6/11/18

Η διάλυση έγινε, η ΚΟΛΑΣΗ έρχεται!


Του Θανάση Κ.
Το Ελληνικό κράτος έχει διαλυθεί
Ποτέ δεν ήταν οργανωμένο. Αλλά τώρα δεν μιλάμε για κάποιες «δυσλειτουργίες». Ούτε απλώς για «παράλυση»…
Εδώ έχουμε πλήρη διάλυση!
Κι αυτό πρέπει να το γνωρίζει η επόμενη κυβέρνηση που θα αναλάβει. Γιατί, αν δεν το αντιμετωπίσει αμέσως, θα το πληρώσει ακριβά
Η διάλυση είναι πιο έκδηλη –πασίδηλη, ακριβέστερα– σε πολύ κεντρικούς μηχανισμούς του κράτους:
Όπως η Αστυνομία, το Σωφρονιστικό Σύστημα και η (Δημόσια) Παιδεία.
Όλα αυτά πλέον συνδέονται άμεσα: Αφού τα Πανεπιστήμια έχουν γίνει τα κέντρα προστασίας παρανόμων«ακαταδίωκτου» εγκληματικών πράξεων και ορμητήρια, από τα οποία ξεκινούν ανεμπόδιστα οι ταραξίες. Κατά βούλησιν πια…
Ενώ τα δικαστήρια καταδικάζουν πρόσωπα για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις, ύστερα «τα σπάνε» οι κουκουλοφόροι, κι ύστερα… αθωώνουν παμψηφεί. Έγινε κι αυτό.
(Για τις Ένοπλες Δυνάμεις δεν  θα γράψω τίποτε. Για λόγους προφανείς, μέρες που ζούμε.)
Πάμε στην Αστυνομία, λοιπόν:
* Θεμέλιο της αστυνόμευσης σε κάθε δημοκρατική κοινωνία είναι οι «κανόνες εμπλοκής» των αστυνομικών. Πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορούν να χρησιμοποιούν το μονοπώλιο της νόμιμης βίας που διαθέτουν.

Γιατη συνέχεια LastPoint

-------------------------------------------------------------------------------------------


Χθες στις 3.30 τα χαράματα έγινε #ληστεία στο σπίτι απέναντι από το δικό μου.
Τρία άτομα μπήκαν από τον πρώτο όροφο του σπιτιού τύπου μεζονέτα. Έπιασαν στον ύπνο τον γείτονά μου -ζει μόνος του-, αυτός αντιστάθηκε μόλις τους είδε, τον σάπισαν στο ξύλο και επειδή βρήκαν 600 ευρώ ζητούσαν να τους πει πού έχει κι άλλα. Αυτός δεν είχε, αλλά δεν τον πίστευαν και δώστου ξύλο.
Τελικά πήραν τα 600 συν μια κάρτα με το pin που τον ανάγκασαν να τους πει.
Ο γείτονάς μου είναι 60 ετών περίπου, αλλά 2 μέτρα και πολύ γεροδεμένος.
Πριν φύγουν τον έδεσαν και τον φίμωσαν, πήραν το κινητό -σταθερό δεν είχε στο σπίτι- κι έφυγαν.
Βαριά δαρμένος και δεμένος-φιμωμένος, μούγκριζε για βοήθεια, αλλά δεν τον άκουγε κανείς ως τις 12.30 το μεσημέρι που τον άκουσε επιτέλους μια γειτόνισσα, μπήκε στο σπίτι και έπαθε σοκ.

