17/11/18

Τσίπρας: Δώστε μου συντάξεις, αλλιώς πάω εκλογές και πάει η Συμφωνία των Πρεσπών - Γερμανοί: "Πάρε συντάξεις, δώσε Μακεδονία"*

Η πατσαβούρα που λέγεται Συμφωνία των Πρεσπών
Σάββας Καλεντερίδης
Είναι τραγικό να βλέπεις τους Σκοπιανούς να εξευτελίζουν τη χώρα σου. 
Όταν υπογραφόταν η επαίσχυντη και προδοτική συμφωνία των Σκοπίων, είχαμε προειδοποιήσει με κάθε δυνατό τρόπο – αναφέροντας μάλιστα και ως παραδείγματα προς αποφυγήν τη Συνθήκη της Λοζάνης και τις Συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου. Είπαμε τότε ότι στην πρώτη συμφωνία αφήσαμε «χαραμάδα» την οποία εκμεταλλεύτηκε η Τουρκία και οδήγησε τα πράγματα σε ντε φάκτο ανατροπή της Συνθήκης εις βάρος της Ελλάδας, εκδιώκοντας από την Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο περίπου 150.000 Έλληνες. Αυτό οδήγησε στην ανατροπή των ισορροπιών που εξασφάλιζε η Συνθήκη, αφού οι μουσουλμάνοι της Δ. Θράκης που εξαιρέθηκαν της Ανταλλαγής σήμερα αριθμούν τις 120.000 πολίτες, ενώ οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου δεν ξεπερνούν τις 2.000 γηρασμένες ψυχές.
Γιατί έγινε αυτό; Μα γιατί δεν υπήρχε άρθρο στη Συνθήκη που θα καθιστούσε υποχρεωτική την αριθμητική ισορροπία.
Αν υπήρχε, οι Τούρκοι θα ήξεραν ότι για κάθε Έλληνα που θα έδιωχναν με οποιονδήποτε τρόπο από την Πόλη, την Ίμβρο και την Τένεδο, θα αναχωρούσε εντός 24 ωρών ένας μουσουλμάνος του ίδιου φύλου και της ίδιας ηλικίας.
Έτσι, η αβελτηρία των διπλωματών και των πολιτικών που διαπραγματεύτηκαν τη Συνθήκη κληροδότησαν στην πατρίδα ένα μείζον ζήτημα εθνικής ασφάλειας, που μπορεί να οδηγήσει σε πολύ δυσάρεστες καταστάσεις στο μέλλον και το σταματώ εδώ.
Όταν γίνονταν ακόμα διαβουλεύσεις για τις επίσης επαίσχυντες Συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου, ο τότε πρέσβης της Ελλάδας στο Λονδίνο, βραβευμένος με Νόμπελ ποίησης, Γιώργος Σεφέρης, είχε προειδοποιήσει με κάθε τρόπο το Υπουργείο Εξωτερικών και την Κυβέρνηση της εποχής. «Μην υπογράφετε τις συμφωνίες αυτές, γιατί έτσι φέρνετε τον τουρκικό στρατό στην Κύπρο».
Τελικά ο τουρκικός στρατός ήλθε στην Κύπρο το 1974, όπου και παραμένει, με την τουρκική κυβέρνηση να επικαλείται το «δικαίωμα» που της έδωσαν οι προαναφερθείσες συμφωνίες.
Πάμε τώρα στην πατσαβούρα που λέγεται Συμφωνία των Πρεσπών.
Η Συμφωνία υποτίθεται ότι έγινε για ισχύσει erga omnes (για όλες τις χρήσεις) το «Βόρεια Μακεδονία» και για να απαλειφθούν από το σύνταγμα των Σκοπίων εκείνα τα άρθρα και οι αναφορές που παραπέμπουν στην ύπαρξη εθνικά «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα, καθώς και οποιασδήποτε αναφοράς που θα επέτρεπε εδαφικές ή άλλες διεκδικήσεις του κράτους των Σκοπίων από την Ελλάδα.
Ακριβώς επειδή η Ελλάδα τον 20ό αιώνα υπέγραψε δυο συμφωνίες που αποδείχθηκαν καταστροφικές για τον ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου, της Τενέδου και της Κύπρου, και για την εθνική ασφάλειας της Ελλάδας λόγω Δ. Θράκης, θα περίμενε κανείς η Συμφωνία των Πρεσπών να είναι γραμμένη έτσι ώστε να μην αφήνει καμία χαραμάδα που θα οδηγούσε σε ανάλογες δυσάρεστες καταστάσεις στο εγγύς ή και στο απώτερο μέλλον.
Αν και παραμένει πεποίθησή μας ότι το όνομα είναι η πηγή του «αλυτρωτισμού» και ότι από τη στιγμή που δέχεσαι ότι υπάρχει «Βόρεια Μακεδονία», ενώ δεν υπάρχει, θα ακολουθούσαν η «μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα, που επίσης δεν υπάρχουν, και το σύνταγμα των Σκοπίων είναι ένα τεράστιο θέμα, και όσον αφορά την υποχρέωση τροποποίησής του που ανέλαβαν τα Σκόπια με την υπογραφή της Συμφωνίας για να σώσουν τα προσχήματα οι εννιά ακαδημαϊκοί που επεξεργάστηκαν αυτήν την πατσαβούρα εξ ονόματος της Ελλάδας, θα περίμενε κανείς να είχαν φροντίσει να μην μας πιάσουν κορόιδα οι Σκοπιανοί.
Ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος έχει κάνει μια ιδιαιτέρως εύστοχη ανάλυση των τροποποιήσεων που πέρασαν από τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής των Σκοπίων και αποδεικνύει επιστημονικώ τω τρόπω ότι και «ο αλυτρωτισμός παραμένει» στα αναθεωρημένα νέα άρθρα του Συντάγματος και η ίδια η Συμφωνία παραβιάζεται, αφού οι αλλαγές προβλέπεται να ισχύσουν μετά την κύρωση της Συμφωνίας από την Ελλάδα, ενώ η Συμφωνία άλλα....

Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

*Ο τίτλος "Τσίπρας: Δώστε μου συντάξεις, αλλιώς πάω εκλογές και πάει η Συμφωνία των Πρεσπών - Γερμανοί: "Πάρε συντάξεις, δώσε Μακεδονία", είναι εκτίμηση και δεν αποτελεί δημοσιογραφική πληροφορία.

17 σχόλια:

  1. Και ποιος περιμένετε να κάνει σοβαρή μελέτη για την Συμφωνία των Πρεσπών;
    Ο Τσίπρας(αιώνιος φοιτητής-καταληψίας) είναι υπουργός Εξωτερικών και έχει για σύμβουλο τον Καρανίκα(αρνητή στράτευσης, αδιόριστο εκπαιδευτικό και σερβιτόρο).
    Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γεμάτος με αιώνιους φοιτητές και με μόνο προσόν την συμμετοχή σε διαδηλώσεις, που θα βρει σοβαρά στελέχη για διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες;
    Εδώ έβαλαν μέχρι υπουργό παιδείας(Φίλης) χωρίς πτυχίο πανεπιστημίου.
    Η εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μεγάλο λάθος του Ελληνικού λαού που θα μείνει στην ιστορία, αφού τα λάθη του(πχ Εξαρχιστάν, Πρέσπες, Εκκλησιαστικό, Λαθρομεταναστευτικό) θα συνεχιστούν να μας ταλαιπωρούν αφού για δεκαετίες αν δεν γίνει θαύμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια για τα αριστερά μας σαΐνια:

    1. Συντάξεις παραμένουν πετσοκομμένες και χαμηλές αλλά ο αλλά χάρη στην ‘επιτυχημένη πολιτική’ Τσίπρα δεν κόπηκαν περαιτέρω επομένως πιστεύει ο Τσίπρας ότι οι συνταξιούχοι μας του είναι υπόχρεοι.

    2. Για να εξασφαλίσει συντάξεις και ψηφαλάκια έκανε την προδοσία την Πρεσπών. Αλλά αυτό ποσώς ενδιαφέρει τον Τσίπρα, τουναντίον ο Τσίπρας ηδονίζεται αφάνταστα όταν εθνικά θέματα πλήττονται.

