13/11/18

Η Εκκλησία μέγας χορηγός του Δημοσίου;

Γράφει ο Γιώργος Ν. Παπαθανασόπουλος
          Η Εκκλησία της Ελλάδος για πρώτη φορά στην Ιστορία της «ευχαρίστως» προσφέρει την εκκλησιαστική περιουσία στο Ελληνικό Κράτος, με την φρούδα ελπίδα της αξιοποίησής της. Έως τώρα ΟΛΟΙ οι αρχιεπίσκοποι και ιδιαίτερα αυτοί του 20ού αιώνα αμύνθηκαν σθεναρά στις  απαλλοτριώσεις, που ουσιαστικά ήσαν δημεύσεις, της εκκλησιαστικής περιουσίας. Ιδιαίτερα οι Χρυσόστομος Παπαδόπουλος, Δαμασκηνός Παπανδρέου, Σεραφείμ Τίκας και Χριστόδουλος Παρασκευαΐδης έδωσαν σκληρούς αγώνες για τη διατήρηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, η οποία σήμερα, με έκφραση μάλιστα μεγάλης ικανοποίησης, παραδίδεται στην Πολιτεία, προς αξιοποίηση.

Σημειώνεται ότι οι Κανόνες της Εκκλησίας απαγορεύουν την πώληση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Ο κστ΄ της στην Καρθαγένα Συνόδου τονίζει «πράγμα εκκλησιαστικόν μηδείς πιπράσκει (πωλεί)» και ο β΄ Κανόνας του Κυρίλλου Αλεξανδρείας υπογραμμίζει: « Κειμήλια γαρ και κτήσεις ακινήτους ανεκποιήτους ταις Εκκλησιαις σώζεσθαι χρη». Ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Σπυρίδωνας (1949-1956), από την πικρή εμπειρία του, δεν είχε καμία εμπιστοσύνη ότι η περιερχόμενη με διάφορους τρόπους στο κράτος εκκλησιαστική περιουσία πήγαινε προς την βοήθεια των ακτημόνων. Σε επιστολή του, στις 19/6/1951 προς τον πρωθυπουργό Σοφ. Βενιζέλο έγραψε:
«Δια την Εκκλησίαν είναι πικρά η πείρα του παρελθόντος, δεδομένου ότι εις πάσας τας ενεργηθείσας παραχωρήσεις, ως επί το πολύ, γαίαι και αστικά κτήματα μοναστηριακά παρεχωρήθησαν υπό του Κράτους ουχί εις ακτήμονας, χάριν των οποίων και μόνον εδόθησαν, αλλ’ εις πλουσίους και κτηματίας και εις επισήμους ακόμη, αλλά και προς τους πολιτικούς φίλους των τότε κυβερνώντων, χαρακτηρισθέντας ακτήμονας, οίτινες επώλησαν μετά ταύτα τας εκτάσεις αυτάς καταστάντες πλουσιότεροι εν ονόματι της φιλανθρωπίας και αναλώμασι των πτωχών και αναπήρων ακτημόνων». Δεν υπονοούμε τίποτε. Απλώς οι αδιάφθοροι ελεγκτικοί μηχανισμοί πρέπει  να έχουν ανοικτά τα μάτια να μην επαναληφθούν προβλήματα στις πωλήσεις ακινήτων της Εκκλησίας.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πλην του ότι είναι ο πρώτος που ερήμην της Ιεραρχίας συμφωνεί με τον πρωθυπουργό  να παραχωρηθεί, έστω υπό όρους, η εκκλησιαστική περιουσία στο Κράτος έχει και μία ακόμη πρωτιά. Ότι σε μια τόσο κρίσιμη απόφαση για το μέλλον της Ελλαδικής Εκκλησίας καταπάτησε το Συνοδικό Σύστημα. Η θέση του Αρχιεπισκόπου δεν εξομοιώνεται με αυτή του Πρωθυπουργού. Ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με το Σύνταγμα, έχει την όλη ευθύνη της συγκρότησης τη κυβέρνησης και της καλής λειτουργίας της.
Αντίθετα ο Αρχιεπίσκοπος εκπροσωπεί την Εκκλησία της Ελλάδος μόνο μετά από απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ή της Ιεραρχίας και οφείλει πριν από κάθε σοβαρό ζήτημα πρώτα να συγκαλεί την Ιεραρχία και μετά να προσέρχεται σε συζήτηση με τον πρωθυπουργό εκφράζον όχι τις δικές του απόψεις και τους δικούς του σχεδιασμούς, αλλά αυτούς της Ιεραρχίας. Ακόμη ηχούν οι λόγοι του Μητροπολίτου Ναυπάκτου Ιεροθέου, μετά την ανάληψη των Αρχιεπισκοπικών καθηκόντων από τον κ. Ιερώνυμο, ότι αρχίζει μια νέα εποχή στη λειτουργία του Συνοδικού συστήματος…Το «βλέπουμε» στις εκλογές των Αρχιερέων, το βιώνουμε, κατά ωμό τρόπο, στη συμφωνία για την εκκλησιαστική περιουσία του Αρχιεπισκόπου με τον Αλ. Τσίπρα…
Πέραν αυτών, κατά τις δηλώσεις στο Μέγαρο Μαξίμου για τη συμφωνία περί της τύχης της εκκλησιαστικής περιουσίας, ο Αρχιεπίσκοπος βρήκε την ευκαιρία να συγχαρεί τον πρωθυπουργό γιατί δείχνει μεγάλη καρδιά και διατηρεί το προοίμιο του Συντάγματος καθώς  και τα ιστορικά της σύμβολα, όπως επίσης διότι αναγνώρισε την προσφορά και τον ιστορικό ρόλο της Εκκλησίας στη γέννηση και στη διαμόρφωση της ταυτότητας του Ελληνικού Κράτους και το Λαού.
Στις διπλωματικές σχέσεις συνηθίζεται να σημειώνονται τα θετικά αυτών των σχέσεων και να αποσιωπώνται τα αρνητικά. Ορθώς θα έλεγε ένας διπλωμάτης. Όμως ο εκκλησιαστικό άνδρας έχει άλλη αποστολή, όχι του διπλωμάτη, ή του ειδικού στις δημόσιες σχέσεις. Και τα αρνητικά του Αλ. Τσίπρα είναι πολλά. Θυμίζουμε μερικά: Μάθημα των Θρησκευτικών, σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων, κατάργηση θρηκευτικού όρκου ανωτάτου άρχοντος, αναγνώριση ταυτότητας φύλου στα 15 χρόνια, κατάργηση του «Πάτερ ημών» από την πρωινή έναρξη του Γ΄ Προγράμματος, Συμφωνία των Πρεσπών…. Σε αυτά ο Αρχιεπίσκοπος μάλλον συμφωνεί ή απλώς σιωπά.-

