10/11/18

Σάββας Καλεντερίδης: Δεν φταίει η Αλβανία για τη Βόρειο Ήπειρο

17η Μαΐου 1914: Η ηγεσία του Ελληνισμού της Β. Ηπείρου, με τη σημαία, γιορτάζουν την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Κερκύρας, που εξασφάλιζε την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου
Η Οθωμανική Αυτοκρατορία άρχισε να εγκαταλείπει τα εδάφη των δυτικών Βαλκανίων μετά τον Ρωσοτουρκικό Πόλεμο του 1878, που έληξε με τη Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου, η οποία εκτός από την ίδρυση της Μεγάλης Βουλγαρίας προέβλεπε και την αποχώρηση των Οθωμανών από το πιο σημαντικό διοικητικό και θρησκευτικό κέντρο για τον σουλτάνο στην περιοχή, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, και την ανάληψη της διοίκησής της από την Αυστροουγγαρία.
Μετά από 30 χρόνια, και ενώ η Οθωμανική Αυτοκρατορία, μετά την ήττα στους Βαλκανικούς Πολέμους, είχε μπει στην ημιτελική φάση της διάλυσής της (η τελική ήταν το πέρας του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου), οι Οθωμανοί άρχισαν να αποχωρούν από την Αλβανία και τα Σκόπια.
Είναι κρίσιμο να σημειώσουμε ότι οι Αλβανοί δεν έκαναν ποτέ εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, όταν οι άλλοι λαοί των Βαλκανίων, κυρίως Σέρβοι και Έλληνες, διεκδικούσαν με εξεγέρσεις και ένοπλο αγώνα την ελευθερία και την ανεξαρτησία τους, γιατί ως έθνος ήταν διχασμένοι σε οθωμανολάτρες και σε εκείνους που ήθελαν την ανεξαρτησία τους, υπό την προστασία της Δύσης.
Για το λόγο αυτόν δεν σφυρηλατήθηκε μέσα από εθνικούς αγώνες ενιαία εθνική συνείδηση, διαδικασία που γίνεται τις τελευταίες δεκαετίες με τον «πόλεμο» στο Κοσσυφοπέδιο και την ένοπλη εξέγερση στο Τέτοβο της πΓΔΜ. Γι’ αυτόν το λόγο τα τελευταία χρόνια σφυρηλατείται και το όραμα της Μεγάλης Αλβανίας, με στόχο την ένωση όλων των Αλβανών σε ένα ενιαίο ανεξάρτητο κράτος.
Όταν λοιπόν οι Οθωμανοί άρχισαν να τα «μαζεύουν» από τα εδάφη της σημερινής Αλβανίας, εξεγέρθηκαν οι Έλληνες της Χειμάρας και απαίτησαν την ένωσή τους με την Ελλάδα. Μάλιστα, μικρή δύναμη Χειμαριωτών και Κρητών εθελοντών, με επικεφαλής τον ταγματάρχη Σπύρο Σπυρομήλιο, στις 18 Νοεμβρίου 1912 αποβιβάστηκε στην περιοχή της Χειμάρας και εκδίωξε τις οθωμανικές δυνάμεις.
Το ίδιο διάστημα, και συγκεκριμένα στις 28 Νοεμβρίου 1912, έγινε η πρώτη σύνοδος της εθνοσυνέλευσης των Αλβανών με 83 αντιπροσώπους στον Αυλώνα, η οποία ανακήρυξε την Αλβανία σε ανεξάρτητο κράτος, ενώ με τη δεύτερη σύνοδο στις 4 Δεκεμβρίου 1912 η εθνοσυνέλευση σχημάτισε προσωρινή κυβέρνηση που άσκησε τα καθήκοντά της μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 1914.
Η ανεξαρτησία της Αλβανίας αναγνωρίστηκε από τη Διάσκεψη του Λονδίνου, στις 29 Ιουλίου 1913.
Όλο αυτό το διάστημα η περιοχή της Χειμάρας παρέμεινε υπό τον έλεγχο του Ελληνικού Στρατού και κήρυξε την αυτονομία της τον Φεβρουάριο του 1914, αντιδρώντας στην απόφαση των Μεγάλων Δυνάμεων να την εντάξουν στο νεοσύστατο αλβανικό κράτος.
Εν τω μεταξύ, στις 13 Φεβρουαρίου 1914, η Πανηπειρωτική Συνέλευση, βλέποντας την απροθυμία της Αθήνας να δεχτεί την ένωση της Βορείου Ηπείρου με την Ελλάδα και να αντιταχθεί στα σχέδια των Μεγάλων Δυνάμεων, που την συμπεριέλαβαν στα όρια του νεοϊδρυθέντος αλβανικού πριγκιπάτου, αποφάσισε να επιδιώξει την αυτονομία. Έτσι, για να προστατευτεί ο ελληνικός πληθυσμός της περιοχής από ομάδες Αλβανών ενόπλων, ο εξ Αργυροκάστρου καταγόμενος Γεώργιος Χρηστάκης-Ζωγράφος, που...
Ή συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

36 σχόλια:

  1. αξιολογο αρθροο.Καλον ειναι να παραμεινει σε προβολη , ωστε να υπαρξει ενημερωση πολλων Ελληνων,
    να μαθουμε τι εστι διχασμος και τι κοστος εχει,ως επισης ποιοι ειναι οι φερομενοι φιλοι μας, οι οποιοι ειναι υαινες.Και δεν αναφερομαι σε αλβανους, αλλα στις δηθεν μεγαλες δυναμεις.
    Ειδωμεν.Το βορειοηπειρωτικο θα παρει το δρομο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχως κ. Καλεντεριδη εχουμε φτασει στο επιπεδο που ακομη και οι Αλβανοι και οι Σκοπιανοι περιπεζουν την Ελλαδα και ακομη χειροτερα δεν υπαρχει εμφανης λυση στο αμεσο μελλον, γιατι και ακομη οταν φυγει ο Συριζα ουτε ο Μητσοτακης, ουτε η Φωφη ουτε ο Θεοδωρακης ουτε κανενας αλλος εχει δειξει οτι εχει τις ικανοτητες να αντιστρεψει την παρουσα κατασταση.
    Ισως αν εκδοθει Προεδρικο διαταγμα να καουν ολοι οι καναπεδες στην Ελλαδα μπορει κατι να αλλαξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτο που βλέπω είναι ότι το κράτος των Αθηνών είναι έτοιμο να πουλήσει (το έχει κάνει ήδη) την Μακεδονία !! Κάτι ανάλογο έγινε και τώρα! !!
    Εν τω μεταξύ, στις 13 Φεβρουαρίου 1914, η Πανηπειρωτική Συνέλευση, βλέποντας την απροθυμία της Αθήνας να δεχτεί την ένωση της Βορείου Ηπείρου με την Ελλάδα.
    Δυστυχώς αυτοί κυβερνούν την χώρα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. νίκο μου το κράτος των αθηνων εκλεγεται απ όλη την ελλαδα. στη δε θεσσαλονικη εξελέγη δήμαρχος ο μπουταρης...(όχι οτι ο καμινης ήταν καλυτερος αλλα καταλαβαινεις τι εννοω)
      στο εκλογικο σωμα συγκαταλεγομαστε κι εγω κι εσυ. ας μην ψηφιζουμε προδοτες... οταν δεν λεμε δυνατα την γνωμη μας κι οταν αφηνουμε τους δηθεν προοδευτικους να αλωνιζουν ιδεολογικα ενω εμεις ψηφιζουμε τζαμιά τοτε μας φταινε τα κρατη των αθηνων. ο συνοδοιπόρος σου για μια ελλαδα μεγαλη θάνος

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ Θάνο, απλά είμαι σκασμένος με όλα αυτά !!!
      Σε ευχαριστώ, για την ευγένιά σου !

      Διαγραφή
  4. Φταῖνε οἱ Ἀλβανοί, διότι, καί πρό τοῦ κουμουνιστικοῦ καθεστῶτος, ἀκόμη καί οἱ φιλοβασιλικοί τους στρέφονταν κατά τῶν Ἐλλήνων καί ἰδίως κατά τῶν Ἐλλήνων τῆς Βορείου Ἠπείρου ἤ Νοτίου Ἀλβανίας, μέ σφοφρό καί ἀδικαιολόγητο μίσος.
    Ἀκόμη καί σήμερα, στίς ἀλβανικές τηλεοπτικές ἐκπομπές, παρουσιάζονται ὡς ἐθνικιστές οἱ Ἕλληνες ἐπειδή καί μόνο τραγουδᾶνε τόν ἐθνικό ὕμνο στίς Βουλιαράτες.
    Τά κανάλια τους δείχουν ὡς ἐθνικιστικό φαινόμενο τό ὅτι ἔχει πολλές Ἑλληνικές σημαῖες στήν κηδεία τοῦ Κωνσταντίνου Κατσίφα στίς Βουλιαράτες,
    καί μέ κόκκινο κύκλο δίχνουν πόσο "ἀντι-ἀλβανός" ἦταν ὁ Κατσίφας, ἐπειδή εἶχε στό μπράτσο τῶν ρούχων του τήν Ἑλληνική σημαία καί τόν Ταξιάρχη σέ εἰκόνα!

    Μέ ἕνα λόγο, ἀποτελεῖ σκάνδαλο γιά τά σημερινά Ἀλβανικά ΜΜΕ, καί γιά πολλούς Ἀλβανούς, ἡ ὕπαρξη Ἐλλήνων στήν Νότια Ἀλβανία ἤ Βόρειο Ἤπειρο!
    Παρά τό γεγονός ὅτι κατοικεῖται ἀπό Ἔλληνες ἡ Βόρειος Ἤπειρος ἤδη ἐπί 3.000 χρόνια.

    Αὐτή τους ἡ στάση τῶν Ἀλβανῶν, φταίει γιά ὅλα. Καί φυσικά ἔχει δίκηο ἄρα, ὅποιος θεωρεῖ ὅτι πρέπει νά γίνῃ εἴτε αὐτόνομη εἴτε ἀνεξάρτητη ἀπό μιά τέτοια, βάρβαρα ἀνθελληνική, Ἀλβανία, ἡ Βόρειος Ἤπειρος.

    Καί κάτι ἀκόμη: Στά σχετικά ρεπορτάζ τῶν τελευταίων ἡμερῶν, φαίνεται ὅτι οἱ Βορειοηπειρῶτες Ἔλληνες παραπονοῦνται γιά τό ἀνθελληνικό μίσος,
    μέ τό ὁποῖο συνέχεια γαλουχοῦνται τά παιδιά τῶν Ἀλβανῶν στά σχολεῖα.
    Φτιάχνουν ἀνθέλληνες τούς Ἀλβανούς καί δέν φταῖνε οἱ Ἀλβανικές ἡγεσίες; Ζοῦν σέ ἐθνικιστική παράκρουση ἐπί δεκαετίες!