Εγώ βρέθηκα στο σκηνικό στις 15.45 το απόγευμα. Είχαν καλέσει #ασθενοφόρο από τις 12.45 και δεν είχε φανεί ακόμα!
Ήρθε ο ίδιος ο διοικητής της #Αστυνομίας (πολύ σοβαρό το περιστατικό βλέπετε) η σήμανση κ.λ.π.
Κάλεσε ο ίδιος ο διοικητής ξανά και για 3 φορές το #ΕΚΑΒ τους είπε ποιος είναι και τόνισε ότι ο άνθρωπος αιμορραγούσε από τις 3.30 τη νύχτα και άγγιζε το δωδεκάωρο πια!
Η δικαιολογία τους, πως είχαν 147 κλήσεις και ελάχιστα ασθενοφόρα.
Όταν ήρθε μετά από 3 ώρες, ρώτησα τον οδηγό του γι αυτό το αίσχος και μου απάντησε ξεκάθαρα πως δεν υπάρχουν ασθενοφόρα -ξεφτίλα #Πολάκη.
Στη θέα του ανθρώπου πάντως, τρόμαξε ως και ο τραυματιοφορέας. Μόλις έμαθε για τη ληστεία έλεγε "πού ζούμε βρε άνθρωποι, πού ζούμε!".
Ο Διοικητής της Αστυνομίας και όσοι αστυνομικοί ήταν εκεί, ήταν όλοι 30-35 ετών με πολιτικά. Μη φαντάζεστε καπελαδούρες και στολές πια.
Κρατήστε τι μας είπαν:
- Με το νόμο #Παρασκευόπουλου είναι σε λίγα μηνάκια όλοι έξω ή δεν τρώνε καν ποινές φυλάκισης ή παίρνουν αναστολές. Οι ίδιοι και οι ίδιοι μας ξανακλέβουν, γιατί αυτό έχουν μάθει να κάνουν.
- Οι περισσότεροι από τους ληστές είναι τσιγγάνοι (#ρομά τους είπανε). Λόγω της ελαστικής νομοθεσίας πια, δεν φοβούνται να κλέψουν και να συλληφθούν. Αυτό το υπογράμμισαν οι αστυνομικοί, με απόγνωση και φρίκη μπορώ να πω!
Μας είπαν κι άλλα πολλά, που θα τα γράψω σε άλλο ποστ.
ΥΓ.
Την Παρασκευή που μας πέρασε στο ίδιο σπίτι πήγαν να μπουκάρουν 2, τους πήρε χαμπάρι ο γείτονας αυτός και έφυγαν. Ήρθε αστυνομία κ.λ.π.
Ξαναγύρισαν πιθανότατα οι ίδιοι με 1 άτομο ακόμα μαζί.
ΓΜΤ ο #ΣΥΡΙΖΑ, ο #Τσίπρας και η χολέρα τους!
ΥΓ2
Θυμάστε κάποιοι ότι τον Ιούνιο είχε μπουκάρει κλέφτης στο δικό μου σπίτι. Και τον Αύγουστο στου διπλανού μου. Γενικά της πτνας γίνεται, μπαινοβγαίνουν οι εγκληματίες στα σπίτια μας συνέχεια!

13 σχόλια:

  1. Εχετε απόλυτο δίκιο ,το άρθρο σας είναι αναλυτικότατο ,δυστυχώς όμως η χώρα βιώνει εδώ και χρόνια την απόλυτη παρακμή ,και το χειρότερο ότι πλέον ούτε οι πολίτες αντιδρούν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν εχει ..εκπλαγει κανεις...Απλα μετα απο συμφορες ολοι θα δειχνουν εκπληκτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει τώρα δικούς του στο κράτος. Όταν θα έρθει ο επόμενος να κυβερνήσει, το κράτος θα παραλύσει. Αν και η απεργία διαρκείας στην ΕΡΤ θα ήταν ένα ευχάριστο γεγονός, όμως η συνεχής κατασυκοφάντηση από την ΕΡΤ της επόμενης κυβέρνησης πριν αναλάβει έργο είναι σκάνδαλο.
    Το ΣΥΡΙΖΑ γενικά διχάζει το λαό σε κάθε επίπεδο, πχ φοιτητές εναντίων κουκουλοφόρων εναντίων έμπορων ναρκωτικών, γκέι εναντίων στρέιτ, παμμακεδονικές ενώσεις εναντίων κουκουλοφόρων και κυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Dimitris D (6/11/2018 9.16πμ)
      Εγώ δεν γνωρίζω λεπτομερώς αν η Αστυνομία είναι αυτή που αναφέρουν η Ευαγγελία Ζερβού και η Ελία Ζερβού.
      Εσύ όμως γράφεις ότι ο σύριζα βάζει δικούς του στο κράτος.
      Το βέβαιο είναι ότι στις Αστυνομικές σχολές εισάγονται αποκλειστικά αυτοί που περνούν στις πανελλαδικές εξετάσεις . Αρα δεν ισχύει αυτό το «ο σύριζα βάζει δικούς του στο κράτος.» Ερώτημα είναι αν θεωρεί κανείς δίκαιο να προσλαμβάνονται ως αστυνομικοί υπάλληλοι αυτοί που έχουν πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων όπως μαθαίνω από συγγενείς ότι γίνονταν μέχρι και στην εποχή της χούντας του Παπαδόπουλου.Αυτά τα φασιστιλίκια πέρασαν ανεπιστρεπτεί από την εποχή του Καραμανλή αμέσως μετά την χούντα.
      Στις δημόσιες υπηρεσίες οι προσλήψεις γίνονται αποκλειστικά με τον ΑΣΕΠ από τα χρόνια που ήταν κυβέρνηση ο ακροδεξιός Σαμαράς.
      Ποιοί είναι τελικά αυτοί οι ημέτεροι που « ο συριζα βάζει τώρα δικούς του στο κράτος»;;;
      Μήπως εννοείς τους συμβούλους των υπουργών και του πρωθυπουργού
      Αυτά που γράφεις στη δεύτερη παράγραφο είναι τουλάχιστον ανάξια σχολιασμού. πχ Ειναι δυνατόν να σχολιάσει κανείς ότι «διχάζει τον λαό σε κάθε επίπεδο πχ...παμακεδονικές ενώσεις εναντίον κουκουλοφόρων»;;;;;
      Όσο γράφετε τέτοια ανυπόστατα το μόνο που επιτυγχάνετε είναι η άνοδος του συριζα και αυτό το επίτευγμα σας με λυπεί.

      Διαγραφή
  4. •Μια νέα φυλακή στη Μακρόνησο.
    Πραγματική φυλακή.
    •Αυστηρές ποινές
    •Μόνο κριτήριο μείωσης της ποινής η μη συγκάλυψη των άλλων συμμοριτών,κακοποιών,συνεταίρων κτλ.
    •Έχουν αφήσει το Σωφρονιστικό σύστημα,τη Δικαιοσύνη στο έλεος των συμμοριτών.
    •Να καταγραφούν οι ναρκομανείς και να τους δίνεται ηρωίνης, κοκαΐνη,ότι θέλουν τέλος πάντων στο κόστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ταϋγέτη.
    Τὶ περιμένετε ἀπὸ μιὰ κυβέρνησι ποὺ μισεῖ τὸν Ἕλληνα;

    Σὲ αὐτὴν τὴν χώρα τὸ καθεστὼς πρέπει νὰ ἀλλάξη μὲ ἐπιβολὴ στρατιωτικοῦ νόμου ἀπὸ πατριῶτες γιὰ νὰ καθαριστῆ ἡ Κόπρος τοῦ Αὐγείου,καὶ νὰ κρατήση αὐτὴ ἡ αὐστηρὸτητα γιὰ ἀρκετὰ χρόνια ὥστε νὰ ἀλλάξη καὶ ὁ Ἕλληναςποὺ ποὺ ἔχει ἀφελληνισθῆ.

