9/11/18

Το ξέσπασμα του πατέρα Κατσίφα στο μνήμα του παιδιού του: Σε προκάλεσαν οι αστυνομικοί

«Παιδί μου, παλικάρι μου, έδιωξες το φόβο της μειονότητας για τα δικαιώματά της, να είσαι καλά. Καλό ταξίδι παιδί μου» ο τελευταίος αποχαιρετισμός του πατέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Ξέσπασε ο πατέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα στο τρισάγιο για τον γιο του μια ημέρα μετά την κηδεία του στους Βουλιαράτες.
Ο πατέρας του 35χρονου ομογενή που έχασε τη ζωή του από τα πυρά Αλβανών αστυνομικών ανήμερα 28η Οκτωβρίου μπροστά στο μνήμα του παιδιού του είπε ότι το παιδί του πέθανε από «τα ανδρείκελα της καταστολής με διαταγή από τα τέρατα της κυβέρνησης».«Τι ήθελες να κάνεις παιδί μου; Μια αναπαράσταση στη μνήμη των 13.000 αμούστακων παιδιών αυτό ήθελες να κάνεις παιδί μου. Αλλά τα ανδρείκελα, τα γαϊδούρια, της αστυνομίας σε προκάλεσαν και εσύ τα έριχνες στη γή και όχι κατά πάνω αλλά προκαλώντας έφυγες να αντιλαλησουν τα βουνά από τον ήχο του όπλου σου. Προς τιμήν των ηρώων μας που πολεμούσαν τον φασισμό».

«Αιωνία σου η μνήμη παιδί μου, που δεν βαστούσες τον φόβο στην κοιλιά όπως ορισμένοι που έχουμε το λαγό μέσα μας» συνέχισε εμφανώς συγκινημένος ο πατέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

«Παιδί μου, παλικάρι μου, έδιωξες το φόβο της μειονότητας για τα δικαιώματά της, να είσαι καλά. Καλό ταξίδι παιδί μου» ήταν ο τελευταίος αποχαιρετισμός του πατέρα του 35χρονου ομογενή.
Πατέρας Κατσίφα: Σε προκάλεσαν οι αστυνομικοί
Πρώτο Θέμα

12 σχόλια:

  1. αυτοι ειναι ΕΛΛΗΝΕΣ.
    Εμεις ειμεθα αξιοι της μοιρας μας.Αυτοι αντεξανε και αντεχουνε.Εμεις ουτε για μια μερα.
    Θα κινηθει διεθνως το θεμα.Να το δειτε.Ο Κατσιφας δεν θυσιαστηκε τυχαια.Ηξερε οτι ο θανατος του θα ειναι η αιτια της απελευθερωσης της Β Ηπειρου.
    Αξιος.
    Να προαχθει επ ανδραγαθια και η κορη του να προσληφθει στον ελληνικο στρατο, ο οποιος θα αναλαβει και την εκπαιδευση της μεχρι την ενηληκιωση της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το παρακάτω κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο

    " Πρέπει να διευκρινιστούν κάποια πράγματα σχετικά με την εν ψυχρώ δολοφονία του Κ.Κατσίφα.
    Είχε προσαχθεί 3 φορές τις προηγούμενες ημέρες,ήταν στοχοποιημένος.
    Το συμβάν έγινε πράγματι για τις σημαίες.
    Υπεύθυνος είναι ένας αλβανός αστυνομικός, τσάμικης καταγωγής που υπηρετεί στο διπλανό χωριό (Γεωργουτσάτες) κι είχε καταδικαστεί για εμπόριο ναρκωτικών πριν ξαναβρεθεί στο αστ. σώμα.
    Ο συγκεκριμένος έχει ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ απ την περιοχή.
    «Περιμένω εντολή για να κατεβάσω τις σημαίες», του έλεγε και γελούσε. Επί αρκετές ώρες τον ειρωνευόταν & του φώναζε «ξεκινάω σε λίγο», ενώ κάθε λίγο και λιγάκι πλησίαζε τις σημαίες στο μνημείο του Αγίου Κοσμά, έξω από το σχολείο κάνοντας χειρονομίες.
    Κάποια στιγμή ο Κατσίφας έδειχνε να χάνει την ψυχραιμία του.
    «Άμα είσαι άντρας κατέβασέ τες», του απάντησε και σηκώθηκε εκνευρισμένος.
    Τότε ο τσάμης έβγαλε προκλητικά το περίστροφο του και το εναπόθησε στο τραπέζι.«Άμα είσαι τόσο άντρας, έλα να μου τα πεις από κοντά», είπε δείχνοντας το όπλο του, απλώνοντας ένα τεράστιο χαμόγελο αυταρέσκειας και αλαζονείας στο πρόσωπό του.
    «Μόνο εσύ νομίζεις ότι έχεις όπλο» είπε ο Κωνσταντίνος και έφυγε ντροπιασμένος...
    Έτρεξε στο σπίτι του. Μπήκε στο σαλόνι όπου καθόταν η μητέρα του, Λίκα (Βασιλική). «Μάνα, κράτα το σταυρουδάκι μου γιατί θα πάω κάπου, μην το χάσω», της είπε και της έβαλε στο χέρι ένα σταυρουδάκι από σχοινί που είχε φτιάξει μόνος του. Βγήκε, πήγε στο εργαστήριό του, πήρε το όπλο του και τρέχοντας κατέβηκε στην πλατεία.
    Να τονιστεί οτι το όπλο είναι μια ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ SAIGA .410 VINTAGE που μοιάζει οπτικά με Καλάσνικοφ.
    Αναζήτησε τον αστυνομικό, που μόλις τον είδε κρύφτηκε πλάι από το σχολείο. «Πού είσαι τώρα ρε λεβέντη με το περίστροφο;» του φώναξε ο Κωνσταντίνος και μόλις τον διέκρινε πυροβόλησε 2-3 φορές στον αέρα. Ο αστυνομικός τρομοκρατήθηκε, κρύφτηκε πίσω από τον τοίχο του σχολείου
    και πυροβόλησε εναντίον του Κωνσταντίνου 1-2 φορές.
    Ο 35χρονος κινήθηκε προς το μέρος του πυροβολώντας & πάλι, αλλά στον αέρα. Εκεί βασίζονται οι συντοπίτες του και λένε ότι εάν ήθελε να σκοτώσει, θα το έκανε πολύ εύκολα…Δεν σκότωσε επειδή δεν ήθελε και όχι επειδή δεν μπορούσε…

    Όταν βεβαιώθηκε ότι ο αστυνομικός έγινε καπνός, πήρε την ανηφόρα. Βλέποντας τους συντοπίτες του να κρύβονται τρομαγμένοι και να τον αποφεύγουν, τους φωνάζει: «τι φεύγετε ρε σεις, τι κρύβεστε; Ελάτε μαζί μου. Κατεβείτε. Εγώ θα πεθάνω σήμερα αλλά θα πεθάνω για σας. Δεν πειράζει. Θα πεθάνω αλλά χαλάλι»…
    Βγαίνει από το χωριό και ανεβαίνει στο βουνό. Εκεί συναντά τον Αλκιβιάδη, τον βοσκό που έχει εκεί το κοπάδι του. Κάθεται μαζί του για περίπου μία ώρα, σαν να μη συμβαίνει τίποτε. Μιλά για το χωριό και την οικογένειά του άνετος και χαλαρός!

    Ο Αλκιβιάδης τού δίνει νερό και το μπουφάν του επειδή κρυώνει.
    Η ώρα περνά ευχάριστα. Σε καμία φάση της κουβέντας ο βοσκός δεν καταλαβαίνει ότι κάτι έχει πάει στραβά. Ο Κωνσταντίνος τον χαιρετά και παίρνει την κατηφόρα για το χωριό, ενώ ο βοσκός συνεχίζει προς το κοπάδι του.

    Μέσα στα επόμενα λεπτά και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ο Κωνσταντίνος διασταυρώνεται με τους αστυνομικούς, οι οποίοι τον σκοτώνουν με δύο βολές από μακριά.

