12/11/18

Σάββας Καλεντερίδης: Ποιος φταίει για τα δεινά των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου

Ο Φίλιππας Παπαθανάσης, ένας από τους εθνομάρτυρες της Βορείου Ηπείρου, που έχασε τη ζωή του στα κολαστήρια του Ενβέρ Χότζα το 1952
Μετά το Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας, στο οποίο σταματήσαμε το προηγούμενο άρθρο μας, η Αλβανία πέρασε μια περίοδο δημοκρατίας (1925-1928) και στη συνέχεια ανέλαβε την εξουσία ο βασιλιάς Ζογκ Α΄ (1928-1939), ενώ από το 1927 η Αλβανία ήταν ντε φάκτο ιταλικό προτεκτοράτο. Ο Μουσολίνι αποφασίζει να ελέγξει απολύτως την Αλβανία και εισβάλλει με το στρατό του τις 7 Απριλίου 1939, προσαρτώντας την στην Ιταλία.
Τότε η Βουλή της Αλβανίας λαμβάνει την εξής απόφαση: «Το Βασίλειο της Αλβανίας αναγνωρίζει ότι θα βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με τα κράτη τα οποία θα βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση με το Βασίλειο της Ιταλίας».
Η απόφαση αυτή της κήρυξης εμπόλεμης κατάστασης με την Ελλάδα πρακτικά υποστηρίχτηκε με τη συμμετοχή επτά ταγμάτων του αλβανικού στρατού στην επιχείρηση εισβολής του ιταλικού στρατού στην Ελλάδα, στις 28 Οκτωβρίου 1940.
Το 1944 ο Ενβέρ Χότζα διακήρυξε την ακύρωση όλων των αποφάσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων, χωρίς όμως να εκδοθεί ποτέ σχετικός νόμος που να καταργεί το νόμο του εμπολέμου με την Ελλάδα, ενώ το 1992 η κυβέρνηση Μπερίσα ακύρωσε όλες τις αποφάσεις του κομμουνιστικού καθεστώτος και επανέφερε εκείνες των κυβερνήσεων Ζογκ (Ζώγου). Αυτό στην ουσία σημαίνει ότι συνεχίζει να ισχύει τυπικά το εμπόλεμο που κήρυξε η Αλβανία εναντίον της Ελλάδας.
Μετά τη συμμετοχή της Αλβανίας στο πλευρό της Ιταλίας στον πόλεμο εναντίον της πατρίδας μας, η Ελλάδα με Βασιλικό Διάταγμα του Νοεμβρίου του 1940 τέθηκε σε εμπόλεμη κατάσταση έναντι της Αλβανίας.
Η Αλβανία από το 1944 μέχρι το 1992 έζησε ένα από τα πιο στυγνά κομμουνιστικά καθεστώτα, με την ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου να υφίσταται τα πάνδεινα και την Ελλάδα να είναι στην κυριολεξία απλός θεατής στην πολιτική εξολόθρευσης των Βορειοηπειρωτών. Στα κολαστήρια της φυλακής Σπατς σάπισαν στην κυριολεξία όσοι Έλληνες διεκδίκησαν τα δικαιώματα της μειονότητας. Για να μη μιλήσουμε για τους ομοϊδεάτες του Εμβέρ Χότζα στην Ελλάδα, που κατηγορούσαν «ως σαμποτέρ και όργανα του ελληνικού μοναρχοφασισμού», όσους Έλληνες τολμούσαν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.
Ο Εμβέρ Χότζα πεθαίνει το 1985 και την εξουσία αναλαμβάνει ο Ραμίζ Αλία, ο οποίος ασκεί μια κάπως πιο χαλαρή πολιτική, σε σχέση με τον προκάτοχό του.
Βρισκόμαστε στο 1987 και οι δύο χώρες τυπικά είναι αμοιβαίως σε εμπόλεμη κατάσταση.
Τότε, και ενώ έχει υποφέρει τα πάνδεινα η ελληνική μειονότητα της Β. Ηπείρου, ενώ δικαιούται αυτονομία με βάση το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, το οποίο δεν έχει ακυρωθεί, η ελληνική κυβέρνηση προβαίνει σε μια ακατανόητη πράξη. Χωρίς να εξασφαλίσει τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας και χωρίς να απαιτήσει την ταυτόχρονη άρση του εμπολέμου από πλευράς Ιταλίας, προσφέρει «δώρο» στον δικτάτορα Ραμίζ Αλία την άρση του εμπολέμου. Αυτό έγινε με σχετική απόφαση του υπουργικού συμβουλίου την 28/8/1987, με πρωτοβουλία και σχετική εισήγηση του τότε υπουργού Εξωτερικών Κάρολου Παπούλια.
Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, τον Ιούλιο του 1992 η κυβέρνηση Μπερίσα ακυρώνει όλες τις αποφάσεις του κομμουνιστικού καθεστώτος και επαναφέρει τις αποφάσεις των ...
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

