13/11/18

​Οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου στο χείλος του γκρεμού… - Ανυπεράσπιστοι, βορά στα στίφη των Αλβανών εθνικιστών

Μετά την άνανδρη εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες, τα πράγματα στη Βόρεια Ήπειρο τείνουν να γίνουν πιο σκληρά και αδυσώπητα. Ειδικά για τους εναπομείναντες Βορειοηπειρώτες, η συνεχή σιωπή του εθνικού τους κέντρου, συνδράμει αρνητικά στο όλο κλίμα.
Παρότι μεμονωμένα κάποιοι βουλευτές αντέδρασαν θετικά σ’ αυτό το μακάβριο γεγονός, το οποίο έρχεται να προστεθεί στα μαρτύριά τους, η πλάστιγγα των δυσκολιών γέρνει για ακόμη μία φορά προς τους αυτόχθονες Έλληνες της Βορείου Ηπείρου. Ειδικά το παρών «δημοκρατικό» καθεστώς στη χώρα, φαίνεται πως εξελίσσεται σε μια μεταλλαγμένη «χοτζική δικτατορία», όπου το μέλλον ανήκει στους λίγους και στα ποικίλα όργανά τους.
Η εχθρότητα και το μένος κατά των γηγενών Ελλήνων, ξεκινά να εισρέει μαζικά στις κοινότητές τους εδώ και πολλά χρόνια, είτε με διάφορες λεκτικές προκλήσεις από μερίδα Αλβανών, είτε από τα αλβανικά Μ.Μ.Ε. τα οποία βομβαρδίζουν καθημερινά το ενημερωτικό κοινό, με άκρατο εθνικισμό, ή καλύτερα θα λέγαμε, με ανθελληνισμό.
Επίσης τα περιστατικά μεροληψίας έναντι των Ελλήνων, καλλιεργούνται έντονα από την τοπική αλβανική αστυνομία, τα δικαστήρια και από τις εκάστοτε ληστρικές συμμορίες, οι οποίες λεηλατούν τα σπίτια των ομογενών μας, ή απλώς προκαλούν φθορές για εκφοβισμό και εγκατάλειψη των πατρογονικών τους εστιών. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως οι ίδιοι οι Βορειοηπειρώτες, μιας και δεν έχουν την απαραίτητη στήριξη από την αστυνομία, χρησιμοποιούν την τακτική της πολιτοφυλακής, για να σώσουν το βιος τους.
Έως πότε θα συνεχίζει αυτή η απάθεια από την επίσημη ελληνική πολιτεία;
Μήπως τελικά η ίδια η Ελλάδα θέλει να επιβεβαιώσει την καταλυτική συμμετοχή της, στην συστηματική – υπόγεια γενοκτονία των ίδιων της των παιδιών;
Προ τριετίας ομάδα Αλβανών νεαρών στην πόλη του Δελβίνου, καθώς άκουσε δύο νεαρές Βορειοηπειρώτισσες να μιλούν ελληνικά, άρχισε να τις καταδιώκει κρατώντας αιχμηρά αντικείμενα. Το ίδιο περιστατικό συνέβη και στην πόλη των Αγίων Σαράντα. Όλα είναι πλέον φανερά και κανείς δε μπορεί να διαψεύσει πως τα περιστατικά εκφοβισμού, αν και μεμονωμένα, η συχνότητά τους τα κάνει να φαντάζουν μαζικά και καθόλα υποχθόνια.
