13/11/18

Ο υπουργός εξωτερικών της Αλβανίας σχολιάζει τα τεχνικά θέματα της συμφωνίας με την Ελλάδα για πρώτη φορά


Albanian Foreign Minister, Ditmir Bushati has spoken for the first time on Monday evening about the technical details of the maritime agreement reached with neighbouring Greece.

Για τη συνέχεια balkaneu






9 σχόλια:

  1. Θα ήταν ωραίο να είχαμε υπότιτλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...κοίταξε οι Αλβανοί έχουν αρπάξει το χαρτζιλίκι τους από τους Τούρκους να δημιουργήσουν θέμα με νέες "αλβανιές"! Εδώ θα μετρήσουμε άλλα μια φορά τους "συμμάχους" μας! Δεν χρειάζεται να ξέρεις τι λέει ο Bushati! Το ζήτημα αυτό λειτουργεί ως "συμμαχόμετρο"! Από εδώ οι σύμμαχοι θα δείξουν και τις προθέσεις τους για την Τουρκία! Θα της "κλείσουν" το μάτι και οφείλουμε να το πάρουμε πολύ σοβαρά διότι το δίκαιο είναι με το μέρος μας, και δεν πρέπει με τίποτα να κάνουμε πίσω!Το πολύ -πολύ ας μην κάνουν γεωτρήσεις στο Κατάκωλο και μην περνάνε τόσο ψηλά τον αγωγό αν τον φτιάξουν...μια χαρά θα είναι να τρώμε καμιά στείρα (ή στήρα) πελαγίσια ούτως η άλλως και με τα κέρδη των υδρογοναθράκων στην Γερμανία θα τα στέλνουμε!Λένε πως η Γερμανία δεν ήθελε το φυσικό αέριο γιατί όλες οι εταιρείες που θα αντλήσουν είναι εκτός γερμανικών συμφερόντων, αλλά κανένας δεν λέει τι θα γίνουν τα κέρδη της Ελλάδας από το αέριο! Θα πηγαίνουν για την ευημερία του ελληνικού λαού ή για να "ξεπληρώνουν" τα μνημονιακή βάρη? Καλό θα ήταν να πάρουμε μια βοήθεια απο την κουρτίνα δύο...εννοώ κάποιον που γνωρίζει για την διάθεση των κερδών της χώρας μας ή αν τα μνημόνια θα αρπάζουν και αυτό το χρήμα εξακολουθώντας να παρανομούν κραυγαλέα! Μπορεί κάποιος να απαντήσει σ αυτό?

      Διαγραφή
    2. Ποιος ειδικος Σακη ?? Τι τον θελεις ?? Χρειαζεσαι επιβεβαιωση οσων ειπαν...εγιναν κλπ ?? ...99 ετη ολος ο δημοσιος πλουτος θα παει εκει...Δεν το ψηφισαν ολοι ?? Τι ειδικο ζητας ??? Να πει ...οχι ?? Τοσο πολυ αχωνευτο σου ειναι ?? Θελεις ειδικο να πει αν βγαινει ο ηλιος ???