30 σχόλια:

  1. Εξακολουθώ να λέω πως άμεσα πρέπει να πάρουμε αντίμετρα ισχυρότατα εναντι των Αλβανών που ζούν στην Ελλάδα ώστε να πιέσουν αλλά και να καταλάβουν πως πρέπει να αλλάξουν πολιτική για τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών!
    Να σταματήσει κάθε ενέργεια νομιμοποίησης και ανανέωσης παραμονής!
    Να δώσουμε σε όλους τους Βορειοηπειρώτες ελεύθερη συναλλαγή, διαμονή και πλήρη δικαιώματα όπως έχει και ο τελευταίος Έλληνας ( όσοι δεν έχουν)!
    Να προειδοποιήσουμε την Αλβανία πως θα επέμβουμε στην Βόρεια Ήπειρο αν συνεχίσουν να συμπεριφέρονται τυραννικά στους Βορειοηπειρώτες και δεν σεβαστούν τα δικαιώματα της Ελληνικής Μειονότητας κι άσε τον Φίλη τον μαλακοπίτουρα κι όποιον Αλβανό θέλει να αποκαλεί την Βόρειο Ήπειρο " Γουαδελούπη"! Όμορφα και λεβέντικα! Και μια δέσμη μέτρων με δέσμευση π.χ. χρημάτων Αλβανών σε Αλβανικές τράπεζες! Υπάρχουν πιλλοί τρόποι να τους " πείσιυμε" και να τους πείσουμε να γίνουν άνθρωποι! ( όσοι δεν είναι, δεν γενικεύω)
    *Επίσης δεν έχουμε μιαν απάντηση για την Σημαία στην Κρήτη! Οι "Γάλλοι" συνελήφθησαν! Οι δημοσιογράφοι τους ξέχασαν και ασχολούνται με την " φωτοβολίδα" Ιερώνυμου!
    ** Τι γίνεται με τους 52? Απάντησαν οι Αλβανοί ποιοι και γιατί! Υπάρχει νομική βάση?
    *** Εδρασαν επιτόπου οι Ελληνικές Αρχές στην Κακαβιά για όσους με ρατσιστική συμπεριφορά των Αλβανών δεν αφέθηκαν να περάσουν στην Αλβανία? Κινήθηκαν διαδικασίες για προσφυγή στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα!
    Όλα αυτά θα ερωτηθούν μαζί με τα άλλα για το Σκοπιανό κ.λ.π. όσοι έρθουν να ζητήσουν την ψήφο μας! Θα τους ξεβρακώσουμε που θα τους ξεβρακώσουμε να τα ξέρουμε όλα τουλάχιστον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...και κάτι ακόμα! Η άρση του εμπόλεμου στην Ελλάδα κυρώθηκε από την Βουλή...αρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοώ δεν κυρώθηκε! Δεν πήρε το ερωτηματικό στην λέξη βουλή! Αρα ισχύει και από την πλευρά μας! Το γράφω για να το θυμούνται οι Αλβανοί όπως πρέπει να θυμούνται πως οι Ιταλοί τους είχαν πνίξει όταν προσπάθησαν να πάνε στην Ιταλία...αυτά για ξαναθυμηθούν πως η Ελλάδα τους αγγάλθασε και προχθές 30 χρόνια μετά συνελήφθη σπείρα με 15-16 μέλη και μόνον ένας ήταν Έλληνας! Να θυμίζουμε πως 30 χρόνια μετά ορισμένοι παραμένουν Αλβανοί απο τους άλλους! Αρκετοί εξ αυτών νέοι

      Διαγραφή
  3. Το εμπόλεμο με την Αλβανία ισχύει ακόμη εκ μέρους και τής Ελλάδος, τα δε περί μονομερούς άρσεως επί Παπανδρέου δεν ευσταθούν. Υπήρξε όντως πρόταση τού Παπούλια στο υπουργικό συμβούλιο, αλλά τίποτε περισσότερο. Ήταν ένα απλό πυροτέχνημα τού αλήστου μνήμης Παπανδρέου, όπως τόσα άλλα, διότι, τής άρσεως τού εμπολέμου, πρώτα απ' όλα, όφειλε να προηγηθεί υπογραφή ειρήνης, η οποία δεν έχει ακόμη υπογραφεί.

    Γιατί υπάρχει ακόμα το εμπόλεμο με την Αλβανία

    Άλλωστε, αν είχε όντως γίνει μονομερής άρση τού εμπολέμου εκ μέρους μας, δεν θα την ζητούσε o Μπουγιάρ Νισάνι το 2013 και μάλιστα από τον τότε ΠτΔ, που δεν ήταν άλλος από τον Κ. Παπούλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νατιβιστ εσενα σε εκτιμω διοτι εισαι το...αρχειο του ιστολογιου...Ολη μερα καιει η λαμπα στο αρχειο...Σεμνα μπραβο..καποιος πρεπει να το πει αυτο...σαν ηθικη αμοιβη σου...θαταν αδικο αν οχι...

