3/11/18

Βόρειος Ήπειρος: Εδώ δεν είναι Ίμια... εδώ είναι κρανίου τόπος

...Εν ολίγοις από το πουθενά σε μεγάλη μερίδα των Ελλήνων άρχισε να «ιδρώνει» το αυτάκι της για το τι καταγωγή έχουμε οι Βορειοηπειρώτες και για το εάν τελικά μιλάμε ελληνικά.
Αγαπητοί μου άνθρωποι, εδώ πέρα βρισκόμαστε χιλιετηρίδες και η γλώσσα που ομιλούμε ανταποκρίνεται ακόμη και στην ιστορία της εποχής του Ομήρου.
του Γιώργου Γκοτζιά
Γιατί όμως να έχουμε ανάγκη ένα τόσο τραγικό γεγονός, ούτως ώστε να γνωρίσετε επιτέλους τα αυτονόητα που συστηματικά σας έκρυβαν οι καταπατητές της ιστορίας μας;
Εδώ δεν είναι Ίμια κύριε Πάγκαλε...
Εδώ η σημαία μετριέται με το ανάστημα και τη λεβεντιά μας. Την ύψωσή της την ορίζουν διεθνείς συμβάσεις και όσο κι αν κάποιοι θεωρούν αυτή την κίνηση ως ένα εθνικιστικό παραλήρημα, δυστυχώς σφάλουν.
Χρέος της ελληνικής πολιτείας είναι να διασφαλίσει στους Έλληνες κατοίκους της γενέτειρας των ευεργετών του Ελληνικού Έθνους, τα απαραίτητα δικαιώματα που απορρέουν όχι μόνο από τους κανόνες δικαίου της εκάστοτε σύγχρονης δημοκρατικής κοινωνίας, αλλά και από τους αγώνες που εκείνη δίνει.
Όσο για τις «ακρότητες» ενός ανθρώπου για τον οποίο αυτές τις μέρες κάνουμε λόγο, (υποβιβάζοντας τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και όχι μόνο)και ξέρουμε πως ατιμάζεται ολόκληρη η ανθρώπινή του υπόσταση, σας αναφέρω πως ο εμπαιγμός αυτού του είδους, μπορεί να ανταποκρίνεται μόνον σε καταστάσεις νοσηρότατης εγκεφαλικής λειτουργίας. Μην ξεχνάμε ακόμη τις τιμές τις οποίες από αρχαιοτάτων χρόνων οφείλουμε στους νεκρούς μας. Η ιστορία κρίνει και δικάζει τέτοιου είδους ιεροσυλίες.
Επιπλέον κακός σύμβουλος στο γεγονός, είναι η σιωπή μιας τοπικής κοινότητας που δυστυχώς υπολειτουργεί. Και γι αυτό ευθύνεστε εσείς, οι «εκτός των ορίων μας» άρχοντες. Δε ντρέπομαι να επικαλεστώ την αθλιότητα, διότι εκείνη είναι ο μόνος μου σύμμαχος σε ένα τέτοιο κατάντημα. Και γνωρίζω πολύ καλά πως η επίρριψη ευθυνών δεν είναι «εύπεπτη» από κανέναν.
Το τιμόνι στον τόπο σας το κρατά η Ευρώπη, ενώ εδώ όπου η πλειονότητα των Βορειοηπειρωτών είμαστε ταυτοχρόνως Έλληνες – Ευρωπαίοι υπήκοοι, ποιός τελικά το κρατά; Γνωρίζει η Ε. Ε. πως δικοί της νομοταγείς υπέρ του μέτρου, πολίτες, ζούνε στα κατάλοιπα ξεπερασμένων ολοκληρωτικών καθεστώτων;
Εάν όχι, τότε και πάλι εσύ αγαπημένη μας Ελλάδα φέρεις την ευθύνη.
Διότι εμείς οι εκτός της επικράτειάς σου, είμαστε μαζί σου και στα καλά και στα άσχημα. Και για εσένα γινόμαστε υπόλογοι φέροντας στην ψυχή μας την ταυτότητα και το όνομά σου.
Ο ηρωισμός εδώ πέρα είναι ταυτόσημος της επιβίωσης. Όποιος μετριάζει την ισχύ του, είτε χάνει την εθνική του συνείδηση, είτε οδηγείται μια για πάντα στην ξενιτιά.
Δερβιτσάνη Δερόπολης, Νοέμβριος 2018

7 σχόλια:

  1. "Ο ηρωισμός εδώ πέρα είναι ταυτόσημος της επιβίωσης"