    "Δέν φταῖνε οἱ Ἀλβανοί", ὅπως "δέν φταῖγαν οἱ Γερμανοί" πού ἀκολουθοῦσαν πρόθυμα τόν Χίτλερ.
    Δύσκολο νά δικαιωθῆ ὀ τίτλος τοῦ ἄρθρου. Μακάρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. >Λίγες μέρες μετά την ανακήρυξη της αυτονομίας, στις 17 Μαρτίου 1914<
    H ανακήρυξη της αυτονομίας έγινε στις 17 Μαΐου με το Γρηγοριανό ημερολόγιο ενώ με το Ιουλιανό στις 4, έχει λάθος εκ παραδρομής!
    Ωστόσο μια και ξεκίνησα να γράφω ας προσθέσω πως μεταξύ των όρων που την ευθύνη εκκίνησης τους είχε η Διεθνής Επιτροπή Ελέγχου αποτελούμενη από Άγγλο, Γερμανό, Αυστριακούς (2), Γάλλο, Ρώσο, Ιταλό, Αλβανό, υπήρχαν ρητοί όροι για την δημιουργία αυτόνομης χωροφυλακής στην περιοχή με μέλη από την ίδια την Ελληνική μειονότητα και η ακτίνα δράσης τους ήταν στα όριά της.
    Παρέμβαση από Αλβανούς μπορούσε να γίνει μόνον εάν ζητούσαν συνδρομή!
    Επίσης καμία ένοπλη στρατιωτική παρέμβαση με ένοπλο σώμα δεν επιτρέπεται!
    Στην συνέχεια οφείλω να πω πως μεσολάβησε μια περιπετειώδη διαδρόμή από την Συνθήκη του Λονδίνου στις 30/05/1913 που με εκβιαστικό τρόπο έλαβε χώρα στις «παρατυπίες» από εχθρικούς προς την χώρα «ελεγκτές» με αποκορύφωμα το γεγονός να τους περικυκλώσουν οι Έλληνες στην Κορυτσά κατά τον «έλεγχο» ερχόμενοι από το Μοναστήρι που είχαν «συνεδριάσει» και να τους βάλουν με το ζόρι να παρακολουθήσουν παρέλαση 3.500 Ελλήνων μαθητών και 2.500 ενόπλων μπροστά στο Διοικητήριο της Κορυτσάς στις 05/10/1913!
    Κατόπιν έφυγαν ξεχνώντας μέχρι και τις βαλίτσες τους ορισμένοι από την επιτροπή έρευνας η οποία καθ όλη την διάρκεια δεχόταν έντονες πιέσεις από τους Βορειοηπειρώτες που δεν τους άκουγε σε αντίθεση με τους Αλβανούς! Τόσο «αμερόληπτη» ήταν στον «έλεγχο». Έτσι πήγαν άρον-άρον στην Φλωρεντία για να συντάξουν το Πρωτόκολλο τον Δεκέμβριο του 1913 (17-12-1913)!
    Στην Φλωρεντία δεν θα πω παρά πως γενικά χαράχθηκαν τα συνόρα κι εκεί ειπώθηκε η Βόρειος Ήπειρος , «Νότια Αλβανία» και εκεί πατάει ο χοντρόπετσος Φίλης που κουνάει το δάχτυλο και ‘υπαγορεύει « πως είναι Νότια Αλβανία! Επίσης στην Φλωρεντία καθορίστηκε πως η Μειονότητα είναι Ελληνική! Ωστόσο υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό με λεπτομέρειες που μόνον λεπτομέρειες δεν είναι αλλά λίθοι ακρογωνιαίοι!
    Όμως ας κλείσω εδώ και παραθέτω για καλύτερη ανάγνωση μερικές διατάξεις ενδεικτικά με την ελπίδα πως θα παρακινήσω την ανάγνωση του πρωτοκόλλου της Κέρκυρας ως μεταγενέστερου πια όπως αναφέρθηκε στο Himara.gr:
    «4. Αι Χώραι. Όλαι αι εν λόγω διατάξεις εφαρμόζονται εις τους πληθυσμούςτων προηγουμένως υπό της Ελλάδος καταληφθεισών χωρών και προσαρτηθεισών εις την Αλβανίαν.
    5. Χωροφυλακή. Προς φύλαξιν της τάξεως εις τας νοτίους επαρχίας θα σχηματισθεί από αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και χωροφύλακας, τοπική χωροφυλακή αποτελούμενη από στοιχεία των διαφόρων θρησκευμάτων, αναλόγως του αριθμού των πιστών των κατοικούντων τους Νομούς αυτούς. Η Χωροφυλακή αυτή δεν θα δύναται να υπηρετεί εκτός των Νομών αυτών, ειμή δι’ ωρισμένην περίοδον, και τούτο λόγω υπερτάτης ανάγκης αναγνωριζομένης υπό της Δ.Ε.Ε. Ο αυτός περιορισμός θέλει εφαρμοσθή εις την χρήσιν δια τους νοτίους αυτούς Νομούς Σωμάτων Χωροφυλακής, αποτελουμένων εκ των Νομών αυτών.Συνιστάται εις τους αξιωματικούς της Χωροφυλακής να μη μεταχειρίζωνται εις τα διάφορα μέρη, ειμή μόνον αποσπάσματα αποτελούμενα από άνδρας του αυτού θρησκεύματοςπρος το θρήσκευμα των κατοίκων των μερών.
    Εις περίπτωσιν ανεπαρκείας των τοπικών στοιχείων δια τον κατ’ αναλογίαν σχηματισμόν της Χωροφυλακής θα γίνεται προσφυγή εις τους εξ άλλων Νομών της Αλβανίας καταγόμενους.
    Συμφώνως προς τας διατυπωθείσας αυτάς αρχάς, οι Ολλανδοί αξιωματικοί θέλουσι προβή αμέσως εις τας στρατολογικάς ενεργείας.
    Εννοείται καλώς, ότι αι προηγούμεναι διατάξεις ουδόλως θίγουν την ενότητα της Αλβανικής Χωροφυλακής, ως αύτη διετυπώθη υπό της Συνδιασκέψεως του Λονδίνου.
    6. Ένοπλος Δύναμις. Εκτός περιπτώσεως πολέμου ή επαναστάσεως, εις τους Νοτίους Νομούς ουδέποτε θα είναι δυνατή η μεταφορά η χρήσις εις τους Νομούς αυτούς στρατιωτικών μονάδων μη αυτοχθόνων».
    ΕΡΩΤΉΜΑ ΛΟΙΠΌΝ! Τι δουλειά είχαν όλοι οι Αλβανοί οπλισμένοι να ενοχλούν τα παλληκάρια και την Μειονότητα? Γιατί αυτό οι Πάγκαλοι και Φίληδες όλα αυτά τα παραβλέπουν, χίλαιθ ερωτήματα που θέλουν απάντηση εγείρονται και σωρεία εξ αυτών έχουν ήδη γραφεί και περιμένουν απάντηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. προ ολιγων ημερων παρακολουθησα ενα ντοκυμανταιρ για την μαγκνα γκρετσια στην κατω ιταλια.Ουδεις απο τους απογονους εκ ομηρικης εποχης εγατεστημενους εκει ελληνων., εδιαμαρτυρηθηκε κατ της ιταλικης κυβερνησης η κατα ιταλων.Προ καιρου ειχα επισκεφθει ο ιδιος την περιοχη και διεπιστωσα το ιδιο.
    Πιστευετε οτι εαν την β ηπειρο την κατειχαν ιταλοι , οι βορειοηπειρωτες θα εδιαμαρτυροντο?ουδεις, θα εδιαμαρτυρετο.Δυστυχως βρεθηκαν σε τετοια θεση που να συζουν κατ αναγκη με μια απο τις σπανιες πολεμικες φυλες του πλανητη.Οι μονοι ποου τους ξεπερνουν ειναι οι γεωργιανοι και τσετσενοι και γενικα καυκασιες φυλες.
    Το εγκλημα κατα των βορειοηπειρωτων δεν εχει προηγουμενο.ΕΙΝαι και ηταν βουβη εθνοκαθαρση.Και πως να μην ειναι βουβη.Μεχρι το 1994 απαγορευοταν σε κατοικους αλβανιας (και φυσικα σε βορειοηπειρωτες) να εξελθουν απο την χωρα.Αν ακουσετε ιστοριες βορειοηπειρωτων θα φριξετε.Μιλαμε για αισχη που δεν τα βαζει ανθρωπινος νους.Φυσικα δεν ακουστηκαν ποτε στα βοθροκαναλα αλλα εγω και αλλοι ειχαμε την ευκαιρια να τα ακουσουμε απο πρωτο χερι.Φυλακισμενοι μεσα στην ιδια (υποτιθεται) στην χωρα που τους επεβαλλαν να ζουν.Αισχος.Αοσχος.
    Για να δωσουν υπηκοοτητα και ταυτοτητες σε βορειοηπειρωτες τους εκαναν στην ελλαδα να φτυσουν αιμα, στο υπουργειο.Σε αλλα κοπριοσκυλα απο ρωσια ουκρανια καυκασο τσετσενια οι αδειες παραμονης βγαινανε υπογεγραμμενες χωρις καν να εχουν περασει τα ελληνικα συνορα.Και φυσικα ουδεις των κοπροσκυλων (ψηφοφορων μισθοφορων ) υπηρετησε στον ελληνικο στρατο.Ολοι αντιρρησιες και μεθυστακες.Ακομη και τωρα μετα αποο σαραντα χρονια οι ρωσοποντιοι δεν μιλανε ελληνικα ουτε παντρευονται ελληνιδες(εξαιρεσεις σπανιοτατες). Ας ειναι καλα οι πρΑΣΙΝΕς ΚΑΡΤΕς που τις πωλουσαν με την σεσουλα.Αλλα φυσικα για τους βορειοηπειρωτες, λες και ηταν μιασματα.Αν δεν ζησεις καταστασεις να βλεπεις μετα απο χρονια αδελφια η γονεις που τα χωρισαν σε μια νυχτα με συρματοπλεγμα και βρεθηκαν μετα απο πενηνητα και χρονια , ΔΕΝ μπορεις να καταλαβεις τι σημαινει.
    Ειναι σαν να παιρνουν το παιδι απο την μανα και της το δειχνουν πισω απο καγκελα και να το ατιμαζουν διχως η μανα να μπορει να κανει τιποτε διοτι ειναι δεμενη και φιμωμενη απο δηθεν φιλους που τους εμπιστευθηκε κι τους εβαλε στο σπιτι.Ακου μεγαλες δυναμεις.Μεγαλες ειναι οι ηλιθιες ιδεες στο μυαλο μας.Ακου Λονδινο.ακου λεει αποφασισε το λονδινο. για ποιον.? γι αυτον πο αμα φωναξω απο την πυραμιδα θα μου απαντησει ελληνικα απο περα.Ακου λονδινο.Μαλλον εμεις θα πρεπει να αποφασισουμε για το λονδινο. να μην μας πλησιασουν διατι θα μας γενμισουν χολερα και οχι αυτοι.
    Το ολο θεμα πρεπει να τελειωνει.
    Δεν ειναι εντροπη να παραδεχεται καποιος οτι ειναι μεγαλη η φουρτουνα που επεσε,.Ας φωναξει για καλλιτερο καπετανιο.δεν ειναι ντροπη.Το ζητουμενο ειναι να φτασει το καραβι στο λιμανι. οχι ποιος το οδηγει.
    Καμμια φορα και κανενας μουτσος ειναι καλλιτερος στο τιμονι.
    Ειδωμεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στα Ελληνικα ΜΜΕ τι σταση κρατηθηκε ολες αυτες τις μερες? Ακρως εθνικιστικη, προπαγανδιστικη, και ψευτικη ρητορικη μισους εναντιον της Αλβανιας χωρις καν να μαθουν πως εγινε το γεγονος. Το πως ο Κωσταντινος ειχε μερες πριν προεξοφλησει τον Θανατο του, το πως δεν θελησε να παραδοθει ακομη κι οταν του το διεμηνυσε η αστυνομια αλλα αυτος συνεχισε να πυροβολει. Ακομη κι οταν μπηκε μεσα στο καφενειο του χωριου πριν καν ερθουν οι ειδικες δυναμεις απο τα Τιρανα, ειπε στους ηλικιωμενους, πως ενταξει χαλαλι εγω θα πεθανω σημερα για σας!!!! Ποιος του το ζητησε? Δεν μπορουσε να παει στην γιορτη που γινοταν παραδιπλα στο νεκροταφειο αλλα επρεπε να παρει το Καλασνικοφ, ο Θεος ξερει γιατι???Το πως ειχε την ευκαιρια να διαφυγει αλλα αντιθετως εκατσε ενα μισαωρο με εναν τσοπανη και μετα γυρισε πισω για να τελειωσει την δηθεν θυσια του. Αυτα δεν ειναι νορμαλ πραγματα. Το να γινονται διαδηλωσεις με εθνικιστικα πανο στην κηδεια και να τραγουδανε οι παρευρισκομενοι, Θανατος στους Αλβανους, η Βορειος Ηπειρος ειναι γη Ελληνικη, θα ξαναγυρισουμε και θα τρεμει η γη, και αλλα ωραια. Αμ δε μια γυναικα που μιλησε μεσα στην εκκλησια και καταραστηκε τους Αλβανους. Αυτα ΚΑΜΙΑ χωρα του κοσμου δεν θα τα επετρεπε στο εδαφος της, αλλα αυτα δεν τα δειχνουν τα καναλια. Ψευδως λετε πως προκαλουν οι Αλβανοι επειδη τολμανε και αντιμιλανε στην Εχθρικη ρητορικη της Ελλαδας.