Εν τούτοις καμία επίσημη ελληνική αρχή στον τόπο δεν έχει λάβει σοβαρά τα τόσα προβλήματα, αφήνοντας έτσι τους ανθρώπους απροστάτευτους. Μην ξεχνάμε πως υπάρχουν πολλά περιστατικά ομιλίας της Ελληνικής μόνον εντός του σπιτιού. Αυτό συμβαίνει κυρίως στις πόλεις, όπου ο αριθμός των γηγενών Ελλήνων έχει συρρικνωθεί αισθητά. Σαν αποτέλεσμα οδηγούμαστε σταδιακά στην απώλεια της μητρικής ελληνικής ως επίσημη γλώσσα και εν καιρώ στην πλήρη εξαφάνισή της από τα μεγάλα (μέχρι πρότινος) βορειοηπειρωτικά αστικά κέντρα.
Εκτός αυτών, η εφαρμογή των δικαιωμάτων στην αυθαιρέτως περιορισμένη Ελληνική Εθνική Μειονότητα, παραμένει μια ανοιχτή πληγή για τους Έλληνες. Η προχειρότητα με την οποία το κράτος αντιμετωπίζει αυτές τις διεθνείς συνθήκες σεβασμού, θυμίζει κωμικοτραγικές καταστάσεις. Άτομα τρίτης ηλικίας μη γνωρίζοντας την αλβανική γλώσσα, δεν έχουν τη δυνατότητα να πορευτούν στο δημόσιο βίο και μαθητές μη μπορώντας να μάθουν την ελληνική ορολογία των φυσικών επιστημών (και όχι μόνο) αποθαρρύνονται και φεύγουν από τα τοπικά μειονοτικά σχολεία προς την Ελλάδα. Έτσι και αυτό το μετερίζι της κοινωνίας, όπως είναι η παιδεία, συμβάλλει στον ξεριζωμό.
Η έντονη ενημέρωση του ελλαδικού χώρου με τα δεινά των Βορειοηπειρωτών Ελλήνων, μπορεί να βοηθήσει αισθητά την κατάσταση. Μιας και μέχρι προηγουμένως, μόνον οι ιστορικά ενημερωμένοι είχαν το προνόμιο να γνωρίζουν τη γεωγραφική και εθνική συνέχεια των περιοχών της Ηπείρου που βρίσκεται εντός των ορίων του νεοελληνικού κράτους.
Αυτή τη στιγμή γίνεται λόγος για ενενήντα εννέα χωριά ενταγμένα στο παλιό σύστημα αναγνώρισης της «Μειονότητας», από το δικτατορικό καθεστώς του Ενβέρ Χότζα, αλλά και για περιοχές όπως οι Άγιοι Σαράντα, η Χειμάρρα, το Αργυρόκαστρο, η Κορυτσά, η Νάρτα , το Ζβερνετς της Αυλώνας και τόσα άλλα μέρη, στα οποία διαβιεί μερίδα αυτοχθόνων Ελλήνων, από τα πολύ παλιά χρόνια. Αν και ο πληθυσμός στην πλειονότητά του έχει μεταναστεύει κυρίως στην Ελλάδα, (λόγω των προαναφερόμενων δυσκολιών) δεν έχει ακόμη ξεριζωθεί και σποραδικά επιστρέφει στις πατρογονικές του εστίες.
Θα πρέπει όλοι μας να ενεργήσουμε άμεσα και με κάθε νόμιμο μέσο, ούτως ώστε να στηρίξουμε τους αδερφούς μας, οι οποίοι παλεύουν κυριολεκτικά για το αύριο στο ίδιο τους τον τόπο.
Ο Ανταποκριτής