    Όχι μόνο "εκεί πέρα" αλλά παντού. Ήρωας είναι ο γενναίος άνθρωπος με ατελείωτη θέληση(ακόμα κι αν γύρω του γίνεται χαμός) μέχρι σημείου αυτοθυσίας αν απαιτηθεί.
    Ο άνθρωπος που επιμένει στον στόχο, που βάζει πάνω απ' όλα την οποιαδήποτε αποστολή, αυτά που υπερασπίζεται με οποιοδήποτε τίμημα. Που έχει πάρει την απόφαση του και δεν τον εμποδίζεις με τίποτα. Κατά κάποιο τρόπο ήρωας είναι ο εμμονικός με την καλή παραγωγική έννοια και ναι οι ήρωες είναι και τρελοί αλλά όχι με την έννοια του σχιζοφρενή αλλά της ωραίας τρέλας. Της τρέλας που λίγοι έχουν ακόμα και την ώρα που από μέσα τους ενδεχομένως να τρέμουν.
    Το συγκεκριμένο είδος τρελού έχει πλήρη επίγνωση της πραγματικότητας(ίσως μάλιστα σε υπερβολικό βαθμό αλλά επιμένει να θέλει την αλλαγή προς το καλύτερο) και επιμένει να υπερασπίζεται αρχές και αξίες που οι περισσότεροι θα έμεναν μόνο στο λεκτικό επίπεδο.

    Μήπως ήρωας είναι ο πραγματικά αξιοπρεπής άνθρωπος?
    Γενναίος, σοβαρός, ευγενικός, εμμονικός, πολλές φορές και νεκρός αλλά και μέσα από τον τάφο νικητής και αθάνατος.

    Η πρόσφατη ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ (με γελοία δικαιολογία, ήταν δολοφονία όταν σε άλλες χειρότερες περιπτώσεις, με εμπόρους ναρκωτικών και πολύ ακραία περίπτωση ενδοοικογενειακής βίας οι ίδιες ειδικές δυνάμεις της Αλβανίας δεν σκότωσαν ούτε έναν αλλά τραυμάτισαν και συνέλαβαν) του αδελφού μας Έλληνα Ηπειρώτη στην Βόρεια Ήπειρο δείχνει την πορεία ενός αρχαίου Έθνους, του Ελληνικού Έθνους, που το έχουν υμνήσει,το έχουν φθονήσει, έχει καταστραφεί και έχει δοξαστεί όσα λίγα στην παγκόσμια ιστορία. Ενός Έθνους που συνεχίζει την ιστορική του πορεία με τον μοναδικό τρόπο που επιβιώνεις στο παγκόσμιο σφαγείο:

    ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΥ.

    Αυτά για τους ήρωες.
    Τώρα θα μιλήσω και για τα ΠΑΧΥΔΕΡΜΑ:

    Το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ!
    Να βγάλουν τον σκασμό(και όχι να τρώνε τον σκασμό) διότι η πρώτη σφαίρα έφυγε(με ότι σημαίνει αυτό), το αίμα ακόμα δεν στέγνωσε και οι απόγονοι της Αντιγόνης δεν έχουν τον νεκρό τους στα χέρια τους για να τον θάψουν.
    Να ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ ΤΑ ΠΑΧΥΔΕΡΜΑ διότι δεν γεννηθήκαμε ΑΔΕΛΦΙΑ των βορειοηπειρωτών για να τους μισούμε μαζί με άλλους. Για να τους αγαπάμε γεννηθήκαμε.

    Αν προκαλεί αηδία σε κάποιους η "υπερβολική" παρουσία της Ελληνικής σημαίας, προσωπικά μου προκαλεί αηδία η κοιλιά που είναι μεγαλύτερη σε έκταση από την Εθνική οδό και την καμπύλη δημοσίου χρέους της χώρας.

    Οι ΒΑΡΒΑΡΟΙ είναι σίγουρο ότι την εριστικότητα, την θρασυδειλία και το αίμα θα τα πληρώσουν με αίμα.

    Ζούμε σε μια εποχή που όπως πάντα στην ιστορία μας έχουμε πόλεμο σε πολλαπλά επίπεδα.
    Η μοίρα των Ελλήνων, η μοίρα της Ελλάδας, είναι να πολεμά και στο τέλος να θριαμβεύει.

    Να το βάλουμε καλά μέσα στο μυαλό μας κι εμείς κι όσοι έχουν αντίθετα συμφέροντα από εμάς:

    ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ.

    Κλείνω με ένα γνωστό, αγαπημένο μου τραγούδι που έχει και κάποιους "γεωπονικούς" στίχους:

    https://www.youtube.com/watch?v=tpj1hgfliuQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Like the mountains surrounding the región, the people of Epirus are Eternal. To try to understand them, look for an excellent collection of songs called Epirus tis Pentatonias, where the legentary polytonic lamentations become instrumental melodies.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρέπει πρώτα να θεραπευτούμε από τα τραύματα του ΄22,του 1945-48,του΄74,του΄96 κ.ο.κ.
    Δεν το βλέπω σύντομα πάντως...
    Αλλη μιά σφαλιάρα χωρίς απάντηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάποιοι είναι ΠΑΧΥΔΕΡΜΑ κυριολεκτικά και μεταφορικά. Μετά το επικό «όλοι μαζί τα φάγαμε» [ανεξάρτητα από όσα και εμείς στηλιτεύουμε (κυρίως ψηφοθηρικής αιτιολογίας)], ήρθε και η επιβράβευση των Αλβανών για την εκτέλεση του Κωνσταντίνου (!). Να τον χαιρόμαστε τον Πάγκαλο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.