      Διαγραφή
    2. Να είσαι καλά. Καλό θα ήταν να γράφουν όλοι τεκμηριωμένα, παραθέτοντας πηγές, όπου δυνατόν.

      Διαγραφή
  4. Κ. Καλεντεριδη, πολυ καλο το αρθρο σας για το "ποιος φταιει για τα δεινα των Βορειοηπειροτων". Περιμενω με ανυπομονησια το επομενο αρθρο για το "τι πρεπει να γινει".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάνο, άμεσα πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών των Αλβανών στην Ελλάδα χωρίς προειδοποιηση! Αύριο Δευτέρα να γίνει αυτό! Γιατί στή ακέψη αυτή τρέμουν! Να ξέρεις βέβαια πως οι πιό πολλοί τα έχουν ατα στρώματα αε μωβ χαρτονομίσματα αλλά δεν πειράζει...Άμεσα επικαιροποίηση από πλευράς Βορειοηπειρωτών ότι δεν τηρείται από το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας να πάρει σάρκα και οστά! Μονομερή ανακήρυξη ΑΟΖ γιατί αυτοί με δύο μέλη που έχει το Συνταγματικό τους Δικαστήριο κατ εντολή γων Τούρκων που τα έχουν χώσει χοντρά στις αλβανικές κυβερνήσεις δεν τους βλέπω με χαιδέματα να συνενοννοηθούμε! Ο δε Ράμα είναι κάθε μέρα " κόκκαλο" στην : πρέζα"! Δεν τον είδες δηλώσεις που κάνει? Του κοινού ποινικού δικαίου! Να κλείσουν τα σύνορα για τους Αλβανούς και να εχουν ελεύθερη πρόσβαση μόνον οι Βορειοηπειρώτες!
      ** εύθυμα: Να συγκροτηθεί αώμα περιφρούρησης και να σταλεί στην Βόρειο Ήπειρο από Χρυσαυγίτες,:Καρατζαφερικούς, Κρανιδιωτικούς, επίσης μόνιμα υβριστικά πανό στην θύρα 7 του Ολυμπιακού για την ανύψωση της φιλίας και σε όλα τα γήπεδα για την προαγωγή του αθλητικού πνεύματος ακολουθώντας τις αλβανικές ενέργειες του αδερφού του Ράμα! Καθημερινά στις ειδήσεις με την σύμφωνη γνώμη του ΕΡΣ ρατσιστικά συνθήματα μίσους μέχρι να κάνουν την πρώτη ενέργεια που θα μας δίνουν αφορμή να προσαρτήσουμε την Βόρεια Ήπειρο!
      Πέραν του εύθυμου αυτή η "ιστορία" πρέπει να τελειώνει, οι Αλβανοί παιδιαρίζουν επικίνδυνα κι αυτό κάποιος πρέπει να τους εξηγήσει πως αυτό θα τελειώνει εδώ και υπάρχουν δεκάδες ενέργειες να το " νιώσουν"!

      Διαγραφή
    2. Σακη ολοψυχα σε οριζω ..ΥΠΕΞ...Ορκιζομαι.. πολυ παιχταρας..!! Ετσι θελει...Ουτε αυγα..ουτε πουλια ..Το πολυ το κυρ -ελεησον το βαριεται κι ο Θεος.Αν θες..γιατι οχι ?? Καλυτεροι ειναι οι τραβαχαδορες αεργοι ..ανεπροκοποι που εχουμε ?? Τα μπευμπυ λινο ..?? Ουτε λουστροι στα παπουτσια σου δεν κανουν οι .μπαχαντελες !!

      Διαγραφή
    3. Μια χαρά πλάνο. Αλλά που να τα κάνουν αυτά οι ξεφτίλες σφωγγοκωλάριοι. Όλοι μας πρέπει να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να πραγματοποιηθέί. Αφόρητη πίεση παντού μέχρι να περιθωριοποιηθούν οι εθνομηδενιστές και οι δειλοί για να γίνουν σε συλλογικό επίπεδο τα εθνικώς δίκαια και αναγκαία. Ο Κατσίφας μας έβαλε γυαλιά.

      Διαγραφή
    4. Χαριλαε ..που ησουν εσυ χαμενος ?? Εισαι...θεος .! Απλος ..περιεκτικος ..δονηση...νευρο...σοφια...κριση..Τον ψηφιζεις τον Σακη για ΥΠΕΞ ?? Εγω ναι....Εχει ηδη 4 +1 ψηφους...( 4 δικοι μου...συν εσυ.)..Τι προσον εχει ? Μα το κυριο...δεν ειναι σφουγγαριστρα κι εχει παθος με την χωρα...Εχει κι αλλα καλα...αλλα φτανουν τα ανω ...

