23/11/18

Αντισταθείτε στην αλλοίωση και στον ευτελισμό των εννοιών και των ιδεών



Πολλοί μου λένε "Μα τι στο καλό κόλλημα έχεις πάθει και υποστηρίζεις τους νοικοκυραιους;. Πρέπει να καταλάβεις πως άλλο νοικοκύρης και άλλο νοικοκυραιος".
Πάμε από την αρχή λοιπόν. Η αλήθεια είναι πως η αριστερά στη χώρα δεν είχε μέχρι σήμερα κυβερνήσει η ίδια.
Όμως κυβερνησε έμμεσα, με τις ιδέες της.
 Στον ιδεολογικό τομέα ήταν και είναι ο απόλυτος κυρίαρχος. Αυτό δεν το πέτυχε τυχαία. Η αριστερή διανόηση έχτισε σιγά σιγά τον δρόμο. Με τις πράξεις και τις διεκδικήσεις αρχικά.
Ένα απλό παράδειγμα. Στην Ελλάδα πχ θεωρείται αυτονόητο πως μια πορεία πρέπει να κλείνει τον δρόμο. Αν μάλιστα κάποιος εμποδίσει αυτόν που παρανομωντας κλείνει τον δρόμο, είναι φασίστας . Έτσι λοιπόν ενώ σε όλο τον κόσμο είναι αυτονόητο πως για να κάνεις πορεία πρέπει να πάρεις την έγκριση του Δήμου και τις αστυνομίας, στην Ελλάδα πρέπει να πάρεις έγκριση από τους διαδηλωτές για να πας στην δουλειά σου.
Αλλά ο δρόμος χτίστηκε και με τις λέξεις και την έντεχνη αλλαγή των εννοιών τους.
Προσέξτε ποιες λέξεις τελευταία διαβαλλονται στα social media.
Πρώτα ο νοικοκύρης με τον δήθεν υποβιβασμό του σε νοικοκυραιο και μετά η αριστεία.
Η πρώτη λέξη επιλέχθηκε γιατί την δεκαετία του 80 ο Ευάγγελος Αβέρωφ αρχηγός τότε της Νέας Δημοκρατίας έλεγε προς όλους ότι "η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα των νοικοκυραιων". Άρα η λέξη δεν είχε τότε αρνητική σημασία. Δεν ξέρω αν είναι όντως η Νέα Δημοκρατία έτσι. Θεωρώ πως είναι και άλλα κόμματα. Γνωρίζω πολλούς νοικοκυραιους που ανήκουν σε ολο το πολιτικό φάσμα απο την Νεα Δημοκρατία μέχρι και το ΚΚΕ . 

Αλλά η λέξη επιλέχθηκε να διαβληθεί με πάρα πολύ έξυπνο τρόπο.
Γιατί χτυπάει στον πυρήνα του κοινοβουλευτισμού μας.

 Χτυπάει αυτόν που παράγει, που πληρώνει φόρους που μορφώνει τα παιδιά του με ηθικές αρχές, που δεν τα οπλιζει με Μολοτωφ αλλά με γνώση.
Το ίδιο γίνεται και με την λέξη Αριστεία . Γιατί και αυτή είναι το όπλο του νοικοκυραιου. Είναι το όπλο των παιδιών του να διεκδικήσουν έναν καλύτερο κόσμο. Είναι το όπλο κοινωνικής ανόδου του απλού μικρο-μεσοαστού που δεν έχει τα οικονομικά μέσα ή τις πολιτικές γνωριμίες να ανελιχθει.
Γίνεται και αυτή λοιπόν συνεχώς αντικείμενο ειρωνικων σχολίων.
 Σε 10 χρόνια θα έχει αποκτήσει αρνητική έννοια
Ο George Orwell στο βιβλίο του 1984 έδειξε πως χειραγωγουνται οι μάζες με την αλλαγή των εννοιών και των ιδεών.
Η άλωση των Δημοκρατιών δεν γίνεται μόνο από βίαιους στρατιωτικους ή βίαιες διεκδικήσεις, αλλά με την καθημερινή συνεχόμενη διαστρεβλωση των λέξεων και της σημασίας τους.
Αντισταθείτε. Στην αλλοίωση και στον ευτελισμό των εννοιών και των ιδεών .
Γιατί αυτές κρατούν τον πυρήνα της δημοκρατικής μας ελευθερίας.

