1/12/18

Οι κινητοποιήσεις των μαθητών για την υπεράσπιση της Μακεδονίας και η ανηθικότητα-ανεντιμότητα των κομμάτων

Όσο απουσιάζει η ηθική από την πολιτική, η Ελλάδα θα συνεχίζει να καταστρέφεται και δεν πρόκειται να χαράξει ποτέ στον ορίζοντα το φως της ελπίδας.
Του Σάββα Καλεντερίδη
Τις μέρες αυτές είμαστε μάρτυρες μιας απίστευτης ατιμίας και αθλιότητας που γίνεται εις βάρος των μαθητών που αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν για την κατάπτυστη και προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, με καταλήψεις και διαδηλώσεις.
Κατ’ αρχάς να πούμε ότι οι μαθητές προβαίνουν σε καταλήψεις μετά από αποφάσεις που λαμβάνουν με δημοκρατικές διαδικασίες τα Δεκαπενταμελή Συμβούλια, τα οποία έχουν συγκροτηθεί μετά από εκλογές που έγιναν στην κάθε μαθητική κοινότητα.
Άρα, οι καταλήψεις και οι κινητοποιήσεις είναι υπόθεση των μαθητών και από κει και πέρα, είναι πιθανόν να γίνονται απόπειρες εκμετάλλευσης ή και καπελώματος από διάφορους κομματικούς και πολιτικούς κύκλους, χωρίς όμως αυτό να αλλοιώνει το χαρακτήρα του εγχειρήματος.
Όμως, το γεγονός αυτό δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να χαρακτηρίζει τις κινητοποιήσεις των μαθητών ως φασιστικές και τους μαθητές ως φασίστες, όπως έγινε κατά κόρον τις τελευταίες ημέρες από στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ και από σοβαρή μερίδα δημοσιογράφων και ΜΜΕ που πρόσκεινται στην κυβέρνηση και λειτουργούν στην ουσία ως "τάγματα εφόδου" εναντίον των μαθητών.
Το ενδιαφέρον είναι ότι και η αξιωματική αντιπολίτευση παρακολουθεί αμήχανη την πατριωτική εξέγερση της μαθητιώσας νεολαίας, ενώ το ΚΙΝΑΛ κινείται στη λογική της καταδίκης της, κρατώντας πιο ήπιους τόνους από τους άκρως προσβλητικούς, προβοκατόρικους και διχαστικούς τόνους της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.
Όσον αφορά το δικαίωμα των μαθητών να διαδηλώνουν για εθνικά θέματα, που ορισμένοι, ανάμεσα σ’ αυτούς και αριστερίζοντες καθηγητές, αμφισβητούν, να θυμίσω τις φλογερές διαδηλώσεις των μαθητών για την Κύπρο, τη δεκαετία του 1950 και για το Άρθρο 114 του Συντάγματος, την επόμενη δεκαετία. Τι έγινε, τι άλλαξε από τότε, που ήταν πατριωτική πράξη και σήμερα χαρακτηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση ως ακροδεξιά και φασισμός η έκφραση διαφωνίας για την προδοτική συμφωνία, που να υπενθυμίσουμε απορρίπτει το 70% της ελληνικής κοινής γνώμης με βάση σχεδόν όλες τις δημοσκοπήσεις, ενώ εκείνοι που την εγκρίνουν δεν ξεπερνούν το 15%;
Και εν πάση περιπτώσει, γιατί δεν κάνουν την απλή σκέψη, ότι τα παιδιά αυτά, είναι τα παιδιά των οικογενειών που είναι αντίθετες στη συμφωνία και το ξεπούλημα της Μακεδονίας, είναι όλοι αυτοί που δεν ρωτήθηκαν από κανέναν αν συμφωνούν μ’ αυτό, είναι όλοι αυτοί που προσπαθούν απεγνωσμένα να δώσουν ένα μήνυμα πατριωτισμού και δημοκρατίας.
Εξ ίσου τραγικό με τις προσβλητικές εκφράσεις και χαρακτηρισμούς που εκτοξεύονται εναντίον των μαθητών και των κινητοποιήσεών τους, είναι το γεγονός ότι οι ίδιοι που τους κατηγορούν ότι είναι θύματα υποκίνησης από τη Χρυσή Αυγή και ακροδεξιούς κύκλους, διοργανώνουν διάφορα «συντονιστικά» μαθητών και σχολείων, τα οποία πραγματικά κανείς δεν γνωρίζει ποιος ακριβώς τα ορίζει και ποιος τα καθοδηγεί!
Αυτά τα «συντονιστικά» είναι που χύνουν ακόμα πιο φαρμακερό δηλητήριο στην εξεγερμένη μαθητιώσα νεολαία, δημιουργώντας ένα επικίνδυνο κλίμα μίσους και διχασμού, τη στιγμή που κανείς από τους εξεγερμένους μαθητές δεν στράφηκε εναντίον των υποστηρικτών της συμφωνίας, αλλά εναντίον της ίδιας της συμφωνίας και εκείνων που την υπέγραψαν και θα κληθούν να την εγκρίνουν.
Μάλιστα, αυτά τα «συντονιστικά» διοργάνωσαν χθες Πέμπτη «συλλαλητήριο ενάντια στο φασισμό που έχει διεισδύσει στα σχολεία» στην Αθήνα, όπου είδαμε τις κλασικές κουκούλες, τις πέτρες, τους λοστούς και τις μολότωφ, με τις καταστροφές τραπεζών και καταστημάτων, ενώ οι πορείες και στα συλλαλητήρια των «ακροδεξιών» και των «φασιστών» μαθητών, που έγιναν σε δεκάδες πόλεις στην Ελλάδα, δεν είδαμε ούτε τραμπουκισμούς, ούτε προβοκάτσιες, ούτε καταστροφές, όπως αυτές της πορείας που διοργάνωσαν τα «Συντονιστικά» με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.
Εξαίρεση η πορεία των μαθητών στη Θεσσαλονίκη, στην οποία διείσδυσαν οι «γνωστοί άγνωστοι» τραμπούκοι, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρής έκτασης συμπλοκές με την αστυνομία.
Να επανέλθουμε λοιπόν στην αρχή του άρθρου. Η ηθική στην πολιτική. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλούνται από την έκφραση της βούλησης του ελληνικού λαού για την προδοτική* συμφωνία των Πρεσπών.
Όμως πόσο ανήθικος θα πρέπει να είσαι για να στοχοποιείς και να χαρακτηρίζεις ως φασίστες και χρυσαυγίτες δεκαεξάχρονα παιδιά, για να σπιλώσεις τον αγώνα τους;
Πόσο ανήθικος πρέπει να είσαι, για να προσβάλλεις χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους ότι καθοδηγούνται από τη Χρυσή Αυγή, όταν εσύ ο ίδιος ήσουν επί μήνες στο ίδιο «μετερίζι» και στην ίδια πλατεία με τη Χρυσή Αυγή, στην κάτω εσύ, στην πάνω αυτοί, την περίοδο των αγανακτισμένων;
Πόσο ανήθικος πρέπει να είσαι, για να δημιουργείς διχαστικό κλίμα και κλίμα μίσους σε μια κοινωνία η οποία έχει ήδη υποφέρει από την ανηθικότητά σου, και αναφέρομαι στις υποσχέσεις που έδωσες:
-για τα μνημόνια που θα έσκιζες, 
-για τη μονομερή διαγραφή του χρέους που θα έκανες
-για τη σεισάχθεια, 
-για το κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, 
-για τον ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσες, 
-για τα ΜΑΤ που θα καταργούσες και τώρα σε προστατεύουν μέρα νύχτα από την οργή το κόσμου, τα ΜΑΤ που έπνιξαν στα δακρυγόνα, που επίσης θα καταργούσες, τους διαδηλωτές στο Πισοδέρι, όταν ξεπουλούσες τη Μακεδονία και στη Θεσσαλονίκη, όταν ήθελαν να σου εκφράσουν την αντίθεσή τους στη συμφωνία;
Και για να μην αφήσουμε τη Νέα Δημοκρατία παραπονεμένη, είναι επίσης ανήθικο να μην ξεκαθαρίζεις έντιμα και ειλικρινά τη θέση σου για τις κινητοποιήσεις των μαθητών, όπως επίσης είναι ανήθικο να μην επιδιώκεις την κατάργηση της συμφωνίας με κάθε τρόπο και δυνατότητα που σου δίνει το Σύνταγμα και οι νόμοι και δηλώνεις ότι δεν πρόκειται να κυρώσεις εσύ ποτέ τη συμφωνία, περιμένοντας ότι θα την περάσει ο άλλος, λόγω ιδεολογίας αλλά και λόγω των υποσχέσεων που έδωσε σε Ουάσιγκτον και Βερολίνο.
Μήπως η Νέα Δημοκρατία φοβάται ότι το κίνημα των μαθητών θα ανατρέψει τα δεδομένα και γι’ αυτό δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση για το θέμα;
Και για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα: Τα κόμματα οφείλουν να πάρουν θέση στο θέμα των μαθητικών κινητοποιήσεων μόνο με μια καθαρή δήλωση "συμφωνούμε" ή "δεν συμφωνούμε" και να αφήσουν ανεπηρέαστα και ήσυχα τα παιδιά να εκφράσουν τη βούλησή τους.
Να σταματήσουν λοιπόν τις επιθέσεις, τις στοχοποιήσεις και τις λοιπές αθλιότητες που διαπράττουν όλοι -κομματικοί παράγοντες και δημοσιογράφοι- εναντίον των παιδιών, με όποιον τρόπο τις κάνουν και να αφήσουν την ελληνική κοινωνία να εκφραστεί ελεύθερα, δημοκρατικά και πατριωτικά.
Και υπάρχει ένας επί πλέον λόγος να το κάνουν αυτό.   Επειδή τα κόμματα ούτε έντιμα είναι, ούτε δημοκρατικά, ούτε πατριωτικά, έχουν να διδαχτούν από τις κινητοποιήσεις των παιδιών και από τον έντιμο αγώνα τους.
Αισθάνομαι την ανάγκη να κλείσω το σημερινό μου άρθρο όπως ξεκίνησα, επαναλαμβάνοντας ότι όσο απουσιάζει η ηθική από την πολιτική, η Ελλάδα θα συνεχίζει να καταστρέφεται και δεν πρόκειται να χαράξει ποτέ στον ορίζοντα το φως της ελπίδας.

*Ο Χαρίλαος Φλωράκης, σύμφωνα με τον καθηγητή κ. Βερέμη, που δεν τον λες και δεξιό ούτε φασίστα, του ομολόγησε ότι «οι έξω μας πίεζαν να αναγνωρίσουμε μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα. Δεν μπορούσαμε να το κάνουμε και εγώ αντιδρούσα, γιατί ήταν προδοσία. Και το πλήρωσα ακριβά αυτό». Άρα, την χαρακτηρίζω προδοτική, δανειζόμενος τον όρο από τον Χαρίλαο Φλωράκη.

Το άρθρο δημοσιεύεται στην εφημερίδα δημοκρατία και στο Pontos-news





77 σχόλια:

  1. Μπράβο Σάββα ... και σαν συμπολίτης μας και σαν αξιωματικός ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο επίτιμος αρχηγός Φ. Φράγκος στον Γ. Τράγκα για τα σχέδια των Τούρκων στο Αιγαίο κλπ (28/11/18)

    https://www.youtube.com/watch?v=eLoMF8y-Yo4&feature=youtu.be

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://www.ribandsea.com/articles/3826-oi-kinitopoiiseis-ton-mathiton-gia-tin-yperaspisi-tis-makedonias-kai-i-anithikotita-anentimotita-ton-kommaton.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευριπίδης Μπίλλης
    ΠΡΟΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ. ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΗΜΕΡΑ.
    Αγγλική κατοχή τότε, νεοταξική νεοναζιστική φασιστική κατοχή στην Ελλάδα εδώ και 9 χρόνια.

    Άγγλοι στρατιώτες τότε εναντίον παιδιών. Η πέμπτη "αριστερή" φάλαγγα την Αθήνα εναντίον των μαθητών της Θεσσαλονίκης.

    Όπως τότε στην Κύπρο, τώρα και την Ελλάδα, προμηνύματα απαλλαγής από την αριστεροδεξιόστροφη κατοχική νεοταξική κομματική χούντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "νεοταξική νεοναζιστική φασιστική κατοχή στην Ελλάδα εδώ και 9 χρόνια" δεν υπάρχει αυτο που λες, υπαρχει η μεταπολίτευση που έχει πεθάνει και το πτώμα της δεν μας έχει αφήσει ακόμα, δεν έχει λεφτά το κράτος και δεν μπορέι να δανειστεί , γιατί δεν έχει;
      Οι άλλοι ακόμα κάνουν προσλήψεις στο δημόσιο , όπως και οι πριν απο αυτούς, η παραγωγή πέθανε απο το 80 και μετά και οι εκτρώσεις απογειώθηκαν απο το 80 και μετα.

      Η Ελλάς έγινε σαν τοξικομανής και οι δανειστές σαν έμποροι ναρκωτικών, δεν λέω ποτέ οτι οι έμποροι είναι καλοί, δεν είχα όμως και ποτέ πάρε δώσε μαζί τους.
      Η Ελλάς χρειάζεται αποτοξίνωση

      Διαγραφή
  5. Ο τίτλος στην αρχή τα λέει όλα( Όσο απουσιάζει η ηθική από την πολιτική, ) αλλά γιατί δεν παρατηρούμε και ότι με τον σύριζα η ηθική πήγε στον πάτο !!!! Δυστυχώς με αυτά τα σκυβαλα της πολιτικής του μίσος μεταξύ των Ελλήνων μεγάλωσε !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ερωτηση προς τον κ. Κελεντεριδη: Που μπορουμε να βρουμε αυτην την ομολογια του Χαριλαου Φλωρακη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω την αίσθηση πως δεν υπάρχει ομολογία του Φλωράκη αλλά " ομολογία' Βερέμη! Ουσιαστικά ο Βερέμης λέει κάτι χωρίς να βγαίνει από τα χείλη του Φλωράκη τεκμηριωμένα σε βίντεο π.χ. Ο βίος του Βερέμη δεν τον καθιστά και πολύ "αξιόπιστο"! Ωστόσο το λέει γιατί θέλει μ ένα σμπάρο να χτυπήσει δυο τρυγόνια! Δεν έχει αξιοπιστία ως πρόσωπο για να τον πιστέψουμε! Κι εγώ τώρα λεω πως μ έναν φίλο μου πως είχαμε σγναντήσει τον Φλωράκη και τον ρωτήσαμε για το Σκοπιανό και μας είχε πει τα χ ή ψι! Σε κάθε συνέντευξη υπάρχουν πρωτόκολλα όπως η βιντεοσκόπηση η το δημοσιογραφικό μαγνητοφωνάκι! Τσακ πατάς το μαγικό κουμπάκι κι όλα ξετυλίγονται μια χαρά! Αλλιώς δεν είναι τεκμήριο τίποτα την στιγμή που κάτι λέγεται όταν ένας άνθρωπος έχει φύγει από την ζωή και δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ή να το φιαψεύδει! Άρα ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του για όσα λέει ο Βερέμης! Εκτός κι αν υπάρχει κάπου αποτυπωμένο...

      Διαγραφή
  7. Καλώς κύριε, να επιστρέψει η ΗΘΙΚΗ στην πολιτική.
    Αυτό ωστόσο δεν θα συμβεί ποτέ, αν προηγουμένως δεν επιστρέψει η ειλικρίνεια στους πολίτες-εκλογείς.

    Ακόμα και τώρα, από το βάθος του λάκκου στον οποίον βρισκόμαστε, οι πολίτες-εκλογείς, υποκρίνονται ασυστόλως ενώπιον των πολιτευτών και πολιτικών της περιοχής τους όταν αυτοί περιοδεύουν εκεί.

    Ωστόσο, η περίοδος της έντιμης απάτης της παροχής ψήφου έναντι διορισμού στο δημόσιο, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.
    Συνεπώς, δεν μπορώ κάν να φαντασθώ τι είδους προσδοκίες τρέφουν πλέον οι μέν από τους δε και τούμπαλιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μίκης Θεοδωράκης=φασίστας λόγω συμμετοχής του στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία
    Μανώλης Γλέζος= φασίστας λόγω του ότι ζήτησε συγνώμη που συνεργάστηκε μετον ξεΤσίπα.
    Λαφαζάνης=φασίστας λόγω που υποχρεώθηκε να εμφανιστεί δύο φορές στη ΓΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λέξη προς λέξη εξαιρετικά εύστοχο το άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Ν.Δ. ξεκαθάρισε! Είναι αντίθετη! Αυτό αναφέρει ο Κούλης ως αντιπολίτευση! Φανταστείτε να γίνει κυβέρνηση τι θα γίνει!! Χειρότερος!! Λέει τα παιδιά " κλειστά μυαλά" αν κλείσουν τα σχολεία για την Ελλάδα!

    https://www.in.gr/2018/11/30/politics/kommata/mitsotakis-nd-itan-panta-apenanti-se-kathe-morfis-katalipsi/

    Όμως υπάρχει κι άλλη άποψη φασιστική που η προπαγάνδα την περιφρονούσε με σάτιρα τύπου " βενζινάδικου"! Δεν την διαφημίζω αλλά το σημειώνω!

    https://youtu.be/OX7twOqrbEk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σακη και μονο απ αυτην την δηλωση Μητσοτακη τωρα....φτανει ...να δεις τι ανδρας ειναι για να κυβερνησει την χωρα....και μαλιστα σε καιρους χαλεπους...Ειναι ενας αλλος βλαξ με λοφιο !!! Δεν μπορει να χωρισει δυο γαιδαρων αχυρα !! Οτι αλλο καταληψεις πολιτικες....κι αλλο καταληψεις ...ξεσηκωμου ψυχων και νου ...για την Πατριδα !! Προκειται για ....αλλο ενα βλακα του σωρου ...του χθες...επικινδυνο σαν ολους...ανικανο σαν ολους...και δοσιλογο σαν ολους ( γιατι οτι ειπε ...το ειπε για να κανει τον καλο στους ..ξενους...μην τον παρουν για εχθρο και χασει την κουταλα .!! Την. Χωρα την εχει χεσμενη τελειως..οι ξενοι τον νιαζουν μην τον αλλαξουν..)

