9/11/18

Διαφώνησε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην απόφαση για ενός λεπτού σιγή στη Βουλή για Κατσίφα

Ενός λεπτού σιγής τηρήθηκε το πρωί στη Βουλή στη μνήμη του ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα που βρήκε το θάνατο στις 28 Οκτωβρίου στους Βουλιαράτες.
Αυτό όμως από ότι φαίνεται δεν ήταν ομόφωνη απόφαση. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία πήρε σαφείς αποστάσεις, ανακοινώνοντας μέσω Τwitter ότι η σχετική πρωτοβουλία ήταν του προεδρεύοντος Νικήτα Κακλαμάνη, και όχι της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Πρωτοβουλία του προεδρεύοντος Νικήτα Κακλαμάνη και όχι συλλογική απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, η ενός λεπτού σιγή σήμερα στη Βουλή...
52 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Ελευθεροσ τυποσ

21 σχόλια:

  1. Πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι. Πάντα αντιδραστικοί, κομπλεξικοί, δεν έχουν τίποτε άλλο να επιδείξουν, παρά μονάχα την άρνηση. Χαρακτηριστική παιδιάστικη νοοτροπία, κουράζει τελικά. Θυμηθείτε την Ρεπούση, που δεν σταμάτησε στην αίθουσα τής Βουλής για την ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των Ποντίων.

    Όλοι δαύτοι είναι άχρηστα σκουπίδια, που δεν έχουν προσφέρει στην κοινωνία το παραμικρό και προσπαθούν να "φανούν" αντιδρώντας κατ' αυτόν τον γελοίο τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβως...κουραζει...παιδικα....ανωριμα ολα..μαμοαναθρεμενα." κοιτα μπαμπα τι κανω εγω..." Λειπει η ..μερεντα...

      Διαγραφή
  2. Αν ειχαν ξεπαστρεψει κανα Ρουβικωνακι στα Εξαρχεια δεν θα ελεγε τα ιδια η Κυρια Καββαδια.
    Να την χαιρονται αυτοι που την ψηφισαν να τους εκπροσωπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό είναι το μεγαλείο της Ελλάδας μας και της δημοκρατίας μας.

    Το μεγάθυμος ελληνικό έθνος μπορεί και αγκαλιάζει όλους ακόμα και τα φίδια που τον εχθρεύονται ύπουλα.

    Ακροαριστεροί μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και να αυτό-εξευτελίζονται. Καλά έκανε και πρόσβαλε το έθνος μας αφού αυτό πιστεύει και έτσι έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα τους ψηφοφόρους. Τα ίδια ισχύουν για Φίλη και πολλούς άλλους συριζαίους Τσαρλατάνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κ. Σάββα Καλεντερίδη
    Το μικρό και άκρως περιληπτικό κείμενο σας κείμενο σας θα βοηθούσε για να βγάλουμε συμπέρασμα αν,έδινε απαντήσεις στα ερωτήματα
    1) Η απόφαση του κ. Κακλαμάνη ήταν απόφαση συλλογική της διάσκεψης των προέδρων της βουλής ή ήταν προσωπική;
    2)Στις περιπτώσεις αυτές απαιτείται η απόφαση των προέδρων της βουλής;
    3) Η συγκεκριμένη βουλευτής τελικά κράτησε την σιγή του ενός λεπτού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρηστο
      Χωρις να θελω να δωσω απαντηση για τον κ. Καλεντεριδη θα σε βοηθησω στις ερωτησεις σου.

      #1 Ακομη και αν ηταν προσωπικη αποψη του κ. Κακαλαμανη η σιγη επρεπε να τηρηθει για καποιον που εδωσε τη ζωη του για τα ιδανικα της Ελλαδας. Αν οι υπολοιποι προεδροι της Βουλης διαφωνουσαν θα μπορουσαν να εκφρασουν τη διαφωνια τους οταν ζητηθηκε να τηρηθη η σιγη, πραγμα το οποιο δεν εγινε.

      #2 Οχι δεν χρειαζετε

      #3 Ασχετως αν η κ. Καββαδια κρατησε τη σιγη η οχι, και μονο οτι αμφισβητησε αν θα πρεπει να τηρηθει σιγη η οχι, το γεγονος αυτο δηλωνει οτι η κ. Καββαδια δεν ηθελε να κρατησει σιγη για εναν ηρωα παρα μονον αν τις επιβαλλοταν και οχι γιατι το πιστευε.

