2/11/18

Προσέξτε τι απάντηση έδωσε ο Πομπέο στην ερώτηση: "Είναι πιθανή η έξοδος της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ;"

Μεγάλο εκνευρισμό προκάλεσε η απάντηση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, σε ερώτηση του δημοσιογράφου Tony Katz, που τον φιλοξένησε στην ραδιοφωνική του εκπομπή στο Today radyo.
Απαντώντας λοιπόν ο Πομπέο στην ερώτηση "υπάρχει πιθανότητα εξόδου της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ;" είπε:
 "Ελπίζω πως όχι. Αυτό θα ήταν δυσάρεστο για το ΝΑΤΟ και πολύ πιο δυσάρεστο για το λαό της Τουρκίας", απάντηση που εξέλαβαν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι ως προσβλητική απειλή για τη χώρα τους.
Συνεχίζοντας ο Πομπέο είπε ότι οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία, επί διοίκησης Τραμπ, περνούν και δύσκολη περίοδο, τόνισε όμως ότι "υπάρχουν και τομείς που έχουμε κοινές επιτυχίες", αναφερόμενος προφανώς στη συνεργασία στη Συρία.

8 σχόλια:

  1. Δυστυχώς οι ΗΠΑ παραμένουν όμηροι της Τουρκίας όχι της γεωγραφίας όπως μας λένε κάτι γατάκια που θέλουν να δικαιολογήσουν τις αποτυχίες των προβλέψεων τους και θέλουν να δώσουν επιστημοσύνη στις μπούρδες που γράφουν και λένε. Λοιπόν η ουσία είναι ότι οι ΗΠΑ παραμένουν όμηροι της Τουρκίας γιατί απέτυχαν οι Κούρδοι να φτάσουν στη θάλασσα και αυτό το πέτυχε ο Ερντογάν και οι Ρώσοι. Επιπλέον η Ελλάδα δεν έχει δείξει καμία πυγμή και διάθεση να ακολουθήσει το Ισραήλ επομένως δεν τη θεωρούν οι αμερικανοί αξιόπιστο σύμμαχο. Ή χώρα μας τους φαίνεται διαλυμένη ο λαός μας ηττημένος εδώ παραδεχόμαστε σε Σκοπιανούς με τους Τούρκους θα τα βάλουμε; Όμως για την Αμερική η Ελλάδα και η Κύπρος την οποία Ελλάδα την θεωρούν οι αμερικανοί μην μπερδευεστε μπορεί να είναι πολύ ωραία ανταλλάγματα για να κερδίσουν τον Ερντογάν πίσω....Όλα τα άλλα που ακούτε να λέγονται από τους γεωπολιτικους αναλυτές επιπεδου καρανικα τωξ συριζανελ να τα ακουτε και να γελατε για την καταντια τους αλλά να είστε έτοιμοι να διαλύσετε πρώτα τον εχθρό που έχει ήδη μπει στη χώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΟΥΛΑΡΕ ΚΑΝΕΝΑ. ΜΗ ΚΡΥΩΣΕΙΣ ΔΥΝΑΤΕ ΑΝΑΛΥΤΗ ΕΔΩ ΛΕΜΕ ΓΝΩΜΕΣ,ΕΛΛΗΝΑΡΑ.

      Διαγραφή
    2. Πολυ καλη αποψη...Οσο πιο υποχωρητικοι ...τοσο πιο γελοιοι στα ματια των αφεντικων...τοσο πιο αναλωσιμοι...Καθε γλυψιμο στο αφεντικο ειναι ενα καρφι στο σωμα της χωρας...Μπορει να προκαλει και αηδια στο αφεντικο απο ενα.σημειο και μετα...

      Διαγραφή
    3. Απευθυνόμενος σε όλους τους θαυμαστές του Τούρκικου κράτους υπενθυμίζω ότι επτά περίπου τούρκικες λίρας χρειάζεται ο Τούρκος πολίτης για να έχει χρήματα αξίας ενός ευρώ.

      Διαγραφή
    4. Καταρχας μαθετε να διαβαζετε κανενας δεν θαυμαζει κανεναν. Ωε προς τη λιρα και το ευρω Και λοιπον;

      Διαγραφή
    5. @ Χρήστος,

      Μην το βλέπεις έτσι απλοϊκά - η Οικονομία δεν δουλεύει έτσι. Για παράδειγμα, λάβε υπόψη σου την ισοτιμία μεταξύ ευρώ EUR και Ιαπωνικού γιεν JPY η οποία είναι 1 ευρώ προς 130 γιεν, αλλά δεν νομίζω να πιστεύει κανείς πως η Ιαπωνική οικονομία και η ποιότητα ζωής που μπορεί να απολαμβάνει με τα χρήματα που κερδίζει ο μέσος Ιάπωνας είναι υποδεέστερα.

      Διαγραφή
  2. Ατερμον εσυ μεγαλε είσαι της σχολής Νικολάκη Κοτζιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.