      Διαγραφή
    2. Η κυρία αυτή που έχει ακόμα θράσος και καταλαμβάνει το δημόσιο βήμα εκπροσωπώντας το τίποτα είναι συνυπεύθηνη για το φαινόμενο Σύριζα.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητή/ε Α.Τ. δεν έχω διάθεση να υποστηρίξω την κυρία αν αναφέρεστε στη Κωσταντοπούλου ( αν όχι ζητώ συγγνώμη) κυρίως γιατί η ίδια ως νομικός μπορεί να υπερασπιστεί καλύτερα τον εαυτό της, αλλά αν ναι θα ήθελα να ξέρω απτά, να δω που είναι συνυπεύθυνη πέραν από την λάθος εκτίμηση να συμμετάσχει με τον Σύριζα κάτι για το οποίο η ίδια δήλωσε την λύπη της και συγγνώμη! Άλλωστε αναφέρεται στο βίντεο σε σχετικές ερωτήσεις! Πέραν αυτού που έχει απαντηθεί από την ίδια και ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του τι σας έκανε εσάς που σας έβλαψε? Πείτε απλά αυτό ή εκείνο! Όχι γενικόλογα! Τι σας ενοχλεί ο Μαριάς που έθεσε το θέμα για την Βόρειο Ήπειρο, τον Κατσίφα ή ο Ανδρουλάκης που έφερε στο ευρωκοινοβούλιο το θέμα! Τι σας πειράζει η Θεοχάρους αν είναι σε κάποιο πολιτικό χώρο αν δεν συμφωνείυε εσείς ή εγώ αν είναι Ελληνίδα στην πράξη αλλά δεν εκλέγεται εδώ? Γιατί να μας ενοχλεί ο Λεβέντης που λέει όχι στο όνομα που να περιλαμβάνει το Μακεδονία! Γιατί ο Λαφαζάνης που κι αυτός συμμετείχε με τον Συριζανέλ αλλά τρώει τα δακρυγόνα και τον κουβαλούν στην σσφάλεια είναι πιθανόν εχθρό σας? Αν είστε οαδός της Ν.Δ. δεν χρειάζεται να εναντιωνόμαστε σε ότι δεν είναι Ν.Δ. αλλά με γόνιμη κριτική να την επαναφέρετε εντός " πεδιάς" με κριτήρια τις αμετάβλητες αξίες αιώνες τώρα που πρεσβεύει το Έθνος μας! Λοιπόν από πιο μετερίζι και με ποιά κριτήρια την μέμφεστε αφού δεν είχε κυβερνητική θέση καν! Δεν " άγγιξε" κυβερνητική θέση και έφυγε από την πρώτη στιγμή! Θέλετε λοιπόν αυτή την Ν.Δ. να ηγηθεί και να καθορίσει το μέλλον σας, το μέλλον των παιδιών σας!Καλό είναι αν υπάρχουν άνθρωποι από όλους τους πολιτικούς χώρους που είναι φορείς της Δημοκρατίας, Πατριώτες να τους ενθαρύνουμε! Εγώ έδωσα απτά με σαφήνεια και χωρίς φόβο να εκτεθώ το στίγμα μου να υποστηρίξω όποιον κι από όπου προέρχεται αν υπηρετεί το Έθνος και την Δημοκρατία! Περιμένω να το κάνετε κι εσείς όπως και συγκεκριμενοποίηση τι επιλήψιμο έχει κάνει η Κωνσταντοπούλου εκτός των ιδεολογικών σας διαφορών οι οποίες είναι απόλυτα μα απόλυτα σεβαστές και θα έδινα και την ζωή μου να απολαμβάνετε την ελευθερία να τις εκφράζετε!

      Διαγραφή
  11. Πολλά μπράβο κύριε Καλεντερίδη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τωρα και ο Κουτσουμπας και το ΚΚΕ παίρνει θέση μαζί με ολους τους αγωνιζομενους Έλληνες απέναντι στο Συριζα για την καταπτυστη συμφωνία των Πρεσπων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι καλοφεχούμενο είναι αυτό, αλλά είδα μιαν εναντίωση του ΚΚΕ στο μαθητικό κίνημσ! Είχαν πάρει εργολαβία με το ΠΑΜΕ τις πορείες και τους ενοχλεί να υπάρχουν αγωνιστές έξω από το μαντρί! Το ΚΚΕ θέλει restart και update! Εδώ ο κόσμος έχει αλλάξει 1680 φορές και δεν έχουν προσαρμοστεί στους καιρούς! Άλλωστε με τον θάνατο τωμ εργαζομένων στην οικοδομή, στος βιοτεχνίες, το πέρασμα του κεφαλαίου σε διεθνείς παίκτες,την ανακατάληψη των θέσεων στην εργατιά από αλλοδαπούς οι οποίοι δεν μπαίνουν σε κόμματα και την μετανάστευση των Ελλήνων εργατώμ στην κεντρική Ευρώπη κατέληξαν να αντιπροσωπεύουν του δημοσίους υπαλλήλους κυρίως! Οπότε ατόνισε η δυναμική που είχε! Τώρα όπως είπαμε ο εργοδότης χάθηκε! Σε ποιόν να διαμαρτυρηθούν αύριο οι υπάλληλοι στα διόδια λόγου χάριν? Εδώ σε θέλω κάβουρα! Έχρις 10% χοντρικά? Μπες στην κοινωνία και προσαρμόσου! Πρέπει να πάρει θέση σε όλα τα ζητήματα με πιο σύγχρονο τρόπο! Εδώ η Ρωσία με υον Πούτιν έχει κάνει αποκαθήλωση όλες υις φωτογραφίες του Λένιν από τα δημόσια κτήρια και τραβάνε μπρός...το ΚΚΕ δεν πάει κανα ταξίδι στη Μόσχα! Έχουν Μακ Ντόναλντς πριν 25 χρόνια που ήμουν εκεί...έλα ρε Κουτσουμπάκο, άντε λοιπόν, η Ελλάδα βουλιάζει! Δώσε γραμμή στα συντρόφια να φάνε τις πέτρες! Φτιάξε μια ομάδα κομάντο, στείλε τους να μάθουν Ται κβο ντο και αμόλα τους! Άντε "πατερούλη"και πάρτους τα σώβρακα...ετσι δεν τον έλεγαν τον Στάλιν?🔴🇬🇷

      Διαγραφή
    2. Οχι Σακη....Γιοζεφ τον λεγανε...Γιοζεφ....Γιοζεφ ....Ουτε Ρωσικο ονομα...ουτε Ελληνικο...ουτε Κινεζικο...Συνγκεκριμενα Γιοζεφ...Και πατερουλη..λενε τα μωρα τον μπαμπα τους...οχι οι μαντραχαλαδες....

      Διαγραφή
  13. https://www.google.gr/url?sa=i&source=web&cd=&ved=2ahUKEwj3s-D9gf7eAhWnNOwKHSFKDbMQzPwBegQIARAC&url=https%3A%2F%2Fwww.news247.gr%2Fkoinonia%2Fkonstantopoyloy-sto-athens-pride-tin-epomeni-fora-i-poreia-na-perasei-kai-mesa-apo-ti-voyli.6355348.html&psig=AOvVaw32djcjHtsbx7jec2NCf01P&ust=1543732538091094 (Αναφορικά με την κ. Κωνσταντοπούλου και με το αν έβλαψε ή όχι η παρουσία της στην πολιτική ζωή)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναστασία αυτό το δέχομαι και δεν θα πω δεν ήταν η μόνη αλλά θα συνταχθώ μαζί σου όχι στο αν πρέπει να αποδεχόμαστε την διαφορετικότητα αλλά στον γάμο μεταξύ ομοφιλοφύλων κ.λ.π. Όμως έκανε και πράγματα στον λίγο χρόνο που έμεινε στην Βουλή όπως για τις γερμανικές αποζημιώσεις και για τον δανεισμό όλα όσα αναφέρει! Θέλω να πω πως αν κάποιος σε οποιονδήποτε χώρο κι αν είναι κάνει κάτι καλό να προβάλετε και ανέφερα ανθρώπους και παραδείγματα πράξεών τους! Επίσης ανέφερα πως δεν έχω διάθεση να υπερασπιστώ κανέναν ούτε την Κωνσταντοπούλου από την γέννησή της μέχρι σήμερα! Τέλος για το θέμα τον ομοφυλόφιλων κι εγώ δεν εναντιώνομαι ούτε η Εκκλησία ούτε κανένας πολιτισμένος! Φαντάζομαι πως κι εσύ αφήνεις το δικαίωμα στον άλλον να ζει όπως θέλει μέσα στην χώρα μας στην ιδιωτική του ζωή και μέσα στον νομικό πολιτισμό μας! Εκτός κι αν θες όπου βρίσκουμε ομοφυλόφιλο να τον σκοτώνουμε! Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο!

      Διαγραφή
    2. Σάκη, με εκπλήσεις δυσάρεστα!!! Ξαναδιάβασε αυτά που γράφεις... Και θυμίσου ότι η εκκλησία καταδικάζει την αμαρτία και όχι τον αμαρτωλό... επίσης σε όσους αγαπάμε λέμε την αλήθεια (δεν χαϊδεύουμε τα αυτάκια τους)...

      Διαγραφή
    3. μέρος α
      Αναστασία
      Ένας-ένα, ξέρω πολύ καλά τι έγραψα και δεν σε εκπλήσσω καθόλου δυσάρεστα Αναστασία θα δεις τι ωραία που θα τα βάλουμε σε τάξη και θα συμφωνήσουμε θαρρώ!!Πρώτον δεν υποστηρίζω τον γάμο ομοφυλοφίλων, δεύτερον για την αλλαγή φύλου συντάσσομαι με την Εκκλησία απόλυτα !Ενστερνίζομαι τις απόψεις του Μητροπολίτη Μεσογαίας ο οποίος από πλευράς Εκκλησίας έχει οριστεί για να κάνει μια εισήγηση ο άνθρωπος από πλευράς Εκκλησίας και ο ίδιος σε συνέντευξή του έχει δηλώσει πως η Εκκλησία δεν διώχνει τους ομοφυλόφιλους από τους κόλπους της, για την αμαρτία τους υπάρχει το μυστήριο της εξομολόγησης και προφανώς όλα εκείνα τα μυστήρια που ο Χριστός μας και οι Απόστολοι ευλόγησαν ώστε να βρισκόμαστε στην αγκαλιά του Χριστού και έχει δηλώσει πως για το θέμα αλλαγής φύλου η Εκκλησία εξακολουθεί να δουλεύει πάνω σ αυτό διότι το εξετάζει με μεγάλη και υπομονετική προσέγγιση κι από την πλευρά την επιστημονική, άρα για ενώ έχει θέση σε πρώτη φάση εξακολουθεί να δουλεύει (σύμφωνα με το Μεσογαίας) ακόμα με ζήλο για να ξεδιαλύνει κάθε πτυχή! Έτσι για μια ακριβή θέση όλοι περιμένουμε, ωστόσο και γι αυτό έχει μια πρώτη θέση η Εκκλησία και προσωπικά την αποδέχομαι! Όμως αγαπητή από την θέση αυτή μέχρι την θέση της πολιτείας και της Δημοκρατίας υπάρχει μιαν απόσταση! Δεν υποστηρίζω την Κωνσταντοπούλου στο θέμα αυτό και το ξεκαθάρισα με σαφήνεια! Καλά μέχρι εδώ? Φαντάζομαι ναι κι εδώ ξεκαθάρισα την προσωπική μου θέση, φαντάζομαι μέχρι εδώ δεν διαφωνούμε!Στο αν η Εκκλησία καταδικάζει την αμαρτία κι όχι τον αμαρτωλό να μου επιτρέψεις να σου πω να το ξαναδείς πάλι!Αυτό που λες είναι άλλο πράγμα!Αυτό που λες αφορά το θέμα στο σύνολο, έχεις μπερδευτεί λίγο καλή μου φίλη!Δηλαδή να σε ρωτήσω ο Χριστός καταδικάζει τον φόνο, το ψέμα κ.λ.π. αυτό είναι η αμαρτία σύμφωνοι και το καταδικάζει, σου δίνει το δικαίωμα να μετανιώσεις με το μυστήριο της Εξομολόγησης, της μετάνοιας δηλαδή, αν δεν το κάνεις τότε ως πρόσωπο είσαι εντάξει? Δηλαδή εγώ θα σκοτώνω κι αν δεν μετανιώσω για την πράξη δεν θα κριθώ ως πρόσωπο? Ποιός θα κριθεί? 'Αλλος? Μην μπερδεύεις λοιπόν την πράξη και το ότι η Εκκλησία καταδικάζει την πράξη, προφανώς την πράξη αλλά μέσα σε μια κοινωνία Χριστού!Αν κάποιος δεν μετέχει Χριστό τι να κάνει η Εκκλησία να τον κυνηγάει από πίσω με το δισκοπότηρο! Προφανώς θα καταδικάσει την πράξη αλλά πάντα το πρόσωπο θα έχει την ευκαιρία του!Αλλά κάποτε θα πρέπει να την αδράξει την ευκαιρία, για να είναι επί της ουσίας η πράξη καταδικασμένη, αλλιώς το ίδιο το πρόσωπο με ευθύνη του φέρει τον εαυτό του έξω από την Θεία Κοινωνία!Λοιπόν μην πούμε άλλα γι αυτό!Τώρα ας πάμε στην πολιτεία!Θα ήθελες αν ζούσες σε μια χώρα που το 92% ήταν ομοφυλόφιλοι εσύ να μην μπορείς να είσαι ετερόφυλη? Θα ήθελες να σε βάζουν φυλακή? Να σε τιμωρούν? Θέλω να πιστεύω πως όχι!Θα σεβόσουν την πλειοψηφία και αυτό που προσωπικά για τους άλλους θα ήταν ταμπού εσύ δεν στο στερούσαν αλλά στην ιδιωτική σου ζωή! Αν ζητούσες να παντρευόσουν ετερόφυλο σε μια τέτοια χώρα βάσει πλειοψηφίας θα είχες την δυνατότητα? Νομίζω πως όχι αφού όλοι θα ψήφιζαν να μην παντρεύονται ετερόφυλοι! Μην επιχειρήσεις να μου πεις θρησκευτικά αν είναι σωστό, αλλά πολιτικά, βάσει Δημοκρατικών διαδικασιών!Αν δηλαδή στην χώρα ζούσαν 100 εκ και τα 92 εκ δεν ήθελαν να συμβαίνει στην χώρα τους να παντρεύονται ετερόφυλοι εσύ ως κυβερνήτης θα πέρναγες τον νόμο που θα ήθελαν το 8% αγνοώντας την πλειοψηφία!Εδώ λοιπόν η Κωνσταντοπούλου και όσοι μιλάνε για γάμο από ομόφυλα ζευγάρια αγνοούν την πλειοψηφία, αυτό λέω εγώ!Αυτό όμως δεν είναι ικανό να απαγορεύσει την ανεξιθρησκία ή τις προτιμήσεις κάποιου να είναι ομοφυλόφιλος όταν κλείνει την πόρτα του σπιτιού του, ούτε του αφαιρεί την δυνατότητα να πιστεύει στον Μωάμεθ!Λέω λοιπόν πως εμείς στο όνομα της Δημοκρατίας, οι πολιτικοί επίσης οφείλουμε να λειτουργούμε!Αυτό δεν σημαίνει πως η πολιτεία λειτουργεί σε όλα όπως η Εκκλησία!

      Διαγραφή
    4. μέρος β
      Αναστασία
      Αυτό λοιπόν που συμβαίνει σήμερα είναι πως ανεξάρτητα τι πιστεύει προσωπικά ένας πολιτικός πρέπει να λειτουργεί στο όνομα της πλειοψηφίας!Εμείς αν διακρίνουμε μια δήλωση σε ή μια ενέργεια σε έναν πολιτικό οφείλουμε με βάσει τα πιστεύω μας να τα αναχαιτήσουμε και να του πούμε ότι δεν τα εγκρίνουμε ή να μην τον ψηφίσουμε στην τελική!Αλλά αν κάνει κάτι καλό δεν σημαίνει πως επειδή δεν ήταν σωστός στο ένα θα καταδικάσουμε και το άλλο...ελπίζω να σε κάλυψα...η Εκκλησία έχει τους δικούς της όρους και η πολιτεία την Δημοκρατία διότι η Εκκλησία είναι δόγμα με συγκεκριμένους όρους είσαι Ορθόδοξος, δεν σε δέχεται Ο Χριστός να προσευχεσαι στον εωσφόρο! Ηπολιτεία όμως πρέπει να σου βρεί τρόπο να ζήσεις κι εσύ στους κόλπους της, αυτό λοιπόν είναι η δημοκρατία...σου λέει προσευχήσου όπου θες αλλά δεν γίνεται να γίνει νόμος αν δεν το πει η πλειοψηφία...

      Διαγραφή
  14. Επίσης, Σάκη, ποιός παραβιάζει την ιδιωτική ζωή των ομοφυλοφίλων; μήπως οι ίδιοι με τις παρελάσεις περηφάνειας; ... και τι περηφάνεια (για ένα πάθος, γιατί περί αυτού πρόκειται...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...μα δεν διαφωνώ, δεν καταλαβαίνω γιατί διαμαρτύρεσαι, εδώ δεν μιλάμε γι αυτό μιλήσαμε για το αν κάποιος κάνει κάτι της προκοπής δεν πρέπει να το ρίχνουμε στην πυρά γιατί σε κάποιο άλλο δεν συμφωνούμε!Έτσι γίνεσαι οπαδός!Αν αύριο κάποιος έχι μια λάθος άποψη σε ένα θέμα αλλά σε ένα άλλο κατα την γνώμη σου συμφωνείτε δεν θα συμφωνήσεις γιατί διαφωνούσες στο προηγούμενο? Όχι φαντάζομαι!Θα συμφωνήσεις εκεί που συμφωνείς και θα διαφωνήσεις εκεί που διαφωνείς@Δηλαδή δεν έχει δικαίωμα κανένας να έχει διαφορετική άποψη από εσένα ή από έμενα? Όταν οι άνθρωποι έχουν διαφορετική άποψη τότε υπάρχουν οι νόμοι που στηρίζονται στην Δημοκρατία!Αλλιώς πως? Τότε γιατί να μην είναι επικρατούσα θρησκεία το ισλάμ? Γιατί απλά εδώ είμαστε Χριστιανού Ορθόδοξοι στο 92%. Αν το 92% ήταν ισλαμιστές θα ήταν σωστό να είναι επικρατούσα θρησκεία ο Χριστιανισμός? Όχι!Γιατί? Γιατί θα ήταν οι περισσότεροι και οι Ορθόδοξοι οι λιγότεροι...δεν ξέρω τι άλλο να σου πω!

      Διαγραφή
  15. "...Εκτός κι αν θες όπου βρίσκουμε ομοφυλόφιλο να τον σκοτώνουμε! Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο!.."
    Ακόμα και για ένα νήπιο που έχει λάβει τα στοιχειώδη της ελληνορθόδοξης παράδοσης ειναι αυτονόητος ο σεβασμός της ελευθερίας του προσώπου του άλλου. Τώρα πως από αυτό το σεβασμό πρέπει να περάσουμε στο νεοταξιτικο gay pride το οποίο πολύ πιθανόν να χρηματοδοτείται και να προωθείται απο ανθρώπους σαν τον Σορος (που χρηματοδοτεί το κρατος των Σκοπιων) είναι πραγματικά ακατανόητο.
    Η κυρία Κωνσταντοπούλου με αντιμνημονιακες αρλούμπες πρωτοστατώντας στην τραγωδία των αγανακτισμένων.
    Δεν είδα την κυρία Κωνσταντοπούλου την περίοδο των αγανακτισμένων να θέτει ως πρώτες προτεραιότητες την αλλαγή της δομής του πολιτικού συστήματος της κομματοκρατίας, την εθνικοποίηση της παιδείας,το δημογραφικό πρόβλημα...
    Επίσης συγγνώμη αν σας χαλάω την υπόθεση εργασίας αλλά αρνούμαι συνειδητά να συμμετασχω στην παρωδία των εκλογών που μόνο στόχο έχουν να νομιμοποιήσουν την εκλογιμη μοναρχία (και την εξουσία του κομματανθρωπου μοναρχη) ως Δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου μπορείτε να έχετε όποια άποψη θέλετε για την συμμετοχή στις εκλογές ή όχι!Ωστόσο εγώ δεν υπερασπίστηκα την Κωνσταντοπούλου και καμία Κωνσταντοπούλου για την νομιμοποίηση των ομόφυλων ζευγαριών, δεν καταλαβαίνω γιατί λέτε άλλα αντ άλλων!Εγώ ρητά και κατηγορηματικά είπα πως έκανε και κάποια καλά πράγματα ως Πρόεδρος της Βουλής και δεν έχω διάθεση να υπερασπιστώ την Κωνσταντοπούλου καμία από την μέρα που γεννήθηκε, πηγαίνετε στο γραφείο της και πείτε της για τα άλλα που διαφωνείτε!Εξέφρασα τν διαφωνία μου για την κριτική που ασκείσατε συλλήβδην, πάνω σ αυτό ζήτησα να μιλήσετε με στοιχεία που έχει βλάψει την Πατρίδα! Σ αυτό πάνω η Αναστασία ανέφερε ένα θέμα τοποθετήθηκα χωρίς πρόβλημα όπως εξακολουθώ να πιστεύω πως έχει κάνει και καλά πράγματα χρήσιμα για την Πατρίδα που κάποιοι "ορθόδοξοι" και θεοσεβούμενοι" κατά τα κριτήρια της φίλης Αναστασίας τα έκαναν γαργάρα!Δεν πρόκειται να ολισθήσω και να υποστηρίξω καμία και κανέναν! Μέχρι εδώ...