      Διαγραφή
    2. Γιατί ασχολείσαι? Ο τύπος έχει αποδείξει ότι διαθέτει συριζαικό καρούμπαλο, το οποίο μπλοκάρει τις κατάλληλες χημικές ενώσεις, εκείνες δηλαδή που δημιουργούν λογικές και κυρίως πατριωτικές σκέψεις.

      Διαγραφή
    3. Panos Katakouzinos(9/11/18 8.05 μμ)
      Ευχαριστώ για την καλόπιστη απάντηση εκ μέρους σου στην καλόπιστη ερώτηση μου προς τον υπεύθυνο της ανάρτησης.
      Να επαναλάβω όμως ένα από τα τρία ερωτήματα που έθεσα στον κ Καλεντερίδη.
      3)Η συγκεκριμένη βουλευτής τελικά κράτησε την σιγή του ενός λεπτού;
      Τελικά δεν έλαβα ακόμη υπεύθυνες απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσα.
      Οσον αφορά την κ. Καβαδία από αυτά που έγραψε ο κ. Καλεντερίδης είναι εμφανές ότι η βουλευτής είπε « η σχετική πρωτοβουλία ήταν του προεδρεύοντος κ. Κακλαμάνη και όχι της διάσκεψης των προέδρων της βουλής.
      Από αυτά που διαβάζουμε ο κάθε νοήμων αναγνώστης αδυνατεί να συμπεράνει αν η βουλευτής τήρησε ή όχι την σιγή του ενός λεπτού
      Χωρίς να περιφρονώ την καλόπιστη συμμετοχή σου στο ζήτημα αυτό, θεωρώ ότι το κείμενο του κ. Καλεντερίδη θα έπρεπε να είναι σαφές με στοιχεία όπως αυτά που έθεσα.

      Διαγραφή
    4. Όταν στη Βουλή οι προηγούμενοι που συμπαθούσες ψήφιζαν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας με χρωματιστά ψηφοδέλτια δεν σε πείραξε, γιατί έγινε για το καλό της Δημοκρατίας και του κόμματος. Όταν ο φίλος μας Κουτσόγιωργας διαλαλούσε ότι οι δεξιοί δεν δικαιούνται να ομιλούν, ήταν παλίκαρος, που τους έβαζε στη θέση τους. Όταν οι ομοϊδεάτες αγαναχτισμένοι ούρλιαζαν «να καεί να καεί το μπ……ο η Βουλή», ήταν ελεύθερη έκφραση. Όταν Κατρούγκαλοι και Καζάκοι έστηναν δικαστήρια έξω από την Βουλή το έβλεπες απόδοση Δικαιοσύνης. Όταν αναρτούσαν οι φίλοι πανό και οι Βουλευτές παρατάσσονταν πάνω από τον Άγνωστο Στρατιώτη ήταν αντίσταση. Όταν η Πρόεδρος καταργούσε κάθε διαδικασία και απαντούσε σε κάθε ομιλητή και στο τέλος την άλλη μέρα το πρωί μιλούσε και σαν Βουλευτής, ήταν πλέρια Δημοκρατία. Όταν μπαίνουν στη Βουλή οι βουλευτάδες με τις σαγιονάρες, τις τιράντες, τα ζιπουνάκια, τις επαναστατικές μπλούζες και απλώνουν τις ποδάρες τους στα καθίσματα το βλέπεις σαν απελευθέρωση. Όταν μιλούσαν για Τσολάκογλου, Μερκελιστές, στα Τέσσερα, τους έβλεπες για πατριώτες. Όταν κάποιοι άθλιοι Βουλευτές, συνωστίζονταν λίγο πριν μας επιβάλουν τα Κάπιταλς Κοντρόλς στα ΑΤΜ της Βουλής για να κάνουν τις αναλήψεις τους, τους έβλεπες για φτωχούς οικογενειάρχες. Όταν μπαίνουν οι Ρουβίκωνες και ασχημονούν τους βλέπεις σαν δικά μας παιδιά. Τέλος, όταν κράτησαν ένα λεπτό σιγής για έναν «ωραίο τρελό», από αυτούς που μας θυμίζουν πως διπλασιάστηκε η Ελλάδα, πως ένα κομμάτι της, Διεθνώς Αναγνωρισμένο ως Εθνική Μειονότητα, καταπιέζεται βάναυσα, τότε θυμήθηκες την κοινοβουλευτική διαδικασία. Βαθύτατη υποκρισία.

      Διαγραφή
    5. cris (10/11 18/12.35 μ και cris 9/11 9,01mm)
      Ματαιοπονείς αν επιμένεις να πάρεις απάντηση στις ανοησίες που γράφεις.