      Διαγραφή
    5. Δημήτρη δεν κάνω ούτε για σερβιτόρος στο καφέ " κλίμαξ", Ηφαίστου & Βενιζέλου απέναντι από το Α Αρχαίο Θέατρο Λάρισας! Εκεί πηγαίνω και πινω το καφέ μου κι έχει στο βάθος δεξιά μια σκάλα! Επάνω έχει βιβλιοθήκη αν μπορείς φτιάξε με να πηγαίνω έστω και " ντελίβερι" με ποδήλατο! Αλλιώς αν με βάλεις Υπεξ μας βλέπω να συνορεύουμε στα Σκόδρα με το Μαυροβούνιο...😂😂😂

      Διαγραφή
    6. Επίσης τώρα που είπαμε και μοιράσαμε τα υπουργεία! Γνωρίζετε πως υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά είχε ΜΚΟ ανοιχτά! Επίσης ήταν επί Σημίτη διευθύντρια του γραφείου του! Η γυναίκα ήταν εκεί όταν έγινε το περιστατικό με τον Κωνσταντίνο Κατσίφα! Ως υπουργός στο ύψιστο αξίωμα του Υπουργείου Πολιτισμού που αξίζει όσο 1000 φρεγάτες, 10000 αεροπλάνα και 10000 πυρηνικές κεφαλές δεν ενδιαφέρθηκε να συμμετέχει στην αποτροπή του κακού ακόμα παίρνοντας και τηλέφωνο το παιδί επιτόπου που ήταν στο βουνό και να του πει:"Κωσταντίνε παιδί μου έρχομαι εγώ η ίδια στο βουνό και δεν θα σε πειράξει κανείς"! Να κάνει στην άκρη τις κάνες των όπλων και να ανέβει να τον πάρει με ένα τριαντάφυλλο! Μην μου πει κανένας πως δεν είχε ενημερωθεί! Διότι τότε πρέπει να ξηλωθεί όλη η αντικατασκοπεία! Άλλωστε ειπώθηκε πως ψάχνουν έναν Έλληνα! Να τους πει" ρε για σταθείτε! Ποιό είναι το παιδί"? Όχι φίλε μου μπήκε στην κούρσα της έφυγε! Εαν ψηφίσουμε υποψήφιο χωρίς να υπογράψει χαρτί υπόσχεση για την δράση του σε θέματα Εθνικής υπόθεσης το οποίο θα έχει νομική ισχύ και δίωξη θα είμαστε ξλίθιοι! Αν βγάλουμε τον Μητσοτάκη που έχει σκίσει όλα τα καλτσόν του θέλουμε κρέμασμα όπως οι Συριζανελ!Μη με ρωτήσετε ποιον να βγάλουμε! Δεν ξέρω βγάλτε τον Σαλβίνι, φέρτε τον Μαντέλα ταριχευμένο τον άνθρωπο, τον Γιασέρ Αραφάτ! Φέρτε τον Ερντογάν! Ξέρω εγώ! Τον διάολο! Την προηγούμενη των εκλογών Κυριακή να κάνουμε συλλαλητήριο για όλα ίσα συμβαίνουν στο Σύνταγμα! Μην γελάτε! Μια εβδομάδα πρίν! Σοβαρολογώ!!

      Διαγραφή
    7. @Sakis, Dimitris K., Charilaos et all. All great ideas, very effective, and I am sure we can come up with another dozen ideas for the Albanians and Scopjians too. The problem remains the same as with every other issue Greece faces nowadays, that being our neighbors, prosperity, economic growth, etc etc. WHO will do it. I know you said all of us but it takes more than that. We all know first hand that Syriza apart from being "measured and found underweighted" they are hating Greece. We know their days in power are counted but the opposition party is missing a lot too.
      Hence unless there is a plan for a Patriotic Leader to be found and take over, Greece will continue the downfall. We urgently need a modern Kapodistrias.
      Whoever has suggestions in this direction please speak up before its too late.

      Διαγραφή
    8. Σακη αυξανουν οι ..ψηφοι υπερ σου.!! Ο Πανος σκιζει.!! Τρομερος!! Ειναι στο καλο μονοπατι ! Ασε τις καφετεριες ! Με καφε δεν πας στα Σερβικα συνορα....Βλεπω οτι υπσρχει κοσμος που δεν ..κωλωνει να δοκιμασει εξω απ το καθιερωμενο μοντελο !!!! Και γιατι οχι ??? Σιγα τα φοντα πουχουν οι κατσαπλιαδες αχρηστοι !!! Τενεκε μαχαλα !! Ασημαντοι ηλιθιοι ειναι ...
      Θελουμε ενα ρευμα δημιουργων..επιπεδου κεραυνων !! Η Ελλαδα εχει τρελα παιδια μεσα η εξω...ικανα για ηλεκτροσοκ...Θελουμε ενα ποταμι..τρελων ..που ταχουν παρει στο κρανιο.!! Αυτο δεν ελεγχεται...η τρελα δηλ....αφου τρελος θα πει.εξω σπο κανονες.απροβλεπτος !! Μην σκας στην αρχη..μια πεταλουδα μονη κανει ...θυελα στον Β.Πολο.( Τις καφετεριες στην Λαρισα τις ξερεις καλυτερα απο μενα !!)...
      Η γυναικα μου..( Νικολεττα αξια αληθινα...δεν τοξερα οταν την ..πηρα !!)...εχει ενα συνθημα τρελας οταν χτυπαει παλαμακια ομαδικης εξεγερσης ..."" Παμε .ολοι ...παμε ολοι ..." ....!!! Χαζοβιολα ειναι...αλλα στριμενο εντερο θελησης...Αξιαγαπητο τρελο !! Παμε λοιπον ....ΟΛΟΙ ..ΒΟΥΡ...στον ταμπλα με τα κουλουρια
      !!! ..Τρελα και κορδελλα !! ΥΠΕΞ ακους .
      ??? Αυτη η ...πως την ειπες (?) ...Ζορμπα....ουτε για να απλωνει μανταλακια δεν κανει....απλα κερδιζει γιατι εμεις δεν της φερνουμε τον κουβα με τα μανταλακια ..στο κεφαλι...