      Διαγραφή
  16. Αγαπητέ Σάκη, ξέρεις ότι σε γενικές γραμμές συμφωνούμε οι περισσότεροι με όσα λες για τα πολιτικά πρόσωπα, πως οτιδήποτε καλό πρέπει να το επαινούμε για να δίνουμε κίνητρα προς τη σωστή κατεύθυνση, και αναγνωρίζουμε τον ζήλο της Ζ. Κωνσταντοπούλου για την διελεύκανση των οικονομικών σκανδάλων και την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, αλλά να μου επιτρέψεις να πω ότι όσα έλεγε στα gay-pride που πήγαινε (που παραθέτει και η Αναστασία), ήταν ακριβώς η νεο-εποχίτικη εκδοχή της π. ορθότητας. Μιλούσε γενικά για τους 'κοινωνικούς αγώνες', στους οποίους συμπεριλάμβανε και αυτούς των ομοφυλοφιλικών κινημάτων, που «πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί απέναντι στους εχθρούς μας».
    Λοιπόν αυτή η προπαγανδιστική συσκότιση, (έστω και αν η ίδια μπορεί να μην το συνειδητοποιεί), είναι όντως πολύ επιζήμια, γιατί η έννοια του 'εχθρού' συσκοτίζεται.
    Και με λίγα λόγια, για να μη μακρυγορώ, στρέφει τον πόλεμο ΚΑΙ ΠΑΛΙ, όπως κάνουν όλοι οι συριζαίοι, απέναντι σε όλους εμάς που «αναζητούμε ταυτότητα μέσα στη ναφθαλίνη της θεοκρατίας και του εθνικισμού του μετεμφυλιακού κράτους» όπως λένε, επειδή θέλουμε να υπάρχει μία υπευθυνότητα σε αυτά τα θέματα, και όχι γιατί θέλουμε «όπου βρίσκουμε ομοφυλόφιλο να τον σκοτώνουμε».
    Πρόκειται για μια ανεύθυνη και εγκληματική αντιμετώπιση και των ίδιων αυτών των ανθρώπων, όταν έτσι χαζοχαρούμενα γελάς και χαίρεσαι, και ισοπεδωτικά μιλάς για αλλαγή φύλου στα 15, και χορήγηση απ΄το Κράτος ορμονών σε 13χρονα παιδιά που δεν ξέρουν ακόμα τι τους γίνεται, και αποκρύπτεις όλα τα υπόλοιπα, για τα τεράστια ποσοστά κατάθλιψης και αυτοκτονιών των ομοφυλόφιλων, όπως και τους τόνους φάρμακα που παίρνουν σε όλη τους τη ζωή όσοι κάνουν αλλαγή φύλου.
    Επίσης όπως λέει η Αναστασία οι ίδιοι αυτοεξευτελίζονται με όλα τα κιτς (φτερά και πούπουλα των παρελάσεων), τα γυμνά, έως και χυδαία με απερίγραπτο τρόπο (που γίνονται σε δημόσια θέα στο εξωτερικό).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία άκουσέ με
      έχετε ξεκινήσει μιαν συζήτηση κι έναν διάλογο άνευ λόγου!Δεν διαφωνώ μαζί σου σε όσα λες περί ομοφυλοφίλων!Φαντάζομαι πως συμφωνείς ότι δεν θα σκοτώνουμε τους ομοφυλόφιλους!Τελεία!Δεν έχω διαφορετική θέση από όσα πολύ καλά έχει εκφράσει η Εκκλησία πρωτοστατούντος του Μεσογαίας και Λαυρεωτικής!Αυτό δεν σημαίνει πως αν η γυναίκα έχει ένα έργο καλό πρέπει να το διαγράψω επειδή πήγε στο γκέι πάρτι! Αυτό που έχω να κάνω είναι να καταδικάσω την θέση της για αυτό το θέμα!Δεν καταλαβαίνω την επίθεση στο πρόσωπό μου να υποστηρίξω μια θέση της την οποία θεωρώ πατριωτική γιατί η Κωνσταντοπούλου έχει μια κακή θέση (και για μένα) για ένα άλλο θέμα ούτε αντιλαμβάνομαι γιατί πρέπει να απολογηθώ για αυτό! Μιλάτε για άλλο θέμα!Εκτός κι αν πιστεύει πως δεν έκανε καλά για τις γερμανικές αποζημιώσεις, δεν έκανε καλά για το χρέος ως παράνομο!Ωραία λοιπόν έχετε δίκιο!Να μην πληρώσουν οι Γερμανοί για όσα έκαναν στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο στην χώρα, να πούμε πως δεν έγινε και τίποτα στο Δίστομο, στους Λιγκιάδες διότι η Κωνσταντοπούλου υποστηρίζει το γκέι πάρτι!Εγώ πάντως για Δίστομο προσκύνησα ταπεινά, να ρωτήσω αν η Κωνσταντοπούλου το εγκρίνει να το αποτάξω!
      https://www.protothema.gr/greece/article/686262/1os-podilatikos-agonas-mnimis-distomou/

      https://proini.news/%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%80%CF%8D%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%88%CE%B5-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF/

      Σε παρακαλώ Μαρία όσα έγραψα δεν τα παίρνω πίσω, εγώ μιλώ για άλλο πράγμα και μάλλον αν μια αλήθεια την λέει κάποιος που δεν συμπαθείτε δεν σας αρέσει η αλήθεια! Η αλήθεια είναι πως η Κωνσταντοπούλου έκανε δουλειά και για τις αποζημιώσεις και για το χρέος, τά εφερε μεθοδικά το προσκήνιο, αυτό δεν αλλάζει κι εγώ οφείλω να σεβαστώ....τώρα για το γκέι πάρτι...να της καεί το βίντεο κι αν θες να το τραβήξω και η τηλεόραση που ίσως να έχει στο σαλόνι...ελπίζω να ξαναδείτε όλοι αυτό που λέω και το εξέφρασα με σαφήνεια...

      Διαγραφή
    2. Σάκη, ποιός ξεκίνησε την συζήτηση και διάλογο άνευ λόγου όπως λες; Εσύ φυσικά και τώρα σου κακοφαίνεται που δεν συμφωνούμε μαζί σου... Μου "είπες" : "Εκτός κι αν θες όπου βρίσκουμε ομοφυλόφιλο να τον σκοτώνουμε! Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο!". Από που προκύπτει ότι σκέπτομαι έτσι; Δεν σου έχω δώσει δικαίωμα να με πεις ουσιαστικά αντίχριστη γιατί αυτή η λογική τού σκοτώνω τον "αμαρτωλό" υπάγεται εκεί... Τέλος πάντων, δικαίωμά μου να ζητώ από τον πολιτικό να έχει "όλο το πακέτο" προκειμένου να τον ψηφίσω γιατί δεν είμαι διχασμένη προσωπικότητα ώστε από την μιά να είμαι μέλος της εκκλησίας και από την άλλη να ψηφίζω άθεους πολιτικούς που υποστηρίζουν ψυχοκτόνα νομοθετήματα ... και για να μην μου φορέσεις πάλι "τσάμπα κέρατα" όπως λέμε στο χωριό μου, σου διευκρινίζω ότι είμαι μέλος της εκκλησίας αμαρτωλό σίγουρα, και δεν το λέω ταπεινολογώντας αλλά ξέροντας ότι ΟΛΟΙ είμαστε ξαστοχημένοι σε αυτή την γη)... Σε ότι αφορά την σωστή θέση που θα πάρει ένας πολιτικός θα το επιβραβεύσω αλλά ποτέ δεν θα ξεχάσω και την επικίνδυνη θέση που έχει πάρει σε άλλο σοβαρότερο θέμα...

      Διαγραφή
    3. Δεν σου είπα να ψηφίσεις κανένα και σε κανέναν δεν θα πω που θα ψηφίσει! Αλλά ούτε διχασμένη προσωπικότητα είναι κάποιος που επικροτεί την αλήθεια!Δεν βλέπω από που απορρέει αυτός ο συλλογισμός! Ωστόσο δεν σε είπα αντίχρηστη, λυπάμαι που κάνεις αυθαιρετους συνειρμούς! Αντιθέτως σε σέβομαι ιδιαίτερα και αυτό το δείχνει πως κάνω έναν ολόκαρδο διάλογο μαζί σου και αισθάνομαι πολύ φιλικός, δεν καταλαβαίνω τις σκέψεις σου! Είπες την γνώμη σου σου απάντησα στο λινκ πως δεν εγκρίνω αυτήν την θέση σε αυτό που έστειλες και συμφωνώ μαζί σου! Σου είπα επίσης πως μια καλή θέση δεν την απορρίπτουμε από το ίδιο πρόσωπο επειδή είχε μια άλλην που δεν συμφωνούμε! Τόσο απλό! Ουτε τι θα ψηφίσεις είπα ουτε τι δεν θα ψηφίσεις αλλά ούτε κσι αντίχριστη! Αν είναι δυνατόν!!

      Διαγραφή
    4. Μου επιτρεπετε να πω κατι ?? Μπορω ? Θελω να σχολιασω.μονο ενα.Αυτο που σχεδον ολοι λενε ..παπαγαλιστα.το ιδιο ..ανεξαρτητα.απο πολιτικη η αλλη θεση.Λενε λοιπον ολοι.." στην ιδιωτικη του ζωη...στο σπιτι του..κλπ ..ας κανει οτι θελει.
      ...το σεβομεθα ...ειναι νομος...ειναι δικαιωμα...κλπ .Ποιος το λεει αυτο ????Οτι ιδιωτικα ....κανεις.οτι θελεις ?? Σε οργανωμενη κοινωνια οκ ?? Οχι στην ερημο Γκομπι...Αυτη.η αποθεωση της ιδιωτικοτητος απο που ερχεται ??Σαν θεωρια...αποψη..φιλοσοφια...κεντρικη ιδεα...αξιωμα ?? Αναφερετε μου τις πηγες της....Διοτι εγω πχ. δεν τις εχω αξιωμα...Αποθεωμενη ιδιωτικοτητα δηλ...σε οργανωμενη κοινωνια...οπου εχουν γινει προσαρμογες του ιδιωτικου σε βασικους κανονες συλογικης αναγκης ..επιβιωσης...υποχρεωσεων...λειτουργιων....κλπ...Εχουν γινει θεμελιωδεις παραδοχες απ την αρχη της πολιτειας...αξιωματα πολιτειακα...για να υπαρξει ...να ζησει...να..να..να....! Τι θα πει ..." κανω οτι θελω οπουδηποτε και ιδιωτικα "?? ( αυτο το αριστουργημα ψευδους το λεμε και αλλου..πχ ...τα λεφτα μου...κανω οτι θελω μ αυτα...δικα μου δεν ειναι..
      κλπ) ..Οχι δεν κανεις οτι θελεις με οργανωση !! Αν θελεις αυτο...πηγαινε στην ερημο μονος και κανε...και μην φωναξεις βοηθεια στον κινδυνο !! Βγαλτα περα μονος !!!Αλλα αυτο το ...κουτοπονηρο...οταν δεν υπαρχει φοβος...κανω οτι θελω ιδιωτικα κιολας....κι οταν ελθει φοβος σωστε με ...δημοσια ολοι.......παρα ειναι πονηρο...Οχι δεν πρεπει ιδιωτικα αυτο ουτε δημοσια !! Ειναι τοσοι πολλοι οι λογοι...που ειναι κουραστικο εδω να τους πει καποιος ...Θα παει ο γκαιυ στον στρατο να πολεμησει ?? Η θα παει το....δημοσιο το αλλο να πεθανει για να σωθει ο ιδιωτικος...γκαιυ να καλοπερνα ιδιωτικως ?? Και τους επιασε κοροιδα ...η γατα....Θα γινει πρωθυπουργος ο ..γκαιυ...και θα δωσει την ..Μακεδονια για ενα ..πηδημα ..με τον εχθρο την νυχτα ?? Θα γινει υπουργος ο γκαιυ και για ενα ιδιο ..πηδημα καλο...θα παρει δανειο δις ...για τοκο ξενων ?? Κλπ...κλπ...κλπ..Ποια ιδιωτικοτητα ?? Παραμυθια της χαλιμας ευχαριστα στα ωττα.Ιδια ισια ..πρεπει η κοινωνια να ξερει ποιος πονηρος την επιβουλευεται...και την κοροιδευει καταμουτρα.Ειχαν οι αρχαιοι Αθηναιοι εναν ..δεκαλογο νομικο γιαυτους ολους σοφο.Νομιζω πρεπει να τον μελετησουμε για επανεφαρμογη....( ακου κανει οτι θελει σπιτι του !! Δηλ. και σκοτωνει αμα λαχει !!)

      Διαγραφή
    5. Πρεπει κατα την γνωμη.μου παντα ..να ξεκαθαριστει οριστικα αν αυτη η κατασταση ειναι φυσιολογικη η αρρωστεια..Φυσιολογικο ειναι κατι που γινεται στην μεγιστη εκταση κι εχει ενα βασικο κυριο στοχο με ιδιαιτερο νοημα και σημασια..για την φυση..Το αλλο δεν ειναι φυσιολογικο ...στερειται στοχου και νοηματος φυσικου.Τα ετεροφυλλα ατομα εχουν τις πρωτες προυποθεσεις ολες..Φυσικο στοχο..και φυσικο νοημα..Την επιβιωση των οντων..Αρα ειναι φυσιολογικα με βαθυ νοημα για την φυση..Επικουρικα η φυση για να γινει ελκυστικο αυτο το κυριο νοημα κι απαρεκλητος ορος επιδιωξη ...κατω απ ολες τις συνθηκες...κακες η καλες...στα ορια ενος πεδιου τρομερης ελξης..δυναμης ..το εκανε ηδονικο κιολας...πολυ..ομως με κυριο καθηκον τον στοχο....αντε και λιγα περιφερειακα...αγχολητικα...κλπ.Αυτο ειναι το φυσιολογικο..Το αλλο τωρα στερειται φυσικου νοηματος..στοχου...και αγει την ηδονη...το επικουρικο μερος σαν ...στοχο..Δεν ειναι φυσιολογικο δηλ....Αλλα το μη φυσιολογικο τι αλλο ειναι απο ..αρρωστο ?? Αν ξεκαθαρισει αυτο στην πολιτεια...τοτε ξεκαθαριζουν ολα..
      και η ιδιωτικοτητα μπαινει στον φακο. Αυτα ...και σορυ για την σφηνα...Ειναι παθος οπως λεει η Αναστασια.Και στα Ελληνικα η εννοια πασχω ...θα πει ειμαι αρρωστος...και θελω γιατρο κι οχι ελευθερια να ...πασχω σπιτι μου ...και να ..αρρωσταινω κι αλλους....

      Διαγραφή
    6. Ρε Δημήτρη με όλο το σεβασμό!
      1. Το δημόσιο πρόσωπο έχει υποχρέωση να καταθέτει από το Ε9 μέχρι τις προτιμήσεις του στο εκλογικό σώμα! Αν τον εγκρίνει η πλειοψηφία εσύ θα τον απορρίψεις αφού νόμος του δίνει το δικαίωμα να πολιτευεται? Θες να τον απορρίψεις βγάλε νόμο! Αλλιώς καταργείς την αρχή της Δημοκρατίας! Παιδιά έχετε μπερδέψει τα της πολιτείας με την θρησκεία ή με το τι θέλω εγώ ή εσύ! Θα μου πεις συτό που ζούμε είναι Δημοκρατία? Όχι! Άλλο πράγμα όμως λέμε! Θα αποφασίσεις εσύ αυθαίρετα ότι είναι πάθος και δεν πρέπει να πολιτεύεται η εγώ? Σας παρακαλώ! Δηλαδή θα γίνουμε χούντα? Ρε παιδιά! Αν είναι δυνατόν να ακούω τέτοια πράγματα! Και δεν εννοώ το ότι το θεωρεί κάποιος παράνομο! Είναι δικαίωμά του να έχει την γνώμη του! Αλλά εαν θέλει να τους σταυρώνουμε θα γίνεται χωρίς κανόνες? Ειλικρινά το τρρματίσαμε! Σισθάνομαι χριστιανός τζιχαντιστής! Δηλαδή αν ο ομοφυλόφιλις ως ασθενής έχοντας ένα άρρωστο πάθος όπως αναφέρετε θέλει λέει πως εμείς δεν πάμε καλά γιατί να μην δεχόμαστε την δική του θέση! Δεν θα υπάρχει κανόνας δηλαδή? Τι να πω! Εντάξει βασει πλειοψηφίας και βάσει των δικών μου αρχών της δημοκρατίας κερδίσατε! Είστε 4 και εγώ ένας! Σταύρωσον...

      Διαγραφή
    7. Χμμμ θες πηγές Τζιμς? Θα τις βρείς στο " δικαίωμα" της πτώσης του ανθρώπου μέσα στην Εκκλησία! Θα τις βρείς στην δική σου ατελή φύση αδερφάκι μου κι εγώ στην δική μου! Ο καθένας μας! Θα τις βρείς στα Θεία Μυστήρια της εξόλογησης, της Θείας Κοινωμίας, στο Ευχέλαιο! Θα τις βρείς στον Χριστό ο οποίος επέλεξε να έλθεις ( σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη) από ένα γενεαλογικό δέντρο που υπήρχε πόρνη για να δείξει σε σένα και σε μένα πως η ανθρώπινη φλυση είναι ατελής! Ατεκής αλλά χάριν στην ενανθρώπησή Του, στην Σταυρωσή του και κυριως στην Ανάστασή Του πως ο άνθρωπος μπορεί αλλά και πρέπει να έχει δικαίωμα στην Θέωση...

      Διαγραφή
    8. Δημήτρη κάθε σου λόγος για μένα είναι ευθύνη να σου τεκμηριώσω όσα λέω: Δες το βιντεάκι πιό κάτω από το 31 λεπτό έως το 40 λεπτό και άκουσε τον θεολόγο Σωτηρόπουλο Νικόλαο στο 39.34 λεπτό που εξηγεί πως η Θάμαρ ήταν πρόγονος του Ιησού και ο Χριστός επέλεξε ένα αμαρτωλό πρόσωπο πρόγονό του για να έλθει στον κόσμμο για να δείξει πως ήρθε για τους αμαρτωλούς! Νομίζω πιό παλιά πηγή από την Παλαιά Διαθήκη δεν πάει! Σε καληνυχτώ αδερφέ!

      Διαγραφή
    9. Αναστασία έχει κι άλλο από μια διχασμένη προσωπικότητα σε Κωνσταντοπούλου! Κι αυτά που λέει δεν τα ενθαρύνεις?
      https://youtu.be/v7vpBZrJGs8

      Διαγραφή
    10. Νομιζω δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο Σακη..Δεν πιστευω οτι ..μπερδεψα κατι. Ξερεις ποσες ερμηνειες εχει η λεξη Δημοκρατια ?? Αν δεν κανω λαθος....7.5 δις ...σημερα. ..και ποιος ξερει χθες... Νομιζω μιλας για κατι αλλο ..Πιθανον κατι που το λενε ..πλειοψηφια...με οτι συνεπαγεται αυτο...μεσα σε 7.5 δις αποψεις ανομοιων πραγματων..Περιμενα ναναι πρωτο αλλο..που με δυο λογια .θα το λεγαμε " Χρηστη διοικηση".. Αλλα φαινεται λαθεψα στον στοχο.Πολλα κακα.μαζι ειναι σιγουρα βαρυτερα απο ενα ορφανο καλο...Βαρυτερα...οχι καλυτερα.Αρα το κακο..ειναι ..δημοκρατικο..Επανεξεταζοντας το
      θεμα σε ρωτω για την ιεραρχια να τελειωνουμε καποτε " ειναι πρωτη η ..ηδονη ...η η διαιωνιση του ειδους ??".....Πως ειναι .δημοκρατικα.ισοτιμα αυτα τα δυο .
      ?? Και αν ..ενα βοδι χρυσο ...μπορει να εκλεγει δημοκρατικα τι θα γινει η χωρα ...? Βουστασειο.?
      Ασφαλως με νομο πρεπει να γινουν ολα...Μεχρι και ο Διας το ειπε στον Προμηθεα." Και νομον γε θες παρ εμου ..τον μη δυναμενον "" αιδους " και δικης μετεχειν..."..( παρακαμπτω την οργη του )....ως νοσον της πολεως.."" ....Εκτος αν εσφαλε ο ..Διας...κι εχει δικιο ..ο Σορος...και ο Ροκφελερ...που το επιθυμουν πολυ...( μακρυα απ τον ...πωπο τους βεβαια..στον δικο μας ασφαλως)....Το θεμα οχι μονο εχει σχεση με την πολιτεια στην ουσια της...αλλα και με την ιεραρχια των αξιων της..Δεν ειναι πολυ πιστικο...πως κινδυνευει η δημοκρατια αν το πουμε νοσο....ουτε πως τους ...αδικουμε..στα δικαιωματα τους...διοτι τοτε καθε τρελα εχει δικαιωματα....και η ..κτηνοβασια...
      και η κλοπη...και το ..Τζιχαντ...( διετρεξα και τον κινδυνο αυτον...να χαρακτηριστω ετσι....)....