    Ποια δικαιωματα καταπατουνται δηλαδη? Το οτι σε καθε ελληνικο χωριο υπαρχει η Ελληνικη σημαια? Το οτι εχουν Ελληνικα σχολεια? Το οτι μιλανε αφοβα τα Ελληνικα και κανεις δεν τους λεει τιποτα? Το οτι ψηφιζουν αφοβα το ΚΕΑΔ παροτι το ιδιο δεν μπορει ουτε εναν βουλευτη να βγαλει και αναγκαζεται να κανει συμμαχιες με Αλβανικα κομματα?

    Και για ποια εθνικιστικη παρακρουση μιλατε? Νομιζετε πως στην Ελλαδα δεν υπαρχει εθνικιστικη παρακρουση με το να συμπεριφερεστε στους Αλβανους ωσαν να ηταν ο χειροτερος λαος? Το οτι καθε φορα που κατι συμβαινει αμεσως να τους διαμονοποιουν τα μιντια? Ξερετε μηπως το οτι η χρυση αυγη η οποια διακυρητει πως θελει να κανει πολεμο στην Αλβανια εχει ηδη καμια ντουζινα βουλευτες στην Ελληνικη Βουλη? Αυτους ποιος τους ψηφισε, δεν ηταν ο Ελληνικος λαος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ σχολίασε πρώτα τις δήλώσεις του πρωθυπουργού σου, βούτηξε λίγο την γλώσσα σου στα όσα έχετε πράξει που δείχνουν τον πολιτισμό σας διότι είπες "μιλούν ελεύθερα τα ελληνικά"! Το είδαμε από την ζωώδη συμπεριφορά σας στον Γκούμα και από τις μαρτυρίες της μάνας του Κατσίφα που οι Αλβανοί μπάτσοι την χτύπαγαν να μιλήσει αλβανικά! Λυπούμαστε αλλά δεν χρίζουν απάντήσεως όσα αναφέρεις! Απέχεις από τον Ελληνικό Πολιτισμό και είναι κρίμα για σένα διότι μακριά από αυτόν δεν υπάρχει ελπίδα προσέγγισης διαλόγου!Σε ανθρώπους που κρατούν 11 μέρες του νεκρού για "μαγκιά" αλα Ραμα δεν υπάρχει βάση να αναπτύξεις πολιτισμένο διάλογο! Θα σου πρότεινα να σιωπήσεις! Θα οφελούσε περισσότερο κι εσένα και την πατρίδα σου θα τιμούσες! Κράτησε την αγάπη σου για την Αλβανία και κάνε την ποίση, τραγούδι, αθλητισμό,πρόοδο, φιλία, μπέσα,χαμόγελο...η σιωπή φίλε μου όταν πρέπει είναι χρυσός! Χωρίς να το καταλάβεις απαντάς γράφοντας ελληνικά! Με 24 θαυματουργά γράμματα μπορείς να κάνεις στην ψυχή σου θαύματα, να μεγαλιυργήσεις,να διαβάσεις Σωκράτη, Αριστοτέλη, να απολαύσεις Αριστοφάνη τα καλοκαίρια στην Επίδαυρο! Καλύτερα μείνε σιωπηλός, η Ελλάδα σκορπάει Φως χιλιάδες χρόνια! Θα συνιστούσα να πας στο Σέσκλο και στο Δίμηνι να ρίξεις μια ματιά 7000 χρόνια πρίν! Ο Αλβανός πτωθυπουργός χρειάζεται έτη φωτός να διανύσ2ι, μην πέφτεις στο επίπ2δό του! Εσύ δείξε πως διαχωρίζεις την θέση σου! Θέλω να ελπίζω πως έστω και την ύστατη ώρα θα παραμείνεις ένας καλός πρεσβευτής με την στάση και τον πολιτισμό σου για ομογενείς σου! Το ελπίζω και θα φανεί στο "χειροκρότημα"!
      Υγ. Σου απαντώ φιλικά! Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
    2. Ξερεις κατι? Αυτο ειναι το προβλημα με τους συγχρονους Ελληνες. Τα παντα πρεπει να αναγαγονται στην δηθεν ανωτεροτητα του πολιτισμου σας που για καποιον ανωμαλο λογο, θα επρεπε να σας κανει ανωτερους απο ολους τους αλλους. Αν καποιος εχει διαφορετικη οπτικη απο εσας αυτοματως βαπτιζετε ως βαρβαρος και ως χαμηλοτερου επιπεδου ανθρωπος. Το αν απεχω απο τον Ελληνικο Πολιτισμο ποσως μενδιαφερει. Με πολλα που πρεσβευει αυτος ο Συγχρονος πολιτισμος σας με βρισκει αντιθετο.

      Εγω δεν συνηθιζω να πεφτω στο επιπεδο κανενος. Το εχω ως συνηθειο και παρακαταθηκη απο την οικογενεια μου. Δεν νομιζω να βεβηλωσα την μνημη κανενος. Αν εγω ημουν στην θεση του Κωσταντινου και εβλεπα απο εκει ψηλα τους συμπατριωτες μου να κανουν τα ιδια που κανανε στην κηδεια χθες, τοτε πιστεψε με θα ενιωθα ντροπη. Ντροπη που μια κηδεια χρησιμοποιηθηκε ως μια εκδηλωση μισους προς μια ολοκληρη χωρα. Να εκφραζονται με τον χειριστο τροπο μικροι και μεγαλοι, και να τραγουδανε συνθηματα μισους και Θανατου προς εναν ολοκληρο λαο. Δεν ησουν εκει. Τα καναλια δεν εδειξαν ουτε κλασμα αυτου που εγινε χθες, γιατι ως γνωστον, η προπαγανδα καλα κρατει.

      Μαλλον φιλε μου δεν εχεις παει Αλβανια. Ακομα και εξω απο τα μειονοτικα χωρια, ακουγονται Ελληνικα ραδιοφωνα, Ελληνικη μουσικη, οι ανθρωποι που εχουν μεγαλωσει Ελλαδα και ερχονται επισκεψη μια χαρα μιλανε Ελληνικα. Για καποιον λογο σας εχουν γεμισει το μυαλο με ψευδη και σας φανατιζουν χωρις λογο.

      Το τι πολιτισμο εχει η Ελλαδα δεν θα επρεπε να σας κανει ουτε υπεροπτες και ουτε να θυμιζετε στους μεταναστες και γενικα στην Αλβανια οτι σας χρωσταει κατι. Κι εσας καποιες δυναμεις σας εσωσαν στο παρελθον, και σε καποιες χωρες που σημερα βριζετε ζουν εκατομυρια Ελληνων μεταναστων.

      Αντι για μια φορα στην ζωη σας να δειτε τον απεναντι σας ισοτιμα και να κρινετε αντικειμενικα, το μονο που κανετε ειναι να βριζετε, να μειωνετε, και γενικα σταζετε μισος και υπεροψια. Αν το συμβαν με τον Κατσιφα ειχε συμβει σε οποιαδηποτε αλλη χωρα του κοσμου, κανεις δεν θα ξεσηκωνοταν και τετοιο μισος δεν θα σταζατε. Ετυχε να ειναι οι Αλβανοι και γιαυτο και εγινε θεμα. Γιατι μονο εναντιον της Αλβανιας σταζετε χωλι και απειλειτε με Θανατο, προφανως λογω του οτι η εχθρα και το μισος σας απεναντι στους Αλβανους ξεπερναει καθε οριο. Κριμα!

      Υ.Γ. Η μητερα του Κωσταντινου μια χαρα Αλβανικα ξερει γιατι εκει μεγαλωσε. Οι ειδικες δυναμεις δεν μπορουσαν να συνεννοηθουν μαζι της σε ξενη γλωσσα. Και δεν την χτυπησαν χαλαρωσε, το πολυ να την εσπρωξαν, ειναι παγια τακτικη οταν μπαινουν σε σπιτι για ελεγχο, προπαντως οταν προηγουμενως εχουν συμβει πυροβολισμοι, να επιδεικνυουν μια στιβαροτητα και να ειναι πολυ προσεκτικοι.

      Διαγραφή
    3. Σακη αυτος ο ...κομητης του Χαλευ ..ανω...εμφανιζεται καθε 76 ..χρονια ..οταν τεθει θεμα Αλβανικο.Ολα τα αλλα θεματα...δεν υπαρχουν αφου ο κοσμος ολος γυρνα ..μονο γυρω απ την Αλβανια..Ουτε τις ..φακες δεν τρωει πριν.Σε ποια οδο ειναι η πρεσβεια τους ??..