      Διαγραφή
    9. Σακη αν σε ψηφιζει κι ο Νατιβιστ...της Ακαδημιας...ο πνευματικος κοσμος θαναι μαζι μας...Βαλε και τον Θεο ...αν μπει κι Αυτος..γιναμε ο κοσμος ολος.....
      Παμε ολοι ...!!!

      Διαγραφή
    10. Χαχα μη μου κάνεις τέτοια γιατί έχω ψωνιστεί σαν τον Καβάσιλα! Σήμερα το πρωί σηκώθηκα και έβαζα το χέρι μέσα στο πουκάμισο έβαλα κι κατσαρολάκι στο κεφάλι και κοιταζόμουν στον καθρέφτη δεξιά-αριστερα! Πάθανε πλάκα στο σπίτι! Μου λένε μουρλάθηκες? Όχι τους λέω! Τότε? Μου λένε! Είμαι ο Ναπολέων τους λέω! Σταυροκοπιώντουσαν! Λες να ήμουν υπερβολικός ρε Δημήτρη! Λοιπόν άκου πέραν της πλάκας το σημαντικότερο είναι να ανασυνταχτούμε στον τόπο μας πρώτα και δεύτερον μην ξαναπέσουμε στην παγίδα να κάνουμε τα ίδια λάθη! Πρέπει σ αυτές τις εκλογές να τους τρελανουμε γιατί μη μου πει κάποιος πως δεν ξέρει τόσα χρόνια! Δεν υπάρχει κόμμα με ισο παίδι Δημήτρη! Τουλάχιστον ας ψηφιστούν μικρά πατριωτικά μπας και τρελαθεί η πυξίδα! Δεν ξέρω ρε φιλέ τα πράγματα είναι σοβαρά! Πρέπει οι Έλληνες να ομοψυχήσουμε! Τι να σου πω! Έχεις δίκιο για το όλοι αλλά όπως είπα χρειάζεται ένα συλλαλητήριο μια εβδομάδα πριν τις εκλογες στο Σύνταγμα με αιτήματα τα Εθνικά να ξυπνήσειωλίγο ο κόσμος! Σήμερα που ψυχορραγεί η χώρα και υπάρχουν άνθρωποι που ακόμα την κλέβουν! Επαναλαμβανομαστε το ξέρω, αλλά αυτή είναι η αλήθεια! Με τους γείτονες δεν θα χαρούμε να πάρουμε μέτρα εναντίον τους! Αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος! Κουβαλούν μυαλά όχι ειρηνικά ( δεν μιλώ για τον λαό) αλλά καραδοκούν σαν ύαινες! Υπάρχει σχέδιο εξόντωσης εναντίον μας! Αλλιώς γιατί δεν πράττουν ανάλογα και οι δικές μας ύαινες σ αυτούς! Διότι προδίδουν με σχέδιο και εντολές! Τι πρόβλημα έχουν με την ιστορία κάθε τρεις και λίγο, με την εκκλησία, με τις μεταναστευτικές ροές που μένουν μετά μόνιμα! Πρέπει να σοβαρευτούμε Δημήτρη πρίν είναι αργά! Εγώ ακόμα είμαι λίγο νέος! Τουλάχιστον μην φύγω με το μαράζι, να προλάβω να δω την αναχαίτηση, γιατί ολική επαναφορά δεν θα προλάβω αν γίνει να την δω! Κάθε πισωγύρισμα θέλει επι 5 να ξαναμπεί στην θέση του! Δεν βλέπεις τι γίνεται? Ολόκληρος Ιερώνυμος που έχει κεραυνούς στα χέρια του και πήγε στο Μαξίμου για μπουρου-μπούρου! Τι να σου πω! Η ελπίδα δεν είναι στους κσθηγητές! Οι καθηγητές τα παίρνουν να βγαίνουν στο γυαλί να πουλάνε φούμαρα, οι δημοσιογράφοι το ίδιο! Έχουν εκπομπή στον Σκάι το πρωί η οποία κάθε μέρα μας λέει πότε πηγαίνει για κατούρημα ο Ερντυογάν! Δεν έχουν μια εκπομπή κατεύθυνσης των νέων σε επαγγέλματα επιλογής! Μας λένε σε ποιά φάση είναι η αριστερή πλευρά των υποβρυχίων που φτιάχνει η Τουρκία! Δεν θεώρησαν σωστό να πούν για 6 πλοία μικρά που ναυπηγούνται για το ΠΝ. Όχι φίλε μου! Δεν πιέζουν να φύγουν οι μετανάστες, οι ΜΚΟ ...οι Ιταλοί είναι χαζοί! Εμείς εδώ κάνουμε πλάτες στους προδότες να πλουτίζουν στις πλάτες μας! Δεν έχει δικαστεξ κ Παπαντωνίου αλλά αν κριθεί ένοχος δεν είναι κακό να του κόψογν τα χέρια από την ρίζα! Αλλά αυτό είναι ακραίο, το ότι ζημίωσε την χώρα 400 εκ δεν είναι κακό? Όχι για εμάς τους ηλίθιους δεν είναι! Γιατί να είναι? Τα σχολεία έχουν θέρμανση, τα νοσοκομεία φάρμακα όλα είναι στην πένα...α ρε Δημήτρη τι θες και κάνεις..Λαπολέων! Άντε να χεις μια καλή μέρα κι εσύ και η κυρά σου, αλλά και φίλοι κι εχθροί εδώ που συναντιόμαστε...