      Διαγραφή
    11. Εγώ δεν διαφωνώ με την άποψή σου στο αν σήμερα πρέπει να αλλάξουν οι κανλονες! Προφανώς!Αλλά είναι σημαντικό να έχουμε κανόνες όταν οι άνθρωποι μοιράζονται το ίδιο τόπο! Αλλά πρέπει να βρούμε ένα κανόνα σεβαστό από όλους για να φτιάχνουμε τους κανόνες και σίγουρα η κανόνες πρέπει να τηρούνται! Αυτό είπα! Δεν μπήκα στο επί μέρους αλλά στον τρόπο!Αυτό να το κουβεντιάσουμε διοτι σήμερα δεν πάμε καλά στην πορεία μας!Εδώ έρχεται η πρότασή σου, η δική μου, του άλλου! Τα βάζουμε κστω, τα αναλύουμε με την συμμετοχή ΟΛΩΝ κι όχι του 19% που κυβερνά χουντικά σήμερα κσι βάζουμε σειρά! Άλλα όλων όχι στον καναπέ όπως πολλές φορές έχεις πει κι εσύ ο ίδιος! Να είμαστε πολίτες όχι καναπεδίτες...

      Διαγραφή
  17. Δεν υπάρχει καμιά επίθεση στο πρόσωπό σου αγαπητέ Σάκη (όπως γράφεις), συζήτηση κάνουμε πάνω στη βάση ότι έχουμε σε γενικές γραμμές τις ίδιες πεποιθήσεις, διαφορετικά δεν υπήρχε λόγος να γίνει, ούτε θα είχε νόημα.
    Την Ζωή Κωνσταντοπούλου την επαίνεσα εξαρχής για το θέμα των αποζημιώσεων, επομένως κακώς μου γράφεις ότι: «...Εκτός κι αν πιστεύεις πως δεν έκανε καλά για τις γερμανικές αποζημιώσεις, δεν έκανε καλά για το χρέος ως παράνομο!Ωραία λοιπόν έχετε δίκιο!Να μην πληρώσουν οι Γερμανοί για όσα έκαναν στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο... διότι η Κωνσταντοπούλου υποστηρίζει το γκέι πάρτι!».

    Πως τα συσχετίζεις έτσι δεν μπορώ να καταλάβω. Λες και η Κωνσταντοπούλου έχει έτοιμες τις αποζημιώσεις και εμείς την εμποδίσαμε ή την απορρίψαμε, με την αιτιολογία του gay-pride.
    Aυτό που λέμε με δύο λόγια είναι ότι δεν εμπιστευόμαστε άτομα που είναι άθεοι, υποστηρικτές των διαστροφών και εθνομηδενιστές όπως είπε και ο σχολιαστής Ναιας, σε άλλη ανάρτηση.
    Γιατί σε ένα θέμα μπορεί 'να χτίσουν' και σε δέκα 'θα γκρεμίσουν'.
    Αυτό έτσι σε γενικές γραμμές.
    Την Ζ. Κωνσταντοπούλου σαν 'σύνολο' δεν την εμπιστευόμαστε γιατί έχει και αυτή τις ίδιες ιδέες με τους υπόλοιπους συριζαίους που κατεδαφίζουν τη χώρα, την αποχριστιανοποιούν και νομιμοποιούν τις διαστροφές.

    Επίσης με παραξενεύει αυτό που γράφεις:«εγώ μιλώ για άλλο πράγμα και μάλλον αν μια αλήθεια την λέει κάποιος που δεν συμπαθείτε δεν σας αρέσει η αλήθεια.»
    Eίναι δυνατόν να λες ότι δεν σε συμπαθούμε, και γι αυτό δεν δεχόμαστε όσα λες;(!)..
    Γιατί να μην σε συμπαθούμε; Όταν κάποιος διαφωνεί και το εκφράζει με καλοπροαίρετο τρόπο, σημαίνει ότι δεν συμπαθεί τον άλλο;
    Ειλικρινά αυτό δεν ισχύει, και μάλιστα ισχύει ακριβώς το αντίθετο, και επαναλαμβάνω ότι σε γενικές γραμμές συμφωνούμε, γι αυτό η Αναστασία σου έγραψε ότι της προκάλεσε έκπληξη η θέση που πήρες (όπως προκάλεσε και σ΄εμένα).

    Δεν είναι το θέμα οι ομοφυλόφιλοι και η ομοφυλοφιλία έτσι γενικά, που σαφώς η Εκκλησία δέχεται και περιθάλπει και τον τελευταίο άνθρωπο όπως είπες, και μπορεί να τον καθοδηγήσει και να τον θεραπεύσει αν το θέλει ο ίδιος.
    Το θέμα είναι η στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που πρωτοστάτησε στην εξευτελιστική πορεία ομοφυλοφιλικής υπερηφάνειας (αλήθεια γιατί υπερηφανεύονται; τι είδους λογική είναι αυτή;) καλώντας τους στη Βουλή, και παροτρύνοντάς τους σε αγώνες που «πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί απέναντι στους εχθρούς μας» (επί λέξη).
    Ποιοί είναι αυτοί οι εχθροί; Προφανώς οι 'φονταμενταλιστές' οι 'οπαδοί της θεοκρατίας' και οι 'εθνικόφρονες'.. (αυτοί δεν είναι οι χαρακτηρισμοί που δίνουν;), που βλέπουν την εξάπλωση και την προώθηση με διάφορους τρόπους, άσχετα αν την ονομάζουν απλώς αποδοχή, και θέλουν να αντιδράσουν για το γενικό καλό, ιδιαίτερα όσων δεν μπορούν να προστατευτούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου φίλη Μαρία
      Αξιότιμη Μαρία
      Αυτό έγραψα δτο πρώτο μέρος που αναφέρεις είναι ρητορικό! Εννοείται δεν το πιστεύω για σένα! Η συναναστροφή μας εδώ δεν θα μου επέτρεπε να το πιδτεύω! Είσαι οξυδερκής και φαντάστηκα θα το κατσλάβαινες! Ρε φιλαράκι φάγατε "κόλα" με την Κωνσταντοπούλου και τους γκέι! Για το θέμα των γκέι και την στάση εξέφρασα την αντιθεσή μου ευθύς εξ αρχής! Όχι γιατί μου το λέτε εσείς αλλά γιατί το πιστεύω κι εγώ! Αν δεν το πίστευα στα πλαίσια του διαλόγου θα διαφωνούσα και θα εξέθετα τα επιχειρήματά μου! Γοατί μιλάμε γι αυτό τέλος! Πάει αυτό σε σχέση με την Κωνσταντοπούλου κουράστηκα να επαναλαμβάνω το ίδιο! Σας παρακαλώ! Εσύ είπες πράγματι πως αν λέει κάτι κάποιος σωστό κατά την γνώμη μας πρέπει να τον ενθαρρύνουμε σε έναν δημόσιο διάλογο όπως κι εγώ είπα! Πάει κι αυτό! Η Αναστασία όμως τα πήρε σβάρνα, με συγχωρείς! Δεν απευθύνθηκα σε σένα για όλα! Οκέυ εμείς συνεννοηθήκαμε, δεν διαφωνώ! Αλλά δεν την είπα αντίχριστη, δεν είπα εγώ ποιόν θα ψηφίσει! Είναι δυνατόν να υπαγορεύσω σε άνθρωπο τι θα ψηφίσει? Σας παρακαλώ πολύ θέλω όταν κάνω έναν διάλογο με έναν συνομιλητή να συνεννοούμαστε! Εγώ από το πρώτο μήνυμα που έστειλε η Αναστασία έδωσα με σαφήνεια την απάντησή μου! Ένα κι ένα κάνει δύο! Δεν καταλαβαίνω γιστί να είμαι υποχρεωμένος να διολησθαίνω από αγάπη στον συνομιλητή μου μέχρι εξαντλήσεως! Πήραμε δηλαδή σχοινί γορδόνι να λέει ο ένας συμφωνώ κι άλλος να του λέιει μπλα, μπλα,μπλα! Ρε χριστιανέ συμφωνώ στο λινκ! Όχι με λες αντίχροστη, μου λες τι να ψηφίσω, κάτσε να σου πω γοα την Εκκλησόα, να σου πω το ένα, το άλλο! Εγώ εκτός από την Κωνσταντοπούλου ανέφερα τον Μαριά, τον Λαφαζάνη, τον Ανδρουλάκη,την εξαρετική κυρία Θεοχάρους, τον Λεβέντη ο οποίος έχει 40 χρόνια την σταθερότερη θέση για Σκοπιανό! 40 χρόνια κι όποιπς θέλει ας το ψάξει! Να μην τον επαινέσω? Όχι? Όχι έτσι όπως το θέτει η Αναστασία( όχι εσύ)! Ε τι να κάνω διαφωνώ διότι βάσει της Αναστασίας είμαι και διχασμένη προσωπικότητα! Ε δεν πειράζει! Σ αυτόν τον μάταιο κόσμο ας είναι κι ένας διχασμένος...

      Διαγραφή
    2. Επίσης όπως προανέφερα εγώ έφερα 6-7 παραδείγματα οι οποίοι είναι απο διαφορετικούς χώρους Μαρία! Τι διάολο όλους τους ψηφίζω? Δηλαδή του αριστερό η καλή πράξη είναι κακή γιατί είναι αριστερός και του κεντρώου η καλή είναι καλή γιατί μας αρέσει? Η το αντίθετο? Αυτό το ανέφερα και πιό πάνω, μας κάνει οπαδούς! Δεν έχω την άποψη για τον εαυτό μου πως είμαι οπαδός! Αλλά δεν θα φοβόμαστε αύριο το πρωί αν ένας αριστερός πει κάτι καλό να τον ενθαρρύνουμε ή το ίδιο για έναν δεξιό ή για τον οποιοδήποτε! Το βρήκαμε τώρα οι Συριζανέλ είναι αριστεροί και το οποιοσδήποτε λαμόγιο της Ν.Δ. η της Φώφης ο ξοφλημένος δεξιός και σόσιαλ! Πέρασαν αλλά δεν κόλλησαν! Ο Κουτσούμπας έκανε μια στροφή για το Σκοπιανό, μικρή θα μου πεις λόγου χάριν! Μικρή θα σου πω κι εγώ αλλά αυτή δεν προήλθε από την πίεση των Ελλήνων που ξεσηκώθηκαν? Από τον δικό σου λόγο, τον δικό μου? Αναγνώρισέ του το! Μην τον ψηφίζεις! Ξέρω γω κάνε ότι θες! Αλλά αναγνώρισέ το! Σου κάνει τσαφ στο άλλο? Εεεεεπ πες μάγκα που πας? Εδώ δεν πας καλά στην πορεία σου! Δηλαδή η χώρα πάει μια χαρά που έχουμε την πολυτέλεια να πετάξουμε κσι μια ρανίδα συμφιλίωσης? Πρόσεξε δεν είπα να χαριστείς, το ξεκαθάρισα και είμαι βέβαιος πως το κατάλαβες, αλλά της νύφης να τ ακούει η πεθερά! Αν έχουμε αυτήν την πολυτέλεια λοιπόν μιας και πιάσαμε αυτήν την " λακωνική" κουβέντα ας αφήσουμε τους " δράκους" να καίνε τα σπαρτά και προτείνω να ανοίξουμε μια κουβέντα για τον εμφύλιο! Κι άμα βγάλουμε άκρη ( δεν εννοώ μεταξύ μας) γράψε μου! Εκεί να δεις γλέντι και σπαραγμό μαζί!😂😂😂 Είναι η ώρα γι αυτό? Γι αυτό λοιπόν καλή μου φίλη εγώ δεν θέλω να βλέπω το δέντρο αλλά το δάσος! Ελπίζω να καταλήξαμε αισίως όλη η καλή παρέα εδώ ο καθένας με τα συμπεράσματά του...σας ευχαροστώ όλους θερμά για την συνταρακτική επικοινωνία μας, μας εύχομαι και εις ανώτερα όλων! Κυρίως όμως σε μένα γιατί πραγματικά νιώθω πολύ αναβαθμισμένος! Ομολογώ έδειξα καταπληκτική αντοχή( εξεπλάγην)🤣🤣🤣...καλό βράδυ καλή μου φίλη!
      Υγ. Έύθυμα...Μας βλέπω από αυτό τον διάλογο να φεύγουμε εσύ γριούλα, εγώ με άσπρα γενειάδα και η Αναστασία με τρισέγγονα...γειά σου ρε Αναστασίαααααα! Αναστασία Ζωή να ψηφίσεις αν βάλει στος εκλογές έτσι? Αν δεν θες η ίδια πες σε ένα φίλο😎😎💪✌👀

      Διαγραφή
    3. Μαρία αυτό είναι μπόνους σε όλους!
      https://youtu.be/Mzp1siJTS5E

      Διαγραφή
  18. Αγαπητέ φίλε Σάκη, δύο είναι τα ζητήματα που ανακύπτουν.Το πρώτο είναι η κρίση μας απέναντι στους πολιτικούς, και το δεύτερο η υποστήριξη της ομοφυλοφιλίας.
    Είπα εξαρχής ότι επαινούμε οποιαδήποτε σωστή θέση, ή πολιτική και κοινωνική πράξη, οποιουδήποτε, για να δίνουμε σωστά κίνητρα και σωστό προσανατολισμό και κατεύθυνση σε όλους.
    Όμως όταν το πρόσωπο δεν μας ικανοποιεί ως σύνολο, και ιδιαίτερα όταν το θεωρούμε πολιτικά 'επικίνδυνο', θα μιλήσουμε παράλληλα και για τα αρνητικά του.
    Π.χ. είπα μια μέρα για μια ομιλία του Λαγού (που ήταν καλή) για τον Κατσίφα, ήμουνα φορτισμένη και το έκανα. Από την άλλη όμως δεν μπορώ να παραβλέψω τα αρνητικά της Χ.Α. επομένως αποφεύγω να το ξανακάνω.
    Ανέφερες πολλά πρόσωπα, Μαριά, Λαφαζάνη, Κωνσταντοπούλου κ.α.
    Γιατί εμείς 'φάγαμε κόλλημα' με την Κωνσταντοπούλου όπως λες, παρά τα θετικά όπως τον ζήλο για την διαλεύκανση των σκανδάλων, την διεκδίκηση των αποζημιώσεων, και την εντιμότητα να αποχωρήσει όταν είδε την στροφή του Τσίπρα, ενώ θα μπορούσε να κρατήσει και αυτή μια καρέκλα όπως οι άλλοι;Επειδή πήγαινε στα gay-pride;
    Λοιπόν αυτό είναι το δεύτερο θέμα που δημιούργησε και το μεγαλύτερο μπέρδεμα.
    Είδαμε μια χαλαρή αντιμετώπιση από σένα, και κάπως 'ισοπεδωτική' (σου είπε και ο Δημήτρης κάποια πράγματα) με την έννοια ότι αναγάγεις τα πάντα στο θέμα της Δημοκρατίας χωρίς να εξετάζεις το βάθος αυτής της κατάστασης.
    Αν αυτό το προσπεράσουμε, και αν δεχτούμε ότι όλες οι προτιμήσεις των ανθρώπων και όλες οι διαστροφές είναι σεβαστές και νόμιμες και πρέπει να υποστηρίζεται το δικαίωμα να τις έχουν, ανακύπτει ένα άλλο θέμα.
    Γιατί ΠΡΕΠΕΙ να τις προβάλλουν με υπερηφάνεια (ότι λέει δηλ. και η πολιτική ορθότητα), και γιατί η Ζωή Κ. δίνει 'πολιτική υπόσταση' σε μια πορεία-σούργελο, εκφράζοντας ΄πολιτικό λόγο', λέγοντας ότι 'όλοι μαζί ενωμένοι θα δώσουμε τη μάχη εναντίον του εχθρού'.
    Ποιος είναι αυτός ο εχθρός; Η Ε.Ε. και οι 'ιμπεριαλιστές' τους οποίους μάχεται η Ζωή είναι οι πρώτοι υποστηριχτές της gay-ατζέντας. Ο Σόρος επίσης. Ξαναδές πόσα έχει πει ο κ. Πατέλης για το παιχνίδι που παίζεται για τον έλεγχο του ανθρώπου μέσω ΚΑΙ της αμφισβήτησης του φύλου του από μικρή ηλικία, αυτό που κάνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ με τις έμφυλες ταυτότητες στα σχολεία.
    Η Σχολή της Φρανκφούρτης δημιούργησε ένα νέο 'επαναστατικό υποκείμενο', που στρέφεται ενάντια σε ότι υγιές έχει απομείνει. Δίσταζα να παραθέσω ένα βίντεο, γιατί είναι 'άρρωστο' (και σε κάνει να θέλεις να κλάψεις), αλλά θα το κάνω γιατί πιθανόν πολλοί δεν γνωρίζουν πως ακριβώς είναι σήμερα τα πράγματα. Είναι αυτό: https://www.youtube.com/watch?v=f1B341FOygg
    Το Youtube έχει αρκετά τέτοια από διάφορα παιδιά αγόρια και κορίτσια. Είναι ένα 15χρονο αγόρι. Χρησιμοποιεί συνεχώς τις λέξεις ομοφοβία, ρατσισμός, τρανφοβία, (όσα τους μαθαίνουν στο σχολείο) και την λέξη 'διαφορετικότητα' σαν να πρόκειται για ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ. Αισθάνεται ότι κάνει την επανάστασή του με αυτό τον τρόπο. Το διδάσκουν στο σχολείο ότι πρέπει να είναι υπερήφανο αν είναι gay. Σε άλλα βίντεο λέει ότι το ξεκίνημα για να πάρει αυτή την κλίση έγινε από όσα είδε στο ίντερνετ (!). Λοιπόν αυτά βλέπουν σήμερα τα παιδιά απ΄το Δημοτικό, γιατί όλα είναι στο διαδίκτυο. Ζητώ συγγνώμη και πάλι για το βίντεο (ήταν το πιο light απ΄όσα εμφανίζει μόνο του το youtube), αλλά αναγκάστηκα να το παραθέσω για να καταλάβουμε που έχουμε φτάσει σήμερα, και να ταρακουνηθούμε. Επιδιώκουν να γίνει μόδα. Ένα life-style.Πριν 15-20 χρόνια δεν υπήρχαν αυτά. Αν κάποιος είχε τέτοιο θέμα ήταν για τον εαυτό του, και μόνο. Σήμερα υπάρχει ραγδαία διάδοση, και όχι μια απλή αποδοχή.Λόγω λοιπόν όλων αυτών που τα γνωρίζουμε, θεωρούμε απαράδεκτη την υποστήριξη της Ζωής σε μια περίοδο που ήρθαν όλα μαζί, αλλαγή φύλου στα 15, και έμφυλες ταυτότητες στα σχολεία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την Ζωη Κωνσταντοπουλου...δυο λεξεις.
      Μαρια...αυτη θεωρειται μορφωμενη κυρια πολυ...στον κοσμο..Ετσι δεν ειναι ? Οκ.....Μια απορια : Πανω σε ποια μορφωση ...γνωση...πηγη...στηριζεται η θεση της να υποστηριζει τους ...γκαιυ ?? Δεν πρεπει ναχει μια υποδομη γνωσης οτι πραττουμε ?? Απο.ποιο γνωστικο αντικειμενο προερχεται ?? Δεν μπορεσα να βρω ενα στερεο ιδιο ..στις επιστημες....ολες...οσο κι αν εψαξα...( μπορει ελειπως ..δεν λεω..) Εσυ βρηκες κατι αλλο ?? Εχω την εντυπωση ( συμβαινει παρα πολυ στις μερες μας..) ...οτι ειναι εντελως αυθαιρετο....και στηριζεται στο ...κυρος μιας.γενικης εικονας ..μορφωσης που εκμεταλευεται..γιατι την ξερει... ..