18 σχόλια:

  1. Να λειτουργήσουμε άμεσα με νόμιμο τρόπο? Αυτό έκανε στην Ευρωπα (πα) ρα η Θεοχάρους να πάρει άρνηση και αδιαφορία για τα ανθρώπινα δικαιώματα από την Ευρώπη!Άκουσον! Άκουσον! Έκανε χρήση του ενός λεπτού και τα είπε όλα! Αυτή είναι η "χρήση ενός νόμιμου" μέσου! Πάμε τώρα στα των έσω!Δεν έχω δει ούτε ένα αντίμετρο μέχρι στιγμής την ίδια ώρα που ο Αλβανος βάζει στον χάρτη τα 6 ν.μ. με τα 12 ν.μ. ταυτόχρονα στην Ελληνική πλευρά κα ι12 στην δική του λες και είναι μόνος του ή λες κα ιτα 12 ν.μ. δεν τεκμαίρονται από το Διεθνές Δίκαιο αποδεχόμενο κι από την Αλβανία?
    Στον αντίποδα η Ν.Δ. ανακοινώνει τον "υπέροχο" Π. Τατσόπουλο για υποψήφιο βουλευτή! Μάλλον θα βάλει υπουργό Παιδείας στην θέση του Γαβρόγλου...ή τον θέλετε για Υπεξ? Να το κρατήσετε το σχόλιο να το θυμάστε όταν θα σας κάνει τις αλλαγές των βιβλίων!Να τον χαίρεστε και "καλοτάξιδος" στην τουρκική γλώσσα ως πρώτη, εικόνα με άγιο ούτε σε Ναό, και την Ελλάδα μέχρι την Πάτρα...θα βρεί και τους άλλους ....ψάχνει, ψάχνει...τα "νόμιμα" μέσα τα φτιάχνουν οι επόμενοι...έρχονται! Η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά! Αυτό θα είναι το σύνθημά τους αγαπητοί Βορειοηπειρώτες!
    Θα γελάσετε αλλά πριν ψηφίσετε ρωτήστε τους πέντε βασικά πράγματα, για την Βόριο ήπειρο, το Σκοπιανό, την Θράκη, την Παιδεία κι αφήστε τα οικονομικά παραμύθια της ανάκαμψης...εμείς και οι πέτρες μείναμε! Ας τις προστατέψουμε τουλάχιστον διότι αυτοί θα πάρουν και το χώμα ...τέτοια λύσσα έχουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωστε τον...Τατσοπουλο εε ??...Υπεροχα...Ειπε και το αλλο ο ...Κουλης..." Να μην τα χαλαμε με την.....Αλβανια ..".....Προφανως διοτι θα μας .....δειρει !!! Ειμαστε για τετοια απ την.....Υπερδυναμη Αλβανια ???? Το καλτσον Σακη δεν μπορει τον.....ποντο !! Για μια μπριτζολα ζουμε εδω...Να ρωτα γυρω σου ...!! Χοιρινη...Ειναι και η ...Ανδορα ...αν θυμωσει ξερεις...παει το καλτσον...Ηρεμα...πολιτισμενα..ησυχα....ειρηνικα...αργα...αργα...αργα...αργα....χωρις πονο....Εχει επαθλο ...λουκουμακι στο τελος...δοξες...θα κατεβαινουν Σακη ...Αγγελοι...ψαλωντας...την δοξα των Ελληνων....ταχει χασει ο ουρανος απ την ...καλοσυνη...την συμπονια....το ελεος...Παραδεισειο μερος εδω.. πουλακια...γαβροι...ολα κελαηδουν...τσιου τσιου το πουλακι κατω στον βαλτο κελαηδει...(Αγιε Πετρο...και θαυματουργε...)...

      Διαγραφή
    2. Σακη απο κατω το σαιτ εχει την απαντηση σε ολα...σε διαφημιση....
      " Ειναι ...μικρος ?? Το μεγεθος εχει σημασια..."