    Δηλαδή Win-Win για τον πολιτικάντη μας ...άντε να κάνει τώρα και ένα πανηγυράκι/χορό στο σύνταγμα να το γιορτάσει …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εύχομαι από τα βαθη της ψυχής μου να βάλουν στην φυλακή τους προδότες Τσιπρα - Κοτζια !!!! Εύχομαι να ξυπνήσουν κάποτε οι Δικαστές και να δουν και το λαϊκό αίτημα! !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η άθλια "Συμφωνία των Πρεσπών" θα μπορούσε να μην επικυρωθεί από την Βουλή.
    Πώς? Μέ μία γενική απεργία στην Μακεδονία, π.χ. για ένα μήνα, για αρχή.
    Κανείς να μην πάει για εργασία. Να κλείσουν τα καταστήματα, τα εργοστάσια, τα πάντα.
    Αλλά αυτό δεν γίνεται? Έχει υψηλό κόστος? Βαριόμαστε?
    Καλά να πάθουμε λοιπόν, είμαστε ένας άχρηστος λαός, που δεν αντιδράει στις αδικίες. Όπως τα Μνημόνια λοιπόν θα υποστούμε και την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών.
    Στην Ιταλία κυβενάει η πατριωτική Λίγκα του Βορρά.
    Γιατί δεν κάνουν ένα σοβαρό ενιαίο κόμμα οι Μακεδονικές Ενώσεις με τους Ποντίους και άλλους?
    Πολύς κόσμος δεν ψηφίζει διότι είναι αηδιασμένος με τους πολιτικούς μας. Δέν έχει και εναλλακτικές επιλογές, τα μικρά διάσπαρτα πατριωτικά κόμματα, δεν έχουν σοβαρές ελπίδες εισόδου στην Βουλή, θεωρούνται χαμένη ψήφος, και η προβολή τους από τα Μ.Μ.Ε. είναι από ελάχιστη έως μηδενική.

    Ο κάθε Έλληνας, γενικά, νοιάζεται μόνο για τον εαυτούλη του.
    Οι βουλευτές νοιάζονται για την θεσούλα τους και για την γενναιόδωρη βουλευτική αποζημίωση που παίρνουν, πολύς νέος κόσμος για να διοριστεί στο δημόσιο, οι συνταξιούχοι για να μην κοπή η σύνταξη, γενικά ο καθένας νοιάζεται μόνο για το συμφέρον του, και η χώρα "γαία πυρί μιχθήτω".
    Το "καράβι" όμως πάει στα βράχια και δεν θα αργήσουμε να βουλιάξουμε ΟΛΟΙ μας, παρέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ καλο σχολιο Φωτη...Ο φιλοτομαρισμος ειναι κυρια η αιτια ολων των κακων.Παραδεχεται κανεις πως ειναι σαν ..παραφρων φιλοτομαριστης ?? Οχι....Οταν θα γινει αλτρουιστης ισως κατι γινει....Οταν αποκτησει συνειδηση οτι ο ..διπλα ειναι εξ ισου σημαντικος με τον εαυτο του...ισως.Οταν η δυστυχια του διπλανου ειναι και δικη του...οπως και η ευτυχια του....ισως...Οταν η χαρα του διπλα ειναι χαρα και για τον ιδιο ( γιατι οχι ?)...ισως...Οταν καταλαβει οτι ο διπλα ειναι αιμμα του...Ελληνας εξ ισου ....ισως...Κι οταν κατανοησει οτι το κρατος ειναι ολοι κι οχι μονο αυτος....ισως.....Αλλα μαζευτηκαν πολλα ισως....και δεν ειναι βεβαιο οτι χωρανε στο καλαθι του καθενα....οταν αυτο εχει ενα συγκεκριμενο χωρο...αναλογα ποσο ..με το ατομο...και ο χωρος γεμισε απο ενα υπερτροφικο ..."εγω"....αρρωστο βαρια....

      Διαγραφή
    2. Σε ενα αλλο ..σαιτ..χθες..η γενικη κουβεντα ηταν τα σουπερ μοντελα αυτοκινητων των ξενων...στην εκθεση αυτοκινητου ..κι οδηγωντας ποιο ..θα ικανοποιουσε τα διαφορα "εγω"...του καθενα...αν...αν το αποκτουσε τωρα...( πω πω τι θα εκανε μ αυτο)....Αυτα την ωρα που η χωρα του κι ο ιδιος...και οι γονεις του...και οι διπλα...ισως ..πεθαινουν......Για ναχουμε τον νου μας που ζουμε...πως ζουμε...και πως βρεθηκαμε εδω που βρεθηκαμε.....κι ισως και χειροτερα αυριο....