      Διαγραφή
    4. Φιλε μου καλε που πιθανον και εσυ να εχεις ελληνικη καταγωγη βαση επιθετου καλα τα λες αλλα μεχρι ενος σημειου.Βλεπεις τυγχανει να εχω παρει γυναικα απο μεγαλο χωριο στα συνορα του Μαυροματιου το οποιο ηταν αμιγως ελληνικο συμφωνα με τους καζαδες του 1913 αλλα ποτε δεν συμπεριεληφθηκε στα μειονωτικα χωρια και ειμαι και πολυ υπερηφανος γιαυτη.Πατατε στο γεγονος οτι εδω στην Ελλαδα δεν γνωριζουν την πληρη ιστορια της περιοχης γιατι οι κυβερνησεις μας το εθαβαν ενω το αλβανικο καθεστως με ξυλο,φυλακισεις και αλλες μεθοδους καροτου και μαστιγιου εξαλβανοποιησε το 70,μπορει και το 80 τοις εκατο των Ελληνων.
      Πατατε στο γεγονος οτι κακως η Ελλαδα δεχθηκε να αναγνωριζονται ως μειονοτικα χωρια μονο καποια μικρα βουνισια χωρια και η Χειμαρα,οταν τα περισσοτερα μεγαλα πεδινα χωρια και κωμοπολεις και το 40% των πολεων Αγ.Σαραντα,Αργυροκαστρου,Τεπελενιου,Κορυτσας,Πρεμετης αφεθηκαν στις ορεξεις του Αλβανικου ολοκληρωτισμου υπο τις πλατες της Ιταλιας.
      Λες οτι μισουμε τους Αλβανους.Εγω παλι θυμαμαι απτο 90 ανθρωπους αιμοβορους που εννοειται οτι χλευαστηκαν απτους Ελληνες γιατι ειχαν γινει αγριμια απτο καθεστως να εχουν ερθει με την νοοτροπια και να το λενε κιολας:Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΕΛΕΙ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΑΠΤΗ ΓΛΩΣΣΑ.Αυτα τους μαθαινε το καθεστως.
      Τελος πατατε στο γεγονος οτι οι δικες μας προδοτικες κυβερνησεις αλλοιωνουν την ιστορια και ο πολυς κοσμος δεν ξερει οτι εχει σφαχθει περισσοτερο απτον Αλβανο παρα απτον Τουρκο.Υποσυνειδητα το ξερει γιαυτο και αντιδρα ετσι αλλα ενσυνειδητα οχι.
      Εγω λοιπον φιλε μου βλεπω οτι ο Αλβανος ειναι εθισμενος να σφαζει τον Ελληνα και ποναει που ηττηθηκε πολλακις με την αποχωρηση των Οθωμανων.Αυτη ειναι η μονη και πραγματικη αιτια που δεν τα βρισκουμε.Ολα τα αλλα ειναι να λεμε.

      Διαγραφή
    5. Αν εξαλβανοποιηθηκαν περιοχές δεν θα με εξέπλητε. Όπως εξελληνιστηκαν αρκετοί Αρβανοι (Αλβανοί) των περασμένων αιώνων και γίνανε οι σημερινοί Αρβανιτες έτσι και το ανάποδο. Η Αλήθεια είναι πως αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχουν πολλοί λίγοι βορειοηπειρώτες με Ελληνική συνείδηση. Οι Μεγάλες πόλεις της Νότιας Αλβανίας είναι πλήρως Αλβανικες. Ακόμα και η Χιμάρα είναι κατά πλειοψηφια Αλβανική. Μην ξεχνάς πως ο Ραμα είναι από ένα χωριό 10 λεπτά από την Χιμάρα κι όμως δεν ξέρει γρι Ελληνικά. Εγώ κατάγομαι από Τεπελενι, Κορυτσά και Αυλώνα. Ο προπαππους μου ήταν μάλιστα παπάς πριν 70 χρόνια. Αλλά στην οικογένεια μου κανείς δεν ήξερε Ελληνικά.

      Το παράδοξο με τις σχέσεις Ελλάδας - Αλβανίας είναι ότι κακώς θεωρούνται ότι είναι ανάδελφα εθνη καθώς είναι τα κατεξοχήν αδελφά έθνη στα Βαλκάνια.

      Δεν ξέρω τι λες εσύ αλλά οι Αλβανοί που ήρθαν Ελλάδα μετά το 90 μόνο θαυμασμό είχαν για την Ελλάδα και τον έξω κόσμο. Δεν θα είχαν βαπτιστεί εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανοί και δεν θα απαρνιουνταν την Αλβανία αν δεν ετρεφαν φιλικά αισθήματα για την Ελλάδα. Κοιτάτε το δέντρο και χάνετε το δάσος.

      Με την Τουρκία κάνεις πολύ μεγάλο λάθος. Οι Αλβανοί από ανάγκη έχουν καλές σχέσεις με την Τουρκία καθώς η πλειοψηφία δεν θέλει να ακούσει για Τούρκους και Ερντογαν. Αλλά όταν η Ελλάδα κρατάει εν ισχύ ακόμα το εμπόλεμο και δεν έχει αναγνωρίσει de jure ακόμα την συνθήκη της Φλωρεντίας που αναγνωρίζει τα σύνορα της Αλβανίας, είναι σαν να λέει στους Αλβανούς, κοιτάξτε να δείτε εγώ έχω εδαφικές βλέψεις εναντίον σας. Πώς γίνεται να υπάρχει τέτοια κατάσταση και να περιμένεις ομαλοποίηση των σχέσεων? Πως περιμένεις από τους Αλβανούς να επιδείξουν αυτοσυγκρατηση? Στην Αλβανία αυτά τα ξέρουν και δίνουν πολύ σημασία αλλά η Ελλάς έχει φανεί ιδιαίτερα άδικη. Αν έκανε αυτά τα δύο τότε θα έβλεπες τεράστια αλλαγή στην αντιμετώπισή.

      Διαγραφή
    6. Άρη έχεις δίκιο.
      Έλληνες και Αλβανοί είμαστε ανάδελφα έθνη προς τρίτους.
      Μας συνδέουν ισχυροί δεσμοί αίματος, κάτι σαν πρωτοξάδερφα, κυρίως με τους Τόσκηδες.

      Διαγραφή
    7. Κύριε Καλεντερίδη κάνετε λᾶθος. Εἶστε στρατιωτικὸς κὰι πέφτεται σὲ παγίδες

      ποὺ θὰ πρέπει νὰ τὶς ξέρατε. Καὶ οὶ Τρῶες Άρκᾶδες ἢταν ἀλλὰ οἱ ὑπόλοιποι

      ἡπειρωτικοὶ Ἕλληνες καὶ νησιῶτες τοὺς κατέσφαξαν καὶ τοὺς ἐξαφάνισαν ἀπὸ

      τὸν χάρτη. Καὶ οἱ Δήλιοι Ἕλληνες ἢταν ἀλλὰ οἱ 'Αθηναῖοι τοὺς κατέσφαξαν.

      Καὶ οἱ Θηβαῖοι, Ἕλληνες ἦταν άλλὰ ὁ Μέγας Ἀλέξανδρος τοὺς ἔστειλε

      ἀπὸ ἐκεῖ ποὺ ἦρθαν. Ὑπάρχουν χιλιᾶδες παραδείγματα Ἑλλήνων ποὺ

      κατέσφαξαν ἝΛληνες καὶ καλὰ τοὺς ἔκαναν. Εἶστε στρατιωτικὸς καὶ

      μιλᾶτες μὲ ὅρους λογοτέχνη μερικὲς φορές. Δὲν τὸ λέω προσβλητικὰ

      ἀλλὰ ἡ ἱστορία δὲν γράφεται μὲ ποίηση, τελεία καὶ παῦλα.

      Εἶτε μᾶς ἀρέσει εἴτε ὄχι, γράφεται μὲ αἷμα.

      Ὅλοι θέλουμε νὰ πᾶμε διακοπές, νὰ ἔχουμε ἕνα ὥραῖο σπίτι, καλὴ ζωὴ

      ἀλλὰ δὲν γίνεται νὰ τὰ ἔχεις ὅλα. Ὑπάρχουν ἄυλα πράγματα ποὺ τὸ

      αἷμα πρέπει νὰ τὰ ὑπερασπιστεῖ. Τελεία καὶ παῦλα. Οἱ 'Αλβανοὶ μπορεῖ

      ἕνα μέρος τους νὰ εἶναι Ἕλληνες, ὅπως οἱ Σκοπιανοὶ εἶναι μισοὶ Ἕλληνες

      ἀλλὰ ὅταν βγάζουν γλῶσσα στὴν Μητέρα τους πρέπει νὰ τοὺς κόβεται

      ἀπο τὴν ρίζα. 'Αρκετὰ μᾶς τὰ ἔχουν πρήξει 70 χρόνια ὅλοι οἱ πολιτικοὶ,

      προδότες εἶναι ὅλοι τους και ἂν θἐλετε τὸ συζητᾶμε.

      Ὅλη τὴν ὥρα ἡ ἀδύναμη ἙΛλάδα καὶ ἡ ἀδύναμη Ἔλλάδα

      καὶ τὸ διεθνὲς δίκαιο. Μᾶς τὰ ἔχουν κάνει τούμπανο. Αὐτὴ ἡ ἱστορία

      μὲ τὴν ἀδύναμη Ἑλλαδα πρέπει νὰ τελειώνη καὶ ἂν χρειαστῇ

      νὰ σφαχτῇ κάποιος νὰ σφαχτῆ. Χέρι ποὺ δὲν φιλιέται κόβεται,

      τελεία καῖ παῦλα. Ἐπίσης θὰ ἠθελα νὰ ἤξερα στὶς στρατιωτικὲς

      σχολές, τὴν σήμερον ἡμέρα τί ἱστορία στρατιωτικὴ μαθαίνουν

      οἱ μελλοντικοὶ στρτιωτικοί, ἢ τὰ μαθήματα ἀφοροῦν μὀνον διεθνὲς

      δίκαιο καὶ ποίηση.

      Καὶ ὅσο γιὰ τὸν κύριο Aris Beqo πιὸ πάνω, πρέπει νὰ ξέρῃ ὅτι τὰ γράμματα

      ποὺ χρησιμοποιεῖ καὶ γράφει ἔχουν προέλευση ἄνω τῶν 5.000 χρόνων.

      Ἐπίσης ἡ μητρική του γλῶσσα ἂν εἶναι τὰ ἀλβανικά, δηλαδὴ τὸ λατινικὸ

      ἀλφάβητο στὴν ουσία εἶναι τὸ Χαλκιδικὸ ἀλφάβητο ἄλλες 5.000 χρόνια

      ἱστορία. Εἴτε τοῦ ἀρέσει εἴτε ὄχι εἶμαστε οἱ παλιότεροι σ᾽αὐτὸν τὸν

      πλανήτη καὶ μὲ πιστοποιήση ISO 20.000 χρόνια καὶ κάτι ψηλά.

      Ἂν εἶναι μάγκας νὰ μάθῇ τὸ σινικικὸ ἀλφαβητο, ἀλλὰ καὶ παλι

      δὲν θὰ εἶναι τῆς φυλῆς του ἀλλὰ κλεμμένο.

      Καὶ φυσικὰ ἡ Ἑλλαδα καλὰ ἔκανε καὶ κρατοῦσε, δυστυχῶς ποὺ δὲν κρατάει

      ἐμπόλεμη κατάσταση μὲ τὴν Ἀλβανία καὶ καλὰ ἔκανε καὶ εἶχε ἐδαφικὲς

      διεκδικήσεις καὶ καλὰ θὰ ἔκανε νὰ ἔπαιρνε καὶ τὴν Βόρεο Ἤπειρο,

      δικἀ μας εἶναι καὶ τὰ θέλουμε πίσω.

      Ἔτσι δὲν εἶναι; Εἶναι ὴ δὲν εἶναι δικά μας;

      Ἐπειδὴ οἱ 'Αλβανοὶ ἔχουν μάθῇ τὸ bakçisi ὅπως τὸ ἔχουν μάθῇ

      ἀρκετοὶ νεοραγιᾶδες Ἕλληνες θὰ πρέπῃ νὰ ξἐρη ὁ κύριος Aris Beqo

      ὅτι ἡ πουτάνα παἐι μὲ ὅποιον πελάτη δίνει τὰ περισσότερα καὶ ὁ

      πελάτης ἔχει πάντα δίκιο. Ὁ πελάτης τὠρα εἶναι ἡ Τουρκία και ὁ Σῶρος.