      Διαγραφή
    3. Δημήτρη έχουμε και λέμε:
      Υπουργός Παιδείας:
      Καθήκοντα σε βάθος χρόνου είναι ανεξαρτήτου κυβερνήσεως και πάγια να μάθει την Ελλάδα τουρκικά, απαλοιφή της ελληνικής γλώσσας, κυνήγι της Ορθοδοξίας, εισαγωγή στην Ιστορία των ...Εσκιμώων και όλα όσα όλοι ξέρετε, πάρτε τα μέτρα σας μην πείτε 'δεν ήξερα"!
      Υπουργός Πολιτισμού:
      Καθήκοντα σε βάθος χρόνου είναι ανεξαρτήτου κυβερνήσεως και πάγια να μην διεκδικήσει τα Ελγίνεια, να μην φτιάξει ποτέ γραφείου επαναπατρισμού των 8.500 καταγεγραμμένων αρχαίων αντικειμένων που έχουν κλαπεί από τους ναζί (πατήστε Λεκάκης Γιώργος και θα φρίξετε) μέχρι και στην κεντρική πλατεία του Μονάχου σε οίκους, γκαλερί στην κεντρική πλατεία στην Μαριεντπλαζ , πωλούνται, πωλούνται τα αρχαία λεμεεεεεεεεε! Να συνεχίσω για τον Πολιτισμό…θα φρίξουμε! Απλά τα ξεχνάνε έ? https://www.youtube.com/watch?v=2aIin98Q6QI
      Υπουργός Άμυνας;
      Βλέπε Παπαντωνίου μην κουραστούμε…εδώ ανοίγουν το στόμα έτσι ααααααααααααααααααααααα κι ότι βουτήξουν στα σαγόνια το τρώνε με το χαρτί ότι βρούν…μπαίνεις αδύνατος υπουργός και βγαίνεις «βαρελάκι»…ψέματα?
      Υπουργός Εξωτερικών:
      Μαζί με τους δημοσιογράφους, αναλυτές στρατηγικούς, καθηγητές, καναλάρχες (εννοώ αυτούς που φτιάχνουν κανάλια αποστραγγιστικά, μας αποστραγγίζουν δλδ), όλοι αυτοί έχουν την ευθύνη την επικοινωνιακή με τον Σόρος…μαζί με τον πρωθυπουργό, τον Υπουργό τύπου, την υπουργό Δημόσιας Τάξης πάνε όλοι στο ίδρυμα ΣΌΡΟς ΩΧ ΛΆΘΟς …ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΊΤΕ Κλίντον ήθελα να πω που ο Σόρος είχε ποντάρει στοίχημα 1 δις στην εκλογή της Κλίντον έναντι του Τραμπ…μεχρί εδώ καλά είναι…
      ...τώρα ας δείξουμε την συνεργασία μας στο μπλοκ και συμπληρώστε ένα υπουργείο ο καθένας/ μια…
      μεγάλα παιδιά είμαστε μην τραβάω εγώ όλο τον φόρτο εργασίας
      το ποιο ωραίο όμως είναι η απάντηση σε κάποιον που ρωτάει «τα υπουργεία μα ς είναι καλά»?
      …εμείς βέβαια του απαντάμε στην αργκό… «γαμώ τα *υπουργεία μας»!
      *με συγχωρείτε για το υβριστικό «υπουργείο»

      Διαγραφή
    4. Οκ...οκ...γιατι δεν τους..." εξωντωνει" ο λαος Σακη ..? Εκτος βρε φιλε..αν ολα πανε καλα..Πανε??

      Διαγραφή
    5. Μην αρχισεις τιποτε παπαριες περι ανεμων και υδατων...ιδεων...και διαδικασιων...δεοντων κλπ....Πανε καλα ?? Το μονο ..δεον που υπαρχει ειναι το γενικο καλο...Εδω υπαρχει το γενικο κακο...σε υπερθετικο βαθμο. Γιατι δεν εξωντωνει ο λαος το ..κακο .??

