26/11/18

Το χαστούκι της καθαρίστριας

Η ιστορία με την εξοντωτική ποινή στην καθαρίστρια δεν είναι μια απλή δικαστική υπόθεση, που ήρθε και πέρασε. Έχει συνέχεια. Που αφορά σε όλους τους πολίτες. Το ένα σκέλος της είναι ο σάλος που ξεσήκωσε. Αλλά, το άλλο είναι το χαστούκι που έδωσε η ίδια η καθαρίστρια στο μεγαλύτερο κομμάτι του πολιτικού και του κλεπτοκρατικού συστήματος με μία, μοναδική της λέξη.
«Ντρέπομαι», είπε η ορφανή που μεγάλωσε στα ιδρύματα και κλείστηκε στις φυλακές για 10 χρόνια από μια καραμπινάτα κακοδικασμένη υπόθεση, με την κατηγορία ότι καταχράστηκε τις 200 χιλιάδες ευρώ των μεροκάματών της! Καταχράστηκε είπαν δύο (2!) δικαστήρια, επειδή πλαστογράφησε το ενδεικτικό της και από 5ης δημοτικού το έκανε 6ης. Δεν καταδικάστηκε για την πλαστογραφία. Για κατάχρηση των μεροκαμάτων της καταδικάστηκε!
Αφήνω για τις επόμενες παραγράφους το σφάλμα της δικαστικής σκέψης και μένω στο μείζον:

Αυτή η γυναίκα, που θα είχε όλα το δίκια του κόσμου αν ούρλιαζε και έβριζε από τις φυλακές και στα δικαστήρια για την εξοντωτική ποινή της- όπως κάνουν τα περισσότερα λαμόγια-  είπε στους δημοσιογράφους προχτές ότι «ντρέπεται»! Δεν ήθελε να παρανομήσει, είπε. Αλλά, ήταν άνεργη. Και δεν ήθελε τα παιδιά της να μεγαλώσουν στη φτώχεια όπως μεγάλωσε αυτή στα ιδρύματα.
«Ντρέπομαι» είπε η κατάφωρα αδικημένη καθαρίστρια, αλλά αυτή τη λέξη δεν την έχουμε ακούσει από κανενός πολιτικού τα χείλη και από κανενός οικονομικού λαμόγιου τα χείλη! Συναισθάνεται ότι παρανόμησε η καθαρίστρια, αλλά δεν το συναισθάνεται κανείς από όσους βολεμένους και προνομιούχους παρανομούν. Κανείς από όσους χαντακώνουν με τις στραβοτιμονιές τους το λαό και μάλιστα τους λιγότερο προνομιούχους.
Αντίθετα, ακούμε καθημερινά ουρανομήκεις βλακείες και θράσος απύθμενο από ανθρώπους, που όχι μόνο χρωστάνε να ντρέπονται για κακοδιαχείριση, κατασπατάληση, ιδιοποίηση, διασπάθιση δημόσιου χρήματος, αλλά κοροϊδεύουν το λαό ξεδιάντροπα, μπροστά στα μάτια του με μύρια ψέματα. Ανθρώπους που κυβέρνησαν και κυβερνούν από θέσεις ευθύνης σε δήμους, κοινότητες, υπουργεία, δημόσιες εταιρίες, υπηρεσίες, Βουλή και κυβερνήσεις. Από την κορυφή μέχρι τα υπόγεια.
Δεν έχει τολμήσει ούτε ένας από τους πολιτικούς καρεκλοκένταυρους, που ζημίωσαν και ζημιώνουν το λαό και το δημόσιο ταμείο, κανένας από αυτούς που έφεραν τη χώρα στο σημερινό της κατάντημα και κανένας από όσους πιάστηκαν με την κατσίκα στην πλάτη να πούνε «ντρέπομαι», σαν την καθαρίστρια. Οι αναίσθητοι.
Για τίποτε δεν ντρέπονται οι κοντοπίθαροι. Ξεδιάντροπα νομοθετούν σε βάρος της τσέπης και της ισονομίας των πολιτών, ξεδιάντροπα κρύβονται πίσω από τις ασυλίες τους κάθε φορά που αδικοπραγούν σε βάρος των πολιτών, ξεδιάντροπα αντιμιλάνε και αντεπιτίθενται αντί να το βουλώνουν, κάθε φορά που αποκαλύπτεται η γύμνια τους ή η γαϊδουριά τους κι η ασυνέπειά τους.
Ντρέπεται η καθαρίστρια, που δούλεψε σκληρά για 20 χρόνια, αλλά δεν ντρέπονται οι καρεκλοκένταυροι που ζουν από το δημόσιο χρήμα, σερνάμενοι σαν κηφήνες στις υπηρεσίες τους, κοιτάζοντας το ρολόι μέχρι να σχολάσουν. Αυτοί δεν καταχρώνται το δημόσιο χρήμα και το καταχράστηκε η καθαρίστρια! Όχι απλώς δεν ντρέπονται, αλλά έχουν και μια γλώσσα νααα για να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στη ζωή εις υγείαν του κορόιδου.
Ντρέπεται η καθαρίστρια, αλλά δεν ντράπηκαν οι δικαστές, που τους παρακαλούσε κλαίγοντας να τη λυπηθούν, να μην τη κλείσουν φυλακή, «να πληρώσω» έλεγε, «αλλά λυπηθείτε με, ξέρω, δεν έκανα καλά». Κι εκείνοι κοιτάζοντας το γράμμα του νόμου, κι αυτό θολά,  και όχι την ουσία, κι ενώ η πλαστογραφία του 1996 είχε παραγραφεί το 2001, την καταδίκασαν για κατάχρηση δημόσιου χρήματος άνω των 150.000, δηλαδή για τις 200.000, που εισέπραξε σε όλο τον εργασιακό βίο! Αυτή ήταν η κατηγορία. Γιατί, σύμφωνα μ αυτό το νόμο, αν καταχραστείς 149.000 ευρώ πέφτεις στα μαλακά!!