      Μεγαλοπελᾶτες ὄχι ὅτι καὶ ὅτι.

      Διαγραφή
    8. ΜΕΡΟΣ Α
      Αγαπητέ φίλε Aris σε λάθος άνθρωπο απευθύνθηκες!
      …μου λες ξέρεις κάτι? Απάντηση: δεν ξέρω τίποτα! Ξεκινάς να μου λες τα πάντα ανάγονται (ρήμα ανάγω )για τους σύγχρονους Έλληνες στην «δήθεν» ανωτερότητα του πολιτισμού σας»!
      Η διαφορετική άποψη από τον Ελληνικό πολιτισμό φιλτραρίστηκε και πήγε στην άκρη με την φιλοσοφία, τα μαθηματικά, την γεωμετρία! Εσύ μπορεί να πιστεύεις πως το τετράγωνο της υποτείνουσας δεν ισούται με το άθροισμα των τετραγώνων των δύο άλλων πλευρών ενός ορθογωνίου τριγώνου! Μπορείς να έχεις αυτήν την άποψη και να είσαι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που θα το πιστεύει! Δεν θα σε σκοτώσουμε όπως κάνατε εσείς με τον Κατσίφα και με τον Γκούμα, διότι στο επιστρέφω για τον πολιτισμό σας ! Αν λοιπόν πιστεύεις αυτό θα δεις πως όταν θα πάς να τετραγωνίσεις το σπίτι σου τα πλακάκια θα μπουν όλα λοξά και θα αναγκαστείς να τα κόψεις, το ίδιο και η σκεπή! Τότε θα πληρώσεις αυτόν που έχει μάθει από τον Έλληνα Πυθαγόρα το παραπάνω θεώρημα να στο φτιάξει! Η διαφορά σας είναι πως εσύ θα πιστεύεις άλλη άποψη αλλά δίκιο θα έχει πάντα ο Πυθαγόρας!
      Αγαπητέ μου ο Ελληνικός Πολιτισμός δεν είναι δήθεν και μόλις στο απόδειξα μπορείς να τον μελετήσεις και να ωφεληθείς αν πάψεις να σκέφτεσαι σαν Αλβανός της γενιάς που έχει «επιβάλλει» το Αλβανός μειονέκτημα και βρισιά ! Αυτές οι απόψεις συνθέτουν ένα προφίλ φασισμού και πώρωσης! Καθημερινά συναλλάσσομαι με Αλβανούς και τα νέα παιδιά είναι δημιουργικά, στην Αλβανία πηγαίνω τακτικά και βοηθάω Αλβανούς καθημερινά! Αλβανούς άξιους μαθήσεως, δημιουργικούς, προοδευτικούς ανθρώπους λεβέντες που τιμούν την προσωπικότητά τους και δίνουν άλλη αξία στο όνομα Αλβανός, τυλίγοντας το με περιουσία άξια! Αυτά τα παιδιά είναι η ελπίδα της Αλβανίας!
      Στην Αλβανία πηγαίνω συχνά και βλέπω ανθρώπους Αλβανούς με καθαρά μάτια που μοχθούν σε ένα περιβάλλον καταπίεσης και μιζέριας ενός συστήματος που ο Μπερίσα βρίζει και λέει για την κοκαΐνη, ηρωίνη, και χασίς που διαχειρίζεται ο Ράμα! Βλέπω φωτογραφίες με τον Ράμα να «σνιφάρει», βλέπω να του πετούν αλεύρι στο κοινοβούλιο! Αυτός ο πολιτισμός σου αρέσει! Με γειά σου και χαρά σου, εσύ φτάνεις στην «κορύφωση» να μιλάς για ναρκωτικά φαίνεται, για Καλάσνικοφ, δυστυχώς από την απάντησή σου είσαι εκτός τόπου και χρόνου! Συναλλάσσομαι με Αλβανούς καθημερινά! Δεν θα πέσω στην παγίδα σου να νιώσω μίσος για τα παιδιά αυτά που αγωνίζονται για την ευημερία επειδή εσύ είσαι Αλβανός «παλιάς» σχολής του Χότζα, εγώ πάντα θα είμαι δίπλα στην αγωνία των Αλβανών που είναι άξιοι και άνθρωποι του μόχθου και του αγώνα με πολιτισμό και ανοιχτό μυαλό! Αυτός είναι ο Ελληνικός Πολιτισμός και διαφορά μας, αλλά με μια ακόμα, πως ο Ελληνικός Πολιτισμός θα ανταπέδιδε τα ισα κα ιδεν θα συμπεριφερόταν όπως οι πουλημένοι πολιτικοί μας που σου δίνουν το δικαίωμα να μιλάς με τέτοιο τρόπο! Εμείς είμαστε εδώ για να σε βάλουμε στη θέση όταν χρειαστεί, όπως τώρα που υποστηρίζεις τέτοιες ακραίες θέσεις και ένα πρεζόνι και με χαρτί από ψυχίατρο με σφραγίδα πρωθυπουργό με τις δηλώσεις του που ανήκουν σε άνθρωπο του υποκόσμου όπως αυτός! Είναι κρίμα για σένα και τους συμπατριώτες σου που τους αδικείς και τους εκθέτεις να συντάσσεσαι με τον Ράμα… Φίλε δεν εκφράζεις εσύ τους συμπατριώτες σου αλλά τους φέρνεις σε δύσκολη θέση με τις απαντήσεις σου και τις τοποθετήσεις σου!

      Διαγραφή
    9. Αγαπητέ φίλε Aris
      Τέτοιες απαντήσεις είναι κατάλληλες για σχόλια σε βιντεάκια του you tube που ο καθένας γράφει ότι του κατέβει, εδώ είναι ένας χώρος που με τέτοιες απαντήσεις ξεφτιλίζεις το επίπεδο των συμπατριωτών σου, δημιουργείς κλίμα αντιπαράθεσης όταν παρεκτρέπεσαι από τον πολιτισμό! Ο πολιτισμός αγαπητέ μου δεν είναι μια κουβέντα στον αέρα! Ο Πολιτισμός τεκμηριώθηκε από τους Έλληνες για κάθε έκβαση στην ζωή και έγινε αποδεκτός ύστερα από προσπάθειες να επιβληθούν «ρεύματα» όπως ο ρομαντισμός ο οποίος προσπάθησε να ξαναβάλει τα πράγματα από την αρχή και απέτυχε…όμως δεν θα καταλάβεις ποτέ αυτήν την γλώσσα και επειδή νιώθεις μειονεκτικά απαντάς άλλα αν άλλων, επιλογή σου είναι να κλείνεις τα μάτια στον Πολιτισμό και να μιλάς ποτισμένος βαθιά μέσα σου από μίσος, φασισμό, και άκρατο εθνικισμό…δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε διάλογο οι δύο μας!
      Ένας διάλογος έχει όρους και βασικός όρος είναι και οι δυο να σέβονται τους νεκρούς, την ανθρώπινη ζωή ως το μέγιστο αγαθό, αλλά για να συμβαίνει αυτό πρέπει να αποδέχεσαι τον Ελληνικό Πολιτισμό που θεμελίωσε και ασπάστηκε ο κόσμος τα περί αυτώ…
      Πήγαινε στην ευχή της Παναγίας φίλε μου και ζήσε στο γκρίζο που έχεις διδαχθεί, ευτυχώς τα νέα Αλβανόπουλα έχουν άλλες απόψεις και θέσεις από σένα, ήδη δίπλα μου έχω έναν νεαρό που γελάει με όσα έγραψες, μου λέει χαρακτηριστικά: ‘»Αυτός είναι από τους Αλβανούς «φτυαραίους», με επί Χότζα αντιλήψεις , παράτατον» ! Εγω όμως θεώρησα πως άξιζε τον κόπο να προσπαθήσω για να μην εκθέτεις κυρίως τους συμπατριώτες σου!
      Ούτε καν απάντησες σε όσα σε ρώτησα που σημαίνει πως έχεις «κλειδώσει» στα Αλβανικά «κανάλια»!
      Ο Ελληνικός Πολιτισμός δεν είναι δικός μας, είναι παγκόσμιο κτήμα και δεν είναι περιχαρακωμένος από τους Έλληνες! Αντιθέτως είναι Φως και δεν δεσμεύεται!
      Ο Ελληνικός Πολιτισμός για τον νεκρό δεν είναι ίδιος με τον Αλβανικό και φάνηκε από τον τρόπο που τον προσπέρασες και από την απάντησή σου που είναι αμιγώς «Αλβανική»!
      Ωστόσο δεν ξέρεις αν ήμουν στην κηδεία κι αν είδα με τα μάτια μου και άκουσα με τα αυτιά μου, γι αυτό μην προτρέχεις, όσο για τα ραδιόφωνα πάρε τηλέφωνο στους Βουλιαράτες που από χθές άλλαξαν τις συχνότητες στην τηλεόραση και πιάνουν μόνον αλβανικά κανάλια! Καλή η προσπάθειά σου αγαπητέ μου αλλά στο είπα τέτοια σχόλια είναι μόνον για το you tube που γράφεις ότι θες! Όσα είπες έχουν καταρριφθεί από την πρώτη στιγμή, θέλεις δουλίτσα μέσα σου! Ποτέ δεν είναι αργά όλοι κάνουμε τον αγώνα μας…καλό απόγευμα…

      Διαγραφή
    10. Με τον αλβανικό παράγοντα πρέπει να επιδιώκουμε στρατηγική συμμαχία.
      Οι αθλιότητες Ράμα και του αλβανικού κράτους, δεν το αλλάζουν αυτό.