      Διαγραφή
    11. Το πιο μικρο κομμα ειμαστε εμεις..Αλλα και οι ...εσχατοι εσονται ..πρωτοι...!! Παμε ..ολοι...

      Διαγραφή
    12. Σακη ο μεγαλυτερος εχθρος του ηγετη ...δεν ειναι ο ιδιος ο εχθρος....Ειναι ο εγωισμος των αλλων.Δεν τον δεχονται...γιατι ηθελαν ναναι στην θεση του οι ιδιοι...

      Διαγραφή
    13. Ρε συ Δημήτρη τι βόμβα μεγατόνων έριξες ρε φίλε! Ολόψυχα σε καμαρώνω αδερφέ μου! Και η αναπνοή σου σε καράτια μετριέται! Υποκλίνομαι...

      Διαγραφή
    14. Σακη ριξαμε ....βομβα ..!!!!!! Βλεπεις γυρω ???? Δεν ...εζησε κανεις !!!!! Εξαφανιστηκαν ολοι ...!!!!!!
      Τρομερο οπλο ..εχουμε φιλε ...!!!

      Διαγραφή
  5. "Ποιος φταίει για τα δεινά των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου"?
    Ποιός φταίει δια τα δεινά ολοκλήρου της Ελλάδος, θα είναι το ερώτημα στο εγγύς μέλλον.

    Ο πληθυσμός των Ελλήνων συνεχώς μειώνεται λόγω του ότι οι θάνατοι είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις.
    Τριακόσιες χιλιάδες είναι περίπου και οι εκτρώσεις τον χρόνο.
    Ενώ δια την διατήρηση του πληθυσμού χρειάζονται 2,1 παιδιά ανά ζευγάρι, ο δείκτης έχει πέσει στο 1,2 με τα παιδιά των αλλοδαπών, πιθανώς στο 0,9 είναι των Ελλήνων.
    Μισό περίπου εκατομμύριο Έλληνες έφυγαν στο εξωτερικό πρός αναζήτηση εργασίας. Οι Ελληνικές εταιρίες φεύγουν μαζικά στο εξωτερικό λόγω της υπερφορολόγησις.
    Ο λαός υποφέρει από φτώχεια, ανεργία και βαρύτατους φόρους.

    Τα σύνορα της χώρας μας έχουν ανοίξει διάπλατα. Οι αλλοδαποί που βρίσκονται στην Ελληνική επικράτεια υπολογίζονται κατά ελάχιστον στα 4 εκατομμύρια, ενώ κάποιοι διπλωμάτες τα υπολογίζουν ακόμα και στα 7 εκατομμύρια. Όλη η χὠρα μας μετατρέπεται σταδιακά σε μία μία μεγάλη "Βοζνία-Ερζογοβίνη", ενώ η Θράκη κινδυνεύει να γίνει ένα νέο "Κοσσυβοπέδιο".

    Οι πολιτικοί μας κάνουν το πάν για να "ελληνοποιήσουν" τους αλλόθρησκους μετανάστες, ενώ Μ.Κ.Ο. και η Ε.Ε. προσφέρουν τεράστια ποσά και μέσα για την μόνιμη εγκατάσταση τους.
    Η κυβέρνηση κάνει το πάν ώστε να χαθεί η θρησκευτική και η πατριωτική συνείδηση των Ελλήνων μαθητών στα σχολεία.
    Ο πόλεμος κατά της Ορόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος είναι σφοδρότατος, από κυβέρνηση και από πάρα πολλά Μ.Μ.Ε.

