8/11/18

Μια δικαστική απόφαση και το πρόβλημα πάει

Φαίνεται ότι το δικαίωμα στην ευημερία δεν είναι αριστερό. Αντιθέτως, είναι το δικαίωμα στη φτώχεια.




Απορώ πώς δεν το είχαμε ανακαλύψει νωρίτερα. Η λύση για την ανατροπή της λιτότητας ήταν μπροστά μας και δεν τη βλέπαμε. Τα δικαστήρια. Κάνεις μια προσφυγή για όσα σου κόψανε όταν η χώρα βάρεσε κανόνι, δικαιώνεσαι, το κράτος κάνει το παπί και το λογιστήριο στα επιστρέφει άμεσα και μάλιστα εντόκως. Γιατί ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Και μάλιστα για να τονωθεί και η εσωτερική ζήτηση, να δουλέψουν δικηγόροι, δικαστικοί, φωτοτυπάδικα κ.λπ.  τα παίρνουν πίσω μόνο όσοι κάνουν προσφυγή, όπως μας είπε και ο υπουργός κ. Πετρόπουλος. Αυτά είναι τα ωραία. Τα δίκαια.  Ο ελληνικός σοσιαλισμός χτυπά τον διεθνή καπιταλισμό με τα ίδια του τα όπλα. Τα αστικά δικαστήρια, όχι εκείνα του βουνού. Ο ειρηνικός δρόμος. Αύριο θα βγάλει μια απόφαση ότι μας χρωστούν 150 δις ως γερμανικές αποζημιώσεις, συν 120 δις για το χρέος που είναι και επονείδιστο, συν περίπου 30 δις για το brain drain, να πώς μαζεύονται χαλαρά 300 δις άμεσα απαιτητά, χώρια τους τόκους. Και το πρόβλημα πάααααει.  

Για τη συνέχεια AthensVoice



save image

4 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτον είναι περίεργο (εκτός αν δεν είναι) ότι αρθρογράφοι επαναλαμβάνουν από το 2010 (!) κατά λέξη τα επιχχειρήματα εναντίον της χώρας που αναφέρουν οι Γερμανοί και οι σύμμαχοί τους. Δεύτερον είναι περίεργο γιατί οι Ισπανοί, οι Πορτογάλοι και εσχάτως οι Ιταλοί (αύριο ή μάλλον μεθαύριο) και οι Γάλλοι βρέθηκαν ή βρίσκονται στην ίδια κατάσταση χωρίς κανείς να τους κατηγορήσει για τεμπέληδες κλπ. Γιατί όλη η Ευρωπη βυθίζεται; Μηπως φταίει ο Μαρξ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανεξάρτητα απ΄τον εύληπτο τρόπο γραφής το άρθρο είναι εντελώς ρηχό.. και μπερδεύει εσκεμμένα, όσα (εξωφρενικά) έχουν συμβεί σε αυτή τη χώρα (είτε για ψηφοθηρία, είτε λόγω μη εφαρμογής των νόμων, και όλα τα υπόλοιπα, παρανομίες, δωροδοκίες, παράλογες συντάξεις όπως της Ε. Ακρίτα κτλ..) με την πανευρωπαϊκή κατάσταση που δημιουργήθηκε ξεκάθαρα, για να διασωθεί το Τραπεζικό Σύστημα.
    Ξεκίνησε ακριβώς μετά τη [στημένη (;)] κατάταξη των ελληνικών ομολόγων στην κατηγορία των σκουπιδιών, από τους οίκους αξιολόγησης(;), ώστε να δημιουργηθεί μια γενικότερη κρίση κρατικών ομολόγων των χωρών του Νότου, και όλα τα επενδυτικά κεφάλαια να κατευθυνθούν προς την Γερμανία με αρνητικό επιτόκιο (!), [δηλ. την πλήρωναν για να της δίνουν τα κεφάλαιά τους αντί να παίρνουν τόκους(!)], και αυτό απογείωσε την οικονομία της και τον ιδιωτικό τομέα της που έπαιρνε χρηματοδότηση με εξευτελιστικά επιτόκια όταν εδώ είχαμε αντίστοιχα στο 12-15 %, που κατέστρεψαν τις μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, και δημιούργησαν ένα μεγάλο μέρος των κόκκινων δανείων που κατέστρεψε και τις ίδιες τις Τράπεζες.
    Όλα όσα επιβλήθηκαν εδώ εκβιαστικά, και η χώρα πήρε το δρόμο της εσωτερικής υποτίμησης και της βαλκανοποίησης, ήταν αποτέλεσμα των δανειακών συμβάσεων, ώστε να πληρωθούν όσα ομόλογα έληγαν και να μην καταρρεύσει το ευρωπαϊκό Τραπεζικό σύστημα (από τις απώλειες πληρωμών αλλά κυρίως από το λεγόμενο bank run, τη φυγή καταθέσεων, και το αδιέξοδο στο να δοθούν, αφού σε κάθε ευρώ τα πραγματικά χρήματα που υπάρχουν στην Τράπεζα είναι μόνο λίγα λεπτά του ευρώ).. Η Ελλάδα καταστράφηκε για να διασωθούν οι Τράπεζες, το είπαν άλλωστε ξεκάθαρα οι Ευρωπαίοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H Ξαφά (αναφέρεται στο άρθρο), που ήταν τα προηγούμενα χρόνια; Βγήκε να μιλήσει όταν άρχισε η μνημονιακή κατρακύλα της εσωτερικής υποτίμησης, «ενισχύοντας» (ακόμα και αν δεν ήταν εσκεμμένο) την προσπάθεια καταστολής των αντιδράσεων..
    Τα χρόνια που συντελέστηκε η καταστροφή σε όλους τους τομείς κυρίως επί Σημίτη (με κατάληξη την καταστροφή των ΓΑΠ-Παπακωνσταντίνου) που ήταν όλοι αυτοί οι «μεγάλοι οικονομολόγοι»;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.