16 σχόλια:

  1. Όλη η αλήθεια για την Εκκλησιαστική περιουσία
    https://www.youtube.com/watch?v=5pZ5118nDk0

    Μεταφέρω μερικά αποσπάσματα της πολύ καλής συζήτησης που άκουσα:

    Γ.Τράγκας: Πρόσφατα ο Αρχιεπίσκοπος μου έδωσε μία συνέντευξη στην οποία μου είπε διάφορα πράγματα για τις πιέσεις των ξένων δανειστών απέναντι στην Εκκλησία, για τις επισκέψεις των Τροϊκανών στο γραφείο του, για τις ορέξεις που έχουν κάποιοι απέναντι στην εκκλησιαστική περιουσία.(....)
    O Iερώνυμος είχε στενές σχέσεις με την οικογένεια Τσίπρα από παλιά... πιέστηκε πολύ και τελικά υπέκυψε... τον τούμπαρε ο Τσίπρας, του είπε ότι είμαστε σε δύσκολη θέση... κτλ..
    Όμως ο Ιερώνυμος δεν έχει την πλειοψηφία ούτε των ιερέων, ούτε των Μητροπολιτών και θα φανεί..
    Ο Τσίπρας έχει πλήρη καθοδήγηση απ΄το Ίδρυμα Σόρος [πήγε προεκλογικά στις ΗΠΑ, στο Ίδρυμα Κλίντον, παρουσία του Σόρος (με τον Ματέο Ρέντζι στη γωνία), και πίσω του ήταν Γ. Παπανδρέου, Ν. Παπανδρέου, Σταθάκης και Παππάς (...)
    [...]
    [Από το 24ο μέχρι το 33ο λεπτό, το πρώτο τμήμα της συνέντευξης του Αρχιεπισκόπου.]

    Σ.Τζούμας [50.40]: H συμφωνία δημιουργεί ένα Δεσποτικό κράτος των Μητροπολιτών απέναντι στους ιερείς, εντός της Εκκλησίας όπως ήταν επί Τουρκοκρατίας.. (...)
    Θ.Κατσανέβας[53.30]: Oι δανειστές θέλουν να αρπάξουν την εκκλησιαστική περιουσία, όλο το κόλπο είναι πως θα συμπεριληφθεί η εκκλησιαστική-μοναστηριακή περιουσία στο Υπερταμείο(...)

