανθρωπος εγινε για το.....φαι...την διασκεδαση....και το αλλο...το γνωστο..Η λεξη ..κερδος...ειναι ο ..Μολωχ...ο Ρα....ο Ανου....ο Διας...ο Γιαχβε...η πρωτη λεξη που ψελισε το συμπαν...και η ...τελευταια μαλλον....Ευχαριστουμε πολυ ολους τους διανοητες της Δυσης ..για την ανακαλυψη αυτη ...ολων των εποχων...αναμεσα στους καπνους των ηφαιστειων του χθες...και των ..αστρων 15 δις ετη φωτος περα...στα ορια της πλασης..... Φαγωμεν...πιωμεν...και το γνωστο....αυριο γαρ...αποθνησκουμε...βιαστειτε....

      Διαγραφή
    2. Eν τω μεταξύ αγαπητοί φίλοι, το υποτιθέμενο αντίθετο του κομμουνισμού, δηλ. ο καπιταλισμός, είναι της ίδιας φιλοσοφίας όσον αφορά το οικονομικό πεδίο. Δηλ. ο μεν κομμουνισμός έχει στο κέντρο του τα υλικά αγαθά και το 'συμφέρον της εργατικής τάξης' θεωρώντας τον άνθρωπο ως προς την ουσία του, ως ένα 'καταναλωτή αγαθών', και γι αυτό φέρεται φασιστικά για την εξάλειψη αντίθετων ιδεών που τον βλέπουν και με άλλο τρόπο, ενώ από την άλλη ο καπιταλισμός έχει επίσης ως κέντρο του την αδιάκοπη επιδίωξη της κατανάλωσης υλικών αγαθών που την παρουσιάζει σαν το κέντρο της ανθρώπινης ισορροπίας και ευτυχίας, για να μπορέσει (ο ίδιος ο καπιταλισμός) να συνεχίσει να υπάρχει.
      Και αυτό προκαλεί μια ευτέλεια στον ίδιο τον πολιτισμό. Ο καπιταλισμός από τη φύση του προκαλεί την 'αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι' καθώς λέγεται. Όλη η σημερινή κουλτούρα προκύπτει απ΄αυτό. Δεν προβάλλονται υγιή πρότυπα, τα κοριτσάκια π.χ.μεγαλώνουν με κούκλες όπως η Μπάρμπι για να εκπαιδευτούν ως μελλοντικές καταναλώτριες της βιομηχανίας της μόδας και της ομορφιάς.
      Ο δε νεοφιλελευθερισμός, η μετεξέλιξή του προς την ασυδοσία της αγοράς, χωρίς κρατική παρέμβαση, που εμφανίζεται σαν μια προσπάθεια μεγιστοποίησης του κέρδους, τελικά συνθλίβει τον άνθρωπο. Είναι απαραίτητο να υπάρχουν με λογικό μέτρο κάποιοι κανονισμοί. Να υπάρχει 8ωρο, αργία, και ένας λογικός μισθός. Δεν μιλάμε για παράλογα πράγματα που απαιτούν πολλές φορές και οι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές. Μιλάμε όμως για την κοινή λογική της ανθρωπιάς, που αν δεν την ακολουθήσεις, διαταράσσεις τις κοινωνικές ισορροπίες. Δεν γίνεται σήμερα να ζητούν κατάργηση της αργίας της Κυριακής ή την επί 24ωρου λειτουργία όπως στην Αμερική. Ένας πολιτισμός πρέπει να έχει κέντρο τον άνθρωπο και τις πραγματικές ανάγκες του, και να στηρίζει τους κοινωνικούς θεσμούς όπως η οικογένεια.