    Κανένας πολίτης δε θα έπαιρνε το όπλο του εάν δεν είχε βιώσει όλα όσα βίωσε ο Κωνσταντίνος Κατσίφας & η καταπιεσμένη Ελληνική Εθνική μειονότητα της Β.Ηπείρου.
    Την συνεχή καταπάτηση των δικαιωμάτων τους σε κλίμα βίας & τρομοκρατίας που έχει ως στόχο να τους διώξει απ τον τόπο τους"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Andpik,

      Το ακόλουθο σχόλιο μόνο ως προς αποκατάσταση της αλήθειας. Η ηρωϊκή θανή του Κωνσταντίνου Κατσίφα δεν πλήττεται. Αντιλαμβάνομαι πως το κείμενο δεν είναι δικό σου και απλώς το αναπαράγεις από άλλη πηγή, καλό θα ήταν όμως να μην δίνουμε βάση σε ιστοσελίδες στις οποίες τυχάρπαστους ερασιτέχνες αυτοπροσδιορίζονται ως «ειδικοί»…

      Προς ενημέρωσή σας, το τυφέκιο που φαίνεται στο επίμαχο βίντεο να κρατάει ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είναι Avtomat Kalashnikov AK47 - πιθανότατα η ΚινεζοΑλβανικής κατασκευής έκδοσή του (αν ήταν ορατό το κοντάκιο θα μπορούσα να φέρω σαφή άποψη διότι τούτο διαφέρει χαρακτηριστικά από την Ρωσικής κατασκευής έκδοση - η επάνω ακμή του ξύλινου κοντακίου έχει μία χαρακτηριστική καμπούρα η οποία δεν είναι ορατή στο βίντεο). Δεν είναι κυνηγετικό, δεν έχει καμία σχέση με το Saiga 410 και σίγουρα δεν είναι λειόκαννο στα 36cal αλλά γνήσιο πολεμικό τυφέκιο στα 7.62x39mm. Όποιος είναι γνώστης του αντικειμένου κι έχει δει / χειριστεί πραγματικό τυφέκιο του ίδιου τύπου, μπορεί να ξεχωρίσει αμέσως τις διαφορές! Όποιος είναι άσχετος και ερασιτέχνης, προδίδεται από τα σχόλια και τους γελοίους ισχυρισμούς.

      Δυστυχώς ο καθένας που έχει δυνατότητα να τρέχει ένα blog ή μία (δήθεν ειδησιογραφική ιστοσελίδα) το παίζει ειδικός επί παντός επιστητού και δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση ούτε το θέμα «μα τι όπλο είχε τελικά ο Κατσίφας;», είδαμε να δημοσιεύονται αδιανόητες αρλούμπες και ανακρίβειες που ο καθένας βγάζει από το μυαλό του. Χαρακτηριστικά αναφέρω το αποκορύφωμα της γελοιότητας που δημοσίευσε ο (δήθεν) «ειδικός σε θέματα άμυνας» Π. Καρβουνόπουλος (άρθρα του οποίου έχουν δημοσιευτεί και στο παρόν blog) ο οποίος «το τερμάτισε» και μας προσέφερε άφθονες στιγμές γέλιου όταν ισχυρίστηκε πως το όπλο του Κατσίφα δεν ήταν AK47… αλλά Μ16 Αμερικανικής κατασκευής (βλέπε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του https://www.militaire.gr/to-oplo-katsifa-den-itan-kalasnikof-me-ti-oplo-pyrovoloyse-kai-ti-erotima-prokyptei)…

      …τώρα εάν με ρωτάς πως ένας (δήθεν) «ειδικός σε θέματα άμυνας» δεν μπορεί να ξεχωρίσει ένα ΑΚ47 (με κουμπωμένο τηλεσκοπικό σκοπευτικό PSO-1), από το Μ16, δεν μπορώ να σου απαντήσω. Να τον χαίρονται αυτοί που τον εμπιστευονται!