    Γ.Καραμπελιάς [1.07.00]: To ουσιαστικό πλαίσιο είναι η προσπάθεια εξαφάνισης αυτού του έθνους.Να γίνουμε ένας ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ (όχι ΛΑΟΣ πλέον), ο οποίος ζει σε ένα ΧΩΡΟ, ή μεταναστεύει, όπου ένα μεγάλο κομμάτι θα αντικατασταθεί από άλλους πληθυσμούς... εμείς ιδιαίτερα τυχαίνει να ζούμε σε ένα γεωγραφικό χώρο που είναι πέρασμα λαών και πολιτισμών στα σύνορα των κόσμων, και ακριβώς γι αυτό και το πρόβλημα της μετανάστευσης και το Δημογραφικό, και η σημασία της Ορθόδοξης Ταυτότητας, δεν είναι απλώς ζητήματα που έχουν να κάνουν με την επιβίωση γενικώς...
    Έχουν να κάνουν με την ΕΠΙΒΙΩΣΗ αυτόν τον συγκεκριμένο αιώνα που ο Ελληνισμός απειλείται με Ιστορική ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ.(...)
    Η Βουλή δεν μίλησε ποτέ για το Δημογραφικό..(...)
    Δεν υπάρχει δυνατότητα να βγει πέρα το Έθνος..(...)
    Θέλουν να αντικαταστήσουν την 28η Οκτωβρίου με την 12η Οκτωβρίου-απελευθέρωση της Αθήνας, και να το συνδέσουν με το εμφυλιο-πολεμικό, σε μια εποχή που έπρεπε οι Έλληνες να είναι ΕΝΩΜΕΝΟΙ (όταν 92% οι Έλληνες είναι Ορθόδοξοι και ταυτισμένοι κατά 80% με αυτή την ταυτότητα με δεύτερο το μαρτυρικό λαό των Αρμενίων).
    Εδώ έχουμε τον πόλεμο μιας ελίτ, που είναι ενάντια σε αυτό το έθνος, και θέλει σταδιακά να πάψει να υπάρχει ως ΕΝΙΑΙΟ ΕΘΝΟΣ, άρα πρέπει να πληγεί η Εκκλησία, η Ιστορία, η σχέση με τα Αρχαία (δέστε όλα όσα κάνει ο Γαβρόγλου που είναι με ΣΥΣΤΗΜΑ)..
    Η Υπουργός Πολιτισμού η κ. Μυρσίνη Ζορμπά ήταν για 15 χρόνια Πρόεδρος ΜΚΟ που χρηματοδοτείται απ΄τον Σόρος, και Πρόεδρος του Πολιτικού Γραφείου του Κ. Σημίτη μέχρι το 2015!
    Έχουμε να κάνουμε με ένα ολόκληρο σύστημα που από την δεκαετία του '90, (με την παγκοσμιοποίηση) έχει βάλει στόχο να εξαλείψει την ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ αυτού του Έθνους!
    Ο Σόρος λέει ανοιχτά ότι οι Έλληνες έχουν δυνατή εθνική ταυτότητα που δεν βοηθάει στην ομογενοποίηση της Ευρώπης...
    Το κράτος των Σκοπίων δημιουργήθηκε και στηρίχθηκε οικονομικά στην αρχή αποκλειστικά από την «Ανοιχτή Κοινωνία» του Σόρος. (Ο Καμμένος είπε ότι ο Σόρος έστειλε τη χρηματοδότηση στον Κοτζιά για να τη μοιράσει στους Σκοπιανούς..). Η Σκοπιανή Υπουργός Άμυνας είναι στο Ίδρυμα Σόρος.
    Από τον Σημίτη και μετά η «Ανοιχτή Κοινωνία» ήρθε και στην Ελλάδα [στο ίδρυμα είναι και η Α. Λυμπεράκη (ΠΟΤΑΜΙ).. Υπάρχει και μια πλευρά της Ν.Δ. υπέρ της παγκοσμιοποίησης του Σόρος...]..
    Και οι 3 Υπουργοί Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ [Φίλης-Μπαλτάς-Γαβρόγλου] υποστήριξαν ότι το Ελληνικό Έθνος δημιουργήθηκε μετά το 1821... και θέλουν να καταργήσουν γιορτές όπως την 25η Μαρτίου( ως εφεύρεση των παπάδων).
    (συνεχ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άσχετα με την πίστη του καθενός, η Εκκλησία είναι αυτή που διατήρησε την Εθνική Ταυτότητα.
    Δείτε όλη την προπαγάνδα για αλλαγή του Συντάγματος και ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ, την ώρα μάλιστα που αναγνωρίζουμε ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ στο γειτονικό έθνος.
    Είπαν όλα αυτά για να τρομοκρατήσουν και να εκβιάσουν την Εκκλησία [μετά πήραν πίσω μερικά], και έτσι να την μεταβάλλουν σε «ΜΚΟ (...)