Σαν να μην έφτανε αυτό, τις διέγραψαν όλες τις ασφαλιστικές εισφορές σαν να μη δούλεψε ποτέ! Τη διέγραψαν από τα ασφαλιστικά μητρώα!! Την άφησαν χωρίς περίθαλψη για πάντα!!
Κατάχρηση για τους δικαστές, τα λεφτά που τα δούλεψε μέχρι δεκάρα! Η εργασία δεν πιάνεται για χρήμα! Δεν έχει αξία! Δεν μετριέται ως κεφάλαιο, ως παραγωγή! Κατάχρηση, λες και τα αποθησαύρισε τα λεφτά η καθαρίστρια! Μιλάμε για απανθρωπιά χωρίς ούτε ένα «ντρέπομαι»!
Απανθρωπιά, γιατί επώνυμοι που καταχρώνται αποδειγμένα εκατομμύρια χαϊδεύονται από τους νόμους και από δικαστές. Χαϊδεύονται από νόμους, που έχουν ψηφίσει αυτοί που δεν ντρέπονται ποτέ και που κανείς τους δεν τόλμησε ποτέ, δεν είχε το ανάστημα της καθαρίστριας να πει το «ντρέπομαι». Για όλα τα χάδια που ψηφίζουν ώστε να μην ταλαιπωρούνται όλα τα καθάρματα, με τα οποία διαπλέκονται όσο είναι στην εξουσία.
Το δεύτερο μάθημα
Θρασείς, δειλοί ταυτόχρονα, φοβούνται μόνο τον σάλο. Κι αυτό είναι το δεύτερο μάθημα από το τερατούργημα με την καθαρίστρια. Αν δεν ξεσηκώνονταν χιλιάδες πολίτες μέσα κυρίως από το διαδίκτυο και δεν είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες υπογραφές σε ένα 2ωρο με πρωτοβουλία των δημοσιογράφων τριών ανεξάρτητων ειδησεογραφικών ιστοσελίδων, η καθαρίστρια θα σάπιζε στις φυλακές. Καταδικασμένη όχι μόνο από τους δικαστές. Αλλά, και από τη ντροπή της, τις ενοχές της που παρέβη τον νόμο!
Ο σάλος, που μπορεί να οδηγήσει αυτή τη γυναίκα στην ελευθερία, είναι ένα μάθημα για τους πολίτες πιο χρήσιμο από οποιοδήποτε άλλο. Ένα μάθημα, που λέει ότι δεν υπάρχει Δικαιοσύνη και Δημοκρατία αν δεν υπάρχουν Ενεργοί Πολίτες να τις υπερασπίζονται. Όχι σαν πρόβατα επί σφαγήν μία φορά κάθε που θα αποφασίσουν αυτοί που νέμονται την εξουσία. Αλλά, κάθε μέρα. Σε κάθε βήμα της ατομικής και κοινωνικής ζωής.
Ο σάλος, που κινητοποίησε τις φοβισμένες Αρχές σε όλες τις περιπτώσεις κακοδικίας τα τελευταία λίγα χρόνια και που οδήγησε σε έρευνες και σε συμμορφωμένες αποφάσεις ανθρώπων αθώων ή κακοποιημένων, είναι η δύναμη των πολιτών απέναντι στον αυταρχισμό και στην κατάχρηση της εξουσίας.
Σ' αυτή τη χώρα, που η νομοθετική και η δικαστική εξουσία- που διαπλέκεται με την νομοθετική- τείνουν να αλληθωρίζουν πολιτικά, να μεροληπτούν και να ψηφίζουν νόμους- καρμανιόλες για τα εισοδήματα και τα δικαιώματα των πολιτών και να θεωρούν ότι όλα αυτά είναι δικαίωμά τους, η μόνη αποτελεσματική απάντηση είναι ο σάλος. Η αντίδραση ενεργών πολιτών. Μόνο αυτούς υπολογίζει και φοβάται το σύστημα που μετράει τους πολίτες μόνο σε ψήφους. Χωρίς κανένας από τους αναίσθητους υπηρέτες του να έχει τα κότσια να ντρέπεται για τίποτε.