      Διαγραφή
  2. Αν κρίνω από τον πρώτο χάρτη που δείχνει ο Ελληνοσπούδαστος Αλβανός Υπεξ δεν βλέπω να διαφωνούν με το δίκαιο πουθενά οι άνθρωποι!Δηλαδή κλίνουν τον κόλπο στο Λούκοβο με ευθεία γραμμή διότι χονδρικά είναι 17 μίλια και η ευθεία γραμμή μετά το κλείσιμο θα πάει στα 15 αφού περίπου για να κλείσει ο κόλπος είναι στα 2 μίλια! Συναντούν από τους Οθωνούς 12 μίλα τα άλλα 12 από τις αλβανικές ακτές κάτω περίπου από το Dukat και χαράζουν την μέση γραμμή στο κομμάτι εκείνο που δεν υπερβαίνει τα 24 μίλα! Έπειτα αφού η ΑΟΖ περιλαμβάνει και την αιγιαλίτιδα δηλαδή 200 μίλα (188+12) αλλά με την Ιταλία απέναντι στο ύψος του Gagliano del Capo που δεν ξεπερνά τα 50 μίλα από τους Οθωνούς οπότε πάλι μέση γραμμή αλλά και με την Αλβανία βρίσκουμε που τέμνονται πιο ψηλά η μέση που θα είναι προέκταση της μέσης γραμμής και τέλος καλό όλα καλά! Νομίζω από την προβολή λοιπόν του πρώτου χάρτη αν κατανοώ σωστό η φίλοι Αλβανοί δεν διαφωνούν! Τώρα γιατί το Συνταγματικό τους δικαστήριο έμεινε ανενεργό με 2 μόνον μέλη και δεν ύπάρχει ανάμειξη της Τουρκίας ;h me paranom;iew αυτό είναι κάτι που πρέπει να απαντήσουν όλοι αυτοί:
    https://www.ethemis.gr/2018/08/01/%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BC%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD.html
    Όσον αφορά την άρση εμπολέμου που είναι ξεχωριστό θέμα δεν υπάρχει καμιάν αντίρρηση εάν
    πραγματικά αποδείξουν τον σεβασμό των δεσμεύσεων για την Βόρειο Ήπειρο! Και γιατί όχι αν αύριο θέλουν την εισαγωγή τους στην Ε.Ε. δεν είναι δυνατός να είναι κράτος μέλος με συμπεριφορά τύπου Χότζα!Είναι αδιανόητο!Όλοι οι πολίτες της Αλβανίας αλλά και των δυο χωρών θα είναι ικανοποιημένοι και θα ζουν ειρηνικά!Θα αναπτύσσονται οικονομικά, και θα μπορούν να τουλάχιστον με ίσους όρους σε μια Ευρώπη φάντασμα χωρίς αλληλεγγύη που είναι σήμερα να δίνουν την νέα τους μάχη για δημοκρατία στα πλαίσια της Ευρώπης! Απαλλαγμένοι τουλάχιστον από ιδεοληψίες κοντόφθαλμες με απάνθρωπη συμπεριφορά του κράτους και απέναντι στους ίδιους! Σύμφωνοι, δεν είναι η Ευρώπη που ξεκίνησε με τα κριτήρια επί Μιτεράν για παράδειγμα!Αλλά ακόμα κι αν διαλυθεί θα έχουν ξεπεράσει έναν σκόπελο επικοινωνίας και συνεργασίας με την Ελλάδα σε θέματα δημοκρατίας που ουσιαστικά θα κάνουν και τους ίδιους να πάνε πιο μπροστά! Δεν είναι για τους ίδιους οι χασισοβολόνες στο Λαζαρατι που αποκομίζουν οι βαρόνοι τεράστια κέρδη με 20 και 25 ευρώ μεροκάματο που τους δίνουν!Αντάλλαγμα σ αυτό παραμύθια με Καλασνικοφ και αντί παραμυθιών στην φωτιά τον χειμώνα στα πιτσιρίκια να αφηγούνται ανθρωποκυνηγητά στους χασισοφυτείες και πόσο λίπασμα χρειάζεται το φυτό, ή πότε το κλαδεύεις ή και να τους κάνουν μαθήματα να πυροβολούν την ελληνική σημαία όπως το πρόσφατο βίντεο που ανέσυραν χθες τα Μ.Μ.Ε. έτσι για να κάνουν "χάζι" στην Αλβανία! Τα νέα παιδιά έχουν αποστολή την ειρήνη, την ευημερία, την μεταλαμπάδευση του αληθινού πολιτισμού, κι όχι των ληστειών και οι μεγαλύτεροι να "εξοφλούν" την ζωή τους έξω από αξίες...πρέπει κι από τους δυο λαούς να κινηθούν όλες οι υγιείς δυνάμεις για την ανατροπή πολιτικών που είναι διαφθαρμένοι!Όλοι αυτοί που εμποδίζουν την φιλία και την συνεργασία των δυο χωρών πρέπει να μπούν άπαξ στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, διότι είναι οι βασικοί αίτιοι της δημιουργίας φασιστικών ενεργειών από όπου και να προέρχονται και μόνον αίμα θα χυθεί στο τέλος!
    Δεν έχει σημασία ποιος θα πληρώσει μεγαλύτερο τίμημα...αν μπούμε σ αυτήν την λογική έχουμε χάσει και οι δυο αλλά και οι επερχόμενες γενιές...όλα αυτά τα θέματα λύνονται με βάση το Διεθνές Δίκαιο! Αυτή είναι η διαφορά του πολιτισμού της Ελλάδας με την Τουρκία!Πως η Ελλάδα με σαφή υπεροπλία (μόνον 600 αεροπλάνα μικτό αεροπορικό στόλο να βάλεις έναντι κανενός της Αλβανίας) δεν καταφεύγει στην "πειθώ" της ισχύς αλλά στην λύση των προβλημάτων με βάσει του Δίκαιου...ας τελειώνουμε με αυτά τα προβλήματα άμεσα διότι είναι πράγματι αστεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαι ρομαντικος τελικα ?? Την φυση την ανθρωπινη...και των λαων δεν την ξερεις ?? Ερχεται ποτε ειρηνη εξ ουρανων ?? Η ισχυς τι ρολο παιζει ?? Εδω ενα προβατο κανει τσαμπουκαδες αοπλο....Οπλισμενο θα ψαχνουμε χορτα...Αυριο οι συμμαχοι θα το οπλισουν.Χρονο θελουν.Ψαχνουν και τα εσοδα που θα πληρωσουν τα οπλα...Αυτα που συζηταμε εμεις με τους Αλβανους.Κι εμεις δινουμε και τον χρονο και τα εσοδα ....Δεν ξερω τι λεμε εδω...εκει...οπου.Τοχουμε χαμενο Σακη....εντελως.