      Διαγραφή
    2. Βάζουμε το πνεύμα Κατσίφα μέσα μας και προετοιμαζόμαστε όλοι οι Έλληνες για τις δίκαιες διεκδικήσεις του μέλλοντος. Αυτή η θυσία θα εξαργυρωθεί.

      Διαγραφή
  3. Απο την πρωτη στιγμη που εγινε γνωστο το περιστατικο επρεπε αμεσα να μεταβει στο σημειο ο ελλην προξενος, και να παρισταται στην περιοχη ζητωντας να ειναι σε οπτικη επαφη με το οπλο του κατσιφα,εντος του γεμιστηρα του οποιου δεν γνωριζουμε εαν και ποσα φυσιγγια υπηρχαν.Τα ευρισκομενα εκει θα επρεπε ελεγχθουν δακτυλοσκοπικως προκειμενου διευκρινισυει τινος αποτυπωμα φερουν η φερανε.Αξιωματουχος επρεπε συνοδευσει - μεταβει στο νοσοκομειο νεκροτομειο οπου και να απαιτησει την παρουσια ελληνος ιατροδικαστη στην επακολουθησα ιατρικη εξεταση.Μετα περας αυτης κατ εκτιμηση επρεπε πτωμα κατσιφα μεταφερθει νοσοκομειο ιωαννινων για λεπτομερη ελγχο και οτι χρειαζεται.
    Εκτιμησις μου ειναι οτι οι φερομενοι εκαμιτες αλβανοι επ ουδενι θα διακινδυνευαν το γοητρο της φερομενης πλεον επιλεκτης ομαδος αστυνομικων πραιτωριανων του ιδιου πρωθυπουργου για τους εξης λογους.
    Γνωριζοντες την ιδιοσυγκρασια κατσιφα, την προγενεστερη εκπαιδευση του που σε συναρτηση με το παθος του για την ελλαδα και εν γενει στρατιωτικη ζωη υπερτερουσε σημαντικα εναντι των μισθοφορων εκαμιτων , λαβοντας υπ οψιν οτι ηταν γνωστης της ολης περιοχης οπου ισως ηθελε παρασυρει αυτους σε παγιδα.
    Υποψιν και του γεγονοτος οτι λοιποι αστυνομικοι αλβανοι πιθανοτατα εδειξαν απροθυμια να επεμβουν , προκειμενου σβησουν την φωτια που ειχε αναψει ενας τσαμης αστυνονμικος με τις μ@@@@εσ του. Ετσι εξηγειται η απροθυμια των εντοπιων αστυνομικων, οι οποιοι λαβοντες υπ οψιν την ημερα εορτης και του γεγονοτος οτι λογω της μικρης αποστασης απο τα ελληνικα στυνορα και πιθανης ευκολης μεταβασης ομαδος ελληνων, για συνδρομη κατσιφα θα γενικευοτανε το επεισοδιο με θυματα τους ιδιους ,επροτιμησαν να δηλωσουν εμμεσως πλην σαφως οτι αποχωρουν .
    Η αλβανικη ηγεσια θελοντας να αποδειξει οτι ειδικα αυτην την ημερα πρεπει να σταλει ενα μηνυμα ηχηρο στην ελλαδα, για το ποιος ειναι ο νοικκυρης του σπιτιου και οχι μονο ,αλλα και της ελληνικης ΑΟΖ Οθωνοι, κλπ, εκτιμησε γρηγορα την κατασταση και απεφασισε την εκτελεση κατσιφα,
    Επ ουδενι θα ερισκαρε τραυματισμο η απωλεια αστυνομικου διοτι αυτο θα ηταν η ΗΤΤΑ , τοσο για την χωρα οσο και για την κυβερνηση (απο την ιδια αλβανικη αντιπολιτευση)
    Αυτος ειναι ο λογος που δεν δειχνουν βιντεο.Θα βγουν ομως στην φορα.Καποιος θα μιλησει.Εκτος εαν οι εκανμιτες εχουν την τυχη των τουρκων κομμμαντος στα ιμια.Καταλαβαινετε, εαν κυκλοφορησει βιντεο με το κατσιφα να εκτελειται εχοντας αδειασει ΚΑΙ το οπλο του.
    Οσο για τον Τσαμη αστυνομικο ουδεν σχολιο μεχρι τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ΣΑΓΓΑΡΙΟΣ,