Γ Παπαδόπουλος-Τετράδης

22 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
      Ο ΠΑΙΔΟΚΤΟΝΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΒΓΗΚΕ ΕΞΩ.(Το διανοηστε?σκοτωσε τα τρια παιδια του και ειναι ελευθερος)

      Διαγραφή
  2. Το πνεύμα του κειμένου του Παπαδόπουλου Τετράδη με τίτλο «το χαστούκι της καθαρίστριας» με βρίσκει σύμφωνο.Ας αλλάξει επιτέλους ο νόμος που ισχύει από το την δεκαετία του 40
    Δεν ξεχνώ βέβαια ότι πριν από μερικά χρόνια οι γίγαντες της πολιτικής Σαμαράς και Μητσοτάκης απέλυσαν 500 καθαρίστριες για να δώσουν εργολαβία σε ημέτερους την καθαριότητα κτιρίων που στεγάζονταν δημόσιες υπηρεσίες.
    Τότε ο Παπαδόπουλος Τετράδης τι έκανε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι σχέση έχει η απόλυση των καθαριστριών, με την υπόθεση τής καταδίκης τής συγκεκριμένης σε 10 χρόνια κάθειρξη;

      Διαγραφή
    2. I thought SYRIZA came to change things. Status quo then? Between us Christo, since you are an insider, has any high ranking member of your government lied about what diplomas they have? Ask around and tell us...

      Διαγραφή
    3. Nativist (26/11/2018 1.35μμ)
      Πρόκειται για δυο περιπτώσεις που ομοιάζουν αν δεις ότι αφορούν γυναίκες ταπεινές καθαρίστριες που αγωνιούν για το μεροκάματο , απαραίτητη προϋπόθεση για να τρέψουν τα παιδιά τους.
      Στην περίπτωση της πρώτης καθαρίστριας οι δικαστές άσκησαν στο έπακρο την αυστηρότητα του νόμου που ψηφίσθηκε πριν από 70 χρόνια και φυλάκισαν την καθαρίστρια.(καταλαβαίνεις υποθέτω ποια εποχή και σε ποιες συνθήκες ψηφίσθηκε ο νόμος)΄Υποθέτω επίσης ότι αντιλαμβάνεσαι το μέγεθος της αναλγησίας.
      Στην δεύτερη περίπτωση των 500 ταπεινών καθαριστριών οι κρατούντες πολιτικοί άσκησαν στο ακρότατο σημείο την απάνθρωπη νεοφιλελεύθερη πολιτική τους για την ιδιωτικοποίηση των πάντων και απέλυσαν τις καθαρίστριες.
      Και στις δυο περιπτώσεις έκοψαν το ψωμί των καθαριστριών χωρίς να νοιάζονται
      Και στις δύό περιπτώσεις η κοινωνία έδειξε έμπρακτα την αλληλεγγύη της στα άτομα αυτά (καθαρίστριες) που αδικήθηκαν.

      Διαγραφή
    4. Χρήστο, η παρούσα περίπτωση επικρίνει και κατακρίνει την αυστηρότητα τού νόμου, αλλά και το παράλογο τής εφαρμογής του. Το λέω καθαρά στο παραπάνω σχόλιό μου. Κρίνεται εδώ η κρίση τού δικαστού και το ανούσιο τού νόμου. Γι αυτό οι δύο περιπτώσεις είναι διαφορετικές.