    Ποιός είναι λόγος για τα δεινά που περνάει η Ελληνο-ορθόδοξη χώρα μας και που θέλουν να αφανίσουν? Οι "μίζες", οι ιδεοληψίες των αριστερών, η κακοδιαχείρηση, ο εκφυλισμός του λαού και των κυβερνώντων?

    Η Ελλάδα από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 είχε μία φιλο-Σεβική στάση και προσέγγισε την "Ορθόδοξη" πλέον Ρωσσία, αγοράζοντας μάλιστα τους S-300 και κάνοντας και συμφωνία για αγωγό πετρελαίου.
    Αυτό προκάλεσε τεράστιες ανησυχίες στην Δὐση, που ουσιαστικά υποχρέωσαν τον Καραμανλή σε παραίτηση και μας έβαλαν στα Μνημόνια, φόρου υποτελείς για τα επόμενα 100 χρόνια.

    Ο Σάμουελ Χάντιγκτον λέει πως η Ελλάδα δεν ανήκει στον Δυτικό πολιτισμό, αλλά στον Ορθόδοξο. Ζητάει από τους κυβερνώντες και την οικονομική ελίτ να δυτικοποιήσουν την "διχασμένη" χώρα μας με μέτρα όπου θα πάψει ο "Ορθόδοξος πολιτισμός" να υπάρχει. Ο νοών νόητω λοιπόν γιατί γίνεται ο κατευθυνόμενος εποικισμός της χώρας από αλλόθρησκους μετάνάστες και ο σφοδρότατος πόλεμος κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας, με στόχο την αλλιώση της πίστης των Ελλήνων.

    Είχαμε την τύχη να αποτύχη το Δυτικό πραξικόπημα κατά των Ισλαμιστών στην Τουρκία. Προσωρινά σημαίνει πως είμαστε "κάπως" ασφαλείς, από μία τουρκική εισβολή.
    Αυτό δεν αλλάζει όμως σε τίποτα το πρόγραμμα αφελληνισμού και αποχριστιανοποίησης του Ελλαδικού χώρου, μίας περιοχής τεράστιας στρατηγικής σημασίας.
    Η άθλια "Συμφωνία των Πρεσπών" καθώς και η πολύ εχθρική στάση των Αλβανών, πρέπει να μας κάνουν να κατανοήσουμε πως εκτός από την Θράκη, την Κύπρο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, θα κινδυνεύσουν στο μέλλον και η Μακεδονία, καθώς και η Ήπειρος.

    Όταν θα φθάσουμε στον πάτο, ο Ελληνικός λαός θα ξυπνήσει, λίγο αργά βέβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στά ὅρια τῆς Συνταγματικῆς Νομιμότητας:
    "Πολιτική της αφέλειας και της αδυναμίας", σημαίνει
    Πολιτική ἐθνικῆς προδοσίας,
    ποινικά κολάσιμη.
    Καί γιά νά μήν συμβαίνουν τέτοια πράγματα,
    χωρίς ποινικό κολασμό ὅλων τῶν ὑπευθύνων κυβερνητικῶν ἀρμοδίων,
    ὑπάρχει ἀφ' ἑνός μέν ἡ Βουλή, ὁ Πρόεδρος τῆς Δημοκρατίας καί ἡ ἡγεσία τοῦ στρατοῦ,
    ἀφ' ἑτέρου δέ ἡ Εἰσαγγελική ἀρχή καί ἡ Ἀστυνομία.

    Τυχόν δέ προβλήματα μέ ἀντικρουόμενες ἐντολές, ἐπιλύονται ἐπειγόντως καί προσωρινῶς Μόνο ἀπό τά Δικαστήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. θελει αρετην και τολμην η ελευθερια.