    Γ.Κοντογιώργης [1.21.00]:H περίπτωση της συριζαίας Αριστεράς, είναι η επιτομή μιας μίξης βαθιάς αντιδραστικότητας και συγχρόνως φασιστικής δομής ως προς τον τρόπο που αντιλαμβάνονται την κοινωνία.(...)
    Δεν θέλουν την «ελληνική» συνέχεια, που σημαίνει ότι δεν θέλουν το Δημοκρατικό ζητούμενο που ήταν η πηγή του Ελληνικού Πολιτισμού μέχρι και την δημιουργία του Νεοελληνικού κράτους, και θέλουν την Φεουδαλική λογική που δημιούργησε τον Διαφωτισμό, διότι τους βολεύει πάρα πολύ το παρόν Σύστημα. Και υπερακοντίζουν πολύ περισσότερο από τον Φιλελευθερισμό για τα δημοκρατικά του χαρακτηριστικά.. ένα σύστημα που είναι μια αυστηρή Ολιγαρχία, μοναρχικού τύπου. Αυτό έχει τεράστια σημασία για τον τρόπο που αντιλαμβάνονται την Κοινωνία.
    Δεν είναι τυχαίο που ο κ. Τσίπρας μίλησε για «ΕΤΕΡΟΚΛΗΤΟ ΟΧΛΟ», επειδή κάποιοι έκαναν ένα Συλλαλητήριο χωρίς την Σκέπη των κομμάτων. Δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι κοινωνία δεν είναι το Κόμμα, και το ότι η κοινωνία έχει άποψη για τα πράγματα αυτό τους πληγώνει, όταν βλέπουν μια κοινωνική-πολιτισμική συνοχή να τους εναντιώνεται, επαναστατούν μέσα τους.. γιατί πρέπει να είναι υπό καθοδήγηση..
    Έχουν γίνει οι καλύτεροι θεράποντες των Αγορών, και του Σόρος ο οποίος στα μάτια τους είναι αριστερός.

    Θ.Κατσανέβας: Yπάρχει ένας κύκλος, Παγκοσμιοποίηση και Διεθνισμός.