      Διαγραφή
    5. Nativist (26/11/2018 4.57μμ)
      Δικαίωμα σου να επιμένεις
      Εγώ με τη σειρά βλέπω ότι.
      1) Από τη μια μεριά είναι οι φτωχές και ανήμπορες καθαρίστριες που καθαρίζουν τουαλέτες και σκάλες. Αυτές τις γυναίκες ή τις φυλακίζουν οι δικαστές ή τις απολύουν οι πολιτικοί. Μοιραίες, αδικημένες, φτωχές θύματα ανάλγητης δικαστικής εξουσίας, θύματα απάνθρωπης εφαρμογής νεοφιλελεύθερης πολιτικής
      2) Από την άλλη μεριά α) έχουμε ένα νόμο άκρως αυστηρό που εφαρμόζεται από δικαστές Ιαβέρηδες β)Μια πολιτική βάρβαρη που θεωρεί ότι η επιτυχία της πολιτικής αυτής συνίσταται στην απόλυση των καθαριστριών γυναικών
      Αν δικαστές και πολιτικοί είχαν υποχρεωθεί να καθαρίζουν τουαλέτες και σκάλες έστω για ένα μόνο μήνα, και στη συνέχεια να επιστρέψουν στις δουλειές τους (πολιτικές και δικαστικές), σε ερωτώ ευθέως. Θα έπαιρναν αυτές τις απάνθρωπες αποφάσεις εις βάρος των καθαριστριών;
      Ιδού η ερώτησις

      Διαγραφή
    6. >έχουμε ένα νόμο άκρως αυστηρό που εφαρμόζεται από δικαστές Ιαβέρηδες<

      Ο Ιαβέρης αυτοκτόνησε ακριβώς επειδή διχαζόταν ανάμεσα στο καθήκον και την συνείδησή του. Ο άκρως αυστηρός νόμος εφαρμόστηκε από δικαστικό, που θα έστελνε στις γαλέρες τον Γιάννη Αγιάννη για ένα καρβέλι ψωμί. Επιπλέον δε, δείχνει έλλειψη κρίσης τού δικαστού, διότι η καθαρίστρια δεν καταχράστηκε τίποτε.

      Τι δεν καταλαβαίνεις;

      Διαγραφή
    7. Nativist (26/11/18 9.17 μμ)
      Δεν διαφωνώ με αυτό που έγραψες.
      Σημειώνω μόνο ότι ο Ιαβέρης μια ζωή δρούσε αποκλειστικά για να εφαρμόζει ένα νόμο απάνθρωπο. Η συνείδηση του ναρκωμένη.
      Όταν τον έσωσε ο Γιάννης Αγιάνης από βέβαιο πνιγμό τότε ξύπνησε η συνείδηση του και αυτοκτόνησε.
      Αυτά βέβαια συμβαίνουν μόνο στα διηγήματα ευαίσθητων συγγραφέων όπως ο Βίκτωρ Ουγκό.

      Διαγραφή
    8. Για λόγους τάξεως και μόνο:

      >Όταν τον έσωσε ο Γιάννης Αγιάνης από βέβαιο πνιγμό<

      Ουδέποτε συνέβη αυτό. Απλώς τού χάρισε την ζωή στα οδοφράγματα, ενώ είχε την ευκαιρία να τον σκοτώσει. Ο Ιαβέρης αυτοκτόνησε πνιγόμενος.

      Εν πάση περιπτώσει, σταματώ εδώ, διότι νομίζω ότι ο Chris, 26 Νοεμβρίου 2018 - 8:06 μ.μ., έχει δίκιο. Δεν έχεις συλλάβει καθόλου την ουσία τού θέματος.

      Διαγραφή
  3. Η σχέση ενδέχεται να είναι ο αγώνας (του Χρήστου) για το μεροκάματο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ βρίσκω ανοησία να μαζεύονται υπογραφές για την καθαρίστρια. Δεν λειτουργεί έτσι το κράτος, δεν γίνεται να βγάζεις όποιον θέλεις από την φυλακή επειδή μάζεψες υπογραφές.
    Αντίθετα θα πρέπει να γίνει έρανος να πληρωθεί κάποιος καλός δικηγόρος με παράδοση στην αθώωση καθαρμάτων(πχ αυτός που αθώωσε την δικαστική υπάλληλο) και να την βγάλει από την φυλακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Dimitris D (26/11/18 5.03 μμ)
      Η κοινωνική αλληλεγγύη ως έμπρακτη εκδήλωση συμπαράστασης σε ανθρώπους που ολοφάνερα αδικούνται από το κράτος (πολιτικούς ή δικαστές) εκφράζεται με πολλούς τρόπους.Μπορεί να είναι η συλλογή χρημάτων που θα ανακουφίσει το άτομο,. Μπορεί να είναι και συλλογή υπογραφών που αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για να υπερασπίζεται συλλογικά και με ειρηνικά μέσα αυτούς που αδικούνται παράφορα και βρίσκονται σε αδιέξοδο.
      Προέχει σίγουρα η κοινωνική συνοχή που φέρνει και την κοινωνική αλληλεγγύη όταν αυτή χρειάζεται.

