10/11/18

Ο πρώτος μουσουλμάνος από τη Θράκη ορκίστηκε στην Ελληνική Αστυνομία


Ο πρώτος μουσουλμάνος από τη Θράκη ορκίστηκε σήμερα στην Ελληνική Αστυνομία σε  τελετή που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων στην Κομοτηνή.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα  xronos.gr πρόκειται για τον νεαρό Ισμαήλ Τζεβτζέτ που εισήχθη στη σχολή δοκίμων αστυφυλάκων μέσω του συστήματος των πανελλαδικών εξετάσεων.
Τον όρκο ανέγνωσε ο τοποτηρητής της Μουφτείας Κομοτηνής Τζιχάτ Χαλήλ και ο νεαρός δόκιμος αστυφύλακας επανέλαβε.
Είχε προηγηθεί ο όρκος των υπολοίπων τον οποίον ανέγνωσε ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κος Παντελεήμων.

19 σχόλια:

  1. Εννοείται απο τον ομοφυλόφυλο υπαστυνομο είναι καλύτερος αλλα μέχρι εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ΤΕΟ,

      Αν πχ έρθει να σε μαχαιρώσει / ληστέψει / βιάσει ένας χριστιανός ορθόδοξος (καλά σε σοκάρω τώρα…) και προστρέξει προς βοήθειά σου ένας αστυνομικός που είναι μουσουλμάνος στο θρήσκευμα και σε σώσει, εσύ θα πεις «όχι δεν θέλω»;

      …και κάτι ακόμη…

      Αν χρειαστεί να χειρουργηθείς επειγόντως ή να χρειαστείς συνδρομή ενός δικηγόρου και αφεθείς στα χέρια του ιατρού (ή του δικηγόρου αντιστοίχως) που θα σε σώσουν και εκ των υστέρων μάθεις πως είναι ομοφυλόφιλοι / μουσουλμάνοι / ΠΑΟΚτζήδες ή έστω έχουν ένα χόμπυ που δεν γουστάρεις… θα παίξει ρόλο για εσένα;

      …απλή ερώτηση κάνω.

      Διαγραφή
  2. Κριτήριο για την αξιολόγηση του ανθρώπου είναι η αξιοσύνη του και όχι το θρήσκευμά του. Μακάρι ο νέος να αποδειχθεί άξιος της αποστολής του. Απλά αν αποδειχθεί ανάξιος ας μην έχει διακριτική μεταχείριση ως μειονοτικός και ας υποστεί ότι και όλοι οι υπόλοιποι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ πάντως έχω την εξής απορία, ασχέτως με την αξία το ήθος και τον πατριωτισμό του συγκεκριμένου ανθρώπου, πως ένας μουσουλμάνος θα φορά εθνόσημο και σήματα που περιέχουν τον σταυρό? Μήπως έρχεται κάτι άλλο από πίσω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ GeorgeTS Ptol,

      «…πως ένας μουσουλμάνος θα φορά εθνόσημο και σήματα που περιέχουν τον σταυρό…»

      Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το «TS» που περιέχεται στο nickname σου σημαίνει «TransSexual», κι όμως εσύ το χρησιμοποιείς!

      Σοβαρά τώρα… τι σας νοιάζει ρε (μερικοί από εσάς), που το παλικαράκι αυτό είναι μουσουλμάνος στο θρήσκευμα; ΕΛΛΗΝΑΣ δεν είναι; Το παλικαράκι αυτό, αύριο μεθαύριο θα κληθεί να σώσει το τομάρι σας και την περιουσία σας από κακοποιούς - όχι να σας εξομολογήσει. Κι αν η Πολιτεία τον εκπαιδεύσει σωστά, αν η κοινωνία τον αποδεχτεί ως ισότιμο μέλος της κι αν η Υπηρεσία τον αξιοποιήσει έξυπνα επ’ ωφελεία της Πατρίδας, όλοι εσείς οι δήθεν «Ελληναράδες» που συνεχώς γκρινιάζετε, θα έχετε κέρδος και ωφέλεια. Και στο κάτω - κάτω, ποιος σας είπε πως αποτελεσματικοί στην ΕΛΑΣ είναι μόνο οι «χριστιανοί» και δη οι ορθόδοξοι; Άντε γιατί έτσι που νομίζουν μερικοί (και δυσανασχετούν επειδή είναι ο Δόκιμος της Σχολής Αστυφυλάκων είναι μουσουλμάνος), σε λίγο θα δυσανασχετούν επειδή στην ΕΛΑΣ στρατολογούνται πχ μόνο Ολυμπιακοί και όχι ΑΕΚτζήδες.