      ...και πάνω που γράφεις μερικά πραγματικά σωστά και τα περί αναγκαιότητας δακτυλοσκοπικής εξέτασης για αποτυπώματα επί των πειστηρίων και λέω «…για δες βελτίωση ο Σαγγάριος…», πετάς στο τέλος και τις γνωστές αρλούμπες τα περί «…μιθοφόρων…» (τυπική αριστερίστικη έκφραση να κόψεις τις κακές παρέες) και τα περί «…τύχης Τουρκων κομμμάντος στα Ίμια…») και με επαναφέρεις στην πραγματικότητα! Απογοήτευση! Δεν θα αλλάξεις ποτέ.

      Διαγραφή
    2. k Ποιτμαν
      Διευκρινιζω ...\
      Ο Κατσιφας υπερτερουσε εναντ των(ΑΛΒΑΝΩΝ ) εκαμιτων και ουχι Ελληνων εκαμιτων οπως πιθανως εθεωρηθη απο εσε(η οχι?)
      Βεβαιως και οι ελληνες εκα;μιται και οι αλβανοι (και εγω) θεωρουνται θεωρουμεθα μισθοφοροι καθοτι λαβαινουν λαβαινω μισθο απο το κρατος, μου (η ο καθε υπαλληλος απο το κρατος του).
      Στο δευτερο σκελος
      εξεφρασα μια εικασια , οτι πιθανον να εχει εκτελεστει και ισως μετα απο πληρη αναλωση φυσιγγιων του .Σε περιπτωση που συμβαινει τουτο και υπαρχουν μαρτυρες , επειδη η Αλβανια ειναι η χωρα της ρουφιανιας, ειναι θεμα χρονου να αποκαλυφθει.Εαν ομως αποκαλυφθει επιφερει προβληματα.Εκτιμησα οτι οπως κατερριφθη το ελικοπτερο οπου επεβαιναν οι τουρκοι κομμαντος που ειχαν λαβει μερος στην επιχειρηση στα ιμια με αποτελεσμα τον θανατο ΟΛΩΝ αυτων , πιθανον να συμβει και παρομοιο περιστατικο με οποιονδηποτε μαρτυρα που ειδε τι συνεβη με τον κατσιφα και πιθανολογειται οτι θα μιλησει.
      Βεβαιως το να εξολοθρευθει ολοκληρη ομας Α λβανων αστυνομικων για τετοιο λογο φανταζει απομακρο, αλλα η πολιτικη θεωρει ορισμενους υπαλληλους της αναλωσιμους, τοσο στην ελλαδα οσο και στην αλβανια και αλλου.
      Ενα σχετικα προσφατο παραδειγμα που ελαβε χωρα στο προξενειο αργυροκαστρου ητανε οταν δυο ελληνες εκαμιτες αστυνομικοι και φιλοι, οι οποιοι μετατεθηκαν εκει , διακπληκτιστηκαν και ο ενας πυροβολησε τον αλλο ελληνα εκαμιτη και τον σκοτωσε(αγνωστο διατι).
      Ο μοναδικος μαρτυς βορειοηπειρωτης που ειδε την σκηνη του φονικου, απο το παραθυρο και κατεθεσε ως μαρτυρας, δολοφονηθηκε λιγο αργοτερα με πιστολι (προφανως για να μην μιλησει στο δικαστηριο(για κτκλωματα με βιζες κλπ)
      Νομιζω οτι τωρα αντιληφθηκες τι εννουσα.
      Επ ουδενι εστραφην κατα ελληνων εκαμιτων.
      Οι θεσεις μου ουδεποτε ητο με μεριδα αγελης που εζημιωνε και ζημιωνει την ελλαδα, κατω απο οτι δηποτε μανδυα προβατου που καλυπτει υαινα και λυκο. Αυτο ομως προυποθετει ψαξιμο, αντιστασεις ,και ψυχραιμια ( και φυσικα διακριση για να ξεχωριζουμε το καλο απο το κακο).Εαν υπαρχει καποιο στοιχειο που θεωρεις οτι σφαλλω , μπορεις να το πεις.Χαιρομαι οταν με διορθωνουν και με κρινουν ελληνες και οχι ξενοι. Εαν λοιπον διορθωνουμε ο ενας τον αλλο , καποια στιγμη δεν θα εχουμε αναγκη τους ξενους.Ενω μεχρι και σημερα δυστυχως , οπως ελεγε ο μεγας στρατηγος Κολοκοτρωνης στον λογο του στην Πνυκα για τους ξενους.......,,εχωμεν την αμαγκη των.....
      Κοντολογις οχι αεροπλανο κ υποβρυχιο και κανονι η φρεγατα αλλ α ουτε καρφιτσα δεν παραγουμε)
      Υγαινετε.