      Διαγραφή
  5. Παρακολουθώντας τους συλλογισμούς του Χρήστου, είναι εύκολο να κατανοήσεις γιατί η αριστερά δεν μπορεί να αναλύσει στοιχειωδώς λογικά τον κόσμο, κι απευθύνεται μόνο στο θυμικό, το πανεύκολα διαχειρίσιμο, όταν ιδίως εκλείπουν η κρίση και η γνώση.
    Άλλο η εμμονή του δικαστηρίου να δικάσει μιά υπόθεση στη βάση της κατάχρησης δημοσίου χρήματος κι άλλο η εμμονή μιας εκτελεστικής εξουσίας να συμμαζέψει τα έξοδα του κράτους, αφού φτάσαν οι καθαρίστριες ενός υπουργείου να έχουν μισθό Σμηνάρχου με 30 χρόνια υπηρεσίας. Μή βάζουμε στο ίδιο καλάθι εμμονή στο λάθος και αναλγησία των μεν με εκείνο του γελοίου των δε.
    Δεν είναι τυχαίο που κανείς δεν τόλμησε να αγγίξει αυτόν τον νόμο, διότι τότε είναι που θα γίνει της ..ουτάνας το κάγκελο στη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.
    Ο Dimitris D κάνει την πιό σωστή πρόταση. Ένας άλλος δικηγόρος μπορεί να θέσει το κατηγορητήριο στη σωστή του βάση εκείνου της πλαστογραφίας, όπως του ξαδέλφου του τσιπράκου, καθώς η γυναίκα τα εν λόγω μεροκάματα τα δούλεψε με την ίδια ζέση είτε με ενδεικτικό Ε' δημοτικού είτε με απολυτήριο Δημοτικού. ( Κανείς δεν μιλάει για τον μαλάκα τον δικολάβο που δεν πάλεψε για το αυτονόητο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποιοι αδαείς προκειμένου να δικαιολογήσουν απάνθρωπες αποφάσεις πολιτικών (νεοφιλελεύθερων και ακροδεξιών) όπως ο Μητσοτάκης και ο Σαμαράς δέχονται κάθε φαιδρή δικαιολογία όπως αυτή που θέλει οι καθαρίστριες να έπαιρναν μισθό......... .............Σμήναρχου με 30 χρόνια υπηρεσίας!!!!!!!!!
      Γιατί οι τότε κρατούντες δεν μείωσαν τον Σμηναρχικό- βασιλικό μισθό των καθαριστριών χωρίς να τις απολύσουν;
      ΥΓ Οποιος ελεύθερα συλλογάται συλλογάται καλά (Ρήγας Φεραίος)
      Διαφορετικά τρως αμάσητα τα σκουπίδια που σου σερβίρουν οι επαγγελματίες της παραπληροφόρησης.

      Διαγραφή
    2. Από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα.
      Πραγματικά είσαι τρόλ με πτυχίο.
      Μου βάζεις και Ρήγα Φεραίο. Από πότε ένας αριστερός, εραστής του πιό άθλιας κι απάνθρωπης και κυρίως ανελεύθερης ιδεοληψίας η οποία μόνο πουτανιά και φτώχια έχει φέρει στα άτυχα κράτη που κυριάρχησε, μπορεί να επικαλείται εκείνους που ύμνησαν την ελευθερία της πατριδος και του ατόμου από κατακτητές?

      Διαγραφή
    3. Και για να μην σου μένουν συριζαικές απορίες, επιλεκτικά στο δημόσιο δεν μπορείς να κάνεις μειώσεις μισθών.

      Διαγραφή
  6. I don't want want to be cruel to the kid, but is Christo the best troll they got?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μια υπερβολικά μεγάλη ποινή, σε ένα ομολογημενο και βαρύ αδίκημα....και άλλη μια κοινωνική παρακρουση. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΤΡΟ!!!!
    Δυστυχώς το αυτονόητο δεν ειναι προφανές σ αυτή τη γωνιά του πλανήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΟΤΖΙΑΣ ΔΗΛΩΣΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΕ ΤΡΙΑ ΞΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ,ΤΟΝ ΔΙΕΨΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΠ ΟΣΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ,ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΞΕΠΟΥΛΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.