      Διαγραφή
    11. Aris Beqo 10 Νοεμβρίου - 11.48 π.μ.
      ΆΣΤΑ αυτά τα κομπογιανίτικά! Μέχρι το αδελφά έθνη καλώς! Και έτσι πρέπει! Διότι δεν έχουμε ο λαός τίποτα να μοιράσουμε τίποτα κα ιφτάνει ο τόπος για όλους! Η Αλβανία να σεβασστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων και το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας που είναι μεταγενέστερο που σε έπιασε κόψιμο για την Φλωρεντία! Αυτά είναι κομπογιανίτικα και εξυπνάδες! Οι άνθρωποι εκεί δικαιούντια την σημαία τους!Να βάλουν 100χλμ σημαία τι σας πειράζει? Αυτό το δικαίωμα απορρέει από το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας κι όχι από την Φλωρεντία! Εκκλησίες! Υπάρχει αυτονομία!Το κατάλαβες! Αν θες να είμαστε αδέρφια όπως λες κι όπως λέω θα σέβεστε τα ανθρώπινα δικαιώματα αν είστε άνθρωποι! Τώρα λίγο έτσι και λίγο γιουβέτσι δεν είναι λόγια! Εμείς δεν διεκδικούμε να καταλάβουμε την Αλβανία, απλά θέλουμε οι άνθρωποι εκεί να ζουν μέσα σε ένα περιβάλλον που να να είναι εξασφαλισμένα τα ανθρώπινα δικαιώματα! όχι μόνον των Ελλήνων αλλά και των Αλβανών, και ενός Αλβανού να καταπατούνται τα δικαιώματα μας νοιάζει και έχουμε λόγο! ΄πως τον ίδιο λόγο έχουμε αν κάποιος τα στερήσει ενός Αλβανού στην Ελλάδα! Ισάξια με τον Έλληνα! Το κατάλαβες? Εγώ ο ίδιος έχω υποστηρίξει και καθημερινά υποστηρίζω τα δικαιώματα των Αλβανών στην Ελλάδα!Έμπρακτα! Κάθε μέρα όπως τ ο ακούς, τώρα τα "αλβανιλίκια" της Φλωρεντίας άστα για αλλού...μείνε σε κλίμα φιλίας και μην λες ότι θες!Κάθε μέρα όλοι μας(τουλάχιστον στην περιοχή μου) τρώμε στο σπίτι μας με Αλβανούς, χορεύουμε, γλεντάμε, αθλούμαστε, συνεργαζόμαστε κα ιείναι στην καρδιά μας και λεβέντες μην αρχίζεις τώρα τα πούστικα αλα Ράμα! Κάτσε καλά σε επίπεδο φιλίας αλλιώς δημιουργείς "μπάσταρδη" γλώσσα, πέντε κουβέντες!Η Ελλάδα δεν θέλει να καταλάβει την Αλβανία, θέλει σεβασμό στους Βορειοηπειρώτες αλλά και στους Αλβανούς όλου του κόσμου κα ισεβασμό στους Αλβανούς που ζουν εδώ...τελειώσαμε τώρα τα πολλά μπουρου - μπούρου είναι φτώχεια!Καθίστε όμορφα και ζήστε ειρηνικά χωρίς να λέτε αηδίες και "αλβανιές", καθίστε ήσυχα σε κλίμα προόδου και πολιτισμού να συνυπάρχουμε στον αγώνα για την ζωή και την ευημερία και την φιλία κι ασε τώρα τα πολλά "μπιχλιμπίδια"...ράψατε τα τραύματα του νεκρού "επιστήμονες" "πολιτισμένοι"...κρατούσατε το πτώμα του παιδιού 11 μέρες...αυτά είναι "αλβανιές"...είναι παράνομος κάποιος να δικαστεί, να πάει φυλακή, αλλά η δίκη και η φυλακή δεν είναι εκδίκηση στον πολιτισμό φίλε μου είναι σωφρονισμός...κατα τ άλλα έχεις τον πολιτισμός σου που επικαλέστηκες πιό πάνω...πρόσεξε τι λες γιατί εδώ δεν σου απαντάει το Ελληνικό Υπεξ σε χαμηλούς τόνους!Προκαλείς έτσι κι αν αύριο αρχίσουμε να σας προσάγουμε στη ναΑσφάλεια κάτω από άλλες κυβερνήσεις θα μιξοκλαίς και θα λες οι Έλληνες δεν είναι δημοκράτες, και τότε θα σου λέω τα ήθελες θυμάσαι? Μείνε στην φιλία και σεβαστήτε τους ανθρώπους εκεί...είναι άνθρωποι αν δε ντο κατάλαβες κι όσα πρεσβεύει ο Ράμα είναι του υποκόσμου και ξεφτιλίζει μια ολόκληρη χώρα!Άντε σε χαιρετώ για να πάω να προπονήσω τρεις Αλβανούς εξαιρετικά παιδιά σε μια ωρίτσα και καλούς αθλητές...πάρτο αλλιώς το τιμόνι ωφελημένοι θα είμαστε όλοι...

      Διαγραφή
    12. Προφανώς και κανένας Έλληνας δεν πρόκειται να επηρεαστεί από τέτοιες τοποθετήσεις όπως αυτή! Θα συνεχίσουμε να αγαπάμε τους Αλβανούς που είναι άξιοι και θα απομονώνουμε όμως φωνές εμπρηστικές που δεν τους αντιπροσωπεύουν όπως αυτές τύπου "Ράμα" και αυτούς που τις πρεσβεύουν! Υπάρχουν δύο δρόμοι για αυτές τις φωνές, ο ειρηνικός και ο δρόμος της σύνεσης από την μία και ο άλλος όταν δεν σέβονται τις ανθρώπινες αξίες που είναι πιο πολύπλοκος! Το ίδιο και για τους πολιτικούς μας αλλά και για κάθε άνθρωπο! Δεν είναι θέμα ράτσας είναι θέμα πολιτισμού, θεσμών, πανανθρώπινων αξιών!Ακόμα κι αν χρησιμοποιηθεί ο πολύπλοκος δεν υπάρχει μίσος αλλά η χρησιμοποίηση του είναι θα είναι ώστε να προστατευθούν τα κατοχυρωμένα δικαιώματα των ανθρώπων!
      Εμείς δεν πάμε πονηρά, θέλουμε μόνον να απολαμβάνουν τα δικαιώματά τους οι Βορειοηπειρώτες, τίποτα άλλο. Αυτό πρέπει να τελειώσει με μια κουβέντα, όπως επίσης και κάθε Αλβανός στην Ελλάδα να αντιμετωπίζεται και να ζει με αξιοπρέπεια γιατί έτσι μόνον συνυπάρχουν οι άνθρωποι! Στην Ελλάδα υπάρχει ανεξιθρησκεία, αν μπορούν να συνεννοηθούν μπορούν να μιλάνε από Μογγόλικα μέχρι Κινέζικα τι μας νοιάζει! Αν θέλουν να πάνε στο σούπερ μάρκετ και μπορούν να συνεννοηθούν με κορακίστικα δεν μας νοιάζει στην καθημερινότητά τους! Αν θέλουν να φορούν την αλβανική σημαία μπλούζα, ή να την κάνουν πουκάμισο, αν θέλουν να έχουν ξυρισμένο το κεφάλι ή τα μαλλιά χωρίστρα...εμείς δεν θα τους γδύσουμε στο τελωνείο αν έχουν τατουάζ δράκο, ή τον δικέφαλο δεν θα τους αφήσουμε να περάσουν στην χώρα, ούτε χωρίς λόγο θα κηρύξουμε ανεπιθύμητους 52 Αλβανούς γιατί δεν μας αρέσει η φάτσα τους και χωρίς να ανακοινώσουν τους λόγους ή γιατί είχαν στο αμάξι τους την αλβανική σημαία δεν θα τους απαγορεύουμε την είσοδο στην χώρα γιατί φέρουν το εθνικό τους σύμβολο...ας βάψουν το αυτοκίνητό τους με την αλβανική σημαία μέχρι τα τασάκια στις ρόδες, ας κάνουν την αλβανική σημαία κομπολόι...μην τρελαθούμε τώρα που φτάσαμε σε σημείο να συζητάμε τα αυτονόητα επειδή πέντε Αλβανοί σκέφτονται σαν τον Χότζα και έχουν "ξεμείνει" 200 χρόνια πρίν!
      Υπάρχουν κι άλλοι Αλβανοί που επικοινωνούμε σε κλίμα εξαίρετου πολιτισμού και αυτοί είναι η πλειονότητα! Δεν είναι οι 500 Αλβανοί που μιλάνε το κατα Ράμα "ευαγγέλιο" τα ξέρουμε αυτά τα "αλβανικά", μια πόρτα είμαστε! Ούτε και θα ασχοληθούμε σε τέτοιο επίπεδο! Είναι μια χαρά οι Βορειοηπειρώτες, σε ποιόν τα πουλάνε οι Αλβανοί αυτά? Φωνάζουν οι Βορειοηπειρώτες όταν πάνε στα χωράφια τους και λένε καλημέρα στα Γιάννενα και ακούγονται! Ανοίγουμε την πόρτα το πρωί να πάμε στην δουλειά μας και βλέπουμε στους Βουλιαράτες και τους χαιρετάμε, δεν είμαστε στην άλλη άκρη! Περνάνε αυτοκίνητα για τα τυροκομιά, απέναντι είναι η Molto από τους Βουλιαράτες και δουλεύουν! Όταν πάμε στους φίλους μας αράζουμε στην κουκουναριά απέναντι από το άγαλμα του πασά στο Τεπελένι στο πεζούλι ή λίγο πιο πρίν 6χλμ στο μαγαζάκι που τρέχουν τα νερά , εντάξει τώρα δεν μιλάμε για την Ιαπωνία, για την Αλβανία λέμε! Μπορούν να τα βρουν με τον Φίλη αν θέλουν...αλλά εντάξει θα γίνουν κι αυτοί καλά παιδιά μωρέ! Έτσι τώρα κάνουν, ε αισθάνονται πως είναι νοματαίοι κι ότι κάτι λένε κι αυτοί! Σου λέει ο Αλβανός τύπου Ράμα, εντάξει παλληκαρίζω και λέω στο καφενείο που είναι και οι άλλοι Αλβανοί "άκουσε να σου πω πως κι εγώ κάτι λέω", ε παριστάνει πως κάτι λέει κι αυτός...σιγά -σιγά θα μάθουν κι αυτοί! Άσε που θα μάθουν όπως εμείς όταν μπουν στην Ευρώπη, θα προκόψουν! Βλέπουν τ αστέρια στην σημαία της Ευρώπης και τρέχουν τα σάλια τους όπως εμάς το 1980 και τώρα μουντζωνόμαστε! Ε ξαδέρφια δεν είπαμε είμαστε? Τις ίδιες μ@λ@κί@ς με διαφορά 50 - 60 χρόνων κάνουμε...δεν πειράζει θα μάθουν τα παιδιά...

      Διαγραφή
    13. Επειδή έγραψες πολλά και διάφορα και στην ουσία δεν απάντησες σε κανένα επιχείρημα μου και σε κανένα θέμα. Μπορεί για εσένα ή Φλωρεντία και οι άλλες μαλακιες που λέω εγώ (κατά εσένα) να προκαλούν αλλά δυστυχώς τέτοια θέματα πρέπει να συζητιούνται. Καλά κάνεις και έχεις σχέσεις με Αλβανούς και μακάρι να ήταν όλοι σαν κι εσένα. Εγώ φίλτατε είμαι εναντίον κάθε εθνικισμού είτε Αλβανικου είτε Ελληνικού. Σε αντίθεση με σένα εγώ δεν εξυψωνω και δεν διακρίνω πολιτισμούς. Δεν αμφισβητώ το μεγαλείο του οποίου πολιτισμού, πόσο μάλλον του Ελληνικού που κι εγώ είμαι μέρος. Το να χρησιμοποιείς όμως αυτό το γεγονός ως απόδειξη ανωτερότητας έναντι άλλων εκεί έχω θέμα. Τα φαινόμενα εγκληματικοτητας που υπάρχουν στην Αλβανία δεν έχουν καμία σχέση με τον πολιτισμό αλλά με μια ιστορική πραγματικότητα που στους Αλβανούς επιβλήθηκε βίαια και θηριωδως. Προσπαθώ να είμαι όσο πιο αμερόληπτος γίνεται και αν δεν το έχεις καταλάβει τέτοια γεγονότα όπως του Κατσιφα δείχνουν το ποσό δρόμο έχει ακόμα η Ελλάδα και η Αλβανία να ξεφύγουν από προκαταληψεις και ιδεολογίες. Άλλο τόσο η Αλβανία που κι εκεί υπάρχουν διάφορα ρεύματα που δεν διαφέρουν πολύ από αυτά της Ελλάδας περί ανώτερου πολιτισμού και τα λοιπά. Αν αυτά σε προκαλούν τόσο ώστε να με καταγγείλεις στην αστυνομία απλά με λυπεί αλλά δεν με εκπλήσσει.

