16/11/18

Όταν μιλάμε για την Γενιά του Πολυτεχνείου (ΓτΠ)



αναφερόμαστε σε μια ηλικιακή ομάδα μεταξύ 58 με 72 ετών. Η γενιά αυτή λοιπόν βρήκε ένα Ελληνικό Κράτος φτωχό αλλά αναπτυσσόμενο και χωρίς δανειακά βάρη και παραδίδει ένα Κράτος χρεωκοπημένο. 
Έν τω μεταξύ, οι μισοί έγιναν Δημόσιοι υπάλληλοι με παχυλούς μισθούς και οι άλλοι μισοί Ελεύθεροι Επαγγελματίες μέσα σε επαγγελματικές συντεχνίες που επίσης καταλήστευσαν το Κράτος.

Παρ' όλα αυτά και οι μεν και οι δε αφού έζησαν με δανεικά και έφαγαν με χρυσά κουτάλια δεν αναλαμβάνουν το παραμικρό κόστος για τα εγκλήματα που διέπραξαν εις βάρος των επόμενων.

Όλοι αυτοί συνταξιοδοτούνται σήμερα με 25 και 30 χρόνια εργασίας με υπέρογκες συντάξεις για τις οποίες ποτέ δεν κατέβαλαν τις ανάλογες εισφορές.
Δεν υπάρχει τίποτα πιο ανήθικο και αντισυνταγματικό από το σημερινό ασφαλιστικό που αναγκάζει τους νεότερους να δουλεύουνε 40 με 45 χρόνια για να πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές που η γενιά αυτή δεν πλήρωσε ποτέ με την προοπτική να πάρουν το 50% των σημερινών συντάξεων.
Γι' αυτό μη γελιέστε και μη σας παρασύρουν.
Αυτό που γίνεται σήμερα είναι μια μάχη Γενεών. Αυτή τη στιγμή έχουν το πάνω χέρι οι πολιτικοί που εκπροσωπούν αυτή τη γενιά. Γι΄ αυτό και όλες οι αποφάσεις που παίρνονται είναι υπέρ αυτής της γενιάς. Στο ασφαλιστικό, στις ΔΕΚΟ, στο Δημόσιο, παντού ευνοούνται.



Ποτέ μια γενιά δεν κόστισε τόσα πολλά στις επόμενες όσο αυτή του Πολυτεχνείου...
Ποτέ μια γενιά δεν κατάφερε να υποθηκεύσει το μέλλον τόσο πολλών όσο αυτή του Πολυτεχνείου... 
Ποτέ μια γενιά δεν κατάφερε να διαλύσει τους θεσμούς, τις αξίες, τα ιδανικά και τις κοινωνικές δομές ενός λαού τόσο γρήγορα όσο αυτή του Πολυτεχνείου...
Ποτέ μια γενιά δεν έβγαλε τόσους ψευτο-επαναστάτες και ψευτο-προοδευτικούς, τόσους αεριτζήδες και λαμόγια, όσο αυτή του Πολυτεχνείου...
Ποτε μια γενιά, από ιδρύσεως του Ελληνικού Κράτους, δεν κατάφερε να παραδώσει την χώρα στην επόμενη γενιά σε χειρότερη κατάσταση, εκτός από αυτή του Πολυτεχνείου... 
Ποτέ μια γενιά δεν κατάφερε να κόψει τα όνειρα των επόμενων γενιών, εκτός από αυτή του Πολυτεχνείου
Ποτέ μια γενιά δεν κατάφερε τόσα λίγα ενώ της προσφέρθηκαν τόσα πολλά, όσο αυτή του Πολυτεχνείου...

Να είναι βέβαιη όμως ότι δεν θα γλιτώσει τις συνέπειες της εθνικής καταστροφής που προκάλεσε στη χώρα και ότι δεν πρόκειται να τη βγάλει καθαρή όπως ελπίζει. Οι νεότεροι Έλληνες δεν έχουν καμία διάθεση να της χαριστούν και ούτε βέβαια να πληρώσουν αυτοί τα σπασμένα.
Α, για να ετοιμαζόμαστε όλοι εμείς οι νεότεροι για προσφυγές στο ΣτΕ για ισονομία. Αν είναι να διαλύσουμε το Κράτος θα το κάνουμε όλοι μαζί, όχι μόνο η υπερπρονομιούχα Γενιά της κομματοκρατίας. Έχουμε κι εμείς οι νεότεροι το δικαίωμα να συμμετέχουμε στη... διάλυση αυτής της χώρας








15 σχόλια:

  1. Μη γενικεύετε..μαζί με τα ξερά καίτε και τα χλωρά ανάμεσα στα δύο είδη της γενιάς που αναφέρετε υπάρχουμε και εμείς που δουλέψαμε πολλά χρόνια σκληρά και τίμια αμοιβόμενοι επάξια αποδίδοντας όλες τις ασφαλιστικές μας υποχρεώσεις στο κράτος και βέβαια μέσα στον εργασιακό μας βίο προσφέραμε στην πατρίδα μας παιδιά για τη συνέχεια αυτού του κράτους που αγαπάμε και σεβόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο μπαγλαμας είναι όργανο, ταυτόχρονα και ο αστυφυλαξ είναι όργανο.. κατά συνέπεια και ο αστυφυλαξ ειναι μπαγλαμας. ..
    vintage καλαμπουριον που μας το ξαναθυμισε ο φίλος μας ο αναρτησας την ανάρτησην ταυτην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας βάλει τώρα το Krasoblog τις γενιές να σκοτωθούνε μεταξύ τους (όπως έκαναν και με τις επαγγελματικές ομάδες) και οι δανειστές να κάνουν τη δουλειά τους μέχρι τελικής (δικής μας) πτώσεως. Όλοι έκλεβαν και λήστευαν;Τι τσουβάλιασμα είναι αυτό;Σε αυτούς που έκλεβαν γιατί δεν εφαρμόστηκαν οι Νόμοι; Γιατί δεν γινόταν έλεγχοι καταθέσεων;Μήπως γιατί κάποιοι άλλοι έτρωγαν με μεγαλύτερα κουτάλια ψηφίζοντας και Νόμους περί ευθύνης Υπουργών; Όλοι καταδικάζουμε πολύ όσα έγιναν, αλλά τώρα δεν ωφελεί ο διχασμός, αλλά πως θα σώσουμε τη χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καναμε την ιδια σκεψη Μαρια...ειναι καταφανερο τι θελει ο τυπος..

      Διαγραφή
    2. Προσπάθησαν να μας πείσουν ότι είμαστε ο χειρότερος λαός του κόσμου, ενώ η πραγματικότητα είναι απλώς ότι οι άλλοι λαοί είχαν Νόμους που εφαρμοζόταν αυστηρά (π.χ. οι Γερμανοί, που δεν είναι καλύτεροι από μας, έχουν όμως αυστηρούς κανονισμούς) όταν εδώ όχι μόνο δεν λειτουργούσε τίποτα σωστά και δεν υπήρχε αξιοκρατία, αλλά όλα ήταν υποβοηθητικά προς τη λαμογιά και την κλοπή.
      Και φυσικά τα περισσότερα 'λαμόγια' στον ιδιωτικό τομέα ήταν παρατρεχάμενοι του πολιτικού συστήματος. Γνωρίζω από το ευρύτερο περιβάλλον μου 2 εφοριακούς στην Αθήνα (μεγάλοι άνθρωποι, ο ένας έχει πεθάνει), που έλεγχαν μεγάλες επιχειρήσεις και έβγαλαν τρελά λεφτά και απ΄το πουθενά έχουν τεράστια περιουσία, γνωρίζω επίσης κάποιον, που είχε πάρει με απευθείας ανάθεση κάποιες εισαγωγές ειδών για το Ολυμπιακό χωριό και έβγαλε κάποια εκατομμύρια, με 10πλάσιες υπερτιμολογήσεις που έκανε χωρίς να υπάρχει έλεγχος, με βίλες σήμερα.. Επίσης όλοι γνωρίζουμε εργολάβους που θησαύρισαν με τον πανικό στον χώρο της οικοδομής και τα στεγαστικά δάνεια, που έπαιρναν και δουλειές των Δήμων, όπως και γιατρούς που έχτιζαν πολυκατοικίες από τα φακελάκια που έπαιρναν κ.α.. Όμως επιμένω ότι για όλα αυτά θα έπρεπε να υπάρχει αυστηρή Νομοθεσία.Είναι πολύ απλό, θα μπορούσε να υπάρχει ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ. Έχεις αυτές τις καταθέσεις, πως διακαιολογούνται; Αν δεν δικαιολογούνται άμεση κατάσχεση. Και φυσικά έλεγχοι..
      Αλλά αυτή η φαυλοκρατία υπήρχε πρώτα μέσα στο πολιτικό σύστημα της διαπλοκής με τα ΜΜΕ και τις Τράπεζες που έδιναν ανεξέλεγκτα θαλασσοδάνεια, και δεν ήθελαν να την αλλάξουν.
      Τώρα βγαίνει ο κάθε εγκάθετος των ξένων συμφερόντων να μας βάλει να χαιρόμαστε με την καταστροφή των συντάξεων, επειδή θα λέμε μέσα μας καλά να πάθουν αφού έκλεβαν. Και δεν καταλαβαίνουμε ότι αυτό θα στραφεί και σ΄εμάς.
      Και δεν είναι το θέμα μόνο τα οικονομικά ή ότι η Εφορία θα μας πάρει τα σπίτια, αλλά ότι ολόκληρη η χώρα μετατρέπεται σιγά σιγά από κυρίαρχη που ήταν σε χώρο αρπαγής (ότι μπορέσουν) των ξένων..