      Διαγραφή
    6. 😂😂😂τέλος! Έγραψες! Τι θες να κάνω? Θες κάτι από 17Ν σε έκδοση δική μας? Ο Κατσίφας διάλεξε να πεθάνει χωρίς να αφαιρέσει ούτε μια ζωή! Καταλαβαίνεις αρχοντιά? Τι να σκεφτείς γι αυτό το παιδί!!
      Τι ίδια ώρα που εμείς ψάχνουμε κάποιον να τους στείλει στο διάολο! Την ίδια ώρα που εκφοβίζουν με βόμβα τον Εισαγγελέα Ντογιάκο που μεταξύ άλλων έχει αναλάβει και υποθέσεις βουλευτών! Λοιπόν πάρε μιαν αποφαση! Τι θες να κάνουμε?
      https://www.protothema.gr/greece/article/838137/poious-fakelous-ehei-heiristei-o-isidoros-dogiakos-itan-eisaggeleas-stin-upothesi-tis-hrusis-augis/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

      Δεν έχεις καταλάβει πως έχεις απέναντί σου συμμορίτες! Ο συγχωρεμένος ο Στεφανάκος ήταν κόκκος άμμου απεναντί τους...στρέφουν τα βλέμματα στους Πυρήνες τώρα με πρώτη και καλύτερη την πρώην δικαστίνα Αρεοπαγίτισα να μιλάει γι αυο! Δεν βλέπεις πως μιλάμε για φαμίλιες, άνθρωποι του κοινού Ποινικού Δικαίου είναι! Λοιπόν!! Λέγε τώρα...

      Διαγραφή
    7. Δεν . Εγραψα τιποτε !! Σκεψεις εκανα δημοσια...Επειδη ολα ειναι απλα...και ταχουμε κανει Βαβελ...πονηρα...για αποφυγη της αληθειας.Πως πρεπει να δρα ο ανθρωπος.Οχι ..να ..αποδρα ..! Φανταζεσαι να ...αποδρουσαν οσοι μας ελευθερωσαν ?? Τα σαινια σημερα...αποδρουν..Κατ αναλογια οι ελευθερωτες ...ηταν ανοητοι.!! Ηταν ?? Αυτο πρεπει να ξεκαθαρισει...να μπει μια ταξη στις χαοτικες σκεψεις μας. Ηταν η οχι ανοητοι ??? ( κοιτα τωρα...παρατηρησε...τι θα γινει..Σκεψεις καιριες δεν ζουν στον καταραμενο τοπο...Το οπλο της αληθειας τις σκοτωνει...μπαμ..μπαμ.Μιλαμε για υπεροπλο οκ ?!

      Διαγραφή
    8. Τι να γινει εε ?? Η λεξη γινεται..ειναι ενεργητικη λαθος ?? Οχι παθητικη. ΟΚ ? Ας πουμε..θελει
      δραση..Δρω...θα πει ..κατι κανω..Αν θελουμε ...θα πει....μετεχω ..οχι απεχω..Ας πουμε θελουμε.Αρα μετεχουμε..Ειπαμε πυρηνες ταξης στο χαος φτιαχνουμε.Δεν εχει σημασια ..απο που αρχιζει η ροη του ποταμου...Απο αυλακι ξεκινα ο Νειλος.Στον δρομο μεγαλωνει..Τι λοιπον ?? Αρχιζουμε ολοι εδω μια ταση....πχ..να μαζεψουμε κοσμο εξω απ το κοινοβουλιο ...πολυ κοσμο.Που για μια κυριολεκτικα βδομαδα δεν παει σπιτι...Βουβος αν θες. Εντελως βουβος.Ουτε πανω...ουτε μεγαφωνα...ουτε ομιλητες...ουτε πονηροσκυλα εκμεταλευτες των παντων...Βουβος...αλλα εκει μια βδομαδα....!!! Θα παθουν ολοι....Απ την ...μουγγα !! Θα σμπρωχνουν για θορυβο...για κραυγες...για ξυλο...για διασπαση δηλ.Αλλα ολοι βουβοι.!! Θα σκασει η αστυνομια...τα καναλια...ολα τα τερατα του δασους με τους εφιαλτες...Πληρης εκτος ελεγχου απιστευτη κατασταση....Δεν θα δουλευει τιποτε.Εργασιες...υπουργεια...εισπραξεις...Θα κουφαθει η Ευρωπη ολη !!!! Οποιος παει να μιλησει στον κοσμο...αποβαλεται ...αποκοπτεται...σιωπηλα...
      Εσυ τι λες θα γινει σε μια βδομαδα ?? Οκ...θαρθουν τα αποκαιδια των Εξαρχειων...οκ. Οσο και να βρισουν δεν αντιδρα κανεις.Πληρης περιφρονηση...Δεν φευγει...δεν μιλα.. δεν υποχωρει...δεν μετεχει κανεις πουθενα..Το επεξεργαζομαστε κι αλλο αν θες...Οτι εκανε ο ..Γκαντι !!! Τι λες οτι θα γινει τελικα ??