    Κοντογιώργης: O Διεθνισμός στον Μαρξισμό, έχει 2 υποστάσεις. Η μία είναι η «εναντίωση στα έθνη», που δεν έγινε πράξη γιατί ο υπαρκτός σοσιαλισμός επέβαλε εθνικές λύσεις, και η δεύτερη είναι ότι έβλεπαν τη «διεθνής αλληλεγγύη» αλλά τη λύση την έβλεπαν μέσα στο κράτος, και μέσα στο πολιτικό σύστημα.
    Όμως εδώ πάνε πολύ πιο πέρα.Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι η θεσμοθέτηση του ακραίου εθνικισμού των Σκοπιανών.
    Ακούσαμε στη Βουλή ότι: Εχθρός μας δεν είναι ο εθνικισμός των γειτόνων αλλά ο εθνικισμός των Ελλήνων. Εθνικισμό δεν εννοούν τον μιλιταρισμό ΑΛΛΑ τον Πατριωτισμό.
    Πριν τις εκλογές του 2015 βρέθηκα με κάποιον πολύ ενημερωμένο, για τα Δυτικά πράγματα και τις σχέσεις των Ελλήνων πολιτικών με αυτά και μου είπε ότι είναι αποφασισμένο να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να δώσει ΄λύση' στα μεγάλα ζητήματα (όπως το Σκοπιανό και τον εξοβελισμό της Εκκλησίας με υφαρπαγή της περιουσίας της)..
    [...]
    Από το 2.20.30 μιλάει ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος για την διάλυση των εθνών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ήθελα να πω σχετικά με αυτό που λέει ο αρθρογράφος:«Σε αυτά ο Αρχιεπίσκοπος μάλλον συμφωνεί, ή απλά σιωπά», ότι είναι διαφορετική η «συμφωνία» με όλα όσα έγιναν, γιατί τον κατατάσσει στην ίδια κατηγορία με τους προδότες-καταστροφείς, και διαφορετική η «σιωπή», η οποία σαφώς δεν ικανοποιεί κανένα και μπορεί να είναι εξίσου καταστροφική, αλλά πιθανώς οφείλεται και σε πράγματα που δεν γνωρίζουμε. Δεν ξέρουμε σε πόσο μεγάλο βάθος μπορεί να φτάνουν οι βρώμικοι εκβιασμοί. Έχω ακούσει συνέντευξη στην ΕΡΤ του Αρχιεπισκόπου και ήταν κάθετα αντίθετος και με την αλλαγή φύλου και με την υποστήριξη και προώθηση της ομοφυλοφιλίας και με την αναδοχή παιδιών. Δεν μπορούμε λοιπόν να λέμε ότι συμφωνεί με όλα αυτά. Επιπλέον όταν έγινε η Σύνοδος της Κρήτης με κείμενα έτοιμα απ΄το Σαμπεζύ, που οι Εκκλησίες τα είδαν την τελευταία στιγμή, η Ελλαδική Εκκλησία ήταν η αιτία που τροποποιήθηκαν προς το καλύτερο ως προς την έκφραση της «ιστορικής ονομασίας». Ο Ιερώνυμος είναι ανεπαρκής, και «προκλητικά» άφωνος σε όσα έχουν συμβεί, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι εκβιάζεται και σήμερα βλέπουμε και το λόγο.. Επειδή όμως όσο υποχωρεί αυτοί αποθρασύνονται, θα πρέπει να αλλάξει τακτική έστω και τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικο συμπερασμα ..αυτη η κρυφη διακομματικη κλικα ..που κινει το παν εδω ...πρεπει να εξοντωθει εως ενος...Το οπλο της ειναι οτι κρυβεται...και διαχεεται σε πολλα ...ομως δρα σαν ομαδα...ειτε το βλεπουμε ειτε οχι ..αυτη δρα συνεχως..Εξοντωση οχι φυσικη....αλλα εξοντωση ...Κανει κρα κρα ποιοι μετεχουν αν δεις τι λενε και κανουν αδιαφορα απο κομμα...Κι επειδη ειναι αμειληκτοι...δεν κοβουν πουθενα τις επιθεσεις...σαν τρελοι ...αφιονισμενοι ...δεν υπαρχει χωρος για ...οικτο.Δεν λυπουνται κανεναν...δεν συγκινουνται ...δεν μετανοουν....δεν αλλαζουν.Πως να τους λυπηθεις εσυ ??

      Διαγραφή
    2. Πρώτη φορά άκουσα κι εγώ τόσα στοιχεία για τη διασύνδεση των πολιτικών με τον Σόρος. Ήξερα ότι είναι κοράκι ότι χρηματοδοτεί ΜΚΟ κτλ.. αλλά έτσι απροκάλυπτη διασύνδεση;.. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης λέει πολλά ο Τράγκας.. Ο Καμμένος κατηγορούσε λέει τα ΜΜΕ ότι «τα έπαιρναν» απ΄τον Σόρος για να του κάνουν πόλεμο και ότι έστειλε 50 εκατομμύρια ευρώ για να κλείσει η Συμφωνία με τα Σκόπια...
      Το πολιτικό σύστημα κατά ένα μεγάλο μέρος είναι σάπιο ιδεολογικά. Από κει ξεκινούν όλα.. Τι Νόμους να ψηφίσουν και ποια σωστά να κάνουν;..
      Κοίτα και τους Ευρωβουλευτές. Από τους 27 Έλληνες-Κύπριους μόνο 10 πήγαν να ψηφίσουν για τον Κων/νο Κατσίφα, και από αυτούς τους 10, οι 2 απ΄το ΠΟΤΑΜΙ ψήφισαν αρνητικά.. Τι να περιμένουμε από αυτούς;..

      Διαγραφή
    3. Ιταλικο δημοσιευμα εγραψε ποσοι χρηματοδοτουνται επισημα απ τον Σορος...απο τα αρχεια του ιδρυματος που εχει.. 260 στο ευρωκοινοβουλιο...μεταξυ ολων...Παπαδημουλης.......Γκλεζος.... Χρυσογονος Σακοραφα.. κλπ.....Κανεις δεν εκανε δηλωση πως οχι...ουτε αγωγη στο ιταλικο εντυπο...

      Διαγραφή
  4. If the government had any brains, would try to hide public assets behing the Church. Greece has NO public property left. Now the lenders will take control of the Church's properties, too.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι μυαλο βρε Απελλες...Τα αρπαζουν απο παντου...δινουν τις μανες τους...τις κορες ...ολα ...για φραγκα.. Πιο ξεφτυλισμενα ανθρωπακια δεν γεννηθηκαν ξανα στον πλανητη.. τους σιχαινονται και οι χορηγοι...

