6/11/18

Οι Αλβανοί έδωσαν το πράσινο φως για την παραλαβή της σορού του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Το πράσινο φως έδωσαν πριν από λίγο οι εισαγγελικές αρχές της Αλβανίας για την παράδοση της σορού του Κωνσταντίνου Κατσίφα στην οικογένειά του. Αυτή την ώρα, ο πατέρας του, Ιωάννης Κατσίφας ετοιμάζεται να ξεκινήσει για την αλβανική πρωτεύουσα.
Όπως είχε αναφέρει νωρίτερα το «epiruspost.gr», ο πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, ανταποκρίθηκε άμεσα στην επιστολή που είχε απευθύνει ο πρόεδρος του Κόμματος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βαγγέλης Ντούλες. 
Ο Βαγγέλης Ντούλες είχε αναδείξει την ανθρωπιστική διάσταση του θέματος σημειώνοντας την ανάγκη να παραδοθεί η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα ώστε να γίνει η κηδεία του στους Βουλιαράτες.

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας επικοινώνησε με τον βουλευτή της ομογένειας από χθες το βράδυ και ξεκίνησαν οι διαδικασίες. 

Στην Εισαγγελία Βαρεών Εγκλημάτων στα Τίρανα έγινε η συνάντηση κλιμακίου συμβούλων απ' το επιτελείο του Προέδρου στην Γενική Εισαγγελία του Κράτους με την Γενική Εισαγγελέα Άρτα Μάρκου και με την συμμετοχή της Προϊστάμενης της Εισαγγελίας Ντονίκα Πρέλια.

Η Εισαγγελία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ολοκλήρωσε τις διαδικασίες που αφορούσαν και στην ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη.

Έτσι η συνάντηση των συμβούλων του προέδρου έληξε με την δέσμευση από την πλευρά της ότι  απόψε το βράδυ ή το αργότερο το πρωί της Τετάρτης θα  είχε υπογραφεί το πρωτόκολλο αποδέσμευσης από το νεκροτομείο των Τιράνων ώστε η σορός να παραληφθεί από την οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα και να ακολουθήσει η κηδεία.
Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.