      Διαγραφή
  8. O κουκουλοφόρος της τελευταίας φωτογραφίας (στα αριστερά) φοράει ίδια κουκούλα με εκείνη των δοσίλογων της κατοχής (σαν σακούλα). Ἰδια περιφρόνηση για την πατρίδα τότε και τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α.Ρ 15/11/18 3.41 μμ.
      Κάνεις ένα λάθος Ο κουκουλοφόρος της τελευταίας φωτογραφίας(στα αριστερά) δεν είναι κουκουλοφόρος όπως γράφεις. Είναι κουκουλοφόρα
      Μεταξύ των δωσίλογων της κατοχής και των σύγχρονων κουκουλοφόρων υπάρχει μια διαφορά.
      Οι δωσίλογοι είχαν στην διάρκεια της κατοχής πατρίδα το χρήμα, και με την απελευθέρωση έγιναν « πατριώτες και εθνικόφρονες» στην υπηρεσία του αμειβόμενου αντικομμουνισμού.
      Οι σύγχρονοι κουκουλοφόροι δεν είχαν πατρίδα το χρήμα, δεν άλλαξαν πατρίδα όπως οι δωσίλογοι χαφιέδες, γιατί έχουν αποδεχθεί τις πολιτικές θέσεις του Μπακούνιν του Προυντόν του Μαλατέστα κλπ.Ιδεολογία γαρ.

      Διαγραφή
  9. The zest of the article, in my opinión, lies here;
    " Τελικά μισούν τον εθνικισμό ή απλώς μισούν την Ελλάδα;"
    The internal attacks we experience on a daily basis (school currículum, media, comments by the elite) are not meant to make us less nationalists, but rather less Greeks. Dismissing Amphipolis as a Roman site and the following agreements with Spopje are great examples of their plan.
    Once we realize we are once again under attact, we have to ask ourselves WHY? What do we poccess that always makes us targets to empires? Nothing less than our culture and the Hellenic values that in the right hands and with nurturing could once again lead humanity out of darkness. Hellenism is the foundation for a more human world and the less people know about it, the further humanity gets from salvation and more vicious and powerful the forces who treat the human race as slaves get.

    Is there a solution? Yes there is. Wherever we live, whatever soil we step on, we must tell the world I AM GREEK AND WITH ME I CARRY THE WORLD'S SALVATION. As a new Deukalion or an Argonaut, this is our role. The human race is not only in danger of natural cataclysms, but also from itself.

    The perpetual value of our written History attests to my theory. Unchallenged, admired and always current for thousands of years, Greek values are the beacon of a healthy society.

    We have the fire inside us and the umeasiness we feel makes us care, write, Express and want to act.

    THIS IS AND HAS ALWAYS BEEN THE ROLE OF THE GREEKS. ARE YOU ONE OR NOT?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εxactly.. Τhey don't want to make us less nationalists but less Greeks.
      We are attacked by NWO because we have this culture, and these values, ​​and above all, the concept of FREEDOM.Freedom is their problem..
      They don't care about money.. they want power and control.. they treat us, as slaves.. Our values can lead humanity out of darkness, because they create a more human world, and above all FREE PEOPLE.
      Εven the Greek language does not fit into the technocratic inhuman civilization they create. It is not by chance that the best technocratic language is English, which became an international language (with technocratic terms).
      So, we must remain faithful to our values, and give the light of Greece to the world.. the light of freedom, that takes its correct and complete expression, and its true meaning, into our Christian faith.

      Διαγραφή
    2. Το ανθρωπολογικό πρότυπο του Έλληνα έτσι όπως δομήθηκε από την αρχή, με ένα ελεύθερο και σκεπτόμενο πνεύμα, που βρήκε την πλήρη του έκφραση στην ελευθερία, και την έννοια του μοναδικού Προσώπου (του κάθε ανθρώπου) του Χριστιανισμού, δεν ταιριάζει με τον «παγκοσμιοποιημένο» μαζάνθρωπο που θέλουν να δημιουργήσουν. Έχουν μελετήσει τα πράγματα σε βάθος, και τίποτα απ΄ότι κάνουν δεν είναι τυχαίο.

      Διαγραφή
  10. I am not on.
    I live in northern Europe.
    I think you ne very met a nowdays Greek.
    You cant't compare him with old days Greeks...