      Διαγραφή
    2. Dimitri, true story. X- CIA agent; "....all over the world it costs us to recruit people. It is difficult to judge how far one can go against his /her own country. In Greece, people look for us and volunteer their services thinking they will gain favors...."

      Διαγραφή
    3. Ειναι ..λεπροι ...κ.Απελλες...τους δινεις το χερι ...και σαπιζεις σε ενα λεπτο...Μερικες γκομενες ολο γελακια ...τους φιλανε κιολας λυγωμενες ...γιατι ειναι πιο ...σαπιες απ αυτους κι εχουν ανοσια....Ειναι....δοτριες κι αυτες επι παντος...

      Διαγραφή
  5. Νiko Apelles, έτσι ακριβώς, ζούμε τις τελευταίες πράξεις του έργου (δράματος), που θα δεσμευτούν και τα τελευταία περιουσιακά στοιχεία της χώρας. Δεν θα απομείνει τίποτα.. Σωστές δουλειές..
    Και δεν είναι θέμα έλλειψης μυαλού, αλλά ιδεολογικής τύφλωσης.. Τα έγραφαν άλλωστε και στο προεκλογικό τους πρόγραμμα, η Εκκλησία έπρεπε να φύγει απ΄τα πόδια τους με κάθε κόστος. Δεν υπάρχει ούτε η κοινή λογική του εθνικού συμφέροντος να καλύψουν ένα μέρος κάτω από το μανδύα της εκκλησιαστικής ιδιοκτησίας.. αυτό δηλ. που κάνει και ο τελευταίος άνθρωπος όταν χρωστάει, που δεν θέλει να του μεταβιβαστούν περιουσιακά στοιχεία από συγγενικά του πρόσωπα για να μην κατασχεθούν απ΄τις Τράπεζες, και τα διαφυλάττει κάτω από άλλη εικονική ιδιοκτησία..
    Έχουν τόσο θράσος που λένε ότι απελευθερώθηκαν 10.000 για νέους δημοσίους υπαλλήλους.
    Οι μεν υπερχρέωσαν τη χώρα και μας έβαλαν σε Δανειακές Συμβάσεις με όρους μπανανίας, οι δε πάνω στο στρωμένο έδαφος έβαλαν την τελειωτική αλυσίδα, νομοθετώντας ότι το Υπερταμείο υπέρκειται του Ελληνικού Συντάγματος και της Ελληνικής Νομοθεσίας (ακόμα και αν δικαιωθεί Έλληνας πολίτης από Ελληνικά Δικαστήρια, αν υπάρχει χρέος που θίγει τα συμφέροντα των δανειστών, και το Υπερταμείο, καμία απόφαση δεν θα ισχύει), και με το PSI για το οποίο τολμά να υπερηφανεύεται ο Βενιζέλος πήγαμε στο Αγγλικό Δίκαιο (για να μην παραγραφεί μέρος του χρέους), και στην απαγόρευση της μετατροπής του σε άλλο νόμισμα εκτός του ευρώ (για να μη χάσει μέρος της αξίας του).
    Η Ελλάδα όμως καταστρέφεται. Όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έχουν γεμίσει λαθρομετανάστες, όταν ήδη υπήρχαν πάρα πολλοί, και όταν οι Έλληνες όλο και λιγοστεύουν, και γερνούν.Η παρουσία της Εκκλησίας έδινε τον ελληνικό χαρακτήρα στα νησιά, και τώρα έχουμε από τη μία τη συρρίκνωσή της και από την άλλη γεμίζουμε με χώρους λατρείας των μουσουλμάνων (σε όλη της Ελλάδα).
    Δείτε αγαπητοί φίλοι, τι λέει αυτή η επιστολή από την Κάλυμνο:
    http://orthodoxostypos.gr/ανοιχτή-επιστολή-των-ιερέων-της-μητρό/