      Φιλικα, ο παρεξηγημένος σου γείτονας ;)

      Διαγραφή
    14. Αγαπητέ
      * Ποτέ δεν χρησιμοποίησα τον " μαλακίες" για σένα! Άσχετα αν διαφωνώ!
      * Δεν είπα ποτέ θα σε καταγγείλω! Αντιθέτως είπα θα είμαι ασπίδα στα δικαιώματά σου! Είτε πατάς τα Ελληνικά είτε τα Αλβανικά χώματα!
      * Σου 2ίπα απλά πως κλασσικός πολιτισμός. Ο ελληνικός υπερέχει όχι γιατί το λέω εγώ αλλά γιατί είναι η αλήθεια! Εγώ από τύχη γεννήθηκα Έλληνας και είναι τιμή μου! Τιμή και του καθενός όπου κι αν γεννήθηκε και έχει τον απόλυτο σεβασμό μου! Εγώ όταν πηγαίνω στην Αλβανία ζητάω να μου μαθαίνουν αλβανικές λέξεις για να τις λέω κσι να αισθάνονται πως θέλω να τους προσεγγίσω και πως τους σέβομαι γιατί δίνω προτεραιότητα στον άνθρωπο κιω7χι στη ράτδα! Στον άνθρωπο και στην πράξη, στην συμπεριφορά! Έχω φίλους Αλβανούς που δεν τους φτάνουν 10 Έλληνες και Έλληνες όπως οι Πάγκαλοι και οι Φίληδες που είναι χειρότεροι ανθέλληνες από τον πιό ανθέλληνα αλλοδαπό! Όποιος κατέχει την ελληνική παιδεία είναι Έλληνες! Δεν είναι θέμα ράτσας! Σου εξηγώ λοιπόν πως πολλοί Αλβανοί κατέχουν την ελληνική παιδεία αρτιότερα από ανθρώπους έχουν γεννηθεί Έλληνες! Χαίρομαι για το γείτονας, το απιδέχομαι διότι είναι αλήθεια! Εγώ κάνω κι ενα βήμα παραπάνω και λέω και φίλος! Όσο για το Πρωτόκολλο της Κερκυρας σου εξήγησα απλά πως είναι συμφωνία μεταγένέστερη της Φλωρεντίας και την υπογράψατε! Τιμήσετε την υπογραφή σας αφενός αλλά και τον πολιτισμό όπως χαρακτηρίζεταιψμέσα από τις συμφωνίες και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων! Τόσο απλά! Χωρίς πολλά λόγια και τσακωμούς να ζήσουμε όλοι τις οικογένειές μας και να ευημερήσουμε και να είμαστε γείτονες όπως είπες αγαπημένοι! Να ερχόμαστε στα σπίτια σας και να σας καμαρώνουμε να σας βοηθάμε κι εσείς το ίδιο! Χαίρομαι που κλείνουμε αυτόν τον διάλογο φιλικά! Είμαι πάντα στην διάθεσή σου και όποτε επισκεφτείς τα μέρη μου το σπίτι μου είναι ανοιχτό! Λοιπόν θα σου πω ένα ωραίο πουψμου είπε σήμερα ο ένας νεαρός Αλβανός που προπονώ και φέτος θα αγωνίζεται στο εξωτερικό σε ομάδα στην Γαλλία! Του έδ2ιξα τον διάλογό μας και μου λέει να σου πω ένα ανέκδοτο να γελάσεις! Του τι ρε μούτρο και γέλαγε! Μου λέει ρώτησέ τον ποιός είναι άνθρωπος εμπιστοσύνης! Του λέω για πες! Γέλαγε! Μου λέει γράψτου: " Αλβανός χωρίς χέρια"!😂😂😂 Να σαι καλά Άρη και δεν νιώθω εχθρικά απέναντί σου! Όμως μην κλείνεσαι σαν άνθρωπος σε κλισέ και λάθη των κυβερνήσεων σου! Εγώ δεν αισθάνομαι πως οι πολιτικοί μας αντιπροσωπεύουν επάξια την Ελλάδα! Φαντάσου να ταυτιζόμουννμε την Χρυσή Αυγή! Στο χέρι σας είναι να σέβεστε υην Μειονότητα αλλιώς πιό εμπόλεμο να άρρουμε! Πως θα σου φαινόταν αν υποφέρουν οι Βορειοηπειρώτες να ανοίξουμε μόνον γι αυτούς τα σύνορα και να ενωθούμε εμπορικά καιψκοθνωνικά! Δεν βλέπω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα! Θα σεβόμαστε τα σύνορα αλλά θα έρχονται ανοιχτά αφού είναι Έλληνες και η Βόρειος Ήπειρος Ελληνική γη υπό αλβανική διοίκηση...βλέπεις που πάει η δουλειά όταν του βάζεις μουσουλμάνα δασκάλα στο σχολείο του πιυ είναι Ορθόδοξοι? Άστον στην φτώχεια του! Εσύ στην Ελλάδα τα παιδιά σου δεν τα στέλνεις αγγλικά, γαλλικά! Τα νεαρά παιδιά που προπονώ δεν μιλούν καλά την αλβανική γλώσσα! Το ξέρεις ότι τα κατσαδιάζω! Τους λέω πως πρέπει μιλάνε διότι πάμε στην Αλβανία στην γιαγιά τους και μερικές φορές ρωτούν την μητέρα τους τι είπε η γιαγιά! Φιλαράκο έτσι είναι Αλβανία και Ελλάδα πηγαινορχόμαστε! Καλό βράδυ γειτονάκο...🇬🇷

      Διαγραφή
    15. Αρη το χωριο Μουρσι λοιπον που θα ειχε 4000 με 5000 κατοικους σημερα χωρις μεταναστευση,αποφασισε μετα το 1945 να μιλα τα αλβανικα επισημα αλλα εκαναν μονο γαμους με χωρια ελληνικης καταγωγης.Για να γινει αυτο καπιοι πεθαναν στη φυλακη,καποιοι βγηκαν σχεδον τρελοι και καποιες γριες εκλειναν το στομα τους καθε φορα που τους ξεφευγε ελληνικη λεξη.Φυσικα υπηρχαν και αυτοι που απογοητευτηκαν απο την μη υπιστηριξη της Ελλαδας και οι Ελληνες που λειτουργησαν με δολο υπερ της Αλβανιας.Αλλα ηξεραν και ξερουν οτι ειναι Ελληνες.Στη Λιβαδεια τα ιδια,στην Τσουκα,το Τσιφλικι,την Πλακα,το Μεσοποταμο,τη Δροπολη κ κ κ.Ολα αυτα τα χωρια λοιπον αλβανικα μιλουν αλλα ξερουν οτι ειναι η ηταν Ελληνες.
      Ειναι αστειο οτι οι Αλβανοι ηρθαν με θαυμασμο,δεν μπαινω στον κοπο να σου απαντησω καν.Ξερεις και εσυ πολυ καλα οτι ειναι ψεμα.
      Υπεκφευγεις να μου απαντησεις οτι οι Αλβανοι ειναι εθισμενοι να σφαζουν Ελληνες ανα τους αιωνες και δεν σε πιστευω για τη μη συμπαθεια στους Τουρκους.Αυτο δειχνει το επισημο Αλβανικο κρατος.
      Εγω σου μιλησα με στοιχεια των καζαδων του 1913 και δεν σου ειπα τυχαια για 40% ποσοστο ελληνων στις πολεις.Τοσο ηταν τοτε.Ποτε δεν ηταν αμιγως ελληνικες.Ολα ομως τα χωρια γυρω τους ηταν.Ολα ομως.Που πηγαν αυτοι οι Ελληνες λοιπον?
      Οσον αφορα τη Συνθηκη της Φλωρεντιας γιατι να την υπογραψει η Ελλαδα?Για να σβησει την μειωνοτητα και διπλωματικα επειδη το θελουν οι Ιταλοι?Μαγκια σας και το καταφερατε με κλεισιμο των συνορων.Αλλα με το που ανοιξαν τα συνορα καποιοι δυστυχως θυμηθηκαν.

      Διαγραφή
  8. "Των φονιάδων τα αίματα με φως ξεπληρώνω"... η Ελλάδα είμαστε εμείς, η Ελλάδα είναι Φως...

    https://youtu.be/xYjohELUfcw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητοι Βορειοηπειρωτες, ειναι σκληρο αυτο που θα πω μα με την κατρακυλα που εχει παρει η Ελλαδα και χωρις ελπιδα για βελτιωση στον οριζοντα, μηπως θα ηταν καλυτερο για σας να αναζητησετε αυτονομια οπως κανουν οι Καταλονοι αντι να περιμενετε απο τον καθε Τσιπρα να σας στηριξει?
    Σκεφτειτε το πριν ερημωσουν τα χωρια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Back to the early '90s, but now without CIA' s blessings.
      More and more Albanian's turn to Islam, and that's the real threat.

      Διαγραφή
  10. Ας σταθούμε στην επόμενη παράγραφο παρακαλώ:

    Οθωμανικά Βαλκάνια και λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα.
    «Οι δύο βραχυπρόθεσμοι και μεσοπρόθεσμοι στόχοι της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής στα Βαλκάνια είναι η ενίσχυση της Βοσνίας και της Αλβανίας, μέσα σε ένα πλαίσιο σταθερότητας, και η διαμόρφωση πλαισίου διεθνούς δικαίου για την ασφάλεια των εθνοτικών μειονοτήτων στην περιοχή. Στο νομικό αυτό πλαίσιο, η Τουρκία πρέπει να έχει συνεχώς για στόχο να εξασφαλίσει εγγυήσεις, οι οποίες θα της δώσουν τη δυνατότητα επέμβασης σε υποθέσεις που αφορούν τις μουσουλμανικές μειονότητες στα Βαλκάνια. Ως ένα εντυπωσιακό παράδειγμα στη σύγχρονη εποχή, η επέμβαση στην Κύπρο, κατέστη δυνατόν να νομιμοποιηθεί, εντός ενός τέτοιου νομικού πλαισίου».
    Απόσπασμα από το βιβλίο «Στρατηγικό Βάθος», (σελ. 122) του πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οἱ Ἀλβανοί εἶναι περήφανος λαός (π.χ. δέν παντρευόντουσαν Τούρκους),
    καί παθαίνουν κόμπλεξ κατωτερότητας, κάθε φορά πού βλέπουν ἐμᾶς τούς Ἕλληνες σάν ξεχωριστό ἔθνος!
    Τό τραγικό γιά ὅλους μας εἶναι, ὅτι δέν εἶναι διαφορετικό ἔθνος,
    εἶναι Ρωμηοί πού ὑπό τόν Ἕλληνα Ρωμηό Σκεντγέρμπεη πολέμησαν μαζί μέ τούς ἄλλους Ἠπειρῶτες μέ γενναιότητα τούς Τούρκους, καί μετά
    ἐξιλσαμίσθηκαν μέ τό ζόρι ἀπό τόν Μωάμεθ, πέρασε ἀπό πάνω τους ἡ ἀμορφωσιά τῆς Ὀθωμανικῆς βαρβαρότητας,
    ξέμαθαν τήν Ἑλληνική γλῶσσα, ἀνέπτυξαν τήν τοπική τους διάλεκτο, ἀδελφή τῆς Ἀρβανίτικης,
    καί ἀπό τό 1913 προσαρτήθηκαν στά σχέδια τοῦ Πάπα καί τοῦ Κεμάλ γιά νά μισοῦν τούς ἀδελφούς τους Ἕλληνες, γιά νά γίνουν ἐργαλεῖο τους, γιά διαίρεση τῶν λαῶν στήν Εὐρωπαϊκή Ρωμανία
    (γνωστή σήμερα μέ τόν ὑποτιμητικό, πολιτικῶς καί πολιτισμικῶς, γεωγραφικό ὅρο "Βαλκάνια").