    They are political party's dogs..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. να που φτάσαμε στο μεταίχμιο της ιστορίας, αυτή η πατρίδα αποτελείται από Έλληνες και απο αριστερους ανθελληνες.
    Πόσο πατριωτικη, φιλελευθερη και σύγχρονη άποψη!
    Με τέτοιες απόψεις προχωρούν οι χώρες μπροστά.
    Μπράβο κ. Τετραδη...έγραψες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι..αριστεροι ειναι Ελληνες ? Η μονο αριστεροι ? Παντως για Ελλαδα πολυ λιγο μιλανε...και παρα πολυ για σκετη αριστερα...Ειναι η αριστερα ..χωρα ? Αν ακους λιγο αριστερο ..πιστευεις πως ειναι....Αν το δεις αυτο διεθνως σαν θεμα...θα παραξενευτεις πολυ . .με το τι εννοει οτι ειναι ο Ελληνας αριστερος.
    ..Εννοει οτιδηποτε...Διεθνως εννοουν αλλα...και ολα εχουν συνορα τα αλλα...Ειναι ..χαριτωμενο δεν λεω.. Κανεις δεν ξερει ποτε το μελλον..αρα και προς τα που ..προχωρουν οι χωρες..στο μελλον...αφου ολα στηριζονται στο παρελθον της χωρας...και σε καποιους παραγοντες απροβλεπτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μηπως μας διαφευγει κατι πολυ απλο και λογικο;
    Ενα σοβαρο κρατος στο οποιο θα κυριαρχουσε η αξιοκρατια σε ολους τους τομεις μηπως θα σφυριλατουσε τον πατριωτισμο και θα θωρακιζε(μεσω της παιδειας και Ιστοριας) την πολιτεια απο εξωθεν επεμβασεις και διαβρωσεις του φρονηματος των πολιτων;
    Αλλα και ουσιαστικα δεν θα δημιουργουσε συνθηκες στρατιωτικης ισχυος εναντι ολων των καλων γειτονων μας καθοτι τα χρηματα της αμυνας δεν θα πηγαιναν στις τσεπες καποιων παχυδερμων που ενδεχομενως να προβαλονταν ως σουπερ Πατριωτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΡΟΣ ΑΡΙΣΤΑΡΧΟ: Η σκεψη είναι μαλλον απλοΪκή. Σοβαρό κράτος ήταν η Γερμανία και έβγαλε τον Χίτλερ. Σοβαρό κράτος η Γαλλία και κατέληξε ο ήρωας στρατάρχης Πεταίν του Α Πγκοσμίου Πολέμου να γίνει δοσίλογος στον Β Πόλεμο.
    ΠΡΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ Τι ήταν αυτοί που προτίμησαν να το σκάσουν στο ΚάΪρο και τι αυτοί που έκαναν Ανστίσταση στα βουνά επί γερμανικής Κατοχής; Προχειρότητες στη σκέψη και στις αντιδράσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. http://www.topontiki.gr/article/34544/giorgos-papadopoylos-tetradis-v-athinas-syriza
    Ηταν κ υποψηφιος του συριζα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το τι ειναι πατριωτισμός , τι αντί πατριωτισμός ,τι αριστερά και τι δεξια και τι σχέση εχουν οι δυο τελευταίες με τους δυο πρώτους ειναι πολυ προλέγει,ενα ιστορια.Δυστυχως το 90% των κατοίκων της Γης εχουν κατα τη γνώμη μου εσφαλμένη αντίληψη για αυτά τα θέματα.Για μένα ένας αναρχικός κατα της παγκοσμιοποίησης ειναι πιο πατριώτης απο εναν Ευρωπαίο φεντεραλιστη που δηλώνει οτι αγαπά την πατρίδα του.Εμπρακτως τι γινεται ειναι η δουλειά.Δεν μπορεί να ψηφίζεις μνημόνιο και να λέγεσαι πατριώτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.