1/11/18

Ιταλία: Δώρο ένα οικόπεδο σε όλες τις οικογένειες που αποκτούν τρίτο παιδί

NURPHOTO VIA GETTY IMAGES
Η κυβέρνηση της Ιταλίας θέλει να ενθαρρύνει τη γεννητικότητα προσφέροντας ένα αγροτεμάχιο στους γονείς που θα αποκτήσουν μέσα στα επόμενα χρόνια τρίτο παιδί, αναφέρουν σήμερα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Το μέτρο, που επεξεργάσθηκε η ακροδεξιά Λέγκα και το οποίο εντάχθηκε στο σχέδιο προϋπολογισμού 2019, προβλέπει την παραχώρηση δημόσιου αγροτεμαχίου για 20 χρόνια στις οικογένειες που θα διευρυνθούν στο διάστημα από το 2019 έως το 2021.
«Λένε πως οι Ιταλοί κάνουν λίγα παιδιά και η τάση αυτή πρέπει να ανατραπεί», εξήγησε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Γεωργίας Τζαν Μάρκο Τσεντινάιο, που προέρχεται από τη Λέγκα. «Το υπουργείο θέλει να συμβάλει ευνοώντας τις αγροτικές ζώνες».
Το ποσοστό γεννητικότητας στην Ιταλία είναι το χαμηλότερο στην Ευρώπη και η Λέγκα υπόσχεται ότι θα κάνει την οικονομία να ανακάμψει ώστε οι Ιταλοί να αποκτήσουν και πάλι την επιθυμία να κάνουν παιδιά.
Ο υπουργός Οικογένειας, ο πολύ καθολικός Λορέντσο Φοντάνα, ο οποίος προέρχεται κι αυτός από τη Λέγκα, εξέφρασε την υποστήριξή του στο μέτρο αυτό, διευκρινίζοντας πάντως πως δεν θα αφορά παρά τα παντρεμένα ζευγάρια που είναι εγκατεστημένα στην Ιταλία εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια.
Σύμφωνα με το Coldiretti, το κύριο αγροτικό συνδικάτο της χώρας, το κράτος εξακολουθεί να διαθέτει πέντε εκατομμύρια στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, η συνολική αξία των οποίων υπολογίζεται σε σχεδόν 10 δισεκατομμύρια ευρώ.
Όμως σύμφωνα με την Corriere della Sera, η αξία αυτή είναι θεωρητική, καθώς το κράτος έχει ήδη πωλήσει τα καλύτερα εδάφη του. «Αυτά που απομένουν είναι κυρίως τα υπόλοιπα», εκτιμά η εφημερίδα.

Νewsroom HuffPost Greece με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

10 σχόλια:

  1. Τελικά ο Σαλβίνι τους έχει βάλει παπούτσι όλων των 'γερακιών"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Ιταλοί δεν κοιμούνται όπως εδώ !! Αυτά που δίνουν τα δίνουν σε ΙΤΑΛΟΎΣ και όχι στους λαθρομεταναστες ή Αλβανούς! !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαρά οι γύφτοι με ένα τέτοιο μέτρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε πληροφορώ επειδή έχω βαφτίσει ένα τσιγγανάκι, γύφτος και καλλιεργητής δεν
      υπάρχει! Αν το πάρει τσιγγάνος βάτα θα πιάσουν, σπίτια ναι θα φτιάξουν, αλλά ούτε μαρούλι δεν θα βάλουν! Όμως καλύτερα γύφτοι που θα ανάψουν κι ένα κερί να που ευχαριστώ στον Θεό παρά Αφγανοί του ISIS που σε λίγο θα πάρουν υπηκοότητα...

      Διαγραφή
  4. Αυτά να τα πεις σε κάποιον που ζει, στο Ζεφύρι,Λιόσια, Ασπρόπυργο, στο Πυρί να δούμε τι θα σου απαντήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί έχεις δει τσιγγάνο αγρότη! Εγώ ποτέ! Κι ούτε ποτέ τσιγγάνος θα γίνει αγρότης! Αν θα έπαιρναν γη υπεύθυνα στο λέω γιατί ξέρω την ιδιοσυγκρασία δεν θα την καλλιεργούσαν! Μακάρι να τό καναν!

      Διαγραφή
    2. Όπου έχουμε εγκατάσταση τσιγγάνων έχουμε αύξηση της εγκληματικότητας. Τώρα όσων αφορά των τσιγγάνο αγρότη όχι δεν έχω δει. Άλλωστε έχουμε να κάνουμε με νομάδες. Στο αρχικό μου σχόλιο σκωπτικά τοποθετήθηκα.

      Διαγραφή
  5. Ο διάλογος περί τσιγάνων εξηγεί ακόμα και το ότι έχουμε τους κυβερνήτες που μας αξίζουν. Το θέμα είναι τι κάνουν οι Ιταλοί για να αντιμετωπίσουν τους Βρυξελλιώτες. Και εδώ τσακωνόμαστε για τους τσιαγγάνους. Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν έδινε επιδοτήσεις και χρηματοδοτικά πακέτα η ΕΟΚ και μετέπειτα ΕΕ, ήταν καλή και άγια, τώρα που μας ήρθε ο λογαριασμός είναι δυνάμεις κατοχής. Το πρόβλημα δεν είναι οι Βρυξέλλες αλλά οι δικοί μας κυβερνώντες, αλλά και η νοοτροπία του λαού. Δηλαδή αν θα μοιράσει η κυβέρνηση 5-10 στρέμματα θα αρχίσουν να γεννοβολάνε οι Έλληνες. Εδώ και αυτοί που έχουν κτηματική περιουσία κοιτάνε να τα ξεφορτωθούν, έχεις υπόψη σου πόσες αποποιήσεις κληρονομιάς έχουμε; Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η υπερφορολόγηση, ο δημόσιος τομέας και η κυβερνώντες. Οι Ιταλοί στο θέμα της λαθρομετανάστευσης ας πρόσεχαν, να μην έδιναν βάσεις και να μην συμμετείχαν στην ανατροπή του Καντάφι. Στα δημοσιονομικά τους δεν θα πρέπει να μπει μια τάξη; Η Γερμανία στις αρχές της δεκαετίας του 2000 γιατί πήραν σκληρά μέτρα προσαρμογής. Όπως στην Ελλάδα, έτσι και στην Ιταλία επικράτησαν λαϊκιστές. Σε μια συμμαχία δεν έχεις μόνο απαιτήσεις αλλά και υποχρεώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια απο τις υποχρεωσεις των συμμαχων Γερμανων που κατεστρεψαν την χωρα μας προ ετων...ειναι να πληρωσουν αποζημιωσεις και δανεια...Αυτο δεν συνεβει...κι αρα δεν ισχυει οτι λες....Πολυ περισσοτερο ειναι αυτο σπο τις δικες μας αταξιες...διοτι εμεις δεν επιτεθηκαμε σε συμμαχο...ουτετου καταστρεψαμε.τις υποδομες του..( για τις οποιες ξαναδανιστηκαμε με υπαιτιοτητα του...)....και ουτε1.100.000 νεκρους του προκσλεσαμε .....Νομιζω συτο εινσι.....λαικισμος...να χρωστας τα εντερα σου...και ζωες....και να λες στο θυμα ..."εισσι λαικιστης"....
      Διαφωνεις καπου ??? Να κοιτας ολη την εικονα....κι οχι κομματακι της....

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.