      Ξυπνήστε μερικοί. Εάν η γάτα είναι αποτελεσματική στο να πιάνει ποντίκια, ΜΗΝ σας νοιάζει το χρώμα της.

      Διαγραφή
    2. @ Pointman

      Σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου, μου έφτιαξες την διάθεση πραγματικά. Είσαι τόσο άσχετος με το θέμα όσο άστοχο είναι το σχόλιό σου οπότε κάθε απόπειρα διαλόγου είναι περιττή. Και πάλι σε ευχαριστώ για τις στιγμές χαράς που μου έδωσες!

      Διαγραφή
    3. @ George TS Ptol,

      …εγώ, μια χαρά σε κατάλαβα και αντιλήφθηκα που το πας. Είσαι από αυτούς που ανησυχούν μην τυχόν και «φύγει» ο σταυρός από το εθνόσημο τώρα που στρατολογούνται αλλόθρησκοι στην ΕΛΑΣ και ίσως αύριο-μεθαύριο έχουν ανάλογες απαιτήσεις. Ναι, εντάξει έχουμε ακούσει και τέτοιες ανοησίες…

      …απλά να σε πληροφορήσω, πως στον πολιτισμένο κόσμο, υπάρχουν χώρες που ενώ έχουν τον σταυρό στη σημαία και το εθνόσημό τους, διατηρούν στις τάξεις της Αστυνομίας ή των Ενόπλων τους Δυνάμεων πάρα πολλούς αλλόθρησκους (μεταξύ των οποίων και χριστιανούς ορθόδοξους) και αλλοεθνείς (Ελληνικής καταγωγής) και μια χαρά αποτελεσματικές είναι! Μην ανησυχείς, δεν θα σου στερήσουν τον σταυρούλη σου, ούτε θα χάσει σε αποτελεσματικότητα η Υπηρεσία αν στρατολογηθούν και μη-γνήσιοι «Άριοι-αίλλυνες».

      Α, και κάτι ακόμη: Με «TS» στο nickname σου… να πώς να το πω, είναι λίγο επίφοβο να ρωτάς δημοσίως για το «…τι έρχεται από πίσω…». Υπάρχουν κακές γλώσσες και θα σε παρεξηγήσουν.

      Διαγραφή
  4. Η Σημαία της χώρας ως Σύμβολο αυτή είναι! Έλληνας είναι! Αν έχει αντίρρηση ( που δεν έχει εκ του αποτελέσματος) υπάρχουν σημαίες με ημισέληνο σε όλη την γη! Όποιος θέλει διαλέγει μια από αυτές να την υπηρετήσει! Εκτός κι αν είναι να φτιάξουμε και έγγραφα που έχουν την σφραγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας, ένα για τον καθένα! Ξεκινώντας αλό την υπευθυνη δήλωση για παραδειγμα! Να βγάλουμε μια για μουσουλμάνους, άλλη για μάρτυρες του Ιεχωβά, Βουδιστές, γκαιυ, τρανσέξουαλ,semi, demi...για φαντάσου την ανάγλυφη σφραγίδα που σφραγίζονται οι άδειες της πολεοδομίας με γκευ ερωτική παράσταση κι από πάνω να γράφει " Ελληνική Δημοκρατία" ή κάτι σε λεσβίες μήπως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και η ημισέληνος Ελληνικό σύμβολο είναι "Αμφύκιρτος σελήνη"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ d x,