      Διαγραφή
    2. Έχει γνώσεις και ορθολογισμό, αλλά δεν έχει σοφία. Αυτή είναι η διαφορά της εισαγόμενης δυτικής σκέψης από την ανατολική αρχαιοελληνική-χριστιανική.
      Η λέξη μόρφωση σημαίνει δια-μόρφωση, διάπλαση ανθρώπων, με βάση κάποια πρότυπα.
      Ο εισαγόμενος τρόπος σκέψης γίνεται με βάση το «γράμμα», και όχι το «πνεύμα».
      Αφού είμαστε όλοι ίσοι, και έχουμε τα ίδια δικαιώματα, άρα τα πάντα είναι σωστά.
      Καταλήγουμε με βάση αυτή τη 'λογική του γράμματος', στο ΠΑΡΑΛΟΓΟ, του τύπου «ο αστυνόμος είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο, άρα ο αστυνόμος είναι μπουζούκι».
      Η ρίζα όπως είπα και μια άλλη φορά, είναι η λάθος πρόσληψη της Δύσης, ήδη από την εποχή του Αυγουστίνου, και του Ακινάτη με τη Σχολαστική Θεολογία (του γράμματος), που κατέληξε στην προτεσταντική λογική που είναι ένας οδοστρωτήρας, με την έννοια ότι παίρνει τα πάντα κατά γράμμα (sola scriptura), και φυσικά οδηγείται σε παρερμηνείες.
      Διαποτισμένη η Δύση από αυτή τη λογική, ακόμα και όταν απέρριψε με τον Διαφωτισμό τον Καθολικισμό και τον Προτεσταντισμό, δεν μπόρεσε ποτέ να φτάσει στην ελληνο-χριστιανική σοφία.
      Οι φιλόσοφοι της εποχής, όπως ο Χέγκελ (επιστήμη της λογικής) ήταν Γερμανοί προτεστάντες.Σε αυτό το βίντεο:
      Π. Κλιματσάκης: Επιστήμη της λογικής του Χέγκελ: Ορισμός και διόρθωση
      https://www.youtube.com/watch?v=3aEaaf2jI4E
      στo 22.30 ο καθηγητής μιλά για την απελπισία του Χέγκελ, απέναντι στη δυτική εκδοχή του χριστιανισμού αναφέροντας την φράση του «μας υποσχέθηκαν το Άπειρο, και αυτό έλιωσε στο στόμα»... την διαμόρφωση της διαλεκτικής λογικής που κατέληξε στον διαλεκτικό υλισμό και εκφυλίστηκε με τη Σχολή της Φρανκφούρτης [που έχει διαμορφώσει τις αντιλήψεις των αριστεριστών και της Ζωής Κωνσταντοπούλου].
      Παραθέτω και αυτή την ανάρτηση που αναφέρεται με παραστατικό τρόπο στις διαφορές με τον κλασσικό κομμουνισμό:
      http://theodotus.blogspot.com/2017/04/blog-post_19.html
      [χωρίς να σημαίνει ότι σε άλλα πράγματα συμφωνώ με το blog ΘΕΟΔΟΤΟΣ (μόνο σε ορισμένα)].

      Διαγραφή
    3. Μαρία τρέχεις πολύ! Έχεις πάρει φόρα και λες πολλά!
      1. Ξεκαθάρισα πως δεν εγκρίνω τα πρειντ πάρτι!
      2. Εκτιμώ κάθε θετική ενέργεια έστω κι αν προέρχεται από τον χειρότερο φονιά! ( αν το παιδί σου - είσαι μητέρα- κρέμεται από ένα κλαδάκι στον γκρεμό κσι στο σώσει ο φονιάς θα του πεις αστο άλλα μαρτύρων του Ιεχωβά που δεν δίνουν αίμα, για κάνε την εικόνα)?
      3. Υποστηρίζοντας 10 καλές προσπάθειες και συντασσόμενος μαζί του δεν είναι υποχρεωτικό να τον ψηφίσεις αλλά να συνεργαστείς για αυτό που συμφωνείς και σε ενώνει! Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο! Δεν σου είπα ούτε φίλος σου να είναι ούτε να πίνεις στην θάλασσα γρανίτα λεμόνι κάθε μέρα! Τόσο απλά!
      4. Δεν ξέρω τι είπε ποιός της Χρυσής Αυγής για τον Κατσίφα, αλλά αν αυτό που είπε εκφράζει κι εμένα μπράβο στον χρυσαυγίτη για αυτό που είπε! Χρυδαυγιτάκος απλός είναι δεν έχει κολλητική θανατηφόρο νόσο! Φαντάζομαι μπορείς να τον αγγίξεις χωρίς να πεθάνεις! Αν έρθει στο μαγαζί σου να αγοράσει ένα μπλουζάκι θα του το πουλήσεις φαντάζομαι!
      5. Είδα το βίντεο και δεν σοκαρίστικα! Λυπάμαι από βάθος καρδιάς σύμφωνα με τα πιστεύω μου για την πλάνη που ζει ο νέος! Αυτό είναι το ένα μέρος! Το άλλο που δεν βλέπεις εσύ είναι το εξής: Α. Πως αυτός ο νέος είναι ήδη στο πρόβλημα όπως το θέτεις εσύ, εγώ κι όπως αντιλήφθηκα οι γονείς του και θα ήθελα να πιστεύω η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού! Του ελληνικού όχι της Φρανκφούρτης! Τι θα κάνεις εσγ Μαρία με αυτόν τον νέο? Την νέα? Αυτός που θα έρθει αύριο? Γιατί θα έρθει! Θα τον σκοτώσεις επειδή όλη η κοινωνία συντριπτικά δεν δέχεται την ομοφυλοφιλία ( και πολύ σωστά)? Φέρε το εαυτό σου αυτός ο νέος να είναι ο αδερφός σου, ο γιος σου! Θα τον χτυπάς βάναυσα όπως επικαλείται ο νέος για τους γονείς του? Πρέπει να βρείς τρόπο καλή μου φίλη να χωρέσει!
      Α) ανθρώπινα πρώτα, κι αυτό το αγκαλιάζει ο Χριστός μας και πι Απόστολοι μας και οι Άγιοι μας σε εμάς που είμαστε Ορθόδοξοι! Δηλαδή εμείς ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί έχουμε την Αγάπη και τα Θεία Μυστήρια και για την δική μας άποψη μέσα μας αλλά και για τον νέο η για για ένα άλλο περιστατικό αν ο ίδιος το επιθυμεί! Αυτή είναι η αντιμετώπιση μέσα στην Εκκλησία που έχει κανόνες! Όμως σας έγραψα εδώ για τον Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο που προΐσταται σε μια ομάδα συμπεριλαμβανομένων και επιστημόνων ( γιατρων, ψυχολόγων κ.λ.π.) και έχουν μια πρώτη εκτίμηση! Όμως όπως ο ίδιος ανέφερε συνεχίζουν να εργάζονται διότι έχουν ακόμα δουλειά! Πρότειναν να μην βιαστεί η κυβέρνηση και δεν εισακούστηκαν!
      Β. Εδώ από το γεγονός του νέου υπάρχει και το νομικό ζήτημα! Δηλαδή κάποιος δεν είναι Ορθόδοξος ή είναι αλλά έχει ως αμαρτωλός κι αυτή την δισστροφή αν θες! Τι θα τον κάνεις νομικά? Υπάρχει, υπάρχει, υπάρχει, κινείται, τρώει, πηγαίνει στον κινηματογράφο, έχει περιουσιακά στοιχεία! Γ
      Είναι κάτω των 16, κάτω των 18 και 18 άνω!
      Λοιπόν είσαι σε λάθος δρόμο με όλον τον σεβασμό και μέσα σου κάτι έχει μπερδέψει ή εγώ δ2ν μπορώ να καταλάβω από εδώ τι έχεις στο μυαλό σου!
      Επίσης δεν ξέρω την θέση της Κωνσταντοπούλου για το θέμα της ηλικίας που είναι σημαντικό για την αλλαγή φύλου και για υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια ! Απλά δεν το ξέρω γιατί δεν ασχολούμαι μαζί της! Ωστόσο δεν σου κρύβω χθες μετά από την κουβέντα έγινα μέλος για να μου έρχεται ενημέρωση! Έψαξα λίγο και είδα πως σε αρκετά έχει κάνει πολύ δουλειά που δεν έχει τολμήσει κανένας και μπράβο της! Αν εξαιρέσεις την θέση της ( εκ του αποτελέσματος) στο να γίνονται γκει παρτι λες και σεργιανάμε την αρκούδα με το ταβούλι αξίζει να έχει μια θέση στην Βουλή!

      Διαγραφή
    4. Δημήτρη όσα έγραψες είναι άψογα!Εσύ λοιπόν πραγματικά μπαίνεις στην ουσία με τις ερωτήσεις σου και δείχνεις πως δεν έχεις κλειστό ορίζοντα ως Πολιτεία! Εύγε! Αυτό μάλιστα! Εδώ να σταθούμε και να το κουβεντιάσουμε! Εδώ λοιπόν στο δικό μας κράτος κι όχι στην Αλάσκα επειδή είναι Ορθόδοξο - κατά πλειψηφεία πρέπει να έχει λόγο και η Εκκλησία αφ ενός! Πως? Με το να τοποθετηθεί με επιχειρήματα! Που? Για ποια ζητήματα? Για τα γκέι πάρτι? Για το σύμφωνο συμβίωσης? Για θρησκευτικό γάμο ομοφυλοφόλων! Ωια την υιοθέτηση από ομόφυλα ζευγάρια! Για την αλλαγή φύλου! Από ποιά ηλικία! Τώρα ο νέος που ανέβασε η Μαρία νομικά δεν μου λέει κάτι! Λέει ο νόμος δικαιούσαι να ανεβάζεις βίντεο? Ναι! Ανέβασε! Όχι! Δεν θα ανεβάσεις και θα τιμωρηθείς βάσει του νόμου! Αυτό είναι το εύκολο! Δεν ιδρώνει το αυτί μου από τις κλάψες του μικρού! Όμως το δύσκολο είναι να μπείς και να νομουετήσεις! Δεν γίνεται με την απαγόρευση ξερά! Αλλιώς αν η απαγόρευση ήταν λύση για όλα γιατί δεν απαγορεύουμε την αυτοκτονία? Εμ!!! Εδώ σε θέλω κάβουρα!! Για κυρα- Μαρία! Εδώ λοιππν είναι που εργάζεται η Εκκλησία, η επ7στήμη να βρεί λύση! Όταν λοιπον καλέ φίλε Δημήτρη βρεις μια χ λύση πρέπει να την φέρει ο υπεύθυνος για να γίνει νόμος! Ποιός και πως θα γίνει? Χαίρεται...

      Διαγραφή
    5. Μαρία τι λες? Ποιός μίλησε για όλα αυτά? Σε παρακαλώ! Ξεκινήσαμε να πούμε ρητά ένα πράγμα!Τώρα θα μιλάμε και για αν συμφωνούμε και με το άλλο blog? Δεν γίνεται διάλογος έτσι, λυπάμαι! Φτιάξε όπως θες εσύ το κράτος όπως λες! Εγώ παραιτούμαι, σου χαρίζω και την ψήφο μου! Μαρία εδώ μιλάμε για τα κριτήρια να νομοθετείς σε δεύτερο χρόνο και σε πρώτο αν κάτι το οποίο εσυ συμφωνείς το αποδέχεται και κάποιος με τον οποίο δεν συμφωνείς στο σύνολό του πρέπει να απορρίπτεις και αυτό που συμφωνεις! Η Αναστασία είπε θελει ολο το πακετο κι όποιος το κάνει είναι διχασμένη προσωπικοτητα! Εμείς οι δυο συμφωνήσαμε με εσένα να θέτεις και κάποια άλλα! Σε ακολούθησα αλλά δεν γινεται να προσθέτεις νέα χωρίς να έχουμε βγάλει μια ακρη στο πρώτο! Τώρα δηλαδή θα παρατήσω όλη την κουβέντα χωρίς μια ταξη να μπω σε άλλο κύκλο? Ο Δημητρης έμεινε στην ροή!Εσύ κανεις αδρασκελιές όπως με τον νεαρό με το βίντεο! Έστίασε σε παρακαλώ! Αλλιώς λυπάμαι δεν μπορώ να πσρακολουθήσω κι ίσως να φταίω εγώ! Δεν σε κατηγορώ! Ίσως να είσαι πιό εύστροφη, αλλά εγώ θέλω αργά και σταθερα! Δεν έχω ασχοληθεί ωστόσο και με τον Χεγκελ και δεν ξέρω τι έκανε ο άνθρωπος!Μ αρέσουν περισσότερο οι Έλληνες! Θα ρίξω όμως μια ματιά για χατήρι σου...

      Διαγραφή
    6. Μαρία ίσως ο Χαγκελ απελπίστηκε ακριβώς επειδη διαβαζε πολυ " Χέγκελ"!😉

      Διαγραφή
  19. Aγαπητέ Σάκη, η υπερβολή που χρησιμοποιείς οδηγεί έστω και άθελά σου στην αλλοίωση αυτών που λέει ο άλλος. Το ίδιο έκανες και με την Αναστασία όταν της είπες «Εκτός κι αν θες όπου βρίσκουμε ομοφυλόφιλο να τον σκοτώνουμε!», αναγκάζοντάς την να σου πει ότι δεν είναι αντίχριστη. Λοιπόν όσα μου γράφεις σαφώς δεν ισχύουν και θα έπρεπε να το έχεις καταλάβει από το πνεύμα όσων λέω. Για να συνοψίσουμε:

    1.Δεν είπα ότι εγκρίνεις τα gay-pride.
    2.Εκτιμώ κι εγώ κάθε θετική ενέργεια.
    3.Συνεργάζομαι όταν βεβαιωθώ ότι δεν θα χτίσει ένα, και θα γκρεμίσει δέκα.
    Συνεργάζομαι με βάση το μη χείρον βέλτιστον.

    4.Ήταν μία ομιλία του βουλευτή της Χ.Α. Γ.Λαγού, για τον Κατσίφα, που ήταν καλή.
    Την παρέθεσα αλλά επειδή έχω γενικότερες διαφωνίες με αυτό το κόμμα δεν θέλω να το διαφημίζω. Τόσο απλά.
    Πως δένουν με όσα είπα αυτά που μου γράφεις:
    «Χρυσαυγιτάκος απλός είναι δεν έχει κολλητική θανατηφόρο νόσο! Φαντάζομαι μπορείς να τον αγγίξεις χωρίς να πεθάνεις! Αν έρθει στο μαγαζί σου να αγοράσει ένα μπλουζάκι θα του το πουλήσεις φαντάζομαι!»
    ΕΛΕΟΣ αγαπητέ Σάκη. Πως βγάζεις τέτοια συμπεράσματα για τον άλλο;;
    Στην ανάρτηση που πέσαμε όλοι πάνω στον Χρήστο, ένιωσα την ανάγκη να τον υπερασπιστώ παρόλο που διαφωνούσα.Δεν είμαι «ανθρωποφάγος», και θα έπρεπε να το είχες καταλάβει τόσο καιρό.

    5.Mου γράφεις πάλι στο ίδιο πνεύμα (για να καταλήξεις ότι είμαι σε λάθος δρόμο):
    «Θα τον σκοτώσεις επειδή όλη η κοινωνία συντριπτικά δεν δέχεται την ομοφυλοφιλία ( και πολύ σωστά)? Φέρε το εαυτό σου αυτός ο νέος να είναι ο αδερφός σου, ο γιος σου! Θα τον χτυπάς βάναυσα όπως επικαλείται ο νέος για τους γονείς του?»