      Διαγραφή
  5. Θὰ πάρῃ ἡ κυβέρνησις δῶρο τὴν μείωση τῶν συντάξεων καἰ ὁ Τσίπρας τρώει τὀ δούλεμα τῆς χρονιᾶς του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Έλληνας δεν έχει αξιοπρέπεια και το βασικότερο Παιδεία. Ένας μικροπρέπεις, μικροσυμφέροντολογος, μικροπαγκαλεις είναι και έτσι θα μείνει σε σχέση με τα άλλα κρατη,μαγαζί γωνία αλλά ανίκανος να το αξιοποίηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έ όχι και εκτίμηση. Αφελής καραμέλα, μπάς και φύγει η πίκρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θοῦ Κύριε φυλακήν τῶ στόματί μου!
    Ἀλλά γιατί οἱ Δικαστές ; Περιμένουν ἄδεια τῆς ἄδειας Βουλῆς,....
    ἄδειας σέ Βουλευτές στά ἕδρανα
    καί ἄδειας σέ ἐκπροσώπηση τοῦ λαοῦ....

    Γιατί περιμένουν; Διότι ἔτσι λέει τό ἄρ. 86 τοῦ Συντάγματος
    Καί καλά κάνουν, γιατί κάποιοι, ὄχι δικαστές, καί τό Σύνταγμα θά κατέλυαν γιά νά μείνουν ἤ γιά νά πάρουν τήν πολιτική ἐξουσία.
    Κάποιος πρέπει νά λέῃ κάθε τόσο, ὑπάρχει Σύνταγμα πού ἰσχύει, ὡς ἐδῶ καί μή παρέκει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μια μικρή παρατήρηση:
    Αντί,
    "των σλαβόφωνων Ελλήνων μέσα από τις τάξεις του λεγόμενου Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος (ΔΣΕ)"
    ορθότερο,
    "των σλαβόφωνων Ελλήνων μέσα από τις τάξεις του φερόμενου Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος (ΔΣΕ)"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν αυτο δεν λέγεται προδοσία τοτε τι ειναι;Για τις συνταξεις, για τριάκοντα αργύρια πουλησε την πατρίδα.Αυτο θα περάσει στις μαύρες σελιδες της ιστοριας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευχαριστούμε για τις σημαντικές πληροφορίες. Ως προς αυτό που γράφει το άρθρο:
    «Και το τραγικό είναι ότι στη συμφωνία δεν έχει προβλεφθεί ασφαλιστική δικλίδα για την περίπτωση που οι συνταγματικές αλλαγές παραβιάζουν την ίδια τη Συμφωνία.»
    νομίζω ότι ήδη συμβαίνει. Παρά το γεγονός ότι τους δώσαμε τα πάντα, ήδη παραβιάζουν την Συμφωνία.. Θα υπάρξουν επιπτώσεις; Θα προβληματίσει όσους την υποστηρίζουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κ. Σάββα Καλεντερίδη
    Αν εγώ σε ανάρτηση άρθρου για το πρόσωπό σας επιλέξω τίτλο με τον οποίο σας αποκαλώ «προδότη, απατεώνα κλπ κλπ» και ακολούθως αναγράφω ότι «ο τίτλος είναι εκτίμηση και δεν αποτελεί δημοσιογραφική πληροφορία» τότε εσείς πως θα αντιδράσετε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοβασαι μην αδικηθει η κοζα νοστρα εε ? Ειχες τις ιδιες φοβιες στα κακα της χωρας οταν τα εβλεπες ?

      Διαγραφή
    2. Δημήτρης Κ.(18/11/18 8.07 ΠΜ)
      Για να απαντήσω στο ερώτημα σου πρέπει να γνωρίζω αν απαντάς στο σχόλιο μου(18. Νοεμβρίου 2018 7.20μμ) ως σχολιαστής ή ως εκπρόσωπος του γραφείου τύπου του κ. Σάββα Καλεντερίδη

      Διαγραφή
    3. Κι επειδη θελεις εσυ να γνωριζεις τα παντα...λες κι εχεις την δυναμη να επιδρασεις πανω τους σαν υπερανθρωπος...καλο θαταν σαν υπερανθρωπο να σε δουμε...Λυσε τις αποριες σου μονος...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.