      Την «αμφύκιρτο σελήνη»… δεν την ξέρω. Αν όμως εννοείς την αμφΙκΥρτο Σελήνη, τότε ναι πρόκειται για αρχαιοελληνικό σύμβολο με συγκεκριμένη σημασία και έχουν βρεθεί νομίσματα του 6ου πΧ αιώνα που την απεικονίζουν - μία εποχή που η έννοια «Ισλάμ» δεν υπήρχε καν. Το θέμα είναι πως στη συνείδηση του Δυτικού πολιτισμού, η ημισέληνος (η οποία ανά τους αιώνες υπέστη διαφοροποιήσεις με αστέρι 8, 6 ή 5 ακτίνων) έχει αποκτήσει την αρνητική εικόνα της λόγω των μεσαιωνικών αντιλήψεων που πρεσβεύει η θρησκεία του Ισλάμ που έκανε το σύμβολο ευρέως γνωστό. Κατά την ίδια έννοια, υπάρχουν πάρα πολλά άλλα αρχαιοελληνικά σύμβολα (πχ η σβάστικα) των οποίων ο συμβολισμός ήταν εντελώς διαφορετικός από αυτόν που έχει περάσει στη συνείδησή μας σήμερα, ακριβώς επειδή κάποιοι σφετερίστηκαν το σύμβολο και έμειναν στην Ιστορία ως σφαγείς και εγκληματίες. Για παράδειγμα, θα ήταν σχεδόν αδύνατο να παρουσιάσει κανείς δημοσίως μία σβάστικα (ειδικά ενώπιον ενός λαού που έχει υποστεί εθνοκάθαρση από τους Γερμανούς Ναζί) χωρίς να πρέπει να διευκρινίσει πως πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που νομίζουν - χωρίς να είναι βέβαιο πως θα έπειθε. Επίσης θα ήταν αρκετά δύσκολο να πείσει κάποιος πχ θύματα Οθωμανών / Τούρκων πως η ημισέληνος, είναι αρχαιοελληνικό σύμβολο, οπότε ας μην ανησυχούν που οι τσέτες τους σφαγιάζουν… Κι αν τα ανωτέρω παραδείγματα της αμφικύρτου Σελήνης, της σβάστικας κλπ σας φαίνονται πολύ υπερβολικά, φανταστείτε κάποιον, να δει μία πινακίδα, ένα πανό με Αραβική γραφή και λευκά γράμματα σε μαύρο φόντο - πόσοι από όσους το δουν δεν θα θεωρήσουν αυτομάτως πως πρόκειται για κάτι που σχετίζεται πχ με «τρομοκρατία» ή με το ISIS… ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να είναι συνταγή για ομελέτα;

      Τα σύμβολα (ναι ακόμη και οι σημαίες) είναι απλώς σχέδια που εμπνεύστηκε κάποιος στο χαρτί για να περιγράψει έννοιες, δοξασίες, ηθικές αρχές, κοινωνικές δομές κλπ - τίποτε παραπάνω. Εμείς οι άνθρωποι είμαστε αυτοί που υπό την σκέπη των συμβόλων αυτών, διάγουμε ηρωϊκώς ή διαπράττουμε ανομήματα και ως αποτέλεσμα οι απόγονοί μας θα νιώθουν υπερηφάνεια ή ντροπή για τα σύμβολα αυτά.

      Διαγραφή
    2. Το κουράζεις μεγάλε. Ο δαίμων του πληκτρολογίου!