      Διαγραφή
    2. Δημήτρη πάρε και τα ρέστα τώρα από τους Ιταλούς με αιτιολογία άκου...κρατιέσαι?
      "Η Αλβανία θεωρείται εταίρος που πρέπει να προστατεύσει το δίκτυο αγωγών TAP από το Αζερμπαϊτζάν"! Και γι αυτό κοίτα δωράκι που πήραν:

      https://www.himara.gr/epikairotita/6682-italia-dorise-tethorakismena-stin-alvania

      δεν ξέρω τώρα τι γίνεται...

      Διαγραφή
    3. Αρα δεν εισαι ρομαντικος.Σημειωση: ψαχνουν...χρονο...και εσοδα για την Αλβανια.Οκ ? Προσεχε....εσοδα για τα οπλα της.Δηλ.να παρει η Αλβανια εσοδα για οπλα.! Για μετρο...σου λεω το εξης ...Η Ελλαδα ..δεν θα παρει μια απ τα εσοδα...λογω υποθηκευσης του ορυκτου πλουτου για ...99 ετη !!! Η Αλβανια θα ...παρει!!! Για οπλα...να φυλαει ..γρουβες αγωγων...διπλα σε συμμαχο χωρα ..την Ελλαδα των συμμαχων....λιγα χλμ...πιο κει...οταν ολη την προστασια των αγωγων μπορει η Ελλαδα μονη ...που ηδη εχει οπλα πολλα !!!!..και ηδη φυλαγει με Φ- 16 ...τους ...αοπλους....επιδοξους ...φυλακες !!!!' Δηλ....λογικα...λογω υποθηκων...εμεις αφοπλιζομαστε...οι Αλβανοι οπλιζονται...με δικα μας ορυκτα...μεχρι να οπλιστουν...τους φυλανε ..εμεις....με δικα μας εξοδα (!).....κι οταν οπλιστουν εμεις θαμαστε αοπλοι....θα λεμε ρομαντικα τραγουδακια...θα ψαχνουμε σαντουιτς για φαι...θα μας παρουν την ...Πρεβεζα...θα φαμε κι ενα ..σκατοξυλο απ ολους.. ..κλπ.Αν εσυ ..η οποιος....θελεις να τρελαθεις εντελως....δικαιωμα σου....Διοτι ολα αυτα του παρανοικου ασυλου τα συμβαντα....φυτρωνουν εδω ...οπου η χαζομαρα χτυπαει πρεζα...ταβανι....και το αρχιχαιβανι.....Τους δινουμε και χρονο....Ταχω φτυσει....θελω αερα καθαρο....παω εξω...

      Διαγραφή
  3. Διαβάστε ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ,για να γνωρίζετε γιατί ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ο ΚΑΤΣΙΦΑΣ.
    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ! ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΧΑΡΙΣΟΥΝ 3 ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΕΘΟΡΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΟΖ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΟΣ ΧΩΡΑΣ! ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΑΣΚΟΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ! ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΝΗΣΙΑ ΧΑΝΟΥΜΕ!!!
    http://indobserver.blogspot.com/2018/07/3_19.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κα Μαρια Κουμη...σορυ...αλλα τι ακριβως κανεις ? Μας δειχνεις εστιες φωτιας.Οκ...τις βλεπουμε...Εε και ?? Κουβαδες δεν εχει το μαγαζι ? Εμπλουτιζεις και καλα κανεις εως ενα σημειο τις γνωσεις μας.Αλλα και το ουρανιο μετα απο εμπλουτισμο μεγαλο κατι το κανουν.Εσυ τι προτεινεις να το κανουμε ?

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.