16/11/18

Εχθροί του Λαού


Το άρθρο 16 του Συντάγματος αποτελείται από 471 λέξεις. Στη φλυαρία των 471 λέξεων κρύβεται η κατοχύρωση του μονοπωλίου και των προνομίων του διδακτικού προσωπικού. Η μακρόχρονη εφαρμογή του μονοπωλίου μετέτρεψε το διδακτικό προσωπικό σε συντεχνία, σε αυτούς που ο Γιάννης Ιωαννίδης χαρακτήρισε "κλειστό club που εξυπηρετεί διάφορους αφώτιστους, ετερόφωτους, κομματικούς ντενεκέδες, ιεροφάντες της ανοησίας, και άλλους χαλαρούς βολεμένους" και ο Χαράλαμπος Μουτσόπουλος εκτίμησε ότι "με τους (καθηγητές που έχει) και το σύστημα-νοοτροπία που τους στηρίζει, η χώρα δεν θα δει προκοπή: οι ικανοί θα φεύγουν, όσοι σοβαροί σταδιοδρομούν στο εξωτερικό δεν θα επιστρέψουν, τα πανεπιστήμια θα βυθίζονται στο έλος της κολλητοκρατίας".
Αυτή δυστυχώς είναι η πραγματικότητα. Κάθε χρόνο γίνεται χειρότερη. 
Αυτή την κατάσταση θέλει να συντηρήσει ο κ. Τσίπρας και ο προσωπικός "ινστρούχτοράς του" για το Σύνταγμα κ. Κατρούγκαλος. Ο κ. Κατρούγκαλος εξέχον μέλος αυτός της συντεχνίας των πανεπιστημιακών! Έφθασε ο κ. Κατρούγκαλος να δηλώσει ότι επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι να εμποδίσει για μια δεκαετία την υλοποίηση συνταγματικών αλλαγών στο άρθρο 16. Να μην αλλάξει δηλαδή τίποτε στα προνόμια της συντεχνίας των βολεμένων στο έλος.

Για τη συνέχεια Liberal

3 σχόλια:

  1. Ο κ. Μάνος λέει κάτι σωστό. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει το έργο των προηγούμενων. Συνεχίζει, ούτε ανατρέπει ούτε βελτιώνει ούτε χειροτερεύει. Μόνο που ο κ. Μάνος αποδίδει ευθύνες στις "συντεχνίες> των καθηγητών και όχι στις συντεχνίες των πολιτικών, των νυν των προηγούμενων και των επόμενων, όύνα φάτσα ούνα ράτσα. Και γι' αυτό ο κ. Μάνος δεν μιλάει γι αυτούς. Ε΄ναι σπλάχνο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ φυσικό ο νεοφιλελεύθερος Μάνος να προπαγανδίζει την ιδιωτικοποίηση των πάντων για να κερδίζουν χρήματα «με ουρά» οι κεφαλαιούχοι Ελληνες και ξένοι, και παράλληλα για να αγοράζουν πτυχία αυτοί που τα πληρώνουν.
    Υπόψη ότι και ο κ. Μάνος δεν είναι «φτωχαδάκι» (Ορα Αλατίνι)
    Το καινούριο που διαπιστώνω με αυτό το άρθρο του κ. Μάνου είναι η χρήση ενός λεξιλογίου όπως
    «αφώτιστοι, ετερόφωτοι, κομματικοί τενεκέδες,ιεροφάντες της ανοησίας,επιπόλαιοι αναγνώστες» κλπ κλπ
    Το προσβλητικό και χυδαιολαγνικό αυτό λεξιλόγιο δεν το χρησιμοποιούσε ο κ. Μάνος όταν αρθρογραφούσε με αντικείμενο τα οικονομικά θέματα. Φαίνεται ότι αποφάσισε τώρα να δανεισθεί την γλώσσα των ακροδεξιών προκειμένου να πείσει αυτούς που υβρίζει.
    Andpik. Αισθάνομαι ότι είμαι υποχρεωμένος να σε αναγνωρίσω ως ένθερμο υμνητή του βάρβαρου και αντικοινωνικού νεοφιλελευθερισμού σε συστηματική σύμπλευση με τον νεοφιλελεύθερο κ. Μητσοτάκη που εσχάτως επανέφερε την πρόταση για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρηστο λες εν μερει αληθεια.Κι ο Μανος παλι εν μερει.Αναλογα με τις επιδιωξεις του ο καθενας.Δηλ.λετε κομματακια πορτ πουρι...για να ενδυναμωσετε τα αλλα...να μην ειναι κι 100 % ...κραυγαλεα...Αλλα εμας μας ενδιαφερει το αποτελεσμα τελικα. Και στις δυο εκδοχες ειναι αποτυχημενο...Εχεις δικιο εσυ καπου...κι εκεινος καπου.Κι ετσι θελει ολο σαρωμα κι απ την αρχη..με βαση την λογικη κι οχι τις επιδιωξεις των δυο.Θελουμε το κοινο καλο...κι οχι αυτα που λετε στον πυρηνα.Αυτη ειναι η αποψη μου....οχι του κομματος...ουτε των ιδεων μου...ουτε της κυρα Κατινας ...απ το Λος Ατζελες η την Μοσχα...η το Τελ Αβιβ...η το Πεκινο.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.