      Διαγραφή
  6. Ξέρει κανένας απο εσάς που χαρήκατε για τον μουσουλμάνο τι προβλέπουν τα σχέδια του στρατού για τους μουσουλμάνους της Θράκης σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Pointman

    Δεν έχει κανείς πρόβλημα με την πίστη κανενός εφόσον κάνει σωστά τη δουλειά του. Στην Ελλάδα έχουμε και βουλευτές που είναι μουσουλμάνοι. Στην Θράκη είναι έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο και ήταν θέμα χρόνου να δούμε μουσουλμάνους και στην Αστυνομία.
    Το θέμα όμως της αφαίρεσης των θρησκευτικών συμβόλων με το πρόσχημα των αλλόθρησκων είναι υπαρκτό. Είδαμε πρόσφυγες και λαθρομετανάστες να μην δέχονται πακέτα με τρόφιμα του Ερυθρού Σταυρού λόγω ακριβώς του σταυρού.
    Η κυβέρνηση προφανώς θέλει να αφαιρέσει από παντού τα θρησκευτικά σύμβολα και να προχωρήσει την αποχριστιανοποίηση. 'Ετσι όμως εκτός των άλλων θα χάσουμε το ισχυρότερο στοιχείο συνοχής που μας κράτησε για αιώνες ως ενιαίο γένος των Ελλήνων.
    Απορώ πως δεν το καταλαβαίνουμε και μιλάμε ειρωνικά για.. «σταυρούλη» (!)..
    Επομένως δεν μας ενοχλεί η πρόσληψη μουσουλμάνων αλλά τα.. παρελκόμενα, και πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι ειδικά με αυτή την κυβέρνηση, και με όσα κάνει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μπορεί εσύ η εγώ να θέλουμε το χι ή ψι σύμβολο! Αν για παραδειγμα όμως γίνει ένα δημοψήφισμα με ερώτημα " θέλετε να έχουμε 5 σύμβολά λόγου χάριν και να είναι αυτά ή εκείνα" και βάλουν κάποια, η ζητήσουν την επιλογή ενός! Αν ας πούμε το 80% πεί τα τάδε! Τι θα πεις? Έτσι είναι η δημοκρατία...τώρα έτσι έχουν τα πράγματα! Υπάρχει Σύνταγμα και είναι αυτό που είναι! Τώρα ετοιμάζεται αναθεώρηση! Τι να κάνουμε! Να πάρουμε τα όπλα? Εδώ το καταπατούν και δεν τα παίρνουμε που θάπρεπε...υπογράφουν διεθνή συμφωνία ( μνημόνια) και δεν τα κυρώνουν στη Βουλή όπως προβλέπεται! Του εναντίον το υπουργικό συμβούλιο εξουσιοδόυτσε τον Οικονομικών να αλλάζει τις διεθνής συμφωνίες ( μνημόνια) κατά παράβαση του Συντάγματος και προσθεταφαιρεί...ζούμε σε "καθεστώς" Μαρία! Τι να λέμε τώρα! Μια χαρά είναι το Ελληνόπουλο όπως είπες...