      Διαγραφή
    3. Οσο για το αληθες του αναφερομενου συμβαντος με τους Τουρκους κομμανυος Δεν γνψριζω κατα ποσον ειναι αληθες.Απλα μεταφερω ειδηση.Εαν γνωριζεις σχετικα οτι ειναι αναληθες αγνοησε το λεγοντας μου σχετικες πηγες , εαν εχεις την καλωσυνη , για απλη ενημερωση,
      Υγιαινετε

      Διαγραφή
    4. @ ΣΑΓΓΑΡΙΟΣ,

      Δεν θα μπω στη διαδικασία να αρχίσω να σου εξηγώ σε τι έχεις λάθος - είσαι λάθος σε ΟΛΑ. Όλο σου το κείμενο είναι μία παραπληροφόρηση. Σου έχουν πασάρει ψεύδη τα οποία έχεις πιστέψει και δυστυχώς αναπαράγεις, νομίζοντας πως δεν κάνεις κακό. Λάθος! ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΚΟ! Όσα γράφεις, είναι ορισμός της ανακρίβειας. Σε ΟΛΑ όσα έγραψες. Ακόμη και στον τρόπο σκέψης.

      Μία χάρη θα σου ζητήσω. Προσπάθησε να μείνεις μακριά από το πληκτρολόγιο. Σε παρακαλώ. Με τα αβάσιμα σχόλια, τα ψεύδη (που έχεις ήδη πεισθεί πως είναι αλήθεια), τις ανακρίβειες, τα μυθεύματα που αναπαράγεις (για ποιο λόγο;), κάνεις κακό! Το καταλαβαίνεις; Σε παρακαλώ, ΜΕΙΝΕ ΜΑΚΡΙΑ από το πληκτρολόγιο.

      Διαγραφή
  4. Μας κατατρέχουν εδώ και αιώνες και μας γενοκτονούν, και μας ληστεύουν συνέχεια από την εποχή των εισβολέων Γότθων και Κελτών και Αράβων και Τούρκων και Νορμανδών και Βενετσιάνων και τόσων πολλών άλλων. Κανένας άλλος λαός στην ανθρώπινη ιστορία δεν έχει βασανιστεί από τόσες πολλές εισβολές και γενοκτονίες. Καιρός να μάθουμε ποιοί είμαστε και να αρχίσουμε μια άλλη μέτρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Κανένας άλλος λαός στην ανθρώπινη ιστορία δεν έχει βασανιστεί από τόσες πολλές εισβολές και γενοκτονίες"
      Αυτό κάτι λέει όμως για το τρόπο που αντιδρούμε και για το πως σκεφτόμαστε...

      Διαγραφή
  5. Οι Αλβανοί ένα δεν υπολόγισαν σκοτώνοντας τον Κατσίφα ότι τον έκαναν ήρωα για όλους εμάς τους Ελληνες και ξύπνησαν ξανά το όνειρο της ένωσης της ελληνικής Β.Ηπείρου με την ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.