      Διαγραφή
    6. Σαχλαμάρα πιό απ΄ όλα είναι ανοησία. Διανοούμενε και πνεύμα αντιλογίας της πλάκας.

      Διαγραφή
  5. @ Αννέτα Καββαδία (ελπίζω να μας διαβάζετε),

    Χαίρομαι που κάνατε χρήση του ιερού δικαιώματος της ελευθέρας άποψης που σας προσφέρει απλόχερα η Δημοκρατία - ενός θεσμού πού όχι μόνο ανέχεται την μειοψηφία, αλλά προστατεύει και το δικαίωμα στην αμφισβήτηση. Για φανταστείτε (λέμε τώρα) αντί του προέδρου / προεδρεύοντα της Βουλής των Ελλήνων, να είχατε αρνηθεί ή αμφισβητήσει εισήγηση του Γενικού Γραμματέα ΕΣΣΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιτεψτε να συμπληρωσω.
      ,,,,,,,,,,ή επισης αποφαση γενικου γραμματεα αλβανιας (η του ενβερ χοτζα) στου οποιου την κηδεια μετεβηκε και παρασταθηκε ο Μανωλης Γλεζος χαιρετωντυας αυτον στρατιωτικα εμπροσθεν απο το φερετρο του)-ενω στην κηδεια κατσιφα δεν πατησε κανεις απο τον χωρο σας????
      Απαντηστε κυρια.
      Απαντηστε απαξιωνοντας μας.
      Εχετε το δικαιωμα.

      Διαγραφή
    2. @ ΣΑΓΓΑΡΙΟΣ,

      Ο Μανώλης Γλέζος χαιρέτησε «στρατιωτικά»; Αλήθεια; Πότε;…

      …είσαι σίγουρος ότι έχεις δει την συγκεκριμένη φωτογραφία (κυκλοφορεί και βίντεο) ή σου το έχουν περιγράψει άλλοι; Διότι αν έχεις δει τη φωτογραφία (ή βίντεο) με την υψωμένη γροθιά, τότε ή δεν έχεις ιδέα πως μοιάζει ένας στρατιωτικός χαιρετισμός ή μία επίσκεψη στον οφθαλμίατρο είναι απαραίτητη. Μα τι λέω, εδώ πιστεύεις στο αφήγημα περί «…τύχης Τούρκων κομάντος από τα Ίμια…», στη χειρονομία του Γλέζου θα κολλήσουμε;

      Διαγραφή
    3. Σορυ....η γροθια για ποιον ειναι ? Την σηκωσε και στην Κυπρο ? Και στα γεγονοτα της Πολης το 1956 ? Η ειχε ..θλαση ?

      Διαγραφή
    4. @ Δημητρης Κ.

      Η ακατανόητη χειρονομία που είχε κάνει ο Γλέζος έμοιαζε περισσότερο σαν να κρεμιέται από ένα αόρατο μονόζυγο - δήθεν «αγωνιστική» χειρονομία αριστερίστικου τύπου…

      …πετάει ο ένας μια χαζομάρα για «στρατιωτικό χαιρετισμό», από πίσω κι άλλοι να σιγοντάρουν - μη χάσουν! Κατά τ΄ άλλα στο σπίτι όλα καλά; Η σύζυγος, τα παιδιά; Πάντα καλά!

      Διαγραφή
    5. Οσο ειναι δυνατον ολοι καλα..Πολυ ευγενικο εκ μερους σου...Ευχαριστω πολυ...Κι εσεις το ιδιο...ολοι....συν λιγη ευθυμια για χαλαρωση ...

      Διαγραφή
  6. Με την θυσία Κατσίφα αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά η εθνομηδενιστική και μισελληνική φάρα της Ελλάδος. Πού το βρήκατε το θράσος ρε ρεμάλια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πιστεψε μαλλον , οτι ετσι θα βγει απο την τελεια ανυπαρξια της !
    Η ακραια τυπολατρια της δεν θα ισχυε αν ειχαν τελειωσει καποιον στα Εξαρχεια, η στη διαρκεια επιθεσης με σκοπο ληστεια...
    Θα μπει ι αυτη στις Βιβλους των "αντιστεκομενων" συριζαιων !
    Εστιν ημαρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κώνωψ επί κέρατος βοός! Μήπως υπήρχε και κανείς βουλευτής στην...ολομέλεια της Βουλής; Το 99% την είχαν "κάνει" Η αργομισθία πάει σύννεφο! Τώρα αν διαφώνησε η κυρία, χέστ@@ η φοράδα στο αλώνι! Εξ άλλου τι περίμενε κανείς από βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ; Και της..."νύφης" η μέρες (στη βουλή) μετρημένες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.