      Διαγραφή
    9. Βλεπεις Σακη ??? Κοιτα...καλα...Μεχρι ο ..Σακης εξαφανιστηκε....Λοιπον ..μονο οι εξωγηινοι εμειναν..ευτυχως.....

      Διαγραφή
  2. Πως είναι δυνατόν να γίνει αυτό στο να βοηθήσουμε τους αδελφούς μας και να ενεργήσουμε με κάθε νόμιμο μέσον όταν στερούμεθα πλέον πατριωτικής συνείδησης και φιλοπατρίας και απόδειξη είναι ότι μόνοι μας με την ανοχή μας με την αδιαφορία μας και με την συνέργεια μας ακόμη εγκαταλείψαμε την εθνική υπόσταση της πατρίδος και την αφήσαμε να έχει πλέον μετατραπεί σχεδόν ανεπιστρεπτί σε ένα κρατίδιο Eladistan με πρωτεύουσα το Athenaband ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. From Papoulia to Tsipra. I wonder if Carolos now realizes his mistake.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήν αὐταπατᾶσθε: Οἱ κυβερνῶντες τήν Ἐλλάδα, ζοῦν φαντασιακῶς σέ Παρίσια καί Βερολίνα καί Λονδίνα ἤ Νέες Ὑόρκες. Εἶναι "Εὐρωπαῖοι"!
    Οἱ "Εὐρωπαῖοι" πάλι, τῆς λεγομένης Εὐρωπαϊκῆς Ἐνώσεως (Εὐρωκοινοβνούλιο, ΕΔΑΔ κλπ), πλήν ὀλίγων ἐξαιρέσεων, φοβοῦνται τήν Ὀρθοδοξία ὅπως ὁ Διάβολος τό λιβάνι,

    καί μισοῦν κάθε ἐνδεχόμενο νά ἀποδειχθῆ ὅτι ὁ Ἑλληνισμός συνεχίζει νά ὑπάρχῃ χωρίς νά εἶναι "ὑπό".
    Γιά νά εἴμαστε ἐμεῖς "ὑπό", μετράει τόσο πολύ γιά τήν οἰκονομο-φεουδαρχική Δύση ἡ Τουρκία. Χωρίς ἐμᾶς τούς Ἔλληνες, ἡ Ρωσία καί ὅλοι οἱ σλάβοι θά γίνουν εὔκολα σκλάβοι.

    Ξέρετε τί θά πάθῃ ὁ καπιταλισμός, ἄν ἡ Ὀρθοδοξία ἔχει ὄχημά της καλά συγκροτημένους Ἕλληνες; Θά ἀναγκασθῆ νά ἐξανθρωπισθῆ! Διότι θά πεθάνῃ τό παραμύθι τῆς διακρίσεως δεξιᾶς καί ἀριστερᾶς.
    Ἔ αὐτό, γιά τούς κυβερνμῶντες τήν Δύση, τούς πραγματικούς κυβερνῶντες, ὄχι τούς Τράμπ καί Μέρκελ καί Μικρόν, αὐτό λοιπόν τό ἐνδεχόμενο, εἶναι γι' αὐτούς αἰτία προληπτικοῦ πολέμου!

