27/11/18

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Μέρκελ: Της ζητά να ασκήσει πιέσεις στην Ουκρανία

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε την ελπίδα του ότι το Βερολίνο θα ασκήσει την επιρροή του στην κυβέρνηση της Ουκρανίας όσον αφορά την κρίση που άρχισε την Κυριακή στο στενό του Κερτς και ότι θα πείσει το Κίεβο να μην λάβει απερίσκεπτες αποφάσεις.
Σύμφωνα με τη ρωσική προεδρία, το τηλεφώνημα έγινε με πρωτοβουλία της Γερμανίας και η κ. Μέρκελ δεν έχει κάνει κάποια ανακοίνωση σχετικά με την επικοινωνία των δύο ηγετών μέχρι στιγμής.
Κατά το Κρεμλίνο, «ο Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε την εκτίμησή του για τις προκλητικές ενέργειες της ουκρανικής πλευράς, τις κατάφωρες παραβιάσεις των κανόνων του διεθνούς δικαίου όταν τα (ουκρανικά) πολεμικά πλοία αγνόησαν εσκεμμένα τους κανονισμούς για την ειρηνική διέλευση από τα χωρικά ύδατα της Ρωσικής Ομοσπονδίας» στην Αζοφική Θάλασσα.

Πάντα κατά το Κρεμλίνο, ο Ρώσος ηγέτης εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι το Κίεβο έχει πλέον θέσει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σε κατάσταση πολεμικού συναγερμού και έχει κηρύξει στρατιωτικό νόμο σε τμήματα της ουκρανικής επικράτειας, ενώ «έδωσε έμφαση στο ότι η ουκρανική ηγεσία φέρει την πλήρη ευθύνη για τη δημιουργία άλλης μιας εμπόλεμης κατάστασης και των κινδύνων που συνεπάγεται» αυτή, κρίνοντας πως η κλιμάκωση συνδέεται «με τις εκλογές» που θα διεξαχθούν το 2019 στην Ουκρανία.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.