      Διαγραφή
    3. Να πω και κάτι ακόμα... «ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα»... Όσοι χρησιμοποίησαν τέτοιους τρόπους και έφαγαν χρήματα.. συνήθως όλα αυτά δεν είχαν καλό τέλος... Τουλάχιστον σε κάποιους που ξέρω...

      Διαγραφή
    4. Αυτοι οι εφοριακοι εχουν πολυ ..κερδοφορια κι εδω...Ξερεις..μισθος 1500 + 1500 η εφοριακου συμβια = βιλα 1000.000 ευρω..συν εξοχικο ..συν τρια αυτοκινητα + καταθεσεις + διακοπες ..ταβερνες..παρτυ...ιδιωτικα σχολεια...χορος στο παιδι...συν συνολακια...συν ινστιτουτο μποντυ....συν χομπυς..ψαρεμμα..σκι....ξεσκι ..συν φαγητα ..συν....συν....συν......και συνταξη στα 50...εφ απαξ....κλπ. Κανεις ..δεν πηρε ...χαμπαρι !!!Στα ..συνορα η εικονα ψιλοαλλαζει...οθ βιλες ειναι και ..τελωνειακων...Χαμπαρι...κανεις.!! Στα βουνα...δασονομοι.Στην θαλασσα ψαρια και λιμενικοι...κλπ. Μα ..κανεις χαμπαρι !!Ουτε ο ...γειτονας '! Απολυτη σιωπη...νεκρομαντειο..

      Διαγραφή
  4. Τελείως λάθος αὐτό: "Όλοι αυτοί συνταξιοδοτούνται σήμερα με 25 και 30 χρόνια εργασίας με υπέρογκες συντάξεις για τις οποίες ποτέ δεν κατέβαλαν τις ανάλογες εισφορές".
    Μόνο μία μερίδα προνομιούχων ἔχει ἤδη συνταξιοδοτηθῆ με 25 και 30 χρόνια ἐργασίας.
    Ὅλοι ὅσοι εἶναι σήμερα 50 ἕως 65 ἐτῶν, καί δέν ἔχουν συνταξιοδοτηθῆ, δηλαδή οἱ περισσότεροι αὐτῶν τῶν ἠλικιῶν, φέρουν τό μεγαλύτερο βάρος τῆς οἰκονομίας καί τῆς Διοικήσεως στούς ὤμους τους, δουλεύοντας ἀναγκαστικά πολύ σκληρά ἀκόμη, λές καί εἶναι 40 χρονῶν, καί καταβάλλουν εἰσφορές, πάσης φύσεως, καί φορολογοῦνται ἀγρίως.

    Ἀντίθετα, οἱ νέοι, λόγῳ ἀνόητων φορο-εἰσπρακτικῶν νόμων, καί γιά σχετικά μικρά εἰσοδήματά τους, φοροδιαφεύγουν ὅσο μποροῦν περισσότερο.

    Τέλος, ὅλοι ὅσοι εἶναι μεταξύ 35 καί 67 ἐτῶν, καί εῤγάζονται, εἶναι θέμα ἄν θά μπορέσουν ποτέ νά βγοῦν ζωντανοί καί ἐπαρκῶς ὑγιεῖς στήν σύνταξη.
    Μέ ἐξαίρεση τούς πολιτικούς καί τά "δικά τους παιδιά", πού λουφάρουν, πού ἀσχολοῦνται μέ τήν ἀφαίμαξη τοῦ ἰδιωτικοῦ τομέα μέ ἀεριτζίδικες δουλειές, σέ συνεργασία μέ τούς "κομματικούς" τους φἰλους παντοῦ, καί πού θά πάρουν εἴτε συντάξεις εἴτε "δουλειές... ἐπενδυτικἐς (!)" μέ διατάξεις-παράθυρα ὅταν χρειασθοῦν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το 2009, έγραφα :

    "Πόσο κοστίζει η λεοντή του "ηγέτη";
    Ένα "Πολυτεχνείο", είναι η απάντηση.