    Ἀφοῦ λοιπόν οἱ κυβερνῶντες ἡμᾶς εἶναι φαντασιακῶς "Εὐρωπαῖοι", συνεχῶς λογοδοτοῦν στούς ....βέρους "Εὐρωπαίους" φίλους τους, γιά τό πῶς μᾶς ἀντέχουν!
    " Πῶς ἀντέχετε τήν 'Ορθοδοξία, ἀκόμη ἐκεῖ εἴσαστε; Καί αὐτούς τούς Ἕλληνες τούς "ἐθνικιστές" [καί ἐννοεῖται, ὅσους δέν τά παραδίδουν πρόθυμα ὅλα, ἱστορία, πατρίδα, ταυτότητα, γλῶσσα, πίστη, Χριστό] τί θά κάνετε τελικά μέ αὐτούς; Δέν βρίσκετε κάποια "τελική λύση"; [ἐδῶ ἐννοεῖται: Ὁ Χίτλερ εἶχε βρῆ τελική λύση γιά τούς Ἑβραίους...]".

    Καί μέ τέτοια ἐπίπεδα "ἐξευρωπαϊσμοῦ" τῶν Ἐλληνικῶν "παρα-ἐλίτ".....

    Μόνο Κολοκοτρωναίϊκου τύπου στρατηγική, ἀλλά μέ Πολιτική (ἤτοι νομική,κλπ) Ἀντίσταση ὅλων τῶν μετριοπαθῶν Ἑλλήνων,
    ἀντίσταση συνδεδεμένη μέ εὐήκοα ὤτα ὅπου γῆς, καί ἐνημέρωση γιά κάθε προβοκάτσια, ψεῦδος, κλπ,
    σώζει τούς Βορειοηποειρῶτες καί μαζί τους καί τούς Ἔλληνες,
    ἀπό τό ἀνθελληνικό αὐτό καί ἀντι-ὀρθόδοξο σύστημα.
    Ὄχι "ἑνώσεις" μέ τό κέντρο, σήμερα, διότι ἐλέγχεται ἀπό λίγο ἕως πολύ, σέ κάθε μορφή του!

    Ἡ Βόρειος Ἤπειρος ὅπως καί ἡ Κύπρος, πρέπει νά μπορέσουν νά γίνουν "προγράμματα" κόντρα στά ἀφελληνιστικά σχέδια, καί μόνο ἔτσι θά φτάσουν στό νά γίνει σεβαστός ὁ Ἑλληνισμός ἐκεῖ. Ἡ ἐλεύθερη Ἑλλάδα, ἔχει κι αὐτή προγράμματα καταστροφῆς της πού δροῦν ἐντός της μέ διάφορες ἐτικέττες.

    Ὀ Κωνστανίνος Κατσίφας δέν ἀρέσει στούς ἐχθρούς τῆς Ἑλλάδος καί τῆς ἐλευθερίας τῶν ἀνθρώπων.

    Θά μποροῦσε λοιπόν νά προβληθῆ ὁ προκλητικός τρόπος πού καταστρώθηκε καί ὀργανώθηκε ἡ δολοφονία του, ἀπό τούς Ἀλβανούς ἐθνικιστές - πιθανόν καί μαφιόζους.

    Νά τιμηθῆ ἡ μνήμη του, ὡς ἐμβληματικῆς προσωπικότητας Ἕλληνος ἥρωος πού δέν ὑπετάγη καί συμβολικά ἀντιστάθηκε, χωρίς νά θέλη νά σκοτώσῃ κανέναν.
    Τοῦτο θά μποροῦσε νά γίνῃ, π.χ., σέ ἐνημερωτικές ἐκδηλώσεις στό Εὐρωκοινοβούλιο, σέ χῶρες τῆς Εὐρώπης, ἀλλά καί στίς ΗΠΑ (ἀφοῦ προσκληθοῦν βουλευτές καί γερουσιαστές, πού δέν τά παίρνουν ἀπό Σόρος ἤ μαφίες...).