    Ἡ Δημοκρατία δὲν μπορεῖ,αὐτὴν τὴν συγκεκριμένη στιγμὴ νὰ σωση τὸν Ἑλληνισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Unknown (6/11/2018 1.27 μμ)
      Πολύ ωραία τα γράφεις ξέχασες όμως να μας εξηγήσεις αν οι «πατριώτες» σου που θα επιβάλουν τον στρατιωτικό νόμο θα είναι αξιωματικοί . Αν αυτό εννοείς σε διαβεβαιώνω ότι δεν θα βρεις φασίστα αξιωματικό στον Ελληνικό στρατό.
      Επειδή ταυτίζεις το φασιστικό καθεστώς με τον πατριωτισμό σε υπενθυμίζω ότι.
      Η τήρηση του παρόντος Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων που δικαιούνται και υποχρεούνται να με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία (Σύνταγμα της Ελλάδος άρθρο 120 παράγραφος 4)
      ΥΓ Χάλια Χιτλερ

      Διαγραφή
    2. Finally Christo! You agree with the rest of us; the Constitution gives us the right to rid the country of tyrrants. Did SYRIZA approve your comment? I don't want you to get in trouble.
      You know Christo, I have been in all so-called "communist" states where women sell themselves for $1, but I never met any whore like you selling a whole country for a basic Salary.

      Διαγραφή
  6. Πάντως η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη και στις Πρέσπες μια χαρά τα κατάφερε και συνέβαλε στην προδοσία της χώρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καθε πολις και φυλακή και καθε χωριο και κρατητηριο. Χτίστε φυλακές σημερα.
    Οποιος μπαίνει φυλακή πρέπει να εκτίει ολη την ποινή του.
    Επίσης ΟΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΈΝΟΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΥΝ στην κατασκευή νέων φυλακών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θέλω την γνώμη σας ρε πατριώτες. Πιστεύετε πως μιά δικτατορία θα μας σώσει;;; Όχι δικτατορία να κυνηγάει τον κόσμο,αλλά μία δικτατορία διαφάνειας που θα σώσει τη χώρα και θα βάλει τους απατεώνες και τους κλέφτες στη φυλακή. Μιά δικτατορία που θα υποστηρίζει τις θέσεις της Ελλάδας με πατριωτισμό και όχι δουλικότητα. Μιά δικτατορία που θα προσέξει το λαό και θα πει όχι στους παραλογισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Ως αναφορά την αρχή του άρθρου που λέτε πως πάντοτε ήταν διαλυμένο το κράτος εγώ διαφωνώ. Διότι επί Μεταξά λειτουργούσαν πολλά πράγματα και ειδικά ο στρατός γι αυτό νικήσαμε τους Ιταλούς. Θα ήθελα πολύ να ακούσω τη γνώμη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μεχρι να ελθει η λευτερια φυλαχθειτε ολοι.Αυτο που γινεται στην Ελλαδα στο θεμα της ασφαλειας ειναι μοναδικο τουλαχιστον σε ευρωπαικη χωρα.Οταν βγουν στην φορα τα δρωμενα δεν θα πιστευει κανεις.Ενα μονον σας λεω.
    Φυλαχθειτε οπως μπορειτε.
    Δεν γινονται τυχαια αυτα.Υπαρχει σχεδιο.
    Οπλιστειτε και λαβετε μετρα.Συρτες αμπαρες δικαννα, τσεκουρια.Εαν συμβει το μοιραιο να ενεργησετε ψυχραιμα.
    Φυλαχθειτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μα αυτο χρειαζετε τελικα γιατι ειμαστε ηλιθιοι και κοιμησμενοι σαν λαος!!! Να γινει κωλος το συστημα , να ισοπεδωθουν ολα και μετα να ξυπνησουμε να σηκωθουμε απο τους καναπεδες!!! Τωρα το καταλαβες εσυ;; Εαν δεν ισοπεδωθουν ολα να μην υπαρχει τιποτα , να χασει και τον καναπε τελικα ο συχρονος Ελληνας δεν σηκωνετε!!! Κανε λιγο υπομονη ακομη , εχουν τους καναπεδες τους ολοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.