      Διαγραφή
    2. Aγαπητέ Σάκη, ζούμε όντως σε καθεστώς δικτατορίας, ξεκάθαρα και αδιαμφισβήτητα, σε όλα τα επίπεδα. Στο πολιτικό (δεν το λέω εγώ αλλά όσοι γνωρίζουν περισσότερα όπως π.χ. ο καθηγητής Κασιμάτης) έχει γυρίσει ο ουρανός ανάποδα, έχει δεσμευτεί όλη η χώρα απ΄τους ξένους λες και ηττηθήκαμε σε πόλεμο, έχουμε μπει σε μια πορεία που τα αποτελέσματα δεν τα έχουμε δει ακόμα, γιατί όπως έχουμε πει και άλλες φορές, όλα συνδέονται μεταξύ τους και το ένα θέμα συμπαρασύρει το άλλο (και τα εθνικά) και δεν ξέρουμε που θα φτάσουμε... Και στα θέματα της πίστης βλέπουμε και πάλι ένα αυταρχισμό από πλευράς άθεης Πολιτείας που εκ πεποιθήσεως θέλει να κατεδαφίσει τα πάντα, και από κάποιους ανθρώπους σε υπεύθυνες εκκλησιαστικές θέσεις (αναφέρομαι σε όσους τον τελευταίο αιώνα μας έβαλαν στη διαδικασία της υποτιθέμενης ισοτιμίας, και του συγχρωτισμού με δοξασίες καταδικασμένες)..
      Σχετικά με το θέμα μας, το Σύνταγμα είναι σαφές, προστατεύει την πίστη μας και τα θρησκευτικά μας σύμβολα. Ακόμα και αν γινόταν Δημοψήφισμα και το 80% ήταν αντίθετο όπως είπες, η νομιμότητα απαιτεί την τήρηση και του γράμματος και του πνεύματος του Συντάγματος.
      Όταν έγινε π.χ. η προσφυγή στο ΣτΕ, για τη μετάλλαξη (μόνο για εμάς και όχι για τις άλλες θρησκείες) του μαθήματος των Θρησκευτικών, υπήρξε δικαίωση, αλλά δεν τηρήθηκε από το Υπουργείο.
      Με τον ίδιο τρόπο πέρασαν και τα υπόλοιπα. Είναι αυτό ακριβώς που είπε ο Μ.Θεοδωράκης για τον αριστερόστροφο φασισμό της μικρής μειοψηφίας με τις εκλογικές αλχημείες. Οι άνθρωποι είναι ιδεοληπτικοί, πωρωμένοι. Λυπάμαι που το λέω αλλά και στην καθημερινότητά τους οι περισσότεροι είναι μικροί δικτατορίσκοι, 'φωτισμένοι', που θεωρούν τους υπόλοιπους οπισθοδρομικούς.. Προωθούν τον εκφυκλισμό του ανθρώπου, ως κάτι νέο και εξελιγμένο..Είλικρινά τους λυπάμαι...
      Ως προς το αν θα πάρουμε όπλα.. δεν ξέρω αγαπητέ Σάκη.. αλλά όλα έχουν και τα όριά τους.. Τα ίδια τα παιδιά θα μας ζητήσουν το λόγο κάποια στιγμή γιατί δεν τα προστατέψαμε από τον κάθε διεστραμένο που ήρθε σαν η τελευταία λέξη της Παιδαγωγικής και της Ψυχολογίας.. Δεν γίνεται να τους αφήνουμε ανεξέλεκτους..
      Το κακό δεν έχει όρια γενικά στην ανθρώπινη ιστορία, και ο λόγος που εξαπλώνεται είναι γιατί το καλό δεν αντιστέκεται.. Σε ότι αφορά π.χ. το Εκπαιδευτικό σύστημα που μας ενδιαφέρει όλους, η φιλοσοφία του αλλάζει σύμφωνα με το πνεύμα της Νέας Εποχής.. Η Παιδαγωγική και η Ψυχολογία (που καθοδηγεί και τις κοινωνίες) δομούνται πλέον πάνω σε μια ψευδο-φιλοσοφία. Όποιος δεν έχει ασχοληθεί, αν θέλει ας ρίξει μια ματιά και σε αυτό (στα γενικά του σημεία, χωρίς να είναι απαραίτητο να μπει σε λεπτομέρειες):
      http://www.imglyfadas.gr/portal/gr/details.asp?cdPro=%7BA106475B-F437-4743-901D-E1252B15483E%7D
      Η υγιής κατεύθυνση στον τρόπο ύπαρξής μας για αιώνες, στον τρόπο σκέψης, αντίληψης, και πρόσληψης των πάντων μέσα απ΄τη χριστιανική οπτική του ανθρώπου-προσώπου, που μας έκανε και αγωνιστές του δικαίου, δέχεται σήμερα επίθεση με τον πιο ύπουλο τρόπο, αφού έχουν όλα τα μέσα στη διάθεσή τους.
      «Καθεστώς» λοιπόν, όπως ακριβώς το είπες..

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.