ΠΕΛΟΠΌΝΝΗΣΟΣ 23-11-18



6 σχόλια:

  1. Andpik
    Οφείλω αυτή τη φορά να σε συγχαρώ θερμά για το άρθρο που ανάρτησες και ιδίως για αυτά που αναφέρονται στους νοικοκυραίους.
    Επιθυμώ μάλιστα να συμπληρώσω στο άρθρο αυτό μια σειρά από νοικοκυραίους όπως.
    - Αυτόν (στέλεχος της ΝΔ) που σκότωσε με σιδηρολοστό τον άοπλο καθηγητή Τεμπονέρα (κάπου στις αρχές του 90 με κυβέρνηση Μητσοτάκη)
    -Αυτούς που δολοφόνησαν (κάπου στη δεκαετία του 60)με τρίκυκλο την βουλευτή Γ. Λαμπράκη.( με κυβέρνηση - πρόδρομο της ΝΔ)
    - Αυτούς που ρήμαξαν στο ξύλο την ίδια εποχή τον βουλευτή Τσαρουχά.
    - Τους μαχαιροβγάλτες που δολοφόνησαν τον Φύσσα στο Κερατσίνι (με κυβέρνηση του ακροδεξιού Σαμαρά)
    -Τον γνώστη πολεμικών τεχνών που έδειρε τον δήμαρχο Μπουτάρη (έζησε επειδή ήταν τυχερός ή επειδή τον φύλαξε ο Θεός)
    Τον ακροδεξιό Σαμαρά στα χρόνια που ως πρωθυπουργός τάραξε στα δακρυγόνα αυτούς που τολμούσαν να διαδηλώσουν.
    Για να μη φανεί ότι αναφέρομαι στο «παρελθόν» προσθέτω και δυο επίδοξους για την ώρα «νοικοκυραίους» (σύμφωνα με άρθρα εφημερίδων) καθότι αρμοδίως θα κριθούν από την δικαστική αρχή.
    -Τον Χρήστο Σκλαβούνη μεγάλο στέλεχος της ΝΔ (Μητσοτάκης) και φίλο του Στουρνάρα. Αυτός ήταν το πρόσωπο κλειδί σε υποθέσεις διαφθοράς- φοροδιαφυγής (λίστα Μπόριανς)
    -Τον Διονύση Δενδρινό (φίλος του Μητσοτάκη) ,που σύμφωνα με τον Μισέλ Ζοφεράν έπαιξε σπουδαίο «ρόλο» στην γνωστή υπόθεση με την Ζίμενς
    ΥΓ. Επειδή υφίσταται μετριασμός των σχολίων σταματώ εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. You are lost case Christo. Do you read the articles before you comment?
      If we accept your ideólogy (of nothingness) all of your examples mean nothing. So what if I beat Up Boutari? Why shouldn't I? He was standing in front of me breathing MY air and blocking my view.
      Just defended my rights as Í see them.

      Διαγραφή
    2. NikoApelles (23/11/2018 3.58 μμ)
      Αν γνωρίζεις την Ελληνική γλώσσα και αν μπορείς να γράψεις κάτι στα ελληνικά τότε θα καταλάβω αυτά που γράφεις σε ξένη γλώσσα.
      Εγώ σαν πατριώτης έμαθα να μιλώ και να γράφω στα ελληνικά.

      Διαγραφή
    3. Αλλα τρελενεσαι για την μαθηματικη διαιρεση...με πεισμα μικρου παιδιου...Τελος παντων ο Θεος να σε φωτισει..Παντως με καλη διαθεση σου λεω οτι εισαι σκανδαλωδως προβλεψιμος...κι ενα μικρο παιδι ξερει τι περιπου θα πεις το αλλο λεπτο...Φαινεται πολυ μηχανικο ολο...σαν αυτοματισμος.

      Διαγραφή
    4. Ok Christo. I thought only Tsipras was uneducated. With so much love you guys share for anything not Greek and taking orders from the embassy, one would think you speak at least one foreign language.
      So, in plain Greek; στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα or τον αράπη κι αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς. Which of the two describes you best?

      Διαγραφή
  2. Για να μην γυρίσουμε στο παρελθόν(κόκκινη βία, Δεκεμβριανά, Εμφύλιο), που θέλουμε να ξεχάσουμε, αλλά δεν μας αφήνετε, αναφέρομαι μόνο στους νοικοκυραίους της αριστεράς, τα αγλαϊσματα(Κουφοντίνες, Ξηρούς,
    Μαζιώτηδες, Τσουτσουβήδες), που έστειλαν άκλαυτους στον άλλο κόσμο, την έγκυο στην Μαρφίν και τόσα άλλα. Αγαπητέ Χρήστο άστο πονάει και οι συγκρίσεις είναι καταλυτικές. Κάποτε οι δείκτες του ρολογιού της Ελλάδας πρέπει να φύγουν από το 1949, το 1967 και το 1974. Οι άλλοι είναι στο 2018.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.