    «...Γνωρίζετε Μακαριώτατε ότι η Μητρόπολη μας δεν διαθέτει ακίνητη περιουσία ικανή να στηρίξει μισθολογικά νέες θέσεις με αποτέλεσμα να μειωθούν δραματικά οι χειροτονίες νέων ιερέων..
    ..ο λαός σε δύσκολους χρόνους, αφιέρωνε στην Εκκλησία την περιουσία του,
    προκειμένου με την Επιστασία της να συντηρηθούν Σχολεία, να διασφαλιστούν οι μισθοί των διδασκάλων και των ιατρών, με την περίφημη «Εφορεία Σχολών»,
    και αυτή η εναπομείνασα και αμελητέα εκκλησιαστική περιουσία σήμερα αμφισβητείται και διεκδικείται και δίνουμε καθημερινό αγώνα προκειμένου να διασφαλίσουμε την κυριότητα..
    Ο αγώνας αυτός δεν γίνεται για εμάς, αλλά προκειμένου η Εκκλησία να διασφαλίσει τα απορρέοντα απ‘ αιώνος δικαιώματα της και να τα μεταβιβάσει στις επόμενες γενεές ως τα παρέλαβε.
    Οι μουφτήδες της Θράκης είναι δημόσιοι υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών. Οι ιεροδιδάσκαλοι, οι οποίοι διδάσκουν σε μειονοτικά, αλλά και σε δημόσια σχολεία το Κοράνι είναι δημόσιοι υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας.
    Και εμείς βιώνουμε την μεγαλύτερη και βιαιότερη αλλαγή από συστάσεως του ελληνικού κράτους.
    Είμαστε οι ακριτοφύλακες ιερείς των Ιμίων, της Φαρμάκως, της Ψερίμου, της Καλολίμνου, της Κινάρου και όλων των ακριτικών νησιών και ακατοίκητων βραχονησίδων.
    Είμαστε οι ιερείς που υψώνουμε την Ελληνική Σημαία καθημερινά σε αυτούς τους βράχους και ιερουργούμε τα εξωκκλήσια, εξωκκλήσια τα οποία είναι ζώσες μαρτυρίες Ανάστασης σε έναν κόσμο φθοράς και τεκμήρια ελληνικότητας σε μια πολύπαθη περιοχή αμφισβήτησης.
    Ποιος θα σταθεί, Μακαριώτατε, στον απλό παπά και τους είκοσι κατοίκους της Ψερίμου , ο οποίος τάισε, πότισε, έντυσε και περιέθαλψε χιλιάδες μετανάστες;
    Ποια είναι η ηθική ανταμοιβή του Μητροπολίτου και των Ιερέων της νήσου Λέρου, οι οποίοι διακονούν με έργα και υλικές προσφορές σημαντικές, τα εκείσε 1050 άτομα των hot spot;
    ...όσον αφορά το Προσύμφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος με τον Πρωθυπουργό της Χώρας, αναρωτιόμαστε τί σημαίνει θρησκευτική ουδετερότητα και ποιες είναι οι κοινωνικές και οι νομικές προεκτάσεις της.
    Μήπως δόθηκε ως αντάλλαγμα στην θρησκευτική ουδετερότητα το διαβόητο «Εκκλησιαστικό Υπερταμείο»;..»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Maria, I love your comments. Between us I have lost faith to Greek Men. We are only theories and long talks. Look in Cyprus, only a woman, Theocharous had the "balls" to go to Albania. How many of us writting in this blog went? Nobody! We need a Lyssistrate Maria to help us wake Up and see the destruction of our actions.

      Διαγραφή
    2. Τελικα κ .Απελλες δεν θα κουνηθει τιποτε εδω αν δεν κινδυνεψει τρομερα ενας μεγαλος αριθμος ατομων...φεης του φεης με τον κινδυνο αυτον...οχι λιγο λιγο οπως τωρα..Γιατι εδω ελαχιστοι κανουν προσθεση....δυστυχως. Αν υπαρχει ενα παραπονο στον Υψιστο....ειναι γιατι καθυστερει αυτο το καθοριστικο γεγονος.....Φυσικα ξερει τι κανει...αλλα ανθρωπινως ειναι βαρυ πολυ...ισχυει βεβαια και η αποψη οτι το πιο βαθυ σκοταδι..ειναι λιγο πριν ξημερωσει....Καθυστερει ομως...πολυ...Θαναι αναστρεψιμο η ...αλλαξε αποφασεις ??