    Μέ τούς Ἀλβανούς πράγματι εἴμαστε ἀδελφός λαός, ἀλλά ὄχι μέ τούς λίγους Τουρκαλβανούς (5% - βλ. Μπερίσα...), οὔτε μέ κάποιους βάρβαρους στόν Βορρά, πού ὡς "Σκηπειτέρ", κατέβαιναν νοτιώτερα ἐπί τουρκοκρατίας ὡς συμμορίες,
    καί κάνουν ἀκόμη καί σήμερα τούς Ἠπειρῶτες (στό Σούλι, ὅπου σημειωτέον μιλᾶνε πολλοί καί ἀρβαρνίτικα),
    ὅταν ἀκοῦν Σκηπειτέρ, νά κυττιοῦνται μεταξύ τους σάν νά τούς μιλᾶς γιά κάποιους πολύ αἱμοβόρους ἐγκληματίες.
    Οἱ Τουρκαλβανοί εἶναι Τοῦρκοι, μέ κύριο χαρακτηριστικό τους τήν ἔλλειψη μπέσας καί τό θράσος
    [πού τούς τό ἔκοψαν οἱ Κολοκοτρωναῖοι (Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης) μέ τήν μέθοδο τῆς παληκαρίσιας βίας στήν βίαια μπαμπεσιά τους].
    Οἱ κανονικοί λοιποί Ἀλβανοί, μέ ἐξαίρεση τά προαναφερθέντα ἐγκληματικά στοιχεῖα στόν Βορρᾶ,
    εἶναι ὁ ἀδελφός λαός μέ τούς Ἕλληνες.
    Καί αὐτούς στοχεύει νά ἐνσωματώσῃ στήν βαρβαρότητα τῶν τουρκαλβανῶν καί τῶν ἐγκληματικῶν συμμοριῶν τοῦ Βορρᾶ, ἐπί 110 χρόνια τώρα,
    ἡ σταθερά ἀνθελληνική προπαγάνδα ἀπό τίς διάφορες κυβερνήσεις τῆς Ἀλβανίας.

    Πρέπει νά ἀναμένεται ἡ χρήση τοῦ ἰσλαμισμοῦ, σάν ὅπλου ἀνθελληνικοῦ, ἀπό τίς ἀλβανικές ἀρχές τύπου Ράμα καί Σικουρίμι.
    Αὐτό, ἄν ἐκδηλωθῆ, θά σημάνῃ γενοκτονία, πρῶτα τῶν Βορειοηπειρωτῶν καί ὕστερα ἐντός τῆς Ἐλλάδος, καί ἄρα ἐπιβάλλει α) τήν αὐτονόμηση τῆς Βορείας Ἠπείρου καί συγχρόνως, β) τήν μή ἀποδοχή πουθενά μιᾶς τέτοιας ἰσλαμιστικῆς καί ἀνθελληνικῆς Ἀλβανίας.

    Ἀντίθετα, ἄν ἀλλάξῃ ὁ ἀνθελληνισμός τῶν Κυβερνήσεών τους καί μόνον τότε, πρέπει νά βρίσκουν πόρτες ἀνοικτές γιά Εὐρώπη κλπ, καί γιά συνεργασία.
    Προϋπόθεση ἑπομένως εἶναι στό ἐσωτερικό αμς, στήν Ἑλλάδα, νά τιμωρηθοῦν ὅσοι ἔχουν διάβρωση ἀπό τήν ἀλβανική μαφία (ψάξτε στήν Ἀστυνομία), καί ἀπό τόν ξένο παράγοντα πού ἐπιδιώκει μεγάλη ἈΣλβανία γιά νά κάνῃ τήν ὅλη περιοχή μας περιοχή σφαγῶν, μέ θύλακες φιλικῶν τους κυβερνήσεων ἀλά Ποροσέκνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Albanians are cockroaches, and they need a clean out like pest control.
    It's nice that you have opinions and convictions about things .
    Let's talk about it in the battlefield..
    it seems to be the ultimate solution .
    Take a look at most neighbors of GR .,, albanians turks bulgarians skopjians the scourge of planet earth. We are not cousins . You are my enemy . and I want to pay you back for all the atrocities that you continue to commit on a daily basis.
    slime balls like yourselves understand only one thing
    and I trust you'll get what you deserve.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Αχίλλευς", μέ τόν τόνο στό ὄνομα λές καί εἶσαι ἀγγλόφωνος ἀπό μάνα, καί μέ πλήρη ἄγνοια τῆς Ἑλληνικῆς γλώσσης, οἱ Ἕλληνες δέν σκέπτονται ποτέ ἔτσι βάρβαρα καί ρατσιστικά ὅπως ἐκφράζεσαι ἐσύ.
      Οἱ λαοί πού ἀναφέρεις ἔχουν πολλά σοβαρά κοινά σημεῖα μέ τούς Ἕλληνες.

      Διαγραφή
    2. Νίκο το όνομα Αχιλλεύς δεν δινόταν σε κανέναν . Έπρεπε να βάλω τουλάχιστον ένα γράμμα από άλλο αλφάβητο για να το πάρω.

      Διαβάζω και καταλαβαίνω ότι οι αλβανοι είταν Έλληνες , πολέμησαν τους τούρκους κλπ.
      Όμως σήμερα είναι εχθροί της Ελλάδας .
      Και ο ερντογάν Έλληνας είναι , αυτό δεν σημαίνει ότι θέλει το καλό μας ..
      Φιλικά
      Αχιλλεύς Μυρμιδών.

      Διαγραφή
    3. Έχει πλάκα η προσφώνηση "Νίκο, ή κ. Νίκο", που χρησιμοποιούν πολλοί, προφανώς αγνοώντας ποιος ήταν ο Νικόλαος Καβάσιλας :-)

      Κατά τ' άλλα, ουδέποτε οι Αλβανοί ήσαν Έλληνες, ούτε τούς χαρακτήριζε τίποτε το ελληνικό. Οι ανοησίες τού "Καβάσιλα" είναι αναπαραγωγή από ένα συγκεκριμένο site, το οποίο έχουν στήσει οι Αλβανοί και προσπαθούν να θολώσουν τα νερά, παρουσιάζοντας τούς εαυτούς των Έλληνες (Αρβανίτες) και αγωνιστές τού 21!!

      Διαγραφή
    4. Ο Καβάσιλας είναι άγιος της Ορθόδοξης εκκλησίας. Σε ευχαριστώ Νat που με προέτρεψες να το κοιτάξω .
      Πιο πολύ όμως σε ευχαριστώ που μου είπες ότι τα αλβανικά γουρούνια δεν εισαν ποτέ Έλληνες .
      Νασαι καλά πατριωτακι Κρητικάτσι.

      Διαγραφή
  13. Πολλά λόγια, λόγια , λόγια. Ο Κ. Αρης Μπέκο το θέτει ώς εξής
    1. Η Αλβανία είναι κυρίαρχο κράτος, και ωφείλει να αυτοπροστατευθεί από τους κινδύνους που θεωρεί ότι την απειλούν. Δικαίωμά της.
    2. Η πολιτισμική διαφορά δεν μπορεί να είναι κριτήριο διακρατικών σχέσεων, αλλά μόνο ιδιωτική υπόθεση του καθενός, εξαρτημένου τούτου από το -κυρίως- μορφωτικό του επίπεδο. Δικαίωμά του, καθώς οι μαλακίες του λιακόπουλου έχουν διαποτίσει οριζόντια και κάθετα την κοινωνία μας, σε σημείο να θεωρούμε όλους τους μή έλληνες ως περίπου υπανθρώπους, και οι οποίοι ΄χαριν ενός ενδόξου παρελθόντος οφείλουν να υποτάσσονται τυφλά και άνευ αντιλογίας.
    Ο Κ. Μπέκο όμως δείχνει απόλυτα διαβασμένος καθώς λέει αυτό που τον πονάει. Η συνθήκη της Φλωρεντίας. Αναγνωρίστε την λέει και όλα θα αλλάξουν. Θα την αναγνωρήσουμε κ. Μπέκο όταν διασφαλιστούν ΜΕ ΕΡΓΑ όλα εκείνα που διασφαλίζουν την ασφαλή διαβίωση των Ελλήνων της Β. Ηπείρου, και φυσικά όταν σταματήσετε τα τούρκικα παιχνιδάκια με τις οριοθετήσεις. Γιατί, μπορεί να μη θέλετε να ακούσετε για τούρκο στην Αλβανία, αλλά το παιχνίδι του το παίζεται Πχ κάτι βάσεις ναυτικές, αύριο αεροπορικές κλπ.
    Επίσης ο κ. Μπέκο δείχνει να προσπερνάει τα προβλήματα ασφάλειας που δημιούργησαν και συνεχίζουν να δημιουργούν οι ομοεθνείς του με τη βαριά εγκληματικότητα που έχουν εισάγει στην Ελλάδα, καθώς χρόνια εθισμένοι στο βάρβαρο κομμουνιστικό καθεστώς όπου η ζωή δεν είχε καμία απολύτως αξία, έχουν δημιουργήσει από μόνοι τους την εικόνα του αλβανού-εγκληματία κι όχι εκείνη του αλβανού -μετανάστη που ήρθε να ζήσει σε μιά χώρα με υψηλότερο επίπεδο από το δικό τους.
    Τέλος, να αναφέρουμε ότι πράγματι οι δύο λαοί είναι αδέλφια, τα οποία όμως κάποια στιγμή οι ιστορικές συνθήκες τα έφεραν αντιμέτωπα σαν εχθρούς. Κι όσο αφήνουν την τουρκία και τα ισλαμικά κεφάλαια να αλώνουν την αλβανική κοινωνία, τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προσοχή σε αυτά που γράφετε. Δεν είμαστε ανάδελφο έθνος με τους Αλβανούς, με τους συγκεκριμένους ουδεμία σχέση έχουμε εθνολογικά. Άλλο οι Αρβανίτες οι οποίοι είναι Έλληνες που σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή και υπό δεδομένες συνθήκες αρβανιτοφώνησαν και άλλο οι Αλβανοί. Οι Αρβανίτες προέρχονται από τους Τόσκηδες. Οι Αλβανοί από τους Γκέγκηδες. Οι Γκέγκηδες κατοικούσαν ανέκαθεν στα εδάφη της βόρειας Αλβανίας πάνω από τη γραμμή γίρετσεκ. Οι Γκέγκηδες είναι μια ένωση εκλατινισμένων ιλλυρικών φύλλων των Σκιρτάρων με τους δακικής καταγωγής Κάρπους, από αυτούς προέρχονται οι Αλβανοί. Ουδεμία λοιπόν σχέση με Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.