    Λυπάμαι ειλικρινά που δεν καταλαβαίνεις με τι πνεύμα μιλώ. Έγραψα για μια άρρωστη κατάσταση που σε κάνει να θέλεις να κλάψεις, ένα δράμα που ζει πρώτα αυτό το παιδί και μετά οι γονείς του. Είναι όλοι τους θύματα μιας κατάστασης. Πως είναι δυνατόν να μου λες ότι εγκρίνω χτυπήματα και βρισιές;; Πρώτη φορά μιλάμε;;(!)
    Παρέθεσα αυτό το βίντεο για να δούμε τα δράματα που προκαλούνται. Λέει ότι οι γονείς του το πήγαν σε ψυχολόγο και έκανε 6 μήνες ψυχανάλυση. Το αποτέλεσμα ήταν να μάθει απλώς πως να διαχειρίζεται τις αρνητικές κριτικές των άλλων.Δεν βοηθήθηκε σε τίποτα.
    Είναι ένα παιδί, θύμα όλου αυτού του star-system, του life-style, και της gay προπαγάνδας, γιατί κάνει βίντεο στα οποία προβάλλεται, και στα περισσότερα δυστυχώς αυτοεξευτελίζεται (δεν ήθελα να τα παραθέσω), και οι γονείς πήγαν στην ΔΗΕ για να τα κατεβάσουν απ΄το youtube. Ραγίζει η καρδιά σου να βλέπεις πόσο έχει χάσει το δρόμο του. AΚΡΙΒΩΣ ΓΙ ΑΥΤΟ, όλοι οι άνθρωποι του Θεού αγάπησαν και πόνεσαν τόσο πολύ κάθε πλάσμα του Θεού που έχει χάσει το δρόμο του, και θέλησαν να το βοηθήσουν.
    Δες ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα:Η ΤΡΑΒΕΣΤΙ ΚΑΙ Ο ΤΡΕΛΟ ΓΙΑΝΝΗΣ
    https://www.youtube.com/watch?v=JDjxKSaC7aE&t=18s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Α ΜΕΡΟΣ
    Μαρία
    1.) στο 1.2. συμφωνήσαμε,
    στο 3 εγώ θα συνεργαστώ στο ένα αν δεν σε πειράζει και θα απορρίψω την συνεργασία στα 10 που θα γκρεμίσει κατά την γνώμη!Στα 10 σταθώ απέναντι! Το τελειώσαμε κι αυτό ελπίζω να μην σε πειράζει που έχω άλλη άποψη από σένα, εγώ δεν έχω θέμα!Έφερα επιχειρήματα κι εσύ τα δικά σου, ο καθένας στην άκρη του λοιπόν!
    2.) Δεν διαφήμισα την Κωνσταντοπούλου παρέθεσα πράγματα που κατά την γνώμη μυ είναι θετικά και αρνήθηκα όσα πιστεύω πως δεν είναι! Έβαλα κι άλλα λινκ και ανέφερα κι άλλους εσείς μιλήσατε για την Κωνσταντοπούλου, όχι εγώ περαιτέρω! Εγώ έκανα μια αναφορά μόνον όπως έκανα και για άλλους!
    Αυτό που ανέφερα για "θα τον σκοτώσεις" και τα λοιπά είναι ρητορικά και στο εξήγησα και πιό πάνω!Αν θέλεις να απαντήσεις σ αυτό το σωστό είναι να μου πεις τι θα έκανες εσύ το οποίο αποφεύγεις σε κάθε περίπτωση! Σου ανέφερα για το σύμφωνο συμβίωσης, για το αν κάποιος είναι ομοφυλόφιλος και θέλει να αλλάξει φίλο, για την υιοθεσία και τι θα κάνεις με κάποιον που είναι ομοφυλόφιλος! Εγώ αναφέρθηκα πως διαφωνώ με τα πάρτι! Κι εσύ αλλά δεν μίλησαμε για τα δεκάδες άλλα σημαντικά πράγματα που άπτονται της πραγματικότητας στην ελληνική κοινωνία!Θα τα νομοθετήσεις χωρίς διάλογο και με κριτήριο την Ορθοδοξία? Πως θα λύσεις το περιουσιακό σε δύο ανθρώπους ομοφυλόφιλους που συμβιώνουν θα ήθελε ο ένας να πάρει την περιουσία του ο άλλος! Προφανώς και εκκλησιαστικά δεν θες να συμβιώνουν αλλά πολιτικά θα το λύσεις ή όχι? Δεν επιτρέπεις με αυταρχισμό να είναι κάποιος διαφορετικός για 100 χιλιάδες λόγους που πολλές φορές δεν είναι επιλογή του!Τι θα κάνεις αν κάποιος είναι ορμονικά θηλυπρεπής? Ο Δημήτρης λοιπόν έκανε ένα βήμα πιό μπροστά από σένα και έθεσε σωστά ερωτήματα! Αυτό είναι το λάθος σου κι αυτό σου επισημαίνω εκτός κι αν είσαι αλάνθαστη, τότε συγγνώμη αλλά με λάθος άνθρωπο συζητώ!Ο ΛΌΓΟΣ ΛΟΙΠΌΝ ΠΟΥ ΣΟΥ ΈΦΕΡΑ ΣΤΟ ΆΚΡΟ ΡΗΤΟΡΙΚΆ ΓΙΑ ΠΑΡΆΔΕΙΓΜΑ ΕΊΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΦΈΡΩ ΩΣ ΜΆΝΑ ΝΑ ΈΧΕΙΣ ΓΙΌ ΟΜΟΦΥΛΌΦΙΛΟ, για να σε σοκάρω κι όχι να σε προσβάλλω! Για να σε φέρω κοινωνό του προβλήματος με την φαντασία σου και να βρείς λύση!Μιάν λύση που όπως σου εξήγησα η Εκκλησία αλλά και η επιστήμη την ψάχνει ακόμα αφενός και αφετέρου για να νομοθετήσεις αλλά και να πεις την λύση, την πρόταση αν θες για την πρόληψη, την αποτροπή!Ωστόσο να καταλήξεις και στον τρόπο που θα νομοθετήσεις με σοφία, κάτι που ο Δημήτρης έθεσε κι αυτός είναι ο λόγος που συμφωνώ μαζί του! Ο Μεσογαία ς ρωτήθηκε για το θέμα και είπε πως πολλά παιδιά πάνε και τον επισκέπτονται και προσπαθούν!Μπορεί μερικά να μην βρούν λύση ούτε στην Εκκλησία για χι λόγους δεν σημαίνει πως η φταίνε τα παιδιά οπωσδήποτε μπορεί να φταίει ο πνευματικός ή το αντίθετο, μην βλέπεις το δέντρο σε ένα βίντεο ενός παιδιού ή στην απελπισία ενός "φιλοσόφου" που δεν βρήκε λύση στην φιλοσοφία του αλλά απελπισία! Ο Χριστός κατά κοινή ομολογία όσων εμπλεκόμαστε σ αυτήν την μακροσκελή συζήτηση είναι η Σωτηρία, αναμφισβήτητα! Αλλά εδώ το ζητούμενο είναι η αντιμετώπιση, νομική, ηθικά, κοινωνιολογικά, ψυχολογικά, ορμονικά κ.α. γεγονότων που υφίστανται ή θα έρθουν! Πρέπει λοιπόν να νομοθετήσεις! Πώς? Με ποιά κριτήρια! Αυτό θέσαμε με τον Δημήτρη βάζοντας την βάση, το πέλμα στην συζήτηση! όχι το προσώπικό μας πιστεύω! Αυτό το αφήσαμε κατ αρχήν στην άκρη για να ξεκινήσουμε στην βάση της συζήτησης!Εγώ δεν είμαι για παράδειγμα ενδοκρινολόγος να σου πως για ένα παιδάκι που γεννιέται με ένα τέτοιο πρόβλημα! Αυτό το παιδί δεν θα το αντιμετωπίσεις διαφορετικά από ένα παιδί που το βίαζε ο πατέρας του από 5 ετών μέχρι 15 ή από ένα άλλο που το βίασαν μια φορά και χρειάζεται άλλη συμπεριφορά? Πως θα συμπεριφερθείς? Ο Μητρ. Νικόλαος λοιπόν είπε πως είναι ένα δύσκολο θέμα και παρόλο που έχει μια ομάδα συγκροτήσει με επιστήμονες αλλά και εκκλησιαστικούς ανθρώπους είναι δύσκολο πολύ θέμα (όχι από θεολογικής άποψης) σε ότι αφορά την νομοθετική πλευρά και την ένταξη νομοθεσίας που να είναι τόσο εύπλαστη που να αγκαλιάζει όλες τις περιπτώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. B MEΡOΣ
    Άλλο πράγμα ράγισε η καρδιά σου (το σέβομαι, και η δική μου ράγισε) δεν είδα το επόμενο λινκ αλλά θα το δω αμέσως μόλις τελειώσω! Θέλω να κλείσω για άλλη μια φορά και σε παρακαλώ θερμά να το καταλάβεις αυτό που σου λέω,εγώ καταλαβαίνω αυτό που λες, αλλά εσύ κάνεις δρασκελιές στην κουβέντα! Εσύ πηγαίνεις στο Ω χωρίς να έχουμε μιλήσει για το Β! Σε παρακαλώ θέλω να καταλάβεις πως κάποιοι άνθρωποι είναι διαφορετικοί! Δια-φο-ρε-τι-κοι! Τώρα αν σου πω τι θα κάνεις θα τους σκοτώσεις? Ξέρεις τι θα μου πεις? θα μου πεις "σου φαίνομαι πως θα τους σκοτώσω"? Φυσικά όχι αλλά εγώ είμαι βέβαιος πως δεν θα τους σκοτώσεις!Κάτι θα τους κάνεις!Αυτό θέλω να μου πεις! Τι θα τους κάνεις? Τι θα κάνεις αν το παιδί σου γεννηθεί με ορμονικά θηλυπρέπειας θέματα, αν θέλει να αλλάξει φύλλο, σου μιλάω για το δικό σου παιδί!Τι θα κάνεις, θα το χτυπάς? Πες μου τι απλά θα κάνω αυτό, ή το άλο!Τόσο απλά! Μην μου λες σε έθιξα, όχι μην μου λες αυτό, γιατί σε σέβομαι και σε τιμώ! Δεν θέλω να μου πεις αυτό!Θέλω απλά να μου πεις τι θα κάνεις εσύ με τον νεαρό στο βίντεο! Με δεκάδες περιπτώσεις που υφίστανται και θα έρθουν και θα είναι όλες διαφορετικές νομοθετώντας τες!Νόμο θέλω, όχι αν είναι θύμα! Αυτό έβαλε στο τραπέζι ο Δημήτρης εύστοχα πάνω στο τραπέζι, κι εγώ ανταπάντησα πως πρέπει πριν οδηγηθούμε σ αυτό να βάλουμε κανόνες για το πως θα νομοθετούμε!Δηλαδή έχουμε πολύ δουλειά πρίν φτάσουμε σε αυτό που είπες εσύ!Που ωστόσο δεν νομοθέτησες, απλά διαπίστωσες πως είναι θύμα χωρίς να προστατεύσεις αυτό το παιδί!Εγώ θέλω να νομοθετήσεις γι αυτό το παιδί και να το προστατέψεις, να πάρουμε ως κοινωνία λοιπόν την σοφότερη απόφαση για το καλό του, κι όχι να πάρω εγώ ή εσύ!Αλλά όλοι, για να βρούμε το όλοι πρέπει να ορίσαμε ποιοί είμαστε οι "όλοι"! Επίσης εκτός αυτού υπάρχουν κι άλλα διαφορετικά που σου προανέφερα!
    **Η κοινωνία δεν πρέπει να λειτουργεί αυταρχικά ούτε εκδικητικά λάβε το υπ΄όψιν σου (προφανώς και το ξέρεις), το νομοθετικό σώμα δεν πρέπει να αποτελείται από ένα!Εδώ λοιπόν δεν κάνουμε κουβέντα για το πιστεύουμε εμείς αλλά για το πως και με ποιους κανόνες θα νομοθετούμε αφενός και με ποιά κριτήρια (που έθεσε ο Δημήτρης αφήνοντας περιθώριο στην κουβέντα) για κάποια ζητήματα αυτής της φύσης που δεν είναι όλα ίδια!Εσύ για ποιο θέλεις να συζητήσουμε αφού λύσουμε για το πως νομοθετούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ Maria, Dimitris and Sakis
    My friends, you have just demonstrated the brilliant methods the system uses to "blow steam". Arguements, discussions and even fights always happen horizontally. You all felt angry at each other at first, but then satisfied by your answers and calmly felt asleep. We must channel our fight upwards, where it really matters. Keep the lid on the pot until we are right umder our target. Then we unleash its content.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα Νίκο είσαι άρχοντας! Η αλήθεια είναι πως δεν αισθάνθηκα προσωπικά θυμωμένος! Πως θα μπορούσα άλλωστε με τέτοιους εκλεκτούς φίλους! Το πρόβλημά μου είναι να κάνω έναν διάλογο ουσίας!Ξέρω πως ο καθένας περνάει την "φάση" του!Θυμάμαι αρκετά χρόνια πριν διάβαζα επί 3.5 χρόνια Πλάτωνα, Πλάτωνα, έβλεπα Πλάτωνες και Σωκρατηδες και στο ύπνο μου, καλημέρα μου έλεγες έλεγα "γειά σου Πλάτωνα" χαχαχα...σήμερα αναγκάζομαι να ξανανοίξω την Πολιτεία να δω κάτι, δεν τα θυμάμαι, άλλωστε η μητέρα της μάθησης είναι η επανάληψη, θέλω να πω αρκετές φορές εμείς οι άνθρωποι νομίζουμε πως έχουμε ένα πλατύσκαλο στην ζωή που είναι τέλειο, πως εντάξει τα ξέρουμε όλα! Ο Δημήτρης για παράδειγμα άνοιξε μια πόρτα, η Αναστασία τα βρόντηξε κι έφυγε...πάει στο υπερπέραν...ίσως να είναι εδώ κα ι να παρακολουθεί...θα ήταν χαρά να είναι εδώ!Θα ήθελα ένα μικρό σημαδάκι πως είναι εδώ!Η Μαρία από την άλλη πράγματι βλέπει με ανοιχτή ματιά και ευρυγώνια αρκετά πράγματα και αυτό είναι που εκτιμώ πάνω της, εκτιμώ μια οξυδέρκειά της αρκετές φορές σε διάφορα θέματα να είναι δεκτική , αλλά και συμπληρωματική ταυτόχρονα προάγοντας μιαν συζήτηση!
      Όμως με όλον τον σεβασμό αυτήν την φορά δεν αφήνει μια χαραμάδα όπως ο Δημήτρης και με στεναχωράει στο συγκεκριμένο θέμα γιατί όπως της είπα τρέχει! Όλα αυτά τα θέματα δεν είναι απλά, κάθε λέξη και μεγάλος κύκλος συζήτησης!
      Αυτό προϋποθέτει τάξη στην συζήτηση, μικρά βήματα και ήρεμα...εγώ παρόλο που είμαι εργαζόμενος της χαρίζω από τον πολύτιμο χρόνο μου που ουσιαστικά είναι η ζωή μου με αγάπη και με σεβασμό στο πρόσωπό της διότι πραγματικά την εκτιμώ και την σέβομαι ανταποδίδοντας την δική της ζωή που μου χαρίζει υπό μορφή χρόνου και σκέψης!
      Είναι μεγάλη μου χαρά το δικό σου σχόλιο εδώ διότι έδωσες μια όμορφη νότα στην συζήτηση, ωστόσο το σχόλιο σου μου δίνιε μιαν ακόμα χαρά, φαντάζομαι όλων διότι δείχνει την επικοινωνία μας ως μιά φιλία αλλά και την αγωνία για κοινά προβλήματα!
      Εδώ θα παραθέσω ένα λίνκ, αυτό είναι για όλους όσοι είναι κοινωνοί της συζήτησης
      https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=0Usum9dVZ9k
      Σας παρακαλώ αφορά για παράδειγμα ένα εκ των πολλών θεμάτων που αναφέρουμε στην συζήτησή μας! Κατ αρχάς δείτε σας παρακαλώ όλο το βίντεο μια φορά με ηρεμία, μετά δείτε σας παρακαλώ αργά και όχι με ηρεμία όχι με βιασύνη τα παρακάτω, από το σημείο αυστηρά 2.12" έως 2.30", έπειτα πηγαίνετε στο σημείο 3.20" και κάνετε εστίαση ταυτόχρονα από 5.05" μέχρι το 5.13" σε ότι αφορά τον γενετιστή κι έπειτα από 5.52" μέχρι 6.13"
      Κατόπιν εστιάστε από 6.35" για την υποκειμενικότητα και αντικειμενικότητα μέχρι 6.50"
      Τέλος κλείνει με κάτι πολύ ιδιαίτερο στο 7.35" μέχρι το 8.12" σας παρακαλώ αυστηρά σ αυτά για να μετρήσετε μια-μια τις λέξεις!
      Καταλαβαίνετε λοιπόν όταν αυτά τα λόγια έρχονται από έναν άνθρωπο ο οποίος από επιστημονικής πλευράς έχει φτάσει σε υψηλό επίπεδο αλλά κι από την άλλη έχει θεολογικά κάνει κι εκεί τον αγώνα του και σου λέει πως "χρειάζεται πολλή προσοχή" αλλά κι ακόμα από πλευράς εκκλησίας το αντιμετωπίζει με μια στωικότητα δεν είναι δυνατό τόσο εύκολα να βγάλεις ένα πόρισμα για να νομοθετήσεις!Από την άλλη πραγματικά δεν απορρίπτει πως χρειάζεται να γίνει κάτι...αλλά ας μην τα λέω εγώ τα λέει ο Μητροπολίτης Νικόλαος!
      Ωστόσο φτάσαμε να ασχολούμαστε τώρα με αυτό το θέμα για παράδειγμα χωρίς να έχουμε βάλει τους όρους, τους κανόνες δύο καταστάσεων πριν από αυτό! Με ποια κριτήρια θα γίνει η συζήτηση και με ποια κριτήρια θα νομοθετήσουμε!Βλέπεις τώρα γιατί στην αξιαγάπητη Μαρία λέω ότι τρέχει! Η Μαρία νομίζει πως την προσβάλλω! Όχι δεν είναι αυτό απλά προσπαθώ να βάλω τάξη και δεν θέλω να κάνω μια συζήτηση χωρίς αρμονία και τάξη! Δεν θέλω να "λύσω" κανένα πρόβλημα μέσα σε πέντε γραμμές αν δεν μπορώ, θέλω ένα πραγματάκι κάθε φορά, ήρεμα...

      Διαγραφή
    2. I know Saki. That is the problem of writting in blogs or chatting. The other person never knows your true emotions. Face to face and soon :)

      Διαγραφή
    3. Σάκη, Το θέμα μας προέκυψε από την απάντησή σου, σε ασχολίαστη (από εμένα) ανάρτηση άρθρου αναφορικά με την παρουσία και ομιλία της τότε προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντοπούλου, σε παρέλαση περιφάνειας των ομοφυλοφίλων, και τώρα "πετάς την μπάλα στην εξέδρα" θέτοντας ανθρωπιστικά, νομικά, ιατρικά, ψυχιατρικά κ.λπ. θέματα των ομοφυλοφίλων γράφοντας :"Με ποια κριτήρια θα γίνει η συζήτηση και με ποια κριτήρια θα νομοθετήσουμε!" .. Και σου απαντώ αποφατικά: όχι με Κωνσταντοπούλια κριτήρια... δηλαδή πάμε στις "αποκριάτικες" παρελάσεις και χαζοχαρούμενα επικροτούμε την παρέκκληση .. αυτό δεν λέγεται βοήθεια στον παθόντα συνάνθρωπο (γιατί,επαναλαμβάνω πρόκειται για πάθος) .... απλά λέγεται "χάϊδεμα αυτιών" ... Η Μαρία στα έχει αναλύσει με τόση σαφήνεια...

      Διαγραφή
    4. Αν ακόμα κατάλαβες πως πετώ την μπάλα στην κερκίδα δεν πειράζει...μου αρκεί που είσαι εδώ!

      Διαγραφή


    5. NikoApelles3 Δεκεμβρίου 2018 - 6:14 μ.μ.
      Έχεις δίκιο ο γραπτός λόγος είναι δύσκολο πράγμα!Είμαι βέβαιος πως αν κάναμε προφορικό διάλογο θα γελούσαμε μετά από 10 λεπτα γιατί θα καταλάβαινε ο ένας τον άλλον...

      Διαγραφή
    6. Αναστασία θα ήθελα να μου μου δώσεις μιάν θέση που έχει η Κωνσταντοπούλου για αυτό το θέμα αναλυτικά, αλλά αναλυτικά όμως διότι εδώ μου έδωσες έναν σαιτ που πηγε σε ένα πάρτι! Εγώ καταδίκασα αυτό ρητά γιατί δεν συμφωνώ με αυτού του είδους τα πάρτι! Αυτό απέχει με το αν η Κωνσταντοπούλου μπορεί να έχει κάποιες θέσεις που να συμφωνεί η Εκκλησία για παράδειγμα, η εσύ, ή εγώ ή το σύνολο των Ορθοδόξων Ελλήνων!Δηλαδή το στηρίζεις χριστιανικά? Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν είναι χριστιανός? Είχε δίκιο να συνλειτουργεί με τον Πάπα? Αφού θέλεις το πακέτο να βρεις λοιπόν άλλη ορθόδοξη εκκλησία να σε αντιπροσωπεύει αν ο Πατριάρχης δεν έχει δίκιο! Φέρε μου επακριβώς της θέσεις της λοιπόν, αλλιώς πως την κρίνεις?Εγώ δεν τις ξέρω! για τον λόγο αυτό σήμερα της έστειλα το παρακάτω μέιλ....
      Αγαπητή κα/ε
      θα ήθελα να με ενημερώσετε που μπορώ να βρω τις θέσεις της Πλεύσης Ελευθερίας αναλυτικά σε ότι αφορά το Σύμφωνο Συμβίωσης αλλά και για την αλλαγή φύλου! Επειδή υποστηρίζω την Πλεύση Ελευθερίας δημόσια για μιαν σειρά θεμάτων και μου ετέθη αυτό το ερώτημα σε δημόσιο διάλογο, σε σχέση μιαν εμφάνιση της κας Κωνσταντοπούλου στο γκέι πάρτι του 2015 και κάποιες δηλώσεις όπως γράφτηκαν σε ιστοσελίδα,(η οποίες δεν ξέρω αν είναι προπαγανδιστικές ) θα ήθελα να ξέρω από πρώτο χέρι ουσιαστικά τις θέσεις! Αυτό για μένα αποτελεί αφ ενός ένα σημαντικό κριτήριο προσωπικά, αλλά και ένα ακόμα ενδιαφέρον για να ξέρω πως θα συμπεριφέρομαι υπεύθυνα στις δημόσιες τοποθετήσεις μου για την Πλεύση Ελευθερίας! Θα ήταν χαρά μου αν είχα μιαν εμπεριστατωμένη απάντηση κι όχι γενικόλογη και στον συντομότερο χρόνο!
      Εκ των προτέρων σας ευχαριστώ πολύ και ελπίζω η ενημέρωση σας να είναι αυτή που θα με δέσει άρρηκτα σε έναν κοινό αγώνα αφού το μεγαλύτερο μέρος των θέσεων όπως τις έχω παρακολουθήσει με βρίσκουν σύμφωνο! Ωστόσο οποιαδήποτε απάντηση ο πολιτικός μου πολιτισμός θα την άκουγε με ενδιαφέρον, και θα την διερευνούσα με ενδιαφέρον !
      φιλικά Σάκης Μαντάς
      Αν εσύ τις έχεις αναλυτικά να μου τις στείλεις να γλυτώσω τον κόπο...
      εκτός κι αν πιστεύεις πως τις διαβάσουμε και τις αναλύσουμε και δούμε πως μπορεί, μπορεί λέω να έχει δίκιο θα πάθουμε τίποτα...στο τέλος θα βάλω υποψήφιος με την Κωνσταντοπούλου! Τις ξέρεις τις θέσεις? ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΊΗΣΈ ΤΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΔΟΎΜΕ ΚΙ ΕΜΕΊΣ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΕΊΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΎΡΙΣΤΟ!ΣΕ ΈΝΑ ΣΆΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΌ ΣΎΣΤΗΜΑ ΑΝ ΒΡΊΣΚΩ ΛΊΓΟ ΚΕΝΌ ΝΑ ΑΛΛΆΞΩ ΚΆΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΆΞΩ, ΔΙΌΤΙ ΔΕΝ ΈΧΩ ΑΥΤΉΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΑΓΑΠΗΤΗ! Εσύ που την έχεις όταν έρθουν οι εκλογές να μου υποδείξεις τον σωστό που έχει όλο το πακέτο...