    Φοβοῦνται τόν Κατσίφα ὅλοι οἱ παληάνθρωποι, καί νεκρό ἀκόμη!
    Μαζί μέ τέτοιους ζωντανούς "νεκρούς" ἥρωες, πρέπει νά παλέψουμε!
    Χωρίς κομματικές προβοκάτσιες καί χωρίς ἄλλη φιλοδοξία, ἀπό τό νά ἀναδειχθοῦν σέ τέτοιες προσπάθειες, μέ φυσικό τρόπο, καί ὄχι μέ ὑπερθεματισμό σέ ρητορικές κορῶνες, πραγματικοί ἡγέτες τοῦ Ἐλληνισμοῦ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όσο περνάνε οι μέρες τόσο περισσότερο μου φαίνεται λογικό και σωστό να κάνουν βυθίσεις σε χαμηλό ύψος πάνω από τα Τίρανα τα μαχητικά της ελληνικής αεροπορίας σαν ευθεία προειδοποίηση προς την Αλβανία να προστατέψει έστω και τώρα τα δικαιώματα των αδελφών μας για να μην μπούμε να τα προστατέψουμε αλλιώς.

    Πάντως θεωρώ ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα μπορούσε εύκολα να δίνει 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο σε διάφορες επενδύσεις στην Βόρειο Ήπειρο που να βοηθούν τα αδέρφια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρίλαε φυσικά θα μπορούσε να δίνει η Κυπριακή Δημοκρατία και 1 και 2 εκατομμύρια για επενδύσεις στην Βόρειο Ήπειρο! Όπως και η Μητέρα Ελλάδα, και ομ8γένεια που βγάζει δυο φράγκα παραπάνω κι ότι μπορεί κάνει! Θα μπορούσε το Υπεξ να την κάνει γαργάρα στις φωνές μας δήθεν και να χώνει 2 φράγκα από τα μυστικά κονδύλια! Και καλά να σιωπά αλλά η βοήθεια να γίνεται!
      Έλα μου όμως που εκ του αποτελέσματος τίποτα δεν γίνεται! Είδα στο βουνό ένα μοναστήρι που πήγαινε ο Έλληνας Κωνσταντίνος και έβαζε 2 εικόνες κι ο Αναστάσιος δεν πήγε στην κηδεία του παιδιού!
      Παίζουμε τώρα? Ντροπή τους, η μασκαροσύνη στο αποκορύφωμα! Η απανθρωπιά, δεν σου λέω ήταν Έλληνας! Σκυλί ρε βαράς με το αμάξι στο δρόμο και το κλαίς! Του ανοίγεις μια γούβα με την αξίνα και βγάζεις την σκούφια σου, κάτι μουρμουράς ανάμεσα στα χείλη σου και την ξαναβάζεις και φεύγεις! 8χι φίλε μου δεν πήγε ο Αναστάσιος!
      Το παιδί έφυγε με την Σημαία στην σκέψη και αυτός δεν πήγε!
      Θα γελάσεις αλλά η Τατιάνα υποσχέθηκε στον γαμπρό του Κωσταντίνου να βοηθήσει να μαζευτούν χρήματα να φτιαχτεί η Εκκλησία που τοσο ήθελε! Θα κοιτάξω να βρώ τα τηλέφωνα να το ανεβάσω κι όποιος θέλει ας δώσει τον όβολό του!
      https://youtu.be/fa_at-9g-Es
      Στο 29.20 τα έχει! Ας κάνουμε κάτι στην μνήμη του!

      Διαγραφή
    2. Saki, when the head looks one direction the body follows. Omogeneia could finance a strategic plan proposed by the government. Have you seen one?
      And if it weren't for Papoulias who blocked Omogeneia's plan, Northern Epirus would had beed freed 30 yrs ago.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.