    Στην πραγματικότητα, κάθε χρόνο, συνωθούνται δύο ειδών εορταστές, στην "γιορτή" του Πολυτεχνείου.
    Πρώτοι και καλλίτεροι, εκείνοι που εξαργύρωσαν τη συμμετοχή τους, με την λεοντή του μετέπειτα "ηγέτη". Είναι αυτοί που, εργάσθηκαν σκληρά γιά να αποτρέψουν και στη συνέχεια να ματαιώσουν οριστικά κάθε ιστορική αλλαγή, που προέκυπτε από τα οράματα των νεολαίων. Είναι αυτοί οί μετέπειτα άρπαγες και πλιατσικολόγοι που ασκούν την εξουσία αδιαλείπτως από τότε μέχρι και σήμερα.

    Δεύτεροι έρχονται, όλοι εκείνοι που θρηνούν τον ενταφιασμό των οραμάτων και των αλλαγών. Όχι, δεν προτείνουν νέα οράματα. Κατ' ακρίβειαν, αρνούνται να προτείνουν κάτι νέο. Αρέσκονται να θρηνολογούν ότι το Πολυτεχνείο παρέμεινε απλώς μία πρόθεση αλλαγών. Περιφέρουν την "δόξα" της συμμετοχής τους σε αυτό, μιάς και δεν περίσσεψαν λεοντές γιά να τους καταστήσουν "ηγέτες".

    Οι πρώτοι, είναι απλώς οι κερδισμένοι κοιλαράδες.

    Οι δεύτεροι, είναι οι ασκητικοί θρησκευτικοί προσκυνητές.

    Και οι δύο, είναι γιά κλάμματα.

    Οι πρώτοι, επειδή, κατέληξαν απάτριδες και δοσίλογοι του ίδιου του οράματός τους, υποκύπτωντας στην αστική γοητεία.

    Οι δεύτεροι, επειδή, διατηρώντας την αίγλη του Πολυτεχνείου, συντηρούν το πρόσχημα βάσει του οποίου οι κερδισμένοι εξακολουθούν να νέμονται την πατρίδα μας.

    Ποτέ, δεν άκουσα κανέναν από αυτούς τους δεύτερους, να επισημαίνει ότι η γενιά του Πολυτεχνείου, παρήγαγε τα χειρότερα λαμόγια και τους πιό γλοιώδεις προδότες που γέννησε ποτέ αυτός ο τόπος."

    Εφέτος, εν έτει 2018, οι κερδισμένοι κοιλαράδες, επιτέλους εμποδίσθηκαν να καταθέσουν την υποκρισία τους στο δήθεν μνημείο του Πολυτεχνείου.
    Φαίνεται πώς κάτι αλλάζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μήπως θα έπρεπε να καταργηθεί η γιορτουλα αυτή; μήπως να θυμόμαστε άλλες επετείους, όπως η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, ή ας πούμε την ημέρα που αποκτήσαμε σύνταγμα ως κράτος... Μήπως να ξεχάσουμε αυτή την γιορτουλα που μυρίζει μολοτωφ αναρχικους πασοκ και συνδικαλισμό; μήπως αυτό θα ήταν μια πραγματική πρόοδος; λεω εγω τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξεκινά με το γνωστό (φιλο)χουντικό παραμύθι για το "χωρίς δανειακά βάρη" κράτος, οπότε καταλαβαίνουμε τη συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επίκαιροι στίχοι του Γ. Σουρή γραμμένοι πριν πολλά πολλά χρόνια, τότε που δεν υπήρχε γενηά Πολυτεχνείου...

    Ποιός είδε κράτος λιγοστό,
    σ' όλη τη γη μοναδικό,
    εκατό να ξοδεύη
    και πενήντα να μαζεύη;
    Να τρέφη όλους τους αργούς,
    να'χη επτά Πρωθυπουργούς,
    ταμείο δίχως χρήματα
    και δόξας τόσα μνήματα;
    Να 'χη κλητήρες για φρουρά
    και να σε κλέβουν φανερά.
    Και ενώ αυτοί σε κλέβουμε,
    τον κλέφτη να γυρεύουνε;
    Όλα σ' αυτή τη γη μασκαρευτήκαν,
    ονείρατα, ελπίδες και σκοποί,
    οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν,
    δεν ξέρουμε τι λέγεται ντροπή.
    Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι,
    κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.
    Και από προσπάπου και από παππού
    συγχρόνως μπούφος και αλεπού.
    Θέλει ακόμα - κι αυτό είναι ωραίο-
    να παριστάνη τον Ευρωπαίο.
    Στα δυο φορώντας τα πόδια που χει,
    στο να λουστρούνι, στ΄αλλα τσαρούχι.
    Δυστυχία σου Ελλάς
    με τα τέκνα που γεννάς.
    Ω, Ελλάς, ηρώων χώρα,
    τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.