      Διαγραφή
    7. Γράφεις: "...τις διαβάσουμε και τις αναλύσουμε και δούμε πως μπορεί, μπορεί λέω να έχει δίκιο θα πάθουμε τίποτα...στο τέλος θα βάλω υποψήφιος με την Κωνσταντοπούλου! Τις ξέρεις τις θέσεις?" ... Σάκη, ειλικρινά σου λέω ότι το είχα σκεφθεί (ότι πιθανόν να σε δούμε υποψήφιο με την κ. Κωνσταντοπούλου) δεν στο ανέφερα για να μην οξύνω τα πνεύματα... Σε ενδιαφέρει η γνώμη μου; αν ναι σου λέω ότι από εγωιστικούς και αλαζονικούς ανθρώπους -ηγέτες χόρτασα και δεν θα "πάρω" άλλο... Τον τσαμπουκά της στον αστυνομικό της Βουλής ή το περιστικό με τον υπάλληλο του βενζινάδικου (στην Χαλκίδα νομίζω, δεν θυμάμαι και βαριέμαι να ψάξω στο διαδίκτυο) δεν το ξεχνώ και για μένα είναι μια μικρή "φροϊλάιν" (με την κακή έννοια) .... ένας δικτακτορίσκος ... βέβαια τώρα που δεν κρατά το μαστίγιο της εξουσίας είναι "γατούλα" ... Όχι Σάκη, είναι για απόσυρση και η κυρία αυτή και γενικώς όλο το πολιτικό προσωπικό το τόσο ανθυπομέτριο... Εννοείται ότι ισχύουν και αυτά που έγραψε ό/η Α.Τ. 1/12 στις 2.16 καθώς και τα υπόλοιπα περί "καραγκιοζιλικίων" στην παρέλαση περιφάνειας... Συνεπώς θεωρώ χάσιμο χρόνου να διαβάσω πολιτικές θέσεις ...

      Διαγραφή
    8. Αναστασία το θα βάλω υποψήφιος ήταν χιούμορ! Άρα λάθος φαντάστηκες! Τώρα αν για σένα είναι χάσιμο χρόνου να διαβάσεις τις πολιτικές θέσεις των κομμάτων που σου χαρακτηρίζουν το μέλλον σου, το μέλλον των παιδιών σου, περιττό να συμφωνείς με κάποιον σε ένα θέμα κοινό που πιστεύετε τα ίδια, ψάχνεις το κόμμα που να έχει όλο το πακέτο τι να πω! Να φτιάξουμε τότε 11 εκ κόμματα ένα για τον καθένα! Εδώ ο άνθρωπος δεν τα βρίσκει η μάνα με το παιδί " πακέτο", ο αδερφός με τον αδερφό, ο ίδιος με τον εαυτό του...εσύ θα βρείς κόμμα! Μακάρι Αναστασία να γίνει το θαύμα!
      Καλό βράδυ και καλή τύχη!

      Διαγραφή
    9. "...η βλακεία, η εγωπάθεια, η μωρία και η γενική αναπηρία της ηγετικής τάξης στη σημερινή Ελλάδα σε φέρνει στην ανάγκη να ξεράσεις, είμαι βέβαιος πως τούτοι οι ελεεινοί δεν αντιπροσωπεύουν τη ζωντανή Ελλάδα, δεν αντιπροσωπεύουν τίποτε και υπάρχουν άγνωστοι, πολλοί που δεν ξέρουν, αλλά που αξίζουν..." Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ

      Διαγραφή
  23. Είδα τώρα τα τελευταία σχόλια και χαίρομαι γιατί είχα στενοχωρηθεί με τις υπερβολές έστω και αν ήταν ρητορικές.Επειδή αγαπητέ Σάκη ανέφερες τον Δημήτρη, θέλω να σου θυμίσω ότι είπε και κάποια άλλα πράγματα, όπως ότι η υποτιθέμενη λογική του «εν λευκώ» δικαιωματισμού νομιμοποιεί και την παιδεραστία κ.α. όπως γίνεται ήδη στην Ευρώπη.
    Επίσης πολύ εύστοχα αναρωτήθηκε, «αν η πλειοψηφία είναι βόδια, πρέπει να εκλέξουμε βόδι;».
    Πολλές φορές τα πράγματα ξεφεύγουν και μια κοινωνία εκφυλίζεται (συμβαίνει και στη φύση), γιατί η πλειοψηφία έχει πέσει σε λήθαργο, η χειραγωγείται.
    Αυτά πρέπει να τα λαμβάνουμε υπ΄όψιν και να μην θεωρούμε ως «κριτήριο αλήθειας» τη θέληση των πολλών, γιατί μπορεί να είναι λάθος. Το βλέπουμε άλλωστε πολλές φορές και στα εκλογικά αποτελέσματα.
    Πρέπει να έχουμε σταθερά κριτήρια αλήθειας, με βάση το καλό του ανθρώπου, και την προστασία των ευάλωτων. Μια κοινωνία που δεν είναι σε θέση να προστατέψει τα παιδιά είναι για φτύσιμο.

    Έρχομαι τώρα στα δύσκολα. Η ομοφυλοφιλία είναι πάθος, όλες οι εξομολογήσεις ομοφυλόφιλων, μιλούν για μια κατάσταση εξάρτησης (την χαρακτηρίζουν ως μια πολυκέφαλη Λερναία Ύδρα). Υπάρχουν κείμενα και στο διαδίκτυο.
    Αυτό σημαίνει όμως ότι μπορεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί επομένως ένα κράτος θα έπρεπε να κάνει τις προσπάθειές του, και να έχει προνοήσει γι αυτό με ειδικές Υπηρεσίες και κατάλληλους ανθρώπους (για όσους ΘΕΛΟΥΝ φυσικά), όπως γίνεται και με την περίπτωση των ναρκομανών, και όχι να προσπαθεί να πείσει τα παιδιά ότι είναι κάτι φυσικό και να διοργανώνει gay-pride όπως ο ανεκδιήγητος Μπουτάρης, ή «εβδομάδες έμφυλων ταυτοτήτων» όπως ο Γαβρόγλου.
    Θα έπρεπε να υπάρχει μία ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, και ένα πνεύμα ΄προς την κατεύθυνση να γλιτώσουν όσο γίνεται περισσότεροι από αυτό όπως και να ελευθερωθούν όσοι θέλουν από τους ήδη εγκλωβισμένους.

    Στην περίπτωση που θέλουν να είναι ομοφυλόφιλοι και να κάνουν αλλαγή φύλου, είναι δικαίωμά τους, και μπορούν να το κάνουν, αρκεί να είναι ΑΝΩ ΤΩΝ 18.
    Ειπώθηκε πολύ σωστά ότι αυτή η κυβέρνηση αναγνωρίζει δικαίωμα αλλαγής φύλου σε 15χρονα, όταν τα εγκαλεί για τις καταλήψεις.
    Η ηλικία των 15 δεν είναι κατάλληλη για τέτοιες αποφάσεις.
    Σε ομόφυλα ζευγάρια, σε ότι σχετίζεται με περιουσιακά θέματα, μπορούν να γίνουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ μέσω διαθήκης και συμβολαιογράφου, χωρίς να χρειάζεται κανένα Σύμφωνο συμβίωσης, που θα μετατραπεί ύπουλα σε γάμο.
    Ο Γάμος δεν είναι απλώς ένα σύνολο ατόμων. Είναι κάτι πολύ διαφορετικό,και σε επίπεδο συμβολισμού (το εξηγεί ο Απ. Παύλος στην Επ. προς Εφεσίους) που δεν μπορεί να ευτελίζεται, αλλά περιλαμβάνει και τη γέννηση παιδιών που πρέπει να μεγαλώσουν με ξεκαθαρισμένες έννοιες της πραγματικότητας που τα περιβάλλει και των 2 ΦΥΛΩΝ.
    Δεν μπορούμε να μιλάμε για υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλους, γιατί δεν είναι δυνατόν η ευαισθησία μας να εξαντλείται στα δικά τους «θέλω», χωρίς να μας ενδιαφέρουν τα δικαιώματα μωρών που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, και να επιλέξουν με ποιους μεγαλώνουν.
    Υπάρχουν καταγγελίες για βιασμούς στο εξωτερικό, για άσχημο τρόπο ζωής που έκαναν οι έκφυλοι γκέι γονείς.Τα περισσότερα παιδιά έχουν συγχυση φύλου ή είναι ήδη ομοφυλόφιλα.Λοιπόν χρειάζεται μεγάλη υπευθυνότητα, και είναι ανάγκη να προστατευτούν και να μεγαλώσουν τα ορφανά όπως πρέπει.
    Η κυβέρνηση θα μπορούσε να δημιουργήσει χωριά SOS στα οποία ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ.Όλα τα παιδιά που έχουν μεγαλώσει εκεί έχουν να πουν τα καλύτερα λόγια. Με εθελόντριες μαμάδες, που εκτός από αγάπη, έχουν να δώσουν και ένα ωραίο πρότυπο στο παιδί. Τι θα αντιγράψει αγαπητοί φίλοι απ΄τους ομοφυλόφιλους; Την ομοφυλοφιλική συμπεριφορά που θα το μπερδέψει υπαρξιακά; Ο ένας θα κάνει τη μαμά και ο άλλος τον μπαμπά; Γιατί δεν καταλαβαίνουμε τα αυτονόητα, για χάρη μιας υποτιθέμενης δυτικής πρακτικής που ήδη έδωσε τα δείγματα της αποτυχίας της;Λοιπόν αυτά είχα να πω, έτσι απλά και με αγάπη.
    Δεν ισχυρίζομαι ότι έχω κανένα αλάθητο όπως με ρώτησε ο Σάκης. Σαφώς πρόκειται για ένα τεράστιο θέμα που χρειάζεται να εξιχνιαστεί, αλλά οι τρόποι αντιμετώπισης πρέπει να είναι νομίζω με βάση όσα είπαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στάσου ρε τυφώνα "Μαρία-Κατρίνα"

      ...μέσα από 622 λέξεις έθεσες και τοποθετήθηκες για θέματα όπως τα ομόφυλα ζευγάρια και σύμφωνο συμβίωσης, την αλλαγή φύλου αλλά κα ιτον τρόπο που θα νομοθετούμε, έτσι μπαμ σε 3.382 χαρακτήρες (χωρίς κενά)!
      Πρώτον λοιπόν, τώρα μπαίνουμε σε μια σειρά, δηλαδή στον τρόπο εκλογής! Αυτό πρέπει να αφιερώσουμε μιαν συζήτηση λόγου χάριν! Εδώ να κάνουμε μιαν κουβέντα η οποία όμως δεν λύνεται εδώ και τώρα! Αυτό κάνουμε εδώ καθημερινά τοποθετουμενοι σε διάφορα, αυτό κάνουμε και τώρα!Εγώ δεν τοποθετήθηκα διότι το παρακάμψαμε!Θα μπορούσαμε αν δεν ασχολούμαστε με τόσα θέματα που ανοίξαμε χωρίς να εμβαθύνουμε και που περνούσαμε γρήγορα από το ένα στο άλλο να ασχοληθούμε μόνον με έναν και να το χτίσουμε με ηρεμία γιατί όπως είπε και ο Νίκος ο γραπτός λόγος είναι δύσκολος!Εγω είμαι χιουμορίστας η Αναστασία μπορεί να γράφει συνοφρυωμένη! Εγώ γράφω και χαμογελάω!
      "Επίσης πολύ εύστοχα αναρωτήθηκε, «αν η πλειοψηφία είναι βόδια, πρέπει να εκλέξουμε βόδι;».Κοίταξε τις λεξούλες αυτές και την προτασούλα!Μια προτασούλα αλλά πόσο "ζημιάρα" είναι? Αν η πλειοψηφία είναι βόδια θα ρωτούσα εγώ τι να ψηφίσουμε ξςφτέρι? Αν το θέλουν και τα βόδια ναι αν όχι κι αυτά ψηφίσουν βόδι τι να κάνουμε? Έχει κάποιος μιαν ιδέα να με βοηθήσει? Θέλω απάντηση στην ερώτηση!

      πάει αυτό λες πως το σύμφωνο συμβίωσης δεν χρειάζεται!Μαζί σου κι εγώ!Λες να κάνει διαθήκη σε συμβολαιογράφο!Μπαμ μπουμ βρήκες την λύση, τρέχοντας, γρήγορα!Ωωωωωπα κι αν οι ομοφυλόφιλοι έχουν παντρευτεί πρίν κι έχουν παιδιά και προσβάλουν την διαθήκη? Άρα θα την κερδίσουν τα παιδιά!Εγώ σου λέω να υπάρχει ούτε σύμφωνο συμβίωσης που δεν είναι γάμος διότι γάμος είναι μόνον ο θρησκευτικός και κακώς αναφέρουμε το πολιτικός γάμος, ούτε αυτός είναι γάμος εννοιολογικά! Άρα χρειάζεται να τα δούμε με ηρεμία μην βάζουμε 10 θέματα!
      Λες έρχομαι στα δύσκολα! Σου έστειλα το βιντεάκι και σε μέρος των όσων είπες απαντά ο Σεβασμιώτατος Νικόλαος μην τα ξαναλέμε!Αν κάτι δεν καταλαβες και θα ήθελες διάλογο πες μου και το ξαναλέμε!Σου επισυνάπτω όλη την συνέντευξη
      https://www.youtube.com/watch?v=NZlmyltbJFw

      Λυπάμαι αλλά δεν θα σε ακολουθήσω για τον γάμο διότι για πολλοστή φορά σου λέω πως τρέχεις και με κουράζει να σε κυνηγάω σε κάθε νέο θέμα που είναι όγκος μεγάλος διαλόγου και δεν έχουμε βάλει τάξη με αποτέλεσμα να παλινδρομούμε στον διάλογο και με κουράζει! Θες να βάλουμε βάση για την τον τρόπο που θα νομοθετούμε και τα κριτήρια? Το βάζουμε! Θες για παράδειγμα για την αλλαγή φύλου αν έχεις κάτι να πεις ακόμα από όσα λέει ο Νικόλαος (που υπάρχουν) να πούμε αλλά ένα- ένα! Θέλεω να με συγχωρέσεις!Δεν είναι άρνηση διαλόγου, απλά θέλω ήρεμα και με τάξη και εσύ μεταπηδάς από το ένα στο άλλο με όλον τον σεβασμό γρήγορα πολύ! Αγγίζοντας και φεύγοντας...έβαλες σύγχυση φύλου, γάμο ομόφυλων ζευγαριών, ομοφυλοφίλων γενικά, υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, χωριά SOS, αν τα πιάσουμε όλα θα τα κάνουμε αχταρμά όπως τώρα και δεν θα βγεί συμπέρασμα! Δηλαδή τώρα από όλον αυτόν τον διάλογο σε τι συμπέρασμα καταλήξαμε όλοι? Θεωρώ πως περισσότερα πήραμε από το 30λεπτο βιντεάκι του Σεβασμιωτάτου παρά από όσα ασύνταχτα είπαμε! Αν θέλεις με ηρεμία ρίξε μια ματιά στο σύνολο των τοποθετήσεων και θα δεις πως αιωρείται κάτι που δεν έχει ολοκληρωθεί από όλες τις τοποθετήσεις! Ενώ θα μπορούσαμε να φτιάξει ένα πέλμα, μια βάση, μικρή θα μου πεις, μικρή θα σου πω κι εγω...αλλά τώρα είπαμε για 20 πράγματα χωρίς να έχουμε εμβαθύνει!
      καλό βράδυ φίλη μου

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Σάκη, πόσα να πούμε στα όρια ενός μηνύματος-σχολίου; Ίσα που αγγίζουμε τα θέματα όπως είπες και πάλι «κατεβατά» μας βγαίνουν. Δεν είναι δυνατή μεγαλύτερη ανάλυση γιατί πρέπει να γράφουμε 10 μέρες.
      Από την άλλη όμως δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε όλες τις πλευρές του θέματος, γιατί θα μείνουν κενά, και δεν θα φανεί στο σύνολό του.
      Λοιπόν θα απαντήσω στις ερωτήσεις σου και αν θέλεις να με ρωτήσεις κάτι άλλο ευχαρίστως να σου πω και σε αυτό τη γνώμη μου.

      Ως προς το πρώτο (για τα βόδια) αντιλαμβάνομαι τι θέλεις να πεις.
      Ότι εφόσον θέλει κάτι η πλειοψηφία, πρέπει αυτό να γίνει, όπως απαιτεί η Δημοκρατία. Αλλιώς πάμε σε άλλες καταστάσεις (δικτατορικές) με την πρόφαση ότι επιβάλουμε το καλό.
      Συμφωνώ, αλλά δεν εννοούσα αυτό, παρόλο που ανέφερα ότι πολλές φορές τα εκλογικά αποτελέσματα, δείχνουν ότι τα κριτήρια της κοινωνίας δεν είναι σωστά
      (συμπληρώνω όμως ότι σε εκλογικό επίπεδο είναι παρόλα αυτά, απολύτως ΣΕΒΑΣΤΑ).
      Εννοούσα ότι αν η κοινωνία είναι σε μια κατάσταση αφασίας, αποβλακωμένη και χειραγωγούμενη, και έχει χάσει τα αντανακλαστικά της, και δεν αντιδρά σε όσα φέρνουν οι κυβερνήσεις ή ακόμα μπορεί κάποια να της τα παρουσιάζουν και ως θετικά και να έχουν την «συγκατάθεσή» της, οφείλουν όσοι καταλαβαίνουν το κακό που γίνεται να βγαίνουν μπροστά και να αφυπνίζουν και τους άλλους.
      Θυμήσου πως ενεργούσαν όλοι οι φωτισμένοι άνθρωποι όπως π.χ. ο Μ.Βασίλειος ή ο Ά.Ι.ο Χρυσόστομος, που τα έβαλαν με αυτοκράτορες και άρχοντες, για χάρη της αλήθειας, και αφύπνισαν τους ανθρώπους.
      Πιστεύω ότι και ο Δημήτρης το είπε με αυτή την έννοια. Αν όχι, ας το πει και ας το εξηγήσει. Εγώ ξεκαθάρισα τι εννοώ.
      Δεν είμαι οπαδός της δικτατορίας ούτε κατά διάνοια. Μόνο της έμπονης (στα όρια ακόμα και της φορτικής) προσπάθειας για να αποκτήσουν οι άνθρωποι διάκριση μεταξύ σωστής και λάθους κατεύθυνσης, που πρέπει να γίνεται με κάθε τρόπο, για να έχουμε ήσυχη και τη συνείδησή μας.


