13/11/18

Η Τουρκία αμφισβητεί δια της ισχύος, η ένταση θα κλιμακωθεί

Εντάσεις, προκλήσεις και αμφισβητήσεις, θα είναι από εδώ και πέρα στην ημερήσια διάταξη. Αεροναυτικές ασκήσεις, παρενοχλήσεις ελληνικών πλοίων και αεροσκαφών θα είναι συνεχείς, αφού σκοπός της Τουρκίας είναι να κάνει ζώνη αμφισβητήσεων όλη την Αν.Μεσόγειο στέλνοντας το μήνυμα στη διεθνή κοινότητα ότι αυτή είναι ο κυρίαρχος παίκτης, όπως εκτιμά μιλώντας στο Liberal.gr ο Άγγελος Συρίγος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πάντειο.

Και μεταφέρει την εμπειρία από δύο μεγάλες ανάλογες κρίσεις στο Αιγαίο, το 1976 και το 1987 αλλά και στην ανατολική Μεσόγειο το 2011, που διδάσκει ότι η Τουρκία, όταν δημιουργεί σκηνικό κρίσης, δεν περιορίζεται στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου.

«Θα κινηθεί στη μεγάλη σκακιέρα της ανατολικής Μεσογείου που ξεκινάει από την Κύπρο και φτάνει τουλάχιστον μέχρι την Κρήτη, εάν όχι και το Αιγαίο. Σκοπός της είναι να παρασυρθούμε σε αντιπαραθέσεις που θα οδηγήσουν σε αμοιβαία απεμπλοκή και κατ’ επέκτασιν σε μετατροπή της ανατολικής Μεσογείου σε μία μεγάλη ζώνη αμφισβητήσεων. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε», όπως τονίζει με νόημα.

Για τη συνέχεια Liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.