12/11/18

Οι στενές σχέσεις Τουρκίας-Βενεζουέλας, και ο Τραμπ…

Πριν από λίγες μέρες ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε προεδρικό διάταγμα με το οποίο επιβάλλονται κυρώσεις στις εξαγωγές χρυσού της Βενεζουέλας. Ως μέτρο τιμωρίας για την κυβέρνηση του Καράκας, οι κυρώσεις αυτές έχουν μια λογική.
Η Βενεζουέλα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αποθεματικά χρυσού στον πλανήτη. Και όσο τα έσοδα της από το πετρέλαιο μειώνονται τόσο ο Μαδούρο επεκτείνει την όρυξη και την πώληση χρυσού για να εξασφαλίσει νέα δημόσια έσοδα…
Η απόφαση όμως του Τραμπ είναι ολίγον τι περίεργη μιας και οι Βενεζολάνοι που ασχολούνται με τις εξαγωγές χρυσού έχουν ήδη τιμωρηθεί με προηγούμενες κυρώσεις.
Στην πραγματικότητα, ο στόχος του Τραμπ είναι μάλλον οι εταίροι της Βενεζουέλας στο εμπόριο χρυσού, δηλαδή η Κίνα, η Ρωσία, και πιο ειδικά η Τουρκία.
Σύμφωνα με τον Marshall Billingslea, αναπληρωτή Γραμματέα υπεύθυνο για το ζήτημα της  χρηματοδότησης της τρομοκρατίας του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, το Καράκας έστειλε στην Τουρκία τουλάχιστον 21 τόνους χρυσού το τελευταίο διάστημα, ποσότητα δηλαδή  που αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος των εν λόγω εξαγωγών της.
Για τη συνέχεια Orthografos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.