    αφου ειμεθα σε εμπολεμη κατασταση και η Ελλας εχει προσφερει τοσα στην γειτονα(και το εννοω οτι εχει προσφερει διοτι το παραδεχονται και οι Αλβανοι) λαμβανοντας τα γνωστα απο Αλβανικες κυβερνησεις, τοτε δεν χρειαζονται σχολια.
    Το μονο σχολιο ειναι οτι σε καμμια περιπτωση δεν φταιει η Αλβανια και καθε Αλβανια, αλλα οι κυβερνωντες της χωρας μας.
    Ζητηθηκε κατι και δεν υπηρξε ανταποκριση απο τον λαο?
    Ο Ελληνας μπορει να εχει πολλα ελαττωματα.Στις δυσκολες στιγμες για την πατριδα του, οταν του ζητηθει γινεται θηριο ανημερο.
    Ζητηθηκε λοιπον?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητοί συμπατριώτες, πολύ καλό (όπως πάντα) το άρθρο του Σάββα, πολύ καλά όντως και όλα τα σχόλια, όλα εύστοχα. Ο φίλος fotis v. αποδίδει τέλεια την εικόνα, της επικρατούσας κατάστασης, ο φίλος sakis μιλάει για μέτρα που θα έπρεπε να παρθούν αν κυβερνούσαν πατριώτες(αλλά ξεχνά ότι μας κυβερνούν μισέλληνες). Νομίζω ότι η καταστροφική πορεία μας ανθρωπίνως είναι μη αναστρέψιμη. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να μετανοήσουμε πραγματικά για τα χάλια μας, και να ζητήσουμε τη βοήθεια του Θεού. Ο Θεός μπορεί να διορθώσει τα πάντα "εν ριπή οφθαλμού".Χωρίς αυτό να σημαίνει απροσπάθεια για τα "κοινά", αλλά νομίζω απαιτείται πρωτίστως πνευματική αναγέννηση του εαυτού μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Αλέξανδρε δεν ξεχνώ πως μας κυβερνουν μισέλληνες! Ωστόσο συνεχίζουμε να ζούμε! Οφείλουμε καθημερινά να μιλάμε και να είμαστε το αντίβαρο στο σηντονιαμένου σχεδίου που υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις! Δεν σας κάνει εντύπωση που η μια παραδίδει την σκυτάλη ανεξαρτήτου "ιδεολογίας" σε θέματα οικογένειας, θρησκείας κ.λ.π.? Αυτό που αυτοί λένε " ακραίο και ουσιαστικά είναι πατριωτικό είμαστε εδώ να το υπερασπιζόμαστε! Αυτό μπορούμε! Δεν είμαστε ασύντακτος ίχλος το 92% των Ελλήνων που είναι Ορθόδοξοι και άλλο τ7σο σύμφωνα με έρευνα αμερικανών που θεωρούν ως πρώτιστο καθήκον την υπεράσπιση της Πατρίδας! Δεν σας κάνει εντύπωση που κι επί Χριστοδούλου στα συλλαλητήρια και τώρα και οι δυο "διαφορετικοί" κ7σμοι πολιτικού προσωπικού απ7κάλεσαν το 92% όχλο! Λέτε να ξανα ψαχουλέωουμε μέσα μας! Μια χαρά εθμαστε, λίγο μυαλό χρειάζεται να φύγουμε από την αποχαύνωση να καταλάβουμε την δύναμή μας! Ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών στέλνει ψήφισμα για τον Κατσίφα! Είπε μαζί με τον Παλληκαρίδη θα φτιάξει προτομή του Κατσίφα στο Άργος! Θα ονομάσει οδό με το όνομά του στην επέκταση σχεδίου που γίνεται! Κάθε μέρα λοιπόν είμαστε εδώ να τους πάρουμε όλους στο κυνήγι! ΑΠΑΝΩ ΤΟΥΣ, αδερφέ! Γιούρια!! Μη σε παίρνει από κάτω! Ο Κατσίφας δεν εκτελέστηκε να μας βλέπει να νιώθουμε ηττημένοι! Ούτε ο Καραισκάκης! Είμαστε εδώ σε εκρήγορση να κάνουμε τα παιδιά μας, τους φίλους μας να μας καμαρώνουν! Τους εχθρούς μας εσωτερικούς κι εξωτερικούς να μας φοβούνται...πιτσιρικάς δεν σου έλεγε η μάνα σου όταν έπεφτες κι γδερνόσουν " πάψε μην κλαίς ολόκληρος άντρας"! Δεν το λέω σε σένα..να το ακούω εγώ το λέω! Καλό ξημέρωμα Αλέξανδρε κι έχεις και όνομα λεβεντιά αδερφέ μου και είσαι και Μακεδών! Βούτα την σάρισσα...

      Διαγραφή
    2. Αλέξανδρε το νού σου!!!
      https://youtu.be/RkV-SOmq9Vk

      Διαγραφή
    3. Αλεξανδρε....σβησε απ το λεξιλογιο σου μια λεξη μονο.!! Την λεξη ....< συνθηκολογιση >..Αυτο μονο....Δεν θα συνθηκολογισουμε ....ΠΟΤΕ.....

      Διαγραφή
  9. Τι το ψάχνουμε ? Το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Ελλήνων εν Ελλαδι θα μπορέσει να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Ελλήνων σε άλλα κράτη ? Εδω και πολλα χρονια τα δικαιώματα των λαών υπερασπίζονται μονο αν στο έδαφος τους εχει ενδιαφέροντα πράγματα για ιδιωτικες εταιρίες και οι κρατικοί ακομα και λαϊκοί στρατοί γίνονται δώρεαν εταιρίες σεκιουριτι υπερεθνικών εταιριών της ολιγαρχίας... Έρχονται χρονια δύσκολα που λεει κι ο Στέλιος ... Εδω χάθηκε ο ελληνι,σας της Τουρκίας για να πακτωθει η νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ .Αμελητεα ποσο της οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου η Νότιας Αλβανίας κατα τον νατοϊκό αριστερό Φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.