      Ως προς τα υπόλοιπα, το μόνο που έχω να πω είναι ότι όταν ανοίξει ο Ασκός του Αιόλου, δεν ξέρουμε που θα φτάσουμε. Γι αυτό πρέπει να κρατηθούν κάποια αναχώματα. Αυτή τη στιγμή γίνονται στο εξωτερικό «γάμοι» ανάμεσα σε περισσότερους από 2 ανθρώπους (τρεις, τέσσερεις κτλ..), υπάρχουν δεκάδες καταγεγραμμένα υποτιθέμενα «φύλα», όπως υπάρχουν και πολλών ειδών διαστροφές που θέλουν να νομιμοποιηθούν (και με «γάμο»).Δυστυχώς το βαρέλι δεν έχει πάτο. Η αρχή γίνεται σιγά σιγά και έπεται η συνέχεια.Γι αυτό πιστεύω ότι δεν πρέπει να δίνουμε ερείσματα.. Αν θέλουμε να βρούμε λύσεις ως προς το νομικό κομμάτι, θα τις βρούμε. Δεν είναι εκεί το θέμα.
      Το πρόβλημα είναι ακριβώς η ιδεοληψία της απροϋπόθετης και ασύδοτης ισοπεδωτικής αντιμετώπισης των πάντων με βάση μια γενικολογία περί «ανθρωπίνων δικαιωμάτων»...
      Λοιπόν αυτά είχα να πω..

      Καλό βράδυ και από μένα..


      Διαγραφή
  24. Ο Μ.Μεσογαίας μιλάει πολύ σωστά, και εντοπίζει το θέμα στο ψυχικό υπόβαθρο του ανθρώπου (όπως και ισχύει). Μία ένσταση μόνο έχω σχετικά με την υποτιθέμενη Ευχή της Εκκλησίας για την αλλαγή φύλου.Δείτε εδώ παρακαλώ:
    https://www.vimaorthodoxias.gr/nea/ti-symvainei-me-tin-efchi-gia-allagi-fylou/
    Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία αντικρούει τους ισχυρισμούς ότι έχει μια ευχή για τους ανθρώπους που αλλάζουν φύλο.
    Κύκλοι της ΛΟΑΤ κοινότητας επικαλούνται το Εγκόλπιον-Ευχολόγιο, Β’ Έκδοση 1985, του Τιμόθεου Ματθαιάκη, Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας όπου υπάρχει η ευχή της Ορθοδόξου Εκκλησίας «Εις ονοματοθεσίαν νέαν επί αλλαγή φύλου».

    Όλοι έχουμε κρίση να καταλάβουμε όσα γράφει αυτή η ευχή.Συγκρίνει την αλλαγή του ονόματος του Απ. Παύλου (από Σαούλ), που έγινε για λόγους μεταστροφής από τον Ιουδαϊσμό, όπως και του Απ.Πέτρου (από Κηφάς), με την αλλαγή ενός ανδρικού ονόματος σε γυναικείο λόγω ομοφυλοφιλίας.Η Εκκλησία δεν την δέχεται αυτή την ευχή...


    Παρέλειψα να ευχαριστήσω το Νίκο για την παρέμβασή του.
    Eυχαριστούμε αγαπητέ μας φίλε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα σε χαίρομαι! Πιστεύω ο Σεβασμιώτατος την πάτησε στην τελευταία ερώτηση διότι ίσως πήγε το μυαλό στην ακούσια αλλαγή φύλου
      http://www.oodegr.com/oode/orthod/praktikes/allagh_fyllou_1.htm

      Εξηγώντας τον 24 Αποστολικό Κανόνα αλλά έπειτα δείχνει με το να λέει "ξεσκισμένος υπαρξιακά, δεν καταλαβαίνει τι είναι" κι εδώ λίγο δεν στέκει έρχεται μετά όμως και συμπληρώνει " αντικειμενικά κριτήρια" που παραπέμπει στο ιατρικό! Δεν ξέρω τι είπαν στο διάλλειμα, αν παγιδευτηκε και δεν το γνωριζε, αν προφορικά δεν το γνώριζε η κάτι άλλο! Αλλά υποθετικά φαντάσου δεν το γνωριζε ολόκληρος Μητροπολίτης θα λέγαμε εμείς! Είδες? Δυο τρείς λεξούλες και την κάνανε την " ζημιούλα"! Κοίταξε τι όμορφα που εργαζόμαστε πάνω σ αυτό! Κάθε πετραδάκι που βάζουμε το δουλεύουμε! Ωστόσο πάλι εδώ μπήκαμε να εξετάζουμε το χριστιανικό μέρος! Στο τέλος του λινκ που σου επισήμανα αναφέρει πως αυτά ( οι κανόνες) αφορούν τους πιστούς! Όμως εμείς μιλάμε για όλους να νομοθετήσουμε! Γιατί υπάρχουν και αυτοί που δεν πιστεύουν! Είδες τι ωραία πάμε πίσω τώρα σε αυτό που έκεγα? Δηλαδή με τι κριτήρια θα νομοθετούμε! Εξετάζοντας ήρεμα ένα τέτοιο θέμα έρχεται το ερώτημα το κοσμικό! Πως θα θα βάλεις νομικά σε μια σειρά ανόμοιες απόψεις? Αυτό Μαρία δεν θέλει επεξεργασία? Να δεις που θα βάλεις τα όρια! Λοιπόν για να μην κουράζουμε εδώ άλλο το μέιλ μου το έχω ξαναδώσει εδώ κι έχω ούτως ή άλλως με κάποιους φίλους που εκτιμώ επικοινωνία! sakisamantas@gmail.com ότι χρειαστείς στείλε αν βρεις κάτι!
      Τουλάχιστον κλείνουμε έχοντας κάνει κάποια βήματα να προσεγγίσουμε, αγγίξουμε θα έλεγα ένα πολύ μεγάλο θέμα όπως η αλλαγή φύλου! Γυρίσαμε την σελίδα της εισαγωγής στο μεγάλο βιβλίο του...είδα κι αλλο ένα ωραίο με κάποιον παιδίατρο ο οποίος σχολίασε πως η Εκκλησία είχε πρόνοια για τις ακούσιες περιπτώσεις ενώ στην παιδιατρική αντιμετώπιζαν πρόβλημα για την θέση που θα έπαιρναν...αν το βρω θα στο στείλω! Ωστόσο κοίτα που φτάσαμε από το αρχικό σχόλιο για αλλο άρθρο! Άντε και σ ανώτερα! Στο επόμενο να εξετάσουμε την ιδιοκτησία νομικά στο φεγγάρι😂😂😂

      Διαγραφή
    2. Mια τελευταία πρόταση και από μένα. Με ρωτάς πως θα βρούμε τα όρια όλων αυτών των πραγμάτων ανάμεσα στις διαφορετικές απόψεις. Νομίζω αγαπητέ μου Σάκη με την κοινή λογική, με κριτήριο ότι προάγει το συμφέρον και την άνοδο μιας κοινωνίας και την προστασία των αδύναμων μελών της, με την αποφυγή όσων νομοθετημάτων δημιουργούν νέα αδιέξοδα και νέα προβλήματα, ενώ υποτίθεται ότι θέλουν να λύσουν άλλα.
      Αυτό θα γίνει με βάση την πραγματική επιστήμη, που στηρίζεται στα πραγματικά δεδομένα (που τα έχουμε σήμερα), και όχι στις ιδεοληψίες του καθενός που αποκρύπτουν το ναυάγιο και τα αδιέξοδα της ζωής όσων έχουν εξαρτήσεις και τόσο δυνατά πάθη (κάθε είδους), που χρειάζονται βοήθεια και ΑΛΗΘΕΙΕΣ (με αγάπη) και όχι υπαρξιακές ψευδαισθήσεις, και υπαρξιακές ντόπες, απλώς για να διαχειρίζονται αυτά τα υπαρξιακά τους αδιέξοδα..

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ για την πραγματική επιστήμη και την κοινή λογική που είναι η πλειοψηφική συνισταμένη όλων για να είναι κοινή! Κυρίως όμως χρειάζεται ακούραστα να δουλεύουμε στην βάση στους πσραπάνω άξονες γιατί το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν! Χρειάζεται σε κοσμικό επίπεδο να μην απορρίπτουμε κανέναν όταν συμφωνούμε σε κάτι όταν δεν συμφωνούμε σε άλλα! Αλλά το σημείο επαφής μας να το κάνουμε γέφυρα για το επόμενο βήμα! Δεν μας υποχρεώνει ΚΑΝΕΝΑΣ επειδή συμφωνούμε σε ένα να συμφωνούμε σε όλα! Γιατί αν ο άλλος διατηρεί ένα τέτοιο δικαίωμα τότε δημοκρατικά το διατηρούμε κι εμείς! Σήμερα δεν έχουμε την πολυτέλεια να απορρίπτουμε ότι μας ενώνει! Η χώρα βρίσκεται σε πάρα πολύ άσχημη θέση! Στην χειρότερη...

      Διαγραφή
  25. Να συμπληρώσω κάτι τελευταίο μια που αναφέρθηκε ο Μ. Νικόλαος Μεσογαίας, ότι και ο ίδιος (υπάρχουν τα βίντεο) όπως και ολόκληρη η Εκκλησία και το Άγιο Όρος (και ο Γέροντας Γαβριήλ) είναι κάθετα αντίθετοι με όλα αυτά, και ιδιαίτερα με το γάμο των ομοφυλόφιλων και την υιοθεσία παιδιών. Όπως φυσικά ήταν με αδιαπραγμάτευτο τρόπο όλοι οι Άγιοι παλιοί και σύγχρονοι με βάση την χριστιανική διδασκαλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά για την υιοθεσία δεν το συζητώ πολιτειακά πάντα! Γιατί χριστιανικά εννοείται πως τα πράγματα δεν πίνουν νερό! Για το σύμφωνο συμβίωσης, όπως και για τον πολιτικό " γάμο" ακόμα είναι μια περίπλοκη ιστορία που αν ξεκαθαρίσει ως νομική ενέργεια και αφαιρεθεί η χροιά εκείνη που μπαίνει πονηρά όπως και με την αλλαγή φύλου που οι ομοφυλόφιλοι μπερδεύουν το άμεσα με το έμμεσα ανάγοντας ψευδώς μια πράξη αντίθετη στον Χριστό! Μπορούν να αλλάξουν φύλο άς πούμε για παράδειγμα μετά από μια ηλικία που αυτο αφορά την επιστήμη όπως είπαμε αλλά δεν μπορούν να φέρουν αιρετικά τον λόγο του Χριστού ή των Αποστόλων δε διαστρεύλωση ή έκπτωση! Δεν το συζητώ! Σ αυτό είμαι ΑΠΟΛΥΤΟΣ! Ναι μεν το ράσο μπορεί να βάζει την οικονομία αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση κάθετα αυτά θέματα οικονομίας!
      Όμως δεν γίνεται ας πούμε να απαγορεύσεις στην Βουλή στον μουσουλμάνο να ορκιστεί στο Κοράνι! Αν δεν θέλεις μα βλέπεις μουσουλμάνο να ορκίζεται στο Κοράνι μην τον ψηφίζεις μα πάει εκεί! Αν δεν σε πιό κάτω επίπεδο μουσουλμάνους υποψηφίους αγωνίσου για την Ορθοδοξία! Κοίταξε τι γίνεται με το μεταναστευτικό! Μεθαύριο όλους αυτούς που θα σου διαρρήξουν το Έθνος θα τους έχεις βουλευτές σε 20 χρόνια και θα κλαίς! Τότε θα λέει η Αναστασία μου τα λεγε ο Σάκης να συμμαχήσουμε με όλους στα ζητήματα του μεταναστευτικού κι εγώ έψαχνα το τέλειο κόμμα! Κι εγώ το τέλειο κόμμα ψάχνω! Κι αν είναι να έχει και κάποιον να μου φέρνει και πρωινό στο κρεβάτι τι καλά! Ο Λεβέντης δεσμεύτηκε αν έχει δύναμη να τους πάει σ2 δξκη! Θα τον στηρίξω! Δεν συμφωνώ με την οικονομικη στρατηγική " στρατηγική" το τονίζω αλλά σε αυτό που συμφωνώ θα τον ενθαρρύνω, το ίδιο θα κάνω και με την Ν.Δ επιμέρους αν μπορεί να αλλάξει κάτι! Αυριο μπορεί ο Κούλης να κυβερνήσει! Δεν θα τον πιέσω για το Σκοπιανό? Αν δηλαδή το ανατρέψει και υποστηρίξει την Πατρίδα δεν θα τον επαινέσω?

      Διαγραφή
    2. ...γράφεις "είναι κάθετα αντίθετοι με όλα αυτά"
      σε παρακαλώ πολύ μην με όλα αυτά αλλά όπως λες έπειτα με εκείνο, το άλλο, το παράλλο! Εδώ τρέχεις, με "όλα αυτά" ήρεμα λοιπόν! Ένα αυτό, δεύτερον το άλλο, τρίτον εκείνο!Το κάθε ένα έχει διαφορετική αντιμετώπιση, άλλο εύρος, άλλες λεπτομέρειες...ένα-ένα! Γράφεις όπως σκέφτεσαι γρήγορα και τα πέρνεις σβάρνα...ήρεμα! Γιατί μιλάμε τώρα? Για το βήτα! Ωραία! Αυτό θα εξαντλήσουμε! Σε όλον τον διάλογο εσύ ανάγεις τα πάντα στο θεολογικό επίπεδο!Εγώ δεν απορρίπτω υο θεολογικό αλλά αυτό είναι η μία πλευρά!Δεν βλέπεις καθόλου το κοσμικό μέρος!Αυτό σου εξήγησα με το παράδειγμα του όρκου των μουσουλμάνων βουλευτών! Η λύση δεν είναι να αφήνεις μουσυλμανική θρησκεία να εισβάλει στην χώρα σου και μετά να της λες δεν μ αρέσεις!Η λύση είναι αν θες Ορθόδοξο κράτος 100% να το φτιάξεις! Αλλιώς στρουθοκαμηλίζεις...και υποκρίνεσαι...άρα είσαι υποκριτής (δεν εννοώ εσένα), εννοώ αυτήν την τακτική!

      Διαγραφή
  26. Στο τελευταίο σχόλιο (1.34) δεν μίλησα σε θεολογικό επίπεδο, ακριβώς επειδή ρώτησες τι θα γίνει με όσους δεν πιστεύουν.
    Και είπα ότι πρέπει να στηριχτούμε στην αληθινή επιστήμη, με τα πραγματικά δεδομένα και στοιχεία που έχουμε ήδη από το εξωτερικό, που με βάση αυτά η Παπαρρήγα και όλο το ΚΚΕ, παρόλο που είναι ΑΘΕΟΙ, αρνήθηκαν να ψηφίσουν και το Σύμφωνο, και την αλλαγή φύλου στα 15, και την αναδοχή παιδιών.
    [Για τους Αγιορείτες και ιδιαίτερα για τον Γ.Γαβριήλ μίλησα επειδή κάποτε είχες πει ότι υπολογίζεις τη γνώμη του.Αν τον ρωτούσες λοιπόν, θα σου έλεγε, ούτε μία υποχώρηση γιατί θα ανοίξει ο Ασκός του Αιόλου.]
    Δεν θέλω να φαίνομαι άτεγκτη, αλλά προσπαθώ στο συγκεκριμένο θέμα να δούμε όλο του το βάθος γιατί δεν είναι απλό. Αυτό το παιδί π.χ. στο βίντεο έχει 50 χιλιάδες εγγραφές, και δεκάδες χιλιάδες σχόλια από συνομήλικους ή και μεγαλύτερους που πολλοί απ΄αυτούς είναι ομοφυλόφιλοι, και άλλοι όχι. Όλο το ζητούμενο κατ΄αυτούς είναι η ομοφοβία η τρανσφοβία, η διαφορετικότητα, η gay υπερηφάνεια, κτλ.. γιατί έτσι διαπαιδαγωγήθηκαν και στο σχολείο (συνέχεια προβάλλονται βίντεο από το Δημοτικό για τον ρατσισμό και την ομοφοβία), και στα ΜΜΕ στις εκπομπές life-style, αλλά και στις 'σοβαρές' με διάφορους σεξολόγους της πλάκας (επίτρεψέ μου την έκφραση) όπως ο κάθε Ασκητής (ο γνωστός).
    Όλοι αυτοί λένε ότι ΠΡΕΠΕΙ όχι μόνο να μην κάνεις δεύτερες σκέψεις για ότι σου έρχεται στο μυαλό, ΑΛΛΑ είναι ΑΝΑΓΚΑΙΟ, για να ισορροπήσεις, να μην καταπιέζεις τα υποτιθέμενα ένστικτά σου και τις υποτιθέμενες επιθυμίες σου (Φρόιντ). Οι οποίες τρέχα γύρευε πως δημιουργούνται σε έναν άνθρωπο που δεν έχει επίγνωση του εαυτού του. Ακόμα και από μίμηση, από όσα βλέπουν τα παιδιά στο ίντερνετ.
    Τα περισσότερα βίντεο-κλιπ ξένων τραγουδιών έχουν ομοφυλοφιλικές σκηνές μεταξύ αντρών ή γυναικών με τη μορφή χορού. Οι περισσότεροι ξένοι τραγουδιστές είναι gay και το προβάλουν όπως o Michael Stipe που έχει AIDS και ζει με αντικαταθλιπτικά.:
    https://www.youtube.com/watch?v=BLhD-h1LRQs&list=RD5A6CuniqOrc&index=2
    Το πρώτο λοιπόν και στοιχειώδες που θα έπρεπε να κάνει μια σοβαρή και υπεύθυνη κοινωνία, θα ήταν να ενημερώσει για τις επιπτώσεις της ομοφυλοφιλίας, όπως ενημερώνει για τα ναρκωτικά και τον αλκοολισμό.
    Τι να πρωτοπούμε, για τις ορμόνες που προκαλούν σεισμό στον οργανισμό και κατάθλιψη όπως λένε οι ίδιοι, για τους τόνους φαρμάκων σε όλη τους τη ζωή ιδιαίτερα αν κάνουν χειρουργική αλλαγή φύλου, για τα ποσοστά αυτοκτονιών για τα συντριπτικά ποσοστά πορνείας, για την έλλειψη πραγματικής αγάπης, για το άσχημο τέλος των περισσότερων, για το υπαρξιακό αδιέξοδό τους γιατί στο βάθος κάτι μέσα στην ψυχή τους τους ελέγχει (ο Καβάφης γράφει σ΄ένα ποίημα: Υπέκυψα και πάλι απόψε, δεν απομένει ελπίς καμία..)..
    Και εκτός από αυτή την ενημέρωση, το βασικότερο όλων είναι αυτό που λέμε συνέχεια, μια διαπαιδαγώγηση (ας την πούμε όπως θέλουμε είτε κλασσική παιδεία, είτε ελληνο-χριστιανική, είτε απλώς σωστή και λογική) που θα αναπτύξει στο παιδί τη Νόηση, την εγκράτεια απέναντι σε ότι γυαλίζει (γενικότερα) μέχρι να το εξετάσει καλά (Νήψη), την αυτοκυριαρχία, την ακεραιότητα.
    Όλα αυτά αναπτύσσονται και με τα κείμενα της Ελληνικής και Πατερικής Γραμματείας, και με την Ιστορία μας και τα υγιή πρότυπα των ηρώων μας που είχαν καθαρή σκέψη, αίσθηση χρέους, και αυτοθυσία για κάτι υψηλότερο όπως τα λέει συνέχεια και ο κ. Νατσιός. Χωρίς ρίζες ταυτότητα και πρότυπα, χωρίς στόχους και αγώνα, οι δυνάμεις και οι επιθυμίες της ψυχής κατευθύνονται σε μια ζωώδη υλιστική κατάσταση και τελικά στον εκφυλισμό.
    Η αύξηση της ομοφυλοφιλίας εντάσσεται στη γενικότερη κατάπτωση.Ψάχνουμε πως θα αντιμετωπίσουμε τα συμπτώματα ενώ το πρόβλημα είναι η ίδια η αρρώστια που τα γεννάει..Λοιπόν αυτά είχα να πω για το τέλος..
    Καλό βράδυ σε όλους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρώ την τοποθέτησή σου ολοκληρωμένη στο σύνολό της
      καλό βράδυ κι από μένα

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.