      Διαγραφή
    3. Niko, κι εγώ τη σέβομαι και την εκτιμώ την κ. Θεοχάρους με όσα έκανε, και θεωρώ σαν να πήρε πίσω αυτή, ένα μέρος απ΄τη «ντροπή» μας [άσχετα αν υπάρχει ή όχι συλλογική «ενοχή» (ας την πω έτσι) με την γενική έννοια της αδιαφορίας μας ή της ανεπάρκειάς μας με βάση όσα συμβαίνουν]..
      Δες και τους Ευρωβουλευτές που παίρνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα, πόση αδιαφορία έδειξαν οι περισσότεροι, και όχι μόνο σε αυτό το θέμα.
      Κάποιος είχε πει ότι η αιτία των εξωφρενικών αμοιβών τους είναι η αφωνία (δηλ. ουσιαστικά οι Ευρωπαίοι εξασφαλίζουν με αυτό τον τρόπο την αδράνειά τους).
      Σχετικά με τα υπόλοιπα, ναι το πιστεύω κι εγώ ότι λέμε πολλά και κάνουμε λίγα (χωρίς να σημαίνει ότι μας λείπουν πάντα οι καλές προθέσεις). Τα έχουμε ξαναπεί αυτά, όπως και την πορεία που ακολουθήθηκε.. Υπήρξαν π.χ. μεγάλες διαμαρτυρίες τα πρώτα χρόνια που μετά υποχώρησαν.Ο λόγος όμως δεν ήταν μόνο η καταστολή όπως επισημαίνεται σε κάποια άρθρα. Μακάρι να ήταν μόνο αυτός, γιατί πιθανόν θα πείσμωνε περισσότερο τον κόσμο..
      Νομίζω ότι μεγάλο μέρος είχε σαν βασικό λόγο διαμαρτυρίας, μόνο το θέμα των περικοπών, και όταν είδε ότι «δεν γίνεται τίποτα» αφού μετά απ΄όσα έγιναν «λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν», κάπου εκεί το πήραν απόφαση και σταμάτησαν..
      Και ακόμα χειρότερα ένα μεγάλο μέρος ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ σαν την τελευταία ελπίδα «επιστροφής στα παλιά» με καθαρά οικονομικά κριτήρια, χωρίς να ενδιαφέρουν οι θέσεις του για τα υπόλοιπα.. Τελικά η τιμωρία μας ήταν αυτά που ήρθαν και θα έρθουν σε όλα τα επίπεδα. Βλέπουμε όλα τα χαρακτηριστικά ενός νεοφιλελεύθερου κόμματος σε συνδυασμό με την πολιτική ορθότητα και την αποδόμηση των εθνικών στοιχείων, (που στην περίπτωση της Ελλάδας, υποτίθεται ότι συμπυκνώνονται σε όσα μας έχει αφήσει στην πορεία των αιώνων ο πολιτισμός μας και η πίστη μας, και είναι τα πολύτιμά μας), ώστε να αντικατασταθούν από παγκοσμιοποιημένα πράγματα και αξίες, πολλές φορές ακόμα και γελοίες..
      Προσπαθούμε οι περισσότεροι πιστεύω, όσο μπορούμε να μιλάμε, γιατί όντως κάποιοι μπορεί και να πείθονται, όπως οι ιθαγενείς, με πράγματα άνευ αξίας. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε γιατί μόνο έτσι ο ένας αφυπνίζει τον άλλο..Γιατί όλοι μας τη μια στιγμή είμαστε έτσι και την άλλη αλλιώς, λόγω της ίδιας της ζωής και της καθημερινής προσπάθειας, και έχει μεγάλη σημασία να μην «πέσουμε» αλλά να συνεχίσουμε και να ερευνούμε και να σκεφτόμαστε και να μιλάμε, αντίθετα με όσους μας θέλουν άβουλους υποτακτικούς και ελεγχόμενους. Ιδιαίτερα σήμερα που η ανθρωπότητα έχει μπει σε σκοτεινές εποχές αδυνατώντας πλέον και να τις ελέγξει.. Είναι πολύπλοκα τα πράγματα, ακριβώς γιατί συνδυάζεται σήμερα η αυξημένη ιδεολογική κατάπτωση (πολλές φορές ο εκφυλισμός και η διαστροφή) με την δυνατότητα και την ύπαρξη απίστευτων μέσων αναπαραγωγής της, και διάδοσης..
      και ελέγχου που δεν υπήρχαν ποτέ σε άλλη εποχή.. Αλλά γι αυτό ακριβώς πρέπει όταν μπορούμε να τα «ξεσκεπάζουμε» όλα αυτά..
      Ακόμα και αν δεν καταφέρουμε τίποτα σε γενικό πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο (αν υποθέσουμε ότι η πορεία είναι προδιαγεγραμμένη, που δεν πρέπει να σκεφτόμαστε έτσι), θα υπάρχει όμως μεγάλη ωφέλεια σε ατομικό επίπεδο, που αυτό ίσως είναι και το τελικό ζητούμενο, αφού ακόμα και ο βαθύτερος ρόλος της ύπαρξης του εθνικού κράτους είναι ακριβώς να οριοθετήσει και να διαφυλάξει κάποια πράγματα, ώστε να παραμείνουν έτσι οριοθετημένα και διαφυλαγμένα μέσα στην ψυχή μας..

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.